Rakkaan äitini lempiherkku Tiramisu on nyt vaivannut päätäni, sillä äitini on tehnyt Tiramisua joskus ammoin sellaisella ohjeella, jossa se keltuais-sokerivaahto jotekin lämmitetään, jotta se kananmuna kypsyy. (Hän ei nimittäin syö ollenkaan rakaa kananmunaa) Nyt on kuitenkin käynyt niin, että ohje tähän herkkuun on kadonnut ja kuumeisesti etsitään samanmoista ohjetta. Elikäs onko kellään sellasta ohjetta tiedossa, jossa tiramisun keltuaisvaahto kypsennetään? Jos on niin ikuisesti kiitollisia olisimme, jos jakaisit ohjeen kanssamme.
Murheenkryyni: TIRAMISU
2
663
Vastaukset
- kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Periaatteessa mikä vaan resepti MUTTA ohjesta poiketen vaahdotat ne keltuaiset ja sokerin VESIHAUTEESSA vispaten. ( ka oikeesti LIIVATETTA ei laiteta mukaan)
tässä yksi ohjekin:
4 dl espressoa
2 rkl sokeria
Sabayon (siis se keltuais/sokerin vesihaude juttu)
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
3/4 dl marsala-viiniä (tai muuta ruskeaa, makeaa jälkiruokaviiniä)
(2 tl mantelilikööriä)
Lisäksi
250 g mascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa (esim. Hovi - ei kevyt)
1 dl kuohukermaa
n. 200 g (1 pkt) savoiardikeksejä (joku käyttää kakkupohjaa ja sekin ihan jees)
kaakaojauhetta
Liuota espressoon sokeri, jäähdytä. Jos valmistat kahvin tavallisessa kahvinkeittimessä, mittaa espressopuruja suodattimeen kaksinkertainen määrä.
Vaahdota sabayonin keltuaiset vesihaudekattilan yläosassa tai metallikulhossa. Vatkaa joukkoon sokeri ja marsala. Käyttäessäsi jotain muuta viiniä kuin marsalaa lisää mukaan tilkka mantelilikööriä, sillä marsalassa on voimakkaan mantelinen maku. Kuumenna seos vesihauteessa samalla vatkaten, kunnes se sakenee tukevaksi kuin löysähkö kermavaahto.
Pehmitä kulhossa juusto ja sekoita joukkoon jäähtynyt sabayon. Sekoita kermavaahto juustoseoksen joukkoon.
Kasta savoiardikeksit yksi kerrallaan espressoon ja lado niitä vieri viereen uunivuokaan tai annosvuokiin. Kaada päälle puolet juustokastikkeesta ja tasoita. Kasta loput keksit espressoon ja tee toinen kerros samaan tapaan. Ripota lopuksi pinnalle kaakaojauhetta ja anna tiramisun tekeytyä kylmässä 3–4 tuntia ennen tarjoilua.
VESIHAUDE: kuumenna kattilassa vettä ja anna sen poreilla, laita sen päälle toinen astia, joka ei yllä ihan veteen asti - tässä ylemmässä astiassa vispataan keltuaisseos - mennee noin 7 minuuttua)- Misu Tira
Tällä ohjeellahan sitä sitten kokeiltiin ja pientä fiksausta kaipaa, mutta lopputulos oli lähes toivotunlainen. Kiitos.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht2053833Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii622426Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3912296- 472213
Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua321521Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.
Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul5151295Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em931271- 561247
- 701157
Jumala puhui minulle
Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles1251126