KEKSI suomalaisin pizza

taikinan vääntäjä

Jos pitäisi keksiä pizza, jonka täytteet parhaiten kuvaavat suomalaista ruokaperinnettä hyvässä tai pahassa, niin mitä täytteitä siihen laittaisit?

15

799

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ari Vatkain

      Ruispohja, tomaattikastikkeen sijasta mämmiä, täytteeksi jänteisiä karjalanpaistilihoja ja lanttukuutioita. Juomaksi kirnupiimää. (hyi)

      • pläyer

        oisko ihan normaali piza pohja ja täytteeksi: poron lihaa,metsäsieniä,tomaattia,valkosipulia. bon apetit vai miten se meni :D


      • poronliha
        pläyer kirjoitti:

        oisko ihan normaali piza pohja ja täytteeksi: poron lihaa,metsäsieniä,tomaattia,valkosipulia. bon apetit vai miten se meni :D

        pizzan täytteenä oli tosi yököttävää, joskus Tampereella myytiin pizzoja tyyliin 100 erilaista täytettä. Stten oli herneitä myös, en ymmärrä tätä suomalaistamista minkään ruuan kohdalla. Mksi ihmeessä pitää vääntää väkisin joku korvike?


    • meillä on

      perinneruokia, siis miksi niistä pitäisi pitsaa vääntää? Teekkö kalakukosta pitsan?

      • Aloittajalta

        Tarkoitus ei ole TEHDÄ suomalaista pizzaa. Haen vain pelkkiä mielikuvia. Tuo kalakukkopizza on ajatuksena hauska. Ensimmäinen vastaaja on oivaltanut tismalleen hakemani ajatuksen.


    • vaihtoehto.

      HK:n sininen, edam juusto ja ketsuppi.

    • maistuiskos??

      Täytteenä herne-maissi-paprika ja jauhettua nautasikaa, juustona Valion "arkijuusto".

      • naturelli .

        Täytteenä hirvenlihaa, survottuja puolukoita, pari havun neulasta.( metsän oregano ) Juomaksi nuotiolla keitettyä kahvia kuksasta.


      • Pontikan keittäjä

        Ei voi kun päivitellä tätä suomalaista ruokakulttuuria: Ankeita, mitään sanomattomia mietoja makuja, tylsää...


      • mennyt kokonaan/osittain
        Pontikan keittäjä kirjoitti:

        Ei voi kun päivitellä tätä suomalaista ruokakulttuuria: Ankeita, mitään sanomattomia mietoja makuja, tylsää...

        Makujen mietoutta näytät valittelevan. Oiskos niin, että pontikan ryystäminen on polttanut kielen makunystyrät eikä suu tunnista muuta kuin miljoonalla voltilla iskevän väkevyyden.


      • pontikan keittäjä
        mennyt kokonaan/osittain kirjoitti:

        Makujen mietoutta näytät valittelevan. Oiskos niin, että pontikan ryystäminen on polttanut kielen makunystyrät eikä suu tunnista muuta kuin miljoonalla voltilla iskevän väkevyyden.

        ...päässyt käymään. Ruoassa pitää olla vähintää pari desiä suolahappoa tms. ennenkuin maistan mitään.


    • se olisi...

      Ihan mikä hyvänsä vakiolätty niiden tuhansien pizzerioiden listalta, joita Suomessa on. Se kuvaa hyvin sitä 'perinnettä', on alkuperä mistä hyvänsä niin jäljellä on vain huono kopio.

    • karvakäsi

      Ketsuppia, keittokinkkua (=sellua suolavedessä nitriittiä väriksi), purkkiherkkusieniä (=sellua suolavedessä ilman nitriittiä), päälle vähintään sentin kerros kaikkein venyvintä edamia raasteena. Tämä kootaan paksulle hiivaleipää muistuttavalle pohjalle ja paistetaan 200 asteessa n. 20 minuuttia.

      Pirtsakan muunnelman saa sekoittamalla mukaan kourallisen tulisimpia habaneroja viipaloituna, monet suomalaisethan tykkää tulisesta jotten ruoan perusmauttomuus paljastuisi. Se koura kannattaa sitten pestä huolella ennen kuin käy kusella...

      • Vanha kokki

        Miten tekisin supisuomalaisen pizzan.
        Ensiksikin pohjaan pitäisi lisätä ainakin puolet ruista, eikä ohrajauhokaan varmaan olisi pahitteeksi.
        Tomaattisose olisi ehkä hyvä maustaa maustekalalla. Pinnalle silakka tai muikkufileitä sekä aurajuustoa ja emmentalia raasteena. Mausteeksi hieman oreganoa ja mustapippurirouhetta.
        Mutta epäilen ettei menisi kaupaksi, pitää nääs olla "aitoa" italialaista!
        Niinpä kalakukko onkin kuin italian kalzone, joten tyytykäämme siihen.


    • 4 stagione

      Perinteinen Quattro Stagioni -> suomiversio
      Tonnikalaa - > kokonaisia kitkan viisaita päineen, kinkkua -> kylmäsavuporoa, herkkusieniä -> kanttarelleja tai tatinpaloja, katkarapuja -> suomalaista täplä- tai jokiravun lihaa aurajuustoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      204
      12969
    2. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      291
      1985
    3. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      75
      1344
    4. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      55
      1047
    5. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      952
    6. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      60
      877
    7. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      34
      858
    8. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      40
      845
    9. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      834
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      47
      801
    Aihe