Minkä takia Crème brûlée:hen ei laiteta kananmunasta valkuaisia?
Tuskimpa siitä mitään kovi kamalaa tapahtuisi? Hyytyiskin vielä paremmin...
Miksi Crème brûlée:hen ei valkuaisia
5
995
Vastaukset
Koksa silloin siitä tulisi munahyydykettä tai munakokkelia pikemminkin. Tarkoitus on tehdä vanukasta.
- nimimerkki2
Nyt en ihan ymmärrä mitä tarkoitat...
Kuvittelen että jos laittaisi sopivasti kananmunaa niin se sakeuttaa vanukasta eikä paakkuunnu, jos sitä tarkoitat?
Tietty jos laittaa kaikki reseptin viisi egua valkuaisineen niin varmasti siitä tulis aika tönkköä. nimimerkki2 kirjoitti:
Nyt en ihan ymmärrä mitä tarkoitat...
Kuvittelen että jos laittaisi sopivasti kananmunaa niin se sakeuttaa vanukasta eikä paakkuunnu, jos sitä tarkoitat?
Tietty jos laittaa kaikki reseptin viisi egua valkuaisineen niin varmasti siitä tulis aika tönkköä.Munanvalkuainen kovettuu lämmetessään ja muuttuu kokkelimaiseksi. Creme brulee on tarkoitus saada sileäksi vanukkaaksi, missä kerma sekoittuneena keltuaiseen saostuu. Keltuainen yhdistää helposti rasvaa ja vettä ja tuo seokseen sileän koostumuksen. Valkuainen on taasen geeliä sisältäen paljon rasvaa hylkiviä aineita ja sen lisääminen vanukasmassaan tekee siitä ryynimäisen eikä täyteläisen sileän.
Keltuainen ja valkuainen ovat erilaisia aineita, jotka eivät helpolla sekoitu keskenään ja lämmitettäessäkin pysyvät erillään vaikka vatkattuinakin. Munan sisälläkin ne pysyvät kauniisti omissa osastoissaan hylkien toisiaan. Keltuainen on munassa poikasen ravintovarasto ja valkuainen poikasta suojaava tärinänvaimennin ja lämmöntasaaja, joten niiden kuuluukin olla erillään eikä sekoittua.
Munanvalkuaisella - vaahdotetulla - voidaan tuoda ilmaa paistokseen kuten vaikka kohokkaaseen, jolloin se saadaan nousemaan vaahdon kovettuessa, mutta vanukkaaseen tätä ilmiötä ei oikein haluaisi.
Ehkä ymmärrät tämän kun ajattelet marenkia, joka on pelkkää munanvalkuaista. Jos vatkaisit sekaan myös keltuaiset, nin millaistahan siitä tulisi - omeletti?
Lisäksi valkuainen maistuisi helpolla vanukkaassa eli munan maku maistuisi.
Tuossa taannoin oli keskustelu siitä miksi Creme Brulee ei tahdo saostua ja ratkaisuksi - tai ongelman aiheuttajaksi - todettiin munien tuoreus. Vanukkaaseen tulee käyttää mahdollisimman tuoreita munia.
Olen kyllä kokeillut Creme Bruleen tekoa ternimaidosta ja hyvää siitä tuli - tosin ternimaidon makuista.- nimimerkki2
crudo kirjoitti:
Munanvalkuainen kovettuu lämmetessään ja muuttuu kokkelimaiseksi. Creme brulee on tarkoitus saada sileäksi vanukkaaksi, missä kerma sekoittuneena keltuaiseen saostuu. Keltuainen yhdistää helposti rasvaa ja vettä ja tuo seokseen sileän koostumuksen. Valkuainen on taasen geeliä sisältäen paljon rasvaa hylkiviä aineita ja sen lisääminen vanukasmassaan tekee siitä ryynimäisen eikä täyteläisen sileän.
Keltuainen ja valkuainen ovat erilaisia aineita, jotka eivät helpolla sekoitu keskenään ja lämmitettäessäkin pysyvät erillään vaikka vatkattuinakin. Munan sisälläkin ne pysyvät kauniisti omissa osastoissaan hylkien toisiaan. Keltuainen on munassa poikasen ravintovarasto ja valkuainen poikasta suojaava tärinänvaimennin ja lämmöntasaaja, joten niiden kuuluukin olla erillään eikä sekoittua.
Munanvalkuaisella - vaahdotetulla - voidaan tuoda ilmaa paistokseen kuten vaikka kohokkaaseen, jolloin se saadaan nousemaan vaahdon kovettuessa, mutta vanukkaaseen tätä ilmiötä ei oikein haluaisi.
Ehkä ymmärrät tämän kun ajattelet marenkia, joka on pelkkää munanvalkuaista. Jos vatkaisit sekaan myös keltuaiset, nin millaistahan siitä tulisi - omeletti?
Lisäksi valkuainen maistuisi helpolla vanukkaassa eli munan maku maistuisi.
Tuossa taannoin oli keskustelu siitä miksi Creme Brulee ei tahdo saostua ja ratkaisuksi - tai ongelman aiheuttajaksi - todettiin munien tuoreus. Vanukkaaseen tulee käyttää mahdollisimman tuoreita munia.
Olen kyllä kokeillut Creme Bruleen tekoa ternimaidosta ja hyvää siitä tuli - tosin ternimaidon makuista.Tänks!
Nyt mäkin tajusin :) Ei haluta ollenkaan ryynimäistä Crème brûléetä... - kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
nimimerkki2 kirjoitti:
Tänks!
Nyt mäkin tajusin :) Ei haluta ollenkaan ryynimäistä Crème brûléetä..."kotimaiseen" kokomunat, "kreemeen" keltuaoiset
eli PAAHTOVANUKKAASEEN voi laittaa kokomunat ja siihen Bruleeseen vain keltuaiset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112862Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081966- 1141640
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701355Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2871181- 711034
- 801034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2461003