grillattu broileri

grillaaja

Onko kukaan grillannut kokonaista broileria ilman pyörivää varrasta kaasugrillissä .Kauanko grillaaminen kestää ett broisku on kypsä. Annateko jonkun hyvän ohjeen juhannukseen.

4

2420

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hpop

      Elikkä esikypsennä ensin. Keitä 1-2h pienellä lämmöllä ja sitte grillaa, niin johan tulee hyvää. Tietty ennen keittämistä päiväksi marinaadiin. Itse olen laittanut pussiin punaviiniä. Antanut olla siinä vrk. Mutta ei se kyllä mitään kaunista lihaa ole, kun punaviini värjää se mustaks. Mutta ei se kyllä pitkään lautasellakaan pysynyt, kun kana oli jo kynitty.

      • Vanha kokki

        Kokonaisen broilerin grillaaminen ei oikein onnistu ilman pyörivää varrasta.
        Jos haluat lähes samankaltaisen, sinun tulee avata broisku mahan puolelta ja levittää lintu vaikkapa isoon halsteriin. Sillä tavoin se on helppo käännellä kypsyessään.
        Lintu ei vaadi mitään marinointia, siihen riittää kuivat mausteet erinomaisesti.

        Vaihtoehtona voit paistaa linnun uunissa 175 asteen lämmössä.
        Maustamiseen tarvitset kourallisen valkosipulin kynsiä, joko kuorittuna tai kuorimattomina.
        Pikku puntin persiljaa, pari laakerinlehteä, tl.oreganoa, öljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta.
        Kuivaa lintu ja vatsaontelo, levitä sisään suola ja pippuri, tunge onteloon laakerinlehdet persiljapuntti, valkosipulit.
        Käsittele linnun pinta ohuelti öljyllä, levitä suola ja oregano, sekä pippurirouhe. Sulje ontelo hammastikuilla tai sitomalla kintut yhteen. Aseta lintu uuniritilälle uunin alemmalle tasolle, laita alle astia johon linnun rasva tippuu.
        Anna linnun kypsyä vähintään 1.5 tuntia välillä sivellen sen pintaa öljyllä tai astiaan tippuneella nesteellä.
        Linnun tulee olla todella kypsää niin että sen syöminen onnistuu sormin ja luut irtoavat ravistamalla.

        Tuore patonki on oiva lisäke, jota voi kastaa siihen linnusta irronneeseen rasvaan.
        Ruokajuomaksi sopii jokin kevyt punaviini.


      • Vanha kokki kirjoitti:

        Kokonaisen broilerin grillaaminen ei oikein onnistu ilman pyörivää varrasta.
        Jos haluat lähes samankaltaisen, sinun tulee avata broisku mahan puolelta ja levittää lintu vaikkapa isoon halsteriin. Sillä tavoin se on helppo käännellä kypsyessään.
        Lintu ei vaadi mitään marinointia, siihen riittää kuivat mausteet erinomaisesti.

        Vaihtoehtona voit paistaa linnun uunissa 175 asteen lämmössä.
        Maustamiseen tarvitset kourallisen valkosipulin kynsiä, joko kuorittuna tai kuorimattomina.
        Pikku puntin persiljaa, pari laakerinlehteä, tl.oreganoa, öljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta.
        Kuivaa lintu ja vatsaontelo, levitä sisään suola ja pippuri, tunge onteloon laakerinlehdet persiljapuntti, valkosipulit.
        Käsittele linnun pinta ohuelti öljyllä, levitä suola ja oregano, sekä pippurirouhe. Sulje ontelo hammastikuilla tai sitomalla kintut yhteen. Aseta lintu uuniritilälle uunin alemmalle tasolle, laita alle astia johon linnun rasva tippuu.
        Anna linnun kypsyä vähintään 1.5 tuntia välillä sivellen sen pintaa öljyllä tai astiaan tippuneella nesteellä.
        Linnun tulee olla todella kypsää niin että sen syöminen onnistuu sormin ja luut irtoavat ravistamalla.

        Tuore patonki on oiva lisäke, jota voi kastaa siihen linnusta irronneeseen rasvaan.
        Ruokajuomaksi sopii jokin kevyt punaviini.

        Tuo Vanhan Kokin ensin mainittu tapa valmistaa kanaa muistuttaa Gruusiassa ja Venäjällä suosittua Tabaka-kanaa - lienee tuttu juttu VK:lle.

        Siinä ei ole mitään muuta vaikeata kuin linnun esikäsittely: broileri leikataan auki mahanpuolelta, rintalasta poistetaan, rintalihasten alapuolelle tehdään pieni viilto siten, että kintut voidaan kääntää ympäri ja työntää noihin viiltoihin. Samoin tehdään yläpuolelle pienet viillot, joihin siiventyngät työnnetään. Näin kana pysyy koossa yhtenä levynä ja kintut ja siivet suojaavat rintalihoja - yksi kinttu ja yksi siipi kummallekin rintalihalle. Valmis paketti muistuttaa vähän littanaa sammakkoa.

        Lintulevyä tulisi tämän jälkeen nuijia aivan littanaksi, panna paistumaan voin ja öljyn sekoitukseen pannulle. Kanneksi asetetaan painava kuuma rautalevy, joka painaa linnun tiukaksi levyksi. Tämä siis tämän litistetyn linnun alkuperäinen teko-ohje.

        Mutta, kun teet kerran grillissä, niin käytä VK:n mainitsemaa halsteria. Nuiji levyksi, työnnä läpi vaikka kaksi saslik-varrasta siten, että toinen vangitsee kropan ja siivet ja toinen kropan ja kintut. Lytistä lintu isohkoon halsteriin.

        Silppua rutosti valkosipulia ja työnnä sitä joka paikkaan, mihin saat sitä menemään. Suolaa melko hyvin ja sirottele päälle cayennepippuria.

        Voitele tämän jälkeen sulatetulla voilla, aseta uunipannu linnun alle ja käytä epäsuoraa kypsentämistä. Voitele lintua kypsennyksen ajan voisulalla, ripottele aina välillä lisää cayennea pintaan.

        Linnun tulee kypsyä melko kauan ja olla todella kypsää ja pinnalta kauniin ruskean karvahtavan rapeaa ennen kuin tuodaan pöytään.

        Muita mausteita ei juuri tarvita. Astiasta tippuneen liemen voi tehdä soossiksi vaikka lisäämällä vain persiljaa joukkoon.


      • Miksiköhän suosittelet keitettävän tuotteen marinointia ennen keittämistä? Kaikki marinadin makuhan liukenee keitinliemeen.

        Jos haluaa lisämakua keitokseen, kannattaa se keittää makuliemessä tai itse marinadissa. Kanalle käy kyllä paljon paremmin jokin muu kuin punaviiniliemi vaikka onhan Kukkoa punaviinissä toki klassikko. Mutta sen punaviinin tässä ruoassa mahdollistavat kyllä muut aineet kuin itse kana.

        Tee makuliemi liemijuureksista - purjo, sipuli, lanttu, porkkana, palsternakka tms. - pippurista ja suolasta. Keitä broileri siinä kypsäksi, grillaa väriä pintaan ja penslaa grillauksen aikana haluamallasi grillikastikkeella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kumpi teki aloitteen?

      😃 häh
      Ikävä
      110
      4316
    2. Onko kaivattusi ulkoisesti

      paremman vai huonomman näköinen kuin exäsi? 🪤
      Ikävä
      79
      3513
    3. Oletko koskaan stalkannut kaivattuasi?

      Jos olet, miten olet stalkannut? Jäitkö kiinni? Onko hän stalkannut sinua? Jos on, miten suhtauduit?
      Ikävä
      83
      3359
    4. Just alkoi ottamaan päähän

      Miten voikin mennä näin, että koko päivän haluaa vain nähdä toisen ja lähelle. Sitten aivan salamana mieleen tulee kaikk
      Ikävä
      22
      3301
    5. Karhuryhmä

      Kellään tarkempaa tietoa miksi ja missä karhuryhmä ollut? Perheväkivaltaa vai huumeperintää kenties taas?
      Jämsä
      26
      3258
    6. Mitä kaikkea sä

      Olisit valmis tekeen mun eteen vielä? Vai oletko mitään?
      Ikävä
      73
      2935
    7. Raisionkaaren koira hyökkäys

      Taas nähtiin että koiriin ei voi luottaa. Eilen illalla vapaana ollut koira hyökkäsi Raisionkaarella kolmen henkilön kim
      Raisio
      64
      2807
    8. "Mielipide: Äärivasemmiston uhka on otettava vakavasti"

      Demokratia näyttäisi olevan Halla-aholle enemmänkin välttämätön paha kuin tavoiteltava asia. Väkivallan ihannointi ja m
      Maailman menoa
      45
      2790
    9. Tapa jolla kohtelit minua viimeksi miellytti erityisesti

      Osaat huomioida kauniisti ja katsot aina tilanteita yhteisen hyvän kannalta. Sitä arvostan erityisesti.
      Ikävä
      85
      2579
    10. Autolla törmäilijä

      Kuka törmäili yläkouluikäiseen pyöräilijään?
      Jämsä
      9
      2492
    Aihe