Afrikkalaisten ruokien ohjeita?

MM

Onko kellään linkkiä sivulle tai ohjeita hyväksi koettuihin afrikkalaisiin ruokiin, leipomiseen yms?
Jotain olen jo kokkaillut mutta olisi kiva kokeilla jotain uutta :)

7

787

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokkasivat

      Isoon kulhoon (läpimitaltaan ehkä 50cm tai enemmän) tulee paljon keitettyä riisiä, ja riisien päälle paljon kanansiipiä, jotka on maustettu pelkällä suolalla ja pippurilla. Tätä ruokaa syödään käsin, 10 tyyppiä syömässä ja hakevat sormin kouraan aina lisää riisiä ja kanaa. Ainoastaan pari suomalaista tyyppiä käytti muovihaarukkaa ja pahvilautasta syömiseen.

      • Yomo Kenyattan

        Ajoilta.
        Otetaan kappa bataattia ja kappa maniokkia. Suolaa kourallinen ja ämpärillinen riisiä.
        Lihaksi valitaan yksi lähetyssaarnaaja, mieluimmin hyvin syönyt, jolloin ei tarvitse
        lisätä rasvaa.
        Hehtolitra vettä ja iso nuotio padan alle.
        Kuoritaan bataatti ja hienonnetaan maniokki, kuoritaan myös saarnaaja kuteistaan laitetaan hänet pataan istuvaan asentoon kohennellaan tulta nuotiossa ja hämmennellään välistä.
        Mainio mustien perinneruoka pimeimmästä afrikasta.
        Saarnaaja voidaan nykyään korvata jollain muulla sialla!


    • kaikkea eläinmaailmasta

      tullut kokeiltua.Ei erikoisempia. Virtahevon hampaita,seepran reittä,kirahvin pyllyä,leijonan häntää,sikäläisen pässinpään kivestä,ja marakatin tukkaa.

      • ruoka netistä

        RISHTA BIL ADAS
        Libanonilainen ikivanha resepti Rishta bil Adas on oiva makaroniruoka. Ainekset:
        - linssejä
        - pastaa, esim. spaghettia katkottuna 5 cm paloihin
        - korianterinsiemeniä
        - voita
        - sipulia
        - valkosipulia
        - suolaa

        Pese ja keitä linssit.
        Keitä pasta.
        Sulata voita kattilassa niin paljon kuin ilkeät.
        Silppua sekaan yksi sipuli ja niin paljon valkosipulia kuin kehtaat ja ruskista kullanväriseksi.
        Lisää jauhettu korianteri.
        Sekoita pasta ja linssit sipulivoisulaan.
        Suolaa.
        Anna seistä muutama minuutti.

        Tämän kanssa sopii tarjota jogurttia tai tuhtia tomaattirelishiä (ohje alempana.) 'Happamaton leipä' (pita, lavash) sopii myös. Helppo, herkullinen ja ravitseva lounasruoka!

        Vegaanit voivat hyvin käyttää oliiviöljyä - maku on eri, mutta silti herkullinen.

        (Kirjasta Arto der Haroutunian: Vegetarian Dishes from the Middle East, Century Hutchkinson, London, 1984. Ei saatavissa.)

        Tämän kanssa sopii tarjota vaikkapa hyvin kuiviksi paistettuja sipulirenkaita ja/tai

        TOMAATTIRELISH
        Tämä on kerrassan monikäyttöinen peruskastike. Sopii pastakastikkeeksi (tai sen rungoksi), 'parmigiana' tyyppisiin ruokiin, tofupihveihin, rishtaan, pakoroiden seuraksi - melkein mihin vaan. Maustamista voi muunnella makunsa mukaan.
        Aika: 40 minuuttia
        AINEKSET

        - 0.5 dl oliiviöljyä
        - 0.5 tl asafoetidaa (hing)
        - 400g tölkki tomaatteja, tehoesekoittimessa soseutettuna, tai valmista tomaattisurvosta
        - pieni purkki tomaattipyreetä
        - 1 tl kuivattua basilikaa (tai 2-3 tl tuoretta)
        - 1 rkl sitruunamehua
        - 0.5 tl jauhettua mustapippuria
        - 0.5 tl jauhettua neilikkaa
        - 1 tl ruskeaa sokeria
        - 2 rkl tuoretta persiljaa
        - 1 tl suolaa
        VALMISTUS
        Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää asafoetida ja mustapippuri.
        Sitten lisää tomaattisurvos, basilika, neilikka, suola ja sokeri.
        Pienennä lämpöä ja keitä, silloin tällöin sekoittaen, 15 minuuttia.
        Nyt lisää tomattipyreee. sitruunamehu ja persilja ja keitä vielä pari minuuttia.
        TARJOILU
        Sopii melkein minkä tahansa italialastyyppisen ruoan seuraksi ja moniin libanonilaisiin ja turkkilaisiin ruokiin. Suomen kansallisruokaan pizzaan tämä on liian mausteinen.
        HUOMAUTUKSIA
        Valkosipulia voi käyttää niin paljon kuin haluaa – tämä ohje on Bhakti-joogaan perustuva ja siksi ei sisällä valkosipulia.
        Sopivin tomaattilaatu on italialainen ‘Roma’ – luumunmuotoinen.
        Säilyy jääkaapissa viikon.


      • Larry the Chef
        ruoka netistä kirjoitti:

        RISHTA BIL ADAS
        Libanonilainen ikivanha resepti Rishta bil Adas on oiva makaroniruoka. Ainekset:
        - linssejä
        - pastaa, esim. spaghettia katkottuna 5 cm paloihin
        - korianterinsiemeniä
        - voita
        - sipulia
        - valkosipulia
        - suolaa

        Pese ja keitä linssit.
        Keitä pasta.
        Sulata voita kattilassa niin paljon kuin ilkeät.
        Silppua sekaan yksi sipuli ja niin paljon valkosipulia kuin kehtaat ja ruskista kullanväriseksi.
        Lisää jauhettu korianteri.
        Sekoita pasta ja linssit sipulivoisulaan.
        Suolaa.
        Anna seistä muutama minuutti.

        Tämän kanssa sopii tarjota jogurttia tai tuhtia tomaattirelishiä (ohje alempana.) 'Happamaton leipä' (pita, lavash) sopii myös. Helppo, herkullinen ja ravitseva lounasruoka!

        Vegaanit voivat hyvin käyttää oliiviöljyä - maku on eri, mutta silti herkullinen.

        (Kirjasta Arto der Haroutunian: Vegetarian Dishes from the Middle East, Century Hutchkinson, London, 1984. Ei saatavissa.)

        Tämän kanssa sopii tarjota vaikkapa hyvin kuiviksi paistettuja sipulirenkaita ja/tai

        TOMAATTIRELISH
        Tämä on kerrassan monikäyttöinen peruskastike. Sopii pastakastikkeeksi (tai sen rungoksi), 'parmigiana' tyyppisiin ruokiin, tofupihveihin, rishtaan, pakoroiden seuraksi - melkein mihin vaan. Maustamista voi muunnella makunsa mukaan.
        Aika: 40 minuuttia
        AINEKSET

        - 0.5 dl oliiviöljyä
        - 0.5 tl asafoetidaa (hing)
        - 400g tölkki tomaatteja, tehoesekoittimessa soseutettuna, tai valmista tomaattisurvosta
        - pieni purkki tomaattipyreetä
        - 1 tl kuivattua basilikaa (tai 2-3 tl tuoretta)
        - 1 rkl sitruunamehua
        - 0.5 tl jauhettua mustapippuria
        - 0.5 tl jauhettua neilikkaa
        - 1 tl ruskeaa sokeria
        - 2 rkl tuoretta persiljaa
        - 1 tl suolaa
        VALMISTUS
        Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää asafoetida ja mustapippuri.
        Sitten lisää tomaattisurvos, basilika, neilikka, suola ja sokeri.
        Pienennä lämpöä ja keitä, silloin tällöin sekoittaen, 15 minuuttia.
        Nyt lisää tomattipyreee. sitruunamehu ja persilja ja keitä vielä pari minuuttia.
        TARJOILU
        Sopii melkein minkä tahansa italialastyyppisen ruoan seuraksi ja moniin libanonilaisiin ja turkkilaisiin ruokiin. Suomen kansallisruokaan pizzaan tämä on liian mausteinen.
        HUOMAUTUKSIA
        Valkosipulia voi käyttää niin paljon kuin haluaa – tämä ohje on Bhakti-joogaan perustuva ja siksi ei sisällä valkosipulia.
        Sopivin tomaattilaatu on italialainen ‘Roma’ – luumunmuotoinen.
        Säilyy jääkaapissa viikon.

        Mistä lähtien Libanon on sijainnut Afrikassa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      83
      6189
    2. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      50
      4244
    3. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      131
      4051
    4. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      73
      4001
    5. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      3008
    6. 41
      2735
    7. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      7
      2627
    8. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      29
      2306
    9. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      204
      2151
    10. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
      NATO
      456
      1884
    Aihe