Minkä takia Crème brûlée:hen ei laiteta kananmunasta valkuaisia?
Tuskimpa siitä mitään kovi kamalaa tapahtuisi? Hyytyiskin vielä paremmin...
Miksi Crème brûlée:hen ei valkuaisia
5
1171
Vastaukset
Koksa silloin siitä tulisi munahyydykettä tai munakokkelia pikemminkin. Tarkoitus on tehdä vanukasta.
- nimimerkki2
Nyt en ihan ymmärrä mitä tarkoitat...
Kuvittelen että jos laittaisi sopivasti kananmunaa niin se sakeuttaa vanukasta eikä paakkuunnu, jos sitä tarkoitat?
Tietty jos laittaa kaikki reseptin viisi egua valkuaisineen niin varmasti siitä tulis aika tönkköä. nimimerkki2 kirjoitti:
Nyt en ihan ymmärrä mitä tarkoitat...
Kuvittelen että jos laittaisi sopivasti kananmunaa niin se sakeuttaa vanukasta eikä paakkuunnu, jos sitä tarkoitat?
Tietty jos laittaa kaikki reseptin viisi egua valkuaisineen niin varmasti siitä tulis aika tönkköä.Munanvalkuainen kovettuu lämmetessään ja muuttuu kokkelimaiseksi. Creme brulee on tarkoitus saada sileäksi vanukkaaksi, missä kerma sekoittuneena keltuaiseen saostuu. Keltuainen yhdistää helposti rasvaa ja vettä ja tuo seokseen sileän koostumuksen. Valkuainen on taasen geeliä sisältäen paljon rasvaa hylkiviä aineita ja sen lisääminen vanukasmassaan tekee siitä ryynimäisen eikä täyteläisen sileän.
Keltuainen ja valkuainen ovat erilaisia aineita, jotka eivät helpolla sekoitu keskenään ja lämmitettäessäkin pysyvät erillään vaikka vatkattuinakin. Munan sisälläkin ne pysyvät kauniisti omissa osastoissaan hylkien toisiaan. Keltuainen on munassa poikasen ravintovarasto ja valkuainen poikasta suojaava tärinänvaimennin ja lämmöntasaaja, joten niiden kuuluukin olla erillään eikä sekoittua.
Munanvalkuaisella - vaahdotetulla - voidaan tuoda ilmaa paistokseen kuten vaikka kohokkaaseen, jolloin se saadaan nousemaan vaahdon kovettuessa, mutta vanukkaaseen tätä ilmiötä ei oikein haluaisi.
Ehkä ymmärrät tämän kun ajattelet marenkia, joka on pelkkää munanvalkuaista. Jos vatkaisit sekaan myös keltuaiset, nin millaistahan siitä tulisi - omeletti?
Lisäksi valkuainen maistuisi helpolla vanukkaassa eli munan maku maistuisi.
Tuossa taannoin oli keskustelu siitä miksi Creme Brulee ei tahdo saostua ja ratkaisuksi - tai ongelman aiheuttajaksi - todettiin munien tuoreus. Vanukkaaseen tulee käyttää mahdollisimman tuoreita munia.
Olen kyllä kokeillut Creme Bruleen tekoa ternimaidosta ja hyvää siitä tuli - tosin ternimaidon makuista.- nimimerkki2
crudo kirjoitti:
Munanvalkuainen kovettuu lämmetessään ja muuttuu kokkelimaiseksi. Creme brulee on tarkoitus saada sileäksi vanukkaaksi, missä kerma sekoittuneena keltuaiseen saostuu. Keltuainen yhdistää helposti rasvaa ja vettä ja tuo seokseen sileän koostumuksen. Valkuainen on taasen geeliä sisältäen paljon rasvaa hylkiviä aineita ja sen lisääminen vanukasmassaan tekee siitä ryynimäisen eikä täyteläisen sileän.
Keltuainen ja valkuainen ovat erilaisia aineita, jotka eivät helpolla sekoitu keskenään ja lämmitettäessäkin pysyvät erillään vaikka vatkattuinakin. Munan sisälläkin ne pysyvät kauniisti omissa osastoissaan hylkien toisiaan. Keltuainen on munassa poikasen ravintovarasto ja valkuainen poikasta suojaava tärinänvaimennin ja lämmöntasaaja, joten niiden kuuluukin olla erillään eikä sekoittua.
Munanvalkuaisella - vaahdotetulla - voidaan tuoda ilmaa paistokseen kuten vaikka kohokkaaseen, jolloin se saadaan nousemaan vaahdon kovettuessa, mutta vanukkaaseen tätä ilmiötä ei oikein haluaisi.
Ehkä ymmärrät tämän kun ajattelet marenkia, joka on pelkkää munanvalkuaista. Jos vatkaisit sekaan myös keltuaiset, nin millaistahan siitä tulisi - omeletti?
Lisäksi valkuainen maistuisi helpolla vanukkaassa eli munan maku maistuisi.
Tuossa taannoin oli keskustelu siitä miksi Creme Brulee ei tahdo saostua ja ratkaisuksi - tai ongelman aiheuttajaksi - todettiin munien tuoreus. Vanukkaaseen tulee käyttää mahdollisimman tuoreita munia.
Olen kyllä kokeillut Creme Bruleen tekoa ternimaidosta ja hyvää siitä tuli - tosin ternimaidon makuista.Tänks!
Nyt mäkin tajusin :) Ei haluta ollenkaan ryynimäistä Crème brûléetä... - kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
nimimerkki2 kirjoitti:
Tänks!
Nyt mäkin tajusin :) Ei haluta ollenkaan ryynimäistä Crème brûléetä..."kotimaiseen" kokomunat, "kreemeen" keltuaoiset
eli PAAHTOVANUKKAASEEN voi laittaa kokomunat ja siihen Bruleeseen vain keltuaiset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh422822Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia
Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-201729423562600Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta562335- 352204
- 251733
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘251639- 481526
- 1001449
En ymmärrä käytöstäsi
Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek1391405Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa661309