Tälläistä on TYP:n asiakkaana.

jallu02033

Älkää hyvät työttömät koskaan erehtykö menemään TYP:in asiakkaaksi työvoimatoimiston sijasta. Itse olen ollut nyt puoli vuotta TYP:in asiakkaana. Ensimmäinen kerta kun TYP:issä kävin sai sen tuntumaan paljon työvoimatoimistoa paremmalta paikalta kun käyntejä on huomattavasti useammin kuin työvoimatoimistossa ja ensimmäinen työharjoittelupaikkakin löytyi lähes heti (näin nuorelle työntekijälle se oli ihan hyvä juttu työkokemuksen kannalta). No työharjoittelussa olin kaksi kuukautta ja sen päätyttyä menin takaisin TYP:iin jossa heti ensimmäisellä tapaamiskerralla ehdotti virkailija taas työharjoittelupaikkaa, josta en kehdannut kieltäytyä karenssin pelon uhassa. Työharjoittelussa olin peräti 4 kuukautta ja taaskaan työnantaja ei ollut valmis palkkaamaan vaan jouduin takaisin menemään TYP:iin. Eilen TYP:ssa taas käynneenä hämmästyin kun virkailija taas kolmannen kerran perätysten passitti parin kuukauden työharjoitteluun kolmannen kerran perätysten vaikka kieltäydyin selkeästi mutta uhkaili karenssilla jos en mene. Sinänsä ei alussa itselläni ollut mitään vastaan näitä työharjoitteluita mutta pitemmän päälle ei näitä pää kestä. 8 euroa lisää päivässä ja työajat 8:sta 16 sekä tehtävät jokaisessa paikassa samat kuin muilla työntekijöillä... ei mielestäni ole 8 euron arvoista. Ja tuntuu, että oma elämä menee hukkaan juostessa kokoajan ilmaisessa työharjoitteluissa kun ikääkin on jo 30...

Olisikin mukava kuulla, että onko tuollainen ainainen työharjoitteluun passittaminen edes laillista vai voiko siitä kieltäytyä? Voivatko nämä virkailijat karenssia antaa vaikka takana on jo kaksi pitkää työharjoittelua ja kolmas nyt taas edessä. Ymmärtäisin jos kieltäytyy työstä mutta työharjoittelu on aivan eriasia. Lisäksi olisi mukava kuulla miten tästä TYP systeemistä voi päästä takaisin työvoimatoimiston listoille... onnistuuko se muutenkuin ilmoittamalla omalle henkilökohtaiselle TYP virkailijalle?... nimittäin tämä oma virkailijani on sen verran "pelottava" ja ärsyttävä tyyppi, että ei kehtaisi hänelle tuota vaihtoa ilmoittaa.

Vielä täytyy sanoa, että aktiivisia työttömiä, jotka itse hakevat ja lähettävät työhakemuksia yrityksiin älkää ikinä erehtykö menemään TYP:iin työvoimatoimiston sijasta sillä käynti siellä ei eroa mitenkään muuten kuin ainaisilla työharjoituksiin ja koulutuksiin laittamisella. Varmasti ajan saa menemään muutenkin kuin itsensä ajamalla puhki ilmaiseksi... jos ei muuten niin käy vaikka lenkillä.

164

6789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • '¨'

      Työharjoittelu on ilmaistyötä. Olet ilmeisesti suostunut työnhaku/aktivointisuunnitelmassasi ilmaistyöhön menoon. Vaadi siis uutta suunnitelmaa. Törkeää, että karensseilla uhkaillaan tuollaisessa tilanteessa.

      Typit pitäisi ainakin lain mukaan olla vapaaehtoisia. Vaan työvoimaviranomainen taitaa rikkoa lakia siinä, että pakottaa työttömiä uhkailemassa typin asiakkaiksi. Alas on suomalainen viranomainen vajonnut.

      Vaadi palkkatyötä. Jos sellaista ei ole tarjota, niin vaadi päästä takaisin työkkärin asiakkaaksi, sillä työllistyminen palkkatyöhönhän pitäisi tavoitteena olla. Nykyisellään taitaa olla niin, että tavoitteena on tarjota yrityksille lisävoitot ilmaisella työvoimalla.

      Olet tietysti vielä allekirjoittanut tietojenluovutusluvan. Tuo on pöyristyttävä paperi, jossa työttömältä viedään viimeinenkin oikeus yksityisyyteen. Minä peruuttaisin moisen luvan. Lain mukaan tuollaista ei voida vaatia allekirjoittamaan, vaan tuossakin taitavat rikkoa lakia.

      Olkaa tarkkoja, kun laaditaan työnhaku/aktivointisuunnitelmaa. Muistakaa, että lain mukaan suunnitelma on tehtävä yhteistyössä. Työkkärin/typin virkailija ei voi sitä yksipuolisesti laatia. Sellaista suunnitelmaa ei tarvitse hyväksyä, vaan siihen voi vaatia tehtäväksi haluamiaan muutoksia. Tuossa asiaa koskeva lainsäännös:

      Työnhakusuunnitelman laatiminen

      Työnhakusuunnitelman laatii työvoimatoimisto YHDESSÄ työttömän työnhakijan kanssa.

      Vastaava säännös on olemassa aktivointisuunnitelmasta.

      Suunnitelmat eivät ole pätevät, ennen kuin niissä on kaikkien osapuolien allekirjoitukset. Työvoimavirkailijan laatima tuloste ilman allekirjoituksia ei täytä lain vaatimuksia.

      Orjatöihin voidaan velvoittaa lain mukaan vain, jos siitä on maininta työnhaku/aktivointisuunnitelmassa. Siksi on äärimmäisen tärkeää syventyä tarkkaan ennen allekirjoittamista, mitä suunnitelma sisältää.

      Aiheesta tuolla:
      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=121&conference=4500000000000021&posting=22000000040939215#22000000040939215

      Jos olet päivärahan saaja, niin sinulla on siitä riippumatta, mitä työnhakusuunnitelmassa lukee, kerran oikeus kieltäytyä orjatöistä.

      Tuota juttua tuskin työkkäreissä kovinkaan hyvin tunnetaan. Mutta tuossa on lainsäännös:

      Työnhakusuunnitelmasta, työllistymisohjelmasta tai työvoimapoliittisesta toimenpiteestä kieltäytyminen (23.6.2005/459)

      Työnhakijalla, joka kieltäytyy osallistumasta työnhakusuunnitelman laatimiseen tai kieltäytyy julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain 5 a luvun 6 §:n 2 momentissa tarkoitetusta työllistymisohjelman tarkistamisesta, ei ole oikeutta työttömyysetuuteen 60 päivän ajalta kieltäytymisestä lukien. (23.6.2005/459) >br>

      Työnhakijalla, joka ilman 4 momentissa tarkoitettua tai siihen rinnastettavaa pätevää syytä kieltäytyy työvoimatoimiston tarjoamasta työnhakusuunnitelmaan tai työllistymisohjelmaan sisältyvästä työkokeilusta, työelämävalmennuksesta taikka muusta niihin rinnastettavasta kohtuulliseksi katsottavasta työllistymistä edistävästä toimenpiteestä, ei ole oikeutta työttömyysetuuteen 60 päivän ajalta kieltäytymisestä lukien. (23.6.2005/459)

      Mitä 2 momentissa säädetään, sovelletaan TYÖTTÖMYYSPÄIVÄRAHAN saajaan VAIN, JOS KIELTÄYTYMINEN ON TOISTUVAA.

      Tuo 2 momentti tarkoittaa muuten toista kappaletta.

      Pykälä löytyy työttömyysturvalain 1 luvusta ja se on 18 §. Itse laki löytyy tuolta: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021290

      • voivatpi

        "Suunnitelmat eivät ole pätevät, ennen kuin niissä on kaikkien osapuolien allekirjoitukset. Työvoimavirkailijan laatima tuloste ilman allekirjoituksia ei täytä lain vaatimuksia."

        voivat määrätä karenssin jos ei allekirjoita ämmän tekemää lappusta


      • Kuinka eroon

    • kolmekymppinen, työtön

      TYP on olemassa sitä varten, että sen tehtävä on etsiä työttömästä vika/vikoja, jotka selittävät työttömän työttömyyden -> tarkoituksena on poissulkea se tosiasia että vika on ihan oikeasti työpolitiikassa ja työnantajien asenteissa.

      Lähtökohtaisesti TYP on perustettu karsimaan täysin työkyvyttömät pois tilastoista laittamalla heidät työkyvyttömyyseläkkeelle. Loput jotka eivät ole vielä työkyvyttömiä on tarkoitus leimauttaa siellä henkilöiksi jotka ovat käytettävissä yrityksissä sekä erityisesti loispummiyrityksissä ilmaisena työvoimana. TYP:n tehtävä on siis toimia porttina loispummiyrittäjien orjatyökierteeseen. Tottakai antaen ymmärtää että TYP on ihan hyvää hyvyyttään olemassa vain työtöntä itseään varten, työttömän omaa hyvinvointia ja etuja ajatellen. Todisteena siitä että täällä pidetään ainaki "huolta heikoimmista" hyvinvointivaltiossa ku ollaa ja sillee.

      TYP:n asiakkaita EI TIETYSTIKÄÄN OLE TARKOITUSTAKAAN TYÖLLISTÄÄ OIKEASTI. TYP on olemassa vain tilastojen siistimistarkoituksessa, sekä jyvien erottamiseksi akanoista. Ja siksi että loispummiyrittäjät saisivat orjia.

      Mielestäni TYP:n nimi - Työvoiman Palvelukeskus - on tässä valossa HIEMAN harhaanjohtava, sillä tosiasiassa senkin lafkan nimen pitäisi olla LPYPK, eli Loispummiyrittäjien Palvelukeskus.

      Useimmiten TYP- nimiseen persereikään uponneen kohdalla tilanne on se, että sinne uponnut henkilö läpivalaistaan perusteellisesti. Tämä tietysti "ihan vain työttömän omaa parasta ajatellen". On lääkärintarkastukset, ammatinvalintatsygoloogit sun muut (nämä palvelut järjestyvät myös tavallisen työkkärin kautta) muka sitä varten, että halutaan niinku työttömän omaa parasta. Useimmiten TYP- persereikään uponneet ihmiset ovat myös itse täysin vakuuttuneita siitä, että heissä täytyy itsessään olla jotain vikaa koska työelämään pääseminen heidän kohdallaan on aina tuntunut niin kovin vaikealta. Tämän vuoksi TYP:n asiakkaista onkin niin helppo löytää "moniongelmaisia". Useimmat TYP:n asiakkaista (kuten muistakin työttömistä) on aivopesty perusteellisesti uskomaan siihen että heissä itsessään on vikaa. Jos työttömyydestä ja järjestelmällisestä yhteiskunnan/työnantajien harjoittamasta hyväksikäytöstä johtuen heittopussi ei koe elämäänsä kovin mielekkääksi, hänet on helppo saada vakuuttuneeksi siitä että hän "sairastaa masennusta".

      Jos vikaa ei löydy TYP:n asiakkaan fysiikasta, vika löytyy siis työttömän psyykestä. TYP:lla on käytössään keinot ja rahat, joilla se kykenee velvoittamaan työttömän erilaisiin tutkimuksiin ja testeihin joilla voidaan osoittaa vian hänen työttömyyteensä olevan työttömässä itsessään. TYP:n kautta työtön voidaan vaivattomasti - jos mitään muuta vikaa hänestä ei "löydetä" - passittaa psykiatrin vastaanotolle hakemaan masennus- tms. diagnoosi koska TYP:llä on siihen tarkoitukseen rahat käytettävissä.

      Minun kohdallani TYP oli aika pahasti jo hätää kärsimässä kun he ihmettelivät että mähän oon ihan normaali eikä musta millään löydetty mitään vikaa. Aika moni muukin vastaantullut tolvana on ihan tosissaan ihmetellyt sitä, ettei mussa olekaan mitään vikaa, vaikka olenkin työtön! :-0 Omalla kohdallani TYP:n piti lopulta lähettää minut kalliin tsygiadrin vastaanotolle ja avot, sieltähän se vastaus löytyi; minä sairastan vakavaa masennusta! Huh helpotusta -> vika ei olekaan nykyisessä työpolitiikassa, eikä varsinkaan puhtoisissa työnantajissa. Olen leimattu. Jee.

      Itse pääsin kaivautumaan TYP- persereiästä pois takaisin tavallisten työttömien ilmoille sen jälkeen kun orjatyörupeaman jälkeen minun piti käydä siellä ilmoittautumassa työttömäksi työnhakijaksi. Kas kummaa TYP olikin suljettu - kyllä, siis maanantaina, arkipäivänä - koska TYP:n henkilökunta oli jossakin kertakaikkisen tärkeässä koulutuksessa. (Mielenkiintoista olisi tietää millaisia äärrrrrrimmäisen tärkeitä koulutuksia nekin orjakauppiaat joutuvat läpikäymään -> opetetaanko siellä esimerkiksi kohtaamaan TYP:n ah, niin kovin ongelmaiset asiakkaat humaanisti ja havaitsemaan heissä paljon ongelmia?).
      Noh eniwei, koska kaikki työttömät tietävät miten tärkeää on ilmoittautua heti työttömäksi työnhakijaksi kun jokin orjasuhde loppuu, jotta elintärkeät hengissäpitotuet alkavat pyöriä ettei tarvitse kuolla nälkään, tuollainen maanantaina koko lafkan kiinni pitäminen kävi sen verran jurppimaan, että läksin työkkäriin ja ilmoitin että aion olla tästä lähtien vain tavallisen työvoimatoimiston asiakas.

      Näin se TYP:stä irrottautuinen minun kohdallani kävi. Ei mitään sanktioita tms. Pääasia tukien kannalta on se että on jossakin ilmoittautuneena työnhakijaksi. Ymmärtääkseni mikään laki ei velvoita ihmistä olemaan väkisin TYP:n asiakas. Uskoisin siis että voit sinäkin halutessasi vain marssia normityökkärin ovesta sisään ja ilmoittautua siellä työttömäksi hakijaksi ja todeta, ettet halua enää olla TYP:n eli siis LPYPK:n asijakas.

      :)

      • aloittaja

        Toivottavasti olet oikeassa. Pitää tämän seuraavan työharjoittelun jälkeen mennä suoraan työkkäriin.


      • ei kannata

        "TYP on olemassa sitä varten, että sen tehtävä on etsiä työttömästä vika/vikoja, jotka selittävät työttömän työttömyyden -> tarkoituksena on poissulkea se tosiasia että vika on ihan oikeasti työpolitiikassa ja työnantajien asenteissa."
        Näin se on. Ja niitä tosiaan sitten etsitään, jokaista yritetään laittaa keskustelemaan ammatinvalintapsykologin kanssa (joka täällä ainakin oli seinähullu ja keksi tuttavista vaikka mitä millä saada nämä tavallisen psykologin juttusille), jokaista yritetään leimata juopoksi, narkiksi jne. Jos mitään vikaa ei löydy vaikka kuinka niitä koneelle laitettaisiin, sitten pistävät orjatöihin, "kuntoutukseen" jollain yleisellä nimikkeellä.

        "Näin se TYP:stä irrottautuinen minun kohdallani kävi. Ei mitään sanktioita tms."
        Kieltäydyin menemästä enää, karenssi tuli.


      • itse tosin en
        aloittaja kirjoitti:

        Toivottavasti olet oikeassa. Pitää tämän seuraavan työharjoittelun jälkeen mennä suoraan työkkäriin.

        menisi tommoseen orjatyöhönkään, mutta tommonen typ on vaan sinun murtamistasi varten, ei kannata mennä missään tapauksessa sinne enää vaikka tulisi karenssi


      • kolmekymppinen, työtön
        ei kannata kirjoitti:

        "TYP on olemassa sitä varten, että sen tehtävä on etsiä työttömästä vika/vikoja, jotka selittävät työttömän työttömyyden -> tarkoituksena on poissulkea se tosiasia että vika on ihan oikeasti työpolitiikassa ja työnantajien asenteissa."
        Näin se on. Ja niitä tosiaan sitten etsitään, jokaista yritetään laittaa keskustelemaan ammatinvalintapsykologin kanssa (joka täällä ainakin oli seinähullu ja keksi tuttavista vaikka mitä millä saada nämä tavallisen psykologin juttusille), jokaista yritetään leimata juopoksi, narkiksi jne. Jos mitään vikaa ei löydy vaikka kuinka niitä koneelle laitettaisiin, sitten pistävät orjatöihin, "kuntoutukseen" jollain yleisellä nimikkeellä.

        "Näin se TYP:stä irrottautuinen minun kohdallani kävi. Ei mitään sanktioita tms."
        Kieltäydyin menemästä enää, karenssi tuli.

        "Näin se TYP:stä irrottautuinen minun kohdallani kävi. Ei mitään sanktioita tms."
        Kieltäydyin menemästä enää, karenssi tuli."

        Kieltäydyit menemästä TYPpiin vai johokin orjatyöpaikkaan? Kävitkö sinä siis normityökkärissä ilmoittamassa että haluat olla normityökkärin asiakas TYP:N sijaan? Ymmärtääkseni ketään ei voida pakottaa olemaan TYP:n listoilla.


      • Vastuuta ei ole
        kolmekymppinen, työtön kirjoitti:

        "Näin se TYP:stä irrottautuinen minun kohdallani kävi. Ei mitään sanktioita tms."
        Kieltäydyin menemästä enää, karenssi tuli."

        Kieltäydyit menemästä TYPpiin vai johokin orjatyöpaikkaan? Kävitkö sinä siis normityökkärissä ilmoittamassa että haluat olla normityökkärin asiakas TYP:N sijaan? Ymmärtääkseni ketään ei voida pakottaa olemaan TYP:n listoilla.

        Kun ei ole mitään sanktioita säännösten ja lakien rikkomisesta virkamiehillä, niin käytännössä ovat lakien yläpuolella. Siksi voivat ottaa kaikenlaisia lahjuksiakin huoletta.


      • kolmekymppinen, työtön
        Vastuuta ei ole kirjoitti:

        Kun ei ole mitään sanktioita säännösten ja lakien rikkomisesta virkamiehillä, niin käytännössä ovat lakien yläpuolella. Siksi voivat ottaa kaikenlaisia lahjuksiakin huoletta.

        Hä? Siis kyllä laki kait koskee kaikkia.


      • tämä selvä
        kolmekymppinen, työtön kirjoitti:

        Hä? Siis kyllä laki kait koskee kaikkia.

        Yritti yks kelantäti pompottaa. Luin sille vähän Suomen lakia ulkomuistista. Ja sanoin "jos tästä ei päästä yhteisymmärrykseen, niin Hallinto-oikeus ratkaisee kumpi on oikeessa", luovutti. "Hallinto-oikeus" on sellanen taikasana jota virkanilkitkin yleensä pelkää.


      • Hyysätään kuin lasta

        Sait taas ilmaista palvelua itsesi kuntouttamiseen, hienoa!


      • Älytöntä touhua
        Hyysätään kuin lasta kirjoitti:

        Sait taas ilmaista palvelua itsesi kuntouttamiseen, hienoa!

        OP/Pohjola:
        "Talouden ennustetaan painuvan tänä vuonna seitsemän prosenttia ja viennin 23 prosenttia. "

        Vienti on n. puolet bkt:sta eli valtio aikoo velkaantua oikein kunnolla, nyt olisi korkea aika lopettaa tämä veronmaksajien rahojen tuhlaus siihen että orjuutetaan suomalaisia työttömiä ja syytetään heitä työttömyydestä.


      • Älytöntä touhua
        Älytöntä touhua kirjoitti:

        OP/Pohjola:
        "Talouden ennustetaan painuvan tänä vuonna seitsemän prosenttia ja viennin 23 prosenttia. "

        Vienti on n. puolet bkt:sta eli valtio aikoo velkaantua oikein kunnolla, nyt olisi korkea aika lopettaa tämä veronmaksajien rahojen tuhlaus siihen että orjuutetaan suomalaisia työttömiä ja syytetään heitä työttömyydestä.

        http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2009/08/20/op-pohjolalta-karut-ennusteet-talle-vuodelle/200918497/12?offset=30#comments
        Eli tuolla tapaa sanovat.


      • olisi sattunut ikävämpi
        tämä selvä kirjoitti:

        Yritti yks kelantäti pompottaa. Luin sille vähän Suomen lakia ulkomuistista. Ja sanoin "jos tästä ei päästä yhteisymmärrykseen, niin Hallinto-oikeus ratkaisee kumpi on oikeessa", luovutti. "Hallinto-oikeus" on sellanen taikasana jota virkanilkitkin yleensä pelkää.

        täti, olisi pitänyt sitä uhkailuna ja kattonut bluffin läpi ja siinä sitten olisit vuoden päästä huomannut ettei ne oikeudessa viittineet ees lukea sitä valitusta läpi, vaan päättivät suoraan sen mukaan mitä oli virkamies sanonut, samalta valtiolta se oikeuskin saa palkkansa, eivät hypi toisten virkamiesten kasvoille kun voisi mennä oma paikka jos oliskin kansan puolella


      • on vaan semmosia
        kolmekymppinen, työtön kirjoitti:

        Hä? Siis kyllä laki kait koskee kaikkia.

        näytösoikeusistuimia joissa virkamiehet päättää toisten virkamiesten hyväksi, ei ne mitään puolueettomia ole
        jotta olisivat, pitäisi olla jokin edustus niissä myös kansalla, nyt on vain valtion edustus niissä


      • vuonna oli viime

      • vaikka oisi
        Älytöntä touhua kirjoitti:

        OP/Pohjola:
        "Talouden ennustetaan painuvan tänä vuonna seitsemän prosenttia ja viennin 23 prosenttia. "

        Vienti on n. puolet bkt:sta eli valtio aikoo velkaantua oikein kunnolla, nyt olisi korkea aika lopettaa tämä veronmaksajien rahojen tuhlaus siihen että orjuutetaan suomalaisia työttömiä ja syytetään heitä työttömyydestä.

        noususuhdanne, mutta noususuhdanteenkin aikana vaan pahensivat tuota, lisäsivät typpien määrää niin että montaa kuntaa ei enää olekaan orjitta


      • Lärpätilää
        olisi sattunut ikävämpi kirjoitti:

        täti, olisi pitänyt sitä uhkailuna ja kattonut bluffin läpi ja siinä sitten olisit vuoden päästä huomannut ettei ne oikeudessa viittineet ees lukea sitä valitusta läpi, vaan päättivät suoraan sen mukaan mitä oli virkamies sanonut, samalta valtiolta se oikeuskin saa palkkansa, eivät hypi toisten virkamiesten kasvoille kun voisi mennä oma paikka jos oliskin kansan puolella

        siellä muiden tätien kanssa siitä ketä kävi, jos joku uskaltaa sanoa vastaan niin saattavat yhdessä keksiä keinot vaientaa.


      • Pöhhhhhhhhh
        on vaan semmosia kirjoitti:

        näytösoikeusistuimia joissa virkamiehet päättää toisten virkamiesten hyväksi, ei ne mitään puolueettomia ole
        jotta olisivat, pitäisi olla jokin edustus niissä myös kansalla, nyt on vain valtion edustus niissä

        Ei siinä mitään näytöstä ole. Kun ei hallinto-oikeuksissa edes käydä. Ne toimii kirjallisesti.
        Näin ollen toivo asioiden hoitamisesta lakien mukaan on jokseenkin nolla. Eivät he välitä. Kukaan koskaan kuullut yhdenkään tuomarin joutuneen syytteeseen siitä että on tehnyt päätöksen vastoin lakia?


      • Kerrankin vastuuta
        vuonna oli viime kirjoitti:

        lamassa: viime lamassa yhteensä putosi 13 prossaa, yhtenäkään vuonna ei kerrallaan seitsemää

        Mitään syytä miksi Suomessa olisi suurempi lama kuin muualla, ei ole. Silti tänne se iski pahemmin kun talous ei toimi täällä.


      • Samalla kun
        vaikka oisi kirjoitti:

        noususuhdanne, mutta noususuhdanteenkin aikana vaan pahensivat tuota, lisäsivät typpien määrää niin että montaa kuntaa ei enää olekaan orjitta

        Palkat on tuplaantuneet, joten enää ei työtön voi päästä töihin koska ei ole varaa etsiä niitä.


      • Kolme ännää
        Pöhhhhhhhhh kirjoitti:

        Ei siinä mitään näytöstä ole. Kun ei hallinto-oikeuksissa edes käydä. Ne toimii kirjallisesti.
        Näin ollen toivo asioiden hoitamisesta lakien mukaan on jokseenkin nolla. Eivät he välitä. Kukaan koskaan kuullut yhdenkään tuomarin joutuneen syytteeseen siitä että on tehnyt päätöksen vastoin lakia?

        Otsikossahan tuo.


      • Ja sitten uskovat
        Lärpätilää kirjoitti:

        siellä muiden tätien kanssa siitä ketä kävi, jos joku uskaltaa sanoa vastaan niin saattavat yhdessä keksiä keinot vaientaa.

        Yleensä uskovat ennemmin toistensa sepustuksia kuin mitä sinne joutuvat sanovat. Heti muuttuu kaikki todeksi kun kerran on sinne kirjattu.


      • Talousjärjestelmä
        Kerrankin vastuuta kirjoitti:

        Mitään syytä miksi Suomessa olisi suurempi lama kuin muualla, ei ole. Silti tänne se iski pahemmin kun talous ei toimi täällä.

        Aikoinaan ainoaksi Venäjän osaksi jäi Suomi. Muusta tuli NL.

        Vähitellen sitä opeteltiin ja hyvin opittiin, käyttivät hurriroistot tilaisuuden hyvin ja onnistuivat itselleen siirtään rahat, kun tekivät roistonkauppoja kaikenaikaa.

        Nyt ainoaksi NL:n osaksi jäi Suomi. Muu siirtyi markkinatalouteen.

        Täällä on yhä pakkokieli (pakkovenäjä poistui Virosta, Puolasta, jne. täällä on vielä surkeampi, pieni pakkruots joka ei ol koskan aikaan saanut edes yhtä kirjallisuuden merkkiteosta, venäläisillä on sentäs tolstoi, dostojevski jne.) ja valtiokin yhä täällä pakottaa orjaksi, ei ole enää muualla tuommoista euroopassa, taitaa olla ainoastaan pohjoiskoreassa sama.


      • ollut talouskasvukin
        Kolme ännää kirjoitti:

        Otsikossahan tuo.

        Missä sitä on näkynyt?
        Kunhan siirtyneet muutamalle hassulle varakkaalle rahat. Niin käy laman aikaankin.


      • Kaikkialla
        Ja sitten uskovat kirjoitti:

        Yleensä uskovat ennemmin toistensa sepustuksia kuin mitä sinne joutuvat sanovat. Heti muuttuu kaikki todeksi kun kerran on sinne kirjattu.

        Kun ei ole mitään lakeja määrittämässä mitä voi ylös kirjata. Ei ole ainoa esimerkki nuo orjalaitokset.


      • Silläpä täälläkin
        Samalla kun kirjoitti:

        Palkat on tuplaantuneet, joten enää ei työtön voi päästä töihin koska ei ole varaa etsiä niitä.

        On yhä noita jotka aattelee että työttömät on laiskoja, näkevät ainoastaan ne tuttunsa joilla on rahaa siinä missä itselläänkin. Tuet kohdistuu samanlaisina niihinkin joilla on rahaa, eikä ole suurempia heille joilla ei ole.


      • Vastuuta ei ole kirjoitti:

        Kun ei ole mitään sanktioita säännösten ja lakien rikkomisesta virkamiehillä, niin käytännössä ovat lakien yläpuolella. Siksi voivat ottaa kaikenlaisia lahjuksiakin huoletta.

        TYP tuli pakolliseksi vuonna 2015 tai 2016. Nykyään TYPin asiakkuus ei ole vapaaehtoista enää. Mulla ei ollut kokemusta TYPistä aikaisemmin. Mut yritettiin saada tulemaan TYPin varatulle ajalle kiristämällä, painostamalla ja uhkailemalla. Mulla oli varattu aika TYP-paskapuljuun viime syksynä. En suostunut tulemaan varatulle TYPin ajalle koska olin kuullut huonoja ja negatiivisiä juttuja TYPistä. TYP-paskapuljun virkailijat katkaisivat työhakuni kun en tullut varatulle TYPin ajalle. Asiakkuuteni TE-toimistolla jatkui kun uusin työhakuni lokakuun loppupuolella 2020. Työhaun uusiminen onnistui TE-toimiston omalla asioinnilla. Tein kantelun laillisuusvalvojalle TYP-paskapuljun menettelystä. TYP-paskapulju sai nuhteet laillisuusvalvojalta.

        Olen täysin terve ja työkykyinen. Haluan tehdä työtä, jotta mulle maksetaan palkka. Aion hakea järjestyksenvalvojan koulutukseen kun pirulainen koronajuttu on ohi.

        Yksi asia. Vaokaa kuntakokeilua oikeesti. Kuntakokeilussa ja TYPissä on samat palvelut ja toimintamallit. Työllisyyden kuntakokeilu, jossa asiakasta (työtön) painostetaan ja pakotetaan kuntouttavaan työtoimintaan tai palkattomaan työkokeiluun. Kuntakokeilussa ja TYPissä on tietojenvaihto ja pakollinen terveystarkastus.
        Kuntakokeilussa ja TYPissä on epäkohtia. Älkää arvoisat asiakkaat suostuko TYPin palveluun. Muistakaa arvoisat asiakkaat yhtä asiaa: älä anna tietojen luovutuslupaa kellekään kuntakokeilun älkää TYPin virkanilkille. Tällainen tieto voi olla esim. terveystieto. TYP, Kela ja sossu vaihtavat tietoja asiakkaan tietämättä. TYP vaihtaa asiakkaan tietoja terveyshuoltoviranomaisen kanssa jopa asiakkaan tietämättä.


    • oli valmiiksi etsinyt

      ilmeisesti tapauksessasi TYP oli valmiiksi jo etsinyt/katsonut sinulle harjoittelupaikat. Kun ovat heti ekalla käynnillä ovat harjoitteluun patistaneet ja myös heti perään sen harjoittelun jälkeen. Todella törkeää toimintaa TYP:n osalta kun vielä karenssilla uhkaillaan yms. Itse olin myös aikoinaan TYP:n asiakas käyntejä oli TYP:ssä aika usein ja sitten alkoi vastaavalla tavalla harjoittelupaikkojen tuputtaminen/tarjoaminen minulle. Ekassa harjoittelupaikassa olin 3kk ja en päässyt/ei työnantaja ottanut minua töihin. Sitten TYP antoi sijoitusosoituksia peräti 3kpl kahteen ensimmäiseen paikkaan ei työnantaja ollut halukas ottamaan minua töihin palkkatuella. Kolmanteen sijoitusosoituspaikkaan jouduin harjoitteluun ja työharjoittelu/työelämävalmennus jaksolla minut potkittiin pois siitä harjoittelupaikasta. Jonka jälkeen sain 5kk rangaistus/erokarenssin josta jätin tottakai asianmukaisen valituksen. Sen jälkeen päätin TYP:n asiakkuuden koska TYP:llä ei ollut tarjota muutakuin työharjoittelu/työelämävalmennusta tai sitten palkkatukitöitä tyyliin 4h/päivä. Jonka jälkeen kysyin virkailijoita että eikö teillä ole (OIKEITA PALKKATÖITÄ) tarjolla jolloin vastaus oli ei meillä sellaisia paikkoja ole. Jonka jälkeen päätin/päätettiin viimeisellä TYP käynnillä että minä en tarvitse TYP:n apua koska siitä ei ole ollut mitään hyötyä minulle ja osaan itsekkin etsiä avoimia (OIKEITA PALKKATÖITÄ) ilman TYP:n apua.

      • kolmekymppinen, työtön

        Minä kävin myöskin koko saakelin TYP- helvetin läpi ennenkuin pääsin siitä koko lafkasta eroon. Tietysti- kuten kaikki muutkin yleensä - jouduin siihen helvettiin ihan silkkaa tietämättömyyttäni. Minä en tiennyt TYP:n asiakkaaksi mennessäni mikä paikka se on. Minun annettiin ymmärtää että se on paikka jossa "pystytään perehtymään henkilökohtaisemmin työttömien tilanteisiin ja että sitä kautta on siis HELPOMPI SAADA TÖITÄ KUIN NORMITYÖKKÄRIN KAUTTA". Pikkasen jurppii nyt kun kantapään kautta tiedän mistä on kysymys, miten minulle valehdeltiin ihan pokkana päin näköä. Kuinka monta työvuotta menikään siihen että annoin TYP:n sabotoida elämääni, ja nöyryyttää minua.

        Kun itse ravasin työvoimapalvelijan juttusilla, sieltä alkoi sadella ensimmäsenä ehdotuksia että menisin lääkärintarkastukseen, ammatinvalintatesteihin, itsetunnonkohotuskursseille jossa harjoitellaan fysioterapeutin johdolla kaatuilemaan taaksepäin ja annetaan toisten ottaa minut kiinni jotta opin luottamaan muihin ihmisiin tjsp, sekä seisomaan jonkun helvetin pallon päällä jotta minusta tulee tasapainoisempi ihminen tjsp (!!!). En suostunut muuta kuin lääkärintarkastukseen, koska minulla on jaloissa ongelma jonka vuoksi en pysty tekemään työtä jossa joutuu seisomaan pitkiä aikoja. Tämä oli suuri virhe. Tästä ongelmasta paisutettiin käsittämättömän suuri, koska tämä pikku ongelma oli tietysti TYP:lle kuin aarre; minusta oli löytynyt vika joka selittää työttömyyteni. Hälärit alkoivat ensimmäisen kerran soida päässäni, kun työvoimaneuvoja totesi että minulla olisi hyvä olla mahdollisimman paljon lääkärintodistuksia yms. papereita todisteena historiassani ongelmistani ajatellen tulevaisuuden TYÖKYVYTTÖMYYSELÄKETTÄNI. Hänen lähtökohtansa oli siis se, että minun KANNATTAISI haalia roppakaupalla todisteita pitkin työttömyysmatkaani omasta vammaisuudestani ja vajaakuntoisuudestani, jotta pääsisin sitten helpommin tosiaan työkyvyttömyyseläkkeelle!!!!

        Siis kyllä. Minä olin tuolloin about joku 26- vuotias, täysin normaali ja työkykyinen, todennäköisesti keskivertotyössäkäyvää terveempikin, koska minulla oli työttömyyden vuoksi aikaa pitää huolta itsestäni! Tämä työvoimaneuvoja kuitenkin piti itsestäänselvyytenä sitä, että koska olen TYP:n listoilla, minä olen vammainen joka tähtää elämässään työkyvyttömyyseläkkeelle! Tämä kuvaa hyvin sitä millaisten lasien läpi TYP:n virkailijat on aivopesty näkemään TYP:n asiakkaat.

        MINÄ en halunnut, enkä halua, enkä tarvitse yhtään mitään muuta kuin palkkatyötä sellaisella palkalla jolla tulee toimeen. Työssäkäyvän ihmisen ei pidä joutua kerjäämään tukia.

        Kun taas kerran minulle tarjottiin orjatyöhääräilypaikkaa siitä lähtökohdasta, että minulla on hyvä olla niinku totanoinniin joku paikka jossa saa olla totanoinniin ihmisten kanssa sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja jossa on työtä joka on minunkaltaiselleni (?) ihmiselle niin terapeuttista ettei siitä tarvitse maksaa palkkaa, kysyin virkailijalta, istuuko hän siinä pallillaan joka päivä ilman palkkaa. Varmasti hänkin tulee joka päivä työpaikalleen ihan vain työn terapeuttisuuden vuoksi, palkkana pelkästään hyvä miäl. Virkailija meni hämilleen, jonka jälkeen työvoimaneuvojani vaihdettiin ja sama meno jatkui ja jatkui vaan.

        TYP on paikka johon kenenkään ei pitäisi erehtyä menemään. Parasta olisi levittää tietoa asiasta nuorille ja niille jotka ovat tietämättömiä asioista. Minäkin jouduin sinne alunperin ihan silkkaa tietämättömyyttäni.


      • Eläkeasioita tms
        kolmekymppinen, työtön kirjoitti:

        Minä kävin myöskin koko saakelin TYP- helvetin läpi ennenkuin pääsin siitä koko lafkasta eroon. Tietysti- kuten kaikki muutkin yleensä - jouduin siihen helvettiin ihan silkkaa tietämättömyyttäni. Minä en tiennyt TYP:n asiakkaaksi mennessäni mikä paikka se on. Minun annettiin ymmärtää että se on paikka jossa "pystytään perehtymään henkilökohtaisemmin työttömien tilanteisiin ja että sitä kautta on siis HELPOMPI SAADA TÖITÄ KUIN NORMITYÖKKÄRIN KAUTTA". Pikkasen jurppii nyt kun kantapään kautta tiedän mistä on kysymys, miten minulle valehdeltiin ihan pokkana päin näköä. Kuinka monta työvuotta menikään siihen että annoin TYP:n sabotoida elämääni, ja nöyryyttää minua.

        Kun itse ravasin työvoimapalvelijan juttusilla, sieltä alkoi sadella ensimmäsenä ehdotuksia että menisin lääkärintarkastukseen, ammatinvalintatesteihin, itsetunnonkohotuskursseille jossa harjoitellaan fysioterapeutin johdolla kaatuilemaan taaksepäin ja annetaan toisten ottaa minut kiinni jotta opin luottamaan muihin ihmisiin tjsp, sekä seisomaan jonkun helvetin pallon päällä jotta minusta tulee tasapainoisempi ihminen tjsp (!!!). En suostunut muuta kuin lääkärintarkastukseen, koska minulla on jaloissa ongelma jonka vuoksi en pysty tekemään työtä jossa joutuu seisomaan pitkiä aikoja. Tämä oli suuri virhe. Tästä ongelmasta paisutettiin käsittämättömän suuri, koska tämä pikku ongelma oli tietysti TYP:lle kuin aarre; minusta oli löytynyt vika joka selittää työttömyyteni. Hälärit alkoivat ensimmäisen kerran soida päässäni, kun työvoimaneuvoja totesi että minulla olisi hyvä olla mahdollisimman paljon lääkärintodistuksia yms. papereita todisteena historiassani ongelmistani ajatellen tulevaisuuden TYÖKYVYTTÖMYYSELÄKETTÄNI. Hänen lähtökohtansa oli siis se, että minun KANNATTAISI haalia roppakaupalla todisteita pitkin työttömyysmatkaani omasta vammaisuudestani ja vajaakuntoisuudestani, jotta pääsisin sitten helpommin tosiaan työkyvyttömyyseläkkeelle!!!!

        Siis kyllä. Minä olin tuolloin about joku 26- vuotias, täysin normaali ja työkykyinen, todennäköisesti keskivertotyössäkäyvää terveempikin, koska minulla oli työttömyyden vuoksi aikaa pitää huolta itsestäni! Tämä työvoimaneuvoja kuitenkin piti itsestäänselvyytenä sitä, että koska olen TYP:n listoilla, minä olen vammainen joka tähtää elämässään työkyvyttömyyseläkkeelle! Tämä kuvaa hyvin sitä millaisten lasien läpi TYP:n virkailijat on aivopesty näkemään TYP:n asiakkaat.

        MINÄ en halunnut, enkä halua, enkä tarvitse yhtään mitään muuta kuin palkkatyötä sellaisella palkalla jolla tulee toimeen. Työssäkäyvän ihmisen ei pidä joutua kerjäämään tukia.

        Kun taas kerran minulle tarjottiin orjatyöhääräilypaikkaa siitä lähtökohdasta, että minulla on hyvä olla niinku totanoinniin joku paikka jossa saa olla totanoinniin ihmisten kanssa sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja jossa on työtä joka on minunkaltaiselleni (?) ihmiselle niin terapeuttista ettei siitä tarvitse maksaa palkkaa, kysyin virkailijalta, istuuko hän siinä pallillaan joka päivä ilman palkkaa. Varmasti hänkin tulee joka päivä työpaikalleen ihan vain työn terapeuttisuuden vuoksi, palkkana pelkästään hyvä miäl. Virkailija meni hämilleen, jonka jälkeen työvoimaneuvojani vaihdettiin ja sama meno jatkui ja jatkui vaan.

        TYP on paikka johon kenenkään ei pitäisi erehtyä menemään. Parasta olisi levittää tietoa asiasta nuorille ja niille jotka ovat tietämättömiä asioista. Minäkin jouduin sinne alunperin ihan silkkaa tietämättömyyttäni.

        Itse kun olin TYP:n asiakkaana aikoinaan niin TYP:ssä virkailijat väläyttelivät myös eläkeasioita työkyvyttömyys/sairaseläkettä tms. En suostunut TYP:n terveydenhoitajan/lääkärin tarkastukseen ja sitten myös eräällä TYP käynnillä TYP:n virkailija ja sosiaalityöntekijä myös olivat sitä mieltä että haluaisivat nähdä millasissa oloissa asun yms. Johon en suostunut että tulisivat tutkimaan/nuusimaan miten asun tms. Onko muilla ollut vastaavia asioita TYP:n asiakkaana.


      • kolmekymppinen, työtön
        Eläkeasioita tms kirjoitti:

        Itse kun olin TYP:n asiakkaana aikoinaan niin TYP:ssä virkailijat väläyttelivät myös eläkeasioita työkyvyttömyys/sairaseläkettä tms. En suostunut TYP:n terveydenhoitajan/lääkärin tarkastukseen ja sitten myös eräällä TYP käynnillä TYP:n virkailija ja sosiaalityöntekijä myös olivat sitä mieltä että haluaisivat nähdä millasissa oloissa asun yms. Johon en suostunut että tulisivat tutkimaan/nuusimaan miten asun tms. Onko muilla ollut vastaavia asioita TYP:n asiakkaana.

        Jos tuo on totta siitä kaiketi voisi nostaa kotirauhanhäirintäsyyteen?


      • joku raja sentään
        Eläkeasioita tms kirjoitti:

        Itse kun olin TYP:n asiakkaana aikoinaan niin TYP:ssä virkailijat väläyttelivät myös eläkeasioita työkyvyttömyys/sairaseläkettä tms. En suostunut TYP:n terveydenhoitajan/lääkärin tarkastukseen ja sitten myös eräällä TYP käynnillä TYP:n virkailija ja sosiaalityöntekijä myös olivat sitä mieltä että haluaisivat nähdä millasissa oloissa asun yms. Johon en suostunut että tulisivat tutkimaan/nuusimaan miten asun tms. Onko muilla ollut vastaavia asioita TYP:n asiakkaana.

        En ole ikinä ollu TYPissä, enkä mene. Tai olis ihan kiva pistää ne TYPerykset ojennukseen. Onko tuollanen yksityisasoiden utelu edes laillista, moraalitonta se ainakin on. Ei niille tarvitse eikä pidä kertoa yksityisasoista, vain työnhakuasioita, eivät voi antaa karenssia ihan mistä niitä huvittaa. Todella härksiä touhua tuntuu olevan, kokeilevat miten paljon pystyy nöyryyttämään ja alistamaan.

        Kyllä nuo TYPerykset joutas jauhaa vaikka minkinruuaks, saattas olla etteivät kelpais siihenkään, joku laatuvaatimus minkinruuallakin on.

        Jos kyselevät vaikka vanhemmista tai sisaruksista niin ihan hyvin voi sanoa että "eivät ole TYPin asiakkaita" tai "tuota teidän pitää kysyä heiltä itseltään" tai "miten tämä asia liittyy työllistymiseeni?" tmv.

        Älakää lannistuko, älkääkä antako periksi niille TYPeryksille.


      • ei missään...
        Eläkeasioita tms kirjoitti:

        Itse kun olin TYP:n asiakkaana aikoinaan niin TYP:ssä virkailijat väläyttelivät myös eläkeasioita työkyvyttömyys/sairaseläkettä tms. En suostunut TYP:n terveydenhoitajan/lääkärin tarkastukseen ja sitten myös eräällä TYP käynnillä TYP:n virkailija ja sosiaalityöntekijä myös olivat sitä mieltä että haluaisivat nähdä millasissa oloissa asun yms. Johon en suostunut että tulisivat tutkimaan/nuusimaan miten asun tms. Onko muilla ollut vastaavia asioita TYP:n asiakkaana.

        tapauksessa kannata mennä, niillä on ihan älyttömät "oikeudet" kun kerran ovat uhriksi saaneet

        Laittoivat työttömän nuoren tytön "hoitoon" kun ei löytänyt töitä eräässä sosiaalitoimistossa pari vuotta sitten. Syynä siis ihan se että ei ollut löytänyt töitä. Siihen aikaan muotilause oli "elämänhallinnan puute" - puoli vuotta pillereitä naamaan, jos ei ottanut, piikkiä persuuksiin.

        Sosiaaliämmät ovat sellaisia että kantsii kaikin tavoin heitä välttää.


      • että virkailijat
        kolmekymppinen, työtön kirjoitti:

        Jos tuo on totta siitä kaiketi voisi nostaa kotirauhanhäirintäsyyteen?

        Toki en suostunut siihen että TYP:n virkalijat olisivat tulleet katsomaan miten asun ja missä asun. Sanoin vaan TYP:n virkailijalle ja sosiaalityöntekijälle että ei käy tuollainen homma totta tuo asia on että TYP:ssä väläytellään eläkeasioita tms.


      • TYPin eukoilla
        Eläkeasioita tms kirjoitti:

        Itse kun olin TYP:n asiakkaana aikoinaan niin TYP:ssä virkailijat väläyttelivät myös eläkeasioita työkyvyttömyys/sairaseläkettä tms. En suostunut TYP:n terveydenhoitajan/lääkärin tarkastukseen ja sitten myös eräällä TYP käynnillä TYP:n virkailija ja sosiaalityöntekijä myös olivat sitä mieltä että haluaisivat nähdä millasissa oloissa asun yms. Johon en suostunut että tulisivat tutkimaan/nuusimaan miten asun tms. Onko muilla ollut vastaavia asioita TYP:n asiakkaana.

        kiinnostusta selvittää, miten "asiakkaat" asuvat.
        Notta satuja kertoilet.


      • kolmekymppinen, työtön
        TYPin eukoilla kirjoitti:

        kiinnostusta selvittää, miten "asiakkaat" asuvat.
        Notta satuja kertoilet.

        Mistäs niin päättelet?

        Riippuu ihan TYP:sta millaisia henkilöitä siellä on töissä. Siellä missä itse olin asiakkaana pari vuotta sitten oli ainakin yksi sosiaalitättähäärä joka poti sen verran vakavaa läheisriippuvuusoireyhtymää, että minun on ihan helppo uskoa TYP:stäkin löytyvän henkilöitä jotka ovat valmiita tunkemaan sen hyysärinnokkansa asiakkaidensa kotiolosuhteisiin asti. Minun on helppo uskoa että läheisriippuvaispersereiät hakeutuvt nimenomaan TYP:n kaltaisiin paikkoihin töihin, joiden asiakkaina on ns. "virallisesti ongelmaisia" henkilöitä, joihin he katsovat voivansa kohdistaa sitä perverssiä holhousviettiään.

        Jos joku kertoisi sosiaalipersereiän tunkeutuneen asiakkaansa kotiin ja alkaneen vakkapa siivota siellä, pesemän pyykkiä, tiskaamaan tai tekemään ruokaa sekä syöttämään asiakastaan koska uskoo ettei tämä itte osaa, minun olisi sekin ihan helppo uskoa.


      • siellä heistä,,,
        TYPin eukoilla kirjoitti:

        kiinnostusta selvittää, miten "asiakkaat" asuvat.
        Notta satuja kertoilet.

        on kiinnostusta vaikka mihin.
        On semmoisia jotka työttömyyden takia on joutuneet niitten hampaisiin, käyvät kerran kuussa ratsaamassa kämpän (jos viinaa on tai epäsiistiä, sitten hoitoon, ihan oikeasti, ämmä päättää mikä on epäsiistiä tai viinaa eli ts. jos taviksen kämpässä on illan jälkeen pöydällä muutama juoma, se on hoidon paikka, ihan normielämä siis ei heille käy)


      • kolmekymppinen, työtön
        siellä heistä,,, kirjoitti:

        on kiinnostusta vaikka mihin.
        On semmoisia jotka työttömyyden takia on joutuneet niitten hampaisiin, käyvät kerran kuussa ratsaamassa kämpän (jos viinaa on tai epäsiistiä, sitten hoitoon, ihan oikeasti, ämmä päättää mikä on epäsiistiä tai viinaa eli ts. jos taviksen kämpässä on illan jälkeen pöydällä muutama juoma, se on hoidon paikka, ihan normielämä siis ei heille käy)

        Suomen sosiaalihuolto - jonka sisään TYP:n voi muuten ihan hyvällä syyllä laskea kuuluvaksi - on TÄYNNÄ läheisriippuvaisoireyhtymäisiä henkilöitä, joilta puuttuu täysin ja kokonaan toisen ihmisen integriteetin (loukkaamattomuuden) taju. Heidät on helppo tunnistaa siitä millä tavalla he asennoituvat asiakkaisiinsa. He näkevät maailman paikkana joka on ääriään myöten täynnä rassukoita jotka eivät pärjää ilman heidän holhoustaan. He ovat esimerkiksi näitä tarja tallqvisteja jotka omivat kaikki vanhukset itselleen ja kiillottavat omaa pyhimyksen sädekehäänsä asikkaidensa kustannuksella. Tai sitten näitä TYP:n sosiaalitättähääriä jotka tunkevat tietäväisen nokkansa sinne mihin se heidän nokkansa ei kuulu.

        Suurin osa ihmisistä, jotka esimerkiksi elävät sikolätissä, eivätkä pidä huolta itsestään, ovat tättähäärien holhouksen tuotteita. Jatkuvan rajojen rikkomisen, kunnioituksen puutteen ja holhouksen seurauksena näiltä ihmisiltä on kadonnut usko omiin kykyihin selviytyä. Ja ikävä kyllä tosiasiahan on, että suurelta osalta tavallisista suomalaisista on ihan oikeasti poliittisin päätöksin evätty mahdollisuus selviytyä itse. Heistä/meistä on tehty riippuvaisia riistäjistään.

        Holhouksellaan ihmisiä raiskaavat läheisriippuvaisoireyhtymäiset ovat aikojen kuluessa saaneet nämä ihmiset aivopestyä siihen, että he ovat itse täysin avuttomia eivätkä kykene itse mihinkään. Holhoava tättähäärä, kuten esimerkiksi joku perkeleellinen TYP:n sosiaalitantta, käyttää asiakkaitaan siis hyväksi OMAN holhousviettinsä tyydyttämiseen. Sillä millaisia seurauksia tuollaisella toiminnalla on asiakkaaseen itseensä ei oikeasti ole väliä - pääasia on että tättähäärä saa jokapäiväisen holhouskokemuksensa ja sitä kautta tyydytyksensä.

        Pahinhan tilanne on silloin, kun nämä sosiaalitättähäärät pääevät päättäviin elimiin kuten viime vuosina on käynyt. Silloin holhoaminen laajenee järjestelmälliseksi yhteiskunnan ylläpitämäksi holhousjärjestelmäksi (nykyinen suomalainen yhteiskunta on siitä hyvä esimerkki) joka sairastuttaa järjestelmällisesti ihan tavallisia ihmisiä. Tämä järjestelmä saa ihan tavalliset ihmiset uskomaan olevansa vajaakuntoisia ja sairaita, ja tekee suurista massoista riippuvaisia holhousjärjestelmästä. Kun siihen lisätään vielä maailmanlaajuinen medikalisaatio, toimii tuollainen järjestelmä oopiumina kansalle; suuri massa uinuu lääkeunessaan, avuttomiksi holhottuina, "sairaiksi" aivopestyinä, kun se voisi ihan hyvin vain ELÄÄ SITÄ ELÄMÄÄNSÄ ja rakentaa its eoman elämänsä oman työnsä turvin.

        Hyysäreiden kehittelemä holhousjärjestelmä asennoituu tavallisiin ihmisiin passiivisina objekteina joihin valtaa käyttävät kohdistavat kaikennäköisiä toimenpiteitä. Holhousjärjestelmä on irstas esimerkki täydellisestä tavallisten ihmisten aliarvioimisesta ja heidän aikuisuutensa halveksimisesta.
        Terve järjestelmä näkisi tavalliset ihmiset oman elämänsä subjekteina, jolloin yhteiskunnasta rakennettaisiin sellainen että taviksille mahdollistettaisiin kaikesta holhouksesta vapaa itsenäisen, oman näköisensä elämän rakentaminen. Tällä hetkellä se on mahdollista vain hyvin pienelle osalle taviksista.


      • taitaapi olla
        kolmekymppinen, työtön kirjoitti:

        Suomen sosiaalihuolto - jonka sisään TYP:n voi muuten ihan hyvällä syyllä laskea kuuluvaksi - on TÄYNNÄ läheisriippuvaisoireyhtymäisiä henkilöitä, joilta puuttuu täysin ja kokonaan toisen ihmisen integriteetin (loukkaamattomuuden) taju. Heidät on helppo tunnistaa siitä millä tavalla he asennoituvat asiakkaisiinsa. He näkevät maailman paikkana joka on ääriään myöten täynnä rassukoita jotka eivät pärjää ilman heidän holhoustaan. He ovat esimerkiksi näitä tarja tallqvisteja jotka omivat kaikki vanhukset itselleen ja kiillottavat omaa pyhimyksen sädekehäänsä asikkaidensa kustannuksella. Tai sitten näitä TYP:n sosiaalitättähääriä jotka tunkevat tietäväisen nokkansa sinne mihin se heidän nokkansa ei kuulu.

        Suurin osa ihmisistä, jotka esimerkiksi elävät sikolätissä, eivätkä pidä huolta itsestään, ovat tättähäärien holhouksen tuotteita. Jatkuvan rajojen rikkomisen, kunnioituksen puutteen ja holhouksen seurauksena näiltä ihmisiltä on kadonnut usko omiin kykyihin selviytyä. Ja ikävä kyllä tosiasiahan on, että suurelta osalta tavallisista suomalaisista on ihan oikeasti poliittisin päätöksin evätty mahdollisuus selviytyä itse. Heistä/meistä on tehty riippuvaisia riistäjistään.

        Holhouksellaan ihmisiä raiskaavat läheisriippuvaisoireyhtymäiset ovat aikojen kuluessa saaneet nämä ihmiset aivopestyä siihen, että he ovat itse täysin avuttomia eivätkä kykene itse mihinkään. Holhoava tättähäärä, kuten esimerkiksi joku perkeleellinen TYP:n sosiaalitantta, käyttää asiakkaitaan siis hyväksi OMAN holhousviettinsä tyydyttämiseen. Sillä millaisia seurauksia tuollaisella toiminnalla on asiakkaaseen itseensä ei oikeasti ole väliä - pääasia on että tättähäärä saa jokapäiväisen holhouskokemuksensa ja sitä kautta tyydytyksensä.

        Pahinhan tilanne on silloin, kun nämä sosiaalitättähäärät pääevät päättäviin elimiin kuten viime vuosina on käynyt. Silloin holhoaminen laajenee järjestelmälliseksi yhteiskunnan ylläpitämäksi holhousjärjestelmäksi (nykyinen suomalainen yhteiskunta on siitä hyvä esimerkki) joka sairastuttaa järjestelmällisesti ihan tavallisia ihmisiä. Tämä järjestelmä saa ihan tavalliset ihmiset uskomaan olevansa vajaakuntoisia ja sairaita, ja tekee suurista massoista riippuvaisia holhousjärjestelmästä. Kun siihen lisätään vielä maailmanlaajuinen medikalisaatio, toimii tuollainen järjestelmä oopiumina kansalle; suuri massa uinuu lääkeunessaan, avuttomiksi holhottuina, "sairaiksi" aivopestyinä, kun se voisi ihan hyvin vain ELÄÄ SITÄ ELÄMÄÄNSÄ ja rakentaa its eoman elämänsä oman työnsä turvin.

        Hyysäreiden kehittelemä holhousjärjestelmä asennoituu tavallisiin ihmisiin passiivisina objekteina joihin valtaa käyttävät kohdistavat kaikennäköisiä toimenpiteitä. Holhousjärjestelmä on irstas esimerkki täydellisestä tavallisten ihmisten aliarvioimisesta ja heidän aikuisuutensa halveksimisesta.
        Terve järjestelmä näkisi tavalliset ihmiset oman elämänsä subjekteina, jolloin yhteiskunnasta rakennettaisiin sellainen että taviksille mahdollistettaisiin kaikesta holhouksesta vapaa itsenäisen, oman näköisensä elämän rakentaminen. Tällä hetkellä se on mahdollista vain hyvin pienelle osalle taviksista.

        sadismi, natsit on vallassa


      • Harvempi uskaltaa
        joku raja sentään kirjoitti:

        En ole ikinä ollu TYPissä, enkä mene. Tai olis ihan kiva pistää ne TYPerykset ojennukseen. Onko tuollanen yksityisasoiden utelu edes laillista, moraalitonta se ainakin on. Ei niille tarvitse eikä pidä kertoa yksityisasoista, vain työnhakuasioita, eivät voi antaa karenssia ihan mistä niitä huvittaa. Todella härksiä touhua tuntuu olevan, kokeilevat miten paljon pystyy nöyryyttämään ja alistamaan.

        Kyllä nuo TYPerykset joutas jauhaa vaikka minkinruuaks, saattas olla etteivät kelpais siihenkään, joku laatuvaatimus minkinruuallakin on.

        Jos kyselevät vaikka vanhemmista tai sisaruksista niin ihan hyvin voi sanoa että "eivät ole TYPin asiakkaita" tai "tuota teidän pitää kysyä heiltä itseltään" tai "miten tämä asia liittyy työllistymiseeni?" tmv.

        Älakää lannistuko, älkääkä antako periksi niille TYPeryksille.

        Parempi se olisi vittuilla takaisin ja alkaa kyseleen vastaavaa heiltä,
        "no mites tässä, mites ittelläs, kuullostat vähän kireälle, olekkos harkinnut muuten että tuohon voisi auttaa psykologilla käynti, saisit kato sitten lääkkeet ettei enää niin harmittais"
        tossa on vaan se että siinä tilanteessa sillä toisella on se valta määrätä sut sinne ja sulla ei ole, joten ei ole kovin tasapuolinen tilanne,
        käyttävät melkoista henkistä väkivaltaa eikä siihen ole lupa vastata,
        moni voi jäädä hautomaan tommosta ja sitten se purkautuu tavalla tai toisella, mutta väärään kohteeseen, osalla itseen, masentuvat, osalla muulla tavoin, alkavat juomaan, haukkuun perheenjäseniä tai pahempaa

        parasta on välttää tuollaisia paikkoja kaikin keinoin!


      • Että melkein
        että virkailijat kirjoitti:

        Toki en suostunut siihen että TYP:n virkalijat olisivat tulleet katsomaan miten asun ja missä asun. Sanoin vaan TYP:n virkailijalle ja sosiaalityöntekijälle että ei käy tuollainen homma totta tuo asia on että TYP:ssä väläytellään eläkeasioita tms.

        Melkein sitä nauraisi ääneen jos ei tietäisi että tuollaisia ne ovat.
        Ei sitten mitään yksityisyyden tai ihmisyyden kunnioitusta.


      • Vaikka
        taitaapi olla kirjoitti:

        sadismi, natsit on vallassa

        valtio sitä suorittaisi, ministerien hekuman tuloksena.


      • Riippumattomiksi tuomiot
        Vaikka kirjoitti:

        valtio sitä suorittaisi, ministerien hekuman tuloksena.

        Nykyään menevät täysin suhteilla, pitäisi luoda riippumaton tuomiolaitos.
        Eli kun valtion työntekijä rikkoo lakia, pitäisi rangaista. Nykyään ei heitä lait mitenkään koske.


      • holhousyhteiskunta
        kolmekymppinen, työtön kirjoitti:

        Suomen sosiaalihuolto - jonka sisään TYP:n voi muuten ihan hyvällä syyllä laskea kuuluvaksi - on TÄYNNÄ läheisriippuvaisoireyhtymäisiä henkilöitä, joilta puuttuu täysin ja kokonaan toisen ihmisen integriteetin (loukkaamattomuuden) taju. Heidät on helppo tunnistaa siitä millä tavalla he asennoituvat asiakkaisiinsa. He näkevät maailman paikkana joka on ääriään myöten täynnä rassukoita jotka eivät pärjää ilman heidän holhoustaan. He ovat esimerkiksi näitä tarja tallqvisteja jotka omivat kaikki vanhukset itselleen ja kiillottavat omaa pyhimyksen sädekehäänsä asikkaidensa kustannuksella. Tai sitten näitä TYP:n sosiaalitättähääriä jotka tunkevat tietäväisen nokkansa sinne mihin se heidän nokkansa ei kuulu.

        Suurin osa ihmisistä, jotka esimerkiksi elävät sikolätissä, eivätkä pidä huolta itsestään, ovat tättähäärien holhouksen tuotteita. Jatkuvan rajojen rikkomisen, kunnioituksen puutteen ja holhouksen seurauksena näiltä ihmisiltä on kadonnut usko omiin kykyihin selviytyä. Ja ikävä kyllä tosiasiahan on, että suurelta osalta tavallisista suomalaisista on ihan oikeasti poliittisin päätöksin evätty mahdollisuus selviytyä itse. Heistä/meistä on tehty riippuvaisia riistäjistään.

        Holhouksellaan ihmisiä raiskaavat läheisriippuvaisoireyhtymäiset ovat aikojen kuluessa saaneet nämä ihmiset aivopestyä siihen, että he ovat itse täysin avuttomia eivätkä kykene itse mihinkään. Holhoava tättähäärä, kuten esimerkiksi joku perkeleellinen TYP:n sosiaalitantta, käyttää asiakkaitaan siis hyväksi OMAN holhousviettinsä tyydyttämiseen. Sillä millaisia seurauksia tuollaisella toiminnalla on asiakkaaseen itseensä ei oikeasti ole väliä - pääasia on että tättähäärä saa jokapäiväisen holhouskokemuksensa ja sitä kautta tyydytyksensä.

        Pahinhan tilanne on silloin, kun nämä sosiaalitättähäärät pääevät päättäviin elimiin kuten viime vuosina on käynyt. Silloin holhoaminen laajenee järjestelmälliseksi yhteiskunnan ylläpitämäksi holhousjärjestelmäksi (nykyinen suomalainen yhteiskunta on siitä hyvä esimerkki) joka sairastuttaa järjestelmällisesti ihan tavallisia ihmisiä. Tämä järjestelmä saa ihan tavalliset ihmiset uskomaan olevansa vajaakuntoisia ja sairaita, ja tekee suurista massoista riippuvaisia holhousjärjestelmästä. Kun siihen lisätään vielä maailmanlaajuinen medikalisaatio, toimii tuollainen järjestelmä oopiumina kansalle; suuri massa uinuu lääkeunessaan, avuttomiksi holhottuina, "sairaiksi" aivopestyinä, kun se voisi ihan hyvin vain ELÄÄ SITÄ ELÄMÄÄNSÄ ja rakentaa its eoman elämänsä oman työnsä turvin.

        Hyysäreiden kehittelemä holhousjärjestelmä asennoituu tavallisiin ihmisiin passiivisina objekteina joihin valtaa käyttävät kohdistavat kaikennäköisiä toimenpiteitä. Holhousjärjestelmä on irstas esimerkki täydellisestä tavallisten ihmisten aliarvioimisesta ja heidän aikuisuutensa halveksimisesta.
        Terve järjestelmä näkisi tavalliset ihmiset oman elämänsä subjekteina, jolloin yhteiskunnasta rakennettaisiin sellainen että taviksille mahdollistettaisiin kaikesta holhouksesta vapaa itsenäisen, oman näköisensä elämän rakentaminen. Tällä hetkellä se on mahdollista vain hyvin pienelle osalle taviksista.

        wow, lap lap lap lap, hyvä kirjoitus-


      • ohjaajatantta
        kolmekymppinen, työtön kirjoitti:

        Suomen sosiaalihuolto - jonka sisään TYP:n voi muuten ihan hyvällä syyllä laskea kuuluvaksi - on TÄYNNÄ läheisriippuvaisoireyhtymäisiä henkilöitä, joilta puuttuu täysin ja kokonaan toisen ihmisen integriteetin (loukkaamattomuuden) taju. Heidät on helppo tunnistaa siitä millä tavalla he asennoituvat asiakkaisiinsa. He näkevät maailman paikkana joka on ääriään myöten täynnä rassukoita jotka eivät pärjää ilman heidän holhoustaan. He ovat esimerkiksi näitä tarja tallqvisteja jotka omivat kaikki vanhukset itselleen ja kiillottavat omaa pyhimyksen sädekehäänsä asikkaidensa kustannuksella. Tai sitten näitä TYP:n sosiaalitättähääriä jotka tunkevat tietäväisen nokkansa sinne mihin se heidän nokkansa ei kuulu.

        Suurin osa ihmisistä, jotka esimerkiksi elävät sikolätissä, eivätkä pidä huolta itsestään, ovat tättähäärien holhouksen tuotteita. Jatkuvan rajojen rikkomisen, kunnioituksen puutteen ja holhouksen seurauksena näiltä ihmisiltä on kadonnut usko omiin kykyihin selviytyä. Ja ikävä kyllä tosiasiahan on, että suurelta osalta tavallisista suomalaisista on ihan oikeasti poliittisin päätöksin evätty mahdollisuus selviytyä itse. Heistä/meistä on tehty riippuvaisia riistäjistään.

        Holhouksellaan ihmisiä raiskaavat läheisriippuvaisoireyhtymäiset ovat aikojen kuluessa saaneet nämä ihmiset aivopestyä siihen, että he ovat itse täysin avuttomia eivätkä kykene itse mihinkään. Holhoava tättähäärä, kuten esimerkiksi joku perkeleellinen TYP:n sosiaalitantta, käyttää asiakkaitaan siis hyväksi OMAN holhousviettinsä tyydyttämiseen. Sillä millaisia seurauksia tuollaisella toiminnalla on asiakkaaseen itseensä ei oikeasti ole väliä - pääasia on että tättähäärä saa jokapäiväisen holhouskokemuksensa ja sitä kautta tyydytyksensä.

        Pahinhan tilanne on silloin, kun nämä sosiaalitättähäärät pääevät päättäviin elimiin kuten viime vuosina on käynyt. Silloin holhoaminen laajenee järjestelmälliseksi yhteiskunnan ylläpitämäksi holhousjärjestelmäksi (nykyinen suomalainen yhteiskunta on siitä hyvä esimerkki) joka sairastuttaa järjestelmällisesti ihan tavallisia ihmisiä. Tämä järjestelmä saa ihan tavalliset ihmiset uskomaan olevansa vajaakuntoisia ja sairaita, ja tekee suurista massoista riippuvaisia holhousjärjestelmästä. Kun siihen lisätään vielä maailmanlaajuinen medikalisaatio, toimii tuollainen järjestelmä oopiumina kansalle; suuri massa uinuu lääkeunessaan, avuttomiksi holhottuina, "sairaiksi" aivopestyinä, kun se voisi ihan hyvin vain ELÄÄ SITÄ ELÄMÄÄNSÄ ja rakentaa its eoman elämänsä oman työnsä turvin.

        Hyysäreiden kehittelemä holhousjärjestelmä asennoituu tavallisiin ihmisiin passiivisina objekteina joihin valtaa käyttävät kohdistavat kaikennäköisiä toimenpiteitä. Holhousjärjestelmä on irstas esimerkki täydellisestä tavallisten ihmisten aliarvioimisesta ja heidän aikuisuutensa halveksimisesta.
        Terve järjestelmä näkisi tavalliset ihmiset oman elämänsä subjekteina, jolloin yhteiskunnasta rakennettaisiin sellainen että taviksille mahdollistettaisiin kaikesta holhouksesta vapaa itsenäisen, oman näköisensä elämän rakentaminen. Tällä hetkellä se on mahdollista vain hyvin pienelle osalle taviksista.

        Tuossa on asiaa! Olen samaa mieltä, vaikka itse työskentelenkin paikasaa, jossa yksi työkenttä on työllistämiskuvio.


      • Anonyymi
        ohjaajatantta kirjoitti:

        Tuossa on asiaa! Olen samaa mieltä, vaikka itse työskentelenkin paikasaa, jossa yksi työkenttä on työllistämiskuvio.

        Miettikääpä huviksenne asiaa heidän näkökulmastaan. Kaikista näistä turhista tapaamisista, asiakkaan juoksutuksista ja kotikäynneistä juoksee paksu valtion palkka. Selittää heti yhtä ja toista mystistä heidän käytöksessään. Ja samalla paljastuu mitä kusetusta kaikki on


    • Sinullakin oikeuksia

      Joo. Olen lukenut useita mielipiteitä ja muutaman tutkimuksenkin Työvoiman palvelukeskuksista. Kaikki ovat olleet kertomasi mukaisia, eli työharjoitteluissa kierrättämisiä ja eläkkeelle ohjaamista. Varsinaista oikeaan työhön johtavaa palvelua ei ole ollut saatavilla.

      Sinulle ja monien muiden TYP:n tai Työ- ja elinkeinotoimistojen asiakkaille sanktioiden uhalla määrätyt palvelut eivät ole tätä päivää. Laissa Julkisista työvoimapalveluista korostetaan työvoimapalveluiden vapaata valintaa. Eli sinulla kuten muillakin on vapaus valita itsellesi sopiva työvoimapalvelu.

      Virkailijan osoittaessa sinulle esim. harjoittelupaikkoja tms. tulee hänen osoitustensa vastata sitä mitä olet yhdessä virkailijan kanssa sopinut työnhakusuunnitelmassa. Lisäksi harjoittelupaikka- tai työpaikkaan osoituksen pitää olla sinulle määritellyn palvelutarpeen mukainen. Sinulle pitää olla määritelty yhdessä virkailijan kanssa palvelutarve joka voi olla työnhaku, koulutus, työhönvalmennus ym, ym,. Palvelutarpeen pitää olla mahdollisimman oikea.

      Jos työnhakusuunnitelma ja palvelutarve on kohdallasi oikein tehty niin silloin sinäkin olet tyytyväisenä menossa esim. työharjoitteluun. Nyt nähtävästi ei ole.

      Nähtävästi virkailijat ovat yksipuolisesti kirjoitelleet sinulle työnhakusuunnitelmat ja allekirjoituttaneet ne sinulla. Sen ihmeemmin ajattelematta olet ne hyväksynyt ja virkailija toimii nyt sen mukaan.

      Kehottaisinkin sinua olemaan seuraavalla tapaamiskerralla tiukempi ja vaatimaan muita palveluja kuin työharjoittelua. Voit myös vaatia työnhakusuunnitelman uudelleen tekemistä tai korjaamista. Jos virkailija heittäytyy hankalaksi vaihda virkailija. (niin minäkin tein).

      Jos haluat kokonaan pois TYP:n asiakkuudesta ja palata Työ- ja elinkeinotoimistoon niin soitat heti virkailijallesi ja pyydät siirtoa. Jos asioita hoitava virkailija kieltäytyy niin pyydät kirjallisen valituskelpoisen päätöksen asiasta, jos ei suostu niin pyydät kirjallisen päätöksen kirjallisesti.

      Kyllä sinullakin on oikeuksia hyvään ja kunnolliseen palveluun. Harva tietää, uskaltaa, haluaa vaatia kunnon palvelua siksi näissä paikosisa käyttäydytään ja toimitaan miten sattuu.

      Lue nämä:

      JPTL= Laki Julkisista Työvoimapalvelusita
      Työttömyysturvalaki
      TYö- ja Elinkeinoministeriön ohjeet:
      -työnhakusuunnitelmasta
      -työvoiman palvelukeskuksista
      ym. ym.

      Nämä kaikki löydät mm. www.finlex.fi ja ihan googlaamalla sekä www.tem.fi
      Lisäksi voit aina soittaa ja kysyä neuvoa virkamiehiltä. He ovat aina velvollisia neuvomaan. Itse olen muutamia kertoja soitellut suoraan Työ- ja Elinkeinoministeriöön.

      Toivotan sinulle jämäkkää, rehtiä suoraselkäisyyttä asioidesi hoidossa

      • aina vaan:

        Nähtävästi virkailijat ovat yksipuolisesti kirjoitelleet sinulle työnhakusuunnitelmat ja allekirjoituttaneet ne sinulla. Sen ihmeemmin ajattelematta olet ne hyväksynyt ja virkailija toimii nyt sen mukaan.
        ................
        Näin tekevät kaikki virkamiehet. Itse en allekirjoittanut mitään typissä, siitäpä vasta suuttuivat. Sama muittenkin virkamiesten kanssa, ei ole pelkkä typpi tommonen.


      • + sak likainen raha

        Jos haluat kokonaan pois TYP:n asiakkuudesta ja palata Työ- ja elinkeinotoimistoon niin soitat heti virkailijallesi ja pyydät siirtoa. Jos asioita hoitava virkailija kieltäytyy niin pyydät kirjallisen valituskelpoisen päätöksen asiasta, jos ei suostu niin pyydät kirjallisen päätöksen kirjallisesti.


        siis mitä se auttaa kerta ei typistä pääse pois muuten kuin olemalla 9 kk töissä.


      • tämä selvä
        aina vaan: kirjoitti:

        Nähtävästi virkailijat ovat yksipuolisesti kirjoitelleet sinulle työnhakusuunnitelmat ja allekirjoituttaneet ne sinulla. Sen ihmeemmin ajattelematta olet ne hyväksynyt ja virkailija toimii nyt sen mukaan.
        ................
        Näin tekevät kaikki virkamiehet. Itse en allekirjoittanut mitään typissä, siitäpä vasta suuttuivat. Sama muittenkin virkamiesten kanssa, ei ole pelkkä typpi tommonen.

        "siitäpä vasta suuttuivat"
        Sen kun vaan suuttuvat, minä en välitä siitä, korkeintaan kiristän "vitutusruuvia" lisää viileällä käytökesellä ja vähän hymyilemällä. Suuttuminen on sen suuttujan vika, ei sun.


      • helpolla
        + sak likainen raha kirjoitti:

        Jos haluat kokonaan pois TYP:n asiakkuudesta ja palata Työ- ja elinkeinotoimistoon niin soitat heti virkailijallesi ja pyydät siirtoa. Jos asioita hoitava virkailija kieltäytyy niin pyydät kirjallisen valituskelpoisen päätöksen asiasta, jos ei suostu niin pyydät kirjallisen päätöksen kirjallisesti.


        siis mitä se auttaa kerta ei typistä pääse pois muuten kuin olemalla 9 kk töissä.

        Ei riittänyt irtisanomiseen kirjallinen ilmoitus.

        TYP:n palvelukeskuspäällikön mukaan on olemassa työministeriön ohjeistus TMO14:00/2007. "Asiakkuuden siirtäminen palvelukeskuksesta työvoimatoimistoon edellyttää asiakkaan palvelutarpeen uudelleen arviointia ja sitä, että uudelleenarvioinnin perusteella työvoimatoimiston peruspalvelut katsotaan riittäväksi ja asiakkaan työllistymistä parhaiten tukevaksi palveluksi."

        Ennen tietojenluovutussuostumuksen allekirjoitusta ei mainittu mitään salaisesta ohjeistuksesta (en ole vieläkään nähnyt kyseistä ohjetta), korostettiin vain, että irtisanomiseen riittää kirjallinen ilmoitus. Ei riittänyt.

        Pelastukseni oli palkkatukityö, jonka jälkeen pääsin pois TYP:stä, mutta en ilman nöyryytysyritystä. Ennen työsopimuksen päättymistä oli järjestetty istunto TYP:iin, jossa olisivat mukana työnantajan edustaja, TYP:n ja sos.toimiston akat.

        Olen yli viisikymppinen eikä minulla ole mielenterveys,- viina- eikä muitakaan ongelmia ja työni hoidin hyvin, joten en katsonut tarpeelliseksi mennä kyseiseen istuntoon nöyryytettäväksi. Porukka oli käynyt myös työpaikallani, mutta onneksi olin lomalla, ettei tarvinnut nähdä niitä. TYP:n asiakkaita kohdellaan kuin vähäjärkisiä holhottavia.

        Yhden kerran jouduin vielä TYP:ssä käymään. Täti oli kirjoittanut valmiiksi loppuarvion, jonka mukaan olin täysin kykenevä siirtymään avoimille työmarkkinoille. Ei minulta kykyä puuttunut ennenkään, vain palkkatyö.

        Kiusaa se on pienikin kiusa, ajatteli varmaan TYP-täti, kun hän ilmoitti viimeisenä työsopimuspäivänä KELA:lle, ettei minulla ole päivärahaoikeutta, koska en ole ilmoittautunut työnhakijaksi viimeisenä sopimuspäivänä. Ei tiennyt TYP:n täti, ettei asia kuulunut KELA:lle mitenkään, vaan liitolle ja toiseksi ilmoittauduin työnhakijaksi ensimmäisenä työttömyyspäivänä ja se riitti.

        Kiertäkää TYP kaukaa!!!


      • kolmekymppinen, työtön
        helpolla kirjoitti:

        Ei riittänyt irtisanomiseen kirjallinen ilmoitus.

        TYP:n palvelukeskuspäällikön mukaan on olemassa työministeriön ohjeistus TMO14:00/2007. "Asiakkuuden siirtäminen palvelukeskuksesta työvoimatoimistoon edellyttää asiakkaan palvelutarpeen uudelleen arviointia ja sitä, että uudelleenarvioinnin perusteella työvoimatoimiston peruspalvelut katsotaan riittäväksi ja asiakkaan työllistymistä parhaiten tukevaksi palveluksi."

        Ennen tietojenluovutussuostumuksen allekirjoitusta ei mainittu mitään salaisesta ohjeistuksesta (en ole vieläkään nähnyt kyseistä ohjetta), korostettiin vain, että irtisanomiseen riittää kirjallinen ilmoitus. Ei riittänyt.

        Pelastukseni oli palkkatukityö, jonka jälkeen pääsin pois TYP:stä, mutta en ilman nöyryytysyritystä. Ennen työsopimuksen päättymistä oli järjestetty istunto TYP:iin, jossa olisivat mukana työnantajan edustaja, TYP:n ja sos.toimiston akat.

        Olen yli viisikymppinen eikä minulla ole mielenterveys,- viina- eikä muitakaan ongelmia ja työni hoidin hyvin, joten en katsonut tarpeelliseksi mennä kyseiseen istuntoon nöyryytettäväksi. Porukka oli käynyt myös työpaikallani, mutta onneksi olin lomalla, ettei tarvinnut nähdä niitä. TYP:n asiakkaita kohdellaan kuin vähäjärkisiä holhottavia.

        Yhden kerran jouduin vielä TYP:ssä käymään. Täti oli kirjoittanut valmiiksi loppuarvion, jonka mukaan olin täysin kykenevä siirtymään avoimille työmarkkinoille. Ei minulta kykyä puuttunut ennenkään, vain palkkatyö.

        Kiusaa se on pienikin kiusa, ajatteli varmaan TYP-täti, kun hän ilmoitti viimeisenä työsopimuspäivänä KELA:lle, ettei minulla ole päivärahaoikeutta, koska en ole ilmoittautunut työnhakijaksi viimeisenä sopimuspäivänä. Ei tiennyt TYP:n täti, ettei asia kuulunut KELA:lle mitenkään, vaan liitolle ja toiseksi ilmoittauduin työnhakijaksi ensimmäisenä työttömyyspäivänä ja se riitti.

        Kiertäkää TYP kaukaa!!!

        Minullekin järjestettiin oikein hieno ja mahtava palaveri psykiatrin vastaanotolle. Palaveriin osallistui minun lisäkseni psykiatri, TYP:n sosiaalityötekijä, ja kaksi muuta huolestunutta tättähäärää miettimään että mitä mulle pitäis tehdä. Minua kohdeltiin kuin olisi jumalattoman vaikea, moniongelmainen ihminen. Jos on tarpeeksi jo rääkkiintynyt, väsynyt ja vittuuntunut noiden rattaiden välissä pyörimiseen, en ihmettele että moni alkaa oikeasti uskoa itsekin olevansa sairas. Palaverissa minulle väläyteltiin jopa "mahdollisuutta" PÄÄSTÄ mielisairaalan osastolle vähäksi aikaa "lepäämään"!!!

        Ei. Minä en ollut, enkä ole vieläkään millään tavalla kuuppaongelmainen. Ainoa mitä tarvitsin, ja tarvitsen, on normaali työsuhde palkalla jolla tulee toimeen. KYLLÄ. Ihan totta!

        En ole vieläkään saanut sen läheisriippuvaishirviösosiaalitantan huolesta mykkyrällä ollutta katsetta mielestäni. Hyi helvetti.

        Onneksi viimeisin TYP:n työvoimaneuvoja sattui olemaan edes hiukan järkeä omaava. Kahden kesken se vihjaisi minulle, että älä vain ala sitten syömään mitään lääkkeitä vaikka ne niitä määräisi. Ilmeisesti se oli itsekin hieman kyrpiityyt koko työhönsä ja oli tietoinen siitä missä mennään. Näki ettei minussa oikeasti ole mitään vikaa. Mutta töitä ei sekään minulle löytänyt. Orjuutta sitäkin enemmän.

        Tähän mielenterveysterrorismiin pitäisi myöskin puuttua rankalla kädellä. Nuoria ihmisiä, jotka eivät tarvitsisi mitään muuta kuin TYÖTÄ ja PALKKAA, syrjäytetään ja invalidisoidaan jo elämän alkutaipaleella lyöden mt- diagnooseilla ja mielenterveys"hoidoilla" joita ei oikeasti tarvita.


      • se neuvoja
        kolmekymppinen, työtön kirjoitti:

        Minullekin järjestettiin oikein hieno ja mahtava palaveri psykiatrin vastaanotolle. Palaveriin osallistui minun lisäkseni psykiatri, TYP:n sosiaalityötekijä, ja kaksi muuta huolestunutta tättähäärää miettimään että mitä mulle pitäis tehdä. Minua kohdeltiin kuin olisi jumalattoman vaikea, moniongelmainen ihminen. Jos on tarpeeksi jo rääkkiintynyt, väsynyt ja vittuuntunut noiden rattaiden välissä pyörimiseen, en ihmettele että moni alkaa oikeasti uskoa itsekin olevansa sairas. Palaverissa minulle väläyteltiin jopa "mahdollisuutta" PÄÄSTÄ mielisairaalan osastolle vähäksi aikaa "lepäämään"!!!

        Ei. Minä en ollut, enkä ole vieläkään millään tavalla kuuppaongelmainen. Ainoa mitä tarvitsin, ja tarvitsen, on normaali työsuhde palkalla jolla tulee toimeen. KYLLÄ. Ihan totta!

        En ole vieläkään saanut sen läheisriippuvaishirviösosiaalitantan huolesta mykkyrällä ollutta katsetta mielestäni. Hyi helvetti.

        Onneksi viimeisin TYP:n työvoimaneuvoja sattui olemaan edes hiukan järkeä omaava. Kahden kesken se vihjaisi minulle, että älä vain ala sitten syömään mitään lääkkeitä vaikka ne niitä määräisi. Ilmeisesti se oli itsekin hieman kyrpiityyt koko työhönsä ja oli tietoinen siitä missä mennään. Näki ettei minussa oikeasti ole mitään vikaa. Mutta töitä ei sekään minulle löytänyt. Orjuutta sitäkin enemmän.

        Tähän mielenterveysterrorismiin pitäisi myöskin puuttua rankalla kädellä. Nuoria ihmisiä, jotka eivät tarvitsisi mitään muuta kuin TYÖTÄ ja PALKKAA, syrjäytetään ja invalidisoidaan jo elämän alkutaipaleella lyöden mt- diagnooseilla ja mielenterveys"hoidoilla" joita ei oikeasti tarvita.

        Onneksi viimeisin TYP:n työvoimaneuvoja sattui olemaan edes hiukan järkeä omaava. Kahden kesken se vihjaisi minulle, että älä vain ala sitten syömään mitään lääkkeitä vaikka ne niitä määräisi. Ilmeisesti se oli itsekin hieman kyrpiityyt koko työhönsä ja oli tietoinen siitä missä mennään. Näki ettei minussa oikeasti ole mitään vikaa. Mutta töitä ei sekään minulle löytänyt. Orjuutta sitäkin enemmän.
        -----------
        Jos se siellä on pari vuotta jo ollut, kaippa ne ovat ensimmäiset ruumiit saaneet niillä aikaan.
        Johan ne nykyään alkaa kouluissa niitä tyrkyttään lapsille, sitten neropatit on keksineet että pitää saada lisää lääkkeitä lapsille kun muutama niitä syönyt niin kauan että alkaneet kouluissaan ammuskeleen.


      • osaa sanoa ei
        helpolla kirjoitti:

        Ei riittänyt irtisanomiseen kirjallinen ilmoitus.

        TYP:n palvelukeskuspäällikön mukaan on olemassa työministeriön ohjeistus TMO14:00/2007. "Asiakkuuden siirtäminen palvelukeskuksesta työvoimatoimistoon edellyttää asiakkaan palvelutarpeen uudelleen arviointia ja sitä, että uudelleenarvioinnin perusteella työvoimatoimiston peruspalvelut katsotaan riittäväksi ja asiakkaan työllistymistä parhaiten tukevaksi palveluksi."

        Ennen tietojenluovutussuostumuksen allekirjoitusta ei mainittu mitään salaisesta ohjeistuksesta (en ole vieläkään nähnyt kyseistä ohjetta), korostettiin vain, että irtisanomiseen riittää kirjallinen ilmoitus. Ei riittänyt.

        Pelastukseni oli palkkatukityö, jonka jälkeen pääsin pois TYP:stä, mutta en ilman nöyryytysyritystä. Ennen työsopimuksen päättymistä oli järjestetty istunto TYP:iin, jossa olisivat mukana työnantajan edustaja, TYP:n ja sos.toimiston akat.

        Olen yli viisikymppinen eikä minulla ole mielenterveys,- viina- eikä muitakaan ongelmia ja työni hoidin hyvin, joten en katsonut tarpeelliseksi mennä kyseiseen istuntoon nöyryytettäväksi. Porukka oli käynyt myös työpaikallani, mutta onneksi olin lomalla, ettei tarvinnut nähdä niitä. TYP:n asiakkaita kohdellaan kuin vähäjärkisiä holhottavia.

        Yhden kerran jouduin vielä TYP:ssä käymään. Täti oli kirjoittanut valmiiksi loppuarvion, jonka mukaan olin täysin kykenevä siirtymään avoimille työmarkkinoille. Ei minulta kykyä puuttunut ennenkään, vain palkkatyö.

        Kiusaa se on pienikin kiusa, ajatteli varmaan TYP-täti, kun hän ilmoitti viimeisenä työsopimuspäivänä KELA:lle, ettei minulla ole päivärahaoikeutta, koska en ole ilmoittautunut työnhakijaksi viimeisenä sopimuspäivänä. Ei tiennyt TYP:n täti, ettei asia kuulunut KELA:lle mitenkään, vaan liitolle ja toiseksi ilmoittauduin työnhakijaksi ensimmäisenä työttömyyspäivänä ja se riitti.

        Kiertäkää TYP kaukaa!!!

        Siellä jos ei osaa sanoa ei, sitä joutuu vaikka mihin kuseen, nuoria lakoon laittavat noilla hommilla.


      • kolmekymppinen, työtön
        se neuvoja kirjoitti:

        Onneksi viimeisin TYP:n työvoimaneuvoja sattui olemaan edes hiukan järkeä omaava. Kahden kesken se vihjaisi minulle, että älä vain ala sitten syömään mitään lääkkeitä vaikka ne niitä määräisi. Ilmeisesti se oli itsekin hieman kyrpiityyt koko työhönsä ja oli tietoinen siitä missä mennään. Näki ettei minussa oikeasti ole mitään vikaa. Mutta töitä ei sekään minulle löytänyt. Orjuutta sitäkin enemmän.
        -----------
        Jos se siellä on pari vuotta jo ollut, kaippa ne ovat ensimmäiset ruumiit saaneet niillä aikaan.
        Johan ne nykyään alkaa kouluissa niitä tyrkyttään lapsille, sitten neropatit on keksineet että pitää saada lisää lääkkeitä lapsille kun muutama niitä syönyt niin kauan että alkaneet kouluissaan ammuskeleen.

        Tässä on muuten mies (Dr. John Breeding) jota kannattaa kuunnella tarkasti. Sil on tubessa monta videopätkää joihin todella kannattaa perehtyä. Tässä hän ottaa kantaa medikalisaatioon. Erityisesti näihin muotidiagnooseihin (ADHD, Pibo yms) ja niihin perustuviin lääkitsemisiin. Täällä uskotaan niin auktoriteettiuskovaisesti yleisiin totuuksiin että se unohtuu että maailmassa on olemassa monenlaisia eri koulukuntia, ja ammattilaisia joiden näkemykset poikkeaa huomattavasti yleisistä totuuksista. Antaa näkökulmaa siihenkin mitä suomessa tehdään nuorille ihmisille. Hälyyttävää on se, että suomessa nämä TYPit ja muut on valjastettu myöskin palvelemaan osaksi madikalisaatiota.

        http://www.youtube.com/watch?v=FktJG-ekGH0&feature=channel


      • lääkäri sanoo
        kolmekymppinen, työtön kirjoitti:

        Tässä on muuten mies (Dr. John Breeding) jota kannattaa kuunnella tarkasti. Sil on tubessa monta videopätkää joihin todella kannattaa perehtyä. Tässä hän ottaa kantaa medikalisaatioon. Erityisesti näihin muotidiagnooseihin (ADHD, Pibo yms) ja niihin perustuviin lääkitsemisiin. Täällä uskotaan niin auktoriteettiuskovaisesti yleisiin totuuksiin että se unohtuu että maailmassa on olemassa monenlaisia eri koulukuntia, ja ammattilaisia joiden näkemykset poikkeaa huomattavasti yleisistä totuuksista. Antaa näkökulmaa siihenkin mitä suomessa tehdään nuorille ihmisille. Hälyyttävää on se, että suomessa nämä TYPit ja muut on valjastettu myöskin palvelemaan osaksi madikalisaatiota.

        http://www.youtube.com/watch?v=FktJG-ekGH0&feature=channel

        eli ensin pistää psykologi tai sairaanhoitaja lääkärille, lääkäri uskoo saman alan ihmistä, typerys uskoo auktoriteetin takia lääkäriä vaikkei mitään vikaa olisi aiemmin ollut niin alkaa sitten syömään pillereitä ja pian on siinä kunnossa mitä aiemmin sanottiin olevan, hienoa touhua kertakaikkiaan, ihmiset nyt uskoo vaikka mihin jumaliinkin jne. joten ei tossa sinänsä mitään kummallista ole


      • kolmekymppinen, työtön
        lääkäri sanoo kirjoitti:

        eli ensin pistää psykologi tai sairaanhoitaja lääkärille, lääkäri uskoo saman alan ihmistä, typerys uskoo auktoriteetin takia lääkäriä vaikkei mitään vikaa olisi aiemmin ollut niin alkaa sitten syömään pillereitä ja pian on siinä kunnossa mitä aiemmin sanottiin olevan, hienoa touhua kertakaikkiaan, ihmiset nyt uskoo vaikka mihin jumaliinkin jne. joten ei tossa sinänsä mitään kummallista ole

        Esimerkki psykiatrisesta vallankäytöstä yhteiskunnallisten epäkohtien peittämiseksi:

        "DRAPETOMANIA oli psykiatrinen termi, jolla tarkoitettiin mustaihoisten orjien taipumusta karata omistajiltaan. Termin keksi louisianalainen lääkäri Samuel A. Cartwright vuonna 1851.

        Monet orjanomistajat uskoivat parantavansa orjien elämää, eivätkä siten käsittäneet miksi jotkut halusivat karata. Cartwright uskoi, että drapetomania oli hoidettavissa oleva sairaus. Tehokkaiksi parannuskeinoiksi hän ehdotti ruoskimista ja varpaiden amputointia. Cartwright keksi myös termin Dysaethesia Aethiopica kuvaamaan orjien motivaationpuutetta ja ruoskiminen oli parannuskeino tähänkin vaivaan.

        Drapetomania on tärkeä historiallinen esimerkki tieteellisestä rasismista."


        SYRJÄYTYMINEN, (johon kytkeytyy monet psykiatriset termit kuten esimerkiksi kliininen masennus) on termi jolla tarkoitetaan tavallisten suomalaisten elämistä työelämän ulkopuolella.

        Monet hyysärit uskovat parantavansa syrjäytettyjen elämää kaikenlaisilla leimoilla, eivätkä siten käsitä miksi monet silti jäävät edelleenkin syrjään työelämästä. 2009- luvun suomalainen yhteiskunta uskoo että syrjäytyminen on parannettavissa oleva sairaus. Tehokkaiksi parannuskeinoiksi syrjäytymiseen tämä yhteiskunta ehdottaa palkatonta orjatyötä, hääräilykursseja, psykiatristen diagnoosien haalimista, CV:n pilkun viilauksen treenaamista sekä karenssilla uhkailua.

        Tämän yhteiskunnan hyysäripopulaatio on keksinyt myös termin "sosiaalipummi", joka kuvaa syrjäytettyä ihmistä joka potee motivaationpuutetta suhteessa orjatöihin, uskon puutetta oikean työsuhteen saamisen mahdollisuuteen, sekä täydellistä luottamuspulaa valtaa käyttäviä elimiä kohtaan. Psykiatristen diagnoosien haaliminen, elämänhallinta- taaksepäin-kaatuilukurssit sekä karenssilla uhkailu ovat parannuskeinoja tähänkin vaivaan.

        Mistä syrjäytyminen on tärkeä historiallinen esimerkki, voi jokainen miettiä itse tykönään.


      • eipä ole tuohon
        kolmekymppinen, työtön kirjoitti:

        Esimerkki psykiatrisesta vallankäytöstä yhteiskunnallisten epäkohtien peittämiseksi:

        "DRAPETOMANIA oli psykiatrinen termi, jolla tarkoitettiin mustaihoisten orjien taipumusta karata omistajiltaan. Termin keksi louisianalainen lääkäri Samuel A. Cartwright vuonna 1851.

        Monet orjanomistajat uskoivat parantavansa orjien elämää, eivätkä siten käsittäneet miksi jotkut halusivat karata. Cartwright uskoi, että drapetomania oli hoidettavissa oleva sairaus. Tehokkaiksi parannuskeinoiksi hän ehdotti ruoskimista ja varpaiden amputointia. Cartwright keksi myös termin Dysaethesia Aethiopica kuvaamaan orjien motivaationpuutetta ja ruoskiminen oli parannuskeino tähänkin vaivaan.

        Drapetomania on tärkeä historiallinen esimerkki tieteellisestä rasismista."


        SYRJÄYTYMINEN, (johon kytkeytyy monet psykiatriset termit kuten esimerkiksi kliininen masennus) on termi jolla tarkoitetaan tavallisten suomalaisten elämistä työelämän ulkopuolella.

        Monet hyysärit uskovat parantavansa syrjäytettyjen elämää kaikenlaisilla leimoilla, eivätkä siten käsitä miksi monet silti jäävät edelleenkin syrjään työelämästä. 2009- luvun suomalainen yhteiskunta uskoo että syrjäytyminen on parannettavissa oleva sairaus. Tehokkaiksi parannuskeinoiksi syrjäytymiseen tämä yhteiskunta ehdottaa palkatonta orjatyötä, hääräilykursseja, psykiatristen diagnoosien haalimista, CV:n pilkun viilauksen treenaamista sekä karenssilla uhkailua.

        Tämän yhteiskunnan hyysäripopulaatio on keksinyt myös termin "sosiaalipummi", joka kuvaa syrjäytettyä ihmistä joka potee motivaationpuutetta suhteessa orjatöihin, uskon puutetta oikean työsuhteen saamisen mahdollisuuteen, sekä täydellistä luottamuspulaa valtaa käyttäviä elimiä kohtaan. Psykiatristen diagnoosien haaliminen, elämänhallinta- taaksepäin-kaatuilukurssit sekä karenssilla uhkailu ovat parannuskeinoja tähänkin vaivaan.

        Mistä syrjäytyminen on tärkeä historiallinen esimerkki, voi jokainen miettiä itse tykönään.

        lisättävää.


      • tässä...
        helpolla kirjoitti:

        Ei riittänyt irtisanomiseen kirjallinen ilmoitus.

        TYP:n palvelukeskuspäällikön mukaan on olemassa työministeriön ohjeistus TMO14:00/2007. "Asiakkuuden siirtäminen palvelukeskuksesta työvoimatoimistoon edellyttää asiakkaan palvelutarpeen uudelleen arviointia ja sitä, että uudelleenarvioinnin perusteella työvoimatoimiston peruspalvelut katsotaan riittäväksi ja asiakkaan työllistymistä parhaiten tukevaksi palveluksi."

        Ennen tietojenluovutussuostumuksen allekirjoitusta ei mainittu mitään salaisesta ohjeistuksesta (en ole vieläkään nähnyt kyseistä ohjetta), korostettiin vain, että irtisanomiseen riittää kirjallinen ilmoitus. Ei riittänyt.

        Pelastukseni oli palkkatukityö, jonka jälkeen pääsin pois TYP:stä, mutta en ilman nöyryytysyritystä. Ennen työsopimuksen päättymistä oli järjestetty istunto TYP:iin, jossa olisivat mukana työnantajan edustaja, TYP:n ja sos.toimiston akat.

        Olen yli viisikymppinen eikä minulla ole mielenterveys,- viina- eikä muitakaan ongelmia ja työni hoidin hyvin, joten en katsonut tarpeelliseksi mennä kyseiseen istuntoon nöyryytettäväksi. Porukka oli käynyt myös työpaikallani, mutta onneksi olin lomalla, ettei tarvinnut nähdä niitä. TYP:n asiakkaita kohdellaan kuin vähäjärkisiä holhottavia.

        Yhden kerran jouduin vielä TYP:ssä käymään. Täti oli kirjoittanut valmiiksi loppuarvion, jonka mukaan olin täysin kykenevä siirtymään avoimille työmarkkinoille. Ei minulta kykyä puuttunut ennenkään, vain palkkatyö.

        Kiusaa se on pienikin kiusa, ajatteli varmaan TYP-täti, kun hän ilmoitti viimeisenä työsopimuspäivänä KELA:lle, ettei minulla ole päivärahaoikeutta, koska en ole ilmoittautunut työnhakijaksi viimeisenä sopimuspäivänä. Ei tiennyt TYP:n täti, ettei asia kuulunut KELA:lle mitenkään, vaan liitolle ja toiseksi ilmoittauduin työnhakijaksi ensimmäisenä työttömyyspäivänä ja se riitti.

        Kiertäkää TYP kaukaa!!!

        http://hallinto.lempaala.fi/d5web/kokous/KOKOUS-734-4-Liite-2.PDF

        Yo. dokumentista alla otteita. Tämä on kaiketi alkuperäisen 31.5.2007 TMO 14:00/2007 dokumentin kopio.

        Mutta onko Lempäälän kunta satuillut kaksi ensimmäistä sivua (1 ja 2). Katso dokumentin ylätunnisteet.

        TYÖVOIMAN PALVELUKESKUSTEN VALTAKUNNALLISET ASIAKKUUSKRITEERIT
        .
        .
        .
        TYP tekee asiakkaasta loppuraportin (TYPPI-järjestelmässä), joka toimitetaan
        vastaanottavalle taholle. Jos asiakas siirtyy työvoimatoimistoon, työvoimatoimiston
        tulee sopia viivytyksettä asiakkaan kanssa siitä, miten palveluprosessi jatkuu
        työvoimatoimiston palveluilla.

        .
        .

        TYP pyrkii kaikin käytettävissä olevin keinoin auttamaan ja tukemaan asiakkaita
        heidän työ- ja toimintakykynsä sekä työllistymahdollisuuksiensa parantamisessa.
        Jos työvoimatoimiston ja kunnan edustajat yhdessä TYP:ssa toteavat, ettei asiakas
        ole motivoitunut eikä motivoitavissa parantamaan omaa tilannettaa, asiakkuus
        TYP:ssä päätetään.

        .
        .

        Jos asiakas esitää toiveen, että hänen asiakkuutensa siirtämisestä työvoimatoimiston
        peruspalveluihin, TYP tekee asiantuntija-arvion siitä, voidaanko asiakkaan työllistymisedellytyksiä parantaa peruspalveluilla. Jos asiakkaan palvelutarve osoittaa, että TYP:n palveluja tarvitaan edelleen, siirtoon ei suostuta. Jos asikas peruu tietojen vaihtamiseen antamansa suostumuksen, TYP:n tulee arvioida, voiko asiakkuus TYP:ssa jatkua.

        ///

        Hankala on TYPistä päästä pois, jos ei edes tietojenluovutusluvan peruttaminenkaan auta.


      • Asiakkuus...
        tässä... kirjoitti:

        http://hallinto.lempaala.fi/d5web/kokous/KOKOUS-734-4-Liite-2.PDF

        Yo. dokumentista alla otteita. Tämä on kaiketi alkuperäisen 31.5.2007 TMO 14:00/2007 dokumentin kopio.

        Mutta onko Lempäälän kunta satuillut kaksi ensimmäistä sivua (1 ja 2). Katso dokumentin ylätunnisteet.

        TYÖVOIMAN PALVELUKESKUSTEN VALTAKUNNALLISET ASIAKKUUSKRITEERIT
        .
        .
        .
        TYP tekee asiakkaasta loppuraportin (TYPPI-järjestelmässä), joka toimitetaan
        vastaanottavalle taholle. Jos asiakas siirtyy työvoimatoimistoon, työvoimatoimiston
        tulee sopia viivytyksettä asiakkaan kanssa siitä, miten palveluprosessi jatkuu
        työvoimatoimiston palveluilla.

        .
        .

        TYP pyrkii kaikin käytettävissä olevin keinoin auttamaan ja tukemaan asiakkaita
        heidän työ- ja toimintakykynsä sekä työllistymahdollisuuksiensa parantamisessa.
        Jos työvoimatoimiston ja kunnan edustajat yhdessä TYP:ssa toteavat, ettei asiakas
        ole motivoitunut eikä motivoitavissa parantamaan omaa tilannettaa, asiakkuus
        TYP:ssä päätetään.

        .
        .

        Jos asiakas esitää toiveen, että hänen asiakkuutensa siirtämisestä työvoimatoimiston
        peruspalveluihin, TYP tekee asiantuntija-arvion siitä, voidaanko asiakkaan työllistymisedellytyksiä parantaa peruspalveluilla. Jos asiakkaan palvelutarve osoittaa, että TYP:n palveluja tarvitaan edelleen, siirtoon ei suostuta. Jos asikas peruu tietojen vaihtamiseen antamansa suostumuksen, TYP:n tulee arvioida, voiko asiakkuus TYP:ssa jatkua.

        ///

        Hankala on TYPistä päästä pois, jos ei edes tietojenluovutusluvan peruttaminenkaan auta.

        ...Jos asikas peruu tietojen vaihtamiseen antamansa suostumuksen, TYP:n tulee arvioida, voiko asiakkuus TYP:ssa jatkua....

        Tuohan tarkoittaa vain sitä, että jos asiakkuus ei voi jatkua typissä, se siirtyy työkkäriin.


      • tuolla typillä
        tässä... kirjoitti:

        http://hallinto.lempaala.fi/d5web/kokous/KOKOUS-734-4-Liite-2.PDF

        Yo. dokumentista alla otteita. Tämä on kaiketi alkuperäisen 31.5.2007 TMO 14:00/2007 dokumentin kopio.

        Mutta onko Lempäälän kunta satuillut kaksi ensimmäistä sivua (1 ja 2). Katso dokumentin ylätunnisteet.

        TYÖVOIMAN PALVELUKESKUSTEN VALTAKUNNALLISET ASIAKKUUSKRITEERIT
        .
        .
        .
        TYP tekee asiakkaasta loppuraportin (TYPPI-järjestelmässä), joka toimitetaan
        vastaanottavalle taholle. Jos asiakas siirtyy työvoimatoimistoon, työvoimatoimiston
        tulee sopia viivytyksettä asiakkaan kanssa siitä, miten palveluprosessi jatkuu
        työvoimatoimiston palveluilla.

        .
        .

        TYP pyrkii kaikin käytettävissä olevin keinoin auttamaan ja tukemaan asiakkaita
        heidän työ- ja toimintakykynsä sekä työllistymahdollisuuksiensa parantamisessa.
        Jos työvoimatoimiston ja kunnan edustajat yhdessä TYP:ssa toteavat, ettei asiakas
        ole motivoitunut eikä motivoitavissa parantamaan omaa tilannettaa, asiakkuus
        TYP:ssä päätetään.

        .
        .

        Jos asiakas esitää toiveen, että hänen asiakkuutensa siirtämisestä työvoimatoimiston
        peruspalveluihin, TYP tekee asiantuntija-arvion siitä, voidaanko asiakkaan työllistymisedellytyksiä parantaa peruspalveluilla. Jos asiakkaan palvelutarve osoittaa, että TYP:n palveluja tarvitaan edelleen, siirtoon ei suostuta. Jos asikas peruu tietojen vaihtamiseen antamansa suostumuksen, TYP:n tulee arvioida, voiko asiakkuus TYP:ssa jatkua.

        ///

        Hankala on TYPistä päästä pois, jos ei edes tietojenluovutusluvan peruttaminenkaan auta.

        käytännössä melkein kaikki pitkäaikaistyöttömät, hullua touhua tuo


      • Siis sen karenssin
        Asiakkuus... kirjoitti:

        ...Jos asikas peruu tietojen vaihtamiseen antamansa suostumuksen, TYP:n tulee arvioida, voiko asiakkuus TYP:ssa jatkua....

        Tuohan tarkoittaa vain sitä, että jos asiakkuus ei voi jatkua typissä, se siirtyy työkkäriin.

        aikanakin, käytännössä. Mutta kannattaa jokaisen yrittää päästä sieltä pois, kumminkin.


      • viiden kuukauden
        Siis sen karenssin kirjoitti:

        aikanakin, käytännössä. Mutta kannattaa jokaisen yrittää päästä sieltä pois, kumminkin.

        työssäoloehtokarenssin.
        Ajattelin, etten työllistä kahta byrokraattia, valtion ja kunnan työntekijää eli en ole työttömyystoimistossa työnhakijana.
        Suosittelen muillekin ja lisäksi suosittelen kirjoittelemaan lehtien yleisönosastoihin: näkevätpähän veronmaksajat, miten heidän verojaan "sijoitetaan tuottavasti".


      • merkittävän summan
        viiden kuukauden kirjoitti:

        työssäoloehtokarenssin.
        Ajattelin, etten työllistä kahta byrokraattia, valtion ja kunnan työntekijää eli en ole työttömyystoimistossa työnhakijana.
        Suosittelen muillekin ja lisäksi suosittelen kirjoittelemaan lehtien yleisönosastoihin: näkevätpähän veronmaksajat, miten heidän verojaan "sijoitetaan tuottavasti".

        olemalla menemättä orjaksi, niin siitä rangaistaan eikä palkita, hullua touhua.


      • tämäkin selvää
        tämä selvä kirjoitti:

        "siitäpä vasta suuttuivat"
        Sen kun vaan suuttuvat, minä en välitä siitä, korkeintaan kiristän "vitutusruuvia" lisää viileällä käytökesellä ja vähän hymyilemällä. Suuttuminen on sen suuttujan vika, ei sun.

        kun sieltä olet pois lähtenyt, tietsikka kun on nokan eessä niin sinne vaan kirjoittaan osoitusta orjapaikkaan tai kymmeneen, jokaisesta pitää tuoda lappusta kun on käynyt (vaikkei koko paikkaa olisi olemassa, kuten mulle kävi, eka ämmä siellä ei uskonut ettei ole enää koko firmaa, toiselle se valkeni onneksi heti ettei tarvinnut enempää selitellä, ekalle ei kelvannut itse soittaa ja huomata ettei puhelinta enää ole kytketty, saati lähteä katsomaan osoitteeseen että onkos semmosta, toinen sitten uskoi kun sanoin)


      • tulevaisuudessa^
        merkittävän summan kirjoitti:

        olemalla menemättä orjaksi, niin siitä rangaistaan eikä palkita, hullua touhua.

        Olisko toi jokin pilottimalli joka pian on muuallakin? (A-klinikalle työttömät suoraan tms., pameja huuleen ja subutexia.)
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8399468


      • TYPinkään
        tulevaisuudessa^ kirjoitti:

        Olisko toi jokin pilottimalli joka pian on muuallakin? (A-klinikalle työttömät suoraan tms., pameja huuleen ja subutexia.)
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8399468

        Ennen viime lamaa, niin se vain tuli.


      • Sama homma
        tämäkin selvää kirjoitti:

        kun sieltä olet pois lähtenyt, tietsikka kun on nokan eessä niin sinne vaan kirjoittaan osoitusta orjapaikkaan tai kymmeneen, jokaisesta pitää tuoda lappusta kun on käynyt (vaikkei koko paikkaa olisi olemassa, kuten mulle kävi, eka ämmä siellä ei uskonut ettei ole enää koko firmaa, toiselle se valkeni onneksi heti ettei tarvinnut enempää selitellä, ekalle ei kelvannut itse soittaa ja huomata ettei puhelinta enää ole kytketty, saati lähteä katsomaan osoitteeseen että onkos semmosta, toinen sitten uskoi kun sanoin)

        Ei siinä itse voi vaikuttaa paljoa kohtaloonsa.


      • Ihmisyys, ihmisyys
        Sama homma kirjoitti:

        Ei siinä itse voi vaikuttaa paljoa kohtaloonsa.

        Voi omalla toiminnallaan helpottaa muiden asemaa.


      • Köyhät kyykkyyn-asenne
        TYPinkään kirjoitti:

        Ennen viime lamaa, niin se vain tuli.

        Vaikka jo parinkymmenen vuoden tähtäimellä asiat on huonommin myös vihantuottajilla, silti päättivät vihata ja etsiä vihattavia.


      • empatiakykyä
        Ihmisyys, ihmisyys kirjoitti:

        Voi omalla toiminnallaan helpottaa muiden asemaa.

        Toisten haukkumisen sijaan tulisi kouluissa opettaa toisen asemaan asettumista, ettei tulisi enää tuollaisia hirmuvihaajia, kuten nämä typit.


      • Opettaa sitä,
        empatiakykyä kirjoitti:

        Toisten haukkumisen sijaan tulisi kouluissa opettaa toisen asemaan asettumista, ettei tulisi enää tuollaisia hirmuvihaajia, kuten nämä typit.

        Että jos joku sanoo tuollaista orjuuttamista, tulisi muiden oppia sitä vastustamaan. Nyt opetetaan vain kuuliaisuutta ja siksi Suomi on köyhempi maa kuin yksikään pohjois tai keskieuroopan (perinteinen) länsimaa.


    • sdp kusettaa pahasti

      TYP vei minut raivon partaalle, ainakin täällä Hesassa virkailijoilla on tapana vain vittuilla asiakkalle.

      Jos menet orjahommiin sama vittuilu jatkuu sielläkin.


      Ei maksa vaivaa tehdä toita ilman palkaa ja ottaa paskaa niskaan kerta ei osata edes käyttäytyä.

      • tuollaiseksi .

        orjatyöllistäjäksi, ei kantsi mennä kenenkään katsomaan


      • -ö-ö-ö-ö-

        TYP on lopetettava!


    • työelämään

      Ja ihan tuloksetta. Näillä nuorilla ei mitään ammattikoulutusta ja hakaneulat ym. hilut killuu naamavärkissä ja makaisivat vain tatuiointi paikoissa. Kukaan työnantaja ei palkkaa sellaisia pellejä, narsisteja joilla vain oman ulkonäön kohentaminen (itsensä reittäminen ja piirteleminen) on elämän pääsisältö.

      Mikä olet ammatiltasi ja miksi et ole saanut töitä? Tuunaa ulkonäköäsi sellaiseksi jotta olet työmarkkinakelpoinen sillä kukaan työnantaja ei ota erikoisen näköisiä ihmisiä ellei se työ juuri vaadi sitä.

      • dsada34556

        Ammatiltani olen tietotekniikan insinööri ja työtä ei silti ole löytynyt. TYP:ssä ovat heitelleet harjoituspaikasta toiseen nyt vuoden ajan. Koskaan ei ole ollut viikkoa välissä etteikö joku työpaikka ole ottanut työharjoitteluun. Työpaikassa jopa näkee miten tyytyväisiä ovat kun saavat ilmaiseksi insinöörin tekemään ilmaiseksi työtä toisten insinöörien kanssa jakamalla samat tehtävät ja jopa tekemään enemmän kun toiset työntekijät kehtaavat antaa helpot hommatkin minulle vaikka eivät "johtajia" ole. Palkkatuki paikkaa olen kysynyt mutta ei kuuleme voida ottaa tällä hetkellä. Kumminkin kesän aikana jopa kaksi kesätyöntekijää on ollut samassa yrityksessä palkallisena jotka eivät tee oikeastaan mitään kun eivät osaa näin vaativia töitä. Palkkatukea eivät voi maksaa mutta aina ovat sanoneet, että samaa sopimusta voidaan jatkaa. Aina olen kyllä tuossa kohtaa lähtenyt vaikka TYP:ssä ovat niin käärmeissään kun en jatkanut koska siitä saisi kumminkin työkokemusta.... siis eivätkö nämä ihmiset TYP:ssä ajattele, että ihmisen elämä on hurauksessa ohi eikä saa saavutettua elämässä mitään kun joutuu ilmaiseksi tekemään töitä... on aivan verrattavissa orjatöihin. Mieluummin olen kotona, urheilen ja vietän aikaa koiran kanssa... ei ole tuo 8 euroa kahdeksan tunnin työstä sen arvoista.


      • pidän kyseisistä töistä.

        Hakaneuloja saati muita lävistyksiä ei ole: edes korvissa ei ole reikiä, mikä on erittäin harvinaista nykyaikana.
        Olisiko syynä se, että olen liki kuusikymppinen, syynä, etten ole ns. kuuminta hottia työmarkkinoilla.


      • arvelisin
        pidän kyseisistä töistä. kirjoitti:

        Hakaneuloja saati muita lävistyksiä ei ole: edes korvissa ei ole reikiä, mikä on erittäin harvinaista nykyaikana.
        Olisiko syynä se, että olen liki kuusikymppinen, syynä, etten ole ns. kuuminta hottia työmarkkinoilla.

        Ettei istumastöitä tehneitä vanhuksia enään haluta ja insinöörejäkin on ihan liikaa. Siispä pitäisi tuudittautua ihan siihen ajatusmaailmaan että meitä ihmisiä on ihan jo liikaa siihen verrattuna mitä tarvittaisiin. Ja lama aikana syntyy enemmän uusia ihmisalkuja kuin hyvinvointiaikoina. Jokaisen nuorenkin on pakko saada kakara heti kun mahdollista ja monta sen jälkeenkin. Ei mitään väliä vaikka ne kakarat sitten hakaneulat ym. lävistykset poskessa haeskelevat muka töitä!

        Kukaan täysjärkinen ei ota sellaisia töihin kun niistä narsisteista ei ole yhtään mihinkään. He seisoskelevat peilin edessä päivät pitkät kun jotkut tekevät töitä ihan oikeasti.


      • ollenkaan...
        dsada34556 kirjoitti:

        Ammatiltani olen tietotekniikan insinööri ja työtä ei silti ole löytynyt. TYP:ssä ovat heitelleet harjoituspaikasta toiseen nyt vuoden ajan. Koskaan ei ole ollut viikkoa välissä etteikö joku työpaikka ole ottanut työharjoitteluun. Työpaikassa jopa näkee miten tyytyväisiä ovat kun saavat ilmaiseksi insinöörin tekemään ilmaiseksi työtä toisten insinöörien kanssa jakamalla samat tehtävät ja jopa tekemään enemmän kun toiset työntekijät kehtaavat antaa helpot hommatkin minulle vaikka eivät "johtajia" ole. Palkkatuki paikkaa olen kysynyt mutta ei kuuleme voida ottaa tällä hetkellä. Kumminkin kesän aikana jopa kaksi kesätyöntekijää on ollut samassa yrityksessä palkallisena jotka eivät tee oikeastaan mitään kun eivät osaa näin vaativia töitä. Palkkatukea eivät voi maksaa mutta aina ovat sanoneet, että samaa sopimusta voidaan jatkaa. Aina olen kyllä tuossa kohtaa lähtenyt vaikka TYP:ssä ovat niin käärmeissään kun en jatkanut koska siitä saisi kumminkin työkokemusta.... siis eivätkö nämä ihmiset TYP:ssä ajattele, että ihmisen elämä on hurauksessa ohi eikä saa saavutettua elämässä mitään kun joutuu ilmaiseksi tekemään töitä... on aivan verrattavissa orjatöihin. Mieluummin olen kotona, urheilen ja vietän aikaa koiran kanssa... ei ole tuo 8 euroa kahdeksan tunnin työstä sen arvoista.

        ##
        Ammatiltani olen tietotekniikan insinööri ja työtä ei silti ole löytynyt. TYP:ssä ovat heitelleet harjoituspaikasta toiseen nyt vuoden ajan.
        ##

        Hei !
        Tietotekniikan ammattilaisen pääsyn edellytys on se, että ihan oikeasti hallitsee asioita.
        Em. kertomasi mukaan minun mielestä sinulla on mahdollisuus kehittyä oikeaksi ammattilaiseksi, kunhan vaan osaat hoitaa asiasi oikealla tavalla.

        Mene vaan ilmaisiin työsuhteisiin, sillä siellä opit uusia asioita. Monilla nuorilla tietotekniikan insinööreillä ei ole samaa mahdollisuutta kuin sinulla.

        Eli unohda vähäksi aikaa palkka ja ime kaikki tieto mitä saat "imaisissa työpaikoissasi",

        Sitten kun osaat asioita työnantajia tyydyttävällä tavalla, poritit aukeavat oikeisiin palkkatöihin.

        Vähän kärsivällisyyttä tarvitaan ja kovaa opiskelua edelleen koulunkin jälkeen.


      • Tai sitten....
        ollenkaan... kirjoitti:

        ##
        Ammatiltani olen tietotekniikan insinööri ja työtä ei silti ole löytynyt. TYP:ssä ovat heitelleet harjoituspaikasta toiseen nyt vuoden ajan.
        ##

        Hei !
        Tietotekniikan ammattilaisen pääsyn edellytys on se, että ihan oikeasti hallitsee asioita.
        Em. kertomasi mukaan minun mielestä sinulla on mahdollisuus kehittyä oikeaksi ammattilaiseksi, kunhan vaan osaat hoitaa asiasi oikealla tavalla.

        Mene vaan ilmaisiin työsuhteisiin, sillä siellä opit uusia asioita. Monilla nuorilla tietotekniikan insinööreillä ei ole samaa mahdollisuutta kuin sinulla.

        Eli unohda vähäksi aikaa palkka ja ime kaikki tieto mitä saat "imaisissa työpaikoissasi",

        Sitten kun osaat asioita työnantajia tyydyttävällä tavalla, poritit aukeavat oikeisiin palkkatöihin.

        Vähän kärsivällisyyttä tarvitaan ja kovaa opiskelua edelleen koulunkin jälkeen.

        ...on muita ongelmia. Tuolla alalla ammattitaitoa pidetään omatoimisesti yllä. Se ei onnistu jos työkkäri laittaa päiväksi johonkin verstaaseen korjaileen jotain romua.


      • laiskurit
        dsada34556 kirjoitti:

        Ammatiltani olen tietotekniikan insinööri ja työtä ei silti ole löytynyt. TYP:ssä ovat heitelleet harjoituspaikasta toiseen nyt vuoden ajan. Koskaan ei ole ollut viikkoa välissä etteikö joku työpaikka ole ottanut työharjoitteluun. Työpaikassa jopa näkee miten tyytyväisiä ovat kun saavat ilmaiseksi insinöörin tekemään ilmaiseksi työtä toisten insinöörien kanssa jakamalla samat tehtävät ja jopa tekemään enemmän kun toiset työntekijät kehtaavat antaa helpot hommatkin minulle vaikka eivät "johtajia" ole. Palkkatuki paikkaa olen kysynyt mutta ei kuuleme voida ottaa tällä hetkellä. Kumminkin kesän aikana jopa kaksi kesätyöntekijää on ollut samassa yrityksessä palkallisena jotka eivät tee oikeastaan mitään kun eivät osaa näin vaativia töitä. Palkkatukea eivät voi maksaa mutta aina ovat sanoneet, että samaa sopimusta voidaan jatkaa. Aina olen kyllä tuossa kohtaa lähtenyt vaikka TYP:ssä ovat niin käärmeissään kun en jatkanut koska siitä saisi kumminkin työkokemusta.... siis eivätkö nämä ihmiset TYP:ssä ajattele, että ihmisen elämä on hurauksessa ohi eikä saa saavutettua elämässä mitään kun joutuu ilmaiseksi tekemään töitä... on aivan verrattavissa orjatöihin. Mieluummin olen kotona, urheilen ja vietän aikaa koiran kanssa... ei ole tuo 8 euroa kahdeksan tunnin työstä sen arvoista.

        "Työpaikassa jopa näkee miten tyytyväisiä ovat kun saavat ilmaiseksi insinöörin tekemään ilmaiseksi työtä toisten insinöörien kanssa jakamalla samat tehtävät ja jopa tekemään enemmän kun toiset työntekijät kehtaavat antaa helpot hommatkin minulle vaikka eivät "johtajia" ole."

        Vähän taitaa palkka jäädä siitä mitä sopimusten mukaan tulisi maksaa. Saisi ammattiyhdistys jotain tehdä asialle eikä istua persiillään tekemättä mitään.


      • vaatia että
        arvelisin kirjoitti:

        Ettei istumastöitä tehneitä vanhuksia enään haluta ja insinöörejäkin on ihan liikaa. Siispä pitäisi tuudittautua ihan siihen ajatusmaailmaan että meitä ihmisiä on ihan jo liikaa siihen verrattuna mitä tarvittaisiin. Ja lama aikana syntyy enemmän uusia ihmisalkuja kuin hyvinvointiaikoina. Jokaisen nuorenkin on pakko saada kakara heti kun mahdollista ja monta sen jälkeenkin. Ei mitään väliä vaikka ne kakarat sitten hakaneulat ym. lävistykset poskessa haeskelevat muka töitä!

        Kukaan täysjärkinen ei ota sellaisia töihin kun niistä narsisteista ei ole yhtään mihinkään. He seisoskelevat peilin edessä päivät pitkät kun jotkut tekevät töitä ihan oikeasti.

        tulisi höllentää maahanmuuttoa, heillä kun on pulaa tietotekniikan osaajista, tänäkin vuonna sanoi samaa juuri pahimman laman aikaan, juuri noi inssit saisi töitä jenkeistä jos osaisivat englantia auttavasti
        mutta mitäpä täällä ihmisten hyvää ajattelemaan, parempi pitää suomessa työttöminä niin herrat on onnellisia kun kukaan ei pääse töihin

        http://www.google.fi/search?&q=bill gates immigration&meta=&btnG=Google-haku

        taitaa olla itselläsi ne hakaneulat ja lävistykset kun noin pitää niistä kirjoitella? eipä noita ainakaan kadulla paljoa vastaan tule kellä semmoisia olisi, joten oletan että kyse on juuri sinusta.


      • jotenka ei
        pidän kyseisistä töistä. kirjoitti:

        Hakaneuloja saati muita lävistyksiä ei ole: edes korvissa ei ole reikiä, mikä on erittäin harvinaista nykyaikana.
        Olisiko syynä se, että olen liki kuusikymppinen, syynä, etten ole ns. kuuminta hottia työmarkkinoilla.

        viisikymppisiä enää oteta töihin, vanhemmat johtajat on saaneet palkkaa hyvin ja lähteneet eläkkeelle vielä kun henki pihisee, nyt on johto monessa paikkaa kolmikymppistä ja eivät ota mielellään itseään vanhempia töihin
        yrityksissä tuo käy, osakkeenomistajat päättää ketä tulee johtoon, mutta valtiolta saisi pistää pihalle tuon kataisen


      • *****************
        vaatia että kirjoitti:

        tulisi höllentää maahanmuuttoa, heillä kun on pulaa tietotekniikan osaajista, tänäkin vuonna sanoi samaa juuri pahimman laman aikaan, juuri noi inssit saisi töitä jenkeistä jos osaisivat englantia auttavasti
        mutta mitäpä täällä ihmisten hyvää ajattelemaan, parempi pitää suomessa työttöminä niin herrat on onnellisia kun kukaan ei pääse töihin

        http://www.google.fi/search?&q=bill gates immigration&meta=&btnG=Google-haku

        taitaa olla itselläsi ne hakaneulat ja lävistykset kun noin pitää niistä kirjoitella? eipä noita ainakaan kadulla paljoa vastaan tule kellä semmoisia olisi, joten oletan että kyse on juuri sinusta.

        http://www.computerjobs.com/homepage.aspx
        Tommosia on varmaan paljon, kaikkiin hakemus vain ja loppuun maininta että innokkaasti lähtisi töihin jos vain järjestyisi luvat. (Etteivät turhaan yhteyttä ota keillä ei ole valmiit suhteet niitten järkkäämiseen.)


      • Ei nuoriakaan
        jotenka ei kirjoitti:

        viisikymppisiä enää oteta töihin, vanhemmat johtajat on saaneet palkkaa hyvin ja lähteneet eläkkeelle vielä kun henki pihisee, nyt on johto monessa paikkaa kolmikymppistä ja eivät ota mielellään itseään vanhempia töihin
        yrityksissä tuo käy, osakkeenomistajat päättää ketä tulee johtoon, mutta valtiolta saisi pistää pihalle tuon kataisen

        Nytten kun hallitus on onnistunut ajaan taloutta alas nopeemmin kuin viime laman aikana.
        Nuoret laitetaan samaan typpiin kuin aikuisetkin, ja kaikista paskimmat jopit menee nuorimmille ja raihnaisimmille. Ketkä vähiten uskaltaa sanoa vastaan eli rauhallisimmat joutuu pahimpaan pulaan.


      • eerer

        Vai että vielä ulkonäkö pitäisi tuunata pomoille kelpaavaksi? Jakaus ei ole oikealla puolella päätä, niin se on oma vika, jos töitä ei tullut? Eriskummallista fasismia alkaa olla tämä suomalainen työkulttuuri.


    • Hihhuliheihihhuuu

      Niin sitten sitä riittää pienempikin typtulo!
      http://www.ts.fi/online/kotimaa/68700.html
      "Ruokakauppojen verotuksen kutistuessa 17 prosentista 12 prosenttiin kuluttajan kauppakuitin loppusaldo pienenee noin 4,3 prosenttia."
      Mitäs nyt ovat ehtineet päälle kymmenen prossan korottaa hintoja jo tämän vuoden aikana, samalla kun muualla on hinnat laskeneet..

      • Halpaa on!

        "Esimerkiksi kaupan juustotiskistä napattu 9,49 euroa maksava luomuedam kustantaisi veroalen jälkeen 9,02 euroa. Kynttiläillallisella nautittu, aiemmin 26,90 maksanut pippuripihvi verottaisikin herkuttelijan lompakkoa 24,70 euron edestä.

        ELI:
        Ennen vain kympin kilo, ennen vain 50 kilo? Ihanan halpaa.


      • Orjuutettu niin

      • Otetaan maahan

      • kun saivat

        korotettua hintoja


      • TYPillä kuin
        Orjuutettu niin kirjoitti:

        http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/08/25033
        "Brunila: Metsäteollisuus pysyy, jos verot laskevat"

        Orjilla ei ole mahdollisuutta tuohon.

        mitä noilla veronalennuksilla olisi positiivinen, eli nyt tulisi heti lopettaa TYP ja harkita tulisiko sinne joutuneille ja hengissä oleville maksaa siellä tapahtuneesta henkisestä väkivallasta, joka on lähinnä verrattavissa kidutukseen, korvauksia


      • Suomea niin
        kun saivat kirjoitti:

        korotettua hintoja

        sillon on aika pistää pystyyn kartelli etteivät joudu ulkomaisiin käsiin, verrata voi pankkeihin, enää ei paljoa suomalaisia ole


      • tähän heitän
        TYPillä kuin kirjoitti:

        mitä noilla veronalennuksilla olisi positiivinen, eli nyt tulisi heti lopettaa TYP ja harkita tulisiko sinne joutuneille ja hengissä oleville maksaa siellä tapahtuneesta henkisestä väkivallasta, joka on lähinnä verrattavissa kidutukseen, korvauksia

        kolmen prosentin kasvu kansantuotteeseen.
        Olettaen että samalla menisi ne muutkin orjuuttamiset ja helppoheikkikoulutukset.


      • orjiksi vaan
        Otetaan maahan kirjoitti:

        Maksoi mitä maksoi, myös yksi typpiin joutunut saada saman summan mitä maksaa uusi kulttuurinrikastuttaja, siitä että pääsee täältä pois?

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009102010456591_uu.shtml
        Ministerikin kantaa huolta maahanmuuttajien työttömyydestä. Suomalaiset voi taasen laittaa orjiksi.


    • vähissä ovat

      Vielä täytyy sanoa, että aktiivisia työttömiä, jotka itse hakevat ja lähettävät työhakemuksia yrityksiin älkää ikinä erehtykö menemään TYP:iin työvoimatoimiston sijasta sillä käynti siellä ei eroa mitenkään muuten kuin ainaisilla työharjoituksiin ja koulutuksiin laittamisella. Varmasti ajan saa menemään muutenkin kuin itsensä ajamalla puhki ilmaiseksi... jos ei muuten niin käy vaikka lenkillä.
      ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
      Harvempi sinne vapaaehtoisesti on mennykään, minä ainakin olin kuullut jo etukäteen millainen paikka se on.

      • ks. voi tästä

      • niin ei välttämättä

        ole kuullut edes, kun yhteiskunta supistaa kontaktit muihin ihmisiin työpaikkaan, perheeseen, telkkariin sekä sanomalehteen
        Jotta voidaan hallita pitää hajoittaa ensin ja niin täällä tehdään


      • MNBGO
        niin ei välttämättä kirjoitti:

        ole kuullut edes, kun yhteiskunta supistaa kontaktit muihin ihmisiin työpaikkaan, perheeseen, telkkariin sekä sanomalehteen
        Jotta voidaan hallita pitää hajoittaa ensin ja niin täällä tehdään

        Vallankäyttöäpä hyvinkin.

        Muistakaan että lehdet kirjoittavat juttuihinsa pelkästään viranomaisten näkemyksen asiasta lopullisena totuutena. Tyypillisesti sen sanoo "asiantuntija".


    • Nyt olisi aika

      Heidänkin miettiä etteikö voisi olla Katainen ja Vanhanen ne jotka tän homman oikeasti möhläsi.

      • Vaikka uutisissa

        Onkin isompi kuin onkaan. Suomesta puuttuu ihmisiltä rahaa kun palkat on pienet ja hinnat korkeat joten kotimarkkinat ei korvaa viennin puutetta kuten käy muualla.
        Olisi aika vihdoin katsoa suomalaisiakin eikä ainoastaan ulkomaisten etua täällä ministereillä, jos sen verta ymmärtäisivät että ovat itsekin suomalaisia.


    • Jos on töissä...

      ..kunnalla tai valtiolla, jonain byrokraattina niin kuluttaa 20x enempi valtion rahaa kuin työtön. Joten miksi vihataan juuri työttömiä?

      • Jos on töissä...

        Jokin tuommoinen Sinnemäki tai Filatov, maksanut miljardeja muttei silti joudu haukuttavaksi?


      • Jos on töissä...
        Jos on töissä... kirjoitti:

        Jokin tuommoinen Sinnemäki tai Filatov, maksanut miljardeja muttei silti joudu haukuttavaksi?

        Kamalat summat rahaa vielä saavat siitä että tuhoavat maan taloutta. Siinä missä valtiovarainministerikin.


    • Uusi aika

      Tulisi opettaa kriittistä ajettelua
      Tulisi opettaa kuinka sanotaan "ei" jos jotain ei tahdo tehdä
      Tulisi opettaa talouden perusteita

    • nosto

      nosto

    • nosto

      nosto

    • nosto

      jallu lasarus nousee nuorekkaaseen ilmapiiriin

      • huohh

        typ ei ole karkkikauppa, josta poimitaan päältä itselle mieluisat palvelut. Entäpä jos menisitte vaikka töihin, niin ei tarttis täällä päivitellä kauheitten typ-natsien kyykytystä...


      • helvettisoikoon
        huohh kirjoitti:

        typ ei ole karkkikauppa, josta poimitaan päältä itselle mieluisat palvelut. Entäpä jos menisitte vaikka töihin, niin ei tarttis täällä päivitellä kauheitten typ-natsien kyykytystä...

        Mä onnekas olen kai vihdoin ja viimein pääsemässä eroon TYP:istä, äskön sosiaalitanttani esimies soitti ja kertoi, että lähettävät vielä jonkun loppuarvioinnin (?)

        Mä menin sinne ihan omaa tietämättömyyttäni, kun kauheesti suosittelivat sen olevan työkkäriä parempi ja täysin vapaaehtoinen. Parin kuukauden asiakkuuden jälkeen alkoi hälytyskellot soimaan.. änkesivät meille kotikäynnille kämppää syynäämään, onneksi eivät saaneet mitään syytä "huolestua"

        Sen jälkeen ne halusivat laittaa mut psykologille 'millainen oppija olet' - testeihin
        Suostuin ja psykologille mennessäni tää miekkonen kysyy, että tiedänkö miksi olen siellä. Selitin tuosta testistä ja tämä rempseä psykologi rupes nauramaan ja kertoi, että rakas sossutanttani epäilee minulla autismia, kakssuuntaista ja ADHD:ta. Lisäksi olen itsetuhoinen kun jouduin kolariin ja sairaalaan hengitysvaikeuksien vuoksi..

        Tästäpä se paskamyrsky repesi, rupesin googlailemaan TYP; piä ja täältähän näitä samanlaisia tarinoita löytyykin. Yritin joka kuukausi pyytää sitä siirtoa pois kys. lafkasta, mutta sossuämmäni uhkaili 25% tukien pudotuksella 3kk:n ajaksi, jos lähden. Tänään esimiehen kanssa puhuttaessa hän sanoi, että sossutanttani ei ole koskaan tälläisellä uhannut. Juu, ei toki!

        Peukut pystyssä, että pääsis vähin äänin pois tuolta.. näin Porin TYP; issä!


      • dfdfgfhjfj
        helvettisoikoon kirjoitti:

        Mä onnekas olen kai vihdoin ja viimein pääsemässä eroon TYP:istä, äskön sosiaalitanttani esimies soitti ja kertoi, että lähettävät vielä jonkun loppuarvioinnin (?)

        Mä menin sinne ihan omaa tietämättömyyttäni, kun kauheesti suosittelivat sen olevan työkkäriä parempi ja täysin vapaaehtoinen. Parin kuukauden asiakkuuden jälkeen alkoi hälytyskellot soimaan.. änkesivät meille kotikäynnille kämppää syynäämään, onneksi eivät saaneet mitään syytä "huolestua"

        Sen jälkeen ne halusivat laittaa mut psykologille 'millainen oppija olet' - testeihin
        Suostuin ja psykologille mennessäni tää miekkonen kysyy, että tiedänkö miksi olen siellä. Selitin tuosta testistä ja tämä rempseä psykologi rupes nauramaan ja kertoi, että rakas sossutanttani epäilee minulla autismia, kakssuuntaista ja ADHD:ta. Lisäksi olen itsetuhoinen kun jouduin kolariin ja sairaalaan hengitysvaikeuksien vuoksi..

        Tästäpä se paskamyrsky repesi, rupesin googlailemaan TYP; piä ja täältähän näitä samanlaisia tarinoita löytyykin. Yritin joka kuukausi pyytää sitä siirtoa pois kys. lafkasta, mutta sossuämmäni uhkaili 25% tukien pudotuksella 3kk:n ajaksi, jos lähden. Tänään esimiehen kanssa puhuttaessa hän sanoi, että sossutanttani ei ole koskaan tälläisellä uhannut. Juu, ei toki!

        Peukut pystyssä, että pääsis vähin äänin pois tuolta.. näin Porin TYP; issä!

        Otan osaa.
        Muistathan aina ottaa henkilöiden nimet ylös ja äänittää tapaamiset? Videointi olisi vielä parempi. Jos mahdollista, vie myös mukanasi todistaja, joka on mahdollisimman arvovaltainen.

        Onko johonkin kotietsintään pakko suostua? Oletko ottanut selvää edes jälkeenpäin ja valittanut, jos se on vastoin lakia? Ilmeisesti sinua ulos työntävä sossuntantta on päättänyt saada bonuksensa - kun heität heille hyvästit ja menet kavereiden nurkkiin asumaan, et enää näy työttömyystilastoissa.


    • voivoivoivoivoi

      Kertokaa joku mitä tämä TYP on, kun osa-aikatyöläisenä en ymmärrä, enkä siis ole kokoaikaduunissakaan, joten työkkärin palvelut koskee minuakin.
      Tarjoavat? ei yhtään mitään, kun käyn aina uuden ketjutetun sopparin vilauttamassa- saan hakea soviteltua peruspäivärahaa, joten... kun maksajanakin on joku, minun pitäisi kait jotain...

      Duuni on sen sorttista, että keikkaa pukkaa, vasta kk lopussa aina on tiedossa toteutunut tuottotyö. Esim. näin. kasista 10.30 keikka ja omaa aikaa siitä asti 12.15 asti, josta keikka 13.45, syömätauko omaa, keikka 15.30-18.30.
      Tämänkö takia minut on jätetty omanonnen bnojaan, kun minuun on työn luonteen takia vaikee soveltaa työkkärin juttuja?

      Itse asiassa tämähän on ihan optimaali... Nytkin on joku tunti aikaa ennen iltapäivän rankinta sessiota.
      0-111 h/3 vko soppari.

    • 14-10=4

      TYP on työttömien keskitysleiri. Ihmiset ajetaan henkisesti itsetuhon partaalle. Fyysinen väkivalta on rikos ja siitä saa rangaistuksen, mutta myös henkinen väkivalta on rikos. Tässä hyvä kirjoitus asiasta http://timopurjoatnfg.wordpress.com/2012/03/22/henkinen-pahoinpitely-on-rikos/

      Tuossa on kohta "Tämän päivän Helsingin Sanomissa (toimittaja Peppiina Ahokas) rikosoikeuden professori Terttu Utriainen arvioi, että henkinen pahoinpitely (eli psyykkinen väkivalta tai kiusaaminen) voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön, jos toiminta vahingoittaa ihmisen henkistä terveyttä. Olennaista on myös, että tekijällä on tahallinen pyrkimys vahingoittaa toisen terveyttä. ".

      Tämän pävän aamulehdessä on uutinen Rädystä otsikolla "Timo Rädylle syytteet työturvallisuusrikoksesta ja pahoinpitelystä" http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194799785073/artikkeli/timo radylle syytteet tyoturvallisuusrikoksesta ja pahoinpitelysta.html

      TYP saa kaikesta huolimatta jatkaa ihmisarvoa loukkaavaa toimintaa ajaa ihmiset epätoivon partaalle, koska se on viranomaisten ja päättäjien ihan itse keksimä lihamylly. Sitten on isoja otsikoita siitä, miksi 130 000 ihmistä on kaikkien tukien ulottumattomissa, vaikka itse ovat päätöksillään saaneet sen aikaan ja ihan tarkoituksella. Kaksinaamaista touhua, koska päättäjät ovat tyytyväisä siitä, että ovat saaneet säästöjä aikaa ja toivovat, että luku vain kasvaisi. Kaiken ulkopuolelle jäämisestä on kyse suurimmaksi osaksi tietoisesta valinnasta ja omasta henkisestä hyvinvoinnista. TYPin ainoa tarkoitus on siivota tilastoja. Kuinka moni on joutunut TYPin ansiosta syömään masennuslääkkeitä. Tässä olisi jollekin yliopiston tutkijalle hyvä gradun aihe.

    • TYPerykset kyykkyyn

      "TYP saa kaikesta huolimatta jatkaa ihmisarvoa loukkaavaa toimintaa ajaa ihmiset epätoivon partaalle, koska se on viranomaisten ja päättäjien ihan itse keksimä lihamylly."

      En yhtään ihmettele vaikka tuosta lihamyllystä tulisi ruumitakin. Jossain oli tilastoja siitä missä ihmiset ovat 6 kk kuntouttavan työtoiminnan jälkeen. Siellä oli kohta "muualla", oliskohan sattunut kirjoitusvirhe ja siinä olisi pitänyt lukea "mullan alla". Ei tuolta TYPistä kaikki hengissä selviä, täysjärkisenä tuskin monikaan.

    • ------------------

      Jaa, ei selvinnyt kyllä, miksei minua edes koiteta mihkään normaalin työelon puoleen, vaan tämä jatkuu, että olen kirjaimellisesti työrtön osan aikaa, palasina pitkin päivää.
      Nytkin 4 h keikka vaan tänään, ehtii aamukuuden jälkeen pyörittä jopa peukaloitakin, ja omia askareita. Noin 9-13 tuottotyötä. Ja lopun päivää? Huomisen töistä tiedä, kuin et noin tunti plus puoli tuntia plus puolitoista tuntia, osa aamusta, osa venyy iltaneljästä eteen päin...ehtisin jotain, mutta... Ehkä joudun käyttään sen taas työnhakuun, josta tulos kuten ennenkin, ettei minua huolita oikein mihinkään niillä, että tekisin toisellekkin keikkaa, minkä tältä kerkeen- tämä kun on määräaik. pahin sopparimuoto siinä mielessä, että oot varalla... Varallaolosta saa nollat.

    • -------------

      Eikä selvinnyt sekään, mitä eroa on työkkärillä, ja TYP. Ihan kiva ois nykyaikaistaa tietonsa, tässä on joku vuosi ollut välissä- ensi vuoden töistä ei varmaa, joten tiedä mihin sitä...
      Tällä paikkakunnalla on harvoin jopa kaksikin duunipaikkaa auki yhtaikaa. kummallakin yleensä nimike, joihin tavan töitä tekevä tallikka ei pääse.

    • ,,,,,,,,,

      TYP on paikka missä suoritetaan työttömälle henkinen lobotomia. Siellä on valmiina ammattilaisten suuri joukko odottamassa koska saadaan pistää piikki persuuksiin ja työntää suljetulle. Se on typin tavoite ja päämäärä.

    • Otin jo karenssin

      Kun otat sen karenssin ja sosusn rahan , niin mitä sille työkkärin tädille jää?
      Ei niin yhtään mitään =) Juuri tuolle pelolle on hyvä pelata ja laskea.
      Otin sen eikä sosiaali toimikaan voi näitten asuntojen hintojen vuoksi
      enää rapata lisää ja vaikka rappaisi niin tulos olis
      sama kuin tällä hetkellä. =)

    • eiorjatyölle

      Itse otin orjatyöstä 3kk karenssin ja elin tuon ajan sossurahoilla. Helppoa. Nyt 2 vuotta työttömänä ja elämä on ihanaa, kun on aikaa huolehtia omasta hyvinvoinnista, ja ei tarvitse orjatyötä tehdä. Suomessa normaali palkkatyökin muistuttaa vahvasti orjatyötä. Kannattaa vain tehdä töitä omanhyvinvoinnin eteen, eikä mennä mihinkään palkkatyöhön.

    • ulos typistä

      Perusteettomilla karensseilla uhkailu on typissä peruskauraa. Kaikki mahdollinen kiusanteko on käytössä mitä vaan keksitään. Sinne otetaan vain SADISTISIA luonnehäiriöisiä töihin. Aion ottaa myös karenssin, koska haluan pysyä hengissä!

    • Järkyttynyt

      Lainaus ylempää:

      "Mä onnekas olen kai vihdoin ja viimein pääsemässä eroon TYP:istä, äskön sosiaalitanttani esimies soitti ja kertoi, että lähettävät vielä jonkun loppuarvioinnin (?)

      Mä menin sinne ihan omaa tietämättömyyttäni, kun kauheesti suosittelivat sen olevan työkkäriä parempi ja täysin vapaaehtoinen. Parin kuukauden asiakkuuden jälkeen alkoi hälytyskellot soimaan.. änkesivät meille kotikäynnille kämppää syynäämään, onneksi eivät saaneet mitään syytä "huolestua"

      Sen jälkeen ne halusivat laittaa mut psykologille 'millainen oppija olet' - testeihin
      Suostuin ja psykologille mennessäni tää miekkonen kysyy, että tiedänkö miksi olen siellä. Selitin tuosta testistä ja tämä rempseä psykologi rupes nauramaan ja kertoi, että rakas sossutanttani epäilee minulla autismia, kakssuuntaista ja ADHD:ta. Lisäksi olen itsetuhoinen kun jouduin kolariin ja sairaalaan hengitysvaikeuksien vuoksi..

      Tästäpä se paskamyrsky repesi, rupesin googlailemaan TYP; piä ja täältähän näitä samanlaisia tarinoita löytyykin. Yritin joka kuukausi pyytää sitä siirtoa pois kys. lafkasta, mutta sossuämmäni uhkaili 25% tukien pudotuksella 3kk:n ajaksi, jos lähden. Tänään esimiehen kanssa puhuttaessa hän sanoi, että sossutanttani ei ole koskaan tälläisellä uhannut. Juu, ei toki!

      Peukut pystyssä, että pääsis vähin äänin pois tuolta.. näin Porin TYP; issä!"


      Ei voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin että typit on lopetettava välittömästi. Tuollainen touhu ei ole kotoisin sivistysvaltiosta. Millaisessa maassa me oikein eletään? Lukekaa hyvät ihmiset näitä tämänä ketjun kokemuksia.

      • TYP = Business

        Typin psykologi suoltaa työttömiä testeihin. Testit ovat kalliita ja ne yleensä teetätetään ostopalveluna yksityisiltä ammatinharjoittajilta. Voisi puhua sisäpiiri bisneksestä joista takuulla hyötyy testaajat, mutta hyötyykö testattava itse? Toteutuuko potilasturva ja oikeusturva samalla tavalla kuin julkisella puolella? Saako psykologi bonuksia ja osuuksia jokaisesta tekemästään lähetteestä?

        Te jotka olette typin kautta käyneet yksityisillä lääkäreillä yms. niin katsookaapa huviksenne heidän verotietoja. Top listalla keikkuu moni! Vastaavaa samaa tointa harjoittava EI pääse lähellekään samoja tienestejä. Mielenkiintoista, eikö?

        Työttömiä riittää aina ja koko yhteiskunta romahtaisi jos työttömyysprosentti olisi 0%. Miettikää kuinka monta ihmistä työttömän ympärillä pyörii? Lista on usein aika mittava (Kela, TE-toimisto / TYP, sosiaalitoimi, terveystoimi, vuokra-asumisen tarjoajat, sosiaaliset yritykset, Kunta, Koulut, Pankit, Kaupat...). Työttömät on myös yhteiskunnan roskakori johon voi sijoittaa kaikki maan ja taivaan välillä. Sitten jos työtön musertuu, sitä sitten taas hoidetaan ja tarina jatkuu.

        Tämä yhteiskunta aiheuttaa ongelmia ja sitten se hoitaa niitä. Kätevää! Ihmiset...tämä on silkkaa bisnestä ja me työttömät olemme vain pakollinen, mutta ei niin toivottu aines tämän koneiston pyörittämistä varten!


      • TYP = Business kirjoitti:

        Typin psykologi suoltaa työttömiä testeihin. Testit ovat kalliita ja ne yleensä teetätetään ostopalveluna yksityisiltä ammatinharjoittajilta. Voisi puhua sisäpiiri bisneksestä joista takuulla hyötyy testaajat, mutta hyötyykö testattava itse? Toteutuuko potilasturva ja oikeusturva samalla tavalla kuin julkisella puolella? Saako psykologi bonuksia ja osuuksia jokaisesta tekemästään lähetteestä?

        Te jotka olette typin kautta käyneet yksityisillä lääkäreillä yms. niin katsookaapa huviksenne heidän verotietoja. Top listalla keikkuu moni! Vastaavaa samaa tointa harjoittava EI pääse lähellekään samoja tienestejä. Mielenkiintoista, eikö?

        Työttömiä riittää aina ja koko yhteiskunta romahtaisi jos työttömyysprosentti olisi 0%. Miettikää kuinka monta ihmistä työttömän ympärillä pyörii? Lista on usein aika mittava (Kela, TE-toimisto / TYP, sosiaalitoimi, terveystoimi, vuokra-asumisen tarjoajat, sosiaaliset yritykset, Kunta, Koulut, Pankit, Kaupat...). Työttömät on myös yhteiskunnan roskakori johon voi sijoittaa kaikki maan ja taivaan välillä. Sitten jos työtön musertuu, sitä sitten taas hoidetaan ja tarina jatkuu.

        Tämä yhteiskunta aiheuttaa ongelmia ja sitten se hoitaa niitä. Kätevää! Ihmiset...tämä on silkkaa bisnestä ja me työttömät olemme vain pakollinen, mutta ei niin toivottu aines tämän koneiston pyörittämistä varten!

        "Auttaminen" on bisnestä nykysuomessa ja juuri siksi autettavien pitää olla "syrjäytyneitä"/ yms. nimikkeellä, jotta joiden sanomisten yli virkailija voi kävellä kun hän nyt auttaa. Jos järjestelmästä tehtäisiin oikeasti työhön kannustava niin henkilölle annettaisiin oikeasti valta valita ilman kiristystä/uhkausta viedä perusturva pois. Silloin syntyisi juuri uusia innovaatioita joita nykysuomi tarvitsee, mutta silloin ei tarvittaisi näin paljon "auttajia" eli verovarojen kuppaajia. Mikä parasta tuo synnyttäisi terveitä oikeita palkkatyömarkkinoita.


      • esimakua
        Sinappisilmä kirjoitti:

        "Auttaminen" on bisnestä nykysuomessa ja juuri siksi autettavien pitää olla "syrjäytyneitä"/ yms. nimikkeellä, jotta joiden sanomisten yli virkailija voi kävellä kun hän nyt auttaa. Jos järjestelmästä tehtäisiin oikeasti työhön kannustava niin henkilölle annettaisiin oikeasti valta valita ilman kiristystä/uhkausta viedä perusturva pois. Silloin syntyisi juuri uusia innovaatioita joita nykysuomi tarvitsee, mutta silloin ei tarvittaisi näin paljon "auttajia" eli verovarojen kuppaajia. Mikä parasta tuo synnyttäisi terveitä oikeita palkkatyömarkkinoita.

        Totta!

        Voiko pakosta ja ahdinkoon ajamisesta koskaan syntyä mitään hyvää? Elämme jo nyt lähes täydessä valvontayhteiskunnassa ja tämä on vasta alkua. Pelko, kiristys ja uhkailu ovat tulevan maailmanvallan / poliisivaltion peruspilareita. Sinne on lyhyt matka jossa fiktio käy toteen. Scenariot eivät ole pelkkää scifiä vaan täydellinen orjuus on jo oven takana. Valmiina nousemaan ottaakseen vallan. Kun hetki on sopiva.


      • esimakua kirjoitti:

        Totta!

        Voiko pakosta ja ahdinkoon ajamisesta koskaan syntyä mitään hyvää? Elämme jo nyt lähes täydessä valvontayhteiskunnassa ja tämä on vasta alkua. Pelko, kiristys ja uhkailu ovat tulevan maailmanvallan / poliisivaltion peruspilareita. Sinne on lyhyt matka jossa fiktio käy toteen. Scenariot eivät ole pelkkää scifiä vaan täydellinen orjuus on jo oven takana. Valmiina nousemaan ottaakseen vallan. Kun hetki on sopiva.

        Nykynuorista hallituksella onkin huoli siksi etteivät he kulje narussa lampaina niin kuin minun ikäpolveni ja vanhempi. Imaiseksi heidän pitäisi tehdä töitä joista ennen sai oikeaa palkkaa. Joka paikassa on näitä Oy puljuja jotka saavat työntekijänsä veronmaksajien maksamana ja palkkatukikin on sama kaikesta työstä olipa työnkuva mikä tahansa(oikea kuuban malli), sitten ihmetellään miksi markkinat ei vedä. Ei ne toimi koska ei ole terveet vaan liikaa tuettu. Kyllä Suomessa ahneutta piisaa että näitä suomikuuubalaisia tarvitaan jotta suurempia voittoja voidaan kääriä.


    • typeikiitos71

      lukekaa hyvät ihmiset faktoja mullekin on palveluohjaaja vantaalla sanonut tyyliin : et seuraavaksi typpiin eikä olleenkkaan suunnilleen alussa kertont mistä on kyse..no kuitenkin vilautti otain paperia en kyl allekirjota!!

      tässä on faktaa typ on vapaaehtoinen ja tarvitsee asiakkaan allekirjoituksen paperiin (siis siiihen tietojen luovutuspaperriin -jonka jälkeen olet niiden armoilla ja niiden "ilmainen" työharjoittelia mahdollisesti monia vuosia ellei töitä löydy tässä virallinen linkki:
      http://www.vantaa.fi/fi/tyo_ja_elinkeinot/tyollisyysasiat/vantaan_tyovoiman_palvelukeskus/typ_asiakkuus

    • dfgh

      pahamaineisesta TYP: istä tulossa työttömille pakollinen:

      "Suunnitelmana on saada TYP pakolliseksi vuoden 2015 alusta alkaen. 300 päivää työmarkkinatukea, 12 kk yhtäjaksoista työttömyyttä tai alle 25-vuotiailla 6 kk yhtäjaksoissta työttömyyttä riittää edellytykseksi.

      Lainauksia:
      "Jos asiakkuuskriteerit täyttyvät, asiakkaan palvelu järjestetään TYP:ssä (asiakkuus ei vapaaehtoista)"
      "Tavoitteena, että TYP:ssä työskentelevillä henkilöillä olisi oikeus vaihtaa TYP-prosessissa tarvittavia välttämättömiä tietoja myös ilman asiakkaan suostumusta"
      "Tietojen vaihto TYP:n sisällä pyritään varmistamaan mahdollisimman laajasti. Haasteena mm. arkaluonteiset terveydentilaa koskevat tiedot"
      ..."

      Esitysluonnos:

      https://www.tem.fi/files/38799/TYP-toim ... i_diat.pdf

      • linkin korjaus

      • dhsgfhdjfgshdfg
        linkin korjaus kirjoitti:

        toimiva linkki

        https://www.tem.fi/files/38799/TYP-toimintamalli_diat.pdf

        Tämä menee jo niin törkeäksi, ettei mitään rajaa. Meidän on itse lopetettava tällaisten ääliöiden toimiminen MEIDÄN EDUSTAJINAMME ja meidän kustannuksellamme. Vai että vaietaan tyystin siitä, miten suuryritysten ahneus ja virkamiesten ja kansan "edustajien" korruptio ovat vieneet maailman tähän jamaan, ja leikitään, että me heidän uhrinsa, työttömät, olemme heidän tekosiinsa syylliset!

        Totta kai tarkoitus on kurjistaa mahdollisimman moni, eli saada kansalaiset luopumaan tuistaan, vaikka ovat niihin oikeutettuja, ja elämään toisten siivellä tai kerjäämällä tai pimeillä töillä. Tai kuolemaan. Kunhan vaan saadaan työttömyystilastot nätimmiksi ja virkamiehiä lisää ja heille mahtavat edut.

        On passiivisen, rauhanomaisen vastarinnan paikka. Aika ottaa äänittimet käyttöön, kirjoittaa ja raportoida nimet ja yksityiskohdat mainiten siitä, mitä meidän loisemme, virkamiehet, tekevät. On aika mennä kaikkiin tapaamisiin yhdessä, vaikka sitten toisen työttömän kanssa. On aika nostaa moraaliamme ja yhteistoimintahaluamme. On aika nähdä voima itsessämme. On aika romuttaa ahneudelle ja alistamiselle rakentunut korruptoitunut systeemi.


    • strutsi brain

      taitaa olla sdp joka tätä velvoite työtä ajaa kiitos lauri ihalainen hyvin hoidettu
      luulin että kyseinen henkilo tai henkilöt omistaisivat isomat aivot kuin strutsilla

    • Miekkari Helsingissä
      • V4PAA

        Vastike- ja pakkotyöläisten ammattiliitto perustettu! Lukeaa aiheesta, infotkaa ihmisiä ympärillänne ja järjetäytykää (VAPAA:seen)

        "Koska työ on rangaistuksen tai köyhyyden pelossa käytännössä pakko hyväksyä, ja kuka hyvänsä voidaan asettaa mihin työpaikkaan tai -tehtävään tahansa, muodostavat tällaisia vastike- ja pakkotöitä tekevät oman työntekijäluokkansa. Tältä pohjalta on päätetty perustaa Vastike- ja pakkotyöläisen ammattiliitto VAPAA, jonka tehtävänä on huolehtia vastike- ja pakkotyöläisten eduista sekä ajaa ja puolustaa heidän oikeuksiaan."

        http://vapaa.noblogs.org/

        Ensimmäinen yleiskokous suunitteilla kesäksi, seuratkaa tiedotusta


    • TYPexit

      Eiköhän niille kotiintulijoille voi lukea perustuslain 2 luvun 10§

      Ainoastaan poliisi voi tulla kotietsintäluvan kanssa kotiisi ilman suostumustasi.

    • Matti K

      Kannattaa tallentaa keskustelut TYP issä ja pyytää kaikesta kirjalliset lausunnot jotta voi lakiteitse oikaista virkailijoiden epäoikeudenmukaisuuden.

      • Anonyymi

        keskustelun tallennus viestii sairaalloisesta epäluulista viranomaisia kohtaan. usein näihin liitttyy paranoidinen skitsofrenia..


      • Anonyymi

        Senhän voi sitten siitä tallenteelta todeta, mitä kullonkin liittyy viranomaistapaamisiin Win win.


    • Apsintti

      TYP:n tehtävänä on auttaa asiakasta kohti työmarkkinoita ..
      Asiakasta ei ohjata TYP:iin eläkeselvittelyjä varten, mutta jos
      palveluprosessin aikana käy ilmi, että eläke on ainoa mahdollisuus,
      TYP antaa eläkehakemusta varten yhteisen lausunnon ja opastaa
      asiakasta eläkkeen hakemisessa.

      Tämä edellinen teksi on TYP in omissa ohjeissa joita EI NOUDATETA !!
      Ajavat vain omia etujaan siellä !!

      • hapannaama

        Hehh! Siellä on tapana tehdä niin, että toinen työntekijä myöntää jonkilaisen toimenpiteen esim. lääkärin yksityiselle yms. ja sitten toinen virkailija evää sen. Ihan kipeetä touhua.

        Käyvät varmasti jonkilaisen koulutuksen siitä, miten olla mahdollisimman vähättelevä ja veemäinen. Harjoittelevat peilin edessä hapanta naamaa ja ylenkatsovaa ilmettä. Sen ne osaa ja hyvin!


    • 167-176

      "Tämä edellinen teksi on TYP in omissa ohjeissa joita EI NOUDATETA !!
      Ajavat vain omia etujaan siellä !! "
      Systeemi on täysun läpimätä ja kaikki tietävät sen mutta siihen on tosi vaikea puuttua. Tuo on yksi korruption muoto vaikka sitä ei sellaiseksi mielletä. Viranomaiskorruptio on Suomessa yleistä ja siihen puuttuminen johtaa todella suuriin vaikeuksiin, mutta silti todisteita laittomuuksista kannattaa kerätä.

    • atossa

      Oma kokemus Helsingin duurista: Olen ollut työvoimakeskuksen asiakkaana, koska asemani työmarkkinoilla on pitkittyneen työttömyyden, uuden aikuiskoulutusta koskevan lainsäädännön vuoksi hyvin vaikea. Perhetilanne on myös haasteellinen työelämään sovitettavaksi.
      Koen olevani todella umpikujassa. Näiden tosiasioiden tunnustaminen TYPin työparille (sossu työvoimaneuvoja) on johtanut siihen, että auttamisen sijaan haluavat vain sysätä toimeentuloturvan varaan. Se että asema on huono työmarkkinoilla on ainakin työvoimaneuvojan mukaan vain seurausta huonosta motivaatiostani. Tätä se jankkaa, jos sille yrittää mitään sanoa. Kuvittelee ilmeisesti, että hokemalla jotain, se pelkästään toistamisen voimalla muuttuu todeksi.
      Naikkonen on kova räpyttelemään silmiään. Eräässä toisessa yhteydessä samainen henkilö oli asiakaskäynnillä työhön kuntoutusyksikössä. Paikalla olivat muut paitsi se duurin asiakas, jota hänen piti tavata. (yllätys yllätys) Se ei tädin menoa haitannut, vaan piut paut välittämättä salassapitovelvollisuuksista tai muista, alkoi meille muille päivitellä tämän poissaolevan henkilön yksityisasioista. Kuntoutusyksikön pomolla sitten välähti komentaa meidät ulos tilasta, mutta kyllä siinä vahinko ehti jo tapahtua. Huuli pyöreänä vaan mietti, että ei voi olla totta!!! Että jokainen tämän tädin asiakas voi olla varma siitä, että ne sinunkin yksityistiedot kiertävät jossain kahvipöydissä ja niiden ulkopuolellakin.
      TYP harrastaa eri ilmaistyövoimaa tarvitsevien tahojen kanssa "työvoimapoliittista" paritustoimintaa. Eli kuvio on sellainen, että duuri ostaa jonkin kurssin. Sinne sitten passitetaan opiskelemaan suomen kieltä mamujen kanssa tai esimerkiksi akateeminen työtön jonnekin vammaisille tarkoittuun koulutukseen. Jos tuo ei ole vittuilua niin mikä sitten? Mutta koska kurssit on ostettu, niihin on pakko osallistua, jos ymmärrettävistä syistä vapaaehtoisia löydy. Työtöntä pompotellaan ja raha vaihtaa omistajaa.

      • vuotava seula

        Täällä samanlaista kokemusta. Tietoja lörpötellään vähän joka suuntaan.

        TE-toimistossa taas olen joutunut todistamaan, kuinka kaksi virkailijja puhuivat jonkun työttömän henkilökohtaisista asioista ovi auki, niin että kaikki odotussalissa varmasti kuulivat.


    • Ikuisuusongelma

      Joskus niihin aikoihin kun työvoimatoimisto perustettiin ystävät sanoivat että ei sinne kannata mennä ei sieltä työtä saa. Se fatkta on pitänyt aina paikkansa. Jostain omituisesta syystä siitä paisui ihmisten simputuslaitos millä ei ole mitään tekemistä tyuövoiman kanssa. Ja työvoima on suomalaiset ihmiset. Olin pakkoalistettu perheenelättäjänä joten kävin kuusi pitkää ammattikurssia kaikki eri aloille koska pääasia oli häätää minut pois kotoa ja lasteni luota. Väliajat tein puolenvuoden pätkätöitä joita ketjutettiin samassakin työpaikassa. Selivisin melkein puhtain paperein. Yhden kurssin rankassa työahrjoittelussa sairastuin pahasti enkä mennyt heti kovassa pakkasessa terveyskeskukseen. Kolmen kuukauden karenssi ja kolmen kuukauden työttömyyspäivien lasekenta. Pitkä oli nälkä ja teki mileli mennä pihalle kiviä syömään. Lapsille riitti ruokaa lapsilisillä. Uskomatonta että sama ihmisten simputtaminen jatkuu yhä. Hyvinvoiva kansanosa jolle kaikki tulee kultalautasella ei edes tiedä että tässä maassa on toinenkin suomi missä ihmiselämällä ei ole mitään merkitystä. Ihminen on vain haaska missä kaikki käyvät tonkimassa ja näyttämässä oman mahtinsa. Koska suomeen halutaan säästöjä, aloitetaan turhien virastojen lakkauttamisella. Ihmsille peruspäiväraha ilman simputusta ja ihmeellisiä pakkovelvotteita! Nöyryydellä on kova hinta. Siinä menee usein oma fyysinen ja psyykkinen terveys ja lasten elämä. Ei ole asiat edelleenkään kunnossa kotosuomessa eikä hallitusten vaihtuminen muuta asioita. Miksihän? Onko vika suomalaisessa perusluonteessa missä on pakko olla joku nokittavana.

      • eisimputukselle

        Onko typin työntekijöillä mitään käsitystä siitä, miten heidän toiminta vaikuttaa työttömiin ja heidän perheisiinsä? Käsittämättömän julmaa ja edesvastuutonta toimintaa.


    • muuanfartisaani

      "Sisällä siellä TYP:issä on töissä henkilöitä jotka luulee että sinun, työttömän, jotkut henkilökohtaiset ominaisuudet tai niitten puute, aiheuttaa sen että työnantajat eivät viitsi tai halua tai heillä ei kertakaikkiaan ole tarvetta avata uusia palkkatyöpaikkoja."

      -Muunmuassa tommosen sinänsä hieman virheellisen tekstin saamme lukea tästä vuosien takaisesta ketjusta jossa kerrotaan kaikki olennainen mitä uuden TYP-asiakkaan tulee TYP:stä tietää.
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/11306149/typissa-vai-ei

      Olisipa tuo alussa lainatun kirjoittaja kirjoittanut tuon tekstinsä täten:
      "Sisällä siellä TYP:issä on töissä henkilöitä jotka ovat viran puolesta luulevinaan että sinun, työttömän, jotkut henkilökohtaiset ominaisuudet tai niitten puute, aiheuttaa sen että työnantajat eivät viitsi tai halua tai heillä ei kertakaikkiaan ole tarvetta avata uusia palkkatyöpaikkoja."

      -niin jokohan olisi kirjallisuuden Nobel tulla napsahtanut

      Mutta kaikkein sydäntä lämmittävintä tuosta vanhasta ketjusta oli lukea peräti 2 esimerkkiä eräästä työnantaja Ullasta, joka on oikea sankarityöllistäjä keski-Suomesta. Siinä saa kyyneltä pyyhkiä essun kulmaan eräänkin kerran kun lukee kuinka sydämellisesti jotkut työnantajat näinä rajatta jylläävän kasino-kapitalismin päivinä yhä suhtautuvat työtä hakevaan työttömään.

    • 12vtyötön

      TYP:n asiakkuus on vapaaehtoista. TYP:stä pääsee eroon ilmoittamalla kirjallisesti ettei enää tarvitse Työvoima palvelukeskuksen palveluita.:
      Suostumuksen peruminen
      En katso tässä vaiheessa tarvitsevani _ _ _ _ Työvoiman palvelukeskuksen palveluita. Perun antamani suostumuksen TYP:n palveluihin.
      paikka/päivämäärä
      allekirjoitus nimenselvennys

    • syrjäytetty

      Jouduin pakotetuksi TYP:n kurssiohjaukseen, josta ei ollut mitään hyötyä, pelkkää haittaa kulujen muodossa eikä edes ylläpitokorvausta makseta. Matkat maksavat, ruokailu maksaa, ja vaikka sellaiset pienet rahat ovat hyväosaisille pikku juttu, työttömälle ikuisuusköyhälle ne ovat elämänarvoa syövää. Siinähän nipistät vielä vähäisestäkin, kun turhanpäiväisten kurssitusten menoihin kuluu kohtuuttomia. Minä pidän viidenkympin menetystä kohtuuttomana, ja se minulta kului ruokiin ja matkoihin.

      Eikä TYP lupaa mitään muuta tästedeskään, pelkkiä ramppaamisia näiden virkaloisten luona, kaikille saa selittää aina samat asiat, mistään ei ikinä seuraa mitään hyvää, ainoa seuraus on jatkuva muistuttaminen siitä että olet pitkäaikaistyötön kelpaamaton luuseri, jossa on JOTAIN VIKAA.

      Ihmisiä kohdellaan nöyryyttävästi TYP:ssä ikään kuin olisimme kaikki päihdeongelmaisia kouluttamattomia ammattitaidottomia, ja että kaikki työttömät olisivat näin itse aktiivisesti itsensä syrjäyttäneitä.

    • olispahuomannuaijemmin

      eikai nuo jutut oikeasti voi olla totta? itsekkin olen typ:n "asiakas" ja suunnitelmaa on sen työvirkailian kanssa tehty, kohta on edessä lääkärin tarkastus mihin olen suostunut, eikö lääkärillä pitäisi olla vaitiolo velvollisuus? kertooko se työvoima virkailioille kaikki vaivani mitkä olen hoitajalle tai lääkärille kertonut?

    • PAKKO.MOPA.2016

      1.1.2016 uus MoPa (ex-TYP) ON PAKOLLINEN!

      Työttömän työnhakijan on ensi vuoden alusta PAKKO osallistua oman työllistymissuunnitelmansa laatimiseen.

      Vuoden 2016 alusta käynnistyy kaikkialla Suomessa uuden työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun verkosto MoPan (ex-TYP) toiminta.

      Uudessa mallissa kunnat, TE-toimisto ja Kela arvioivat yhdessä työttömien perustarpeet, suunnittelevat työllistymisen kannalta tarkoituksenmukaiset palvelukokonaisuudet sekä vastaavat työllistymisprosessin etenemisestä ja seurannasta.

      Uusi malli velvoittaa työttömän osallistumaan oman työllistymissuunnitelmansa laatimiseen. Minimissään tämä tarkoittaa osallistumista oman palvelutarpeen kartoittamiseen eli pakko suostua orjatyöpalveluun?!

      Aiemmin osallistuminen TYP-palveluun on ollut vapaaehtoista.

      - Ensimmäisellä kolmen kuukauden kartoitusjaksolla arvioidaan yhdessä asiakkaan kanssa, millainen on juuri hänen monialaisen, työllistymiseen tähtäävän palvelun tarve, työllistymisen edistämisen vs. palveluvastaava kertoo.

      Mikäli asiakkuudesta kieltäytyy, on työhallinnon eli TE-toimiston asia määrätä sanktioita eli karenssia.

    • pilattuhyvinvointivaltio

      Typ on vain pelkkää tilastojen siistimistä, ja ilmaisen orjatyön teettämistä. Muutama päivä sitten hehkutettiin tiedotusvälineissä , että työttömyys on (muka) vähentynyt hieman viimevuotisesta. Melkein oksetti kyseinen uutinen. Muka tilastojen mukaan tämän vuoden huhtikuussa ollut työttömiä vähemmän , mitä viime huhtikuussa. Näin ei todellisuudessa ole.Tai itse en ainakaan sitä millään jaksa uskoa.Tässä on mielestäni nimenomaan käynyt niin, että vuoden alusta tuli tämä pakko Typ ja niin moni joka vain ikinä on jotenkin pystynyt on lopettanut työnhaun, ettei tarvitse mennä Typpiin. Nämä henkilöt ovat nyt sitten piilotyöttömiä. Aika moni elää pelkällä asumistuella sen turvin, että joku sukulainen tai tuttu antaa säälistä siihen päälle vielä muutaman saturaisen, että jotenkin selviää. Monella on taas nollatulot ja puoliso elättää. Moni taas syö säästöjään. Ja jossain vaiheessa kun pelkkä asumistuki ei riitä, eikä kukaan enää jeesaa, puoliso ei elätä, ja säästöt on syöty, niin kaikki nämä lukuisat piilotyöttömät joutuvat pakon edessä sossun luukulle tt.tukea hakemaan. Ja saadakseen kyseistä tukea heidän on ilmoittauduttava työkkäriin työnhakijaksi. Hehkutetaanko sitten taas että oh,hoh, työttömyys on lisääntynyt vai? Pitäisi lopettaa Typin järjestämät ilmaistyöt. Silloin työnantajien olisi pakko palkata väkeä oikeisiin töihin. Mutta eihän niin tietenkään tehdä. Olin ennen todella isänmaallinen, mutta tätä nykyä en enää arvosta Suomea. Suomi on nykyisin vain 2000-luvun nykyaikaistettu versio orjuudelle.

      • SeOnPahoinvointivaltio

        Työttömyystilastojen sijaan kannattaa seurata työllistyneden tilastoja. Niitä on hiukka vaikeampi selittää paremmaksi. Valitettavasti noista työllistyneistä ei juurikaan uutisoida, eli media on täysillä mukana tässä k*setuksessa.

        Kun työikäisistä ja -kykyisistä vähennetään työttömät ja työlliset, saadaan selville tempputilastoitujen määrä. Niitä lienee nykyisellään jo enemmän kuin työttömiä. Kaikki sen vuoksi, että ulkomaiset pääomasijoittajat kuvittelisivat, että Suomen talous on kunnossa.

        Näin saadaan jatkossakin halpaa markkinakorkoista lainaa Suomen valtiolle kansainvälisiltä lainamarkkinoilta. Jos lainakorot lähtisivät nousuun, niin siitä saattaisi tulla rumaa jälkeä julkisella sektorilla, ja tuskinpa tuo lainarahalla paisutettu asuntokuplakaan Suomessa siltä säästyisi. Monelle perheelle 1-2 %-yksikön nousu asuntolainoissa tietäisi konkurssia.

        Siinäpä se on k*setus pähkinänkuoressa. Suomessa se osataan, ja maan tavan mukaan hierarkian alin porras, eli köyhät, saavat maksaa selkänahastaan tämän pelin.


      • Anonyymi

        Suomi on paska maa ja itse ryssitty pohjamutiin, muistakaa että keltaliivit on seuraava tapa vaikuttaa asioihin ellei nyt tapahdu radikaalia muutosta tässäkin asiassa.

        Demarit jos kusetatatte nyt kansan niin seuraavaksi olette ikuisesti oppossitiossa ja porvarit ovat taasen ikuisesti vallassa.


    • onpashelppoa

      Sehän on sit helppoa jos ei anna laittaa siihen työnhakusuunnitelmaan orjatöitä tms. koska siinä pitää olla työnhakijankin allekirjoitus jotta on lainmukainen.

      • Vuokkoirmeli

        Mutta jos et allekirjoita ja hypi niiden pillin mukaan niin karenssi pätkähtää alta aikayksikön.


    • Vihulainen

      Soittamalla saivat mutkin tuohon paikkaan menemään. Työllisyysyksikkö/TYP, ovat yhdistäneet toimintonsa. Aluksi soittivat puhelimeen, tarjosivat kaikkea samaa kuin työkkärikin, lopulta ehdottelivat terveystarkistusta, hyväksyin sen. Kävin näytteenottokeskuksella antamassa kolmeen ampulliin verinäytteet, verinäytteistä eivät löytäneet mitään korjattavaa mun tapauksessa eli tuo on myös se ns "huumetesti" samalla, että käytätkö päihteitä yms. Allekirjoituttivat sen tietojenluotutus kaavakkeen alkuvaiheessa, hyväksyin senkin. Kun allekirjoitat ko kaavakkeen, pystyvät kuuntelemaan/tarkkailemaan PUHELUITASI, käyvät salaa tarkistamassa asuntosi poissa ollessasi(ainakin minun tapauksessa), annat luvat hallita heille lähes kaikkea, menetät yksityisyytesi..., joudut tarkkailtavaksi. Etsivät löytyisikö sinusta jotain "vikaa", kun olet pitkäaikais työtön, vaikkeivat sitä suoraan myönnäkään. Vaadin kokopäiväistä palkkatyötä kokoajan siellä ollessa, sitä heillä ei ollut tarjota alakohtasta ainakaan mulle. Kymmenkunta kertaa kävin heidän palloteltavana, kolmen viikon päähän aina antoivat seuraavan ajankohdan jotakuinkin aina. Useisiin vuokranvälitys paikkoihin laitoin hakemuksia. Sitten mulle alkoi riittämään se touhu, en löytänyt sitä kautta kokopäiväistä työtä vieläkään. Kun haluat pois siitä paikasta, eivätkä ole löytäneet vikaa sinusta, joudut tekemään KIRJALLISEN IRTISANOMISILMOITUKSEN heille.

      Helpottaakseni muitakin samassa tilanteessa olevia, laitan irtisanomisilmoituksesta mallin, jota etenkin työkkäri ja kela ymmärtävät :D

      -----------------------------------------------------------------------------------------
      IRTISANOMISILMOITUS


      Perun välittömästi oikeutenne käyttää ja hallita tietojani, jotka olen ilmoittanut ja allekirjoittanut sopimuksemme mukaisesti tietojenluovutus kaavakkeeseenne. Edellytän teitä poistamaan jakamanne/välittämänne tiedot yhteistyökumppaneiltanne, sekä kolmansilta osapuolilta. Samalla ilmoitan, että en katso tarvitsevani tällä hetkellä (kuntanne) työllisyysyksikön/TYP palveluita. Tämä vapaaehtoinen (kuntanne) työllisyysyksikön/TYP asiakkuuteni ei johtanut työllistymiseeni lukuisista asiointi käynneistäni huolimatta.



      Ystävällisen terveisin


      Kivikylässä 05.05.2016


      _____________________
      Katti Vihulainen

      -----------------------------------------------------------------------------------------

      • Anonyymi

        Ja hyvin laadittu tuo Vihulaisen ilmoitus, hienoa että jaksoi laittaa sen tänne malliksi.


      • Anonyymi

        Huh huh melko hurja tuo yksityisyydensuojan katoaminen jos on oikeasti totta, että pystyvät kuuntelemaan puheluitasi sen jälkeen? Miten tämä on edes mahdollista?

        Kotona varmaan pystyvät jotenkin käymään ainoastaan jos asut kunnan asunnossa vuokralla, mutta kuulostaa todella laittomalta. Voiko olla mahdollista että jotenkin muotoiltuna tähän joutuu antamaan allekirjoituksen ihan kirjoittautuessaan TYP:iin? Jos näin niin todella sairasta.

        Asiakkaalle pitäis ehdottomasta tuoda esille näin radikaalit seikat että allekirjoituksellaan antaa luvan puhelujen kuunteluun tai kotona käyntiin (jos kunnan asunto). Huh huh. Järkyttävää luettavaa.


      • Anonyymi

        Se on tätä päivää.

        Laittomuus rehottaa tämän päivän Suomessa ja perverssit tirkistelijät tyydyttyvät.

        Asunto voi olla mikä tahansa asunto myös omistusasunto arvostetulla omakotiasuinalueella.


    • Anonyymi

      Tää nimimerkki "kolmekymppinen työtön" on älykäs tyyppi ja kirjoittaa hauskasti. Missähän hän pyörii nykyään, onko vielä työkkäripiireissä vai onko ongelma jo ratkennut.

    • Anonyymi

      Eikös työllisyyden kuntakokeilu 2021 tarkoita automaattista TYP/MOPA asiakkuutta työttömälle? Kieltäytyminen asiakkuudesta johtaa karenssiin ja toimeentuloa leikataan automaattisesti 40%?

      • Anonyymi

        ei meillä tääl mitään kuntasekoilua ollu! sama aktiivisuunnitelmien teko vaan jatkui, mitä te toimissa ja samaa typ toimissa.
        - Nyt en tiedä, miten nykyinen hakemus jumppa vaikuttaa,, näkee nyt. Ei ole tullut mitään tietoa, vain se yleisluontoinen kuvaus, joukkopostitus, jossa ei asiaa ollu kuitenkaan.


    • Anonyymi

      On teillä jutut…..

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe