grillattu broileri

grillaaja

Onko kukaan grillannut kokonaista broileria ilman pyörivää varrasta kaasugrillissä .Kauanko grillaaminen kestää ett broisku on kypsä. Annateko jonkun hyvän ohjeen juhannukseen.

4

2376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hpop

      Elikkä esikypsennä ensin. Keitä 1-2h pienellä lämmöllä ja sitte grillaa, niin johan tulee hyvää. Tietty ennen keittämistä päiväksi marinaadiin. Itse olen laittanut pussiin punaviiniä. Antanut olla siinä vrk. Mutta ei se kyllä mitään kaunista lihaa ole, kun punaviini värjää se mustaks. Mutta ei se kyllä pitkään lautasellakaan pysynyt, kun kana oli jo kynitty.

      • Vanha kokki

        Kokonaisen broilerin grillaaminen ei oikein onnistu ilman pyörivää varrasta.
        Jos haluat lähes samankaltaisen, sinun tulee avata broisku mahan puolelta ja levittää lintu vaikkapa isoon halsteriin. Sillä tavoin se on helppo käännellä kypsyessään.
        Lintu ei vaadi mitään marinointia, siihen riittää kuivat mausteet erinomaisesti.

        Vaihtoehtona voit paistaa linnun uunissa 175 asteen lämmössä.
        Maustamiseen tarvitset kourallisen valkosipulin kynsiä, joko kuorittuna tai kuorimattomina.
        Pikku puntin persiljaa, pari laakerinlehteä, tl.oreganoa, öljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta.
        Kuivaa lintu ja vatsaontelo, levitä sisään suola ja pippuri, tunge onteloon laakerinlehdet persiljapuntti, valkosipulit.
        Käsittele linnun pinta ohuelti öljyllä, levitä suola ja oregano, sekä pippurirouhe. Sulje ontelo hammastikuilla tai sitomalla kintut yhteen. Aseta lintu uuniritilälle uunin alemmalle tasolle, laita alle astia johon linnun rasva tippuu.
        Anna linnun kypsyä vähintään 1.5 tuntia välillä sivellen sen pintaa öljyllä tai astiaan tippuneella nesteellä.
        Linnun tulee olla todella kypsää niin että sen syöminen onnistuu sormin ja luut irtoavat ravistamalla.

        Tuore patonki on oiva lisäke, jota voi kastaa siihen linnusta irronneeseen rasvaan.
        Ruokajuomaksi sopii jokin kevyt punaviini.


      • Vanha kokki kirjoitti:

        Kokonaisen broilerin grillaaminen ei oikein onnistu ilman pyörivää varrasta.
        Jos haluat lähes samankaltaisen, sinun tulee avata broisku mahan puolelta ja levittää lintu vaikkapa isoon halsteriin. Sillä tavoin se on helppo käännellä kypsyessään.
        Lintu ei vaadi mitään marinointia, siihen riittää kuivat mausteet erinomaisesti.

        Vaihtoehtona voit paistaa linnun uunissa 175 asteen lämmössä.
        Maustamiseen tarvitset kourallisen valkosipulin kynsiä, joko kuorittuna tai kuorimattomina.
        Pikku puntin persiljaa, pari laakerinlehteä, tl.oreganoa, öljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta.
        Kuivaa lintu ja vatsaontelo, levitä sisään suola ja pippuri, tunge onteloon laakerinlehdet persiljapuntti, valkosipulit.
        Käsittele linnun pinta ohuelti öljyllä, levitä suola ja oregano, sekä pippurirouhe. Sulje ontelo hammastikuilla tai sitomalla kintut yhteen. Aseta lintu uuniritilälle uunin alemmalle tasolle, laita alle astia johon linnun rasva tippuu.
        Anna linnun kypsyä vähintään 1.5 tuntia välillä sivellen sen pintaa öljyllä tai astiaan tippuneella nesteellä.
        Linnun tulee olla todella kypsää niin että sen syöminen onnistuu sormin ja luut irtoavat ravistamalla.

        Tuore patonki on oiva lisäke, jota voi kastaa siihen linnusta irronneeseen rasvaan.
        Ruokajuomaksi sopii jokin kevyt punaviini.

        Tuo Vanhan Kokin ensin mainittu tapa valmistaa kanaa muistuttaa Gruusiassa ja Venäjällä suosittua Tabaka-kanaa - lienee tuttu juttu VK:lle.

        Siinä ei ole mitään muuta vaikeata kuin linnun esikäsittely: broileri leikataan auki mahanpuolelta, rintalasta poistetaan, rintalihasten alapuolelle tehdään pieni viilto siten, että kintut voidaan kääntää ympäri ja työntää noihin viiltoihin. Samoin tehdään yläpuolelle pienet viillot, joihin siiventyngät työnnetään. Näin kana pysyy koossa yhtenä levynä ja kintut ja siivet suojaavat rintalihoja - yksi kinttu ja yksi siipi kummallekin rintalihalle. Valmis paketti muistuttaa vähän littanaa sammakkoa.

        Lintulevyä tulisi tämän jälkeen nuijia aivan littanaksi, panna paistumaan voin ja öljyn sekoitukseen pannulle. Kanneksi asetetaan painava kuuma rautalevy, joka painaa linnun tiukaksi levyksi. Tämä siis tämän litistetyn linnun alkuperäinen teko-ohje.

        Mutta, kun teet kerran grillissä, niin käytä VK:n mainitsemaa halsteria. Nuiji levyksi, työnnä läpi vaikka kaksi saslik-varrasta siten, että toinen vangitsee kropan ja siivet ja toinen kropan ja kintut. Lytistä lintu isohkoon halsteriin.

        Silppua rutosti valkosipulia ja työnnä sitä joka paikkaan, mihin saat sitä menemään. Suolaa melko hyvin ja sirottele päälle cayennepippuria.

        Voitele tämän jälkeen sulatetulla voilla, aseta uunipannu linnun alle ja käytä epäsuoraa kypsentämistä. Voitele lintua kypsennyksen ajan voisulalla, ripottele aina välillä lisää cayennea pintaan.

        Linnun tulee kypsyä melko kauan ja olla todella kypsää ja pinnalta kauniin ruskean karvahtavan rapeaa ennen kuin tuodaan pöytään.

        Muita mausteita ei juuri tarvita. Astiasta tippuneen liemen voi tehdä soossiksi vaikka lisäämällä vain persiljaa joukkoon.


      • Miksiköhän suosittelet keitettävän tuotteen marinointia ennen keittämistä? Kaikki marinadin makuhan liukenee keitinliemeen.

        Jos haluaa lisämakua keitokseen, kannattaa se keittää makuliemessä tai itse marinadissa. Kanalle käy kyllä paljon paremmin jokin muu kuin punaviiniliemi vaikka onhan Kukkoa punaviinissä toki klassikko. Mutta sen punaviinin tässä ruoassa mahdollistavat kyllä muut aineet kuin itse kana.

        Tee makuliemi liemijuureksista - purjo, sipuli, lanttu, porkkana, palsternakka tms. - pippurista ja suolasta. Keitä broileri siinä kypsäksi, grillaa väriä pintaan ja penslaa grillauksen aikana haluamallasi grillikastikkeella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      134
      3060
    2. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      7
      1630
    3. Mies pyysi rahaa

      Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?
      Ikävä
      222
      1354
    4. Jos tapaisimme uudelleen?

      niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J
      Ikävä
      70
      1191
    5. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      44
      1171
    6. 37
      1041
    7. Mites nyt suu pannaan

      Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va
      Sysmä
      38
      1022
    8. Taas Lieksassa tyritty

      Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke
      Lieksa
      133
      987
    9. Hän on niin

      Hyvännäköinen. Vaikea vastustaa
      Ikävä
      47
      954
    10. Nähdäänkö ensi viikolla

      paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.
      Ikävä
      36
      897
    Aihe