Za'ataria suomesta

shaminy

Terve, olen tuonut jumalaisenhyvää arabialaista mausteseosta Za'ataria Israelista, mutta se on hieman kallista hakea paikan päältä. Löytyisikös mausteseosta myös Suomesta?

7

2044

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • shaminy

      Niin, ja jos mahdollista niin vielä Porista kun löytyisi tai vaihtoehtoisesti nettikaupasta. Helsingistä varmaan löytyy kyllä helposti kivijalkaliike.

    • Helppo tehdä itse:


      0,5 rkl sumak-maustetta - löytyy etnisistä maustekaupoista, lähinnä turkkilainen mauste
      1 rkl kuivattua timjamia
      1,5 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
      1 rkl kuivattua sipulia rouhittuna - tanskalainen paahdettukin käy
      suolaa

      Paahda seesaminsiemenet pannulla - älä polta, palavat helposti, hienonna kaikki mahdollisimman hienoksi ja sekoita.

      Tee isompikin erä - säilyy hyvänä jonkun aikaa, mutta ei loputtumiin.

      • recipies

        http://mideastfood.about.com/od/middleeasternspicesherbs/r/zaatar.htm
        http://www.epicurious.com/recipes/food/views/ZAATAR-106776
        ja ei ko kokkaamaan
        http://soppakellari.blogspot.com/2008/06/lhi-idn-makuja-zataarilla-maustetut.html
        vahinko, kun Snoobaar/Zataar ei ole ehtinyt kirjottaa lisää.
        http://snoobar.vuodatus.net huisin ihanat ruokaohjeet !
        " Za’atar on paikallinen vahvasti tuoksuva
        oregano, joka kasvaa myös villinä kuivilla
        rinteillä salvioiden ja timjamien joukossa.
        Toreilla myytävä za’atar tosin on viljeltyä.
        Sitä käytetään tuoreena ja kuivattuna
        valtavia määriä.
        Yksinkertainen köyhän ihmisen
        ruoka on leipä, jonka päälle on pirskotettu
        vähän öljyä ja pelkkää za’ataria tai
        samannimistä maustesekoitusta. Siinä on
        mukana sesaminsiemeniä ja sumakinsie-
        meniä. Leipä tuoksuu tällaisena ihanalle
        ja pitää nälän loitolla!
        Za’atar maustaa myös oliivien ja
        vihannesten marinointiliemiä sekä erilai-
        sia pataruokia.
        Suomen saaristossa villinä kasvava
        mäkimeirami on oikein hyvä za’atarin
        korvike, vähän kesymmän makuinen vain. "
        Löytyy vegaaniliiton sivulta .
        "Sumakki (mauste) , kirjoittaa Rahola, koristeellisesta Välimeren maiden peruk-nimisestä pensaasta Rhus cotinus tai R. coriaria poimitaan kukkien terälehdet ja marjat. Niistä kuivaamalla ja jauhamalla saadaan ruskeaa jauhetta, jota käytetään suuria määriä mm. Etu-Aasiassa. Veteen liuottamalla saadaan hapanta nestettä, jota käytetään kuin sitruunamehua.
        Mausteen nimi kirjoitetaan eri tavoin: sumac, sumach, summaq ja shoomak"


      • eri kielille
        recipies kirjoitti:

        http://mideastfood.about.com/od/middleeasternspicesherbs/r/zaatar.htm
        http://www.epicurious.com/recipes/food/views/ZAATAR-106776
        ja ei ko kokkaamaan
        http://soppakellari.blogspot.com/2008/06/lhi-idn-makuja-zataarilla-maustetut.html
        vahinko, kun Snoobaar/Zataar ei ole ehtinyt kirjottaa lisää.
        http://snoobar.vuodatus.net huisin ihanat ruokaohjeet !
        " Za’atar on paikallinen vahvasti tuoksuva
        oregano, joka kasvaa myös villinä kuivilla
        rinteillä salvioiden ja timjamien joukossa.
        Toreilla myytävä za’atar tosin on viljeltyä.
        Sitä käytetään tuoreena ja kuivattuna
        valtavia määriä.
        Yksinkertainen köyhän ihmisen
        ruoka on leipä, jonka päälle on pirskotettu
        vähän öljyä ja pelkkää za’ataria tai
        samannimistä maustesekoitusta. Siinä on
        mukana sesaminsiemeniä ja sumakinsie-
        meniä. Leipä tuoksuu tällaisena ihanalle
        ja pitää nälän loitolla!
        Za’atar maustaa myös oliivien ja
        vihannesten marinointiliemiä sekä erilai-
        sia pataruokia.
        Suomen saaristossa villinä kasvava
        mäkimeirami on oikein hyvä za’atarin
        korvike, vähän kesymmän makuinen vain. "
        Löytyy vegaaniliiton sivulta .
        "Sumakki (mauste) , kirjoittaa Rahola, koristeellisesta Välimeren maiden peruk-nimisestä pensaasta Rhus cotinus tai R. coriaria poimitaan kukkien terälehdet ja marjat. Niistä kuivaamalla ja jauhamalla saadaan ruskeaa jauhetta, jota käytetään suuria määriä mm. Etu-Aasiassa. Veteen liuottamalla saadaan hapanta nestettä, jota käytetään kuin sitruunamehua.
        Mausteen nimi kirjoitetaan eri tavoin: sumac, sumach, summaq ja shoomak"

        http://www.liberherbarum.com/Pn2863.HTM
        Kun vaan löytyy latinaksi ao kasvi
        Kiitos kaikille vastanneille


      • harilik parukapuu
        eri kielille kirjoitti:

        http://www.liberherbarum.com/Pn2863.HTM
        Kun vaan löytyy latinaksi ao kasvi
        Kiitos kaikille vastanneille

        hain kasvia naapurimaista - ruotsiksi Perukbuske . Sitten tulikin pitkä lista planttuja Inga-Lis Larsonin i Borlänge liki Falun, kasvimaalta
        http://www.visitfalunborlange.se/sv/Resa puutarhasta http://www.inga-lis.se
        elikkäs http://www.inga-lis.se/vaxtlista.htm . Kun napsuttaa latinaista nimeä, tulee kuva !!!! Olis unelmapaikka nähdä, mutta Ruottiin niin kallista matkustaa !
        Viroksi se on harilik parukapuu http://seemnemaailm.ee/fin/index.php?GID=12178 ja planttuna
        http://www.hansaplant.ee/?op=body&id=151&cid=249&cgid=


      • säilyy 6 kk
        harilik parukapuu kirjoitti:

        hain kasvia naapurimaista - ruotsiksi Perukbuske . Sitten tulikin pitkä lista planttuja Inga-Lis Larsonin i Borlänge liki Falun, kasvimaalta
        http://www.visitfalunborlange.se/sv/Resa puutarhasta http://www.inga-lis.se
        elikkäs http://www.inga-lis.se/vaxtlista.htm . Kun napsuttaa latinaista nimeä, tulee kuva !!!! Olis unelmapaikka nähdä, mutta Ruottiin niin kallista matkustaa !
        Viroksi se on harilik parukapuu http://seemnemaailm.ee/fin/index.php?GID=12178 ja planttuna
        http://www.hansaplant.ee/?op=body&id=151&cid=249&cgid=

        http://www.theepicentre.com/Spices/baharat.html
        http://www.food.com/recipe/baharat-spice-blend-224763


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heh, Riikka runnoi Suomen BKT:n miinukselle

      Suomi on Riikan irvistysten ansiosta ainoa negatiivisen talouskasvun maa EU:ssa. Ei tästä ainakaan EU:ta voi syyttää, ku
      Maailman menoa
      49
      5179
    2. Erään T miehen viimeinen aloitus tänne

      Moi Olen kirjoittanut täällä säännöllisesti yli 5 vuotta. Kaivannut kuten kuuluukiin, mutta myös unohdellut ja selvitel
      Ikävä
      30
      2146
    3. Sanna vaihteeksi Australian "60 minuuttia" ohjelmassa

      Kansanvälinen superstaramme esiintyi tällä kertaa toisella puolen maapalloa esitettävässä ohjelmassa. Kiinnostus on kova
      Maailman menoa
      107
      2141
    4. HihhuIi-Päivi täpinöissään Viktorin tapaamisesta

      Eiköhän nyt kaikille ole vihdoin selvää kenen joukoissa tämäkin putinisti seisoo. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a
      Maailman menoa
      119
      1877
    5. Yritykset verolle ja yritystuet 10 mrd. eur/v pois

      Kiristämistapauksissa yrityksille sanotaan hei hei. Suomi ei tarvitse yhteiskunnan rahoilla "yrittämistä". Yhteiskunta v
      Maailman menoa
      15
      1829
    6. Minkä lempinimen olet

      antanut kaivatullesi?
      Ikävä
      111
      1740
    7. Nyt meni maku vas.liittoon, kun vaativat minimituntipalkkaa lakiin

      Sehän tarkoittaa samalla myös maksimituntipalkkaa, koska kun laki on kerran laadittu, niin sitä on vaikea muuttaa. Työma
      Maailman menoa
      49
      1147
    8. Björn Wahlroos ykkösaamussa nautittavaa kuunneltavaa

      Ehdottomasti viisaimpia ja tietävämpiä ihmisiä mitä Suomesta koskaan tullut. Naureskeli viherpiipertäjille jotka ihan p
      Maailman menoa
      250
      1106
    9. Yritän saada sinut pois mielestäni ja ajatuksistani nainen

      Turhaan. Mitä enemmän yritän, sitä enemmän haluan sinut ja sinua. Miten voitkaan olla niin ihana ja tuntua niin hyvältä.
      Ikävä
      48
      1011
    10. Kumpi teki aloitteen?

      🤗🤗🤗🤗
      Ikävä
      71
      951
    Aihe