Parhaat keittiöveitset?

veitsenterävä

Global vai Mac? Mihin hintaan saa?

13

4256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysymys esittää

      Kyseisiä työkaluja myyvälle kauppiaalle?

      • veitsenterävä

        se kyseisiä työvälineitä myyvä kauppias myy niitä omia tuotteitaan, eli hänen kantansa asiaan ei ole puolueeton!


    • parasta...

      Hyviä on monia, itsellesi mieluisin (eli paras) löytyy sitten käteensopivuuden ja muiden arvostuksiesi mukaan. Taottu terä niin sillä pääsee jo pitkälle, satunnaisesti puikolla sipaisten ja tarvittaessa teroittaen kestää (ainakin koti)käytössä vuosikymmeniä.

      Ruostumaton teräs on helppohoitoisempi, hiiliteräksestä saa terävämmän, mutta myös hoitamattomana ruostuu ja voi väärin käytettynä lohjeta helpommin.

      Wüsthof, Zwilling J.A. Henckels, Global,... merkkejä on monia, siitä vain kokeilemaan käteen ja valitsemaan. Tavallinen kokkiveitsi maksaa yleensä siinä muutamasta kympistä sataseen. Suomessa myyvät esim. Stockmann, Kokkipuoti, Chez Marius, ja muut keittiötarvikeliikkeet. Netistä esim. www.pahkina.com ja ulkomailta www.knivesandtools.com/en/ .

      • yksi vaihtoehto

        Pari kuukautta olen käyttänyt Kyoceran mustaa keraamista yleisveistä, ja kyllä se vain on terävä veitsi kaikkeen pilkkomiseen. Alkuun veitsi oli aivan käsittämättömän terävä (ei vain voinut kokeilla sormella, upposi heti ihoon), mutta nyt terä on hiukan tasoittunut. Käytännön leikkuuteho ei kuitenkaan ole juuri heikentynyt. Vihannekset, juurekset, kovat juustot ja salamit ym. pilkkoutuvat ja siivuttuvat veitsellä kuin tyhjää vain.

        Erikoistuotehan keraaminen veitsi on ja arka väärinkäytölle: terää ei saa vääntää eikä sillä saa leikata luista lihaa. Terävyyden takia konepesua ei suositella - käy huonosti, jos terästä nappaa varomattomasti kiinni. Terää ei voi teroittaa itse mutta veitsen voi lähtettää tietylle veitsipajalle Saksaan teroitettavaksi.


      • pena poromies
        yksi vaihtoehto kirjoitti:

        Pari kuukautta olen käyttänyt Kyoceran mustaa keraamista yleisveistä, ja kyllä se vain on terävä veitsi kaikkeen pilkkomiseen. Alkuun veitsi oli aivan käsittämättömän terävä (ei vain voinut kokeilla sormella, upposi heti ihoon), mutta nyt terä on hiukan tasoittunut. Käytännön leikkuuteho ei kuitenkaan ole juuri heikentynyt. Vihannekset, juurekset, kovat juustot ja salamit ym. pilkkoutuvat ja siivuttuvat veitsellä kuin tyhjää vain.

        Erikoistuotehan keraaminen veitsi on ja arka väärinkäytölle: terää ei saa vääntää eikä sillä saa leikata luista lihaa. Terävyyden takia konepesua ei suositella - käy huonosti, jos terästä nappaa varomattomasti kiinni. Terää ei voi teroittaa itse mutta veitsen voi lähtettää tietylle veitsipajalle Saksaan teroitettavaksi.

        hä?


      • pena poromies kirjoitti:

        hä?

        Kyoceran veitsi maksoi Saksassa vähän yli 200€ ja eipähän tuo varmaan Suomessakaan sen halvempi ole.

        Voin allekirjoittaa tuon yo. kehun - terävä on, mutta ei sovellu ihan kaikkeen keittiötyöhön. Terää ei voi todellakaan itse teroittaa, mutta toisaalta sitä ei juuri pysty tylsyttämäänkään normaalissa käytössä. Mutta rikkomaan sen pystyy ja silloin veitsi on mennyttä kalua.

        Kaunis veitsi ja sillä on todellakin ilo pilkkoa juureksia, vihanneksia, lihaa - ja omia sormiaan siinä sivussa. Et edes huomaa tapahtunutta.


      • kohtuuhinnalla
        pena poromies kirjoitti:

        hä?

        Täältä saa mm. keraamisia veitsiä "alennushintaan": http://www.hartsofstur.com/acatalog/Kyocera_Ceramic_Knives.html
        Itsellä on 11cm "Anthracite" yleisveitsi, joka maksoi n. 40 puntaa. Jos ei ole pikkurahasta pulaa, niin voi tilata 5 veitsen setin parasta mallisarjaa reilulla 700 punnalla... Lähetyskuluja Suomeen tulee reilu 20 puntaa jo yhdelle veitselle.

        Veitsissä on sitten panostettu nimenomaan terään: kahva on koruttoman yksinkertainen, suorastaan halvan oloinen. Nämä veitset on tehty työkaluiksi, silmänruoka keittiöön pitää hankkia muualta.


      • Innokas ruoanvalmistaja
        kohtuuhinnalla kirjoitti:

        Täältä saa mm. keraamisia veitsiä "alennushintaan": http://www.hartsofstur.com/acatalog/Kyocera_Ceramic_Knives.html
        Itsellä on 11cm "Anthracite" yleisveitsi, joka maksoi n. 40 puntaa. Jos ei ole pikkurahasta pulaa, niin voi tilata 5 veitsen setin parasta mallisarjaa reilulla 700 punnalla... Lähetyskuluja Suomeen tulee reilu 20 puntaa jo yhdelle veitselle.

        Veitsissä on sitten panostettu nimenomaan terään: kahva on koruttoman yksinkertainen, suorastaan halvan oloinen. Nämä veitset on tehty työkaluiksi, silmänruoka keittiöön pitää hankkia muualta.

        Sain eilen kyoceran valkoisen veitsen ja siihen tarkoitetun teroittimen tuliaiseksi tyttäreltäni (palasi japanin matkaltaan.) Hän itse ei ole mikään keittiöihme, mutta hänen ystävänsä perheineen osasi auttaa valinnassa ja täytyy todeta, että oli hyvä veitsi, ei ulkoisesti ihmeellisen näköinen (kuten totesit viestissäsi), mutta purevuus tuotteeseen upea.

        Ihanaa oli, että avatessani paketin (olin toivonut veitseä tuliaiseksi, nimittäin viime kesänä ostin itse sieltä todella hyvän veitsen - en kyoceraa)putosi sieltä lappu jonka tyttäreni käänsi, että se on veitsenteroitustakuulappu (aina voi viedä liikkeeseen siellä ilmaiseksi teroitettavaksi) japaniin. Just joo, tulee vähän kalliiksi ja hankalaksi. No, toisessa paketissa olikin veitselle tarkoitettu oma teroitin. Ja tyttäreni ilme oli, että siitäs sait äiti, kyllä hänelläkin välähtää (tai siis olisiko ystäväperheellä välähtänyt).

        Ensituntuma veitseen oli, että oli todella hyvä ja tosi iloinen tuliaisestani. Siitä on iloa pitkäksi aikaa.


    • veitset.fi

      suosittelen kaikille ketkä tekevät ruokaa työkseen tai kotona, ostamaan ainakin yhden hyvän japanilaisen kokkiveitsen. sillä pystyy tekemään 95% kaikista leikkaamisesta ja hinnat 55€ ylöspäin mikä ei ole liikaa hyvästä veitsestä, jos haluaa paremman niin ottaa Kaneyoshin tai Ranin santokun siitä ei veitsi hirveästi parane.
      arcosilta voi ottaa fileointiveitsen, leipäveitsen, vihannesveitsen jos haluaa säästää ja ne ajavat hyvin asiansa. hyvä veitsi on kovaa hiiliseosmetallia minkä takia se pitää teränsä paremmin kuin markettien veitset.

      veitset missä on ns. sormisuoja en suosittele kenellekkään koska teroitettaessa se pitää myös hioa pois, muuten veitsi ei leikkaa loppuun asti. ovaalihiotuissa veitsissä kannattaa muistaa että niiden käyttö ikä on huomattavasti lyhyempi kuin tavallisella kokkiveitsellä, on maku asia huomaako niissä mitään eroa tarttumisissa väitän että ei juurikaan.

      veitsi valintaa tehtäessä suosittelen ostamaan vähän kalliimman ja paremman mikä maksaa itsensä hetkessä takaisin kuin halvan ja tylsän millä tulee vain haavoja ja hermot menevät. ensin kannattaa tunnustella mikä veitsi tuntuu käteen hyvältä, sama kun ostaa kenkiä kyllä sen huomaa mitkä tuntuvat omilta jalassa. veitsi mikä ei istu, lojuu usein laatikon perällä eikä sille ole käyttöä. hyvä veitsi on periaatteessa ikuinen, vaikka kerta kustannuksena saattaa tuntua kalliilta!

      veitsen teroitus.
      teroittamiseen ei kannata käyttää puikkoa tai välistä vedettäviä teroittimia koska niillä veitsen kulmat vääristyvät ennemmin tai myöhemmin. kannattaa ostaa timanttilasta minkä avulla kulmat pysyvät aina oikeana teroitettaessa, eikä sitä tarvitse tehdä kerran tunnissa kuten puikolla mikä on pyöristänyt kulmat veitsestä.
      teroitus kannattaa tehdä aina ennen kuin veitsi on tylsä, näin se onnistuu helpoiten.

      osoitteesta löydät edullisesti ja nopeasti parhaat veitset teroittamiseen oleellista asiaa: www.veitset.fi

      kysykää rohkeasti jos jokin mietityttää aiheesta!

    • veitset kuntoon

      Jos haluaa päästä helpolla, niin pätevä hahloteroitin, kuten muutaman testin voittanut Vulkanus ja perushyvä länsimaalainen veitsi esim. victorinox 20cm kokki testivoittaja n. 40e, joka helppo teroittaa ja pitää terässä. lisäksi hommaisin vielä teräspuikon ylläpitoon esim. victorinoxin peruspuikko 15e.

      Tuolla setillä pärjää tarvittaessa loppuelämän. Jos hallitsee teroituksen periaatteet, niin sitten teroittimeksi ehdottomasti laadukas timanttiviila, esim. Dianova lapstone cook, joka myös testivoittaja.

      Jos haluaa japanilaisen veitsen, tulee muistaa: loivempi teroituskulma = ei hahloteroitinta, kovempi karkaisu = ylläpitoon keraaminen puikko ja teroittamiseen timanttiviila. Myöskään kovaa materiaalia kuten luita, jäistä ruokaa tms. ei saa käsitellä lohkeamisvaaran vuoksi...

      Teroitusohjeet: http://www.bestgear.fi/fi/tietoa-ja-ohjeita/veitsen-teroitus

      Jos kiinnostaa niin tuolla on loistavat hinnat, palvelu ja nopea ja ilmainen toimitus:

      Bestgear.fi verkkokauppa

      http://www.bestgear.fi

      Näyttäisi nyt olevan alennuksessa huippuveitsiä mm. testivoittajia, japanilaisia yms:

      http://www.bestgear.fi/fi/tuotteet/browse/166-keittioeveitset-ale?sef=hc

      • jahalvallapääsee

        Itse käytän vieläkin Fiskarsin valkokahvaista yleisveistä - se vaan sopii mun käteen hyvin ja se on oikeastaan ainoa veitsi, jolla voi tehdä valkokaalin todella ohuiksi siivuiksi - ei siis leikaten vaan lähinnä vuollen - terä joustaa vähän ja mahdollistaa kaalin leikkaamisen todella ohuiksi siivuiksi rikkomatta sen rakennetta kuten yleiskoneessa tapahtuisi.

        Veitsi tulee valita käyttötarkoituksen ja tarpeen mukaan- ei oikeastaan ole huonoja veitsiä vaan huonoja käyttäjiä.

        Paras yleisveitsi on leipäveitsi - se on aina terävä ja terältään joustava - sopii moneen käyttöön.

        Ihminen oikeastaan tarvitsee vain 3-4 veistä - yksi yleiseen käsittelyyn, kasvisveitsi kasvisten pilkkomiseen, fileerausveitsi fisuihin ja leipäveitsi leipien ja kakkujen leikkaamiseen.


      • pällliiiiii!!!!!!!!!

        se herättää ihan hyvin luottamusta firmaa kohtaan kun te saatanan pällit postaatte tämän saman mainospostauksen joka vitun nettifoorumille.
        Se että firman edustaja tekeytyy ostajaksi on vaan niin vitun säälittävää !

        omalla kohdallani tilanne on se että tuo käytös johtaa automaattiseen ja pysyvään ostoboikottiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      205
      3161
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1610
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      95
      1462
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      92
      1369
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1324
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      156
      1236
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1178
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      1009
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      922
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      803
    Aihe