Kun ovat nyt keksineet, että perinteinen kalakukko onkin vaarallista syötävää.
Ennen niin hyväksi havaittu matkamuonanakin käytetty ruoka onkin tänään varsinainen itsemurhapommi jos sitä aikoo syödä muuna kuin leipomispäivänään.
Mitenkähän ne ihmiset lainkaan säilyivät hengissä, syötyään matkaevääksi tehtyä ripakukkoa? (Kukkoon leivottiin vitsaksesta kantokahva).
Takaniityille otettiin mukaan kukkoa juuri sen säilyvyyden takia ja siitä vuolaistiin pala kun nälätti, eikä tullut edes paskatautia, vaikka ei tunnettu jääkaappiakaan.
Lisäaineeton kukko säilyy huoneenlämmössä moitteettomana pari kolme päivää ja kylmässä säilytettynä viikon.
Einestehtaiden kukkoset säilyvät kuin muumiot, loputtomiin!
Miten voi asiaa tuntematon porukka päättää asiasta josta eivät mitään tiedä?
Kylläpä ovat viisaita EU:ssa
12
3216
Vastaukset
- Kokki kolmonen
Ja eihän siitä nyt vuottakaan ole, kun armas EU julisti legendaaristen karjalanpiirakoiden nimikkeen laittomaksi, eli toisinsanoen karjalanpiirakkaa jota ei ole valmistettu karjalassa, ei saisi lain uhallakaan kutsua karjalanpiirakaksi vaan riisipiirakaksi.
Ollaan sitä nyt niin tarkkoja, kun kalakukko onkin äkkiä syntiä ja karjalanpiirakka laintonta.
Huhhuh.Kalakukko on nostettu uutisotsikoissa esille ja aivan oikein onkin, että heti alkuunsa ammutaan alas suomalaisten byrokraattien vimmattu virkaintoisuus soveltaa typerää EU-suositusta ilmeisesti jo ennen sen voimaantuloa. Kun Paavo Lipponen piti pääministerinä ollessaan tärkeänä, että me suomalaiset istumme niissä pöydissä, joissa meitä koskevia päätöksiä tehdään, niin missähän ne päätöksiin osallistuvat suomalaiset ovat olleet ja istuneet mm. tämän kukko-operaation valmistelun yhteydessä? Vai onko Lippos-Paavo erehtynyt eli ei meillä suomalaisilla olekaan mitään sananvaltaa eikä mahdollista vähäistäkään sananvaltaa haluta edes käyttää? Meidän pitäisi niellä mukisematta kaikki, mitä EU-Brysseli suoltaa.
Tässä yhteydessä olisi aiheellista tarkastella asiaa laajemmin eli sitä, että mitä kaikkea tuo kyseinen kielto tarkoittaisi ja kattaisi. Sama älytön sääntö tulisi koskemaan myös Pohjois-Karjalassa erittäin suosittua perinteistä lanttukukkoa, samoin perunakukkoa, lihakukkoa ja varmaankin monia muitakin erinomaisia suomalaisia leivontatuotteita, joita on vuosisatojen ajan kotona valmistettu ja hyvin on niitten avulla kansa pärjännyt.
Käsitteenä ja tuotteena kukko, siis kalakukko, lanttukukko, perunakukko, lihakukko, Siis kukko kaiken kaikkineen on erinomaista ruokaa. Ajatellaanpa pienessä reissussa ollessa evästä, jollaista on tarvittu ja jota on otettu mukaan selkäreppuun tai matka-askiin, kun on reissuun lähdetty. Kukossa on mukana leipä, liha tai kala, peruna tai lanttu tai molemmat tai niitä vaihtelevina yhdistelmänä ja kukossa on mukana myös rasvaa, joka on välttämätöntä ihmiselle.
Nyt sitten EU haluaisi tulla sörkkimään meidän kukkoperinnettämme ja totta kai suomalainen virkabyrokraattikunta on intomielellä älytöntä EU-tohellusta toteuttamassa. Viisainta olisi antaa hatkat koko EU-jäsenyydelle. Ja aivan ensimmäisenä olisi pätkäistävä lapikkaalla takalistoon niitä suomalaisia virkabyrokraatteja, jotka intoilevat tuon EU-idean läpiviemisessä. Jos niillä ei ole parempaa tekemistä, niin joutavat kilometritehtaalle!- Vanha kokki
Leiriniekka kirjoitti:
Kalakukko on nostettu uutisotsikoissa esille ja aivan oikein onkin, että heti alkuunsa ammutaan alas suomalaisten byrokraattien vimmattu virkaintoisuus soveltaa typerää EU-suositusta ilmeisesti jo ennen sen voimaantuloa. Kun Paavo Lipponen piti pääministerinä ollessaan tärkeänä, että me suomalaiset istumme niissä pöydissä, joissa meitä koskevia päätöksiä tehdään, niin missähän ne päätöksiin osallistuvat suomalaiset ovat olleet ja istuneet mm. tämän kukko-operaation valmistelun yhteydessä? Vai onko Lippos-Paavo erehtynyt eli ei meillä suomalaisilla olekaan mitään sananvaltaa eikä mahdollista vähäistäkään sananvaltaa haluta edes käyttää? Meidän pitäisi niellä mukisematta kaikki, mitä EU-Brysseli suoltaa.
Tässä yhteydessä olisi aiheellista tarkastella asiaa laajemmin eli sitä, että mitä kaikkea tuo kyseinen kielto tarkoittaisi ja kattaisi. Sama älytön sääntö tulisi koskemaan myös Pohjois-Karjalassa erittäin suosittua perinteistä lanttukukkoa, samoin perunakukkoa, lihakukkoa ja varmaankin monia muitakin erinomaisia suomalaisia leivontatuotteita, joita on vuosisatojen ajan kotona valmistettu ja hyvin on niitten avulla kansa pärjännyt.
Käsitteenä ja tuotteena kukko, siis kalakukko, lanttukukko, perunakukko, lihakukko, Siis kukko kaiken kaikkineen on erinomaista ruokaa. Ajatellaanpa pienessä reissussa ollessa evästä, jollaista on tarvittu ja jota on otettu mukaan selkäreppuun tai matka-askiin, kun on reissuun lähdetty. Kukossa on mukana leipä, liha tai kala, peruna tai lanttu tai molemmat tai niitä vaihtelevina yhdistelmänä ja kukossa on mukana myös rasvaa, joka on välttämätöntä ihmiselle.
Nyt sitten EU haluaisi tulla sörkkimään meidän kukkoperinnettämme ja totta kai suomalainen virkabyrokraattikunta on intomielellä älytöntä EU-tohellusta toteuttamassa. Viisainta olisi antaa hatkat koko EU-jäsenyydelle. Ja aivan ensimmäisenä olisi pätkäistävä lapikkaalla takalistoon niitä suomalaisia virkabyrokraatteja, jotka intoilevat tuon EU-idean läpiviemisessä. Jos niillä ei ole parempaa tekemistä, niin joutavat kilometritehtaalle!Koska on jäänyt sellainen käsitys, että vain kalakukko olisi kiellettyjen listalla, haluan oikaista tiedon. EU kielto koski kaikkia kukkoleivonnaisia, olipa täyte kalaa, lihaa tai juureksia.
Anteeksi epätarkka avaukseni siteeratessani uutista. Vanha kokki kirjoitti:
Koska on jäänyt sellainen käsitys, että vain kalakukko olisi kiellettyjen listalla, haluan oikaista tiedon. EU kielto koski kaikkia kukkoleivonnaisia, olipa täyte kalaa, lihaa tai juureksia.
Anteeksi epätarkka avaukseni siteeratessani uutista.Kiitoksia "Vanha kokki" asian vahvistamisesta, että kyseessä on suomalainen kukkoperinne kokonaisuudessaan. Syyllinen asioitten yksipuolistamiseen eli pelkästään kalakukon esilläpitämiseen on media. Tunnetusti suomalainen media ei kykene muuhun kuin yhden yksityiskohdan esillepoimimiseen. Tässä tapauksessa tuo yksityiskohta on kalakukko. Koko kukkovalikoiman huomioiminen ja esilläpitäminen uutisoinnissa näkyy olevan meidän mediallemme liian vaativa tehtävä.
- tämän kanssa
Suomalaiset kusipävirkamiehet munivat ehdotuksen luullen sen kuuluvan EU-byrokratian alaisuuteen. Eihän koko EU:ssa ole ristin sielua, joka olisi edes kuullut kalakukosta. MOnet eivät edes ymmärrä koko ruokalajia, kun sitä olen ulkomaalaisille ystävilleni koettanut kertoa.
Kyllä Sirkka-Liisa Anttila Kepukavereineen saa unohtaa savolaisten äänet seuraavissa vaaleissa. Uskon, että ei niitä ääniä ihan merkityksetön määrä olekaan, joten Kepu eikun pienenee ja seuraavissa vaaleissa onkin sitte Kokkaripääministeri.Ko. määräys liittyy käsittääkseni EU:n listeriantorjuntatalkoisiin, jolla pyritään nostamaan tuoreen kalan käsittelytilojen hygieniatasoa - jos oikein olen asian tulkinnut. Kalan käsittelylle tulee olla omat tilansa, joille on asetettu uudet normit.
Nämä kukkoleipomot eivät ole katsoneet itseään tällaisiksi kalankäsittelytiloiksi ja eivät sen vuoksi ole investoineet riittäviin, norminmukaisiin tiloihin. Näiden määräysten mukaisten tilojen käyttöönottoa on käsittääkseni jo siirretty muutamaan kertaan, jotta teollisuus voisi sopeutua muuttuviin vaatimuksiin, mutta ilmeisesti asiaa ei ole otettu tosissaan.
Sama koskee lihan käsittelyä - tuore liha vaatii omat tilansa ja lopputuotteet omansa. Tämä määräys on ollut jo voimassa kauan ja tappoi aikanaan monta pientä palvaamoa ja makkaratehdasta, jotka eivät aikanaan huomioineet muutoksen tarvetta.
Muutosvastarintaa lietsotaan perisuomalaisella tavalla haukkumalla ensin poliitikot ja muunmaalaiset, jotka "roikottavat lihojaan etelän auringossa samalla kun suomalaiset, kuuliaiset EU-alamaiset joutuvat noudattamaan etelänherrojen ymmärtämättömiä vaatimuksia".
Olisi ehkä ollut asiallisempaa investoida lihan ja kalan käsittelytilkoihin ajoissa ja ottaa myöhemmin saatava kilpailuetu kotiin. Ei tämä määräys koske vain kala- ja lihakukkoja - sattuupa vain kulminoitumaan niihin.
Toinen kysymys onki jo tuo myyntiajan lyhentäminen - siihen minulla ei ole oikeastaan kunnon vastausta. Tuntuisi ihmeelliseltä, että Savon kurniekalla olisi lyhyempi myyntiaika kuin lihapiirakalla ja lörtsyllä. Olisiko kyse siitä, että kalakukkoa ei mielletä kylmätuotteeksi kun se saapuu vielä lämpöisenä kaupan tiskille?
Varmaankin tuohonkin löytyy jokin ratkaisu kun pahin purnaus on mennyt ohi ja nyrkissä oleva käsi on auennut ja kas! - sieltä löytyikin järki!- savolaiset ja
crudo kirjoitti:
Ko. määräys liittyy käsittääkseni EU:n listeriantorjuntatalkoisiin, jolla pyritään nostamaan tuoreen kalan käsittelytilojen hygieniatasoa - jos oikein olen asian tulkinnut. Kalan käsittelylle tulee olla omat tilansa, joille on asetettu uudet normit.
Nämä kukkoleipomot eivät ole katsoneet itseään tällaisiksi kalankäsittelytiloiksi ja eivät sen vuoksi ole investoineet riittäviin, norminmukaisiin tiloihin. Näiden määräysten mukaisten tilojen käyttöönottoa on käsittääkseni jo siirretty muutamaan kertaan, jotta teollisuus voisi sopeutua muuttuviin vaatimuksiin, mutta ilmeisesti asiaa ei ole otettu tosissaan.
Sama koskee lihan käsittelyä - tuore liha vaatii omat tilansa ja lopputuotteet omansa. Tämä määräys on ollut jo voimassa kauan ja tappoi aikanaan monta pientä palvaamoa ja makkaratehdasta, jotka eivät aikanaan huomioineet muutoksen tarvetta.
Muutosvastarintaa lietsotaan perisuomalaisella tavalla haukkumalla ensin poliitikot ja muunmaalaiset, jotka "roikottavat lihojaan etelän auringossa samalla kun suomalaiset, kuuliaiset EU-alamaiset joutuvat noudattamaan etelänherrojen ymmärtämättömiä vaatimuksia".
Olisi ehkä ollut asiallisempaa investoida lihan ja kalan käsittelytilkoihin ajoissa ja ottaa myöhemmin saatava kilpailuetu kotiin. Ei tämä määräys koske vain kala- ja lihakukkoja - sattuupa vain kulminoitumaan niihin.
Toinen kysymys onki jo tuo myyntiajan lyhentäminen - siihen minulla ei ole oikeastaan kunnon vastausta. Tuntuisi ihmeelliseltä, että Savon kurniekalla olisi lyhyempi myyntiaika kuin lihapiirakalla ja lörtsyllä. Olisiko kyse siitä, että kalakukkoa ei mielletä kylmätuotteeksi kun se saapuu vielä lämpöisenä kaupan tiskille?
Varmaankin tuohonkin löytyy jokin ratkaisu kun pahin purnaus on mennyt ohi ja nyrkissä oleva käsi on auennut ja kas! - sieltä löytyikin järki!karjalaiset olisivat kuolleet ajat sitten syötyään näitä perinneruokia
- Vanha kokki
crudo kirjoitti:
Ko. määräys liittyy käsittääkseni EU:n listeriantorjuntatalkoisiin, jolla pyritään nostamaan tuoreen kalan käsittelytilojen hygieniatasoa - jos oikein olen asian tulkinnut. Kalan käsittelylle tulee olla omat tilansa, joille on asetettu uudet normit.
Nämä kukkoleipomot eivät ole katsoneet itseään tällaisiksi kalankäsittelytiloiksi ja eivät sen vuoksi ole investoineet riittäviin, norminmukaisiin tiloihin. Näiden määräysten mukaisten tilojen käyttöönottoa on käsittääkseni jo siirretty muutamaan kertaan, jotta teollisuus voisi sopeutua muuttuviin vaatimuksiin, mutta ilmeisesti asiaa ei ole otettu tosissaan.
Sama koskee lihan käsittelyä - tuore liha vaatii omat tilansa ja lopputuotteet omansa. Tämä määräys on ollut jo voimassa kauan ja tappoi aikanaan monta pientä palvaamoa ja makkaratehdasta, jotka eivät aikanaan huomioineet muutoksen tarvetta.
Muutosvastarintaa lietsotaan perisuomalaisella tavalla haukkumalla ensin poliitikot ja muunmaalaiset, jotka "roikottavat lihojaan etelän auringossa samalla kun suomalaiset, kuuliaiset EU-alamaiset joutuvat noudattamaan etelänherrojen ymmärtämättömiä vaatimuksia".
Olisi ehkä ollut asiallisempaa investoida lihan ja kalan käsittelytilkoihin ajoissa ja ottaa myöhemmin saatava kilpailuetu kotiin. Ei tämä määräys koske vain kala- ja lihakukkoja - sattuupa vain kulminoitumaan niihin.
Toinen kysymys onki jo tuo myyntiajan lyhentäminen - siihen minulla ei ole oikeastaan kunnon vastausta. Tuntuisi ihmeelliseltä, että Savon kurniekalla olisi lyhyempi myyntiaika kuin lihapiirakalla ja lörtsyllä. Olisiko kyse siitä, että kalakukkoa ei mielletä kylmätuotteeksi kun se saapuu vielä lämpöisenä kaupan tiskille?
Varmaankin tuohonkin löytyy jokin ratkaisu kun pahin purnaus on mennyt ohi ja nyrkissä oleva käsi on auennut ja kas! - sieltä löytyikin järki!Olen satavarma siitä, että suomalainen, pieninkin kukkoleipomo huolehtii hygieniastaan hyvin, sillä ei heillä ole varaa pelleillä tuotteen kanssa joka tuo heille leivän.
Suomalainen ammattitaitoinen yrittäjä on varsin tietoinen määräyksistä ja noudattaa niitä usein jopa tarkemmin kuin edellytetään.
Pietarissa ihmettelin ravintolassamme olevia pikkuruisia kopperoita "badvallin" puolella, kunnes minulle kerrotiin, että huoneet olivat määrätty erilaisille raaka-aineille ja niiden käsittelylle. Oli lihankäsittely, linnunlihan käsittelyyn oma huone, samoin kalankäsittely, maidon ja maitotuotteiden käsittelyyn huone, samoin vihanneksille ja erikseen juureksille. Sinänsä ihan oiva ajatus, mutta määräyksistä oli unohtunut yksi pikkuseikka, ainakin omasta mielestäni tärkeä, sillä vain yhdessä niistä oli vesipiste ja kaatoallas.
Kaikki kylmätilat olivat yhden kompressorin varassa, joka sitten laukesikin, jolloin olimme pulassa.
Nuo määräykset olivat neuvostoajalta ja ihan asiallisia sinänsä, mutta henkilökunta ei ollut oikein ajan tasalla noiden eittämättä hygienian kannalta tärkeiden poinntien kanssa. Heiltä puuttui sellainen luontainen puhtaanapidon halu ja taju, joka on mielestäni sisäänrakennettu suomalaisen elintarvikkeita käsitteleväån ihmiseen.
Tuskinpa kukaan suomalainen pyyhkisi ensin kuraista lattiaa ja sitten huuhtomatta sitä, jatkaisi samalla rätillä pyyhkimällä pöytää, jossa seuraavaksi käsittelee vaikkapa kalaa!
Haluan tällä tarinalla valottaa tuon EU:n määräyksen tarkoitusperiä, sillä mitenkähän mahtaa olla noiden etelän maiden elitarvikkeiden käsittelyasiat, en mitenkään usko meidän meppiemme ottaneen asiakseen kalakukkoa käsittelevää artiklaa.
Tai jospa nuo muunmaalaiset ovat käyneet naapurissamme vieraisilla ja kuvittelevat meidän mikrobituntemuksemme samalle tasolle veli venäläisen kanssa, mene ja tiedä.
Kaiken kaikkiaankin tuo bakteerikammo on saanut aikaan hirvittävästi kärsimystä sillä vastustuskykymme on alentunut merkittävästi ja kärsimme yhä pahenevista allergioista osittain juuri sen vuoksi.
Bakteerit ovat kuitenkin osa elämäämme, emmekä tule toimeen steriilissä maailmassa. MOT. - Vanha kokki
crudo kirjoitti:
Ko. määräys liittyy käsittääkseni EU:n listeriantorjuntatalkoisiin, jolla pyritään nostamaan tuoreen kalan käsittelytilojen hygieniatasoa - jos oikein olen asian tulkinnut. Kalan käsittelylle tulee olla omat tilansa, joille on asetettu uudet normit.
Nämä kukkoleipomot eivät ole katsoneet itseään tällaisiksi kalankäsittelytiloiksi ja eivät sen vuoksi ole investoineet riittäviin, norminmukaisiin tiloihin. Näiden määräysten mukaisten tilojen käyttöönottoa on käsittääkseni jo siirretty muutamaan kertaan, jotta teollisuus voisi sopeutua muuttuviin vaatimuksiin, mutta ilmeisesti asiaa ei ole otettu tosissaan.
Sama koskee lihan käsittelyä - tuore liha vaatii omat tilansa ja lopputuotteet omansa. Tämä määräys on ollut jo voimassa kauan ja tappoi aikanaan monta pientä palvaamoa ja makkaratehdasta, jotka eivät aikanaan huomioineet muutoksen tarvetta.
Muutosvastarintaa lietsotaan perisuomalaisella tavalla haukkumalla ensin poliitikot ja muunmaalaiset, jotka "roikottavat lihojaan etelän auringossa samalla kun suomalaiset, kuuliaiset EU-alamaiset joutuvat noudattamaan etelänherrojen ymmärtämättömiä vaatimuksia".
Olisi ehkä ollut asiallisempaa investoida lihan ja kalan käsittelytilkoihin ajoissa ja ottaa myöhemmin saatava kilpailuetu kotiin. Ei tämä määräys koske vain kala- ja lihakukkoja - sattuupa vain kulminoitumaan niihin.
Toinen kysymys onki jo tuo myyntiajan lyhentäminen - siihen minulla ei ole oikeastaan kunnon vastausta. Tuntuisi ihmeelliseltä, että Savon kurniekalla olisi lyhyempi myyntiaika kuin lihapiirakalla ja lörtsyllä. Olisiko kyse siitä, että kalakukkoa ei mielletä kylmätuotteeksi kun se saapuu vielä lämpöisenä kaupan tiskille?
Varmaankin tuohonkin löytyy jokin ratkaisu kun pahin purnaus on mennyt ohi ja nyrkissä oleva käsi on auennut ja kas! - sieltä löytyikin järki!Olen satavarma siitä, että suomalainen, pieninkin kukkoleipomo huolehtii hygieniastaan hyvin, sillä ei heillä ole varaa pelleillä tuotteen kanssa joka tuo heille leivän.
Suomalainen ammattitaitoinen yrittäjä on varsin tietoinen määräyksistä ja noudattaa niitä usein jopa tarkemmin kuin edellytetään.
Pietarissa ihmettelin ravintolassamme olevia pikkuruisia kopperoita "badvallin" puolella, kunnes minulle kerrotiin, että huoneet olivat määrätty erilaisille raaka-aineille ja niiden käsittelylle. Oli lihankäsittely, linnunlihan käsittelyyn oma huone, samoin kalankäsittely, maidon ja maitotuotteiden käsittelyyn huone, samoin vihanneksille ja erikseen juureksille. Sinänsä ihan oiva ajatus, mutta määräyksistä oli unohtunut yksi pikkuseikka, ainakin omasta mielestäni tärkeä, sillä vain yhdessä niistä oli vesipiste ja kaatoallas.
Kaikki kylmätilat olivat yhden kompressorin varassa, joka sitten laukesikin, jolloin olimme pulassa.
Nuo määräykset olivat neuvostoajalta ja ihan asiallisia sinänsä, mutta henkilökunta ei ollut oikein ajan tasalla noiden eittämättä hygienian kannalta tärkeiden poinntien kanssa. Heiltä puuttui sellainen luontainen puhtaanapidon halu ja taju, joka on mielestäni sisäänrakennettu suomalaisen elintarvikkeita käsitteleväån ihmiseen.
Tuskinpa kukaan suomalainen pyyhkisi ensin kuraista lattiaa ja sitten huuhtomatta sitä, jatkaisi samalla rätillä pyyhkimällä pöytää, jossa seuraavaksi käsittelee vaikkapa kalaa!
Haluan tällä tarinalla valottaa tuon EU:n määräyksen tarkoitusperiä, sillä mitenkähän mahtaa olla noiden etelän maiden elitarvikkeiden käsittelyasiat, en mitenkään usko meidän meppiemme ottaneen asiakseen kalakukkoa käsittelevää artiklaa.
Tai jospa nuo muunmaalaiset ovat käyneet naapurissamme vieraisilla ja kuvittelevat meidän mikrobituntemuksemme samalle tasolle veli venäläisen kanssa, mene ja tiedä.
Kaiken kaikkiaankin tuo bakteerikammo on saanut aikaan hirvittävästi kärsimystä sillä vastustuskykymme on alentunut merkittävästi ja kärsimme yhä pahenevista allergioista osittain juuri sen vuoksi.
Bakteerit ovat kuitenkin osa elämäämme, emmekä tule toimeen steriilissä maailmassa. MOT. Vanha kokki kirjoitti:
Olen satavarma siitä, että suomalainen, pieninkin kukkoleipomo huolehtii hygieniastaan hyvin, sillä ei heillä ole varaa pelleillä tuotteen kanssa joka tuo heille leivän.
Suomalainen ammattitaitoinen yrittäjä on varsin tietoinen määräyksistä ja noudattaa niitä usein jopa tarkemmin kuin edellytetään.
Pietarissa ihmettelin ravintolassamme olevia pikkuruisia kopperoita "badvallin" puolella, kunnes minulle kerrotiin, että huoneet olivat määrätty erilaisille raaka-aineille ja niiden käsittelylle. Oli lihankäsittely, linnunlihan käsittelyyn oma huone, samoin kalankäsittely, maidon ja maitotuotteiden käsittelyyn huone, samoin vihanneksille ja erikseen juureksille. Sinänsä ihan oiva ajatus, mutta määräyksistä oli unohtunut yksi pikkuseikka, ainakin omasta mielestäni tärkeä, sillä vain yhdessä niistä oli vesipiste ja kaatoallas.
Kaikki kylmätilat olivat yhden kompressorin varassa, joka sitten laukesikin, jolloin olimme pulassa.
Nuo määräykset olivat neuvostoajalta ja ihan asiallisia sinänsä, mutta henkilökunta ei ollut oikein ajan tasalla noiden eittämättä hygienian kannalta tärkeiden poinntien kanssa. Heiltä puuttui sellainen luontainen puhtaanapidon halu ja taju, joka on mielestäni sisäänrakennettu suomalaisen elintarvikkeita käsitteleväån ihmiseen.
Tuskinpa kukaan suomalainen pyyhkisi ensin kuraista lattiaa ja sitten huuhtomatta sitä, jatkaisi samalla rätillä pyyhkimällä pöytää, jossa seuraavaksi käsittelee vaikkapa kalaa!
Haluan tällä tarinalla valottaa tuon EU:n määräyksen tarkoitusperiä, sillä mitenkähän mahtaa olla noiden etelän maiden elitarvikkeiden käsittelyasiat, en mitenkään usko meidän meppiemme ottaneen asiakseen kalakukkoa käsittelevää artiklaa.
Tai jospa nuo muunmaalaiset ovat käyneet naapurissamme vieraisilla ja kuvittelevat meidän mikrobituntemuksemme samalle tasolle veli venäläisen kanssa, mene ja tiedä.
Kaiken kaikkiaankin tuo bakteerikammo on saanut aikaan hirvittävästi kärsimystä sillä vastustuskykymme on alentunut merkittävästi ja kärsimme yhä pahenevista allergioista osittain juuri sen vuoksi.
Bakteerit ovat kuitenkin osa elämäämme, emmekä tule toimeen steriilissä maailmassa. MOT.Olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, että vaikka tiloja olisikin olemassa, niin jollei niitä käytetä tai väärinkäytetään, lopputulos on juuri kuvaamasi kaltainen - tiedän sen omalta työalaltani ja erityisesti juuri Venäjästä. Vaikka lienee se vähän samanlainen muuallakin. Tavoite ja todellisuus ovat varsinkin siellä niin usein kaukana toisestaan.
Ja eivätpähän nuo kukkoleipomot ole taatusti epähygienisiä paikkoja, siitä voimme olla varmoja. Myös ymmärryksesi kalakukon syvimmistä olemuksesta on ihan oikea - pitkäkestoinen matkaeväshän se on - kala, liha ja leipä samassa paketissa.
Se mihin tähtäsin kommentissani oli se niin yleinen asia, joka joskus harmittaa eli suomalaisten yritysten valmistautumattomuus muutoksiin, joiden tiedetään kyllä tulevan. Ihan riippumatta EU:sta yleinen pyrkimyshän on tietysti kohti terveellisempää, maukkaampaa ja parempaa ruokaa. Ja kun kehitys kehittyy tehdään sitä varten lakeja ja säädöksiä, jotka kyllä ovat - tai pitäisi olla - yrittäjien tiedossa. Ihan riippumatta siitä ovatko ne turhia, idioottimaisia, vaikeita noudattaa, ovat ne kuitenkin lakeja, jotka on tehty noudatettavaksi.
Muutokset vaativat investointeja ja kun niitä syystä tai toisesta ei pystytä tekemään tai haluta tehdä, niin heittäydytään piehtaroimaan tässä Etelän herrojen, Eu-byrokraattien, saamattomien poliitikkojen, "kyllä ne Italiassa saavat elää ihan vapaasti siellä myrkkyläjällään" suossa. Eikä se tie johda juuri mihinkään.
Se, että olemme mallippilaita EU:ssa tuo meille pitemmän päälle kilpailuetua, joka on käytettävissä hyväksi.
Tämä tarina kun nyt lähti liikkeelle kalakukosta, niin onhan se tietysti hölmöä, että emme saa viestiämme perille siitä, minkälainen eväs on kyseessä. Mutta olen aika usein todennut, että näissä asioissa joutuu aina yleensä katsomaan peiliin. Jos ei sanoma mene perille, niin yleensä se on sanojan syy.
Kun oma ruokakulttuurimme on sen verran tuntematonta noiden suurien ruokamaiden rinnalla, sitä suuremmalla syyllä joudumme toistelemaan asiaamme useammin ja ponnekkaammin. Jälkipeluu ei yleensä tuo kenellekään enää kunniaa.- ymmärrä koko
ruokalajia, kerran olen pakosta maistanut ja sitä toista kertaa ei tule. Ymmärrän kieltäytyä. Pääasiallisesti kai savolaiset sitä syö, eli alue on EU:n kannalta todella pieni.
Mutta miten savolaiset voi äänestää Anttilaa, eihän tuo asu edes sielläpäinkään?
EU:ssa ei varmaan kukaan osaa selittää kenellekkään, että mikä ja mitä se kukko oikein on, ja mitä siihen sisälle kuuluu perinteisesti.
Parman ilmakuivattu kinkku on hyvää, sitä meillä ei ilmastollisesti kannata ja raaskita tehdä, liian pitkä valmistusaika. Pitsakin pitää myydä samantien, ei se siinä tiskillä seiso paria tuntia. - Vanha kokki
ymmärrä koko kirjoitti:
ruokalajia, kerran olen pakosta maistanut ja sitä toista kertaa ei tule. Ymmärrän kieltäytyä. Pääasiallisesti kai savolaiset sitä syö, eli alue on EU:n kannalta todella pieni.
Mutta miten savolaiset voi äänestää Anttilaa, eihän tuo asu edes sielläpäinkään?
EU:ssa ei varmaan kukaan osaa selittää kenellekkään, että mikä ja mitä se kukko oikein on, ja mitä siihen sisälle kuuluu perinteisesti.
Parman ilmakuivattu kinkku on hyvää, sitä meillä ei ilmastollisesti kannata ja raaskita tehdä, liian pitkä valmistusaika. Pitsakin pitää myydä samantien, ei se siinä tiskillä seiso paria tuntia.Ilmakuivatusta poronpaistista, se on myös erikoisuus jota ei saa italiasta.
Sitäpaitsi parman kinkun teko onnistuu lapin korkeudella aivan yhtä hyvin kuin italiassakin, sen valmistus nyt ei vain ole saanut suurempaa kiinnostusta.
Serranokinkku on samalla metodilla valmistettu, kaikki nuo vaativat puhtaan kuivan ilmanalan ja uskompa, että meidän lapissamme on ilma huomattavasti puhtaampaa kuin italian tai espanjan seuduilla.
Kyllä siankinkkua kuivattiin takavuosina koemielessä ja laatu oli erinomaista, mutta muodostuiko hinta sitten niin huimaksi, ettei sitä katsottu voitavan markkinoida, vaiko mikä oli syy. Onhan ilmakuivattu porokin kallista kuin mikä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1092820Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212320Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631041930- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1691341Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2841169- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi243979