Tuli tuossa vastaani Indot nimisessä liikkeessä Salossa tuollainen Bradley niminen savustin joka tuntui heti mielenkiintoiselta. Onnistuu kuulemma kalan lihan ja riistankin savustus kun vai osaa nappeja painella. Olisin halukas tietämään onko jollan kokemusta miltä tulla aparaatilla laitettu ruoka maistuu. Ajattelisin ostaa tuon vempeleen rivitalon terassille kun kalaa syödään "hullun lailla"
Bradley savustin
14
7770
Vastaukset
- Vanha kokki
Mutta kyllä saa kalaakin pistellä tosiaan mielipuolen lailla, sillä vempaimella on reipas hinta myös.
Kun ensin sijoitat 650 euroa tuohon häkkyrään ja sitten ostat briketit jatkokäytössä joiden laatikkohinta on vaatimattomat 25,50 ja se kestää 12-16 tuntia.
Lihaa kylmäsavustaessa menee kevyesti pari laatikollista noita brikettejä, joten melko arvokasta vai mitä?
Toisaalta, mitäs siitä jos on paalua, mutta silloin minä kyllä ostaisin jo valmista kamaa kaupasta.
Halvempi ratkaisu ja yhtä toimiva on vanha jääkaappi ja Sampo-savustin.
Savustin maksaa alle 40 euroa ja kun vaihdat emännälle uuden jääkaapin, niin saat sen vanhan varmasti savustuskäyttöösi.
Mietippä sitä.Sampo savustin on yksinkertaisuudessaan nerokas ja toimiva laite varsinkin vanhaan jääkaappiin yhdistettynä kylmäsavustimena. Kaverini otti käyttöön tuollaisen jääkaappi-savustin yhdistelmän ja hän hurahti hommaan niin, että savustaa niin kalat ja lihat kuin Oltermanni-juustotkin. Tuskin maltan odottaa, että hän alkaa savustaa myös aamupuuronsa ;)
Niin, kierrätyskeskuksista saa vanhoja toimivia jääkaappeja edullisesti, ellei ole tullut tehtyä niin suurta syntiä, että pitäisi emäntää uudella jääkaapilla lahjoa.
Vanhaan käytöstä poistettuun sähköhellaan saa rakennettua myös Samposavulla toimivan lämminsavustimen.- Kalan savustukseen
Parta-Arska kirjoitti:
Sampo savustin on yksinkertaisuudessaan nerokas ja toimiva laite varsinkin vanhaan jääkaappiin yhdistettynä kylmäsavustimena. Kaverini otti käyttöön tuollaisen jääkaappi-savustin yhdistelmän ja hän hurahti hommaan niin, että savustaa niin kalat ja lihat kuin Oltermanni-juustotkin. Tuskin maltan odottaa, että hän alkaa savustaa myös aamupuuronsa ;)
Niin, kierrätyskeskuksista saa vanhoja toimivia jääkaappeja edullisesti, ellei ole tullut tehtyä niin suurta syntiä, että pitäisi emäntää uudella jääkaapilla lahjoa.
Vanhaan käytöstä poistettuun sähköhellaan saa rakennettua myös Samposavulla toimivan lämminsavustimen.Tiedän kyllä kalevalan sammon mutta mistä löydän tuon sammon savustukseen omaan käyttööni, eli tietoa puuttuu. Tuo Bradlei maksoi halvimmillaan vain 450 euroa, mutta hintaahan tuokin on. Ajatus oli, että rivitalon terassille tuollanen valmis laite niin saisi helposti kunnnon tavaraa kaikessa hiljaisuudessa. Noita jääkaappeja olen kyllä kantanut suuntaan ja toiseen mutta kylän keskellä hieman arveluttaa, mutta millä tuo sampo sitten lämmitetään kaikessa hiljaisuudessa.. Lisää tietoa kehiin ja tietysti lihakin kiinnostaa.
Kalan savustukseen kirjoitti:
Tiedän kyllä kalevalan sammon mutta mistä löydän tuon sammon savustukseen omaan käyttööni, eli tietoa puuttuu. Tuo Bradlei maksoi halvimmillaan vain 450 euroa, mutta hintaahan tuokin on. Ajatus oli, että rivitalon terassille tuollanen valmis laite niin saisi helposti kunnnon tavaraa kaikessa hiljaisuudessa. Noita jääkaappeja olen kyllä kantanut suuntaan ja toiseen mutta kylän keskellä hieman arveluttaa, mutta millä tuo sampo sitten lämmitetään kaikessa hiljaisuudessa.. Lisää tietoa kehiin ja tietysti lihakin kiinnostaa.
Alla on linkki osoitteeseen, josta laitteita löytyy. Itselläni ei ole kyseistä laitetta, mutta kaverini on todella hurahtanut siihen. Savustus tapahtuu Espoolaisen rivitalon pihalla, eivätkä naapurit ole valittaneet. Uudempi malli ei kaiketi vaadi puukiekon vaihtoa niin usein kuin vanha joten ei tarvitse valvoa savustusta jatkuvasti.
http://www.savusampo.fi/
- jutapoo
Kannattaa tarkoin harkita moisen vempeleen hankkimista. Nämä valmistetaan Kiinassa. Itse olen tosi pettynyt, laite reistailee millon mistäkin, olen hankkinut jo riittävästi varaosia, laite on vaihteeksi seisonut rikkinäisenä jo toista vuotta käyttämättä. Olen yrittänyt noudattaa kaikkia ohjeita. Kallista kokeilua!
- lonkkavika
En menisi näillä kokemuksilla hankkimaan moista laitetta. Kaksi ensimmäistä kertaa meni moitteetta. Varaosia on senjälkeen pitänyt laittaa lähes joka käytön jälkeen. Nyt se odottaa taas digitaalisen generaattorin remonttia. Täysin mykkä. Tuolla rahalla olisin saanut kymmen kertaisen määrän valmiita tuotteita, eikä omaa lihaa olisi kulunut. Osaamattomuutta se ei ole, Kiinalainen ei vain ei kestä!
- seronjo
Yhdyn edelliseen. Täysin p....ka laite!! Varsinkin digitaalinen versio. 12 kertaa toimi ja nyt piippaa ja työntää prikettiä yhtenä kyr...nä. Ja älkää missään tapauksessa ostako KÄRKKÄISELTÄ. Siellä asiakaspalvelu ei välitä sitten yhtikäs mitään jos takuu on minuutinkin yli, niinkuin allekirjoittaneella. Sika hintanen pommi. On tullu peuranlihalle meinaan hintaa. Välttäkää tätä laitetta.
- Simoviides
Samaa mieltä. Toiminut välillö hyvin nyt työntää tolkuttomasti. Varmaan etäohjattu, kun briketin myynti laskee pannaan mylly pyörimään kiivaammin.
- Riistaruokaa
On ollut kaksi vuotta kovassa käytössä Hirveä, kanaa,Sikaa, kalaa, juustoja.Hyvin toimii!!
- Anonyymi
Ollut 10 vuotta, erikoinen peli, ei tarvitse kuin sähköä, ja brikettejä..
Olen tehnyt Hirvet , kanat, lohet , muikun, ja toimii, juuri tein juhlaväelle 40 kpl lohi fileitä!👍
- Anonyymi
Taitaa olla täällä arvostelijoita, joilla ei ole todellista kokemusta , meidän Hirviporukalla on jäsenien käytössä useita koneita sen helppouden vuoksi.
Kun opettelee käytö voi laittaa kellon soimaan, milloin on valmista. Nämä onkin ehkä tarkoitettu isommille määrille, ja ammattimaiseen käyttöön!Itsellä on 13 vuoden kokemus Bradleyn savustimista. Minulla on ollut Original ja nyt on 6-rack digital smoker. Yllä olevat negatiiviset palautteet liittyvät takuuvikoihin. Bradleyn Pohjois-Amerikan foorumia seuranneena näitä vikoja on valitettavan paljon varsinkin uusissa malleissa, mutta Bradleyn asiakaspalvelu vaikuttaa olevan hyvä ja reagoi ongelmiin nopeasti. No, se ei suomalaista käyttäjää lohduta vaan täällä asia pitää hoitaa myyjän kanssa.
Itselle Bradley oli huomattava parannus aikaisempaan savustimeen (Kota -savustin). Savukala onnistui hyvin ja opin savustamaan lohta kunnolla. Tein useana jouluna jopa savukalkkunaa ja nekin onnistuivat yllättävän hyvin. Nyt kun minulla on kertynyt enemmän kokemusta Bradleystä ja muista savustimista (pelletti ja hiili) niin en suosittele Bradleytä. Seuraavassa on syyt:
Bradley mainostaa, että sen savustimilla savu on puhdasta koska purukiekko ei pala tuhkaksi saakka. Tämä on pelkkää mielikuvamainontaa eikä sillä ole totuuden kanssa mitään tekemistä. Puhdas savu syntyy kun kuiva puu palaa hapekkaalla liekillä. Puhdas savu on sinertävää ja lähes näkymäntöntä. Bradleyn savu on paksua valkoista ja harmaata savua, jota syntyy kun polttaa kosteita puita eikä tuli saa riittävästi happea. Bradleyn savu tuoksuu kuin roskakasaa polttaisi.
Bradleyn sähkövastus on vain 500W. Se on alitehoinen. Pohjois-Amerikan foorumeilla oli yleistä, että käyttäjät asensivat toisen vastuksen. Uusimmissa malleissa teho on tuplattu.
Vastuksen joutuu vaihtamaan 2-5 vuoden välein. Siinä vaiheessa kun vaihto on edessä, pienet ruuvit ovat ruostuneet kiinni ja vaihdossa särkyy myös posliiniset eristejalat. Savustintukku myy vastuksia ja eristejalkoja, mutta koko setti on noin 110€. Itsellä Original meni kaatopaikalle kun vastus meni. Silloin ei ollut myynnissä varaosina eristejalkoja.
Digital Smoker ei käynnisty pakkasella. Se antaa erroria. Ongelman voi kiertää lämmittämällä esimerkiksi peukalonpäällä takaseinässä olevaa lämpömittaria niin, että se menee plussan puolelle, jonka jälkeen savustin käynnistyy. Tämä on kiusallinen suunnitteluvirhe. Ei ole mitään syytä, miksi tällainen pakkasrajoitus pitäisi olla kun savustin toimii ihan hyvin kovallakin pakkasella.
Savustimen oven kumitiiviste kovettuu ajan oloon. Tiiviste ei kestä lämpöä vaan muuttaa muotoaan ja ovi menettää ilmatiiviyden. Laadukkaan savustimen ovi pitäisi olla tukevaa metallia ja tiiviste kudottoa metallipunosta kuten esimerkiksi laadukkaissa kamadoissa ja lisäksi ovessa pitäisi olla lukitussalpa.
Savustimen lämmönjakauma on epätasainen. Vastus on alhaalla takana, joten takana olevat ruuat kypsyvät nopeammin. Lisäksi pystysuunnassa lämmön jakautuminen on epätasaista. Alhaalla takana lämpötila on noin 20C liian korkea ja edessä ylhäällä 20-30C liian matala. Tämä on iso ongelma makkaran valmistamisessa, jossa lämpötila pitää olla matala. Muussa savustamisessa ongelma ei ole iso.
Itsellä 6-rack on vielä tallella, mutta en ole käyttänyt sitä pariin vuoteen. Lähinnä käyttäisin sitä makkaroiden savustamiseen, mutta epätasainen lämmön jakautuminen pilaa tämän myös. Savustaisinko lihaa? En. Possun ribsit eivät mahdu kokonaisina savustimeen ja lopputulos on aivan karmean makuinen verrattuna pelletti- tai hiilisavustimella tehtyihin ribseihin. Kalkkuna tai kana? Ihan ok, mutta nahka on kuin kumia kun Bradley ei pääse juurikaan yli 100C:n. Pelletti- tai hiilisavustimella tulee paljon maukkaampi ja nahka on rapea. Brisketti tai naudan ribsit? En uskalla edes kuvitella, mitä hirveyksiä niistä tulisi Bradleyssä. Kala? Ei kalakaan ole hyvää. Pelletti- ja hiilisavustimella tulee parempaa.
Minulla on käytössä myös kylmäsavuadapteri. Kylmäsavu kytevistä puruista on vielä luotaantyöntävämpää kuin Bradleyn lämmin savu. Paras kylmäsavu tulee puita polttamalla niin, että savu on sinistä. Savustushuone pitää olla vaan riittävän iso, esimerkiksi savusauna pienellä tulella tai vastaava savustusvaja. Bradley ei minun mielestäni sovi kylmäsavustimeksikaan.Grillaava_rouva kirjoitti:
Itsellä on 13 vuoden kokemus Bradleyn savustimista. Minulla on ollut Original ja nyt on 6-rack digital smoker. Yllä olevat negatiiviset palautteet liittyvät takuuvikoihin. Bradleyn Pohjois-Amerikan foorumia seuranneena näitä vikoja on valitettavan paljon varsinkin uusissa malleissa, mutta Bradleyn asiakaspalvelu vaikuttaa olevan hyvä ja reagoi ongelmiin nopeasti. No, se ei suomalaista käyttäjää lohduta vaan täällä asia pitää hoitaa myyjän kanssa.
Itselle Bradley oli huomattava parannus aikaisempaan savustimeen (Kota -savustin). Savukala onnistui hyvin ja opin savustamaan lohta kunnolla. Tein useana jouluna jopa savukalkkunaa ja nekin onnistuivat yllättävän hyvin. Nyt kun minulla on kertynyt enemmän kokemusta Bradleystä ja muista savustimista (pelletti ja hiili) niin en suosittele Bradleytä. Seuraavassa on syyt:
Bradley mainostaa, että sen savustimilla savu on puhdasta koska purukiekko ei pala tuhkaksi saakka. Tämä on pelkkää mielikuvamainontaa eikä sillä ole totuuden kanssa mitään tekemistä. Puhdas savu syntyy kun kuiva puu palaa hapekkaalla liekillä. Puhdas savu on sinertävää ja lähes näkymäntöntä. Bradleyn savu on paksua valkoista ja harmaata savua, jota syntyy kun polttaa kosteita puita eikä tuli saa riittävästi happea. Bradleyn savu tuoksuu kuin roskakasaa polttaisi.
Bradleyn sähkövastus on vain 500W. Se on alitehoinen. Pohjois-Amerikan foorumeilla oli yleistä, että käyttäjät asensivat toisen vastuksen. Uusimmissa malleissa teho on tuplattu.
Vastuksen joutuu vaihtamaan 2-5 vuoden välein. Siinä vaiheessa kun vaihto on edessä, pienet ruuvit ovat ruostuneet kiinni ja vaihdossa särkyy myös posliiniset eristejalat. Savustintukku myy vastuksia ja eristejalkoja, mutta koko setti on noin 110€. Itsellä Original meni kaatopaikalle kun vastus meni. Silloin ei ollut myynnissä varaosina eristejalkoja.
Digital Smoker ei käynnisty pakkasella. Se antaa erroria. Ongelman voi kiertää lämmittämällä esimerkiksi peukalonpäällä takaseinässä olevaa lämpömittaria niin, että se menee plussan puolelle, jonka jälkeen savustin käynnistyy. Tämä on kiusallinen suunnitteluvirhe. Ei ole mitään syytä, miksi tällainen pakkasrajoitus pitäisi olla kun savustin toimii ihan hyvin kovallakin pakkasella.
Savustimen oven kumitiiviste kovettuu ajan oloon. Tiiviste ei kestä lämpöä vaan muuttaa muotoaan ja ovi menettää ilmatiiviyden. Laadukkaan savustimen ovi pitäisi olla tukevaa metallia ja tiiviste kudottoa metallipunosta kuten esimerkiksi laadukkaissa kamadoissa ja lisäksi ovessa pitäisi olla lukitussalpa.
Savustimen lämmönjakauma on epätasainen. Vastus on alhaalla takana, joten takana olevat ruuat kypsyvät nopeammin. Lisäksi pystysuunnassa lämmön jakautuminen on epätasaista. Alhaalla takana lämpötila on noin 20C liian korkea ja edessä ylhäällä 20-30C liian matala. Tämä on iso ongelma makkaran valmistamisessa, jossa lämpötila pitää olla matala. Muussa savustamisessa ongelma ei ole iso.
Itsellä 6-rack on vielä tallella, mutta en ole käyttänyt sitä pariin vuoteen. Lähinnä käyttäisin sitä makkaroiden savustamiseen, mutta epätasainen lämmön jakautuminen pilaa tämän myös. Savustaisinko lihaa? En. Possun ribsit eivät mahdu kokonaisina savustimeen ja lopputulos on aivan karmean makuinen verrattuna pelletti- tai hiilisavustimella tehtyihin ribseihin. Kalkkuna tai kana? Ihan ok, mutta nahka on kuin kumia kun Bradley ei pääse juurikaan yli 100C:n. Pelletti- tai hiilisavustimella tulee paljon maukkaampi ja nahka on rapea. Brisketti tai naudan ribsit? En uskalla edes kuvitella, mitä hirveyksiä niistä tulisi Bradleyssä. Kala? Ei kalakaan ole hyvää. Pelletti- ja hiilisavustimella tulee parempaa.
Minulla on käytössä myös kylmäsavuadapteri. Kylmäsavu kytevistä puruista on vielä luotaantyöntävämpää kuin Bradleyn lämmin savu. Paras kylmäsavu tulee puita polttamalla niin, että savu on sinistä. Savustushuone pitää olla vaan riittävän iso, esimerkiksi savusauna pienellä tulella tai vastaava savustusvaja. Bradley ei minun mielestäni sovi kylmäsavustimeksikaan."Lähinnä käyttäisin sitä makkaroiden savustamiseen, mutta epätasainen lämmön jakautuminen pilaa tämän myös."
Tänään kokeilin Traeger Timberlinella savustettuja andouille -makkaroita. Niiden savustamisessa tärkeää on riittävän matala lämpötila. Traegerilla pääsee niinkin alas kuin 75C. Se riittää juuri ja juuri makkaroiden savustamiseen. Laitoin makkarat savustimeen 75C Supersmokelle. Valvoin makkaroiden ja savustimen sisälämpötilaa Weberin iGrillillä. Savustin piti lämpötilan parin asteen tarkkuudella koko ajan 75C:ssä. Makkarat oli savustimessa kolme tuntia ja loppulämpätila oli 62C. Savustamisen jälkeen laitoin makkarat jääkylpyyn ja kuivumaan. Lopputulos oli paljon parempi kuin Bradleyn savustimella, jossa lämpötilat heittelee plus miinus 30C riippuen siitä, missä kohdassa savustuskaappia makkara on. Tämän jälkeen en tarvitse Bradleytä enää mihinkään, se joutaa kaatopaikalle.Grillaava_rouva kirjoitti:
"Lähinnä käyttäisin sitä makkaroiden savustamiseen, mutta epätasainen lämmön jakautuminen pilaa tämän myös."
Tänään kokeilin Traeger Timberlinella savustettuja andouille -makkaroita. Niiden savustamisessa tärkeää on riittävän matala lämpötila. Traegerilla pääsee niinkin alas kuin 75C. Se riittää juuri ja juuri makkaroiden savustamiseen. Laitoin makkarat savustimeen 75C Supersmokelle. Valvoin makkaroiden ja savustimen sisälämpötilaa Weberin iGrillillä. Savustin piti lämpötilan parin asteen tarkkuudella koko ajan 75C:ssä. Makkarat oli savustimessa kolme tuntia ja loppulämpätila oli 62C. Savustamisen jälkeen laitoin makkarat jääkylpyyn ja kuivumaan. Lopputulos oli paljon parempi kuin Bradleyn savustimella, jossa lämpötilat heittelee plus miinus 30C riippuen siitä, missä kohdassa savustuskaappia makkara on. Tämän jälkeen en tarvitse Bradleytä enää mihinkään, se joutaa kaatopaikalle.Kylläpä tuli hyviä makkaroita. Sain rasvan ja proteiinin emulsion tehtyä niin hyvin, ettei lautaselle tullut juuri lainkaan rasvaa tai nestettä kypsästä makkarasta. Jos vertaa muihin chorizotyyppisiin makkaroihin kuten Citymarketin Savuhovin Marskin Chorizoon tai Prisman Noel Mediterranean Barbecue Chorizoon niin tämä oli koostumukseltaan paljon parempaa. Näistä Chorizoista rasva valahtaa paistettaessa pellille ja kypsä makkara on kuivaa ja murenevaa. Omien makkaroiden onnistuminen ei ollut kiinni savustimesta vaan kunnon emulsion tekemisestä. Tärkeää on vaivata jauhettu liha ja rasva kunnon emulsioksi. Ehkä parannan laatua vielä lisäämällä makkaraan hieman proteiinia eli kamaraa, joka sitoo vielä paremmin rasvaa ja nestettä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1094236
- 783466
Oletko koskaan stalkannut kaivattuasi?
Jos olet, miten olet stalkannut? Jäitkö kiinni? Onko hän stalkannut sinua? Jos on, miten suhtauduit?803280Karhuryhmä
Kellään tarkempaa tietoa miksi ja missä karhuryhmä ollut? Perheväkivaltaa vai huumeperintää kenties taas?243199Just alkoi ottamaan päähän
Miten voikin mennä näin, että koko päivän haluaa vain nähdä toisen ja lähelle. Sitten aivan salamana mieleen tulee kaikk223132- 722896
"Mielipide: Äärivasemmiston uhka on otettava vakavasti"
Demokratia näyttäisi olevan Halla-aholle enemmänkin välttämätön paha kuin tavoiteltava asia. Väkivallan ihannointi ja m452770Raisionkaaren koira hyökkäys
Taas nähtiin että koiriin ei voi luottaa. Eilen illalla vapaana ollut koira hyökkäsi Raisionkaarella kolmen henkilön kim612721Tapa jolla kohtelit minua viimeksi miellytti erityisesti
Osaat huomioida kauniisti ja katsot aina tilanteita yhteisen hyvän kannalta. Sitä arvostan erityisesti.852539- 332384