Afrikkalaisten ruokien ohjeita?

MM

Onko kellään linkkiä sivulle tai ohjeita hyväksi koettuihin afrikkalaisiin ruokiin, leipomiseen yms?
Jotain olen jo kokkaillut mutta olisi kiva kokeilla jotain uutta :)

7

755

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokkasivat

      Isoon kulhoon (läpimitaltaan ehkä 50cm tai enemmän) tulee paljon keitettyä riisiä, ja riisien päälle paljon kanansiipiä, jotka on maustettu pelkällä suolalla ja pippurilla. Tätä ruokaa syödään käsin, 10 tyyppiä syömässä ja hakevat sormin kouraan aina lisää riisiä ja kanaa. Ainoastaan pari suomalaista tyyppiä käytti muovihaarukkaa ja pahvilautasta syömiseen.

      • Yomo Kenyattan

        Ajoilta.
        Otetaan kappa bataattia ja kappa maniokkia. Suolaa kourallinen ja ämpärillinen riisiä.
        Lihaksi valitaan yksi lähetyssaarnaaja, mieluimmin hyvin syönyt, jolloin ei tarvitse
        lisätä rasvaa.
        Hehtolitra vettä ja iso nuotio padan alle.
        Kuoritaan bataatti ja hienonnetaan maniokki, kuoritaan myös saarnaaja kuteistaan laitetaan hänet pataan istuvaan asentoon kohennellaan tulta nuotiossa ja hämmennellään välistä.
        Mainio mustien perinneruoka pimeimmästä afrikasta.
        Saarnaaja voidaan nykyään korvata jollain muulla sialla!


    • kaikkea eläinmaailmasta

      tullut kokeiltua.Ei erikoisempia. Virtahevon hampaita,seepran reittä,kirahvin pyllyä,leijonan häntää,sikäläisen pässinpään kivestä,ja marakatin tukkaa.

      • ruoka netistä

        RISHTA BIL ADAS
        Libanonilainen ikivanha resepti Rishta bil Adas on oiva makaroniruoka. Ainekset:
        - linssejä
        - pastaa, esim. spaghettia katkottuna 5 cm paloihin
        - korianterinsiemeniä
        - voita
        - sipulia
        - valkosipulia
        - suolaa

        Pese ja keitä linssit.
        Keitä pasta.
        Sulata voita kattilassa niin paljon kuin ilkeät.
        Silppua sekaan yksi sipuli ja niin paljon valkosipulia kuin kehtaat ja ruskista kullanväriseksi.
        Lisää jauhettu korianteri.
        Sekoita pasta ja linssit sipulivoisulaan.
        Suolaa.
        Anna seistä muutama minuutti.

        Tämän kanssa sopii tarjota jogurttia tai tuhtia tomaattirelishiä (ohje alempana.) 'Happamaton leipä' (pita, lavash) sopii myös. Helppo, herkullinen ja ravitseva lounasruoka!

        Vegaanit voivat hyvin käyttää oliiviöljyä - maku on eri, mutta silti herkullinen.

        (Kirjasta Arto der Haroutunian: Vegetarian Dishes from the Middle East, Century Hutchkinson, London, 1984. Ei saatavissa.)

        Tämän kanssa sopii tarjota vaikkapa hyvin kuiviksi paistettuja sipulirenkaita ja/tai

        TOMAATTIRELISH
        Tämä on kerrassan monikäyttöinen peruskastike. Sopii pastakastikkeeksi (tai sen rungoksi), 'parmigiana' tyyppisiin ruokiin, tofupihveihin, rishtaan, pakoroiden seuraksi - melkein mihin vaan. Maustamista voi muunnella makunsa mukaan.
        Aika: 40 minuuttia
        AINEKSET

        - 0.5 dl oliiviöljyä
        - 0.5 tl asafoetidaa (hing)
        - 400g tölkki tomaatteja, tehoesekoittimessa soseutettuna, tai valmista tomaattisurvosta
        - pieni purkki tomaattipyreetä
        - 1 tl kuivattua basilikaa (tai 2-3 tl tuoretta)
        - 1 rkl sitruunamehua
        - 0.5 tl jauhettua mustapippuria
        - 0.5 tl jauhettua neilikkaa
        - 1 tl ruskeaa sokeria
        - 2 rkl tuoretta persiljaa
        - 1 tl suolaa
        VALMISTUS
        Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää asafoetida ja mustapippuri.
        Sitten lisää tomaattisurvos, basilika, neilikka, suola ja sokeri.
        Pienennä lämpöä ja keitä, silloin tällöin sekoittaen, 15 minuuttia.
        Nyt lisää tomattipyreee. sitruunamehu ja persilja ja keitä vielä pari minuuttia.
        TARJOILU
        Sopii melkein minkä tahansa italialastyyppisen ruoan seuraksi ja moniin libanonilaisiin ja turkkilaisiin ruokiin. Suomen kansallisruokaan pizzaan tämä on liian mausteinen.
        HUOMAUTUKSIA
        Valkosipulia voi käyttää niin paljon kuin haluaa – tämä ohje on Bhakti-joogaan perustuva ja siksi ei sisällä valkosipulia.
        Sopivin tomaattilaatu on italialainen ‘Roma’ – luumunmuotoinen.
        Säilyy jääkaapissa viikon.


      • Larry the Chef
        ruoka netistä kirjoitti:

        RISHTA BIL ADAS
        Libanonilainen ikivanha resepti Rishta bil Adas on oiva makaroniruoka. Ainekset:
        - linssejä
        - pastaa, esim. spaghettia katkottuna 5 cm paloihin
        - korianterinsiemeniä
        - voita
        - sipulia
        - valkosipulia
        - suolaa

        Pese ja keitä linssit.
        Keitä pasta.
        Sulata voita kattilassa niin paljon kuin ilkeät.
        Silppua sekaan yksi sipuli ja niin paljon valkosipulia kuin kehtaat ja ruskista kullanväriseksi.
        Lisää jauhettu korianteri.
        Sekoita pasta ja linssit sipulivoisulaan.
        Suolaa.
        Anna seistä muutama minuutti.

        Tämän kanssa sopii tarjota jogurttia tai tuhtia tomaattirelishiä (ohje alempana.) 'Happamaton leipä' (pita, lavash) sopii myös. Helppo, herkullinen ja ravitseva lounasruoka!

        Vegaanit voivat hyvin käyttää oliiviöljyä - maku on eri, mutta silti herkullinen.

        (Kirjasta Arto der Haroutunian: Vegetarian Dishes from the Middle East, Century Hutchkinson, London, 1984. Ei saatavissa.)

        Tämän kanssa sopii tarjota vaikkapa hyvin kuiviksi paistettuja sipulirenkaita ja/tai

        TOMAATTIRELISH
        Tämä on kerrassan monikäyttöinen peruskastike. Sopii pastakastikkeeksi (tai sen rungoksi), 'parmigiana' tyyppisiin ruokiin, tofupihveihin, rishtaan, pakoroiden seuraksi - melkein mihin vaan. Maustamista voi muunnella makunsa mukaan.
        Aika: 40 minuuttia
        AINEKSET

        - 0.5 dl oliiviöljyä
        - 0.5 tl asafoetidaa (hing)
        - 400g tölkki tomaatteja, tehoesekoittimessa soseutettuna, tai valmista tomaattisurvosta
        - pieni purkki tomaattipyreetä
        - 1 tl kuivattua basilikaa (tai 2-3 tl tuoretta)
        - 1 rkl sitruunamehua
        - 0.5 tl jauhettua mustapippuria
        - 0.5 tl jauhettua neilikkaa
        - 1 tl ruskeaa sokeria
        - 2 rkl tuoretta persiljaa
        - 1 tl suolaa
        VALMISTUS
        Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää asafoetida ja mustapippuri.
        Sitten lisää tomaattisurvos, basilika, neilikka, suola ja sokeri.
        Pienennä lämpöä ja keitä, silloin tällöin sekoittaen, 15 minuuttia.
        Nyt lisää tomattipyreee. sitruunamehu ja persilja ja keitä vielä pari minuuttia.
        TARJOILU
        Sopii melkein minkä tahansa italialastyyppisen ruoan seuraksi ja moniin libanonilaisiin ja turkkilaisiin ruokiin. Suomen kansallisruokaan pizzaan tämä on liian mausteinen.
        HUOMAUTUKSIA
        Valkosipulia voi käyttää niin paljon kuin haluaa – tämä ohje on Bhakti-joogaan perustuva ja siksi ei sisällä valkosipulia.
        Sopivin tomaattilaatu on italialainen ‘Roma’ – luumunmuotoinen.
        Säilyy jääkaapissa viikon.

        Mistä lähtien Libanon on sijainnut Afrikassa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      86
      4064
    2. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      35
      3141
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      102
      2295
    4. Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä

      Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?
      Puolanka
      31
      2118
    5. Miksi olet riittämätön kaivatullesi?

      Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell
      Ikävä
      82
      1886
    6. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      28
      1827
    7. Hymysi saa tunteet

      Pintaan❤️ jos et tarkoita niin älä tee sitä
      Ikävä
      31
      1810
    8. Mitä, kuka, hä .....

      Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja
      Kemi
      27
      1567
    9. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      9
      1527
    10. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      28
      1501
    Aihe