teen siis perunamuusin ihan normaalisti: sähkövatkaimella muusaan perunat, lisään maitoa ja suolaa. ihmettelen suuresti, että MIKSI aina joskus, oisko kerran kymmenessä muusintekokerrassa, muusi menee yhtäkkiä liisterimäiseksi ja ällöttäväksi??!! mistä tämä johtuu?! en käsitä mitä olisin tehnyt erilailla silloin, kun se muuttui liisteriksi!!
miksi perunasose menee joskus liisteriksi ilman syytä???!
8
3852
Vastaukset
- Pottulajikkeesi
Teetkö joka kerran muusin saman sortin perunasta?
Jauhoisempi peruna, parempi muusi. Kovamaltoinen peruna liistraa helposti.
Uuusi peruna, paras liisterimuusi, olipa lajike mikä hyvänsä. - vaikuttaa
Kuin myös se tekniikka, jolla perunan survot. Mitä enemmän sitä vatkaat, sen enemmän liisteröityy, helpoiten onnistuu (liisteröitymättä) tuollaisella perunasurvimella: http://www.vapaa-aika.com/images/T182179.jpg
- ....
Teen perunan aina perinteisellä metallisella survimella, en koskaan sähkövatkaimella. Käytän myös jauhoisia perunoita, tai yleislaaduista van Goghia, joka on tarpeeksi jauhoinen sopiakseen muusiin. Rosamundakin käy, mutta mielestäni se ei ole tarpeeksi maukasta muusiin, sopii paremmin uuniperunaksi, jossa täyte antaa lisää makua.
Survon ensin keitetyt perunat kunnolla, lisään suolan, sitten kuumennettu maito, laitan aina kuumaa - en koskaan kylmää maitoa. Viimeiseksi voita ei-niin-kohtuullinen-nokare. - Solukalvopettää
Van goghin käyttäjien kommenteista päätellen se on muita vastaavia lajikkeita herkempi liisteröitymään. Siinä on ilmeisesti heikompi solurakenne mikä joissakin tilanteissa pettää ja aiheuttaa liisteröitymisen. Solurakenteen pettämistä voi aiheuttaa pidentynyt keittoaika ja rankempi soseuttaminen. Ehkä van goghia ei pitäisi survoa niin "kunnolla", vaan hiukan varoen.
Kerran kokeilin surauttaa koneella ja liisteriksi meni. Taitaa olla liian tehokas?Käytän siis aina perinteistä metallista käsisurvinta.
- liisteriä
Vastaus on tässä: "sähkövatkaimella muusaan perunat"
- aikamontamuussia
Perunassa on tärkkelystä todella paljon, joten sitä ei pidä vatkata kuin hyvin hyhyen ajan. Paras perunamuussi tulee survomalla ja aivan lopuksi käsin vispilällä muutaman kierros (lämmintä maitoa, voita ja suolaa)
- muusiruoka
Te jotka ette käytä sähkövatkainta (tai käsi-), niin tuleeko siitä muusista kuohkeaa? Saako ne ihan kaikki kokkareet sitten myös pois? Minusta muusi on auttamattomasti pilalla, jos siellä on yhtään kokkaretta, loppuu syöminen siihen. Mä olen aina käyttänyt sähkövatkainta, eikä ole ikinä mennyt liisteriksi. Ilmeisesti on kyse siitä, kuinka kauan vatkaa?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Häiriköinti
Sinä joka rälläsit viime yönä aamuun klo. 00 :04 koulun pihassa ja pitkin kyliä. Rekkari ylhäällä. Terv. Kerrostalon as983762Askanmäessä Huippu esitys
Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna353242- 603209
- 683029
Kerro jotakin hauskaa. :)
Kirjoita jotakin mukavaa vaikka kaivatustasi. :) Ei törkytekstejä kiitos. :)682884Mä sanon tän suoraan.
Se on sun käytös mikä ajaa pois. Et välitä muitten tunteista kun omistasi.672809On olemassa tiettyjä sääntöjä!
Ja jos aiot pärjätä mun kanssa niin teet vain niinkuin mä sanon. Mieheltä Naiselle632524Pohdinttavaksi
No siis, saiko yrityksen toimitusjohtaja potkut vaiko älysi ihan itse jättää nimellisen tittelin ettei maine enää enempä802321- 452162
- 692158