Miksi Crème brûlée:hen ei valkuaisia

nimimerkki2

Minkä takia Crème brûlée:hen ei laiteta kananmunasta valkuaisia?

Tuskimpa siitä mitään kovi kamalaa tapahtuisi? Hyytyiskin vielä paremmin...

5

1183

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koksa silloin siitä tulisi munahyydykettä tai munakokkelia pikemminkin. Tarkoitus on tehdä vanukasta.

      • nimimerkki2

        Nyt en ihan ymmärrä mitä tarkoitat...

        Kuvittelen että jos laittaisi sopivasti kananmunaa niin se sakeuttaa vanukasta eikä paakkuunnu, jos sitä tarkoitat?

        Tietty jos laittaa kaikki reseptin viisi egua valkuaisineen niin varmasti siitä tulis aika tönkköä.


      • nimimerkki2 kirjoitti:

        Nyt en ihan ymmärrä mitä tarkoitat...

        Kuvittelen että jos laittaisi sopivasti kananmunaa niin se sakeuttaa vanukasta eikä paakkuunnu, jos sitä tarkoitat?

        Tietty jos laittaa kaikki reseptin viisi egua valkuaisineen niin varmasti siitä tulis aika tönkköä.

        Munanvalkuainen kovettuu lämmetessään ja muuttuu kokkelimaiseksi. Creme brulee on tarkoitus saada sileäksi vanukkaaksi, missä kerma sekoittuneena keltuaiseen saostuu. Keltuainen yhdistää helposti rasvaa ja vettä ja tuo seokseen sileän koostumuksen. Valkuainen on taasen geeliä sisältäen paljon rasvaa hylkiviä aineita ja sen lisääminen vanukasmassaan tekee siitä ryynimäisen eikä täyteläisen sileän.

        Keltuainen ja valkuainen ovat erilaisia aineita, jotka eivät helpolla sekoitu keskenään ja lämmitettäessäkin pysyvät erillään vaikka vatkattuinakin. Munan sisälläkin ne pysyvät kauniisti omissa osastoissaan hylkien toisiaan. Keltuainen on munassa poikasen ravintovarasto ja valkuainen poikasta suojaava tärinänvaimennin ja lämmöntasaaja, joten niiden kuuluukin olla erillään eikä sekoittua.

        Munanvalkuaisella - vaahdotetulla - voidaan tuoda ilmaa paistokseen kuten vaikka kohokkaaseen, jolloin se saadaan nousemaan vaahdon kovettuessa, mutta vanukkaaseen tätä ilmiötä ei oikein haluaisi.

        Ehkä ymmärrät tämän kun ajattelet marenkia, joka on pelkkää munanvalkuaista. Jos vatkaisit sekaan myös keltuaiset, nin millaistahan siitä tulisi - omeletti?

        Lisäksi valkuainen maistuisi helpolla vanukkaassa eli munan maku maistuisi.

        Tuossa taannoin oli keskustelu siitä miksi Creme Brulee ei tahdo saostua ja ratkaisuksi - tai ongelman aiheuttajaksi - todettiin munien tuoreus. Vanukkaaseen tulee käyttää mahdollisimman tuoreita munia.

        Olen kyllä kokeillut Creme Bruleen tekoa ternimaidosta ja hyvää siitä tuli - tosin ternimaidon makuista.


      • nimimerkki2
        crudo kirjoitti:

        Munanvalkuainen kovettuu lämmetessään ja muuttuu kokkelimaiseksi. Creme brulee on tarkoitus saada sileäksi vanukkaaksi, missä kerma sekoittuneena keltuaiseen saostuu. Keltuainen yhdistää helposti rasvaa ja vettä ja tuo seokseen sileän koostumuksen. Valkuainen on taasen geeliä sisältäen paljon rasvaa hylkiviä aineita ja sen lisääminen vanukasmassaan tekee siitä ryynimäisen eikä täyteläisen sileän.

        Keltuainen ja valkuainen ovat erilaisia aineita, jotka eivät helpolla sekoitu keskenään ja lämmitettäessäkin pysyvät erillään vaikka vatkattuinakin. Munan sisälläkin ne pysyvät kauniisti omissa osastoissaan hylkien toisiaan. Keltuainen on munassa poikasen ravintovarasto ja valkuainen poikasta suojaava tärinänvaimennin ja lämmöntasaaja, joten niiden kuuluukin olla erillään eikä sekoittua.

        Munanvalkuaisella - vaahdotetulla - voidaan tuoda ilmaa paistokseen kuten vaikka kohokkaaseen, jolloin se saadaan nousemaan vaahdon kovettuessa, mutta vanukkaaseen tätä ilmiötä ei oikein haluaisi.

        Ehkä ymmärrät tämän kun ajattelet marenkia, joka on pelkkää munanvalkuaista. Jos vatkaisit sekaan myös keltuaiset, nin millaistahan siitä tulisi - omeletti?

        Lisäksi valkuainen maistuisi helpolla vanukkaassa eli munan maku maistuisi.

        Tuossa taannoin oli keskustelu siitä miksi Creme Brulee ei tahdo saostua ja ratkaisuksi - tai ongelman aiheuttajaksi - todettiin munien tuoreus. Vanukkaaseen tulee käyttää mahdollisimman tuoreita munia.

        Olen kyllä kokeillut Creme Bruleen tekoa ternimaidosta ja hyvää siitä tuli - tosin ternimaidon makuista.

        Tänks!

        Nyt mäkin tajusin :) Ei haluta ollenkaan ryynimäistä Crème brûléetä...


      • kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
        nimimerkki2 kirjoitti:

        Tänks!

        Nyt mäkin tajusin :) Ei haluta ollenkaan ryynimäistä Crème brûléetä...

        "kotimaiseen" kokomunat, "kreemeen" keltuaoiset

        eli PAAHTOVANUKKAASEEN voi laittaa kokomunat ja siihen Bruleeseen vain keltuaiset


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      90
      7177
    2. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      27
      7099
    3. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      118
      6320
    4. Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?

      Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik
      Maailman menoa
      97
      5428
    5. Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä

      Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?
      Maailman menoa
      45
      5424
    6. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      63
      5245
    7. Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?

      Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus
      Maailman menoa
      42
      5141
    8. Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi

      Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset
      Maailman menoa
      27
      4625
    9. Aamun Riikka: työttömyydessä lähestytään viime laman synkintä vaihetta

      Nopeasti mentiiin upean Marinin hallituksen ennätystyöllisyydestä toiseen ääripäähän, kohti Suomen historian kurjimpia t
      Maailman menoa
      3
      4134
    10. Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä

      "Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv
      Maailman menoa
      19
      3655
    Aihe