Jos pitäisi keksiä pizza, jonka täytteet parhaiten kuvaavat suomalaista ruokaperinnettä hyvässä tai pahassa, niin mitä täytteitä siihen laittaisit?
KEKSI suomalaisin pizza
15
826
Vastaukset
- Ari Vatkain
Ruispohja, tomaattikastikkeen sijasta mämmiä, täytteeksi jänteisiä karjalanpaistilihoja ja lanttukuutioita. Juomaksi kirnupiimää. (hyi)
- pläyer
oisko ihan normaali piza pohja ja täytteeksi: poron lihaa,metsäsieniä,tomaattia,valkosipulia. bon apetit vai miten se meni :D
- poronliha
pläyer kirjoitti:
oisko ihan normaali piza pohja ja täytteeksi: poron lihaa,metsäsieniä,tomaattia,valkosipulia. bon apetit vai miten se meni :D
pizzan täytteenä oli tosi yököttävää, joskus Tampereella myytiin pizzoja tyyliin 100 erilaista täytettä. Stten oli herneitä myös, en ymmärrä tätä suomalaistamista minkään ruuan kohdalla. Mksi ihmeessä pitää vääntää väkisin joku korvike?
- meillä on
perinneruokia, siis miksi niistä pitäisi pitsaa vääntää? Teekkö kalakukosta pitsan?
- Aloittajalta
Tarkoitus ei ole TEHDÄ suomalaista pizzaa. Haen vain pelkkiä mielikuvia. Tuo kalakukkopizza on ajatuksena hauska. Ensimmäinen vastaaja on oivaltanut tismalleen hakemani ajatuksen.
- vaihtoehto.
HK:n sininen, edam juusto ja ketsuppi.
- maistuiskos??
Täytteenä herne-maissi-paprika ja jauhettua nautasikaa, juustona Valion "arkijuusto".
- naturelli .
Täytteenä hirvenlihaa, survottuja puolukoita, pari havun neulasta.( metsän oregano ) Juomaksi nuotiolla keitettyä kahvia kuksasta.
- Pontikan keittäjä
Ei voi kun päivitellä tätä suomalaista ruokakulttuuria: Ankeita, mitään sanomattomia mietoja makuja, tylsää...
- mennyt kokonaan/osittain
Pontikan keittäjä kirjoitti:
Ei voi kun päivitellä tätä suomalaista ruokakulttuuria: Ankeita, mitään sanomattomia mietoja makuja, tylsää...
Makujen mietoutta näytät valittelevan. Oiskos niin, että pontikan ryystäminen on polttanut kielen makunystyrät eikä suu tunnista muuta kuin miljoonalla voltilla iskevän väkevyyden.
- pontikan keittäjä
mennyt kokonaan/osittain kirjoitti:
Makujen mietoutta näytät valittelevan. Oiskos niin, että pontikan ryystäminen on polttanut kielen makunystyrät eikä suu tunnista muuta kuin miljoonalla voltilla iskevän väkevyyden.
...päässyt käymään. Ruoassa pitää olla vähintää pari desiä suolahappoa tms. ennenkuin maistan mitään.
- se olisi...
Ihan mikä hyvänsä vakiolätty niiden tuhansien pizzerioiden listalta, joita Suomessa on. Se kuvaa hyvin sitä 'perinnettä', on alkuperä mistä hyvänsä niin jäljellä on vain huono kopio.
- karvakäsi
Ketsuppia, keittokinkkua (=sellua suolavedessä nitriittiä väriksi), purkkiherkkusieniä (=sellua suolavedessä ilman nitriittiä), päälle vähintään sentin kerros kaikkein venyvintä edamia raasteena. Tämä kootaan paksulle hiivaleipää muistuttavalle pohjalle ja paistetaan 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Pirtsakan muunnelman saa sekoittamalla mukaan kourallisen tulisimpia habaneroja viipaloituna, monet suomalaisethan tykkää tulisesta jotten ruoan perusmauttomuus paljastuisi. Se koura kannattaa sitten pestä huolella ennen kuin käy kusella...- Vanha kokki
Miten tekisin supisuomalaisen pizzan.
Ensiksikin pohjaan pitäisi lisätä ainakin puolet ruista, eikä ohrajauhokaan varmaan olisi pahitteeksi.
Tomaattisose olisi ehkä hyvä maustaa maustekalalla. Pinnalle silakka tai muikkufileitä sekä aurajuustoa ja emmentalia raasteena. Mausteeksi hieman oreganoa ja mustapippurirouhetta.
Mutta epäilen ettei menisi kaupaksi, pitää nääs olla "aitoa" italialaista!
Niinpä kalakukko onkin kuin italian kalzone, joten tyytykäämme siihen.
- 4 stagione
Perinteinen Quattro Stagioni -> suomiversio
Tonnikalaa - > kokonaisia kitkan viisaita päineen, kinkkua -> kylmäsavuporoa, herkkusieniä -> kanttarelleja tai tatinpaloja, katkarapuja -> suomalaista täplä- tai jokiravun lihaa aurajuustoa
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit32718Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581341Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä181006Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071000Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42899
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk298893- 72875