Olis pakkasessa kokonainen porsaan sisäfilee pötkylä ja sen ajattelin grillata kokonaisena. Oon kerran ennenkin grillannu samanlaisen fileen kokonaisena mutta siitä tuli jotenkin liian kuiva. Nyt kysynkin, olisko kenelläkään mitään vinkkiä miten tuollainen sisäfilee saadaan kypsäksi parhaiten, ilman että kuivahtaa.
Ajattelin aluksi, että otan kuumalla värin pintaan pari-kolme minuuttia ja sit laitan sen folioon ja lämmitän kaasugrillin pienimmällä liekillä tommoset 20-25 min. Meneekö aivan metsään?
Kokonaisen sisäfileen grillaus?
3
800
Vastaukset
- ei kokeillut
Pienennä ilmaluukkuja, jotta hiillos ei hehku täysillä. Matalassa lämmössä (130-150C) pitkään, käytä lämpömittaria, kypsää kun jossain 75C:ssä.
- Anonyymi
On tärkeää ottaa sisäfilee ajoissa sulamaan ja antaa sen lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen grillaamista. Tällä tavalla liha kypsyy tasaisemmin eikä pääse kuivahtamaan niin helposti.
Suosittelen myös käyttämään paistomittaria varmistaaksesi, että sisälämpötila on sopiva. Porsaan sisäfilee on parhaimmillaan medium kypsyydessä, jolloin sen sisälämpötilan tulisi olla noin 63-66 astetta.
Voit kokeilla marinoida sisäfilettä ennen grillaamista. Marinointi lisää kosteutta ja makua lihalle. Käytä esimerkiksi öljyä, sitruunamehua, mausteita ja yrttejä marinadissa.
Lopuksi anna lihan levätä muutaman minuutin ajan ennen leikkaamista. Tämä antaa lihan nesteiden jakautua tasaisesti ja varmistaa, että liha on mehevää ja maukasta. "Oon kerran ennenkin grillannu samanlaisen fileen kokonaisena mutta siitä tuli jotenkin liian kuiva."
Sisäfile ja ulkofile on possun huonoimpia paloja, koska ne ovat rasvattomia ja käyttämättömiä lihaksia. Ne ovat siis mauttomia ja niistä tulee kuivia. Jos etsit possun sisäfileen reseptejä niin ne keskittyvät juuri siihen, että miten niihin saisi marinoitua makua ja miten ne pitää kääriä pekoniin, etteivät kuivu.
Jos minun pitäisi laittaa sisäfilettä niin injektoisin ne esimerkiksi seuravalla seoksella:
2 rkl suola
1 rkl sokeri
1 rkl Worcestershire-kastike
2 rkl riisiviinietikka (valkoviinietikka tai mitä kaapissa sattuu olemaan käy hyvin)
2,5 dl omenamehu
7,5 dl vettä
Tuosta tulee ihan liikaa possun fileelle, joten tuon voisi tehdä puolikkaana tai neljäsosana. Toki tuo säilyy jääkaapissa pitkään kun se on kohtuu suolaista ja hapanta. Voisulaa tuohon voisi lisätä vielä reilusti niin tulee makua ja rasvaa.
"Ajattelin aluksi, että otan kuumalla värin pintaan pari-kolme minuuttia ja sit laitan sen folioon ja lämmitän kaasugrillin pienimmällä liekillä tommoset 20-25 min. Meneekö aivan metsään?"
Ei mene metsään. Pinnat kuumalla pannulla tuo lisää makua. Samoin grilli tuo lisää makua, mutta käytä ihmeessä lihalämpömittaria, ettei tule ylikypsää ja kuivaa. 70C jälkeen voi ottaa pois grillistä (Snellmannin sivuilta lämpötila). Ei varmaan haittaa, vaikka menee johonkin 75C:een. Itse tekisin 75C:een.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persuja ei aluevaltuustoissa näy
Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.923965Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni
Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j973317Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa
Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin1252617Miten juhlitte ensi lauantaina?
Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.2121994Mikä ihme teitä savolaisia tuossa
p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.201784Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä
Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m841741Varusmiehen kuolema
Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä961701- 1101539
Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?
JOS siis sinä saisit päättää?11301- 571202