Afrikkalaisten ruokien ohjeita?

MM

Onko kellään linkkiä sivulle tai ohjeita hyväksi koettuihin afrikkalaisiin ruokiin, leipomiseen yms?
Jotain olen jo kokkaillut mutta olisi kiva kokeilla jotain uutta :)

7

735

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokkasivat

      Isoon kulhoon (läpimitaltaan ehkä 50cm tai enemmän) tulee paljon keitettyä riisiä, ja riisien päälle paljon kanansiipiä, jotka on maustettu pelkällä suolalla ja pippurilla. Tätä ruokaa syödään käsin, 10 tyyppiä syömässä ja hakevat sormin kouraan aina lisää riisiä ja kanaa. Ainoastaan pari suomalaista tyyppiä käytti muovihaarukkaa ja pahvilautasta syömiseen.

      • Yomo Kenyattan

        Ajoilta.
        Otetaan kappa bataattia ja kappa maniokkia. Suolaa kourallinen ja ämpärillinen riisiä.
        Lihaksi valitaan yksi lähetyssaarnaaja, mieluimmin hyvin syönyt, jolloin ei tarvitse
        lisätä rasvaa.
        Hehtolitra vettä ja iso nuotio padan alle.
        Kuoritaan bataatti ja hienonnetaan maniokki, kuoritaan myös saarnaaja kuteistaan laitetaan hänet pataan istuvaan asentoon kohennellaan tulta nuotiossa ja hämmennellään välistä.
        Mainio mustien perinneruoka pimeimmästä afrikasta.
        Saarnaaja voidaan nykyään korvata jollain muulla sialla!


    • kaikkea eläinmaailmasta

      tullut kokeiltua.Ei erikoisempia. Virtahevon hampaita,seepran reittä,kirahvin pyllyä,leijonan häntää,sikäläisen pässinpään kivestä,ja marakatin tukkaa.

      • ruoka netistä

        RISHTA BIL ADAS
        Libanonilainen ikivanha resepti Rishta bil Adas on oiva makaroniruoka. Ainekset:
        - linssejä
        - pastaa, esim. spaghettia katkottuna 5 cm paloihin
        - korianterinsiemeniä
        - voita
        - sipulia
        - valkosipulia
        - suolaa

        Pese ja keitä linssit.
        Keitä pasta.
        Sulata voita kattilassa niin paljon kuin ilkeät.
        Silppua sekaan yksi sipuli ja niin paljon valkosipulia kuin kehtaat ja ruskista kullanväriseksi.
        Lisää jauhettu korianteri.
        Sekoita pasta ja linssit sipulivoisulaan.
        Suolaa.
        Anna seistä muutama minuutti.

        Tämän kanssa sopii tarjota jogurttia tai tuhtia tomaattirelishiä (ohje alempana.) 'Happamaton leipä' (pita, lavash) sopii myös. Helppo, herkullinen ja ravitseva lounasruoka!

        Vegaanit voivat hyvin käyttää oliiviöljyä - maku on eri, mutta silti herkullinen.

        (Kirjasta Arto der Haroutunian: Vegetarian Dishes from the Middle East, Century Hutchkinson, London, 1984. Ei saatavissa.)

        Tämän kanssa sopii tarjota vaikkapa hyvin kuiviksi paistettuja sipulirenkaita ja/tai

        TOMAATTIRELISH
        Tämä on kerrassan monikäyttöinen peruskastike. Sopii pastakastikkeeksi (tai sen rungoksi), 'parmigiana' tyyppisiin ruokiin, tofupihveihin, rishtaan, pakoroiden seuraksi - melkein mihin vaan. Maustamista voi muunnella makunsa mukaan.
        Aika: 40 minuuttia
        AINEKSET

        - 0.5 dl oliiviöljyä
        - 0.5 tl asafoetidaa (hing)
        - 400g tölkki tomaatteja, tehoesekoittimessa soseutettuna, tai valmista tomaattisurvosta
        - pieni purkki tomaattipyreetä
        - 1 tl kuivattua basilikaa (tai 2-3 tl tuoretta)
        - 1 rkl sitruunamehua
        - 0.5 tl jauhettua mustapippuria
        - 0.5 tl jauhettua neilikkaa
        - 1 tl ruskeaa sokeria
        - 2 rkl tuoretta persiljaa
        - 1 tl suolaa
        VALMISTUS
        Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää asafoetida ja mustapippuri.
        Sitten lisää tomaattisurvos, basilika, neilikka, suola ja sokeri.
        Pienennä lämpöä ja keitä, silloin tällöin sekoittaen, 15 minuuttia.
        Nyt lisää tomattipyreee. sitruunamehu ja persilja ja keitä vielä pari minuuttia.
        TARJOILU
        Sopii melkein minkä tahansa italialastyyppisen ruoan seuraksi ja moniin libanonilaisiin ja turkkilaisiin ruokiin. Suomen kansallisruokaan pizzaan tämä on liian mausteinen.
        HUOMAUTUKSIA
        Valkosipulia voi käyttää niin paljon kuin haluaa – tämä ohje on Bhakti-joogaan perustuva ja siksi ei sisällä valkosipulia.
        Sopivin tomaattilaatu on italialainen ‘Roma’ – luumunmuotoinen.
        Säilyy jääkaapissa viikon.


      • Larry the Chef
        ruoka netistä kirjoitti:

        RISHTA BIL ADAS
        Libanonilainen ikivanha resepti Rishta bil Adas on oiva makaroniruoka. Ainekset:
        - linssejä
        - pastaa, esim. spaghettia katkottuna 5 cm paloihin
        - korianterinsiemeniä
        - voita
        - sipulia
        - valkosipulia
        - suolaa

        Pese ja keitä linssit.
        Keitä pasta.
        Sulata voita kattilassa niin paljon kuin ilkeät.
        Silppua sekaan yksi sipuli ja niin paljon valkosipulia kuin kehtaat ja ruskista kullanväriseksi.
        Lisää jauhettu korianteri.
        Sekoita pasta ja linssit sipulivoisulaan.
        Suolaa.
        Anna seistä muutama minuutti.

        Tämän kanssa sopii tarjota jogurttia tai tuhtia tomaattirelishiä (ohje alempana.) 'Happamaton leipä' (pita, lavash) sopii myös. Helppo, herkullinen ja ravitseva lounasruoka!

        Vegaanit voivat hyvin käyttää oliiviöljyä - maku on eri, mutta silti herkullinen.

        (Kirjasta Arto der Haroutunian: Vegetarian Dishes from the Middle East, Century Hutchkinson, London, 1984. Ei saatavissa.)

        Tämän kanssa sopii tarjota vaikkapa hyvin kuiviksi paistettuja sipulirenkaita ja/tai

        TOMAATTIRELISH
        Tämä on kerrassan monikäyttöinen peruskastike. Sopii pastakastikkeeksi (tai sen rungoksi), 'parmigiana' tyyppisiin ruokiin, tofupihveihin, rishtaan, pakoroiden seuraksi - melkein mihin vaan. Maustamista voi muunnella makunsa mukaan.
        Aika: 40 minuuttia
        AINEKSET

        - 0.5 dl oliiviöljyä
        - 0.5 tl asafoetidaa (hing)
        - 400g tölkki tomaatteja, tehoesekoittimessa soseutettuna, tai valmista tomaattisurvosta
        - pieni purkki tomaattipyreetä
        - 1 tl kuivattua basilikaa (tai 2-3 tl tuoretta)
        - 1 rkl sitruunamehua
        - 0.5 tl jauhettua mustapippuria
        - 0.5 tl jauhettua neilikkaa
        - 1 tl ruskeaa sokeria
        - 2 rkl tuoretta persiljaa
        - 1 tl suolaa
        VALMISTUS
        Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää asafoetida ja mustapippuri.
        Sitten lisää tomaattisurvos, basilika, neilikka, suola ja sokeri.
        Pienennä lämpöä ja keitä, silloin tällöin sekoittaen, 15 minuuttia.
        Nyt lisää tomattipyreee. sitruunamehu ja persilja ja keitä vielä pari minuuttia.
        TARJOILU
        Sopii melkein minkä tahansa italialastyyppisen ruoan seuraksi ja moniin libanonilaisiin ja turkkilaisiin ruokiin. Suomen kansallisruokaan pizzaan tämä on liian mausteinen.
        HUOMAUTUKSIA
        Valkosipulia voi käyttää niin paljon kuin haluaa – tämä ohje on Bhakti-joogaan perustuva ja siksi ei sisällä valkosipulia.
        Sopivin tomaattilaatu on italialainen ‘Roma’ – luumunmuotoinen.
        Säilyy jääkaapissa viikon.

        Mistä lähtien Libanon on sijainnut Afrikassa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe