Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

käytättekö kaasugrillillä

grillatessa alustaa?

Miten olette menetelleet lihojen grillauksessa ettei rasva syty palamaan? Itse käytän tuon vuoksi nykyään parilaa mutta sehän ei ole enää oikeaa grillausta. Osaisko joku kertoa, että jos haluaa ritilällä ihan oikeasti grillata, miten välttää rasvan tippuminen laavakiville ja tulen syttyminen??

7

2196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alempana

      Vanhan kokin grillistä kuvat, huomioi erityisesti ritilät.
      Ei kuulemma pala rasvat ja ritilät sopivat myös kaasugrilliin mutta ne täytyy teettää.

    • Weber&Landmann

      Käytän vain kaasugrillejä. Toinen on Weber Summit ja toinen Landmannin täysirosterinen kaasugrilli.

      Weberissä ruoka ei syty palamaan, sillä grillin alla olevan kaukalon seinämät ovat n. 45 asteen kulmassa, jolloin rasva todella valuu keräilyastiaan, eikä polta ruokaa pilalle. Ensimmäinen tapa päästä rasvapaloista eroon on ostaa kunnollinen kaasugrilli.

      Landmanin pohja on hyvin laakea, eikä tippunut rasva ehdi poistumaan kaukalosta, ennen kuin se syttyy palamaan. Rasvapalossa grillattavat turmeltuvat.
      Minimoidakseni rasvapaloja Landmanissa menettelen seuraavasti:
      1. Puhdistan grillin pohjan ennen grillausta. K2r uuninpuhdistusaine poistaa vanhat rasvat tehokkaasti. Tämä kannattaa tehdä heti edellisen grillauksen jälkeen, sillä puhdistus vaatii vähän aikaa.
      2. Grillaan aina kansi kiinni. Vähempi hapensaanti vähentää rasvapalojen mahdollisuutta
      3. Pyyhin aina mahdolliset marinadit (turhina) pois. Oikeasti en koskaan osta marinoituja tuotteita, paitsi joskus Suomessa kun ei ole vaihtoehtoja
      4. Leikkaan ylimääräiset rasvat pois grillilihoista (ja lohesta) jo ennen grilliin asentamista.

      Ajattelin jo laittaa Landmanin kiertoon, mutta hyvää silläkin on tullut kun pitää grillinsä (täysin) puhtaana. Seuraavaksi vaihdan Landmanista parilla osan valurautaritilään ja valmistan mahdolliset pienet kasvit Weberin teräksisessä kasviskorissa. Parilla vähentää grillausalaa turhan paljon, eikä lopputulos ole sama kuin grillatessa.

      En tunne grilliäsi, mutta yksi vaihtoehto voisi olla alumiinisen kertakäyttöastian asentaminen laavakivien ja ritilän väliin. Kaupasta saa valmiita tippumisastioita tarkoitukseen. Tippumisastiassa on pienet harjakset pohjassa joissa on reikiä. Laavakivien tulee olla puhtaat, jotta niistä olisi hyötyä.

      Toivottavasti tuosta on apua.

      • PateP

        Olen pidemmän aikaa katsellut tuota grilliä sillä silmällä. Kuinka hyvin epäsuora grillaus matalassa lämpötilassa onnistuu?
        Pitääkö lämpömittarin antama lukema paikkaansa? Useissa Jenkkiläisissä arvosteluissa on valitettu sitä, että barbecue tyyppisen
        epäsuoran grillauksen kanssa on ongelmia.


      • Weber&Landmann
        PateP kirjoitti:

        Olen pidemmän aikaa katsellut tuota grilliä sillä silmällä. Kuinka hyvin epäsuora grillaus matalassa lämpötilassa onnistuu?
        Pitääkö lämpömittarin antama lukema paikkaansa? Useissa Jenkkiläisissä arvosteluissa on valitettu sitä, että barbecue tyyppisen
        epäsuoran grillauksen kanssa on ongelmia.

        En ole vielä kokeillut epäsuoraa grillausta BBQ tyyliin. Vihanneksia ja juureksia olen valmistanut epäsuoralla grillauksella, mutta niiden grillausaika on lyhyempi ja lämpö korkeampi. Lämpömittarin lukemaa en ole tarkistanut, mutta käytän mittaria joka kerta kun grillaan (tänä vuonna mennyt >30kg kaasua kun grillailen melkein päivittäin). Kovin merkittävää heittoa mittarissa ei voi olla.

        Summitissa on mallista riippuen 4-6 poltinta savustin ja infrapunapoltin. Summittini on mallia 420S. http://www.amazon.com/gp/product/B000J5OA9I/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_2?pf_rd_p=304485901&pf_rd_s=lpo-top-stripe-1&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B000H1SJ5K&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=0DRDN1AHSFQF31YYQM0E
        Amazonin kuvat ovat toisesta mallista, mutta alempana on kuva 420S mallin grillausalasta, savustimesta ja infrapunasta.

        Halvemmissa Webereissä (esim. Genesis) polttimet ovat pitkittäin ja niitä käytetään grillin sivusta. Summitissa polttimet ovat poikittain ja käytetään grillin edestä. Uskoisin että tarpeeksi matalan lämpötilan saavuttaminen on Genesis, ja muiden samankaltaisten grillien ongelma.

        Jos kaksi reunimmaista poltinta tuottaa liikaa lämpöä Summitissa, on aina mahdollista poistaa savustusastia, tai sen irtonainen pohja ja käyttää näin pienempää poltinta aivan reunassa. Oikein matalaa lämpötilaa tarvittaessa voi savustuspoltinta käyttää vaikka yksin.

        Savustaessani ruokaa käytän nykyään savustuspoltinta yksin ja grillaan ruoan valmiiksi savustuksen jälkeen. Savustimeen pitää laittaa vain puulastuja, sillä purut palavat liian nopeasti ja sotkevat (kosteina) paikat.


    • ­Peetu

      Itse kyllästyin näihin laavakivigrilleihin juuri noiden rasvaleimahdusten vuoksi. Ostin kaasugrillin jossa laavakivien virkaa hoitaa rosterinen peltilevy ja valurautapolttimet. Nyt rasva tippuu rasvapellille eikä pääse imetymään mihinkään josta se voisi syttyä. On totta että laavakivet antavat enemmän hiillomaista lämpöä, kuin nykyinen systeemi, mutta ero on ainakin minulle, sillointällöin grillaavalle merkityksetön.

      • Weber&Landmann

        Leimahtiko rasva laavakivistä myös silloin kun ne olivat uusia ja puhtaita?

        Muutin hiljattain uuteen asuntoon jonne edellinen asukas oli jättänyt sangollisen vanhoja laavakiviä. Kivet olivat aika rasvaisen oloisia. Ehkä edellisellä asukkaalla oli tapana pestä laavakiviä? Uskoisin että laavakiviin pätee sama kuin laakeapohjaisiin grilleihin - niiden tulee olla puhtaita jotta vältyttäisiin rasvapaloista. Jos uudetkin laavakivet leimahtavat, kannattaa tippumisastian käytön lisäksi harkita koko grillin vaihtoa toiseen malliin.


      • helppoa
        Weber&Landmann kirjoitti:

        Leimahtiko rasva laavakivistä myös silloin kun ne olivat uusia ja puhtaita?

        Muutin hiljattain uuteen asuntoon jonne edellinen asukas oli jättänyt sangollisen vanhoja laavakiviä. Kivet olivat aika rasvaisen oloisia. Ehkä edellisellä asukkaalla oli tapana pestä laavakiviä? Uskoisin että laavakiviin pätee sama kuin laakeapohjaisiin grilleihin - niiden tulee olla puhtaita jotta vältyttäisiin rasvapaloista. Jos uudetkin laavakivet leimahtavat, kannattaa tippumisastian käytön lisäksi harkita koko grillin vaihtoa toiseen malliin.

        nehän kestää mitä vaan. voit siis polttaa rasvan pois.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe