nirso,nirs, nirso..

eK

olen tosi tosi nirso 12 v tyttö,koulussa ongelmani on se etten syö mitään.juon lasin vettä ja se siitä.apu opemme on ottanut minut puhutteluun 6 kertaa tästä asiasta.olen ihan oikeasti yrittänyt syödä uusia ruokia mutta kehoni on kaavoihinsa kangistunut ja reagoi voimakkaasti,yleensä oksennan.asun isäni kanssa han on eläkkeellä ja siksi hänellä on aikaa tehdä minulle sitä mitä syön.äitini luona taas saattaa olla pari päivää että en syö juuri mitään, minulla on 5 ruoka lajia joita syön.en ole alipainoinen eikä minulla ole syömis häiriöitä,mutta en tajua miksi siitä tehdään koulussa niin hirveä numero koska alan jo nykyään riitaantua tuon opettajan kanssa ja siksi ainakin käytös numero on laskenut,olen koulussa pirteä ja iloinen saan kokeista suht normaaleja numeroita joten syömättömyys ei ainakaan vaikuta koulun käyntiin,aamuisin en syö,äitini luona olen opetellut kestämään nälän enkä puhu siitä.

mitä minun pitäisi tehdä vai pitäisikö olla tekemättä mitään?
onko tuolla opettajalla oikeus ottaa minua puhutteluun koska en syö?
onko muilla tästä samasta aiheesta kokemusta?

3

660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minulla myös

      Olen 27 vuotias tippainssi (mies) ja minulla on ollut samanlaisia ongelmia ruuan kanssa jo viimeiset 20 vuotta. Jo tarhassa jätin osan ruuasta syömättä koska se kuvotti minua, mutta ongelmia tuosta tuli oikeastaan vasta koulussa. Olin ala-asteella usein opettajan puhuttelussa, ja pariin kertaan rehtorinkin, mutta eipä siinä mikään auttanut, en minä syönyt kuin muutamaa ruokalajia, muut alkoivat oksettamaan. Onneksi kasvoin maaseudulla ja kyse oli pienestä koulusta, niin joustoa ja ymmärrystä löytyi melko paljon ja selvisin ala-asteesta melko vähin ongelmin, hyvällä aamupalalla jaksaa kyllä sen 6-8h ihan helposti. Itselläni syömättömyys ei koskaan johtanut myöskään mihinkään kurittomuus ongelmiin, eikä se näkynyt koulumenestyksessäni (olin ruokaongelmiani lukuun ottamatta täysin normaali keskiverto oppilas).

      No, tuo "syömispakko" poistui kun menin yläasteelle (ylijääneen ruuan (eli käytännössä kaiken) sai nakata bioroskikseen, eikä sitä ollut kukaan vahtimassa), mutta kyllähän tuosta nirsoudesta on ollut haittaa myöhemmässäkin elämässä. Yläasteella ja lukiossakin tuli paljon vittuilua kavereilta siitä kun useimmiten söin ruokapöydässä vain parisen näkkileipää ja pari lasia vettä (ehkä se vittuilu jää tytöillä vähemmälle, kun nykypäivä kaikki likat ovat pysyvästä dieetillä). No, onneksi olin/olen vahva luonne, eikä siitä vittuilusta ollut minulle sen enempää henkistä haittaa, mutta ymmärrän kyllä hyvin sen jos joku sanoo tuota syömättömyydestä johtuvaa "sosiaalista painostusta" raskaaksi, tai jopa traumaattiseksi kokemukseksi. Armeijassa oli myös välillä vähän tiukkaa, kun useamman päivän leirillä ei ollut muuta syötäväksi kelpaavaa kuin näkkileipää (ei aina sitäkään), mutta kyllä siitäkin selvittiin ihan hyvin, tosin pari kertaa oli melko heikko olo siellä rynkyn kanssa juostessa kun ei ollut syönyt pari näkkileipää enempää viimeiseen 2-3 päivään.

      Yliopistossa ei paljoa ongelmia ollut, ruokalistat olivat melko monipuolisia ja ne näki etukäteen netistä, joten pienellä taktikoinnilla (ruokalan ja päivän valinta) sain käytyä syömässä kavereiden kanssa useita kertoja viikossa. Nyt yliopiston jälkeen työelämässä on tämä "nirsouteni" muodostunut uudestaan ongelmaksi, sillä työpaikalla on vain yksi ruokala ja työkavereiden kanssa pitäisi käydä syömässä päivittäin, nykyisin tuon omat eväät töihin ja joudun aterioimaan joko yksin tai parin luuserin kanssa, jotka tuovat myös omia eväitään, pointti on se etten pääse kuin harvoin käymään ruokapöytäkeskusteluja firman muiden työntekijöiden kanssa, tämä on iso miinus nykypäivän verkostomaailmassa.

      Juodun työni puolesta käymään usein myös liikelounailla, enkä aina saa valita syömääni ruokaa itse. No, onneksi olen osannut kieltäytyä melkein kaikesta oksettavasta ruuasta vetoamalla johonkin olemattomaan allergiaan tai sitten siihen että olen syönyt kyseistä ruokaa aiemmin ja todennut sen sopimattomaksi minulle. Mutta on vain ajan kysymys kun tämä(kin) taktiikka pettää ja saan eteeni jotain eksoottista moskaa joka aikaansaa minussa vain pahoin olontunnetta.

      Ja BTW:
      Nykypäivän koululaisille voin sen verran vinkiksi sanoa, että sitä ruokaa kannattaa ottaa aina niin vähän kuin vain on mahdollista ja sitten vain sotkea se pikku kauhallinen siihen lautaselle, niin että syntyy vaikutelma että olet syönyt siitä suurimman osan, loput on sitten helppo jättää kun sanoo vain ettei jaksa syödä kaikkea. Toinen nykyajan teinityötön (ja mikseipä pojankin) mahdollisuus on se, että rupeaa koulussa ns. vegaaniksi (sano asiasta opettajille), niin voit sitten jättää suurimman osan ruuasta väliin ja syödä lähinnä salaattia, ei niitä oikeita kasvisvaihtoehtoja ole tarjolla kuin suurimmissa kouluissa. Ruokailu ja sitä myöten syöminen on käytännössä aina pakollista, tosin tässä on aina jotain koulukohtaisia käytännön eroja, joten opettajat voivat joskus pakottaa oppilaita syömään lautasensa tyhjäksi. Lukiossa syömisestä tulee lähinnä sosiaalinen tapahtuma, eikä syömispakkoa ole, mutta sosiaalinen ympäristö (kaverit) vaikuttavat siihen paljon. Jos ei osallistu ruokailuun voi jäädä kaveripiirin ulkopuolelle, saa vittuilua osakseen yms. Naisilla tuo syömättömyys on helpompaa, voi sanoa olevansa dietillä ja syödä pari näkkäriä, eikä kukaan tule kyselemään mikset syö. Tosin tämä voi olla vaikeaa jos on joku 100kg valas...

      • jos mutta

        Nykypäivän koululaisille voin sen verran vinkiksi sanoa, että sitä ruokaa kannattaa ottaa aina niin vähän kuin vain on mahdollista..............


        ihan vinkkinä kerron että tuota kikkaa tuli useasti kokeiltua ala-asteella, joskus meni läpi, useimmiten ei. jos opettaja ei ollut katsomassa miten ruokaa otti niin keittäjä varmasti oli (voitte kuvitella miten kaalipata haisee paskalle ja sitäkö pitäisi suuhun laittaa)
        kuitenkin en kertaakaan ala-asteen aikana suuhuni laittanut kaalipataa, en muista miten tästä selvittiin. Opettaja valitti aina ja pakotti syömään kaiken/hakemaan lisää jos se näytti vaan siltä että oli sotkettu kun ei paskaa halunnut syödä.

        ylä-asteen myötä paskansyömispakko hävisi ja siellä söi mitä halusi. jos oli paskaa ruokaa niin söi leipää ja vettä.

        Mutta kun oli hyvää ruokaa esim. lihapullat, siskonmakkarakeitot loppui se ruoka kesken eikä viimeset saaneet kuin pelkkää lientä :D.


    • eK

      Kiitos vastauksestasi :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe