hei minkä ikäisinä

annate karkkia

lapsille ja minkä verran.
Olin lasten kanssa hammaslääkärissä ja tämä määräsi kerran viikossa, 10€ / lapset 5, 5 ja 7 v.
Siskon tyttö on pian neljä vuotta ja saa kerran kaksi viikossa joko tikkarin tai pienen lakritsin.

Mielestäni saa herkkuja liikaa, syö keksejä ja muroja joka päivä jälkkärinä...

Itse en osta edes kerran viikossa karkkia ja syömme aamuisin puuron pakastemarjoilla. Keksejä en ole ikinä harrastanut itsekään.

6

544

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on mainostajen

      keksintö.

      Tavallaan näin luotiin käytäntö, joka on lasten oikeus.

      Vähentääkö vai lisääkö säännöllinen karkkipäivä karkkien syöntiä?

      Mutta silloin kun perhe syö karkkia, ei sitä voi lapselta evätä.

      Työkaverini kuulema avaa hanan keittiössä, ettei paperin rapina kuulu, ja syö karkkia antamatta tytöilleen 9v. ja 11v. Perustelu on, minä käyn töissä, eikä tytöt juo kahviakaan, mutta minä juon.

    • saivat näin

      ollessaan pieniä:

      purkkatyynyn opetin jo alle vuoden ikäisenä syömään puolittamalla tyynyn joka ruoan jälkeen ja lapsi söi sitä hetken aikaa.

      nameja aloin ostamaan lapselle lauantaiksi lapsen ollessa 1.5v ja ostin aina xylitol- pastillirasian. sen lapsi sai lounaan jälkeen.
      sitten pikkuhiljaa annoin joko lakupatukan tai muun karkkiaskin. en opeta isoa määrää, mutta pienet herkut joskus sallin lapsellekin ja aina lounaan jälkeen, ettei ruokahalu mene.

      toki kylässä jos tarjottiin lapsi sai ottaa namia ja keksejä, mutta kohtuudella. onneksi lapset ovat oppineet hillitsemään makeanhimoaan muulla kuin namilla tai kekseillä. nyt kesällä tuoreet mansikat, vesimeloni jne. maistuvat irtokarkkeja paremmin.

      nyt 9v ja 13v lapset syövät purkkaa päivittäin eikä reikiä ole kummallakaan, josta olen hyvin iloinen :)

    • Karkkimaakari?

      karkkia;suositeltavaa siis on että kerran viikossa maksimissaan ja nekin syödään kerralla ja sitten pestään hampaat eikä napostella pitkin päivää.

      10e on aika iso summa(jos pelkästään lapset syövät niitä),sillä saa jo toista kiloa esim. irtokarkkia. Me ostetaan joskus irtokarkkeja(kun ei tykätä valmiista pusseista) ja vitosella ostan niin kyllä siinä on kahdelle syömistä kolmeksi päiväksi. Vielä jos ajattelee että tuolla summalla saa vaikka fazerin suklaalevyn,jumbo-pussin karkki(valmispusseja),jäätelöä,tikkareita tms niin yök.

      Meillä ei myöskään syödä keksiä,pullaa tms kun ei tykätä;lähinnä vain synttäreillä tai sitten kun tulee vieraita.

      Tikkari tai laku viikossa ei oo hirveästi mutta jos siskosi tyttö syö päivittäin muita herkkuja niin ei hyvä hampaille eikä muutenkaan.

      Minusta lapsesi ikäiselle on ihan hyvä ostaa vaikka lauantaipussi,maksaa kai euron pari tai nythän on tullut leafilta niitä euron pikkupussejakin.

      • avot :D

        siis juu kuuulostaa aika rankalta et hampilekuri antaa käskyksi ostaa 60 mummonmarkalla karkkia????huhuhh yks lördaag pussi tosiaan maksaa sen egen tai lähelle ainakin.ei sen kummempaa tarvii antaa.


      • Karkkimaakari?
        avot :D kirjoitti:

        siis juu kuuulostaa aika rankalta et hampilekuri antaa käskyksi ostaa 60 mummonmarkalla karkkia????huhuhh yks lördaag pussi tosiaan maksaa sen egen tai lähelle ainakin.ei sen kummempaa tarvii antaa.

        vain makealle;meillä tykätään dippailla sipsien lisäksi porkkanasta ja kurkusta tehtyjä tikkuja herkutteluiltana;kukkakaalikin on ihan hyvä.


      • pussikin

        on muuttunut isompaan muotoon, ennen 90g ja nykyään taitaa olla jo 150g ja sit ihmetellään kun läskisukupolvet lihoo entisestään, surullista. Meillä on lapsi 1v3kk eikä säännölliset karkkipäivät ole vielä ajankohtaisia vaikka onkin saanut maistaa pienen palan lakua ja taisipa saada kerran pikkusen suklaatakin.

        Meillä vakiojälkiruokana toimii täysxylitolipurkka tai -pastilli. Se on riittänyt erinomaisesti, kun ei parempaa ole näköpiirissä :) Toivottavasti näin jatkuu vielä pitkään. Tulevaisuudessa varmaan pieni lakupatukka, karkkiaski tai tikkari kattaa karkkipäivän herkut... Limsaa lapseni ei toivottavasti opi juomaan, en ainakaan kannusta siihen...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe