Hei
Olen parikymppinen pojankolli stadista. Muista lapsena syöneeni tosi hyvää makaronilaatikkoa mummon luona. Mummoa ei enää ole auttamassa reseptien kanssa. Osaisiko kukaan sanoa maailman maistuvimman makaroonilaatikon reseptin? Ei sitä mikä on pussi kyljessä, ei oikein ollut oikean makuinen!! Haluaisin yllättää tyttöystäväni joku ilta?
Maailman paras makaronilaatikko!
85
38401
Vastaukset
- tyttöystävää
Luulenpa, että tyttöystäväsi ei enää pidä makaroonilaatikosta, koska et arvosta hänen tekemäänsä makaroonilaatikkoa.
Ajattele, miltä hänestä tuntuu jälleen kerran saada selville, että etsit jotain olematonta reseptiä, koska hänen laittamansa kura ei kelpaa.
Keskittyisit oikeisiin harrastuksiin kuten kalastukseen. - manna12
vajaa pussi makaronia, 400g jauhelihaa(paisti), sipulia, grillimaustetta, suolaa,
pippurisekoitusta(jauhelihaan mausteeksi) 200g juustoraastetta, 2,5dl lihalientä,
n. 55min/200 astetta. Siinä se on. Makaronilaatikosta tulee helposti mautonta, joten mausteita saa laittaa reilusti ja jauhelihaan voi paistaessa lisätä vielä
vähän ketsuppia.- asdghfasg
kuulu ainakaan meidän joulupöydässä - se pilaa koko homman.
- jauheliha on in
asdghfasg kirjoitti:
kuulu ainakaan meidän joulupöydässä - se pilaa koko homman.
Nyt puhutaankin pääruoasta, ei joululaatikosta.
re: makaronilootaan ei jauheliha
kuulu ainakaan meidän joulupöydässä - se pilaa koko homman. - selkeät maut
Ei kyllä:
grillimaustetta
2,5dl lihalientä - Kuuluu tai ei kuulu
asdghfasg kirjoitti:
kuulu ainakaan meidän joulupöydässä - se pilaa koko homman.
Hehheh
Makaronivuokaan kuuluu lihahöyste aivan olennaisena osana. Ennen se liha oli jotain silputun näköistä, mutta sittemmin minullekin selvisi, että kaikki lihan käsittelyssä tullut "silppu" kerättiin nuukasti talteen juuri tuota laatikkoa varten. Nykyisin lihasilppu korvataan jauhelihalla. Maustetaan nykyaikaisemmin, maun mukaan. Jos yhdessä perheessä ei jauheliha kuulu makaronilootaan, niin sehän ei tarkoita sitä, etteikö se kuuluisi oikeaan ohjeeseen. - minä vaan
tää on hyvä.meillä ainakin tykätään.voit vaihtaa juustoraasteen koskenlaskijaan ja tehdä siitä juustokeiton ja laittaa sen liemeksi.
- minä vaan
Kuuluu tai ei kuulu kirjoitti:
Hehheh
Makaronivuokaan kuuluu lihahöyste aivan olennaisena osana. Ennen se liha oli jotain silputun näköistä, mutta sittemmin minullekin selvisi, että kaikki lihan käsittelyssä tullut "silppu" kerättiin nuukasti talteen juuri tuota laatikkoa varten. Nykyisin lihasilppu korvataan jauhelihalla. Maustetaan nykyaikaisemmin, maun mukaan. Jos yhdessä perheessä ei jauheliha kuulu makaronilootaan, niin sehän ei tarkoita sitä, etteikö se kuuluisi oikeaan ohjeeseen.makaronilaatikkoa meilläkin syötiin jouluna.on kai tapana hämeessä.jauhelihamakaronilaatikko on eri juttu.
- plus
munaa, maitoa ja tomaattia..
- 13247568
Makaroonilaatikon päälle vielä muutama siivu pekonia,niin a.vot.
- Anonyymi
Kuuluu tai ei kuulu kirjoitti:
Hehheh
Makaronivuokaan kuuluu lihahöyste aivan olennaisena osana. Ennen se liha oli jotain silputun näköistä, mutta sittemmin minullekin selvisi, että kaikki lihan käsittelyssä tullut "silppu" kerättiin nuukasti talteen juuri tuota laatikkoa varten. Nykyisin lihasilppu korvataan jauhelihalla. Maustetaan nykyaikaisemmin, maun mukaan. Jos yhdessä perheessä ei jauheliha kuulu makaronilootaan, niin sehän ei tarkoita sitä, etteikö se kuuluisi oikeaan ohjeeseen.Kinkkukin käy hyvin, mutta makaronilaatikon voi tehdä helposti ja nopeasti myös liedellä.
- tällä
Maailmankaikkeuden paras maksu:
1. 1/2 l vettä
n. 400g jauhelihaa
Keitä, kuori vaahto pois
Heitä mukaan:
2. Iso pilkottu sipuli
3. 1 liemikuutio
4. 1 pkt sulatejuustoa (koskenlaskian perus juusto on tässä yhden paketin koko)
Sekoitus ja voideltuun vuokaan. (Päälle voi laittaa tomaattirenkaita, oreganoa) 200C n. 45-50 min.
Voisin elää pelkästään tällä- tuohon...
Makaroniakin kenties vai jauhelihako vedessä keitetään?
- grrrrrrrrrrrrrrrrrrr
tuohon... kirjoitti:
Makaroniakin kenties vai jauhelihako vedessä keitetään?
Mikä on "koskenlaskian perus juusto"? Vai peräti "kosken laskian"?
Onko se isännöitsiän erikoinen? Hänen, joka tapasi Puiolla näytteliän, koska olivat innokkaita ulkoilioita.
Kosken laskian perus juusto... Tulee varmaan hyvää maka rooni laatikkoa. - ei ikunas ei
Ei kyllä. Vaikka voisikin. Eri ruokalaji kyseessä.
re:
3. 1 liemikuutio
4. 1 pkt sulatejuustoa (koskenlaskian perus juusto on tässä yhden paketin koko)
- kkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
... että mummosi KEITTI makaronit suolatussa rasvaisessa maidossa - se antaa hyvää makua ja makrulaatikko vaatii reippaasti suolaa sekä jonkin verran MAUSTEPIPPURIA ja hitusen valkopippuria siihen lihaan ei muita mausteita.
Munamaito tehdään PUNAISESTA täysrasvaisesta maidosta ja munia laitat vähintään yhdenen enemmän kun pussin kyljessä lukee.
Keitä makarooni kunnolla kypsäksi ja pidä uunissakin vähintään tunti Loppupuolella kansi tms. päälle, jottei mee ihan korpuksi. 200 astetta riittää.
Jauhelihahan paistetaan ja maustetaan, sipulia kuullottaa (ei siis ruskista) seuraksi se ken siitä tykkää.
Mikäli mummos oli opetellut kokkaamaan joskus 30-60 luvulla, niin luulisin näiden neuvojen olevan avuksi.
Arvellahan täällä vain voi, kun tietää ei pysty - vaikka mummos olis laittanu laatikkoon juustot, tomaatit, "aromisuolat " (YÖK) sun muut nykyajan kotkotukset.- kuumassamaidossa
Makaronivelli onkin tosi herkullista. Maidossa keittettyjä tavallisia makaroneja. Ahhh. Ahhh.
re: ... että mummosi KEITTI makaronit suolatussa rasvaisessa maidossa - Italian versio
Makaroonilaatikko syntyy kolmesta osasta: keitetyt täysjyvämakaronit, jauhelihakastike ja juustokastike.
Muskotti, mustapippuri sekä välimeren yrtit mauksi ja nam!! - Anonyymi
Eipä ole tullutkaan mieleen keittää makaronit maidossa, mutta on varmasti parempi. Minusta maku ei parane enää uunissa, kuivuu vaan, kun liedellä on kypsät aineet ja juuston sijaan voi laittaa vaikka juustokeittojauhetta.
- Anonyymi
Tämä tuntuu entisajan ohjeelta.
Muutama päivä sitten puhuimme tuosta maidossa
keittämisestä
- mutta...
Kannattaisiko ottaa yhteyttä meedioon. Ehkä meedio saisi yhteyden edesmenneen mummosi sieluun?
Toisaalta, voisit pyytää illalla rukouspiirissä Jumalan henkeä opastamaan sinua seuraavan kerran keittiötöitä tehdessäsi.
Kannattaa kokeilla!- huh huh..
siis mitä kaheleita nää ihmiset on ketä tällast kirjottaa?? en vaan tajuu... siis hä?? eikö tälläkään ihmisellä ole ketään tai mitään muuta mihin purkaa itteensä? aika säälittävää,kirjottaisit vaikka paperille näitä ettei muitten tarvi lukee tällasta paskaa..ja tästä varmasti keksit paljon jotain kommentoitavaa mut mua ei tod. kiinnosta enkä tule myöskään niitä tänne lukemaan. ja muille sekopäille kans : perustakaa joku yhteinen sivusto missä voitte vittuilla toisillenne, tai nähkää jossain ja ottakaa kunnon joukkotappelu,jos kenelläkään on sillon enää mitään sanottavaa.
- Anonyymi
huh huh.. kirjoitti:
siis mitä kaheleita nää ihmiset on ketä tällast kirjottaa?? en vaan tajuu... siis hä?? eikö tälläkään ihmisellä ole ketään tai mitään muuta mihin purkaa itteensä? aika säälittävää,kirjottaisit vaikka paperille näitä ettei muitten tarvi lukee tällasta paskaa..ja tästä varmasti keksit paljon jotain kommentoitavaa mut mua ei tod. kiinnosta enkä tule myöskään niitä tänne lukemaan. ja muille sekopäille kans : perustakaa joku yhteinen sivusto missä voitte vittuilla toisillenne, tai nähkää jossain ja ottakaa kunnon joukkotappelu,jos kenelläkään on sillon enää mitään sanottavaa.
Kyseleehän ne meedioilta ihmeellisempiäkin asioita, jopa poliitikot, naiset.
- vastaa
Kiitos vinkeistä. Luulin, että tämä on asiallinen sivusto, mutta luulin väärin. Mummoni on häväisty tällä sivustolla.
Kiitos asiallisista resepteistä kuitenkin.- kkkkkkkkkk.
.. älä lannistu JOSKUS tälläkin palstalla on ihan asiallista - ainahan noita lääkkeensä väliin jättäneitä tunkee mukaan, silel ei voi mitään.
Onnea sinulle makrulaatikkokokeliluihin
PS: kirjastosta vois löytyä joku 40-60 luvulla tehty keittokirja, jossa olis tämmönen "vanhanajan" makrulaatikon ohje. - mummojen bravuuri
Oma tätini teki meille makaronilaatikkoa pitkistä makaroneista, eikä laittanut lainkaan lihaa joukkoon. Pitkät makaronit ovat kuin spagettia pituudeltaan mutta niissä on reikä aivan kuin makaroneissa, ovat sileitä.
Keitä makaronit kypsiksi väljässä vedessä ja laatikkoruokaa varten tee munamaitoa (2,5 dl maitoa/1 muna) niin paljon, että makaronit peittyvät kokonaan. Paista 200 asteessa n. 35-40 min. Laitoin reseptin ilman grammoja ja desilitroja koska helposti voi tehdä ison laatikon tai sitten pienen laatikon lisäkeeksi vaikka lihapullakastikkeelle. Munamaidossa tuo suhde pelaa, siitä voi helposti tehdä kerrannaisia (litraan maitoa menee 4 -5 munaa, 4 isoa tai 5 pientä). Älä unohda suolaa siitä munamaidosta. - @äitee
keittokirja löytynee kirjastosta ja siinä takuuvarmasti on makaronilaatikon ohje, sekä jauhelihan kanssa, että ilman. Ja uskon lujaa että on hyvä ohje, sillä sen avulla itsekin opettelin. Ohjeissa kehoitetaan keittämään makaronit vedessä, mutta itse keitän hiljakseen matalassa lämmössä maidossa. Uskon, että mummosi teki niin.
Maito imeytyy makaroniin ja sitten sekaan kevyesti ruskistettu jauheliha sipulisilppuineen, suola ja pippuri, munamaito. Voitele vuoka ensin.
Taitaa olla suosituin keittokirja Suomessa, mun kotona on siitä painos mallia v. 1940, tosin hieman repeytynyt. Noista irvailuista ei kannata välittää, niitä on joka palstalla. - kokki5
@äitee kirjoitti:
keittokirja löytynee kirjastosta ja siinä takuuvarmasti on makaronilaatikon ohje, sekä jauhelihan kanssa, että ilman. Ja uskon lujaa että on hyvä ohje, sillä sen avulla itsekin opettelin. Ohjeissa kehoitetaan keittämään makaronit vedessä, mutta itse keitän hiljakseen matalassa lämmössä maidossa. Uskon, että mummosi teki niin.
Maito imeytyy makaroniin ja sitten sekaan kevyesti ruskistettu jauheliha sipulisilppuineen, suola ja pippuri, munamaito. Voitele vuoka ensin.
Taitaa olla suosituin keittokirja Suomessa, mun kotona on siitä painos mallia v. 1940, tosin hieman repeytynyt. Noista irvailuista ei kannata välittää, niitä on joka palstalla.keitän 400 g makarooneja vedessä,laitan kasvis- tai lihaliemikuution veteen,
mutte en suolaa
ruskistan naudan jauhelihaa 400-500 g, lisään pilkotun sipulin ja vähän suolaa
ja mustaapippuria
kaadan makaroonit ja jauhelihaseoksen vuokaan ja sekoitan
nesteenä käytän vähärasvaista ruokakermaa ( ei munia ) niin paljon, että makarooni-jauhelihaseos juuri ja juuri peittyy, paistan 220 ast. niin kauan,että
neste kiehuu, peitän paistoksen folialla ja lasken uunin lämmön 200 ast. paistan
noin 50-60 min.'
nesteenä voi tietysti käyttää myös muna-maitoa tai jos tarvitaan laktoositon
vaihtoehto lihaliemi on kokeilemisen arvoinen. - tässä yksi
kokki5 kirjoitti:
keitän 400 g makarooneja vedessä,laitan kasvis- tai lihaliemikuution veteen,
mutte en suolaa
ruskistan naudan jauhelihaa 400-500 g, lisään pilkotun sipulin ja vähän suolaa
ja mustaapippuria
kaadan makaroonit ja jauhelihaseoksen vuokaan ja sekoitan
nesteenä käytän vähärasvaista ruokakermaa ( ei munia ) niin paljon, että makarooni-jauhelihaseos juuri ja juuri peittyy, paistan 220 ast. niin kauan,että
neste kiehuu, peitän paistoksen folialla ja lasken uunin lämmön 200 ast. paistan
noin 50-60 min.'
nesteenä voi tietysti käyttää myös muna-maitoa tai jos tarvitaan laktoositon
vaihtoehto lihaliemi on kokeilemisen arvoinen.Keitän makaronit suolalla maustetussa vedessä, johon tirautan tilkan vasikanfondia. Makaroneja ei kannata keittää lötköiksi vaan "al dente".
Ruskistan jauhelihan ja maustan sen valkosipulirouheella tai jauheella, paprikajauheella, pippuriseoksella, joskus myös mukaan jotain lihamaustejauhetta. Tähänkin seokseen lisään vasikanfondia. Keitetty makaroni ja jauheliha sekoitetaan vuoassa, lisätään tilkka soijaa. Sitten päälle kunnon munamaito, että koko paistos peittyy. Päälle juustoraastetta ja uuniin. Oleellista on se, että en käytä sipulia, koska en ymmärrä tämänkään ruuan kohdalla, miksi sitä pitää tunkea joka paikkaan. Valkosipulijauhe toimii varsin hyvin.
Tein maanantaina tällä reseptillä isolle porukalle ja hyvin teki kauppansa. Suolan määrää täytyy tietysti säätää, koska sitä on jo makaronin keitinvedessä, fondissa ja lisäksi soijassa. - Vanha kokki
tässä yksi kirjoitti:
Keitän makaronit suolalla maustetussa vedessä, johon tirautan tilkan vasikanfondia. Makaroneja ei kannata keittää lötköiksi vaan "al dente".
Ruskistan jauhelihan ja maustan sen valkosipulirouheella tai jauheella, paprikajauheella, pippuriseoksella, joskus myös mukaan jotain lihamaustejauhetta. Tähänkin seokseen lisään vasikanfondia. Keitetty makaroni ja jauheliha sekoitetaan vuoassa, lisätään tilkka soijaa. Sitten päälle kunnon munamaito, että koko paistos peittyy. Päälle juustoraastetta ja uuniin. Oleellista on se, että en käytä sipulia, koska en ymmärrä tämänkään ruuan kohdalla, miksi sitä pitää tunkea joka paikkaan. Valkosipulijauhe toimii varsin hyvin.
Tein maanantaina tällä reseptillä isolle porukalle ja hyvin teki kauppansa. Suolan määrää täytyy tietysti säätää, koska sitä on jo makaronin keitinvedessä, fondissa ja lisäksi soijassa.Sallitakoon muistelot, jotka juontavat yli puolen vuosisadan taakse ja Akkunusjokivarteen eteläisessä lapissa. Olin silloin innokas partiolainen ja iältäni 14-15 vuotias. Saksalaiset olivat hiljattain poistuneet maisemista ja jättäneet räjähteitä sinnetänne maastoon.
Tarvottuamme pitkin jokivartta, päätimme vihdoin illansuussa pystyttää leirin ja kun nälkäkin kurni niin äkkiä nuotio pystyyn ja pakki tikun nokkaan. Pakkiin vettä ja makaronit. Säilykepurkista "nötköttiä" pannulle ja sipulin silppua.
Vesi kielellä hönkäilimme ruokaisia tuosuja ja tuskin maltoimme varrota että liha edes ruskistui, sinne vaan makaronien joukkoon ja suolaa sekä pippuria. Tehokas sekoitus ja ruoka oli valmista, samalla teimme karmean havainnon joka sai miltei vetelät housuun koko salskealta poikajoukolta!
Nuotiomme oli suoraan ison lentopommin päällä ja pyrstö paistoi koko komeudessaan silmiemme edessä.
Salaman nopeudella nuoret urheat poiskotit siirtyivät takavasemmalle sydämet pamppaillen.
Vartionjohtaja muisti kuitenkin napata makaronipakin tikun nokasta ja voin kuulkaa sanoa, että ei ikinä ole senkään jälkeen tuo mössö maistunut paremmalta kuin siellä Akkunusjokivarren pikku leirillämme.
Siinä oli hengen lähtö lähellä kuudella reippaalla rasavillillä. - Anonyymi
mummojen bravuuri kirjoitti:
Oma tätini teki meille makaronilaatikkoa pitkistä makaroneista, eikä laittanut lainkaan lihaa joukkoon. Pitkät makaronit ovat kuin spagettia pituudeltaan mutta niissä on reikä aivan kuin makaroneissa, ovat sileitä.
Keitä makaronit kypsiksi väljässä vedessä ja laatikkoruokaa varten tee munamaitoa (2,5 dl maitoa/1 muna) niin paljon, että makaronit peittyvät kokonaan. Paista 200 asteessa n. 35-40 min. Laitoin reseptin ilman grammoja ja desilitroja koska helposti voi tehdä ison laatikon tai sitten pienen laatikon lisäkeeksi vaikka lihapullakastikkeelle. Munamaidossa tuo suhde pelaa, siitä voi helposti tehdä kerrannaisia (litraan maitoa menee 4 -5 munaa, 4 isoa tai 5 pientä). Älä unohda suolaa siitä munamaidosta.Lapsuuden juhlissa oli pitopöydissä mm. Makaronilaatikkoa ilman jauhelihaa. Joskus teen itsekin ns. Lisukkeeksi.
- Anonyymi
Vanha kokki kirjoitti:
Sallitakoon muistelot, jotka juontavat yli puolen vuosisadan taakse ja Akkunusjokivarteen eteläisessä lapissa. Olin silloin innokas partiolainen ja iältäni 14-15 vuotias. Saksalaiset olivat hiljattain poistuneet maisemista ja jättäneet räjähteitä sinnetänne maastoon.
Tarvottuamme pitkin jokivartta, päätimme vihdoin illansuussa pystyttää leirin ja kun nälkäkin kurni niin äkkiä nuotio pystyyn ja pakki tikun nokkaan. Pakkiin vettä ja makaronit. Säilykepurkista "nötköttiä" pannulle ja sipulin silppua.
Vesi kielellä hönkäilimme ruokaisia tuosuja ja tuskin maltoimme varrota että liha edes ruskistui, sinne vaan makaronien joukkoon ja suolaa sekä pippuria. Tehokas sekoitus ja ruoka oli valmista, samalla teimme karmean havainnon joka sai miltei vetelät housuun koko salskealta poikajoukolta!
Nuotiomme oli suoraan ison lentopommin päällä ja pyrstö paistoi koko komeudessaan silmiemme edessä.
Salaman nopeudella nuoret urheat poiskotit siirtyivät takavasemmalle sydämet pamppaillen.
Vartionjohtaja muisti kuitenkin napata makaronipakin tikun nokasta ja voin kuulkaa sanoa, että ei ikinä ole senkään jälkeen tuo mössö maistunut paremmalta kuin siellä Akkunusjokivarren pikku leirillämme.
Siinä oli hengen lähtö lähellä kuudella reippaalla rasavillillä.Eikö tarina kerro miten sille pommille kävi?
- Valo-Miska
Paahda kermassa keitettyjä makaroneja hetken aikaa sipulin kanssa paistinpannulla. Lisää pannulle vielä hieman pekonikuutioita niin saat laatikkoon tekstuuria ja aromia ilman aromisuolaa.
Jollet löydä pekonikuutioita, niin hanki vaikka kauppahallista ylikypsää savukinkkua ja raasta se ohueksi.
Aurinkoiset terveiset Tampereelta- Henrik H.
Kiitos hyvästä vinkistä Tampereelle, mutta makaronilaatikkoon ei mielestäni kuulu pekoni tahi savukinkku. Lihana pitää ollaa kunnon nauta-sikajauhelihaa. Terveisiä Helsingistä.
- Herkullista
Itse keitän n. 3 dl makaroonia normaalisti vedessä. Ruskistan jauhelihan, n.400g, ja kuullotan sipulit. Itse tykkään, että on reilusti sipulia. Myös valkosipulin kynsi tai pari puristettuna antaa kivasti makua. Sotken ainekset keskenään kulhossa vai vuoassa. Mausteena käytän soija-kastiketta. Kannattaa kokeilla sitä! Lisäksi oman maun mukaan jauhelihamaustetta, mustapippuria, yrttisuolaa, eli jotain tai useimpia näistä. Jos haluaa eksoottisempaa makua, niin sekaan voi laittaa tuoretta basilikaa sekä tomaattiviipaleita. Gratinoin juustoraasteella. Munamaidon jätän usein kokonaan pois, tai sitten sotkeen maitoon juustoraastetta ja kaadan sen vuokaan ruuan sekaan. Sitten vain uuniin hautumaan tai kunnes juusto sulaa päälle. On muuten todella herkullista!!
Pizzan päällä kans toimii tuo jauheliha-sipuli-tomaatti-yhdistelmä, jotka maustetaan pääasiassa soijalla.
Sitten päälle reilusti juustoa ja pizzapohjaan kans maustetta mukaan. Ainakin pari-kolme ihmistä on keuhunut, ettei ole syönyt parempaa pizzaa kuin tämä! - viratonemäntä
Juustoraaste oli hyvä.
Minä tein näin: Makaroneja ei tarvitse keittää, vaan kuiviltaan runsaaseen liemeen. Paistettu jauheliha sipulia unohtamatta, munamaito, päälle pakastejuureksia, se antaa rapean pinnan. Paistetaan kauniin ruskeaksi 200 astetta 30 min. Ketsuppia tietenkin.
Mikä on oikea maku, niin monta mieltä kuin miestäkin, sikanautajauheliha on sopivan rasvaista. - reif
Oman mummon ohjeesta viisastuneena suosittelen laittamaan mausteeksi hieman muskottipähkinää. Tuo tosi mahtavan aromin ja loota maistuu myös ilman ketsuppia. Niin ja pinnalle korppujauhoja ja voinokareita ennen uuniin menoa niin tulee vähän suutuntumaa ja makua. Myös käyttämällä sipulina salottisipulia saat mausta hieman vivahteikkaamman.
- hyvvää on
Makaronilaatikkoon kuuluu perusaineitten lisäksi valkosipuli (reilusti) vihannessekoituksen kera, sekä tietysti munamaito, pitää olla oikeata maitoa eikä mitään tonkanpesuvettä, päälle reilusti voinokareita.
Jauhelihan voi korvata lenkkimakkaralla, sellaisella valmiiksi suolaisella ja rasvaisella. - perinneruoka \\\\\\\
hyvvää on kirjoitti:
Makaronilaatikkoon kuuluu perusaineitten lisäksi valkosipuli (reilusti) vihannessekoituksen kera, sekä tietysti munamaito, pitää olla oikeata maitoa eikä mitään tonkanpesuvettä, päälle reilusti voinokareita.
Jauhelihan voi korvata lenkkimakkaralla, sellaisella valmiiksi suolaisella ja rasvaisella.Ei voi korvata, sitten se olisi eri ruokalaji.
re:
Jauhelihan voi korvata lenkkimakkaralla, sellaisella valmiiksi suolaisella ja rasvaisella. - ikimaailmasa ei
hyvvää on kirjoitti:
Makaronilaatikkoon kuuluu perusaineitten lisäksi valkosipuli (reilusti) vihannessekoituksen kera, sekä tietysti munamaito, pitää olla oikeata maitoa eikä mitään tonkanpesuvettä, päälle reilusti voinokareita.
Jauhelihan voi korvata lenkkimakkaralla, sellaisella valmiiksi suolaisella ja rasvaisella.Eikä kuulu, varmasti ei kuulu.
re: Makaronilaatikkoon kuuluu perusaineitten lisäksi valkosipuli (reilusti) vihannessekoituksen kera - perinteet kunniaan
Ei ikinä, sitten ei olisi mikään perinneruoka enää. Sitten se olisi eri ruokalaji, joku sipulipastalaatikko.
re: Myös käyttämällä sipulina salottisipulia saat mausta hieman vivahteikkaamman.
Sitä paitsi - ei tytöt syö makaronilaatikkoa. Liikaa hiilihydraatteja, pasta lihottaa ihan kauheasti. - Janne J.
perinteet kunniaan kirjoitti:
Ei ikinä, sitten ei olisi mikään perinneruoka enää. Sitten se olisi eri ruokalaji, joku sipulipastalaatikko.
re: Myös käyttämällä sipulina salottisipulia saat mausta hieman vivahteikkaamman.
Sitä paitsi - ei tytöt syö makaronilaatikkoa. Liikaa hiilihydraatteja, pasta lihottaa ihan kauheasti.Vai ei tytöt syö? Mitäs pikkuprinsessoja ne sellaiset tytöt sitten on? Pitääkö niitä paapoakin niinkuin nukkea?
Läskisoossia vaan jokaisen likan naamari täyteen niin alkaa tissitkin kukkimaan.
- perinneruoka + + + +
Ihan helppoa. Keität tavalliset makaronit. Paistat jauhelihan, sellaiseksi muruksi, ei tasaiseksi mössöksi, vaan muruiksi.
Öljyät lasivuoan. Sinne vaan makaronit ja jauheliha munamaitoa päälle korppujauhoa ja/tai juustoraastetta, ettei kuivu ja siinä se.
Paistat tietysti uunissa. - joku tyyppi
Olisikohan makaroonilaatikossa ollut ripaus sokeria suolan lisäksi? Mamma (kuollut jo pari vuosikymmentä sitten) teki aikoinaan sellaista makaronilaatikkoa, että siinä oli ripaus sokeria suolan lisäksi - pitkiä makaroneja ja maitoa muttei lihaa lainkaan - ja se oli hyvää ;)
- peruslooda
Perusmakaroonilaatikko: Keitä makaroonit lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä, ruskista jauheliha pannulla, laita makarooni ja jauheliha sekaisin vuokaan. Kaada päälle munamaito joka on maustettu suolalla ja basilikalla. Makaroonin sekaan myös basilikaa. Paista kypsäksi.
Helppoa. Muut mausteet, juustot, korppujauhot ym eivät kuulu peruslaatikkoon. Määrät, paistolämpötilat ym tulevat kokemuksen kautta, viitteellisiä määriä/aikoja toki voi antaa. - Mona-Miriaana
Makaronia
400kg jauhelihaa
lihaliemikuutio
1 kanamuna
1 sipuli
Ohje:
Keitä makaronit,paistajauheliha sipuli paistinpannulla.
Kiehauta vettä johon olet myös sulattanut lihaliemikuution.
Kaada kaikki uunivuokaan ja riko kanamuna sekaan ja sekoita.
Laita lihaliemivettä vain niin paljon,että kaikki peittyvät.
Paista 200`c n.30-45mintai kunnes pinta on hiukan ruskea. - Makaronilaatikkoon
ei kuulu jauheliha silloin siitä tulee LIHAMAKAROONILAATIKKO.
- siv106
Löytyy tietenkin www.iherb.com
Tuhannet suomalaiset ovat tilanneet täällä luotettavasti. Postikulut vain 6$ Suomeen asti ja käyttämällä koodia (kohtaan referral code) SIV106 saat vielä ensiostajana 5$ alennuksen!! Näin postikulusi ovat käytännössä ilmaiset! :)
Suosittelen ainakin tätä erittäin tulista Cayenne maustetta
http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Ground-Cayenne-90-000-Heat-Units-16-oz-453-g/30688?at=0rcode=siv106
Ja tätä erittäin hyvää Chili kastiketta
http://www.iherb.com/Huy-Fong-Foods-Inc-Sriracha-Hot-Chili-Sauce-17-oz-482-g/33415?at=0rcode=siv106
Kyllä maistuu ruoka hyvältä näiden jälkeen. :) Kokeile itse - Mie kans mut
Muuten menee aika pitkälle, kuten yllä, mutta teen sen munamaitoon, eli maitoa (ei rasvatonta) n. 7dl ja pari kananmunaa sekoitettuna. Lihalientä en laita ja yleensä paistijauhelihalla.
- UNETON SEATTLESSA
Ihan oikeasti. Miksi tällä palstalla pitää toisten ihmisten kommentteja arvioida. Jos pyyddetään hyviä ohjeita, niin arvostellaan ensin kysyjä ja sitten muut lähisukulaiset. Keskittykää asiaan!!!
- 26
*Ultimate Macaroni and Cheese*
8 ounces dry macaroni, 225 gr
2 ounces butter, 60 gr
2 ounces plain flour, 60 gr
1/2 pint milk, 2,75 dl
1/2 pint double cream, 2,75 dl
1/2 tsp salt
freshly ground black pepper to taste
2 ounces strong cheddar, shredded, 60 gr
2 ounces Red Leicester cheese, shredded, 60 gr
2 ounces Parmesan Reggiano cheese, shredded, 60 gr
4 ounces fresh bread crumbs, 125 gr
1 ounce melted butter, 25 gr
Pre-heat the oven to 200*C/400*F. Butter a casserole dish and set aside.
Melt the butter in a saucepan. Whisk in the flour and cook, stirring for one minute. Slowly whisk in the milk and the cream, whisking constantly. Add the salt and pepper. Cook, whisking constantly, until the mixture bubbles and thickens. Stir in the cheeses, mixing in until they are melted. Set aside.
Cook the macaroni in lightly salted boiling water to cover until done, according to the package directions. Drain well. Stir the drained macaroni into the cheese sauce. Pour the complete mixture into the prepared casserole dish.
Mix the melted butter with the bread crumbs. Sprinkle evenly over top of the macaroni. Bake for 30 to 35 minutes, until golden brown and bubbly. Let sit a few minutes before serving.
http://theenglishkitchen.blogspot.com/2009/09/ultimate-in-macaroni-and-cheese.html
1 unssi (oz) 28,35 g
1 British fluid ounce = 28,4 ml
1 pint = 5,68 dl - kjhöiöihöi
Itse olen aina käsittänyt niin, että
- makaronilaatikko : ei lihaa
- lihamakaronilaatikko : jauhelihaa
Ja totuus on, että itse ei osaa tehdä yhtä hyivn kuin äippä tekee....- Anonyymi
- makaronilaatikko : lihaa
-lihaton makaronilaatikko : ei lihaa
- pikeli13
Paista ensin jauheliha ja keitä kierremakaronia n.200g,yhdistä ne. Sitten kikkomannia n 2 rkl:sta, yksi kananmuna, tomaattiketshuppia.Tarkista tarviiiko laitta
lientä lisäksi(pelkkä Vesi)Laita seos voideltuun vuokaan ja päälle paljon juusto-r ni nimim mimaastetta, paista kypsäksi. Varmasti maukasta ja hyvää, riittää 4:jälle hengelle. nim.Mimmeli.- mummeli
Onks toi 13 sun ikä ? Ilmeisesti on.
Pahan lukihäiriön lisäksi oot täysin ruoanlaittotaidoton.
- Sami mUrtoNeN
FAk yuu
- Jorkke57v
Hei kaikki
Itse tykkään virolaisesta lasipurkissa myytävästä makaronigrook-tuotteesta. Sitä myydään esim. Sparissa. Se maistuu hyvältä ja aidolta wanhan ajan makaronilaatikolta, jota sain Kajaanissa, kun olin pieni ja pullea poika. - mystinen metsätyömie
Eilenpä tehtiin taas satsi ja ähky on vieläkiin.
Pussillinen torinomakaroonia, keitä lihaliemikuution kanssa, saa jäädä himpun verran kovaksi
iso sipuli pilkottuna, kuullota voissa
Nauta sikaa 400 g, ruskista sipuleiden kanssa
suolaa, jauhettua maustepippuria
vajaa litra tilamaitoa
3 vatkattua luomukananmunaa
voinokareita ja korppujauhoja pinnalle
Kaikki ainekset vaan sekaisin ja uuniin.
Munamaitoa saa olla pintaan saakka
Meillä on se onni että käytössä on myös puu uuni, joka todellakin vaikuttaa makuun. Jos ikinä mahdollista, kannattaa tehdä se siinä.
Saa olla siihen saakka kunnes munamaito on hyytynyt kunnolla ja pinta rapsakoitunut. Tässä tapauksessa reilun tunnin, asteita arviolta 175 (puu-uunissa ei ole mittaria, "näppituntumalla" )
Laatikossa saa olla hieman imelähkö maku, joka tulee pitkällä haudutuksella.
Lisukkeksi Heinzin ketsuppia, suolakurkkua, viipaloitua punajuurta ja porkkanaraastetta.
Jos niitä ylipäätään tarvitaan...
Ensimmäinen satsi menikin ulkosaunaa lämmittäessä, loput iltapalana ja osa jäi vielä tänne cityasunnon herkuksi.
Joku taika on siinä aina että mualla se ruoka on aina parempaa, johtuu varmaan reippaasta ulkoilusta, kaivovedestä ja
puhtaista raaka-aineista - Maaginenkasipallallo
Hauskaa. Alkuperäinen selkeästi haki jotain "vanhan kansan" reseptiä, mummovainaaseen kun viittasi. Aika montaa hyvää ohjetta tulikin, mutta melkoisen moni hiukan väärältä aikakaudelta. Jos haluaa ajatella mitään pasta ruokaa suomalaisena perinneruokana (?) niin voisi siitä kuitenkin jättää pois basilikat, kikkomanit yms joilla ei ole mitään tekoa suomalaisen ruuanlaittoPERINTEEN kanssa. Veikkaisin, että nuo maitoon keitetyt versiot ovat niitä "alkuperäisiä" ja pidän mahdollisena, että liha on ollut jotain edellisen viikonloppun paistinrippeitä eikä jauhelihaa.
- Mummon poika
Ainutta ja oikea ohjetta ei ole olemassakaan.
Makaroonilaatikkoa syödään vain jouluna, jauhelihamakaroonilaatikkoa arkena.
Helppo ja toimiva ohje:
Vajaa pussillinen makaroonia -sellaista aivan tavallista noin 400g.
Yksi sipuli.
400 g sikanautaa, vähärasvaista.
Kaksi kananmunaa.
Maitoa noin 6-7dl.
Juustoraastetta.
Muskottia, mauste ja mustaapippuria sekä suolaa.
Paistamiseen voita.
Keitä makaroonit puolikypsiksi vedessä jossa on suolaa sekä hitunen muskottia.
Paista jauheliha ja hienoksi silputtu sipuli voissa. Mausta pippureilla ja suolalla.
Vesi pois makarooneista ja laita ne uunivuokaan sekä lisää sipulit ja jauheliha. Sekoita ja lisää munamaito päälle. Munamaitoa pitää olla niin paljon, että seos "lilluu", lopuksi juustoraastetta päälle.
Vuoka uuniin 175°C ja noin 25-30min, ei laatikko ei saa kuivua nesteettömäksi. Hyvässä laatikossa on jäljellä kosteutta. Näin olen toiminut jo noin 35-vuotta ja aina on maistunut samalta kuin mummo tekemä.
Ei muuta kuin kokeilemaan.- no cheese
Ei juustoraastetta kun voita ja korppujauhoja. Ei valmislaatikoissakaan ole juustoa
- Mummon poika
Valmislaatikot eivät välttämättä edusta sitä mitä minä tai mummoni tehdään tai tehtiin. Juusto kuulu jos niin on ollut tapana tehdä - laita sinä voita ja jauhoja jos siltä tuntuu minä laitan juustoa ja nautin hyvästä laatikosta joka on hyvin kaukana valmislaatikon mössömäisestä rakenteesta ja mitättömästä mausta.
- Lidlin lesbo
Korppujauhot eivät kuulu makaronilaatikkoon, päälle ei tule mitään mielestäni. Joskus laitan hieman juustoraastettetta kuoreksi, ettei kaikki kostous häviä laatikosta uunissa. Ei missään nimessä korppujauhoja hyvät ihmiset.
- Poulujukki
Legendaarinen Maija keittää kotona -keittokirja vuodelta 1958 sisältää mm. makaronilaatikon ohjeen. Siinä ei ole lihaa sotkettu sekaan. Erikseen on sitten ohje "Makaroni-lihapaistos", joka vastaa tuntemaamme makaronilaatikkoa. Kirjassa makaronilaatikkoon lisätään hieman sokeria, kuten itsekin teen. Myös korppujauhot, juustoraaste ja voinokareet kuuluvat tähän vanhaan ohjeeseen:
250 g makaroneja
2-3 rkl raastettua juustoa
vettä, suolaa
Munamaito:
1-2 munaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1-2 hienonn. valkopippuria
Vuokaan: voita tai margariinia
Pinnalle: korppujauhoja, jokunen voinokare
Makaronit keitetään ensin suolavedessä ja laitetaan sitten voideltuun vuokaan juustoraasteen kera. Munamaito kaadetaan päälle. Pintaan korppujauhoja ja voita. Kypsennetään uunissa 1/2 - 1 h.
Ohjeessa puhutaan puukäyttöisestä uunista, joten lämpöasteita ei ole luonnollisesti mainittu. - ja
mitä senjälkeen
- Nääsvillen lodju
Tampereella tehtiin joskus tosi hyvää maksua ilman kinkkua ja korppujauhoja. Onko kellään perinteisin Tampereen kauppahallin makaronilaatikon reseptiä? Kiitos etukäteen.
- Anonyymi
Makaronilaatikkoon ei kuulu kinkku eikä korppujauho vaan jauheliha mielellään sika-nauta.
- Imbesillit
VOI LUOJA kun nauroin tolle ensimmäiselle kommentille siitä että tyttöystävä loukkaantuu kun et pidä hänen tekemästä ruuasta... Voi kiesus oikeasti.
Kiva että haluat oppia ruuanlaittoa! Sitä tyttöystäväsi varmasti arvostaa! - Aitopiikko
Keitä makaronia. Paista sipulit, siirrä pois ja paista jauheliha, lisää paseerattu tomaatti ja tomaattimurska ja mustapip plus suola ja oregano ja basilika. Vuokaan makaroneja plus lihaa plus voimakasta koskenlaskijaa ja uudestaan samat kerrokset.päälle munamaito ja korppujauho ja lopuksi voinokareita .n 1t. 190 astetta. Ei ole parempaa tavattu.
- tytti4
Ihmiset ovat sitten tänä päivänä kovin ilkeitä!!
- Kajaani
Macaronilaadicko ombi imewäisten, itseinsäsaastuthawien ja muutoin ruoanlaittotaidothomain ruocaa.
- kuka.tietää.reseptin
Hei taas
Miten moottoriöljyssä paistetaan, luin tuolta toisesta ketjusta vinkin sen käytöön... - Sandstrommi
"Haluaisin yllättää tyttöystäväni joku ilta?"
Parhaiten yllätät hänet olemalla sillä tavalla hänen parhaan kaverinsa kanssa - siinä unohtuu turhat syömiset kuin taikaiskusta... - Anonyymi
Helpointa ja nopeaa tehdä vaan liedellä, turha kypsiä aineita uuniin enää laittaa.
Makaronit voi keittää lihaliemessä, kypsänä sekaan juustokeittoainekset ja kananmunaa. Voi laittaa myös vaikka parsakeittoainesta ja jauhelihaa tai kinkkua, pippuria ja yrttimausteita, mistä tykkääkin, chilikastiketta (tomaattipaprikakastiketta).
Sekaan voi lisätä tietysti vaikka herkkusieniä ja vihanneksia niin saa terveellisempää, mutta sipulia ei koskaan.
Idean sain porokeiton kyljessä olleesta ohjeesta, sekin alkuun hyvää , mutta kyllästyin. - Anonyymi
Ei ole reseptiä, mutta Kokkikartanon makaronilaatikko on ihan hyvää.
- Anonyymi
Pussillinen eli 400 g makaronia, 400 g sika-nauta jauhelihaa 50/50 6,5 dl maitoa 1 kananmuna. Jauhelihaan mausteeksi merisuolaa, mustapippuria myllystä ja reilusti maustepippuria. Keität makaroneja 10 minuuttia merisuolalla maustetussa vedessä Paistat jauhlihan ja sekoitat nämä keskenään. Kaadat makaronit voideltuun vuokaan ja sekaan munamaito.. Yksi kananmuna todellakin riittää tähän. Paisto 225 C 1 h niin, että pinnalla olevat makaronit tulevat ruskeiksi rapeiksi herkuiksi. Paras ketsuppi makaronilaatikolle on heinz.
- Anonyymi
Pasta keitetään al dente. Jauheliha paistetaan reilussa mä äärässä voissa ja maustetaan reilulla määrällä jauheliha mausteella.
Juustoa ja pekonia reilusti päälle ja hyvä tulee.
Joo ja munamaito seos myös. Bon Apetit, uskallan sanoa- Anonyymi
Tv TimmyH
Jännä juttu että parempaa seuraavana päivänä paistinpannulla paistettuna.. Ainenkin mun mielestä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tv TimmyH
Jännä juttu että parempaa seuraavana päivänä paistinpannulla paistettuna.. Ainenkin mun mielestä.Ei todellakaan paistinpannulle. Meillä lämmitetään mikrossa ei haluta lisärasvaa ruokaan. Lapsena meillä lämmitettiin paistinpannussa, kun ei ollut mikroa tästä on vuosikymmeniä.
- Anonyymi
Jauhelihaa en koskaan paista rasvassa, kun jauheliha on rasvaista enkä myöskään siihen koskaan laita pekonia enkä juustoa vaikka muuten kyllä olen juuston ystävä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei todellakaan paistinpannulle. Meillä lämmitetään mikrossa ei haluta lisärasvaa ruokaan. Lapsena meillä lämmitettiin paistinpannussa, kun ei ollut mikroa tästä on vuosikymmeniä.
Ei se maailma siihen kaadu jos joskus syö vähän epäterveellisemmin. Kuten että paistaa lootan pannulla. Maussa sen huomaat. Mikro paaljon huonompi..
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei se maailma siihen kaadu jos joskus syö vähän epäterveellisemmin. Kuten että paistaa lootan pannulla. Maussa sen huomaat. Mikro paaljon huonompi..
Tv TimmyH
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jauhelihaa en koskaan paista rasvassa, kun jauheliha on rasvaista enkä myöskään siihen koskaan laita pekonia enkä juustoa vaikka muuten kyllä olen juuston ystävä.
Voi antaa vaan laatikolle makua.
Nykyään ei saa syödä mitään, kaikki on epäterveellistä. 😐 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voi antaa vaan laatikolle makua.
Nykyään ei saa syödä mitään, kaikki on epäterveellistä. 😐Tv TimmyH
- Anonyymi
Miltähän makaronilaatikko maistuisi Hästensin sängyssä?
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi882381Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap202285Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen191868Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663761512- 1051487
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1601256Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571052- 70981
- 78919
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174903