Täytyy tarita tuo viime kesäinen paahtosuolaresepti uudelleen - nyt kun uusia perunoita ja apposia alkaa tulla solkenaan markkinoille. Muuten tämä perinneruokapalsta kuihtuu kasaan ja jos joskus niin kesällä, pitäisi tehdä näitä perinteisempiä ruokia oman raakaainetarjonnan ollessa parhaimmillaan. Koettakaahan tätä iänikuisen sillin sijaan - ja apposille myös oikein hyvä:
läskiä - vaan mistä saat enää? Käytä rasvaisempaa siansivua!
ruisjauhoja
suolaa oman maun mukaan
Pilko läskit noin 1 cm:n siivuiksi.
Sulattele niitä miedolla lämmöllä, sitten kun lihat ovat ruskistuneet lisää ruisjauhoja sen verran että rasva imeytyy jauhoihin (lisää jauhoja vähitellen). Jos rasva loppuu niin lisää vähän voita.
Ruskista jauhot - niistä pitäisi tulla vähän kuin kosteaa hiekkaa. Tuoreen leivän tuoksusta tunnet, milloin alkavat olla valmiit. Paistinpannu pois levyltä ja lisää suola.
PaahtoSUOLAn tulee olla riittävän suolaista.
Tarjoa uusien perunoiden ja voin kanssa. Kasta halkaistu uusiperuna halkaisupinnaltaan paahtosuolaan.
Voit panna tiristetyt siansivut paahtosuolakipon pohjalle ja paahtosuolan niitten päälle. Suolaisia sianpaloja on kiva onki paahtosuolan kanssa kiposta.
Paahtosuola
2
1805
Vastaukset
- ja apposet
Nyt tuli sen sortin perinneruoka, etten ole ikäpäivinä edes kuullut vaikka nänkin kauan (60v) joka päivä jotain tullut syötyä.
Siis läskit pannulle, ruisjauhoa ja suolaa sekaan. Missä vaiheessa tämä paahtosuola tehdään, pannaanko kuumalle pannulle pelkkää suolaa ja mitä on apposet?
Suolaista suolaa, onko se karkeaa merisuolaa?
Täytyy kyl kokeilla, tosin ruisjauhoja ei nyt ole kotona. Käykö vehnäjauho?Läskit pannulle - tarkoituksena saada matalalla lämmöllä hiostamalla rasva irti siansivusta. Tässä rasvassa paahdetaan ruisjauhoja - ja siis vain ruisjauhoja, vehnänen ei käy. Tuskin saat nykylihoista tarpeeksi rasvaa nilistettyä, joten voin lisäys saattaa tulla kyseeseen.
Tuloksena on kasa ruisleivän hajuista ja märän hiekan näköistä jauhoa, johon rasva on imeytynyt. Tämä massa suolataan halutulla määrällä hienoa suolaa - ja a vot - siinä on pahtosuola. Älä kuitenkaan säästele suolassa.
Apposet ovat näitä uuden sadon herneenpalkoja, missä on jo vähän papua sisällä, mutta kovin littuskoitahan ne vielä ovat. Keitetään sellaisenaan vähäsuolaisesa vedessä parikymmentä minuuttia, jotta pehmenevät, mutta jäävät vielä napakoiksi. Palko kouraan, kastetaan vähän voisulassa, vähän paahtosuolassa ja hampaiden välistä vetämällä kaapaistaan pehmeä malto ja papuset suuhun. Jäljelle jää se kova kalvo ja muut mahdolliset kovemmat osat, joita tietenkään ei syödä.
Perunan kanssa menetellään halkaisemalla peruna ja kastamalla halkaisupinta paahtosuolaan; sula voi kelpaa tähänkin kaveriksi.
Sesonkiherkkuja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Paras olisi vain unohtaa
Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop831938Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma2461885- 951615
Mietitikö nainen koskaan
Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.1121431Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia
Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?1691151huono omatunto
johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.651120Onnistuit sohaisemaan mua
Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan63958Päätin juuri että
En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi32952- 105914
- 61886