Afrikkalaisten ruokien ohjeita?

MM

Onko kellään linkkiä sivulle tai ohjeita hyväksi koettuihin afrikkalaisiin ruokiin, leipomiseen yms?
Jotain olen jo kokkaillut mutta olisi kiva kokeilla jotain uutta :)

7

791

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokkasivat

      Isoon kulhoon (läpimitaltaan ehkä 50cm tai enemmän) tulee paljon keitettyä riisiä, ja riisien päälle paljon kanansiipiä, jotka on maustettu pelkällä suolalla ja pippurilla. Tätä ruokaa syödään käsin, 10 tyyppiä syömässä ja hakevat sormin kouraan aina lisää riisiä ja kanaa. Ainoastaan pari suomalaista tyyppiä käytti muovihaarukkaa ja pahvilautasta syömiseen.

      • Yomo Kenyattan

        Ajoilta.
        Otetaan kappa bataattia ja kappa maniokkia. Suolaa kourallinen ja ämpärillinen riisiä.
        Lihaksi valitaan yksi lähetyssaarnaaja, mieluimmin hyvin syönyt, jolloin ei tarvitse
        lisätä rasvaa.
        Hehtolitra vettä ja iso nuotio padan alle.
        Kuoritaan bataatti ja hienonnetaan maniokki, kuoritaan myös saarnaaja kuteistaan laitetaan hänet pataan istuvaan asentoon kohennellaan tulta nuotiossa ja hämmennellään välistä.
        Mainio mustien perinneruoka pimeimmästä afrikasta.
        Saarnaaja voidaan nykyään korvata jollain muulla sialla!


    • kaikkea eläinmaailmasta

      tullut kokeiltua.Ei erikoisempia. Virtahevon hampaita,seepran reittä,kirahvin pyllyä,leijonan häntää,sikäläisen pässinpään kivestä,ja marakatin tukkaa.

      • ruoka netistä

        RISHTA BIL ADAS
        Libanonilainen ikivanha resepti Rishta bil Adas on oiva makaroniruoka. Ainekset:
        - linssejä
        - pastaa, esim. spaghettia katkottuna 5 cm paloihin
        - korianterinsiemeniä
        - voita
        - sipulia
        - valkosipulia
        - suolaa

        Pese ja keitä linssit.
        Keitä pasta.
        Sulata voita kattilassa niin paljon kuin ilkeät.
        Silppua sekaan yksi sipuli ja niin paljon valkosipulia kuin kehtaat ja ruskista kullanväriseksi.
        Lisää jauhettu korianteri.
        Sekoita pasta ja linssit sipulivoisulaan.
        Suolaa.
        Anna seistä muutama minuutti.

        Tämän kanssa sopii tarjota jogurttia tai tuhtia tomaattirelishiä (ohje alempana.) 'Happamaton leipä' (pita, lavash) sopii myös. Helppo, herkullinen ja ravitseva lounasruoka!

        Vegaanit voivat hyvin käyttää oliiviöljyä - maku on eri, mutta silti herkullinen.

        (Kirjasta Arto der Haroutunian: Vegetarian Dishes from the Middle East, Century Hutchkinson, London, 1984. Ei saatavissa.)

        Tämän kanssa sopii tarjota vaikkapa hyvin kuiviksi paistettuja sipulirenkaita ja/tai

        TOMAATTIRELISH
        Tämä on kerrassan monikäyttöinen peruskastike. Sopii pastakastikkeeksi (tai sen rungoksi), 'parmigiana' tyyppisiin ruokiin, tofupihveihin, rishtaan, pakoroiden seuraksi - melkein mihin vaan. Maustamista voi muunnella makunsa mukaan.
        Aika: 40 minuuttia
        AINEKSET

        - 0.5 dl oliiviöljyä
        - 0.5 tl asafoetidaa (hing)
        - 400g tölkki tomaatteja, tehoesekoittimessa soseutettuna, tai valmista tomaattisurvosta
        - pieni purkki tomaattipyreetä
        - 1 tl kuivattua basilikaa (tai 2-3 tl tuoretta)
        - 1 rkl sitruunamehua
        - 0.5 tl jauhettua mustapippuria
        - 0.5 tl jauhettua neilikkaa
        - 1 tl ruskeaa sokeria
        - 2 rkl tuoretta persiljaa
        - 1 tl suolaa
        VALMISTUS
        Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää asafoetida ja mustapippuri.
        Sitten lisää tomaattisurvos, basilika, neilikka, suola ja sokeri.
        Pienennä lämpöä ja keitä, silloin tällöin sekoittaen, 15 minuuttia.
        Nyt lisää tomattipyreee. sitruunamehu ja persilja ja keitä vielä pari minuuttia.
        TARJOILU
        Sopii melkein minkä tahansa italialastyyppisen ruoan seuraksi ja moniin libanonilaisiin ja turkkilaisiin ruokiin. Suomen kansallisruokaan pizzaan tämä on liian mausteinen.
        HUOMAUTUKSIA
        Valkosipulia voi käyttää niin paljon kuin haluaa – tämä ohje on Bhakti-joogaan perustuva ja siksi ei sisällä valkosipulia.
        Sopivin tomaattilaatu on italialainen ‘Roma’ – luumunmuotoinen.
        Säilyy jääkaapissa viikon.


      • Larry the Chef
        ruoka netistä kirjoitti:

        RISHTA BIL ADAS
        Libanonilainen ikivanha resepti Rishta bil Adas on oiva makaroniruoka. Ainekset:
        - linssejä
        - pastaa, esim. spaghettia katkottuna 5 cm paloihin
        - korianterinsiemeniä
        - voita
        - sipulia
        - valkosipulia
        - suolaa

        Pese ja keitä linssit.
        Keitä pasta.
        Sulata voita kattilassa niin paljon kuin ilkeät.
        Silppua sekaan yksi sipuli ja niin paljon valkosipulia kuin kehtaat ja ruskista kullanväriseksi.
        Lisää jauhettu korianteri.
        Sekoita pasta ja linssit sipulivoisulaan.
        Suolaa.
        Anna seistä muutama minuutti.

        Tämän kanssa sopii tarjota jogurttia tai tuhtia tomaattirelishiä (ohje alempana.) 'Happamaton leipä' (pita, lavash) sopii myös. Helppo, herkullinen ja ravitseva lounasruoka!

        Vegaanit voivat hyvin käyttää oliiviöljyä - maku on eri, mutta silti herkullinen.

        (Kirjasta Arto der Haroutunian: Vegetarian Dishes from the Middle East, Century Hutchkinson, London, 1984. Ei saatavissa.)

        Tämän kanssa sopii tarjota vaikkapa hyvin kuiviksi paistettuja sipulirenkaita ja/tai

        TOMAATTIRELISH
        Tämä on kerrassan monikäyttöinen peruskastike. Sopii pastakastikkeeksi (tai sen rungoksi), 'parmigiana' tyyppisiin ruokiin, tofupihveihin, rishtaan, pakoroiden seuraksi - melkein mihin vaan. Maustamista voi muunnella makunsa mukaan.
        Aika: 40 minuuttia
        AINEKSET

        - 0.5 dl oliiviöljyä
        - 0.5 tl asafoetidaa (hing)
        - 400g tölkki tomaatteja, tehoesekoittimessa soseutettuna, tai valmista tomaattisurvosta
        - pieni purkki tomaattipyreetä
        - 1 tl kuivattua basilikaa (tai 2-3 tl tuoretta)
        - 1 rkl sitruunamehua
        - 0.5 tl jauhettua mustapippuria
        - 0.5 tl jauhettua neilikkaa
        - 1 tl ruskeaa sokeria
        - 2 rkl tuoretta persiljaa
        - 1 tl suolaa
        VALMISTUS
        Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää asafoetida ja mustapippuri.
        Sitten lisää tomaattisurvos, basilika, neilikka, suola ja sokeri.
        Pienennä lämpöä ja keitä, silloin tällöin sekoittaen, 15 minuuttia.
        Nyt lisää tomattipyreee. sitruunamehu ja persilja ja keitä vielä pari minuuttia.
        TARJOILU
        Sopii melkein minkä tahansa italialastyyppisen ruoan seuraksi ja moniin libanonilaisiin ja turkkilaisiin ruokiin. Suomen kansallisruokaan pizzaan tämä on liian mausteinen.
        HUOMAUTUKSIA
        Valkosipulia voi käyttää niin paljon kuin haluaa – tämä ohje on Bhakti-joogaan perustuva ja siksi ei sisällä valkosipulia.
        Sopivin tomaattilaatu on italialainen ‘Roma’ – luumunmuotoinen.
        Säilyy jääkaapissa viikon.

        Mistä lähtien Libanon on sijainnut Afrikassa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävöin sinua kokoyön!

      En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun
      Ikävä
      50
      3404
    2. Kova karman laki

      Karman lain kautta pahantekijä tehdessään pahaa toteuttaa koston ja rangaistuksen sille jolle pahaa on tehty. Tämä tarko
      Hindulaisuus
      568
      2142
    3. Näen jatkuvasti Sompasaunalla alastomia miehiä ja naisia

      jotka menevät siihen viereiseen rantaan myös uimaan alasti. Sompasaunat on siis Mustikkamaalla Helsingissä, ja kuljen si
      Maailman menoa
      85
      2054
    4. Päivieni piristys, missä olet?

      Toit iloa ja valoa mun elämään ☀️ Nyt mennyt kohta viikko ettei ole nähty. Kaipaan nähdä sua silti ja pelkään vaikka tei
      Ikävä
      17
      1970
    5. Älä mahdollisesti ota itseesi

      En voinut tietää. Sitäpaitsi.. niin
      Ikävä
      20
      1608
    6. Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin

      Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo
      Tunteet
      43
      1568
    7. Ota nainen yhteyttä ja tee Tikusta asiaa?

      Niin sitten minä teen Takusta asiaa.
      Ikävä
      28
      1406
    8. Millainen kaivattusi luonne on?

      Millaisia luonteenpiirteitä arvostat kaivatussa? Oletteko samanlaisia luonteeltanne?
      Ikävä
      90
      1359
    9. Helena ja Mikko Koivun ero jatkuu edelleen ja loppua ei näy.

      Voi eikä, miksi menee noin vaikeaksi avioero ja sopua ei tää ex- pari vaan saa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      129
      1353
    10. KALAJOEN UIMAVALVONTA

      https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar
      Kalajoki
      58
      1328
    Aihe