Hyvä einesruoka?

senie

Osaisiko joku ehdottaa hyvän makuista ja mielellään jopa jossain määrin jopa vähemmän epäterveellistä valmisruokaa? Pitsa/ranskalaiset ym eivät siis tässä tapauksessa tule kysymykseen. Tosi vähän on tullut eineksiä syötyä, mutta joskus voisi toki laiskuuttaan jotain ostaakin jos jotain sopivaa löytyy.
Jauhelihasta en pidä, ja valmiit "liisterikeitot" on tullut testattua ja hyllylle jäävät nekin tästälähin. Muuten olen avoimin mielin :)

128

9732

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tidididiii

      Saarioisten härkäruukku ja unkarilainen lihapata :) Sit myös toscanalainen tomaattikeitto, saarioisilta myös...

      • saarioisten tuotteet

        pikaisesti läpi, mutta varsin vähän on syötäviä, kun miltei kaikkiin on lykätty arominvahvenninta E621.


      • että myös

      • trombi79

        Kokkikartanon einekset, ehdottomasti!!


      • itsesi oikein

        päteväksi??? Aaahhhh, osaan kielioppia.


      • Jetska
        trombi79 kirjoitti:

        Kokkikartanon einekset, ehdottomasti!!

        Absolutely !!!


      • liian

        älykäs maailmaan. Eli oikea tapa ilmoittaa yleisesti Saarioinen Oy:n tuotteita on SAARIOISTEN. Käyttää saarioinen Oy itsekkin tätä tapaa omilla kotisivuillaan.


      • evvkkllää
        liian kirjoitti:

        älykäs maailmaan. Eli oikea tapa ilmoittaa yleisesti Saarioinen Oy:n tuotteita on SAARIOISTEN. Käyttää saarioinen Oy itsekkin tätä tapaa omilla kotisivuillaan.

        Atrioiden lihapullat on paskoja. Jotkut Pouttujen tuotteet on ok.


      • ijejfnbkfgr
        trombi79 kirjoitti:

        Kokkikartanon einekset, ehdottomasti!!

        Samaa mieltä. Parhaita!
        Esimerkiksi: Kunnon jauhelihakeitto, (kokkikartano).
        Ei uskoisi valmisruoaksi.


      • Hanu*

      • ammattikokki
        trombi79 kirjoitti:

        Kokkikartanon einekset, ehdottomasti!!

        Itse kuulun ehdottomasti Kokkikartanon tuotteiden kannattajakuntaan. Etenkin Kokkikartanon kiusaukset ovat erinomaisia. Siis oikeasti todella hyviä, eivät vain eineksiksi hyviä. Minäkin käytän eineksiä joskus laiskuuttani ja joskus kiireellisyyttäni, mutta huonoihin eineksiin en koske kahta kertaa. Kokkikartano on vakio meidän keittiössä.

        Nimim. ammattikokki ja kotitalousopettaja


      • sen kannattajat vetoavat

      • omat suosikkini

        totta, tidididiii, parhaita Saarioiselta: Saarioisten härkäruukku ja unkarilainen lihapata, kun ne lämmittää höyryävän kuumaksi


      • kiitos.
        saarioisten tuotteet kirjoitti:

        pikaisesti läpi, mutta varsin vähän on syötäviä, kun miltei kaikkiin on lykätty arominvahvenninta E621.

        Snellman on ainakin tämän nyt poistanut. Valmisruoista myös Snellmanin Kokkikartano on ilmoittanut, että kaikki tuotteet ovat ilman aromivahventeita/natriumglutamaattia/E621...
        (http://www.facebook.com/kokkikartano)


      • syötävän hyviä
        evvkkllää kirjoitti:

        Atrioiden lihapullat on paskoja. Jotkut Pouttujen tuotteet on ok.

        Kokkikartanon parhaita, liha-% 91. Maku vähiten teollinen, suorastaan syötävä.


      • himo meni ohi
        ammattikokki kirjoitti:

        Itse kuulun ehdottomasti Kokkikartanon tuotteiden kannattajakuntaan. Etenkin Kokkikartanon kiusaukset ovat erinomaisia. Siis oikeasti todella hyviä, eivät vain eineksiksi hyviä. Minäkin käytän eineksiä joskus laiskuuttani ja joskus kiireellisyyttäni, mutta huonoihin eineksiin en koske kahta kertaa. Kokkikartano on vakio meidän keittiössä.

        Nimim. ammattikokki ja kotitalousopettaja

        Niiden kiusauksiin ja pastoihin tosin kyllästyy. Alkavat nekin maistua yhdeltä ja samalta.


      • härkäruukkua kehiin
        omat suosikkini kirjoitti:

        totta, tidididiii, parhaita Saarioiselta: Saarioisten härkäruukku ja unkarilainen lihapata, kun ne lämmittää höyryävän kuumaksi

        Saarioisilta ainoita syötäviä ja noista kahdesta härkäruukku paras, totta pakiset.

        Pippurin ystävä tosin tulee olla, sen verran pippurinen härkäruukku on.


    • vakioherkku kaikille

      Esimerkiksi tämä Ota purkki luomuista tomaattisosetta (ainakin Pirkka hyvä), siihen sekaan luomulihapullia, niitä pikkupyöryköitä ja lisää valmiiseen keitokseen kuohukermaa (tarkista ettei ole karrageenia siinä!) ja sekaan basilikaa maun mukaan. Suolaa ei tarvitse lisätä enää, mutta jotakin kasvista tietysti voi, maun mukaan:
      http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/luomulihapullia.htm

      • herkkugastronomi

        Ja se metsästäjänpihvikin on ok, puhumattakaan makaronilaatikosta.


      • karmeeta moskaa
        herkkugastronomi kirjoitti:

        Ja se metsästäjänpihvikin on ok, puhumattakaan makaronilaatikosta.

        Siis se sipulipihvi ummehtuneine perunamuusseineen ja metsästäjän samoin, aivan karmeeta, jos vertaa että ite paistais pannulla rapeen ja maukkaan jauhelihapihvin johon tulis vähän sellasta karheeta pintaa ja sen ite tehtyä perunamuussia.
        Valmista makaroonilaatikkoa, en viitti ees ajatella, ne on niin karmeeta kökköä.

        Atrian broilerin rintafilee currykastikkeessa ja riisiä on laadukas ja ihan hyvä valmisruoka, vähän mauton kokonaisuus kyllä, pitää ite laittaa sekaan jotain maustekastiketta mut ei mitään mössöä.


      • laatua kehiin
        herkkugastronomi kirjoitti:

        Ja se metsästäjänpihvikin on ok, puhumattakaan makaronilaatikosta.

        kerrankin perunoita, pikkuisia kuutioita, eikä vaan mitään mössömuussia; sienistä vaan makua, eikä purukumimaisia tölkkiherkkusieniä, joten ihan hyvä, ellei ala miettiä hintaa,

        kuinka suuren rasian ostaisi jauhelihapihvejä samalla hinnalla ja keittäisi perunoita ja iskisi perunan mikroaaltouuniin


      • Atrian muusifani
        herkkugastronomi kirjoitti:

        Ja se metsästäjänpihvikin on ok, puhumattakaan makaronilaatikosta.

        Atrian muusi on markkinoiden parasta, menee kirkkaasti jopa Kokkikartanon ohi.

        Atrian nakkikastike ja muusi on maukasta ja tuhti annos, vaikka pieni, 300 g. Ikinä en osta sinisen lenkin makkarakastiketta ja muusia enää, aika kamala tuote.


    • Eine S.

      Forssan maksalaatikko ja useimmat hernekeitot ovat OK. Lisäksi Saarioisten lasagne isossa pakkauksessa on hyvää.

      • Timppa vain

        pidän enemmän Saarioisten maksalaatikosta. Myös saar. lihamakaronilaatikko kuuluu suosikkeihini.


      • voidaan

        olla montaa mieltä. Porkkana vaan ei kuulu siihen.


      • Forssan maksalaatikko

        Forssan maksalaatikko sitä ei saa enään mistään !!!!!!!!!


      • uuna italiaana
        voidaan kirjoitti:

        olla montaa mieltä. Porkkana vaan ei kuulu siihen.

        Kyllä porkkanaa käytetään aidossa lasagnekastikkeessa myös, ei aina mut käytetään, kuten myös bolognese-kastikkeessa johon se kuuluu melkeen aina, niistä on eri versioita.
        Saarioisten lasagnen söin just tänään, ihan hyvää, mut hiukan liikaa rasvaa siin pinnalla.


      • lasagnet poikineen

        Jalostajan hernekeitto. Sen hernekeittosarja on klassikko.

        Kokkikartanon lasagne on ylivoimaista.

        Lidl Suomen lasagnessakaan tosin mitään vikaa ole, siinä pienessä muovirasiassa ja siinä, joka pitää itse kotona paistaa.

        TiFoodin lasagne on kamalaa; Sen ulkonäkökin on aivan outo. Mahtaako liittyä siihen, että sitä voi säilyttää lämpimässä viikkoja ellei kuukausia.


      • maksa maistuu
        Forssan maksalaatikko kirjoitti:

        Forssan maksalaatikko sitä ei saa enään mistään !!!!!!!!!

        Kokkikartanon maksalaatikko, mutta sitten on turha odottaa mitään tuttua maksalaatikkoa, koska sen maksapitoisuus on korkea ja se on kiinteää tavaraa.


    • asdfs

      Saarioisten kasvislasagne.

      Saarioisten kasvispihvit, pastaa ja kermaviilikastike, jossa sitruunamehua, nokare sinappia, hieman valkopippuria, ihan vähän suolaa, ½ tl sokeria, mustaapippuria ja valkosipulia.

      Entä pakastekeitot kuten lihakeitto, kalakeitto (tiedän, että eivät ole eineksiä)?

    • senie

      Kiitoksia vinkeistä, noista löytyy varmasti jotain syötävää! :)
      Pakastekeittoja en ole koskaan kokeillutkaan, pitääpä laittaa listalle.

      • puolukkapuuro1

        Kokeile HK:n kanaviillokkia, se on tosi kevyttä! Itse syön sitä melkein aina, jos tulee kiire töiden kanssa :)


      • Butternut

        Pakasteet ovat monesti parempia kuin varsinaiset einekset, itse nappaan pakastealtaasta jonkin Apetit Quick & Tasty pussukan, kun kiire yllättää. Hyvää, kevyttä ja nopeaa!


      • lounasannosko
        puolukkapuuro1 kirjoitti:

        Kokeile HK:n kanaviillokkia, se on tosi kevyttä! Itse syön sitä melkein aina, jos tulee kiire töiden kanssa :)

        muuta siinä ei juuri olekaan kuin olemattoman pieniä kanakuutioita; päätin juuri, etten aio ostaa sitä enää koskaan


      • ei unohtumaton
        puolukkapuuro1 kirjoitti:

        Kokeile HK:n kanaviillokkia, se on tosi kevyttä! Itse syön sitä melkein aina, jos tulee kiire töiden kanssa :)

        Liian kevyt annos. Lidl Suomen pasta ja kanakastikekaan ei ole puolestaan Lidl Suomen parhaita eineksiä.

        Voi olla, että muistelen jotain muita pieniä kana-annoksia.


      • aika kevyitä, joo
        Butternut kirjoitti:

        Pakasteet ovat monesti parempia kuin varsinaiset einekset, itse nappaan pakastealtaasta jonkin Apetit Quick & Tasty pussukan, kun kiire yllättää. Hyvää, kevyttä ja nopeaa!

        Eivätkö ne ole ylihinnoiteltuja.


    • Einespoika

      Mikä on itseasiassa eines, yleensäkään ei ole hyvää ja halpaa ruokaa olemassa. Varsinkin nyt lama-aikaan ihmiset joutuvat ostamaan halpaa ja epäterveellistä ruokaa, jossa on paljon muun muassa epäterveellistä rasvaa...Valitettavasti terveelliset elintarvikkeet ovat kalliimpia eikä työttömillä, lomautetuilla, irtisanotuilla, eläkeläisillä, opiskelijoilla, pätkätyöläisillä, keikkatyöläisillä...ole varaa ostaa parhaita ja terveellisiä eineiksiä.

      • kyllä se köyhällä

        pääasiassa koostuu perunasta, tarjouslihasta, -kanasta, makaroonista ym halvemmista tuotteista. Esim. tuoreet vihannekset niin kalliita että ei kestä budjetti, pakastevihanneksia onneksi saa tarjouksista halvalla.


      • eipäs liiotella

        Kyllä hyvää saa halvallakin, tässä muutamia esimerkkejä joita itse harrastan ja kerralla kannattaa tehdä enemmän ja metsästellä tarjouksia:

        Atrian broilerin ohuet rintaleikkeet oli mun kaupassa tarjouksessa 2 euroa, siis normaali hinta 4,50; niitä kun ostaa tollanen 10 kappaletta ja laittaa pakkaseen, yhessä pakkauksessa 3-4, niin pitkäks aikaa on hyvää broileria.

        Lidlissä broilerin koipireidet on säännöllisesti 1,49. Ne kannattaa keittää, ei kypsentää uunissa. Keitetään isossa kattilassa kaikki kerrallaan, kuoritaan vaahto pois päältä ja sen jälkeen lisätään valkosipulia, sipulia, purjoa, porkkanoita.
        Valmiista kypsistä voi yhden käyttää esim voileipien päälle, lopuista voi tehdä kanakeiton tai kanaviillokkia. Hyvää ja edullista.

        Halpa ruoka: Kaalia, jauhelihaa, porkkanoita ja niistä laatikko.

        Perunat, jauhelihaa, ruokakermaa, kana- tai vihanneslientä = laatikko.

        Hernekeitto, kaalikeitto, jauhelihakastike ja perunoita, uunimakkaraa valkosipulin, juuston ja paprikan kera;
        juustolla kuorrutettuja zucchineja paprikoita uunissa, ne on nyt halpoja (ja ruokajakelupisteistä saa usein näitä just ilmaseks, jos on ihan peeaa).

        Leipää voi leipoa ite, linssikeitto purjon ja porkkanan kera, pakastekalat, Lidlistä herkullisia kalapuikkoja (18 kpl 1,09 e) pannulla rapeiks paistettuna ja lisäks paistettuja zucchini-viipaleita, kaalia ja valkosipulia, erilaiset vihanneskeitot.

        Citymarketissa lihatiskiltä 3 isohkoa porsaanleikettä 5 euroa, ei kallista.

        Marketeissa on aina tarjouksissa 30-50 % alennuksilla ruokia joissa on viimenen käyttöpäivä huominen tai jopa ylihuominen, ei niissä mitään vikaa ole.

        Tähän aikaan kesästä ja alkusyksystä edullisia on kotimaiset tomaatit, kesäkurpitsat, valkokaali, paprikat, porkkanat, jauheliha on aina edullista; Lidlissä kevätsipulinippu 1,45 e (muualla usein 2,40).
        Edullisia on punajuuret, hapankaali, Lidlin juustot.
        Kevyt- ja rasvaton maito, Euroshopper-raejuusto.
        Soijapavut, kuivatut herneet, couscous-ryynit.
        Salaattikastikkeet tulee halvaks ku tekee ite. Tumma täysjyväleipä pitää paremmin yllä kylläsyyden tunnetta ku vaalee leipä, köyhän kannattaa syödä sitä.

        Itse asiassa halvalla löytää jopa terveellisempää ruokaa ku kalliilla; naudan sisäfilee, jättikatkaravut ja erikoisjuustot säännöllisesti syötynä ei oo kaikkein terveellisintä.
        Monet varakkaat syö aika runsaasti tuorepastaa, se ei oo mitenkään ravintorikasta.

        Itse tekemällä tavallisia suomalaisia perusruokia pääsee tosi halvalla ja ne on terveellisiä kunhan vähän tsekkaa rasvan määrää ja laatua ja muistaa aina panostaa kuitenkin vihanneksiin ja juureksiin, sipuliin, valkosipuliin, eläinproteiinin määrän voi jättää vähäseks.

        Paljon säästää myös kun ei ostele keksejä, leivonnaisia, suklaata, jäätelöä, snäksejä, hampurilaisia, pizzoja, limonaadeja ja muuta tarpeetonta. Kaikkee em. saattaa monen tehdä mieli, mut tosiseikka on et monella pienitulosella näihin menee isot summat kuussa ja paljon säästää ku jättää em. pois, kokonaan.

        Ja alkoholi, se on perseestä. Jätin sen kokonaan veke, rahaa säästyy vaikka mihin ja paino laskee.


    • mika__

      no olen kokeillua aika monia mutta siihen tulokseen oon tullut ett kokkikartanon tuotteet ovat lähimpänä kotiruokaa ja hyviä ja maukkaita ne on vähän isommissa pakkauksissa mutta voihan siit syödä aluks vaan puolet ...niitä voin suositella kokeile et pety va valikoima on jo suhteellisen suuri paketti on päältä vihertävä hyvä maku ketkiä ..:)

      • mini-iita

        ...feta-broileri paistos on sairaan hyvä uutuus. Ei vaan taida saada useastakaan kaupasta, mutta pyytäkää tilaamaan. Siinä on perunaakin ja fetaa ihan reilusti.


      • Leena66

        Olen kanssasi samaa mieltä, Kokkikartanon tuotteet ovat todella herkullisia ja valikoima on varsin laaja. Itse olen ihastunut etenkin porkkanalaatikkoon, joka ikävä kyllä on sesonkituote, vain Joulun aikaan myynnissä.

        Heidän kotisivuiltaan löytyy kaikkien tuotteiden ainekset sekä ravintosisältö, joten voi etukäteenkin niitä tutkia, jos kiinnostusta.


      • palaute jumiutuu
        mini-iita kirjoitti:

        ...feta-broileri paistos on sairaan hyvä uutuus. Ei vaan taida saada useastakaan kaupasta, mutta pyytäkää tilaamaan. Siinä on perunaakin ja fetaa ihan reilusti.

        Tampereella, kuulostaisi hyvältä

        jos nyt menisi johonkin CM:n myyjän luokse ja pyytäisi tilaamaan, tuskin mitään tapahtuisi


      • Viltsu_kko
        Leena66 kirjoitti:

        Olen kanssasi samaa mieltä, Kokkikartanon tuotteet ovat todella herkullisia ja valikoima on varsin laaja. Itse olen ihastunut etenkin porkkanalaatikkoon, joka ikävä kyllä on sesonkituote, vain Joulun aikaan myynnissä.

        Heidän kotisivuiltaan löytyy kaikkien tuotteiden ainekset sekä ravintosisältö, joten voi etukäteenkin niitä tutkia, jos kiinnostusta.

        Kiitti vinkistä. Kävin kattomassa.. ja löyty kaupastakin uusia keittoja. Wau!
        www.facebook.com/kokkikartano kautta nyt seuraan yrityksen toimintaa. Näyttää sekin ihan asialliselta. Ja hyvässä tsägässä lähtee kilpailusta kattilakin matkaan. :)


      • kauppias auttaa
        palaute jumiutuu kirjoitti:

        Tampereella, kuulostaisi hyvältä

        jos nyt menisi johonkin CM:n myyjän luokse ja pyytäisi tilaamaan, tuskin mitään tapahtuisi

        Eu suurista super-/markeista saa mitä haluaa, lähinnä pienistä K-kaupoista.


    • sh

      Broiler-pasta on hyvää! Ja on se tonnikala-pastakin ihan ok!

    • rouvaruoka

      Ainoa Oikea eines ruoka ollut ja vieläkin Saarioisten

      • Kuinka ollakaan parasta valmismuonaa valmistaa perheyritys, jolla ei ole tarvetta rimpuille pikavoittojahdissa kvartaalien tahdissa. (rimmasi tuo loppu)


      • terhi_3

        Se on äitien käyttämien koneiden tekemää ruokaa..


      • et ylipuhunut

        Ikinä en osta Saarioista. Mauttomia eineksiä.


    • Einesti

      Yhden tunnetun valmistajan lihapullat ja muussi valmisteessa olevien lihapullien lihapitoisuudesta lukee; 16% lihaa ja lihaan verrattavia aineita. Jotain rajaa pitäisi olla. Pelkän vaivaisen lihan maku ei pitäisi riittää käyttämään nimitystä lihapullat.
      Tähän pitäisi saada kuluttajien kannalta joku lakimäärite.

    • Einesti

      Yhden tunnetun valmistajan lihapullat ja muussi valmisteessa olevien lihapullien lihapitoisuudesta lukee; 16% lihaa ja lihaan verrattavia aineita. Jotain rajaa pitäisi olla. Pelkän vaivaisen lihan maku ei pitäisi riittää käyttämään nimitystä lihapullat.
      Tähän pitäisi saada kuluttajien kannalta joku lakimäärite.

      • turdus pilaris

        hyvä einesruoka on Lidl:n kesäkeitto mitä mainostetaan paljon teiden varsilla olevissa mainostauluissa.


    • variksen raakuntaa

      Turhaa narinaa!!! Grandiosa pizzat on niin herkkuja!!!!

    • puolpakettii

      piisaa yhdelle.

      safkA, JONKA AINA ITSE UNOHDAN ON AIVAN LIIANKIN HERKKU.

    • sieltä löytyy

      Esim. lihapullat, oolannin, erittäin hyviä, sitten on apetit pinaattikeitto, ei ole liisteriä. Suosittelen tutustumaan pakastealtaaseen, löytyy myös leipää, pullaa, karjalanpiirakoita jne. jos ei tuoretta ole tarjolla.

      • oli hyvää

        Alepan eineshyllystä löysin vian kanapastasalaatin. 250g ja hinta muistaakseni vähän alle 3e.. hyvää oli! Ja pakkauksessa oli sydänmerkki! :)


      • nniiin
        oli hyvää kirjoitti:

        Alepan eineshyllystä löysin vian kanapastasalaatin. 250g ja hinta muistaakseni vähän alle 3e.. hyvää oli! Ja pakkauksessa oli sydänmerkki! :)

        Eli tuon sydänmerkkihän ostetaan tuotteelle, ei "ansaita"...ei tämä huomio tavallaan liity mitenkään tähän, mutta tuli vaan mieleen, että voi olla yhtä terveellinen tai terveellisempikin eines, jossa ei ole sydänmerkkiä, jos sitä ei ole tuotteeseen ostettu..tiettyhän se helpottaa jos vaan katsoo kuvan ja merkin tuotteesta :D


    • kuule onhan niitä

      ja paljonkin on hyviä eineksiä =)

    • hirveetä

      sörsselijä ja vielä ammattilaisten tekemiä.

    • Einekset maistuu

      Finduksella on hyviä pakaste-eineksiä. Findus Bistron kananpoikaa bearnaisekastikeessa on esim. hyvä.

      • Tinttiti

        Tästä mäkin tykkään ja hinta on hyvä...=), toisin kuin useimmilla eineksillä.

        Ja ehdottomat suosikit on Kitchen joy -pakasteet...nam..


      • kauppiaan aivot

        Pakasteruoat ovat aivan eri tasoa kuin einekset.

        Röstiperunat ja pienet jauhelihapihvit ruskea kastike on suosikkini Bistro-sarjassa.

        Vaikea vain kuvitella, miten myynti kertoisi, mistä kansa pitää, kun kansan on pakko ostaa sitä, mitä joku suuressa viisaudessaan keksii tilata kauppaan myytäväksi.


      • F + F

        Felixin ja Finduksen kaikki pakasteateriat ovat sellaisia, ettei jää harmittamaan. Paitsi kasvispöperöt, mutta ne voi kiertää kaukaa.


    • olemassakaan.

      Kaikissa eines ja valmis ruuissa maistuu teollisuus. Maku on puuromaista, mitään sanomatonta mössöä, joissa on säilöntäaineita, ja lisäaineita enemmän, kuin itse sapuskaa.

      Esimerkkinä Saarioisten lasagne, joka oli todella hyvää silloin, kun se oli siinä alumiini vuuassa, nykyisin siihen on lisätty mm. porkkana, ja maku on pilattu täysin.
      Pistin osto lasagnen boikottiin jo vuosia sitten, kun tuo porkkana lisättiin, ja kyselin jopa tuon porkkanan syytäkin saarioisilta, mutta eivätpä vastanneet.

      Kertoo siis rahanahneudesta, kun siihen sössitään siihen kuulumattomia aineksia, sillä kyseessä ei ollut kasvis lasagne. Pyritään halpoihin aineksiin, ja myynti hinta on kalliimpi, kuin ennen. Sitä lihan alkuperää en edes uskaltanut kysyä, joskin senkin määrä väheni lasagnessa, ja on nyt lähes olematon. Tiedä, vaikka olisi kissan, tai koiran lihaa, kulkukoirat, ja kissathan ovat vähentyneet huomattavasti.
      Satuin vain katsastamaan tuota lasagnea, kun kaverini söi sellaisen roskan.

      Sama koskee myös leipää, mitä suurempi leipomo, sitä paskempaa leipä on.
      Mikäli teillä on paikkakunnallanne jokin pieni leipuri, josta saa leipää, niin suosittelen ehdottomasti. Itselläni on juuri näin. Niissä leivissä ruis on ruista, ja maku on todella kotoinen. Itse en osta mitään vaasan leipomon, tai fazerin leipomon tuotteita juuri tuon teollisuuden maun vuoksi.

      • starborn1

        totta puhut. halvalla saa itse myös tehtyä terveelliset ja täyttävät sapuskat.
        kun vielä vertaa eineksien hintaa, niin nehän on aivan järjettömän kalliita. eivätkä ne edes pidä nälkää.
        Puhumattakaan kaikista lisäaineista ja muista.


      • Ammattikokki

        Ihan vain sivumennen sanoen: oikeaoppiseen lasagneen kuuluu porkkana ihan ehdottomana osana. Ei ole mahdollista löytää sellaista aitoa bolognese-kastikkeen ohjetta, johon porkkana ei kuulu. Nämä rehuttomat jauhelihakastikkeet ovat vain pohjois-eurooppalaisten "kasvisallergikkojen" myöhempien aikojen kehitelmiä. Einesvalmistajat ovat porkkanan lisäämällä ottaneet rohkean askeleen aidompien ja alkuperäisempien reseptien suuntaan.

        Nimim. ammattikokki ja kotitalousopettaja


      • kuuluu!!!
        Ammattikokki kirjoitti:

        Ihan vain sivumennen sanoen: oikeaoppiseen lasagneen kuuluu porkkana ihan ehdottomana osana. Ei ole mahdollista löytää sellaista aitoa bolognese-kastikkeen ohjetta, johon porkkana ei kuulu. Nämä rehuttomat jauhelihakastikkeet ovat vain pohjois-eurooppalaisten "kasvisallergikkojen" myöhempien aikojen kehitelmiä. Einesvalmistajat ovat porkkanan lisäämällä ottaneet rohkean askeleen aidompien ja alkuperäisempien reseptien suuntaan.

        Nimim. ammattikokki ja kotitalousopettaja

        Kasvis lasagneen voi kuulua, mutta sitä moskaa ei kukaan täysjärkinen syö!

        Näytä yksikin lihalasagne ohje, joka kuuluu oikein alkuperäis ohjeisiin, niin porkkanaa et siitä tasan löydä!


      • kelpaako?
        kuuluu!!! kirjoitti:

        Kasvis lasagneen voi kuulua, mutta sitä moskaa ei kukaan täysjärkinen syö!

        Näytä yksikin lihalasagne ohje, joka kuuluu oikein alkuperäis ohjeisiin, niin porkkanaa et siitä tasan löydä!

        No mitenkäs tämä: http://www.romagnamania.com/ricette_romagna/Ricette_dalla_Romagna_Lasagne_romagnole.asp

        "Ingredienti per il ragù:

        400 gr di scanello macinato o 200 gr di scanello
        200 gr di carne di maiale macinata
        100 gr di pancetta macinata
        1 costa di sedano
        1 cipolla
        1 carota
        1/2 bicchiere di vino secco
        150 gr di conserva di pomodoro o 1/2 kg di polpa di pomodoro
        poco olio e.v.o.
        1 pizzico di noce moscata (facoltativa)
        sale e pepe."

        Minulla on käsitys, että "1 carota" tarkoittaa yhtä porkkanaa... Muina kasviksina on sellerinvarsi ja sipuli. Toisaalta on syytä huomata, että tuossa reseptissä ei sitten läärätä minkään yrttien kuten basilikan kanssa: mausteina on tasan vain suolaa ja pippuria ("sale e pepe") ja halutessa ripaus muskottia.


      • zanna corleone
        Ammattikokki kirjoitti:

        Ihan vain sivumennen sanoen: oikeaoppiseen lasagneen kuuluu porkkana ihan ehdottomana osana. Ei ole mahdollista löytää sellaista aitoa bolognese-kastikkeen ohjetta, johon porkkana ei kuulu. Nämä rehuttomat jauhelihakastikkeet ovat vain pohjois-eurooppalaisten "kasvisallergikkojen" myöhempien aikojen kehitelmiä. Einesvalmistajat ovat porkkanan lisäämällä ottaneet rohkean askeleen aidompien ja alkuperäisempien reseptien suuntaan.

        Nimim. ammattikokki ja kotitalousopettaja

        Kyllä porkkana tosiaan hyvin usein kuuluu lasagneen jonka kastike on usein sama ku bolognese johon porkkana useimmiten myös kuuluu. Ihan aina sitä ei Italiassakaan laiteta mutta usein kuitenkin, se antaa makua.

        Saarioisten lasagen on mielestäni hyvää mut siinä vois maistua bechamel-kastike voimakkaammin eli ilmeisesti muskotin tai jonku määrää on hyvin vähän.


      • zanna corl.
        kuuluu!!! kirjoitti:

        Kasvis lasagneen voi kuulua, mutta sitä moskaa ei kukaan täysjärkinen syö!

        Näytä yksikin lihalasagne ohje, joka kuuluu oikein alkuperäis ohjeisiin, niin porkkanaa et siitä tasan löydä!

        Nythän on niin että useimpiin liharuokiin kuuluvat kasvikset aina maun lisääjinä, ei se että ruoka on liha, tarkota sitä etteikö sen kanssa tai siinä itse ruuassa käytettäis myös kasviksia, ihan muutenkin ja ennenkaikkea maun takia. Pelkällä lihalla kun ei ruokaan saada riittävästi makua; kuuluuhan perinteiseen kaalikeittoonkin lihan lisäks kaalia, porkkanoita, selleriä, sipulia etc.

        Myös karjalanpaistiin tulee usein porkkanoita ja sipulia.

        Täysvegeruuan idea on se ettei siinä ole lihaa, mutta mikään perinne missään maassa ei edellytä että liharuuassa ei ole mukana kasviksia, sellanen on todella kehittymätöntä ruokakulttuuria.


      • zanna corl.
        kelpaako? kirjoitti:

        No mitenkäs tämä: http://www.romagnamania.com/ricette_romagna/Ricette_dalla_Romagna_Lasagne_romagnole.asp

        "Ingredienti per il ragù:

        400 gr di scanello macinato o 200 gr di scanello
        200 gr di carne di maiale macinata
        100 gr di pancetta macinata
        1 costa di sedano
        1 cipolla
        1 carota
        1/2 bicchiere di vino secco
        150 gr di conserva di pomodoro o 1/2 kg di polpa di pomodoro
        poco olio e.v.o.
        1 pizzico di noce moscata (facoltativa)
        sale e pepe."

        Minulla on käsitys, että "1 carota" tarkoittaa yhtä porkkanaa... Muina kasviksina on sellerinvarsi ja sipuli. Toisaalta on syytä huomata, että tuossa reseptissä ei sitten läärätä minkään yrttien kuten basilikan kanssa: mausteina on tasan vain suolaa ja pippuria ("sale e pepe") ja halutessa ripaus muskottia.

        Mausteena lisäks kuivaa valkoviiniä ja säilöttyä tomaattia.


      • alkuperäinen?
        zanna corl. kirjoitti:

        Nythän on niin että useimpiin liharuokiin kuuluvat kasvikset aina maun lisääjinä, ei se että ruoka on liha, tarkota sitä etteikö sen kanssa tai siinä itse ruuassa käytettäis myös kasviksia, ihan muutenkin ja ennenkaikkea maun takia. Pelkällä lihalla kun ei ruokaan saada riittävästi makua; kuuluuhan perinteiseen kaalikeittoonkin lihan lisäks kaalia, porkkanoita, selleriä, sipulia etc.

        Myös karjalanpaistiin tulee usein porkkanoita ja sipulia.

        Täysvegeruuan idea on se ettei siinä ole lihaa, mutta mikään perinne missään maassa ei edellytä että liharuuassa ei ole mukana kasviksia, sellanen on todella kehittymätöntä ruokakulttuuria.

        Hyvän lihakastikkeen perusmaku tulee kasviksista, varsinkin juureksista. Mausteilla makua voi vähän täydentää, mutta niitä pitää käyttää harkiten. Hyvän lihakastikkeen maku EI tule valmismarinadista...

        Suunnilleen näin:
        - silppua sipuli, porkkana ja vähän selleriä. Freesaa niitä pannulla muutama minuutti miedolla lämmöllä
        - lisää vähän tehoa ja ruskista paloiteltu liha (tai ruskista liha erikseen ja lisää kasviksiin). Alenna tehoa
        - lisää pieni lasillinen viiniä ja anna kiehua, kunnes neste on pääosin haihtunut
        - lisää neste (esim. purkki paseerattua tomaattia).
        - hauduttele puolesta kahteen tuntia, mausta suolalla ja pippurilla

        Totuttele syömään vaikka viikko pari kasviksista ja tuoreesta lihasta rakennettuja kastikkeita. Ylläty, kuinka nopeasti kasvisten ja lihan pilkkominen sujuu, kun yhtään kehittyy rutiinia.

        Kokeile sitten jotain einespohjaista. Ihmettele, kuinka olet joskus voinut tehdä "ruokaa" valmismarinoidusta lihasilpusta.


      • kaalilaatikko rocks
        zanna corleone kirjoitti:

        Kyllä porkkana tosiaan hyvin usein kuuluu lasagneen jonka kastike on usein sama ku bolognese johon porkkana useimmiten myös kuuluu. Ihan aina sitä ei Italiassakaan laiteta mutta usein kuitenkin, se antaa makua.

        Saarioisten lasagen on mielestäni hyvää mut siinä vois maistua bechamel-kastike voimakkaammin eli ilmeisesti muskotin tai jonku määrää on hyvin vähän.

        Eihän porkkana kuulu kaalilaatikkoonkaan, johon Kokkikartano sitä tunkee.


    • einekset to Animal

      ihmettelee, miksi suomessa ei osata/haluta tehdä mitään maistuvaa ruokaa. "kesätapahtumissa" isot alueet "ruokaa" mutta jotain -makkaraperunoita- ei jumalauta. - mitähän ne ulkomaalaisetkin meistä ajattelee-? suomalainen ns. -yrittäjä- laittaa jotain pakaste-mössö. ei mitään ammattiylpeyttä... tyylinä: Ota rahat ja juokse.. Suomessa ei tosi ole yhtäkään SUOMI-ruokaa. mutta muualta tulleita esm. vois kopioida paremmin. kuin Ruotsin -lihapullat -Venäjän -karjalanpaisti -Italy Pizzan yms.. Surkeeta on suomen touhu:. asun Thailandissa suurimman osan vuotta, siellä saa kadulta kioskista parempaa ruokaa, kuin suomen Gourme ravintoloista, esm. juomat, tykkään juoda esm. jää-kahvia. thaimaan jokaisessa R-kioskissa Nestlen Jääkähvia 2 dl. 0.18€ suomessa jos löydät saman tuotteen, niin hintaa 2.50€ swiddu, kauanko pitää sietää tälläista sika-touhuu. missä on vikaa, et kaikki sietää tätä swidun peliä??????????

      • itse,saa mieleistään

        ja vaikk minkälaisia gourmet annoksia.

        Kun haluaa asua Suomessa,ja ihan koko vuoden..niin en ymmärrä tollasia valittajia.
        Ihmeen moni ulkomaalainen tänne vuosittain haluaa muuttaa..joten aikas hyvää he ilmeisesti Suomalaisista ajattelee ;)
        Ainakin tämän maan itsenäisyys on todellisella työllä ansaittu..sitä ei voi unohtaa,eikä ikinä väheksyä!

        En ikinä muuttais johonkin köyhään riistomaahan kuin Thaimaa,siellä on todella heikot olot suurimmalla osalla ihmisistä.
        Sen voi tajuta jo tuollaisista hinnoista joista tekstissäsi kehuskelet.


      • itse,saa mieleistään

        ja vaikk minkälaisia gourmet annoksia.

        Kun haluaa asua Suomessa,ja ihan koko vuoden..niin en ymmärrä tollasia valittajia.
        Ihmeen moni ulkomaalainen tänne vuosittain haluaa muuttaa..joten aikas hyvää he ilmeisesti Suomalaisista ajattelee ;)
        Ainakin tämän maan itsenäisyys on todellisella työllä ansaittu..sitä ei voi unohtaa,eikä ikinä väheksyä!

        En ikinä muuttais johonkin köyhään riistomaahan kuin Thaimaa,siellä on todella heikot olot suurimmalla osalla ihmisistä.
        Sen voi tajuta jo tuollaisista hinnoista joista tekstissäsi kehuskelet.


      • olet tietysti

        Meidän pitää palata metsästys- ja keräilykaudelle. Syödään vain sitä, mitä Suomen luonnosta löytyy. Tulen heti mukaan kun vain järkkäät "Selviä viikko hengissä luonnossa tammikuussa, helmikuussa, ym. "-kursseja. Olen aina halunnut elää omavaraistaloudessa enkä käyttää ulkomailta tuotuja ruokalajeja. Pois perunat, riisit, makaronit, nuudelit, kurkut, tomaatit puhumattakaan äyriäisistä, simpukoista, pippurista, suolasta, sokerista. Kyllä me selvitään metrsästämällä karhuja, hirviä ja pikkunälkään jäniksiä. Mutta yhtään itärajan takaa tullutta elukkaa ei sitten pyydetä, mehän tullaan toimeen omillamme.
        Eikä sitten käytetä niitä ulkomaan hömpötyksiä kuten jääkaappia, pakastinta tai sähköliettä. Ja sähköhän on kokonaan ulkomaan keksintöä, kynttilöitä..vai oliks nekin keksitty jossain lähi-idässä?
        Kyllä me sisulla pärjätään. Työttömät metsään marjoja poimimaan, JES.


    • puuma7

      meillä kokeiltu apetit quick&tasty thai shrimps ja tikka masala shrimps ruokia pakasteesta.hyviä on ja täynnä makuja!kannattaa kokeilla!

    • löytyy

      Pakastevihannekset on hyviä..tiedä häntä sitten miten paljon ne lasketaan eineksiksi. Wok-vihanneksia on joka makuun. Pannulle vaan tai uuniin (jälkimmäinen se terveellisempi vaihtoehto) ja lisätä voi lihapuolta..tonnikalaa, broileria, kalaa..

      Keittojuureksista saa hyvän keiton lisäämällä halpaa perunaa ja lihaa jos tahtoo, maun mukaan. Valmiskeitotkin on hyviä: pinaattikeittoa, kasvissosekeittoa, kalakeittoa..kaikkea löytyy. (huomattavasti parempia kuin ne pussikeitot jotka kuivahyllyssä) Merkistä nyt en mene vannomaan mutta saattaisi olla apetit ja pirkallakin on omansa.

      K-kauppaketjulla on myös salaatti, siis tuoresalaatti salaattihyllyssä joka on pussissa ja sisältää salaatin lisäksi pienen annospussin kastiketta, leipäkrutonkeja ja parmesanjuustoa.

    • puuma7

      kokeile apetit quick&tasty thai shrimps tai tikka masala shrimps ruokia pakastealtaasta!täynnä makua ja täyttävää

      • Kotikokin tapainen

        Ainoa eines, joka voittaa itse tehdyn version mennen tullen, on maksalaatikko. Ehkä jotkin pinaattiletutkin vielä menee ja valmispasta, mutta muuten einekset maistuvat aika eineksiltä.


    • niitä makarooni-

      pussi-ruokia,joihin lisätään siis vain vettä joukkoon..esim.sellista jossa lisänä parmesania-broccolia.
      En muista valmistajaa...mutta kaupan hyllyltä niitä kyll hyvin erilaisia löytyy.

      Sitt on olemassa tietenkin esim. purkissa Raviolia..joka on myös maistuvaa.

      • ja terveellisesti

        Tykkään Jalostajan Kanasalaatti-eineksestä. Kevyttä ja hyvää syötävää.


    • Make60

      Ota kaalilaatikkoa tai sellainen pakastepizza jonka voi lämmittää microssa niin ovat ihan syötäviä. Pakastealtaasta löytyy myös hyviä vihannessekoituksi ja muuta syötävää vaikka katkaravuista saa helposti hyvää.

    • ruoka,,,,,,!

      on epäterveellistä. Nyt alkaa näkymään kemialliset aineet ihmisissä. Joka toisella on syöpä. Kaikki ruoka kannattaa tehä itse. Katsoin Jimiltä ohjelman jossa näytettiin kuinka esim. kasvikset myrkytettiin. Lopetetaan einesruuan käyttäminen kokonaan ja eletään terveempinä.

    • M

      Saarioisten kasvislasangne on suosikkini eineksistä, ja sitten porkkana letut tai pinaattiletut lämmittää kuumalla pannulla, kuin nyt lettuja paistaa, niin niistä tulee kyllä todella syötäviä. Merkillä niin väliä lettu tapauksessa.

      Hei ja peruna sipuli suikale pakastetta sellaisenaan uuniin, vähän suolaa ja pippuria, ja n. 20 min. hyvää.

    • ei se maistu hyvälle oik

      kun itse tekee ruoat on ne hyvempiä..on pettymyksiä tullut kun oikein näklä ja ostanna vaikka makaronilaatikkoa maistu silakalle jne..hius löyty.. luu..
      sit vähän aikaa ei maistu mut sit viikkojen päästä unohtaa..

    • kitsu

      Mukavan halpoja ja ravitsevia on nuo eloveena kaurapuurot joissa on joku maku lisänä. Esimerkiksi kaneliomena puuro. Hintaa tulee alta kaksi euroa ja siinä on kuusi annosta ja makuja on erilaisia. Nälkä lähtee ja terveellistä on. Lisäksi purkkihernekeittoja löytyy luomuna ja tavallisena melko halvalla, kuten myös monia muitakin purkkiruokia sieltä missä yleensä purkkiruoat ovat kaupoissa. Ihan virkistävää välillä syödä sellaisia yksinkertaisiakin ruokia.

    • valikoivasti

      No, jos löydät tiskistä einestä, jossa on;

      - vähän tyydyttyneitä rasvoja
      - ei transrasvoja
      - vähän energiaa
      - paljon kuituja
      - vähän lyhytketjuisia hiilihydraatteja (mm. sokerit)

      niin, voit sanoa löytäneesi terveellisen eineen. Suurin osa em. faktoista löytyy muuten ihan tuoteselosteesta. Ensimmäisenä "eineksenä" tulee nyt mieleen vaikkapa lukemattomat vihannessekoitukset kauppojen pakastealtaassa. Viimeksi taisin ostaa jonkin grillattuja Välimeren vihanneksia sisältävän sekoituksen, jossa oli valmiina oliiviöljy ja mausteet. Oli tosi herkkua patongin kanssa, kun kuumensi nopsaan pannulla ;)

    • Soylent Green

      Älkää ihmiset syökö eineksiä, älkääkä ostako mitään hunajamarinoitua kanaa.

      Elintarviketeollisuusmafian pyrkimyksenä on saada koko kansa syömään lopulta Soylent Greeniä. Ostakaa ruokanne Lidlistä ja ketjuttomista etnopuodeista.

      Välttäkää näitä:

      SOK, Kesko, Atria, HK, Saarioinen, Fazer, Apetit, Lännen tehtaat, Stockmann, Rautakirja, jne. Nämä käyttävät aivopesuunne miljardeja vuosittain ja ovat median suurin elättäjä. TV-kokkeja on valjastettu teollisuuden palvelukseen kertomaan kansalle, että valmisruoka on jotain gastronomista gourmettia. Media ei juurikaan julkaise poikkipuolista sanaa elintarviketeollisuusmafiasta. Teollisuusmafia on valjastanut myös poliitikot ja mm. ympäristöministeriön alaisen Eviran ajamaan yksinomaan mafian ja suuryhtiöiden etua. Hyvä ruoka on hävitetty kesätapahtumista ja tilalla on pelkkää kaljaa. Tienvarsikahvilat on hävitetty ja tilalla on SOK:n ABC-tehtaita. Tonttipolitiikalla on hävitetty lähikaupat ja tilalla on Saleja, Alepoja, Nesteen K-marketteja ja R-kioskeja.

      Mainosteollisuus tekee kaikkensa miellyttääkseen elintarviketeollisuden pelsepuupia. Luodaan mielikuvia äitien tekemästä ruuasta ja maaseudun kyläkaupasta ja hyvästä ruuasta ja paremmasta mielestä. Se on aivan täyttä kusetusta kaikki tyynni. Tönkkösuolattuja suojakaasuun pakattuja

      Jokainen ostos, minkä pystytte ostamaan ohi näiden ketkujen konnien ja välistävetäjien ja rahastajien, laskee ruuan hintaa Suomessa. Älkää uskoko teollisuuden propagandaa työllistämisestä ja osuusliikkeen autuudesta. Hyvä ruoka ja parempi mieli syntyy boikotoimalla teollisuusmafiaa. Leikatkaa S-bonuskorttinne nyt ja palauttakaa se S-pankkiin. Saatte sata euroa, jolla voitte ostaa Lidlistä 8-10 kassillista hyvää ja laadukasta ruokaa.

      • asennetta kehiin

        periaatteesta:
        - se on saksalainen
        - se ei anna tarpeeksi työtä suomalaisille: kummasti se vaan palkkaa silti suomalaisia
        - ruoka ei voi olla hyvää, jos se on halpaa: kun sitä on tuotettu miljoonille

        Kyseessä on melkeinpä avoin rasismi ja kansankiihottaminen olla käymättä siinä kaupassa, toisinaan.


      • dbishdbgsg

        Soylent Green is people.


      • hyväihmisiävaan

        Niin, ihmisiä pitäisi syödä? :D Soylent Green on ihmisistä tehtyä purkkiruokaa, taisi olla patukoissa tuossa elokuvassa, joka on kyllä aika hyvä ilokuva tuo Soylent Green 1973.


    • viherpiiperö

      Terveellistä ja hyvää on ainakin Pirkka-luomupunajuuri- ja -porkkanasoseet. Niitä myydään maksamakkaran näköisissä muoviletkupaketeissa. Käyvät sosekeitoksi sellaisenaan tai lisukkeeksi riisin tms. kanssa.

      Sitten on pakasteena luomuröstiperunoita, jos perunan tärkkelystä ei pidä liian epäterveellisenä.

      • lidlistä

        Noissa kevätrullissa on kaikenlaista mm. mungopavun ituja, sellerinsiemenöljyä yms. E-mömmöjä ei ollenkaan.


    • lidlistä

      Hyviä, terveellisiä ja halpoja, lämmittää vain mikrossa ja vähän ehkä lidlin hapanimeläkastiketta myös lisukkeeksi.

      • jeijeilehto

        Mites olisi ne pakastealtaasta löytyvät thaimaalaiset pahviboksi. Niissä on ihan oikeasti makua ja meininkiä. Riisi ja kastike on vieläpä erillisissä sektoreissa, jolloin ne voi sekoittaa juuri ennen syöntiä. Nuo ihan oikeasti vähintään kokeilemisen arvoisia!


      • kokeiltu on
        jeijeilehto kirjoitti:

        Mites olisi ne pakastealtaasta löytyvät thaimaalaiset pahviboksi. Niissä on ihan oikeasti makua ja meininkiä. Riisi ja kastike on vieläpä erillisissä sektoreissa, jolloin ne voi sekoittaa juuri ennen syöntiä. Nuo ihan oikeasti vähintään kokeilemisen arvoisia!

        00Mites olisi ne jeijeilehto: joo, ovat hyviä, Lidl vaan lopetti suosikkimakuni myynnin, kummallista, Valintatalo ryhtyi myymään sitä. Aika vähän lihaa, mutta maukasta kastiketta.

        Sama idea on Lidlin spagetissa, jossa kastike ja pasta on eri lokeroissa ja kun se on lämmitetty ja vetää muovin pois, pasta solahtaa kastikkeen joukkoon. Nerokasta! Gourmet-tasoa melkeinpä, makua on.


    • kaksi lautasellista

      muovipussissa, mm. curry-kanakeitto; säilytetään huoneenlämmössä, tosi kätevää. Myös Lidl myy. En ole vertaillut hintoja eri kaupoissa.

      Pussista saa kaksi lautasellista.

    • spicy thai

      pienissä rasioissa, aika mausteisia, mutta siksipä tuleekin syönyt olo, ovat vain lientä, eivät sisällä muuta, mutta mukavan paksuja ja kermaisen oloisia

      katosivat kyllä Valintatalon hyllyltä; nyt en tiedä, mistä niitä enää löytyy

      Arlan

    • kermapitoisuus 8,1 %
    • yksiesimerkkivain

      Rainbowin itämaiset Wok-vihannekset! Mausteeksi vaikkapa mustapippuria, rakuunaa ja/tai korianteria. Katkaravut ja muut nopeasti kypsyvät lihanpalat sopii hyvin heittää mukaan.

      • suurta herkkua

        tai cheddar jalapenot (Pirkka ainakin) - ei ehkä ihan rasvattomimmasta päästä, uppopaistettuja varmaan


    • parasta!

      Rainbow purkkihernekeitossa ei ole mitään lisäaineita, ja siinä on enemmän proteiinia kuin esim. lidlin hernekeitossa, jossa on enemmän hiilihydraattia ja rasvaa mutta vähän proteiinia.

      Siihen tarvitsee lisätä vain 40g voita (ja pieni kourallinen merisuolaa), jolloin rasvaa, hiilareita ja proteiinia on juuri oikeassa suhteessa toisiinsa (ja suolaakin sopiva terveellinen määrä eli saman verran kuin merivedessä eli n. 5% on hyvä määrä). Terveellistä ja parempaa kuin mitkään gourmet-ruuat!

    • qs

      x-tra lasagne ompi ihan jees

      • hyvää ?

        kyllä mikäli kärsii ummetuksesta. semmosen hyytelölootan kun vetäsee niin varma on
        että kohta tulee vessaan asiaa. miten ne saakin tehtyä sen ns juustokastikkeen hyytelöksi,
        lasagnelevyt on täysin löllöjä ja homma on muutenkin enempi lusikka- kun haarukkaruokaa.
        mausteista ei oikein kannata mainitakkaan koska niitä ei ole muuta kun E1-E1000.


    • menee, wuff

      meillä kuluu paljon maksalaatikkoa, makaroonilaatikkoa, lenkkiä, kuminakkeja, lihapullia ja jauhelihapihvejä.
      Varsinkin jos ovat jo tarjouksessa. Niitä on hyvä sotkea koiralle papanoiden jatkeeksi, ihmisen suuhun
      ne ei sovellu.

      Ainoa eines mitä joskus harvoin, jos siihen tarviaa turvautua on pakastealtaassa kartionmuotoisessa
      pahvipakkauksessa olevat thai maustetu kana-nuudeli / riisi- eväät, valmistajaa en nyt kyllä satu muistamaan. Ainii ja on toinenkin, Ristoranten mozzarellapizza, josta saa tuunaamalla jopa syöntikelpoista.

      • Retkuilija

        eineslihapullat. Heitteli kupista pihalle.


      • 2+9

        Meillä myös käytetään eineslihapullia, maksa-, makaroni- ja silakkalaatikkoa ainoastaan koirien ruokien jatkeena.

        Ihmisille kelpaavat vain Saarioisten ruukut, Kokkikartanon broilerpasta ja pakastimesta Finduksen wokkivihannekset.


      • mo
        2+9 kirjoitti:

        Meillä myös käytetään eineslihapullia, maksa-, makaroni- ja silakkalaatikkoa ainoastaan koirien ruokien jatkeena.

        Ihmisille kelpaavat vain Saarioisten ruukut, Kokkikartanon broilerpasta ja pakastimesta Finduksen wokkivihannekset.

        Voi koiraparkoja. Meidän Mopsi ei koskisi einesruokiin.


      • yök
        mo kirjoitti:

        Voi koiraparkoja. Meidän Mopsi ei koskisi einesruokiin.

        kaikki einesruoka on pas...kaa...suoraan sitä itteensä. tehkää ite ruokanne tiedätte mitä syötte!
        ensinnäkin kaikkiin lihapullin ja pihveihin mällätään kaikki jätteet ja moskat. nähty on. näin tekee ainakin saarioinen .


    • suosikkini.

      Saarioisten perinteinen savulohipiirakka on kyllä niin HERRKKKUA. Kelpaa pieneen tai miksei suurempaankin lohenhimoon. :)

    • sillä lailla

      Itse syön einesruokaa lähes joka päivä.Esimerkiksi keitot ovat terveellisiä,sellaiset missä on vihanneksia ja kasviksia,sekä joissa on vähemmän kaloreita ja rasvaa.Käy kattomassa vaikka Saarioisten ja Atrian sivuilta,mitä terveellisiä einesruokia niillä on.

    • Siis eikö teillä ole 10min aikaa valmistaa kunnon ruokaa itse? Ja viikonloppuna tehdä vaikka ne herne- tai lihakeitot valmiiksi! Jalostajan hernekeittoa nyt vaelluksella retkieväänä menee! Finduksen pakaste vihannekset joskus minestrone keiton pohjaan,pätkä spakettia perään ja lipstikkaa kuivattuna tai tuoreena. Siinä ainakin 10 min.keitto on valmis! Vartissa pystyy tekeen jo monta juttua,ei tarvitse syödä moskaa, eikä maksaa itseään kipeeks!

    • helpotus ilmavaivaan

      Ainoat einesruoat, mitä mun talouteen tulee on maksalaatikko ja pinaattikeitto. Muita en edes ajattele ostavani. Esim. jätelihapullat yöks. Kaikki cakka luiden ympäriltä niihin survottuna ja karmee määrä mausteita perään, ettei muka maistuis pahalle. Itse saa 30 minuutissa kunnon maistuvat pullat veivattua kotona, jossa yhdessä pullassa on enemmän lihaa kuin koko einespaketissa yhteensä.

    • mineneineksiäsyö

      Pikaruokaresepti ilman eineksiä:

      Uuniperunaan haarukalla reikiä jonka jälkeen lautaselle inanen vettä ja kypsennys mikrossa. Perunan koosta riippuen 5-10 minuuttia välillä kääntäen.

      Perunan kypsyessä kuumenna paistinpannu, jolla ihan sipaisu öljyä. Siihen korttipakan kokoinen lohipala, jonka päälle suolaa, mustapippuria( ja sitruunaa mikäli tykkää). Kypsennetään pari minuuttia puoleltaan ja nostetaan sivuun vetäytymään. Kalaa ei saa kypsentää liikaa.

      Yleiskastike kevytkermaviilistä tulee kun maustat sen suolalla, mustapippurilla, sinapilla ja halutessasi muilla mausteilla.

      Vihreää salaattia, kurkkua ja paprikaa tuoreosioon.

      Tämän ruuan valmistus vie n 10 minuuttia.

      Kalaa voi ostaa kerralla isomman fileen, ja tehdä siitä sopivia paloja pakkaseen seuraava kertaa varten tai ostaa kaupasta kertapalan.

      • A,aaa,B,peee,C,seee

        Tuo on mielestäsi hyvä einesruoka?


      • eineskokki

        Taitaa muuten tämä ruoka olla ihan yhtä nopea tehdä kuin einesten lämmitys. Hyvä vaihtoehto, hyvänmakuisia ja lisäaineettomia eineksiä ei nimittäin ole. En ole mikään kokki, mutta tuon osaisin.


    • Nesteiden bensa

      Lidlien 1 kg lasagne.

    • Kippari Kalle

      Olisko ihan niin perus kuin pinaattikeitto, joko pakasteesta tai pussista? Ite ainakin tykkäsin, kaveriks kananmuna ja ruisleipää. :)

    • ggee5

      kokkokartanon laatikot on usein parempia kuin itse tehdyt.
      Niissä on makua,käytetty oikeaa voita ja kermaa.

      Kerran viikossa on ostettava kokkikartanoa

    • vierailija9

      Moni on kertonut syövänsä valmisruoista erityisesti maksalaatikkoa. Oletteko muuten maistaneet Kokkikartanon uutuutta perinteistä maksalaatikkoa? On muuten hyvää ja siinä on jopa 25 % naudan maksaa. Kokkikartanolla on myös Facebook-sivuillaan käynnissä maksalaatikko-aiheinen hyväntekeväisyyskampanja. Tiistaihin saakka kysytään päivittäin vaihtuvilla kysymyksillä ihmisten näkemyksiä maksalaatikosta. Jokainen vastaaja on kasvattamassa Hurstin avun kautta tehtävää ruokalahjoitusta sitä tarvitseville. Haaste löytyy osoitteesta: http://on.fb.me/1c6WnAf. Ottakaahan kantaa, niin hyväntekeväisyyspotti kasvaa!

      • dfhjgfj

        Miten hitossa ihmiset voivat syödä maksalaatikkoa??? Maksa on elimistön ongelmajätelaitos joka kuuluu ihan muualle kuin ruokaan!


    • fbdgbndgb

      Millekäs Pootun lasagne maistuu , ei ainakaan ole liian kallista?

    • nam nam

      Pakko kehua Kokkikartanoa. Esimerkiksi lihapullat ovat LIHApullia eivätkä jotain soijaproteiinilla jatkettuja broilerinnahkapullia. Saattavat jopa ensin maistua oudoilta teollisuusmättöön tottuneilta.

    • kaaaaalia

      Pirkan lihakaalilaatikko. Maistuu hyvältä, ja vieläpä ihan kiitettävä ravintosisältö (sekä yleisesti, että myös verrattuna esim. Saarioisten vastaavaan tuotteeseen).

    • Jussiii

      Hoviruuan lohiateria ja wieninleike on hyviä. Eivät sisällä lisäaineita ja ovat melko vähäkalorisia. Hinnaltaan eivät halvimmasta päästä, mutta kuitenkin halvempi ottaa töihin evääksi, kuin käydä ulkona syömässä. Maultaan voittaa monet lounasravintolan ruoat.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      220
      1774
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1764
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      323
      1328
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1249
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      129
      1234
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      96
      1223
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1135
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      1067
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      67
      1043
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      94
      1026
    Aihe