Lasten tila syntyessään

Kerron tämän asian tässä, mitä Raamattu tästä opettaa ja kaikki muut uskomukset on vääriä.

Ensiksi onko pieni lapsi syntinen? Raamattu kertoo hyvin selvästi, että vauva on syntinen jos syntyessään, aadamin synnistä ja luonnosta-
Otan tähän muutamia Raamatunkohtia esiin:(Ps.51:7; Ps.58:4; Job.15:14; Job.25:4-6;Jes.48:4: Room.3:10; Room.5:18; Room.5:12; Ef.2:3; Joh.3:5-6)

Tarkoitus ei ole nyt noin selvistä kohdista, hurmahenkien kanssa väitellä. Yksinkertaisesti Raamattu toteaa: "Synnin palkka on kuolema" ja vauvakin kuolee.

Sitten Raamattu yhtä selvästi kertoo, että vauva syntyy maailmaan myös osallisena Kristuksen vanhurskaudesta, eli vauva syntyy maailmaan Jeesukessa Kristuksessa. Siis kun yleinen synti tuli, niin yleinen sovitettiin:
Room.5:18. "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän".

Ihminen syntyy siis tähän maailmaan "KAKSIOSAISENA", syntisenä ja vanhurskaana, eli uskovaisena. Tämän kaiken uudestikastajat kieltävät, kun sanovat, ettei pienokainen osaa uskoa. Tässä on takana omavanhursaus ja siten väärä vanhurskauttamisoppi.

Otetaampas tähän yksi esimerkki Raamatusta:
Daavid sanoo:
ps.51:7. "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun".
Sama Daavid sanoo myös hyvin kauniisti lapsen autuaallisesta tilasta: ” Sinä olet vetänyt minut ulos äitini kohdusta. Sinä olit minun turvani, ollessani vielä äitini rinnalla. Sinun päälles (huomaasi) minä olen heitetty äitini kohdusta. Sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta” (ps.22:10-11).

136

1683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laestauduis Ja Luther opettivat lapsikasteen olevan raamatullinen, koska he uskovat. Vanhoillislestadiolainen käsitys on Raamatun ja luterilaisen opin mukainen.

      Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta, sekä heidän pojastaan (2.Moos.4:24-26), antaa puhuttelevan kuvan sakramentin hylkäämisestä. Jumala oli kutsunut Mooseksen Midianin maasta johdattamaan kansaansa Israelia Egyptin orjuudesta. Matkalla yöpaikassa tapahtui, että Herra hyökkäsi Mooseksen kimppuun ja tahtoi tappaa hänet. Silloin hänen vaimonsa Sippora suoritti pojalleen ympärileikkauksen ja kosketti esinahalla Moosesta alhaalta sanoen: "veriylkä ympärileikkauksen tähden". Tuomio ei kohdistunut lapseen, vaan sakramentin laiminlyöneeseen isään.

      Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

      ”Minä tunsin sinun jo ennen kuin minä sinun valmistin äitis kohdussa, ja pyhitin sinun, ennen kuin sinä äidistäs synnytkään” (Jer.1:5).

      Kaikki kansat syntyvät Herralle Siionissa (Ps 87 ). Valkopukuisten joukossa (IlmK) on joka kielestä ja kansasta ihmisiä, sillä Jumala korjaa omansa jo lapsuudenuskossa monista kansoista joille ei edes saarnata valtakunnan evankeliumia, heidän epäuskonsa tähden. Niinkuin Nooa perheineen oli jo vanhurskas, kun arkkiin menivät, ja pelastuivat veden kantamana. Samoin kastekkin on hyvän omantunnonliitto Jumalan luona. Näin siis kaste kuuluu sille, joka on sovitettu ja, jolla on hyvä omatunto, kuten on pienen lapsen tila syntyessään. Raamattu käyttää tästä kasteen kohdasta 1.Piet.3:21, sanaa "eperooteema" , LIITTO. Tätä sanaa käytettiin jo ennen uudeentestamentin kirjojen syntyä vanhoissa papyruksissa. Luther käänsi tämän myös liitoksi. Näin myös tätä liittoa korostaa, yksi kaste ja siitä opetus.

      Raamattu sanoo, että meidät sitten tuomitaan omien tekojemme mukaan:

      Ilm.20:12. Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan.
      13. Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan.

      Kasteen merkitys

      Kasteessa vauva otetaan liitonarmoon, eli kaste on "hyvän omantunnonliitto Jumalan luona" (1.Piet.3:21) se ei myöskään ole synnin poistamista, kohdan mukaan. Kasteessa lapsi kastetaan seurakunnan yhteyteyteen, joka on uskon vahvistus ja merkki. Kasteessa otetaan seurakunnan hoitoon, jossa myös hyvää omaatuntoa säilytetään.

      • Room.6-Luvun erityinen, voimakas sanoma on opetus pyhityksestä. Valaistaessaan kristityn vaellusta Paavali yhdisti siihen kasteen velvoittavan merkityksen. Kasteen kautta kristitty on haudattu Kristuksen kanssa kuolemaan. Kun olemme osalliset yhdenkaltaiseen kuolemaan, nousemme kuolleista kuten Kristus (Room.6:4-5). Jumala herätti meidät uuteen elämään omistaessamme Kristuksen kuoleman ja elämän uskon kautta (Room.6:4; Kol.2:12). Kaste opettaa ja muistuttaa Jumalan lapsia, että heidät on liitetty Kristuksen kanssa hänen yhtäläiseen kuolemaansa ja elämäänsä, omistaessamme hänen kuolemansa ja elämänsä uskon kautta. Kristuksen sovituskuolema on kertakaikkinen kuolema synnille, mutta hänen elämänsä on elämää Jumalalle (Room.6:10). Näin tulee uskon kautta tietää,, että Jumalan lapset ovat kuolleet synnille, mutta elävät Jumalalle Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme (Room.6:11).

        Jeesus sanoi: ”Se uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” (Mark.16:16). Tässä Yhteydessä on vielä todettava, että kasteen halveksiminen ja hylkääminen kadottaa (Augistinus ja Luther).

        Luther kirjoittaa samassa Hengessä katekismuksessa: Mitä merkitsee tällainen kastaminen? Se merkitsee, että vanhaihminen meissä on jokapäiväisessä katumuksessa ja parannuksessa upotettava ja kaikkien syntien ja himojen kanssa kuoletettava ja että sijaan on noustava uusi ihminen, joka elää vanhurskaudessa ja puhtaudessa iankaikkisesti Jumalan edessä.

        Näin kaste kantaa pelastettua, kuten vesi kantoi jo vanhurskaita ihmisiä Noan arkissa ensimmäisen maailman aikana.

        Luther toteaa Schmalkaldenin opinkohdissa selvästi, että silloinkaan ei tulla uskoon itse kasteen voimasta, vaan sitä edeltävän suullisen sanan voimasta:

        "Näissä suullista, ulkonaista sanaa koskevissa opinkohdissa on lujasti pidettävä kiinni siitä, että Jumala ei anna henkeänsä tai armoansa kenellekään muuten kuin edeltävän sanan välityksellä ja myötä. - - Myös ne, jotka ovat uskossa ennen kastetta tai tulevat kasteessa uskoon, saavat uskon ulkonaisen, edeltävän sanan välityksellä." http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/s/kolmas.html

        Näin voidaan todeta, että vaikka Jumala kasteessa ja ehtoollisessa vakuuttaakin uskovaa syntien anteeksiantamisesta, hän ei kuitenkaan anna niissä syntejä sillä merkityksessä anteeksi, että epäuskoinen ihminen voisi kasteessa tai ehtoollisessa saada uskon. Siinä merkityksessä on ymmärrettävä myös nämä Lutherin sanat:

        "Älä anna tässä asiassa johtaa itseäsi harhaan tuolla farisealaisella lörpötyksellä, jolla muutamat pettävät itseään, että ihminen nimittäin muka voisi antaa anteeksi syntejä, vaikkei hän kuitenkaan voi antaa armoa enempää kuin Pyhää Henkeäkään. Pysy sinä Kristuksen sanoissa ja ole varma siitä, ettei Jumala millään muulla tavalla anna syntejä anteeksi, kuin suullisella sanalla, kuten hän on määrännyt meille ihmisille. Ellet etsi anteeksiantoa sanasta, niin turhaan katsoa töllistelet taivasta kohti odottaen sieltä armoa, tai, niin kuin he sanovat, sisällistä anteeksiantoa."
        (Lutherin valitut teokset III: Avaimista, s. 442, WSOY, 1959.)

        Tarkoitukseni ei ole asiasta väitellä, vaan kertoa Raamatun ja myös koti-siionini opetusta.


      • eepu*

        Vapahtaja siunasi lapsia ei kastattanut heitä!

        Katso lisää:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8409225
        *
        Mutta; Tuokaa toki lapsenne Jumalan Armollisten käsien alle siunattavaksi ( mutta ei kastettavaksi)! sillä näinhän jo Vapahtajakin teki, lukekaa ymmärryksellä Raamatunsanaa;
        Raamattu kertoo, mitä tapahtui kun äidit toivat näitä lapsia Vapahtajan luo, siitä tapahtumasta seuraavasti:
        "Silloin tuotiin Hänen tykönsä lapsia, että Hän panisi kätensä heidän päälleen ja rukoilisi; ….. mutta opetuslapset nuhtelivat tuojia.
        [..sillä tapaus oli uusi ja outo]
        Niin Vapahtaja sanoi: --- "Antakaa lasten olla, älkääkä estäkö heitä tulemasta Minun tyköni, sillä senkaltaisten on taivastenvaltakunta". Ja Hän pani kätensä heidän päälleen ja SIUNASI heitä (Matt.19:13-15; Mar.10:14-16; Luuk.18:15, 16).
        Vapahtaja ei vienyt heitä kasteelle. -- Kasteesta Ei siis tässäkään puhuta heidän kohdallaan mitään, vaan --SIUNAUKSESTA ja RUKOUKSESTA -- heidän puolestaan! .. ja se riittää, aikuistuttuaan hekin sitten aikanaan itse päättävät uskon mukaisesta kasteestaan! (Ks. Apt.2:38; 8:37, 38; Luuk.7:29; 3:16; Apt.1:5)!

        Vapahtajakaan ei siis osoittanut kastevettä heille”!! … vaan; ”Ja hän otti heitä syliinsä, pani kätensä heidän päällensä ja SIUNASI heitä.” (Ks Mar.10:16). … ja aikuistuttua ottakoon hekin itse kukin upotuskasteen Herramme ja Vapahtajamme Nimeen!

        *
        Miksi te Weha, Alpo Ahola, terence ja kumppanit SALASITTE tämän, että uskonmukainen (Apt.2:38) upotuskaste on HYVÄKSYTTY kansankirkossa?!

        ”Luterilainen kansankirkko .... (SALLII) sallii jäsentensä mennä [ Uskonmukaiselle (Apt.2:38) upotuskasteelle] ... kasteelle. Esimerkiksi helluntailaisia on kansankirkon jäseninä.” Sanoo Markku Särelän kirjassaan. HYVÄ NÄIN, Nyt sitten kiireesti KASTEELLE, jokainen joka ei ole vielä kastettu uskonmukaisella (Apt.2:38) upotuskasteella ja saamaan PYHÄN HENGEN LAHJA!

        --- Johanneksen (Apt.2:38; Matt.21:25) kaste oli Taivaasta - Jumalalta, niin kuin Sapattikin, kun taas vauvavalelu ja kolmeen arvoasemaan kastaminen ja sunnuntaisapatti on ihmisestä - paavilta/katoliselta kirkolta, kumpaa sinä tottelet?

        Mikä mieli sinulla on?
        Sillä, tahallinen USKONMUKAISEN UPOTUSKASTEEN HYLKÄÄMINEN johtaa HENGELLISEEN SOKEUTEEN ja UUDISTAMATTOMUUTEEN, ja siten PYHITYKSEN ja PELASTUKSEN MENETTÄMISEEN!!!
        ”Sillä niillä, jotka elävät (kastamattomina) lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka (ovat uskonmukaisesti kastetut) ELÄVÄT Hengen mukaan, on HENGEN MIELI. Sillä lihan mieli on kuolema, mutta HENGEN MIELI on elämä ja rauha;” (Room. 8:5,6)
        "... niin että me (NYT) palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa. "(Room.7:6) ”Sillä ei Jumala ole kutsunut meitä saastaisuuteen, vaan PYHITYKSEEN.” VANHURSKAUTEEN!

        *
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille

        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAH SHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *
        Jk.:
        AINOANA, joka kastaa uskonmukaisesti (ei kolmeen arvoasemaan) Suomessa itseni lisäksi löytynee adventtiseurakunnasta sopimuksen mukaan! Katso lähin seurakunta:
        http://www.adventtikirkko.fi/seurakunnat/
        Saatana ei pelkää mitään muuta niin paljon kuin, että teidän silmänne ja korvanne avautuisivat tälle Oikealle uskonmukaiselle (ks.Apt.2:38) upotuskasteelle Vapahtajan Nimeen (ei kolmeen arvoasemaan), tälle Totuusasialle ja hän olisi lyöty!!! -- Miksi, koska silloin Jumalan Pyhän Hengen Voima saisi asettua teihin, ja hänellä ei olisi teihin enää mitään valtaa, sillä Vapahtaja tekee teidät vapaiksi synnin orjuudesta, ks.Joh.8:31-36!
        *
        ♥ MARANATA!♥


    • Jeesus esimerkkinä

      Jos kohdussa oleva vauva ei olisi jo syntiinlankeemuksenalainen, niin sairaita ja vammaisia lapsia ei syntyisi, ja "terveetkin" lapset olisivat terveempiä. Langenneet siittävät ja synnyttävät langenneita. Siksi (synnin välttämiseksi) Jeesuskaan ei syntynyt miehen tahdosta miehelle ja naiselle vaan tarvittiin Pyhä Henki korvaamaan miehen osuus.

      • Tähän Lutherin opetukseen voivat myös kaikki uskovaiset yhtyä:

        "Ei kasteen puute, vaan sen halveksiminen kadottaa", sanoi jo
        Augustinus. Tämä on ollut kristillisen kirkon kanta halki vuosisatojen.
        Luther puolustaa kastamattomana kuolleita lapsia seuraavalla näkökohdalla:
        "Mitä on sanottava lapsistamme, jotka joko äidin kohdussa tai heti
        synnyttyään kuolevat saamatta kastetta? Tähän on helppo antaa
        vastaus sekä ennen kahdeksan päivän ikää kuolleista juutalaisten lapsista
        että meidän ennen kastetta kuolleista lapsistamme. He eivät näet
        tee syntiä ympärileikkauksen tai kasteen liittoa vastaan. Sillä lain
        mukaan heidät piti ympärileikata vasta kahdeksantena päivänä, kuinka
        Jumala haluaisi tuomita ne, jotka kuolivat sitä ennen. Sen tähden
        meidän tulee uskoa heidän pikku sielunsa heidän taivaallisen Isänsä
        käteen ja tahtoon, joka on armollinen, kuten tiedämme. Tähän kuuluu
        myös se, mitä Paavali sanoo hienolla, lempeällä tavalla niistä, "jotka
        eivät ole tehneet syntiä samalla tavalla kuin Aadam" (Room. 5:14),
        ja Jaakobista ja Eesausta hän sanoo: "ennen kuin he olivat tehneet
        hyvää tai pahaa" (Room. 9:11).
        Tosin pikku lapset tuovat mukanaan maailmaan synnynnäistä perua
        olevan synnin, jota sanomme perisynniksi. Mutta on kuitenkin
        suuri asia, etteivät he vielä ole tehneet syntiä (ympärileikkausta tai
        kastetta koskevaa) lakia vastaan. Sillä koska Jumala luonnoltaan on
        laupias ja armollinen, hän ei tuomitse heitä kadotukseen sen vuoksi,
        että he ovat jääneet joko Vanhassa liitossa vaille ympärileikkausta tai
        Uudessa liitossa vaille kastetta.”74)
        74 ) Luther, St. Louisin laitos 1, 1040. - Kun Lutherilta kysyttiin, pitäisikö lapsi kastaa
        ennen kuin se on ehtinyt kokonaan syntyä, hän vastasi kieltävästi.

        (Stlk. Lapsikaste on Raamatullinen s.76).


      • E.-

        totuudenmukaisempi selitys sille, että sairaitakin lapsia syntyy, on evoluutio, jonka tuotteena ihminen ei koskaan ole ollut täydellinen "luomus", mutta keskimäärin riittävän toimintakykyinen tuottaakseen jälkeläisiä ennen väistämätöntä luonnon säätämää kuolemaansa.


      • E.- kirjoitti:

        totuudenmukaisempi selitys sille, että sairaitakin lapsia syntyy, on evoluutio, jonka tuotteena ihminen ei koskaan ole ollut täydellinen "luomus", mutta keskimäärin riittävän toimintakykyinen tuottaakseen jälkeläisiä ennen väistämätöntä luonnon säätämää kuolemaansa.

        jeesussaduista ja raamatusta tulee mieleen että miksi se Kaikkivaltias ja Kaikkitietävä Jumala ei viimeistään siinä vaiheessa kun murhasi maapallon kaikki ihmiset (pl. Nooa et co.) voinut osoittaa Suurta Armoaan ja antaa hänelle anteeksi myös tuon omenan syömisen?

        Olisi säästynyt Jeesuskin hengissä ja luterilaiset pienemmän taakan alla.


      • Nas.se kirjoitti:

        jeesussaduista ja raamatusta tulee mieleen että miksi se Kaikkivaltias ja Kaikkitietävä Jumala ei viimeistään siinä vaiheessa kun murhasi maapallon kaikki ihmiset (pl. Nooa et co.) voinut osoittaa Suurta Armoaan ja antaa hänelle anteeksi myös tuon omenan syömisen?

        Olisi säästynyt Jeesuskin hengissä ja luterilaiset pienemmän taakan alla.

        ettet vain ymmärrä asiaa ja puhut siksi vain omenan syömisestä?


      • E.-
        Nas.se kirjoitti:

        jeesussaduista ja raamatusta tulee mieleen että miksi se Kaikkivaltias ja Kaikkitietävä Jumala ei viimeistään siinä vaiheessa kun murhasi maapallon kaikki ihmiset (pl. Nooa et co.) voinut osoittaa Suurta Armoaan ja antaa hänelle anteeksi myös tuon omenan syömisen?

        Olisi säästynyt Jeesuskin hengissä ja luterilaiset pienemmän taakan alla.

        jolta pyysin äskettäin kommenttia, ja koko keskustelu poistui joko sen takia tai siitä huolimatta, sanoisi varmaankin, ettei kaikkea Raamatussa pidä tulkita kirjaimellisesti.
        Eli hedelmän syönti paratiisissa, perisynti ja kuolema synnin palkkana, sekä Nooan arkkiasiat on parasta tulkita epäkirjaimellisesti, koska kirjaimellisesti tulkittuna ne eivät ole totta. Kirjaimellisesti tulkittavaa on ainakin Jeesuksen voitto kuolemasta sekä muut tulevat ylösnousemukset, vaikka ne kirjaimellisesti tulkittuna eivät ole totta.

        Erilaisissa tulkinnoissa on aika paljon yhteensovittelemista, kun vielä otetaan tunnustuskirjojen ja uskontunnustusten tulkinnat mukaan.

        Siksi en ihmettele, vaikka ystävämme on ajoittain hiukan töykeä minullekin.


      • E.- kirjoitti:

        jolta pyysin äskettäin kommenttia, ja koko keskustelu poistui joko sen takia tai siitä huolimatta, sanoisi varmaankin, ettei kaikkea Raamatussa pidä tulkita kirjaimellisesti.
        Eli hedelmän syönti paratiisissa, perisynti ja kuolema synnin palkkana, sekä Nooan arkkiasiat on parasta tulkita epäkirjaimellisesti, koska kirjaimellisesti tulkittuna ne eivät ole totta. Kirjaimellisesti tulkittavaa on ainakin Jeesuksen voitto kuolemasta sekä muut tulevat ylösnousemukset, vaikka ne kirjaimellisesti tulkittuna eivät ole totta.

        Erilaisissa tulkinnoissa on aika paljon yhteensovittelemista, kun vielä otetaan tunnustuskirjojen ja uskontunnustusten tulkinnat mukaan.

        Siksi en ihmettele, vaikka ystävämme on ajoittain hiukan töykeä minullekin.

        tuli tuollainen löysä paikka, pelkkä ero Jumalasta?

        Ehkä tämäkin ketju poistuu joko se takia tai siitä huolimatta että siinä käsitellään Jumalan Lähettilästä Maan päällä?

        Kirjaimellisesti. Ilman tulkintaa. Ja toki Rakastavan Ystävällisesti.


      • linkistä Raamatun
        E.- kirjoitti:

        jolta pyysin äskettäin kommenttia, ja koko keskustelu poistui joko sen takia tai siitä huolimatta, sanoisi varmaankin, ettei kaikkea Raamatussa pidä tulkita kirjaimellisesti.
        Eli hedelmän syönti paratiisissa, perisynti ja kuolema synnin palkkana, sekä Nooan arkkiasiat on parasta tulkita epäkirjaimellisesti, koska kirjaimellisesti tulkittuna ne eivät ole totta. Kirjaimellisesti tulkittavaa on ainakin Jeesuksen voitto kuolemasta sekä muut tulevat ylösnousemukset, vaikka ne kirjaimellisesti tulkittuna eivät ole totta.

        Erilaisissa tulkinnoissa on aika paljon yhteensovittelemista, kun vielä otetaan tunnustuskirjojen ja uskontunnustusten tulkinnat mukaan.

        Siksi en ihmettele, vaikka ystävämme on ajoittain hiukan töykeä minullekin.

        eri tulkintatavoista, kun et näköjään oikein ymmärtänyt tuota asiaa ( Koululaisetkin näköjään ymmärtävät meitä paremmin, mitä tarkoitetaan, kun puhutaan Raamatun eri tulkintatavoista):
        http://www.mvnet.fi/index.php?osio=Tutkielmat&luokka=Lukio&sivu=UE1_-_Raamatun-tulkintatavat


      • Tässä linkki


      • sanoisi niin,
        E.- kirjoitti:

        jolta pyysin äskettäin kommenttia, ja koko keskustelu poistui joko sen takia tai siitä huolimatta, sanoisi varmaankin, ettei kaikkea Raamatussa pidä tulkita kirjaimellisesti.
        Eli hedelmän syönti paratiisissa, perisynti ja kuolema synnin palkkana, sekä Nooan arkkiasiat on parasta tulkita epäkirjaimellisesti, koska kirjaimellisesti tulkittuna ne eivät ole totta. Kirjaimellisesti tulkittavaa on ainakin Jeesuksen voitto kuolemasta sekä muut tulevat ylösnousemukset, vaikka ne kirjaimellisesti tulkittuna eivät ole totta.

        Erilaisissa tulkinnoissa on aika paljon yhteensovittelemista, kun vielä otetaan tunnustuskirjojen ja uskontunnustusten tulkinnat mukaan.

        Siksi en ihmettele, vaikka ystävämme on ajoittain hiukan töykeä minullekin.

        että ymmärrettäisiin oikein: Keskustelen ateistien kanssa mieluummin muista asioista kuin uskonnoista ja uskosta, esimerkiksi jostakin täysin konkreettisesta, josta jotakin satun tietämään. Usko on uskoville itselleen niin herkkä asia, että siitä ei mielellään haluaisi kuulla mitään piikittelyä, pilkkaa, ylimielistä besserwisserin huulenheittoa jne., vaan joko asiallista puhetta tai sitten siirtymistä kokonaan uskontojen ulkopuoliseen aiheeseen. Onko tämä nyt niin vaikea ymmärtää? Jos sanot ystävämme etkä tarkoita ns. "ystävämme" tai jotain itseäsi tyhmempää ja alempiarvoista, niin jostakin uskontoihin liittyvästä aiheesta voisin yrittää keskustella kanssasi, mutta en ikinä mistään henkilökohtaisesta asiasta. Jos sinulla on vähänkin empatiankykyä, niin ymmärtänet miksi en. Nassen kanssa en nikkini vääristelyn takia haluaisi olla enää missään tekemisissä. Toivon, että hän ohittaisi kaikki kirjoitukseni vastaamatta ja keskustelisi mieluummin lähinnä vain muiden viisaiden ateistien kanssa ja jostakin muusta aiheesta kuin minusta. Tosin pelkään pahoin, että joillekin on toisten kirjoittajien kiusaaminen mennyt veriin, tai sitten se kiusaamishalu on geeneissä, ja että joka päivä tällaisen kiusaajan täytyy käydä hakemassa keskustelupalstoilta päivän annos muiden kiusaamista, nikin vääristelyä tms., jotta hän saisi kiusaamishalunsa taas vähäksi aikaa tyydytetyksi. Olisin mielelläni väärässä, mutta ainakin Nassen kohdalla arvioni hänen halustaan kiusata ja pilkata minua ja vääristellä nikkiäni on pitänyt, ikävä kyllä, paikkansa. Tuosta nikkini vääristelystä on joku muukin huomauttanut tällä palstalla.

        Katso Raamatun eri tulkintatavoista toisen viestini linkistä.


      • teksti opettajan
        Nas.se kirjoitti:

        arvattavasti 11 v. ateisti Ville_petteri nuolee parodisesti hihhuloituneen äidinkielenmaikan, Verna-Liisan isoa ja raskasta takamusta.

        Eipä parempaa parodiaa keksisikään ede Monthy Python.

        PS: kaikki nimet, iät, tapahtumat ovat täysin fiktiivisiä (vrt. raamattu)

        hyväksymä. Etkö Nasse pysty enää kirjoittamaan lainkaan asiallisesti, kuten normaalin aikuisen ihmisen tulisi osata? Ei 11-vuotias ole lukiossa. Sitä paitsi sinä et tiedä sitäkään, mitä tuo aiheesta kirjoittanut lukiolaispoika tiesi. Ei tiennyt Elwinkään.


      • teksti opettajan kirjoitti:

        hyväksymä. Etkö Nasse pysty enää kirjoittamaan lainkaan asiallisesti, kuten normaalin aikuisen ihmisen tulisi osata? Ei 11-vuotias ole lukiossa. Sitä paitsi sinä et tiedä sitäkään, mitä tuo aiheesta kirjoittanut lukiolaispoika tiesi. Ei tiennyt Elwinkään.

        ihmisissä on se ongelma että he ovat perin helposti manipuloitavissa, huijattavissa.

        Tuo tarina ja sen viitekehys, kaikki ovat pelkkää huijausta ja hitaimmat ihmiset sitten todella ottavat sen tosissaan.

        Niin kuin ajatuksen siitä että kirjoittaja olisi lukiolaispoika. Ei ihme että näille hörhöille menee jopa niinkin pasu satu läpi totena kuin UT.


      • sanoisi niin, kirjoitti:

        että ymmärrettäisiin oikein: Keskustelen ateistien kanssa mieluummin muista asioista kuin uskonnoista ja uskosta, esimerkiksi jostakin täysin konkreettisesta, josta jotakin satun tietämään. Usko on uskoville itselleen niin herkkä asia, että siitä ei mielellään haluaisi kuulla mitään piikittelyä, pilkkaa, ylimielistä besserwisserin huulenheittoa jne., vaan joko asiallista puhetta tai sitten siirtymistä kokonaan uskontojen ulkopuoliseen aiheeseen. Onko tämä nyt niin vaikea ymmärtää? Jos sanot ystävämme etkä tarkoita ns. "ystävämme" tai jotain itseäsi tyhmempää ja alempiarvoista, niin jostakin uskontoihin liittyvästä aiheesta voisin yrittää keskustella kanssasi, mutta en ikinä mistään henkilökohtaisesta asiasta. Jos sinulla on vähänkin empatiankykyä, niin ymmärtänet miksi en. Nassen kanssa en nikkini vääristelyn takia haluaisi olla enää missään tekemisissä. Toivon, että hän ohittaisi kaikki kirjoitukseni vastaamatta ja keskustelisi mieluummin lähinnä vain muiden viisaiden ateistien kanssa ja jostakin muusta aiheesta kuin minusta. Tosin pelkään pahoin, että joillekin on toisten kirjoittajien kiusaaminen mennyt veriin, tai sitten se kiusaamishalu on geeneissä, ja että joka päivä tällaisen kiusaajan täytyy käydä hakemassa keskustelupalstoilta päivän annos muiden kiusaamista, nikin vääristelyä tms., jotta hän saisi kiusaamishalunsa taas vähäksi aikaa tyydytetyksi. Olisin mielelläni väärässä, mutta ainakin Nassen kohdalla arvioni hänen halustaan kiusata ja pilkata minua ja vääristellä nikkiäni on pitänyt, ikävä kyllä, paikkansa. Tuosta nikkini vääristelystä on joku muukin huomauttanut tällä palstalla.

        Katso Raamatun eri tulkintatavoista toisen viestini linkistä.

        on sellainen seikka johon jatkossakin tulen toisinaan puuttumaan. Kun kerran taikauskostasi ja sen syistä ei saa keskustelle :)

        Erityisesti minua kiinnostaa miksi teet niin, vaikka tiedät itsekin jääväsi siitä hyvin usein kiinni?


      • E.-
        sanoisi niin, kirjoitti:

        että ymmärrettäisiin oikein: Keskustelen ateistien kanssa mieluummin muista asioista kuin uskonnoista ja uskosta, esimerkiksi jostakin täysin konkreettisesta, josta jotakin satun tietämään. Usko on uskoville itselleen niin herkkä asia, että siitä ei mielellään haluaisi kuulla mitään piikittelyä, pilkkaa, ylimielistä besserwisserin huulenheittoa jne., vaan joko asiallista puhetta tai sitten siirtymistä kokonaan uskontojen ulkopuoliseen aiheeseen. Onko tämä nyt niin vaikea ymmärtää? Jos sanot ystävämme etkä tarkoita ns. "ystävämme" tai jotain itseäsi tyhmempää ja alempiarvoista, niin jostakin uskontoihin liittyvästä aiheesta voisin yrittää keskustella kanssasi, mutta en ikinä mistään henkilökohtaisesta asiasta. Jos sinulla on vähänkin empatiankykyä, niin ymmärtänet miksi en. Nassen kanssa en nikkini vääristelyn takia haluaisi olla enää missään tekemisissä. Toivon, että hän ohittaisi kaikki kirjoitukseni vastaamatta ja keskustelisi mieluummin lähinnä vain muiden viisaiden ateistien kanssa ja jostakin muusta aiheesta kuin minusta. Tosin pelkään pahoin, että joillekin on toisten kirjoittajien kiusaaminen mennyt veriin, tai sitten se kiusaamishalu on geeneissä, ja että joka päivä tällaisen kiusaajan täytyy käydä hakemassa keskustelupalstoilta päivän annos muiden kiusaamista, nikin vääristelyä tms., jotta hän saisi kiusaamishalunsa taas vähäksi aikaa tyydytetyksi. Olisin mielelläni väärässä, mutta ainakin Nassen kohdalla arvioni hänen halustaan kiusata ja pilkata minua ja vääristellä nikkiäni on pitänyt, ikävä kyllä, paikkansa. Tuosta nikkini vääristelystä on joku muukin huomauttanut tällä palstalla.

        Katso Raamatun eri tulkintatavoista toisen viestini linkistä.

        on minusta epäreilua, että haluat asian herkkyyteen vetoamalla suojata uskontosi kriittisiltä arvioilta. Kuitenkin oletettavasti kannatat uskonnolle hyvää asemaa ja vaikutusvaltaa yhteiskunnassa, niin päiväkodeissa, armeijassa kuin valtiopäivien avajaisissa.

        Jos kyseessä olisi poliittinen liike, joka haalisi kannattajia jo lapsista ja lupailisi "kuuta taivaalta" oppiensa kannattajille, niin ehkä sinäkin pitäisit tarpeellisena sellaisen poliittisen liikkeen ohjelman avointa ja kriittistä arviointia, ennenkuin sitä päästetään valtaan.

        En vastusta uskontoja uskovien henkilökohtaisina lohdutuskeinoina elämän kolhuissa. Mutta kuten tiedät, Suomessa on valtionuskonto suurine koneistoineen, ja todellinen uskonnon- ja uskonnottomuudenvapaus on vielä aika tavalla hakusessa.

        Katsoin äsken tv-ohjelman Liberian naisista. Siinä kristityt ja musliminaiset yhdistivät voimansa hankkiakseen rauhan maahansa. Ateisteja Afrikassa tuskin onkaan :) En kuulu niihin ateisteihin, joiden mielestä kaikki uskontojen aikaansaannokset ovat vain pahoja. Tässä tapauksessa kirkot ja moskeijat tarjosivat kanavan, jonka avulla naiset tavoittivat toisensa ja pystyivät organisoimaan toimintansa.


      • E.-
        Tässä linkki kirjoitti:

        korjattuna:

        http://www.mvnet.fi/index.php?osio=Tutkielmat&luokka=Lukio&sivu=UE1_-_Raamatun_tulkintatavat

        Tottakai vanhoja taruja voidaan tulkita monin tavoin. Klassisten satujenkin (Lumikki yms.) tulkinnoista on jopa kirjoitettu kirjoja, joissa on etsitty saduista ihmisten tunne-elämään vetoavia vertauskuvallisia elementtejä.

        On kuitenkin varsin epäjohdonmukaista tulkita esim. syntiinlankeemus vertauskuvaksi (eikä se sitä tunnustuskirjojen mukaan olekaan) ja Jeesuksen sovitustyö konkreettiseksi tapahtumaksi.

        Linkkisi esittelemistä tulkintatavoista vain yksi on järjellinen . Mainitsen tässä ja - puolia.

        "Allegorisesta näkökulmasta tarkasteltuna kertomuksen voi katsoa kuvaavan sitä, että Jumala ei koskaan hylkää niitä, jotka ovat hänelle uskollisia. Nooa ei välttämättä ole edes ollut todellinen henkilö, eikä vedenpaisumus todellinen tapahtuma, ne on vain luotu kertomusta varten."

        - Perusteeton oletus Jumalasta joka ei hylkää uskollisia. Toisessa kulttuurissa uskovaiset vakuuttuisivat, että Poseidon pelastaa uskolliset. Yliluonnollisen toimijan oletus liittää tietysti jo itsessään tulkinnan ****jen maailmaan. Toki kertomuksen muinainen sepittäjä on voinut tahtoa kertomuksellaan osoittaa, miten Jumala pitää hurskaasta huolta, mutta sepitetyn kertomuksen todistearvo huolenpidon puolesta on olematon.

        "Historialliskriittinen tulkinta ottaa huomioon paikalliset olosuhteet ja sen, että kertomus on saattanut kasvaa vuosien varrella. Nooa oli todennäköisesti maanviljelijä, joka pelastautui hieman tavallista suuremmasta kevättulvasta kylän ainoalla veneellä perheensä ja muutaman vuohen kanssa. Tulvan alle oli jäänyt Pohjanmaan kokoinen alue, joka oli valtava yksinkertaiselle viljelijälle, jolle oma kylä oli koko maailma. Nooa myös täytti veneessä kuusikymmentä vuotta, mikä oli tuolloin huomattava ikä."

        Tässä tulkinnassa on järkeä sikäli, että tuontapainen tapahtumasarja olisi tosielämässäkin mahdollinen. Ainakin tulvia on tarinan tapahtumaseuduilla luultavasti joskus ollut. Lisäksi tarinoilla on tapana paisua ajan mittaan. Hyvänä esimerkkinä ovat profeetta Muhammediin liitetyt ihmeet, joiden määrä islamin tutkijoiden mukaan nousi kuluneen ajan funktiona islamin ensimmäisinä vuosisatoina (myös Jeesuksesta kerrotaan ihmeitä).

        "Eksistentialistisesta näkökulmasta kertomuksen voi nähdä kuvaavan syntisen maailman tuhoamista ja uuden, hartaiden uskovaisten kansoittaman maailman luomista."

        - Perusteetonta mielikuvittelua, jonka yhtymäkohdat todellisuuteen ovat olemattomat.


      • V.-L.
        Nas.se kirjoitti:

        ihmisissä on se ongelma että he ovat perin helposti manipuloitavissa, huijattavissa.

        Tuo tarina ja sen viitekehys, kaikki ovat pelkkää huijausta ja hitaimmat ihmiset sitten todella ottavat sen tosissaan.

        Niin kuin ajatuksen siitä että kirjoittaja olisi lukiolaispoika. Ei ihme että näille hörhöille menee jopa niinkin pasu satu läpi totena kuin UT.

        miksi sinua häiritsee, jos uskovat uskovat. Sinä saat aivan rauhassa olla uskomatta. Mutta voisit kyllä yrittää kirjoittaa puhumatta tahallasi loukkaavasti ja sellaista, mikä ei pidä paikkaansa, kuten teit jokaisessa neljästä virkkeestäsi. Sanot, että on kysymys huijauksesta, mutta siitä ei ole mitään muita todisteita kuin pelkästään sinun väitteesi. Jos olet eri mieltä, niin perustele väitteesi.


      • V.-L. kirjoitti:

        miksi sinua häiritsee, jos uskovat uskovat. Sinä saat aivan rauhassa olla uskomatta. Mutta voisit kyllä yrittää kirjoittaa puhumatta tahallasi loukkaavasti ja sellaista, mikä ei pidä paikkaansa, kuten teit jokaisessa neljästä virkkeestäsi. Sanot, että on kysymys huijauksesta, mutta siitä ei ole mitään muita todisteita kuin pelkästään sinun väitteesi. Jos olet eri mieltä, niin perustele väitteesi.

        Minua kiinnostaa miksi osalla lajitovereista on moinen loinen korvien välissä? Miksi aikuinen ihminen uskoo mielikuvitusystäviensä olemassaoloon?

        Sinustahan tuosta aiheesta ei saanut keskustella ja hyvin sen taas tuot esille.

        Varmaankin olet kuullut ns. urbaanilegendoista, tuo höpötys täyttää sellaisen tunnusmerkit, joten yleisen elämänkokemuksen perusteella on syytä uskoa sen olevan juuri sellainen.

        Mutta edelleen, uskovathan jotkut jopa Raamtatun tarinoihin, kuka puhuviin aaseihin, kuka modernimpiin ja tarkoituksenmukaisempiin tulkintoihin siitä mitä helvetti on.


      • V.-L.
        E.- kirjoitti:

        jolta pyysin äskettäin kommenttia, ja koko keskustelu poistui joko sen takia tai siitä huolimatta, sanoisi varmaankin, ettei kaikkea Raamatussa pidä tulkita kirjaimellisesti.
        Eli hedelmän syönti paratiisissa, perisynti ja kuolema synnin palkkana, sekä Nooan arkkiasiat on parasta tulkita epäkirjaimellisesti, koska kirjaimellisesti tulkittuna ne eivät ole totta. Kirjaimellisesti tulkittavaa on ainakin Jeesuksen voitto kuolemasta sekä muut tulevat ylösnousemukset, vaikka ne kirjaimellisesti tulkittuna eivät ole totta.

        Erilaisissa tulkinnoissa on aika paljon yhteensovittelemista, kun vielä otetaan tunnustuskirjojen ja uskontunnustusten tulkinnat mukaan.

        Siksi en ihmettele, vaikka ystävämme on ajoittain hiukan töykeä minullekin.

        sinullekin, jos se vain kelpaa. Jos se ei kelpaa, niin ala sitten vain haukkua minua, kuten Nasse jatkuvasti tekee. ( Nasse-kokemuksen perusteella tuntuu siltä, että ateistien taitaa oikein kuulua haukkua niitä, jotka eivät ole ateisteja, vääristellä nikkiä yms. ilkeää, kun kerran yksi ateisti hyväksyy silmää räpäyttämättä, että toinen ateisti tekee niin. )

        Tässä siis linkki, jos se vain ateistille kelpaa, kun se on lukiosta:
        http://www.peda.net/veraja/leppavirta/lukio/ue/172/3

        Omituiselta tuntuu ajatuksesi, että Raamatussa yhdessä kohdassa käytettäisiin yhtä tulkintaa ja toisessa kohdassa toista tulkintaa. Puhuminen "epäkirjaimellisesta tulkinnasta" on sinun keksintöäsi.

        On turha puhua ystävästä silloin, kun kohdellaan kuin vihamiestä. Sitten vain muina miehinä ihmetellään, että miksi se "ystävä" suuttui tai miksi se pahoitti mielensä. Mehän vain vähän piikiteltiin ja pilkattiin sitä. Saahan niin tehdä, eiks niin? En tunne yhtään ateistia netin ulkopuolella, mutta tämän masentavan nettikokemuksen jälkeen sanoisin, että hyvä niin, sillä netin ulkopuolella ainakaan kukaan ateisti ei käy kimppuuni eikä pilkkaa minua. Hyvä, jos niin olisi täälläkin edes vähän aikaa, että Nasse ei vääristelisi nikkiäni etkä sinä olisi häntä tukemassa minua vastaan. Elämä on tarpeeksi rankkaa ilman kiusantekoa ja pilkkaamistakin. Mutta ehkä ateisteilla ja heidän läheisillään ei ole koskaan mitään sairautta, he tai heidän läheisensä eivät ole koskaan työttöminä eikä heillä muutenkaan ole mitään ongelmia. Siksi heillä riittää energiaa uskovien haukkumiseen ja maahan polkemiseen eivätkä he pidä empatiaa missään arvossa.


      • E.-
        V.-L. kirjoitti:

        sinullekin, jos se vain kelpaa. Jos se ei kelpaa, niin ala sitten vain haukkua minua, kuten Nasse jatkuvasti tekee. ( Nasse-kokemuksen perusteella tuntuu siltä, että ateistien taitaa oikein kuulua haukkua niitä, jotka eivät ole ateisteja, vääristellä nikkiä yms. ilkeää, kun kerran yksi ateisti hyväksyy silmää räpäyttämättä, että toinen ateisti tekee niin. )

        Tässä siis linkki, jos se vain ateistille kelpaa, kun se on lukiosta:
        http://www.peda.net/veraja/leppavirta/lukio/ue/172/3

        Omituiselta tuntuu ajatuksesi, että Raamatussa yhdessä kohdassa käytettäisiin yhtä tulkintaa ja toisessa kohdassa toista tulkintaa. Puhuminen "epäkirjaimellisesta tulkinnasta" on sinun keksintöäsi.

        On turha puhua ystävästä silloin, kun kohdellaan kuin vihamiestä. Sitten vain muina miehinä ihmetellään, että miksi se "ystävä" suuttui tai miksi se pahoitti mielensä. Mehän vain vähän piikiteltiin ja pilkattiin sitä. Saahan niin tehdä, eiks niin? En tunne yhtään ateistia netin ulkopuolella, mutta tämän masentavan nettikokemuksen jälkeen sanoisin, että hyvä niin, sillä netin ulkopuolella ainakaan kukaan ateisti ei käy kimppuuni eikä pilkkaa minua. Hyvä, jos niin olisi täälläkin edes vähän aikaa, että Nasse ei vääristelisi nikkiäni etkä sinä olisi häntä tukemassa minua vastaan. Elämä on tarpeeksi rankkaa ilman kiusantekoa ja pilkkaamistakin. Mutta ehkä ateisteilla ja heidän läheisillään ei ole koskaan mitään sairautta, he tai heidän läheisensä eivät ole koskaan työttöminä eikä heillä muutenkaan ole mitään ongelmia. Siksi heillä riittää energiaa uskovien haukkumiseen ja maahan polkemiseen eivätkä he pidä empatiaa missään arvossa.

        ole yllättynyt, ettet kommentoinut kumpaakaan vastausta vailla olevista asiallisista viesteistäni, vaan sen sijaan alat haukkua henkilökohtaisesti.

        En tiedä täällä kenenkään henkilökohtaisia huolia, ellei hän itse niistä kerro. Kenellä tahansa keskustelijalla voi olla sairautta tai muita ongelmia. Minullakin on kivulias vamma paranneltavanani, on ollut jo monta kuukautta. Siitä huolimatta jokaisella on oikeus kirjoittaa ajatuksiaan esim. raamatuntulkinnoista yleiselle keskustelupalstalle, myös omista käsityksistäni poikkeavia näkemyksiä.

        Se ihminen, jota kaikkein eniten olen elämäni aikana säälinyt, oli luterilaisen kirkon jäsen, joka pelkäsi kuolleen poikansa joutuvan helvettiin.


      • E.- kirjoitti:

        ole yllättynyt, ettet kommentoinut kumpaakaan vastausta vailla olevista asiallisista viesteistäni, vaan sen sijaan alat haukkua henkilökohtaisesti.

        En tiedä täällä kenenkään henkilökohtaisia huolia, ellei hän itse niistä kerro. Kenellä tahansa keskustelijalla voi olla sairautta tai muita ongelmia. Minullakin on kivulias vamma paranneltavanani, on ollut jo monta kuukautta. Siitä huolimatta jokaisella on oikeus kirjoittaa ajatuksiaan esim. raamatuntulkinnoista yleiselle keskustelupalstalle, myös omista käsityksistäni poikkeavia näkemyksiä.

        Se ihminen, jota kaikkein eniten olen elämäni aikana säälinyt, oli luterilaisen kirkon jäsen, joka pelkäsi kuolleen poikansa joutuvan helvettiin.

        "No, en oikeastaan ole yllättynyt, ettet kommentoinut kumpaakaan vastausta vailla olevista asiallisista viesteistäni, vaan sen sijaan alat haukkua henkilökohtaisesti."

        Jokainen voi miettiä miksi ja mistä lähtökohdista v:llä alkavan uudissanan olen lanseerannut.

        Pelottavinta on että jos tällaisia ihmisiä todella työskentelee lasten parissa. Huh!


      • E.-
        V.-L. kirjoitti:

        sinullekin, jos se vain kelpaa. Jos se ei kelpaa, niin ala sitten vain haukkua minua, kuten Nasse jatkuvasti tekee. ( Nasse-kokemuksen perusteella tuntuu siltä, että ateistien taitaa oikein kuulua haukkua niitä, jotka eivät ole ateisteja, vääristellä nikkiä yms. ilkeää, kun kerran yksi ateisti hyväksyy silmää räpäyttämättä, että toinen ateisti tekee niin. )

        Tässä siis linkki, jos se vain ateistille kelpaa, kun se on lukiosta:
        http://www.peda.net/veraja/leppavirta/lukio/ue/172/3

        Omituiselta tuntuu ajatuksesi, että Raamatussa yhdessä kohdassa käytettäisiin yhtä tulkintaa ja toisessa kohdassa toista tulkintaa. Puhuminen "epäkirjaimellisesta tulkinnasta" on sinun keksintöäsi.

        On turha puhua ystävästä silloin, kun kohdellaan kuin vihamiestä. Sitten vain muina miehinä ihmetellään, että miksi se "ystävä" suuttui tai miksi se pahoitti mielensä. Mehän vain vähän piikiteltiin ja pilkattiin sitä. Saahan niin tehdä, eiks niin? En tunne yhtään ateistia netin ulkopuolella, mutta tämän masentavan nettikokemuksen jälkeen sanoisin, että hyvä niin, sillä netin ulkopuolella ainakaan kukaan ateisti ei käy kimppuuni eikä pilkkaa minua. Hyvä, jos niin olisi täälläkin edes vähän aikaa, että Nasse ei vääristelisi nikkiäni etkä sinä olisi häntä tukemassa minua vastaan. Elämä on tarpeeksi rankkaa ilman kiusantekoa ja pilkkaamistakin. Mutta ehkä ateisteilla ja heidän läheisillään ei ole koskaan mitään sairautta, he tai heidän läheisensä eivät ole koskaan työttöminä eikä heillä muutenkaan ole mitään ongelmia. Siksi heillä riittää energiaa uskovien haukkumiseen ja maahan polkemiseen eivätkä he pidä empatiaa missään arvossa.

        katsomassa, onko tullut palautetta, niin kommentoin vielä paria asiaa.

        "Omituiselta tuntuu ajatuksesi, että Raamatussa yhdessä kohdassa käytettäisiin yhtä tulkintaa ja toisessa kohdassa toista tulkintaa."

        Juuri tuosta olen pyrkinyt keskustelemaan. Moni nykyluterilainen tulkitsee luomiskertomuksen lankeemuksineen allegoriana, mutta Jeesuksen sovitustyön ylösnousuineen sun muineen kirjaimellisesti. Miksi ette pidä myös kuolleista heräämistä allegoriana?

        " Puhuminen "epäkirjaimellisesta tulkinnasta" on sinun keksintöäsi."

        Niin on. Tarkoitan sillä kaikkia niitä tulkintoja, jotka eivät ole kirjaimellisia. Kätevä nimitys korvaamaan luettelo muista tulkintatavoista.

        "On turha puhua ystävästä silloin, kun kohdellaan kuin vihamiestä. Sitten vain muina miehinä ihmetellään, että miksi se "ystävä" suuttui tai miksi se pahoitti mielensä. Mehän vain vähän piikiteltiin ja pilkattiin sitä. Saahan niin tehdä, eiks niin?"

        En ajattele sinusta vihamielisesti, vaikka sinun oma kirjoitustyylisi onkin usein sekä aggressiivinen että pilkallinen. Saat toki kaikin mokomin kirjoittaa omalla tyylilläsi (pidän sitä jopa virkistävänä), mutta on kaksinaismoraalia, että hyväksyt oman pilkallisuutesi mutta et muiden.

        " En tunne yhtään ateistia netin ulkopuolella,"

        Olet kertonut, että kaikki sisaruksesi eivät ole teistejä.


      • E.-
        Nas.se kirjoitti:

        "No, en oikeastaan ole yllättynyt, ettet kommentoinut kumpaakaan vastausta vailla olevista asiallisista viesteistäni, vaan sen sijaan alat haukkua henkilökohtaisesti."

        Jokainen voi miettiä miksi ja mistä lähtökohdista v:llä alkavan uudissanan olen lanseerannut.

        Pelottavinta on että jos tällaisia ihmisiä todella työskentelee lasten parissa. Huh!

        ei ole suinkaan ainoa nikistä johdettu uudissana mitä näillä palstoilla on näkynyt.
        Muistui hämärästi mieleeni muuan vanha juttu, ja löysinkin sen haulla.

        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/3681117/19285981

        Tuo H.H:n kustannuksellani ilakoiva viesti huvitti minua, mutta uudissanan käyttö jäi niin tilapäiseksi, etten osaa sanoa, olisinko ajan mittaan kyllästynyt siihen.

        Luther, Verna ja minä olemme kuitenkin kaikki nimistämme tehtyjen uudissanojen uhreja. Tosin Luther maatuneena ja minä uskispilkasta paatuneena olemme sietäneet ne tyynesti. Kun ei kaikkivoipa ja hyvä jumala sensuroi uudissanoja, niin vaikea niitä on ihmisvoimin maailmasta hävittää.

        Tarjoan nikistäni johdetun uudissanan Vernalle vapaaseen käyttöön, jos se vaikka lievittäisi hänen loukkaantumistaan omasta uudissanastaan.


      • Nasse.
        E.- kirjoitti:

        ei ole suinkaan ainoa nikistä johdettu uudissana mitä näillä palstoilla on näkynyt.
        Muistui hämärästi mieleeni muuan vanha juttu, ja löysinkin sen haulla.

        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/3681117/19285981

        Tuo H.H:n kustannuksellani ilakoiva viesti huvitti minua, mutta uudissanan käyttö jäi niin tilapäiseksi, etten osaa sanoa, olisinko ajan mittaan kyllästynyt siihen.

        Luther, Verna ja minä olemme kuitenkin kaikki nimistämme tehtyjen uudissanojen uhreja. Tosin Luther maatuneena ja minä uskispilkasta paatuneena olemme sietäneet ne tyynesti. Kun ei kaikkivoipa ja hyvä jumala sensuroi uudissanoja, niin vaikea niitä on ihmisvoimin maailmasta hävittää.

        Tarjoan nikistäni johdetun uudissanan Vernalle vapaaseen käyttöön, jos se vaikka lievittäisi hänen loukkaantumistaan omasta uudissanastaan.

        kyllä viihdyttävä persoona, silloin kun terveyden tila oli sopivassa vaiheessa.

        Tuo elwenismi oli jotenkin niin pistämätöntä logiikkaa
        .....


      • E.-
        E.- kirjoitti:

        katsomassa, onko tullut palautetta, niin kommentoin vielä paria asiaa.

        "Omituiselta tuntuu ajatuksesi, että Raamatussa yhdessä kohdassa käytettäisiin yhtä tulkintaa ja toisessa kohdassa toista tulkintaa."

        Juuri tuosta olen pyrkinyt keskustelemaan. Moni nykyluterilainen tulkitsee luomiskertomuksen lankeemuksineen allegoriana, mutta Jeesuksen sovitustyön ylösnousuineen sun muineen kirjaimellisesti. Miksi ette pidä myös kuolleista heräämistä allegoriana?

        " Puhuminen "epäkirjaimellisesta tulkinnasta" on sinun keksintöäsi."

        Niin on. Tarkoitan sillä kaikkia niitä tulkintoja, jotka eivät ole kirjaimellisia. Kätevä nimitys korvaamaan luettelo muista tulkintatavoista.

        "On turha puhua ystävästä silloin, kun kohdellaan kuin vihamiestä. Sitten vain muina miehinä ihmetellään, että miksi se "ystävä" suuttui tai miksi se pahoitti mielensä. Mehän vain vähän piikiteltiin ja pilkattiin sitä. Saahan niin tehdä, eiks niin?"

        En ajattele sinusta vihamielisesti, vaikka sinun oma kirjoitustyylisi onkin usein sekä aggressiivinen että pilkallinen. Saat toki kaikin mokomin kirjoittaa omalla tyylilläsi (pidän sitä jopa virkistävänä), mutta on kaksinaismoraalia, että hyväksyt oman pilkallisuutesi mutta et muiden.

        " En tunne yhtään ateistia netin ulkopuolella,"

        Olet kertonut, että kaikki sisaruksesi eivät ole teistejä.

        Viestissäni on lnykyluterilaisuuden opilliseen ytimeen sijoittuva kysymys:

        Moni nykyluterilainen tulkitsee luomiskertomuksen lankeemuksineen allegoriana, mutta Jeesuksen sovitustyön ylösnousuineen sun muineen kirjaimellisesti. Miksi ette pidä myös kuolleista heräämistä allegoriana?

        En hämmästy. Olen jo niin monesti huomannut, että uskiskeskustelija kaikkoaa, kun olisi älynkäytön ja rehellisyyden paikka.


      • E.- kirjoitti:

        Viestissäni on lnykyluterilaisuuden opilliseen ytimeen sijoittuva kysymys:

        Moni nykyluterilainen tulkitsee luomiskertomuksen lankeemuksineen allegoriana, mutta Jeesuksen sovitustyön ylösnousuineen sun muineen kirjaimellisesti. Miksi ette pidä myös kuolleista heräämistä allegoriana?

        En hämmästy. Olen jo niin monesti huomannut, että uskiskeskustelija kaikkoaa, kun olisi älynkäytön ja rehellisyyden paikka.

        Englannin kirkon johtaja Canterburyn arkkipiispa George Carey kuvasi hiljattain tilanteen hyvin: niin monet yhteiskunnassamme näkevät kristinuskon tarpeettomana ja vanhentuneena — itse asiassa, niin monet, että kirkkomme on sukupolven päässä lakkautuksesta. Kristinuskoa voidaan hyvin verrata unohtuneeseen filmitähteen: uljas menneisyys ilman tulevaisuutta.


      • kotiteologi

        sairaus ja vammaisuus johtuvat synnistä?


      • uskonoppinut
        kotiteologi kirjoitti:

        sairaus ja vammaisuus johtuvat synnistä?

        Ihminen luotin täydelliseksi ja kuolemattomaksi olennoksi ihanaan paratiisiin. Mutta käärme vietteli vaimon, ja vaimo vietteli miehen lankeamaan syntiin, ja siitä pitäen ihminen on ollut kuoleman vallan alainen kärsien kivuista, sairauksista ja vammoista.

        Mutta Jeesus tuli ihmiseksi, ja murskasi käärmeen pään, ja nyt on kaikille uskoville tulossa iankaikkinen elämä täydellisessä ruumiissa, jota eivät sairaudet eivätkä vammat runtele.

        Tämä on yhtä totta kuin Jeesus elää.


      • Nasse.
        weha kirjoitti:

        ettet vain ymmärrä asiaa ja puhut siksi vain omenan syömisestä?

        että minä ymmärrän sadun saduksi ja joku yrittää pitää sitä totena, joutuen harrastamaan rankkaa rusinapullateologiaa?

        Raamatussahan on esim. neljä luomiskertomusta, kaikki erilaisia.


    • ymmärrystä

      aloituksellasi todistat, että Jeesus valehteli kun todisti lasten olevan Jumalan valtakunnan kaltaisia.

      Minä luotan enemmän Jeesuksen Omaan Sanaan kun sinun raamatusta etsimien harhauttajan jumalan palvelijoiden sanaan. Se harhautettujen jumala tappaa ja tapattaa omia uskovaisia, syyttömiä pikku lapsiakin, varmaan väität kohta että senkin jumala ja jeesus määrännyt mutta et kerro että kyseessä on harhauttajana jumala ja harhauttajan jeesus ja että sillä pääpirulla on sarvet.

      • Lue antamani Raamatun kohdat, niin asia selviää sinulle.

        Vanhan Raamatun lähetyskäsky on kolmiosainen sisältäen myös lapsikasteen, että opetuksen:

        ... ja kastakaat heitä nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen,
        20. Ja opettakaat heitä pitämään kaikki, mitä minä olen teille käskenyt. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti. Amen!
        P. Matteuksen Evankeliumin loppu.

        Toiseksi ja aivan ratkaiseva asia on vanhurskauttamisoppi, johon erinomaisesti kuuluu myös lapsikaste. Nimittäin ns. vapaat suunnat opettavat, etteivät pienet lapset osaa ja ymmärrä uskoa ja näin tekevät uskosta, ihmisen oman teon. Näin he sulkisivat pienokaiselta, myös taivaaseen pääsyn, koska Raamattu opettaa, "ettei ilman uskoa voi olla otollinen Jumalalle" (Hebr.11:6) tai "jolla ei ole Kristuksen Henkeä, ei ole hänen omansa" (Room.8:9). Näin tiedän aivan varmasti, että he ovat nyt erehtyneitä henkiä, jo vanhurskauttamisopin suhteen.


      • etp
        weha kirjoitti:

        Lue antamani Raamatun kohdat, niin asia selviää sinulle.

        Vanhan Raamatun lähetyskäsky on kolmiosainen sisältäen myös lapsikasteen, että opetuksen:

        ... ja kastakaat heitä nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen,
        20. Ja opettakaat heitä pitämään kaikki, mitä minä olen teille käskenyt. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti. Amen!
        P. Matteuksen Evankeliumin loppu.

        Toiseksi ja aivan ratkaiseva asia on vanhurskauttamisoppi, johon erinomaisesti kuuluu myös lapsikaste. Nimittäin ns. vapaat suunnat opettavat, etteivät pienet lapset osaa ja ymmärrä uskoa ja näin tekevät uskosta, ihmisen oman teon. Näin he sulkisivat pienokaiselta, myös taivaaseen pääsyn, koska Raamattu opettaa, "ettei ilman uskoa voi olla otollinen Jumalalle" (Hebr.11:6) tai "jolla ei ole Kristuksen Henkeä, ei ole hänen omansa" (Room.8:9). Näin tiedän aivan varmasti, että he ovat nyt erehtyneitä henkiä, jo vanhurskauttamisopin suhteen.

        evlutin harhaoppia täällä vaahtoot,ensinnäkin lähetyskäskyssä ei mainita "vauvakasteesta mitään mikään sana ei siihen viittaa.
        Ensin ihmisistä tehdään opetuslapsia julistamalla Raamatun mukaista evankeliumi ja kuulemisen kautta usko tulee ja siiten vasta kastetaan.
        Toiseksi suuri valhe,ettämuka "vauvakasteessa hänet vanhurskautetaan,luehan Raamattuasi ajatuksella alla on Raamatun mukainen vanhurskautus:

        Katekismus väittää: “Jumala jakaa armoansa sanansa ja sakramenttiensa välityksellä”.

        Raamattu opettaa Jumalan jakavan armoansa näin:

        Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen,

        Room 3:23-26.

        mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut, on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa-armosta te olette pelastetut- ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa, osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa. Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja- ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi, Ef 2:4-9.

        Jumalan armo ja lahjavanhurskaus annetaan Jeesuksen kuoleman ja ristin lunastus työn kautta niille, joilla on usko Jeesuksen vereen ja ristin sovitus-työhön. Eikä Raamatusta löydy hakemallakaan katekismuksen opettamaa sakramentin armo oppia. Se on isien perinnäissääntöjä, joka tulee hylätä epäraamatullisena opetuksena, jonka tehtävänä on eksyttää ihmiset pois Jumalan ilmoittamasta armon tiestä.

        Kolmanneksi:
        Lapset eivät ole syntiä tehneet,vaan ovat taivaskelpoisia ilman tuota harhaoppista "vauvavalelukastetta"niinhän siellä selkeästi Jeesus asian ilmaisi.
        Jeesus aikanaan varoitti perinnäissäännöistä ja vieraasta ikeestä,joita ovat mm.tunnustuskirjat/katekismus/sen myötä pakanauskontoa sakramentalismi.


      • mathetes
        weha kirjoitti:

        Lue antamani Raamatun kohdat, niin asia selviää sinulle.

        Vanhan Raamatun lähetyskäsky on kolmiosainen sisältäen myös lapsikasteen, että opetuksen:

        ... ja kastakaat heitä nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen,
        20. Ja opettakaat heitä pitämään kaikki, mitä minä olen teille käskenyt. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti. Amen!
        P. Matteuksen Evankeliumin loppu.

        Toiseksi ja aivan ratkaiseva asia on vanhurskauttamisoppi, johon erinomaisesti kuuluu myös lapsikaste. Nimittäin ns. vapaat suunnat opettavat, etteivät pienet lapset osaa ja ymmärrä uskoa ja näin tekevät uskosta, ihmisen oman teon. Näin he sulkisivat pienokaiselta, myös taivaaseen pääsyn, koska Raamattu opettaa, "ettei ilman uskoa voi olla otollinen Jumalalle" (Hebr.11:6) tai "jolla ei ole Kristuksen Henkeä, ei ole hänen omansa" (Room.8:9). Näin tiedän aivan varmasti, että he ovat nyt erehtyneitä henkiä, jo vanhurskauttamisopin suhteen.

        Opetat väärin!!!

        Matteuksen lähetyskäskyssä ei missään muodossa esiinny "lapsikastetta"!
        Ei koskaan ole esiintynyt, eikä nytkään esiinny! Eikä missään muuallakaan UT,n teksteissä! Olet aivan pihalla tuossa väittämässäsi, johdat ihmisiä harhaan!


        Kirjoitit-
        >>Toiseksi ja aivan ratkaiseva asia on vanhurskauttamisoppi, johon erinomaisesti kuuluu myös lapsikaste. Nimittäin ns. vapaat suunnat opettavat, etteivät pienet lapset osaa ja ymmärrä uskoa ja näin tekevät uskosta, ihmisen oman teon.


    • lapsi synny

      tähän maailmaan pää edellä, perätilassa syntyvä on aina vähän ongelmallisessa tilassa. Joku hyvä vanhoillislestadiolainen synnyttäjä voisi valaista tätä asiaa aivan omakohtaisilla havainnoillaan ja kokemuksillaan, itse en ole tosiaan synnyttänyt miehenä tietenkään yhtään lasta, enkä ole edes vanhoillislestadiolainenkaan.

    • -I-

      mikään Raamatun kohta ei tue ajatusta siitä, että lapsi olisi syntymänsä perusteella osallinen Kristuksesta tai että lapsi uskoisi. Raamattu sanoo: usko ja kaste (Mark. 16:16).

      Tuo Room. 5:18 puhuu koko maailman sovituksesta. Kaikkien synnit on Kristuksessa jo annettu anteeksi.
      Kaikki muut siteeramasi kohdat puhuvat Jumalan profeetoista, jotka Jumala oli jo iankaikkisuudessa valinnut täyttämään tahtoaan.

      Tässä on luterilainen opetus kasteesta, jonka Luther allekirjoitti:

      "IX Kaste
      Kasteesta seurakuntamme opettavat, että se on välttämätön pelastukseen ja että Jumalan armo annetaan kasteen välityksellä. Lapset tulee kastaa, jotta heidät kasteen kautta annettaisiin Jumalan huomaan ja näin otettaisiin Jumalan armoon. "

      http://www.nic.funet.fi/pub/doc/religion/christian/texts/html/finnish/tunnustuskirjat/augstunn.html

      • Synnyttääkö Jumala kastamattomia lapsia kadotukseen? Tuo Lutherin opetus kastamattomista lapsista, siis löytyy "kirjastanne" Lapsikaste on Raamatullinen "Markku Särelä". Tosin kirja puhuu tuota opetusta vastaan.

        Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

        Augsburgin tunnustuksessa todetaan, että sakramentit vaativat uskoa ja ”niitä käytetään oikein silloin, kun ne uskossa otetaan vastaan ja niillä uskoa vahvistetaan”.

        Lutherin käsityksen mukaan Jumala vaikuttaa (lahjoittaa ensin uskon, jonka hän lukee vanhurskaudeksi. Tämän käsityksen lähtökohtana on seuraavat Jeesuksen sanat: ”Menkää kaikkeen maailmaan, ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se tulee autuaaksi, mutta joka ei usko se kadotetaan”. (Mark.16:15-16). Ensin siis evankeliumin sana, joka synnyttää uskon, sitten kaste. Usko on selvästi pääasia, joka ottaa huomioon kasteen.


      • -I-
        weha kirjoitti:

        Synnyttääkö Jumala kastamattomia lapsia kadotukseen? Tuo Lutherin opetus kastamattomista lapsista, siis löytyy "kirjastanne" Lapsikaste on Raamatullinen "Markku Särelä". Tosin kirja puhuu tuota opetusta vastaan.

        Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

        Augsburgin tunnustuksessa todetaan, että sakramentit vaativat uskoa ja ”niitä käytetään oikein silloin, kun ne uskossa otetaan vastaan ja niillä uskoa vahvistetaan”.

        Lutherin käsityksen mukaan Jumala vaikuttaa (lahjoittaa ensin uskon, jonka hän lukee vanhurskaudeksi. Tämän käsityksen lähtökohtana on seuraavat Jeesuksen sanat: ”Menkää kaikkeen maailmaan, ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se tulee autuaaksi, mutta joka ei usko se kadotetaan”. (Mark.16:15-16). Ensin siis evankeliumin sana, joka synnyttää uskon, sitten kaste. Usko on selvästi pääasia, joka ottaa huomioon kasteen.

        kirja opettaa. Luther ei perustele asiaa kuitenkaan samoin kuin sinä.

        Minä en jaksa nyt tarkemmin tutkia tuota Samuelin kirjan kohtaa. Tyydyn toteamaan sen, että kristillistä oppia ei voi rakentaa noin heikolle perustalle. Varsinkaan kun meillä on lukuisia kohtia, jotka opettavat lasten syntisyyttä ja kadotuksen alaisuutta.

        Luterilaiset ovat aina kieltänee ex opere operato-opin. En sitten tiedä, miten tuo kommenttisi muka selvitti sen ongelman, jonka Augsburgin tunnustus teille asettaa.

        Kuten varmaan hyvin tiedät, ja-prepositio ei viittaa mitenkään temporaalisuuteen ja siksi argumenttisi ei ole ollenkaan pätevä.


      • -I- kirjoitti:

        kirja opettaa. Luther ei perustele asiaa kuitenkaan samoin kuin sinä.

        Minä en jaksa nyt tarkemmin tutkia tuota Samuelin kirjan kohtaa. Tyydyn toteamaan sen, että kristillistä oppia ei voi rakentaa noin heikolle perustalle. Varsinkaan kun meillä on lukuisia kohtia, jotka opettavat lasten syntisyyttä ja kadotuksen alaisuutta.

        Luterilaiset ovat aina kieltänee ex opere operato-opin. En sitten tiedä, miten tuo kommenttisi muka selvitti sen ongelman, jonka Augsburgin tunnustus teille asettaa.

        Kuten varmaan hyvin tiedät, ja-prepositio ei viittaa mitenkään temporaalisuuteen ja siksi argumenttisi ei ole ollenkaan pätevä.

        Jos kaste antaa lapselle uskon ja uudestisynnyttää, niin silloinse on exoperate oppia.

        Apt.2-luku

        38. Vaan Pietari sanoi heille: tehkäät parannus, ja antakaan jokainen itsensä kastaa Jesuksen Kristuksen nimeen, syntein anteeksi antamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. 39. Sillä teille ja teidän lapsillenne on tämä lupaus annettu, ja kaikille, jotka taampana ovat, kutka ikänä Herra meidän Jumalamme kutsuu…
        41. Jotka siis mielellänsä hänen sanansa ottivat vastaan, ne kastettiin; ja sinä päivänä lisääntyi lähes kolmetuhatta sielua.
        V: Eli tässäkin on ensin, parannuksen teko ja usko ja sitten kaste. Kaste on sen merkki ja vahvistus. Tässä yhteydessä voi mainita, että molemmat tulee olla.
        Tunnustuskirjoissamme sanotaan: "Myös ne jotka ovat uskossa ennen kastetta tai tulevat kasteessa uskoon, saavat uskon ulkonaisen, edeltävän sanan välityksellä" (s.276 kohta 7).

        Emme opeta, että "kun lapsi kastetaan, sielu taivaaseen vilahtaa". Tämä oppion, room.kat "ex operate, operatio" oppia. Useat kirkolliset väittävät, että kaste antaa lapselle armon ja uskon, siis tehtynä tekona. VL:ssä opetetaan, sitä vastoin, että pienet lapset uskovat, jo äitinsä kohdussa. Kaikki kansat syntyvät Herralle Siionissa (Ps 87 ). Valkopukuisten joukossa (IlmK) on joka kielestä ja kansasta ihmisiä, sillä Jumala korjaa omansa jo lapsuudenuskossa monista kansoista joille ei edes saarnata valtakunnan evankeliumia, heidän epäuskonsa tähden. Niinkuin Nooa perheineen oli jo vanhurskas, kun arkkiin menivät, ja pelastuivat veden kantamana. Samoin kastekkin on hyvän omantunnonliitto Jumalan luona. Näin siis kaste kuuluu sille, joka on sovitettu ja, jolla on hyvä omatunto, kuten on pienen lapsen tila syntyessään. Raamattu käyttää tästä kasteen kohdasta 1.Piet.3:21, sanaa "eperooteema" , LIITTO. Tätä sanaa käytettiin jo ennen uudeentestamentin kirjojen syntyä vanhoissa papyruksissa. Luther käänsi tämän myös liitoksi. Näin myös tätä liittoa korostaa, yksi kaste opetus.

        Kasteen saamisen edellytys on usko; kastamalla ei tehdä opetuslapsiksi. Näin
        sekä Vanhassa kirkkoraamatussa v. 1776 että nykyisessä 1992 käännöksessä
        alkutekstin mukaisesti. Vuoden 38 käännöskään ei suoranaisesti liene väärä,
        mutta juuri Markusta pohjana käyttäen harhaanjohtava."
        Kirkolliskokouksessa uudesta raamatun käännöksestä ensin oli sovittu lähetyskäsky oiken, mutta sitten eräät piirit halusivat muuttaa pisteen kaksoispisteeksi. Näiden oppi nojaa tuohon Matteuksen kaste kohtaan.


      • weha kirjoitti:

        Jos kaste antaa lapselle uskon ja uudestisynnyttää, niin silloinse on exoperate oppia.

        Apt.2-luku

        38. Vaan Pietari sanoi heille: tehkäät parannus, ja antakaan jokainen itsensä kastaa Jesuksen Kristuksen nimeen, syntein anteeksi antamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. 39. Sillä teille ja teidän lapsillenne on tämä lupaus annettu, ja kaikille, jotka taampana ovat, kutka ikänä Herra meidän Jumalamme kutsuu…
        41. Jotka siis mielellänsä hänen sanansa ottivat vastaan, ne kastettiin; ja sinä päivänä lisääntyi lähes kolmetuhatta sielua.
        V: Eli tässäkin on ensin, parannuksen teko ja usko ja sitten kaste. Kaste on sen merkki ja vahvistus. Tässä yhteydessä voi mainita, että molemmat tulee olla.
        Tunnustuskirjoissamme sanotaan: "Myös ne jotka ovat uskossa ennen kastetta tai tulevat kasteessa uskoon, saavat uskon ulkonaisen, edeltävän sanan välityksellä" (s.276 kohta 7).

        Emme opeta, että "kun lapsi kastetaan, sielu taivaaseen vilahtaa". Tämä oppion, room.kat "ex operate, operatio" oppia. Useat kirkolliset väittävät, että kaste antaa lapselle armon ja uskon, siis tehtynä tekona. VL:ssä opetetaan, sitä vastoin, että pienet lapset uskovat, jo äitinsä kohdussa. Kaikki kansat syntyvät Herralle Siionissa (Ps 87 ). Valkopukuisten joukossa (IlmK) on joka kielestä ja kansasta ihmisiä, sillä Jumala korjaa omansa jo lapsuudenuskossa monista kansoista joille ei edes saarnata valtakunnan evankeliumia, heidän epäuskonsa tähden. Niinkuin Nooa perheineen oli jo vanhurskas, kun arkkiin menivät, ja pelastuivat veden kantamana. Samoin kastekkin on hyvän omantunnonliitto Jumalan luona. Näin siis kaste kuuluu sille, joka on sovitettu ja, jolla on hyvä omatunto, kuten on pienen lapsen tila syntyessään. Raamattu käyttää tästä kasteen kohdasta 1.Piet.3:21, sanaa "eperooteema" , LIITTO. Tätä sanaa käytettiin jo ennen uudeentestamentin kirjojen syntyä vanhoissa papyruksissa. Luther käänsi tämän myös liitoksi. Näin myös tätä liittoa korostaa, yksi kaste opetus.

        Kasteen saamisen edellytys on usko; kastamalla ei tehdä opetuslapsiksi. Näin
        sekä Vanhassa kirkkoraamatussa v. 1776 että nykyisessä 1992 käännöksessä
        alkutekstin mukaisesti. Vuoden 38 käännöskään ei suoranaisesti liene väärä,
        mutta juuri Markusta pohjana käyttäen harhaanjohtava."
        Kirkolliskokouksessa uudesta raamatun käännöksestä ensin oli sovittu lähetyskäsky oiken, mutta sitten eräät piirit halusivat muuttaa pisteen kaksoispisteeksi. Näiden oppi nojaa tuohon Matteuksen kaste kohtaan.

        Raamatun mukaan perisynti ei kadota, koska Jeesus on sen ristillä sovittanut. Meidäthän nyt tuomitaan "tekojemme mukaan":

        Ilm.20:12. "Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan.
        13. Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan".

        Parannusta tehdään siis tekosynneistä, uskon ja ymmärryksen kautta.

        Perisynti olisi kadotusvoimainen ilman Kristuksen sovitustyötä, mutta Kristuksen sovituksen voima on suurempi perisynnin kadotusvoima. Tosin, ymmärrän niin, että jos ihminen ei usko, riittää jo pelkkä perisynti kadottamaan ihmisen, vaikka hänellä ei olisikaan nimellisiä syntejä (täysin teoreettinen tilanne). Pienet lapset pelastuvat uskonsa tähden. Kaste lupaa sen, minkä usko omistaa, eli iankaikkisen autuuden. Kaste on tärkeä ja sikäli välttämätönkin, että sen halveksuminen kadottaa, mutta ilman kastetta jääminen ei kadota, jollei halveksu kastetta.


      • taas säveltää
        weha kirjoitti:

        Raamatun mukaan perisynti ei kadota, koska Jeesus on sen ristillä sovittanut. Meidäthän nyt tuomitaan "tekojemme mukaan":

        Ilm.20:12. "Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan.
        13. Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan".

        Parannusta tehdään siis tekosynneistä, uskon ja ymmärryksen kautta.

        Perisynti olisi kadotusvoimainen ilman Kristuksen sovitustyötä, mutta Kristuksen sovituksen voima on suurempi perisynnin kadotusvoima. Tosin, ymmärrän niin, että jos ihminen ei usko, riittää jo pelkkä perisynti kadottamaan ihmisen, vaikka hänellä ei olisikaan nimellisiä syntejä (täysin teoreettinen tilanne). Pienet lapset pelastuvat uskonsa tähden. Kaste lupaa sen, minkä usko omistaa, eli iankaikkisen autuuden. Kaste on tärkeä ja sikäli välttämätönkin, että sen halveksuminen kadottaa, mutta ilman kastetta jääminen ei kadota, jollei halveksu kastetta.

        Outoa tämä Wehan oppi.
        Lutherilta poimitaan joku sopiva kohta, toiset kohdat keksitään itse.

        Perisynti nimenomaan kadottaa, koska se on se todellinen synti ja teko vasta sen seuraus.

        Augsburgin tunnustus:

        II Perisynti
        Edelleen seurakuntamme opettavat, että Aadamin lankeemuksen jälkeen kaikki ihmiset, jotka lisääntyvät luonnollisella tavalla, syntyvät synnissä, so. ilman jumalanpelkoa, ilman luottamusta Jumalaan sekä pahan himon hallitsemina, ja että tämä alkusairaus ja perisynti on todella synti, joka tuomitsee ja tuo jo nyt mukanaan iankaikkisen kuoleman niille, jotka eivät kasteen ja Pyhän Hengen voimasta synny uudestaan.

        Seurakuntamme tuomitsevat pelagiolaiset ja muut 8, jotka väittävät ettei perisynti ole synti ja kaventaakseen Kristuksen ansiota ja hänen hyville teoilleen kuuluvaa arvoa katsovat ihmisen voivan tulla omilla järjen voimillaan vanhurskaaksi Jumalan edessä.


      • weha kirjoitti:

        Raamatun mukaan perisynti ei kadota, koska Jeesus on sen ristillä sovittanut. Meidäthän nyt tuomitaan "tekojemme mukaan":

        Ilm.20:12. "Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan.
        13. Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan".

        Parannusta tehdään siis tekosynneistä, uskon ja ymmärryksen kautta.

        Perisynti olisi kadotusvoimainen ilman Kristuksen sovitustyötä, mutta Kristuksen sovituksen voima on suurempi perisynnin kadotusvoima. Tosin, ymmärrän niin, että jos ihminen ei usko, riittää jo pelkkä perisynti kadottamaan ihmisen, vaikka hänellä ei olisikaan nimellisiä syntejä (täysin teoreettinen tilanne). Pienet lapset pelastuvat uskonsa tähden. Kaste lupaa sen, minkä usko omistaa, eli iankaikkisen autuuden. Kaste on tärkeä ja sikäli välttämätönkin, että sen halveksuminen kadottaa, mutta ilman kastetta jääminen ei kadota, jollei halveksu kastetta.

        reality check?

        Jesse oli fiktiivinen hahmo ja tuo tarina kirjailijan mielikuvitusta.


      • -I-
        weha kirjoitti:

        Raamatun mukaan perisynti ei kadota, koska Jeesus on sen ristillä sovittanut. Meidäthän nyt tuomitaan "tekojemme mukaan":

        Ilm.20:12. "Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan.
        13. Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan".

        Parannusta tehdään siis tekosynneistä, uskon ja ymmärryksen kautta.

        Perisynti olisi kadotusvoimainen ilman Kristuksen sovitustyötä, mutta Kristuksen sovituksen voima on suurempi perisynnin kadotusvoima. Tosin, ymmärrän niin, että jos ihminen ei usko, riittää jo pelkkä perisynti kadottamaan ihmisen, vaikka hänellä ei olisikaan nimellisiä syntejä (täysin teoreettinen tilanne). Pienet lapset pelastuvat uskonsa tähden. Kaste lupaa sen, minkä usko omistaa, eli iankaikkisen autuuden. Kaste on tärkeä ja sikäli välttämätönkin, että sen halveksuminen kadottaa, mutta ilman kastetta jääminen ei kadota, jollei halveksu kastetta.

        puuttuvat. Et myöskään kumonnut sitä, että CA opettaa sitä, että kasteessa lapsi otetaan Jumalan armon piiriin.

        Raamattu ei missään opeta, että perisynti yksin olisi sovitettu. Se on sovitettu samoin kuin kaikki muut synnit ja tämä syntien sovitus tulee jokaisen omistaa uskolla omalle kohdalle.

        Tuo "tekojen mukaan"-logiikka vie siihen, että ihmiset pelastaa myös teot. Kristityn hyvät hedelmät eivät enää olekaan pelkkä todiste henkilön kristillisyydestä vaan niistä tulee pelastuksen ansaitsemisen perusta.


    • tunn.luterilainen

      1) Daavid e i puhu sanaakaan lapsen autuaallisesta tilasta tuossa psalmissa!
      Daavid puhuu Jumalan kaikkivaltiudesta ja varjeluksesta.

      2) Kristukseen voidan uskoa vain sanan ja sakramenttien kautta. Missä sanaa ei ole, siellä ei ole Kristustakaan.
      Yleinen vanhurskaus ei siten koidu yksilön osaksi ilman armovälineitä, sanaa ja sakramentteja.
      Kristuksen yleinen lunastustyö ihmiskunnan hyväksi ei hyödytä lastakaan ilman sanaa.

      3)¨
      Jeesuksen luokse tulleet lapset uskoivat Vapahtajaansa ja saivat siunauksen = vakuutuksen Jumalan armosta Kristuksessa = synninpäästön.
      Synninpäästöhän ei ole muuta kun vakuutus siitä, että Jumala on armollinen eikä tahdo muistaa pahoja tekoja. Se sama asia siunauksessakin tapahtuu, se on armon julistusta.

      • 1) Daavid e i puhu sanaakaan lapsen autuaallisesta tilasta tuossa psalmissa!
        Daavid puhuu Jumalan kaikkivaltiudesta ja varjeluksesta.

        On merkilleni väitteesi. Minusta Daavid sanoo vielä näkevänsä vielä kuolleen poikansa taivaassa. Poikaa ei ollut ympärileikattu. Kohta osoittaa, että kastamaton lapsi on autuas.

        No mites tässä, saadaan Pyhä Henki ilman sakramenteja? Näitä kohtia on kaikkialla Raamatussa:
        Joh.4, todistaa, mitä Jeesus puhui, vedestä ja Hengestä syntymisestä. Jeesuksen sanat samarialaiselle naiselle: ”Joka siitä vedestä juo, jonka minä hänelle annan, ei hän janoo iankaikkisesti (Kysymys on iankaikkisen elämän sanoista), vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä veden lähteeksi, joka kuohuu iankaikkiseen elämään”. (Joh.4:14).
        Jeesus siis sanoo: "Te olette puhtaat sen sanan tähden, jonka minä teille puhuin" (Joh.15:3).


        1.Piet.1:22. Ja tehkäät puhtaaksi teidän sielunne totuuden kuuliaisuudessa, Hengen kautta, veljelliseen rakkauteen, joka vilpitöin olis, ja olkaat keskenänne palavaisessa rakkaudessa puhtaasta sydämestä,
        23. Niinkuin ne, jotka jälleen syntyneet ovat, ei katoovaisesta, vaan katoomattomasta siemenestä, elävästä Jumalan sanasta, joka ijankaikkisesti pysyy.

        Apt.10. Korneliuksen tapauksen tutkielma: Niin vastasi Pietari: ”Taitaako joku kieltää näitä, jotka ovat niin Pyhän Hengen saaneet kuin mekin (eli olivat uskoon tullet), vedellä kastamasta (eli sakramentti otetaan vastaan uskolla), ja hän (Pietari) käski kastaa heitä Herran nimeen. Tuttu on myös Paavalin lausuma: ”Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi” (Room.10:10). Augsburgin tunnustuksen puolustuksessa todetaan, että usko tuo mukanaan Pyhän Hengen, kuten edellä kerrotusta Korneliuksen esimerkistä käy ilmi. Kääntäen on todettavissa, että Pyhä Henki vaikuttaa uskon sanan kautta.


      • -I-
        weha kirjoitti:

        1) Daavid e i puhu sanaakaan lapsen autuaallisesta tilasta tuossa psalmissa!
        Daavid puhuu Jumalan kaikkivaltiudesta ja varjeluksesta.

        On merkilleni väitteesi. Minusta Daavid sanoo vielä näkevänsä vielä kuolleen poikansa taivaassa. Poikaa ei ollut ympärileikattu. Kohta osoittaa, että kastamaton lapsi on autuas.

        No mites tässä, saadaan Pyhä Henki ilman sakramenteja? Näitä kohtia on kaikkialla Raamatussa:
        Joh.4, todistaa, mitä Jeesus puhui, vedestä ja Hengestä syntymisestä. Jeesuksen sanat samarialaiselle naiselle: ”Joka siitä vedestä juo, jonka minä hänelle annan, ei hän janoo iankaikkisesti (Kysymys on iankaikkisen elämän sanoista), vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä veden lähteeksi, joka kuohuu iankaikkiseen elämään”. (Joh.4:14).
        Jeesus siis sanoo: "Te olette puhtaat sen sanan tähden, jonka minä teille puhuin" (Joh.15:3).


        1.Piet.1:22. Ja tehkäät puhtaaksi teidän sielunne totuuden kuuliaisuudessa, Hengen kautta, veljelliseen rakkauteen, joka vilpitöin olis, ja olkaat keskenänne palavaisessa rakkaudessa puhtaasta sydämestä,
        23. Niinkuin ne, jotka jälleen syntyneet ovat, ei katoovaisesta, vaan katoomattomasta siemenestä, elävästä Jumalan sanasta, joka ijankaikkisesti pysyy.

        Apt.10. Korneliuksen tapauksen tutkielma: Niin vastasi Pietari: ”Taitaako joku kieltää näitä, jotka ovat niin Pyhän Hengen saaneet kuin mekin (eli olivat uskoon tullet), vedellä kastamasta (eli sakramentti otetaan vastaan uskolla), ja hän (Pietari) käski kastaa heitä Herran nimeen. Tuttu on myös Paavalin lausuma: ”Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi” (Room.10:10). Augsburgin tunnustuksen puolustuksessa todetaan, että usko tuo mukanaan Pyhän Hengen, kuten edellä kerrotusta Korneliuksen esimerkistä käy ilmi. Kääntäen on todettavissa, että Pyhä Henki vaikuttaa uskon sanan kautta.

        ei ollut minun, kommentoin silti.

        Daavidin lapsen tapauksesta ei voi muodostaa koko kirkkoa koskevaa dogmia.
        Meillä ei ole selkeää Raamatun opetusta siitä, että lapset olisivat syntyessään autuaita. Päinvastaista opetusta kuitenkin löytyy, esim. Joh. 3:6

        Tulee erotta Joh. 3 puhe kasteesta ja puhe "elävästä vedestä". Jeesus selittää, mitä elävä vesi on samalla kun hän puhuu siitä. Joh. 3:ssa kaikki viittáa siihen, että siinä puhutaan kastevedestä.

        Pyhä Henki vaikuttaa uskon sanan kautta, mutta se vaikuttaa uskon myös kasteen ja ehtoollisen kautta.


      • mäntti maalta
        weha kirjoitti:

        1) Daavid e i puhu sanaakaan lapsen autuaallisesta tilasta tuossa psalmissa!
        Daavid puhuu Jumalan kaikkivaltiudesta ja varjeluksesta.

        On merkilleni väitteesi. Minusta Daavid sanoo vielä näkevänsä vielä kuolleen poikansa taivaassa. Poikaa ei ollut ympärileikattu. Kohta osoittaa, että kastamaton lapsi on autuas.

        No mites tässä, saadaan Pyhä Henki ilman sakramenteja? Näitä kohtia on kaikkialla Raamatussa:
        Joh.4, todistaa, mitä Jeesus puhui, vedestä ja Hengestä syntymisestä. Jeesuksen sanat samarialaiselle naiselle: ”Joka siitä vedestä juo, jonka minä hänelle annan, ei hän janoo iankaikkisesti (Kysymys on iankaikkisen elämän sanoista), vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä veden lähteeksi, joka kuohuu iankaikkiseen elämään”. (Joh.4:14).
        Jeesus siis sanoo: "Te olette puhtaat sen sanan tähden, jonka minä teille puhuin" (Joh.15:3).


        1.Piet.1:22. Ja tehkäät puhtaaksi teidän sielunne totuuden kuuliaisuudessa, Hengen kautta, veljelliseen rakkauteen, joka vilpitöin olis, ja olkaat keskenänne palavaisessa rakkaudessa puhtaasta sydämestä,
        23. Niinkuin ne, jotka jälleen syntyneet ovat, ei katoovaisesta, vaan katoomattomasta siemenestä, elävästä Jumalan sanasta, joka ijankaikkisesti pysyy.

        Apt.10. Korneliuksen tapauksen tutkielma: Niin vastasi Pietari: ”Taitaako joku kieltää näitä, jotka ovat niin Pyhän Hengen saaneet kuin mekin (eli olivat uskoon tullet), vedellä kastamasta (eli sakramentti otetaan vastaan uskolla), ja hän (Pietari) käski kastaa heitä Herran nimeen. Tuttu on myös Paavalin lausuma: ”Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi” (Room.10:10). Augsburgin tunnustuksen puolustuksessa todetaan, että usko tuo mukanaan Pyhän Hengen, kuten edellä kerrotusta Korneliuksen esimerkistä käy ilmi. Kääntäen on todettavissa, että Pyhä Henki vaikuttaa uskon sanan kautta.

        Sinä rakennat systeemiä, joka ei kestä kritiikkiä.
        Yleensä lopetat keskustelun, kun tiukka paikka tulee.
        Yleinen vanhurskaus ei tee ketään, edes lasta autuaaksi, koska Kristus tarjotaan uskottavaksi vain armovälineiden kautta.

        "Pyhä Henki ilman sakramentteja".
        Ei sanaa ja sakramentteja tule asettaa toistensa vastakohdaksi, vaan ne ovat
        samaa asiaa: evankeliumia (armovälineet).

        Ihmeen paljon nyt koetat todistella sanan merkitystä, kun taas ehtoollisen kohdalla et anna Jumalan sanalle mitään merkitystä, vaan höpiset "ulkonaisesta sanasta", vaikka ehtoollisessa on ennen muuta myös ulkonainen sana mitä suurimmassa määrin: "sinun edestäsi annettu ja vuodatettu".
        Kovaa on manipulointi, kun sinutkin on saatu uskomaan, etteivät nämä sanat
        julista mitään armosta ja Kristuksen sovintokuolemasta sinun tähtesi!

        Kasteen sakramentti ei sinänsä ole uskosta kiinni.
        Jos et olisi silloin uskonut, ei se tee kastetta pätemättömäksi.


      • -I- kirjoitti:

        ei ollut minun, kommentoin silti.

        Daavidin lapsen tapauksesta ei voi muodostaa koko kirkkoa koskevaa dogmia.
        Meillä ei ole selkeää Raamatun opetusta siitä, että lapset olisivat syntyessään autuaita. Päinvastaista opetusta kuitenkin löytyy, esim. Joh. 3:6

        Tulee erotta Joh. 3 puhe kasteesta ja puhe "elävästä vedestä". Jeesus selittää, mitä elävä vesi on samalla kun hän puhuu siitä. Joh. 3:ssa kaikki viittáa siihen, että siinä puhutaan kastevedestä.

        Pyhä Henki vaikuttaa uskon sanan kautta, mutta se vaikuttaa uskon myös kasteen ja ehtoollisen kautta.

        ei Daavidin tapaus toki ole ainoa tapaus, mutta merkittävä silti. On helppo sanoa. ettei voi mu0dostaa "koko" kirkkoa olevaa dogmia, kun esittää paikkoja runsaastikkin:) on sanonta, että "kakaroille voi selittää uskottavasti", mutta Ei mene läpi!

        En sano tuota ivaten, (kunnioitan sinua toki), mutta ei ole uskottava tuo selitys.


      • -I-
        weha kirjoitti:

        ei Daavidin tapaus toki ole ainoa tapaus, mutta merkittävä silti. On helppo sanoa. ettei voi mu0dostaa "koko" kirkkoa olevaa dogmia, kun esittää paikkoja runsaastikkin:) on sanonta, että "kakaroille voi selittää uskottavasti", mutta Ei mene läpi!

        En sano tuota ivaten, (kunnioitan sinua toki), mutta ei ole uskottava tuo selitys.

        valmis Pinehaan tavoin listimään uskon kiihkossa ihmisiä?

        UT nyt vain eksplisiittisesti opettaa kaikkien ihmisten syntisyyttä ja syyllisyyttä. Aika paksua ikään kuin kumota UT:n opetus vetoamalla Daavidin tapaukseen.


      • mäntti maalta kirjoitti:

        Sinä rakennat systeemiä, joka ei kestä kritiikkiä.
        Yleensä lopetat keskustelun, kun tiukka paikka tulee.
        Yleinen vanhurskaus ei tee ketään, edes lasta autuaaksi, koska Kristus tarjotaan uskottavaksi vain armovälineiden kautta.

        "Pyhä Henki ilman sakramentteja".
        Ei sanaa ja sakramentteja tule asettaa toistensa vastakohdaksi, vaan ne ovat
        samaa asiaa: evankeliumia (armovälineet).

        Ihmeen paljon nyt koetat todistella sanan merkitystä, kun taas ehtoollisen kohdalla et anna Jumalan sanalle mitään merkitystä, vaan höpiset "ulkonaisesta sanasta", vaikka ehtoollisessa on ennen muuta myös ulkonainen sana mitä suurimmassa määrin: "sinun edestäsi annettu ja vuodatettu".
        Kovaa on manipulointi, kun sinutkin on saatu uskomaan, etteivät nämä sanat
        julista mitään armosta ja Kristuksen sovintokuolemasta sinun tähtesi!

        Kasteen sakramentti ei sinänsä ole uskosta kiinni.
        Jos et olisi silloin uskonut, ei se tee kastetta pätemättömäksi.

        Sanot, ettei yleinen vanhurskauttaminen ketään pelasta? Onhan syntikin yleinen synti:

        Sitten Raamattu yhtä selvästi kertoo, että vauva syntyy maailmaan myös osallisena Kristuksen vanhurskaudesta, eli vauva syntyy maailmaan Jeesukessa Kristuksessa. Siis kun yleinen synti tuli, niin yleinen sovitettiin:
        Room.5:18. "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän".

        Ihminen syntyy siis tähän maailmaan "KAKSIOSAISENA", syntisenä ja vanhurskaana, eli uskovaisena. Tämän kaiken uudestikastajat kieltävät, kun sanovat, ettei pienokainen osaa uskoa. Tässä on takana omavanhursaus ja siten väärä vanhurskauttamisoppi.

        Otetaampas tähän yksi esimerkki Raamatusta:
        Daavid sanoo:
        ps.51:7. "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun".
        Sama Daavid sanoo myös hyvin kauniisti lapsen autuaallisesta tilasta: ” Sinä olet vetänyt minut ulos äitini kohdusta. Sinä olit minun turvani, ollessani vielä äitini rinnalla. Sinun päälles (huomaasi) minä olen heitetty äitini kohdusta. Sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta” (ps.22:10-11).

        Euhän lapsi siis ole itsessään synnitön, vaan syntyy Jeesuksessa Kristuksessa (Room.5:18).

        "Kaikki kansat syntyvät siionissa, joka ainoa on siellä syntynyt" (Ps.87).
        Lutherkin opetti tästä:
        Tähän kuuluu
        myös se, mitä Paavali sanoo hienolla, lempeällä tavalla niistä, "jotka
        eivät ole tehneet syntiä samalla tavalla kuin Aadam" (Room. 5:14),
        ja Jaakobista ja Eesausta hän sanoo: "ennen kuin he olivat tehneet
        hyvää tai pahaa" (Room. 9:11).
        Tosin pikku lapset tuovat mukanaan maailmaan synnynnäistä perua
        olevan synnin, jota sanomme perisynniksi. Mutta on kuitenkin
        suuri asia, etteivät he vielä ole tehneet syntiä (ympärileikkausta tai
        kastetta koskevaa) lakia vastaan. Sillä koska Jumala luonnoltaan on
        laupias ja armollinen, hän ei tuomitse heitä kadotukseen sen vuoksi,
        että he ovat jääneet joko Vanhassa liitossa vaille ympärileikkausta tai
        Uudessa liitossa vaille kastetta.”74)
        74 ) Luther, St. Louisin laitos 1, 1040. - Kun Lutherilta kysyttiin, pitäisikö lapsi kastaa
        ennen kuin se on ehtinyt kokonaan syntyä, hän vastasi kieltävästi.

        (Stlk. Lapsikaste on Raamatullinen s.76).


      • vai........
        weha kirjoitti:

        Sanot, ettei yleinen vanhurskauttaminen ketään pelasta? Onhan syntikin yleinen synti:

        Sitten Raamattu yhtä selvästi kertoo, että vauva syntyy maailmaan myös osallisena Kristuksen vanhurskaudesta, eli vauva syntyy maailmaan Jeesukessa Kristuksessa. Siis kun yleinen synti tuli, niin yleinen sovitettiin:
        Room.5:18. "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän".

        Ihminen syntyy siis tähän maailmaan "KAKSIOSAISENA", syntisenä ja vanhurskaana, eli uskovaisena. Tämän kaiken uudestikastajat kieltävät, kun sanovat, ettei pienokainen osaa uskoa. Tässä on takana omavanhursaus ja siten väärä vanhurskauttamisoppi.

        Otetaampas tähän yksi esimerkki Raamatusta:
        Daavid sanoo:
        ps.51:7. "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun".
        Sama Daavid sanoo myös hyvin kauniisti lapsen autuaallisesta tilasta: ” Sinä olet vetänyt minut ulos äitini kohdusta. Sinä olit minun turvani, ollessani vielä äitini rinnalla. Sinun päälles (huomaasi) minä olen heitetty äitini kohdusta. Sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta” (ps.22:10-11).

        Euhän lapsi siis ole itsessään synnitön, vaan syntyy Jeesuksessa Kristuksessa (Room.5:18).

        "Kaikki kansat syntyvät siionissa, joka ainoa on siellä syntynyt" (Ps.87).
        Lutherkin opetti tästä:
        Tähän kuuluu
        myös se, mitä Paavali sanoo hienolla, lempeällä tavalla niistä, "jotka
        eivät ole tehneet syntiä samalla tavalla kuin Aadam" (Room. 5:14),
        ja Jaakobista ja Eesausta hän sanoo: "ennen kuin he olivat tehneet
        hyvää tai pahaa" (Room. 9:11).
        Tosin pikku lapset tuovat mukanaan maailmaan synnynnäistä perua
        olevan synnin, jota sanomme perisynniksi. Mutta on kuitenkin
        suuri asia, etteivät he vielä ole tehneet syntiä (ympärileikkausta tai
        kastetta koskevaa) lakia vastaan. Sillä koska Jumala luonnoltaan on
        laupias ja armollinen, hän ei tuomitse heitä kadotukseen sen vuoksi,
        että he ovat jääneet joko Vanhassa liitossa vaille ympärileikkausta tai
        Uudessa liitossa vaille kastetta.”74)
        74 ) Luther, St. Louisin laitos 1, 1040. - Kun Lutherilta kysyttiin, pitäisikö lapsi kastaa
        ennen kuin se on ehtinyt kokonaan syntyä, hän vastasi kieltävästi.

        (Stlk. Lapsikaste on Raamatullinen s.76).

        Kun raamatussa ei vieläkään satu olemaan väärennettynä lapsikaste sanaakaan, ei edes Jumalan tai Jeesuksen mainitsemana, niin SE EI VOI OLLA EDES RAAMATULLINEN VIELÄ! ...saatanaa jumalanaan palvelevat ovat tilanneet sen seuraavaan väärennökseen...


      • totuus...
        weha kirjoitti:

        Sanot, ettei yleinen vanhurskauttaminen ketään pelasta? Onhan syntikin yleinen synti:

        Sitten Raamattu yhtä selvästi kertoo, että vauva syntyy maailmaan myös osallisena Kristuksen vanhurskaudesta, eli vauva syntyy maailmaan Jeesukessa Kristuksessa. Siis kun yleinen synti tuli, niin yleinen sovitettiin:
        Room.5:18. "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän".

        Ihminen syntyy siis tähän maailmaan "KAKSIOSAISENA", syntisenä ja vanhurskaana, eli uskovaisena. Tämän kaiken uudestikastajat kieltävät, kun sanovat, ettei pienokainen osaa uskoa. Tässä on takana omavanhursaus ja siten väärä vanhurskauttamisoppi.

        Otetaampas tähän yksi esimerkki Raamatusta:
        Daavid sanoo:
        ps.51:7. "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun".
        Sama Daavid sanoo myös hyvin kauniisti lapsen autuaallisesta tilasta: ” Sinä olet vetänyt minut ulos äitini kohdusta. Sinä olit minun turvani, ollessani vielä äitini rinnalla. Sinun päälles (huomaasi) minä olen heitetty äitini kohdusta. Sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta” (ps.22:10-11).

        Euhän lapsi siis ole itsessään synnitön, vaan syntyy Jeesuksessa Kristuksessa (Room.5:18).

        "Kaikki kansat syntyvät siionissa, joka ainoa on siellä syntynyt" (Ps.87).
        Lutherkin opetti tästä:
        Tähän kuuluu
        myös se, mitä Paavali sanoo hienolla, lempeällä tavalla niistä, "jotka
        eivät ole tehneet syntiä samalla tavalla kuin Aadam" (Room. 5:14),
        ja Jaakobista ja Eesausta hän sanoo: "ennen kuin he olivat tehneet
        hyvää tai pahaa" (Room. 9:11).
        Tosin pikku lapset tuovat mukanaan maailmaan synnynnäistä perua
        olevan synnin, jota sanomme perisynniksi. Mutta on kuitenkin
        suuri asia, etteivät he vielä ole tehneet syntiä (ympärileikkausta tai
        kastetta koskevaa) lakia vastaan. Sillä koska Jumala luonnoltaan on
        laupias ja armollinen, hän ei tuomitse heitä kadotukseen sen vuoksi,
        että he ovat jääneet joko Vanhassa liitossa vaille ympärileikkausta tai
        Uudessa liitossa vaille kastetta.”74)
        74 ) Luther, St. Louisin laitos 1, 1040. - Kun Lutherilta kysyttiin, pitäisikö lapsi kastaa
        ennen kuin se on ehtinyt kokonaan syntyä, hän vastasi kieltävästi.

        (Stlk. Lapsikaste on Raamatullinen s.76).

        Otit esiin:
        ps.51:7. "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun".
        Sama Daavid sanoo myös hyvin kauniisti lapsen autuaallisesta tilasta: ” Sinä olet vetänyt minut ulos äitini kohdusta. Sinä olit minun turvani, ollessani vielä äitini rinnalla. Sinun päälles (huomaasi) minä olen heitetty äitini kohdusta. Sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta” (ps.22:10-11).

        Kerroppa meille asian tuntijana on nuo sanat Jumalan tai/ja Jeesuksen Omia Sanoja???

        Elleivät ole Jumalan tai/ja Jeesuksen Omaa Sanaa niin voit olla varma, että ne ovat jumalana palveltavan herra saatanaa jumalanaan palvelevien sanaa!
        Se, mitä Jumala tai Jeesus eivät Itse ole sanoneet ei ole Heidän Sanaa!
        Omia uskovaisian tappaneen Jumalan ja Jeesuksen Lain lainrikkoja sanaa osaat käyttää hyvin mutta koska opit tuntemaan herrasi Jumalan ja Jeesuksen Lain lainrikkomisien perusteella??!!!


    • ...rauhaa rakastava....

      Miksi me ihmiset joilla ei ole Jumalan valtaa teemme tällaisia päätelmiä ja syytöksiä.
      Eiköhän Jumalan rakkaus kaikessa vie pois kaikki epäilyt ja ajatukset "ovatko nämä kasteasiat oikein"-tyyliin.

      Vaikka me kuinka tutkimme raamattua ja sieltä löydämme oikeutuksen "purnaamaamme" asiaan, me emme pääse siitä kuitenkaan ylitse, että Jumala on kaikkivoiva ja Hän on ainoastaan otollinen tuomitsemaan niin tai näin kastettuja, emme me ihmiset.

      Toivon kaikkea rauhaa ja rakentavaa ajattelua eteenpäin kaikille!!!!!!

    • syntisyys

      Raamatun mukaan kaikki ovat edelleen syntisiä uuden liiton aikana. Ei kukaan vielä syntyissään tähän maailmaan ole osallinen Kristuksen ruumiista. (lue esim.Room.3-luku)

      • lapsen syntisyyttä kielläkkään, vaan opettavat, että lapsi syntyy tänne maailmaan "kaksiosaisena", Jeesuksessa Kristuksessa (Room.5:18). Niitä paikkoja otin Raamatusta riittämiin.


      • olemassa,
        weha kirjoitti:

        lapsen syntisyyttä kielläkkään, vaan opettavat, että lapsi syntyy tänne maailmaan "kaksiosaisena", Jeesuksessa Kristuksessa (Room.5:18). Niitä paikkoja otin Raamatusta riittämiin.

        Kaksi erillistä totuutta ei voi olla voimassa yhtä aikaa.

        Raamatun mukaan vasta kastettu kuuluu Kristuksen ruumiiseen.

        1.Kor.12:13


      • olemassa, kirjoitti:

        Kaksi erillistä totuutta ei voi olla voimassa yhtä aikaa.

        Raamatun mukaan vasta kastettu kuuluu Kristuksen ruumiiseen.

        1.Kor.12:13

        vaan yksi oikea opetus. Eihän millään vedellä kasteta, vaan tietysti Pyhällä Hengellä, yhdeksi ruumiiksi ja kerran se on nouseva hengellisesti.

        Ef.1:13. "Kristukseen tekin nyt uskotte kuultuanne totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin. Häneen uskoessanne te myös olette saaneet luvatun Pyhän Hengen sinetiksenne".


      • weha kirjoitti:

        vaan yksi oikea opetus. Eihän millään vedellä kasteta, vaan tietysti Pyhällä Hengellä, yhdeksi ruumiiksi ja kerran se on nouseva hengellisesti.

        Ef.1:13. "Kristukseen tekin nyt uskotte kuultuanne totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin. Häneen uskoessanne te myös olette saaneet luvatun Pyhän Hengen sinetiksenne".

        olen ottanut riittämiin kohtia. Mutta otan muistutukseksi vielä:


        Ps.87: 1. Psalmi, Koran lasten veisu. Hän on vahvasti perustettu pyhäin vuorten päälle.
        2. Herra rakastaa Zionin portteja enempi kuin kaikkia Jakobin asuinsioja.
        3. Korkiat ja kunnialliset asiat sinussa saarnataan, sinä Jumalan kaupunki, Sela!
        4. Minä annan saarnata Rahabin ja Babelin edessä, että he minun tuntevat: katso, Philistealaiset, Tyrolaiset ja Etiopialaiset syntyvät siellä.
        5. Zionille pitää sanottaman, että kaikkinaiset kansat siellä syntyvät, ja että Korkein sitä rakentaa.
        6. Herra antaa saarnata kirjoituksessa kaikkinaisilla kielillä, että myös muutamat heistä siellä syntyvät, Sela!


      • weha kirjoitti:

        olen ottanut riittämiin kohtia. Mutta otan muistutukseksi vielä:


        Ps.87: 1. Psalmi, Koran lasten veisu. Hän on vahvasti perustettu pyhäin vuorten päälle.
        2. Herra rakastaa Zionin portteja enempi kuin kaikkia Jakobin asuinsioja.
        3. Korkiat ja kunnialliset asiat sinussa saarnataan, sinä Jumalan kaupunki, Sela!
        4. Minä annan saarnata Rahabin ja Babelin edessä, että he minun tuntevat: katso, Philistealaiset, Tyrolaiset ja Etiopialaiset syntyvät siellä.
        5. Zionille pitää sanottaman, että kaikkinaiset kansat siellä syntyvät, ja että Korkein sitä rakentaa.
        6. Herra antaa saarnata kirjoituksessa kaikkinaisilla kielillä, että myös muutamat heistä siellä syntyvät, Sela!

        Kun yleinen synti tuli, yleinen sovitettiin Jeesuksessa Kristuksessa (Room.5:18). Kaikki pienet lapset syntyvät sovitettuun maailmaan uskovaisina (Matt.18:6). Koska pienokaiset ovat sovitettuja, he ovat myös uskovaisia ja heidät kastetaan liitonarmoon ja seurakunnan hoitoon, jossa hyvää omaatuntoa myös säilytetään.

        Meidät tuomitaan omista tekosynneistä (Ilm.20:12-13)-


      • tietää..
        weha kirjoitti:

        Kun yleinen synti tuli, yleinen sovitettiin Jeesuksessa Kristuksessa (Room.5:18). Kaikki pienet lapset syntyvät sovitettuun maailmaan uskovaisina (Matt.18:6). Koska pienokaiset ovat sovitettuja, he ovat myös uskovaisia ja heidät kastetaan liitonarmoon ja seurakunnan hoitoon, jossa hyvää omaatuntoa myös säilytetään.

        Meidät tuomitaan omista tekosynneistä (Ilm.20:12-13)-

        Siis kuka tietää asian parhaiten lasten osalta, lapsia tappaneen rikollisen tukijat vai Jeesus???

        Jumalan valtakunnassa ei uskota vaan sillä on tietoa!
        Jumalan valtakunna kaltaisuuden sielullisuuden tietoisena lapsi syntyy ja lapsista muokataan pakkokasteilla, pappokoulutuksilla jne mielen manipuloimisilla petoja jotka rikkoo Jumalan ja Jeesuksen Lakia kun herra, herra saatanan edustaja niin määrää. Lapsista ja nuorista tehdään saatanallisuuden käyttöön jakomielisiä työkaluja esim. opettamalla heille Jumalan ja Jeesuksen Laki älä tapa ja sitten "opettaja" itse on tukemassa (esim sotislapapit) sen vastaista toimintaa, että tapa kun herra käskee! (Huom! Jakomielisyys ei ole sama kuin jakomielisairaus)

        Kuka muu kuin saatana palvelijoineen on oikeutettu Jumalan ja Jeesuksen tietoa uskollaan muokkaamaan erillaiseksi kuin mitä Jeesus itse on sanonut?

        JEESUS SANOI RAAMATUN MUKAAN USEAN TODISTAJAN SANOIN:
        Matt. 19:14
        Niin Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkääkä estäkö heitä tulemasta minun tyköni, sillä senkaltaisten on taivasten valtakunta".
        Mark. 10:14
        Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta."
        Luuk. 18:16
        Mutta Jeesus kutsui lapset tykönsä ja sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta."

        Pistäkää nyt vähän rajoituksia uskoonne ja antakaa Jumalan ja Jeesuksen Sanalle se arvo ja kunnia mikä sille kuuluu. Toki teillä on oikeus uskoa saatanaan jumalana mutta tehkää se sen herran omassa nimessä tahraamatta Jumalan ja Jeesuksen Sanan selvää totuutta!


      • jatkoa..
        tietää.. kirjoitti:

        Siis kuka tietää asian parhaiten lasten osalta, lapsia tappaneen rikollisen tukijat vai Jeesus???

        Jumalan valtakunnassa ei uskota vaan sillä on tietoa!
        Jumalan valtakunna kaltaisuuden sielullisuuden tietoisena lapsi syntyy ja lapsista muokataan pakkokasteilla, pappokoulutuksilla jne mielen manipuloimisilla petoja jotka rikkoo Jumalan ja Jeesuksen Lakia kun herra, herra saatanan edustaja niin määrää. Lapsista ja nuorista tehdään saatanallisuuden käyttöön jakomielisiä työkaluja esim. opettamalla heille Jumalan ja Jeesuksen Laki älä tapa ja sitten "opettaja" itse on tukemassa (esim sotislapapit) sen vastaista toimintaa, että tapa kun herra käskee! (Huom! Jakomielisyys ei ole sama kuin jakomielisairaus)

        Kuka muu kuin saatana palvelijoineen on oikeutettu Jumalan ja Jeesuksen tietoa uskollaan muokkaamaan erillaiseksi kuin mitä Jeesus itse on sanonut?

        JEESUS SANOI RAAMATUN MUKAAN USEAN TODISTAJAN SANOIN:
        Matt. 19:14
        Niin Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkääkä estäkö heitä tulemasta minun tyköni, sillä senkaltaisten on taivasten valtakunta".
        Mark. 10:14
        Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta."
        Luuk. 18:16
        Mutta Jeesus kutsui lapset tykönsä ja sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta."

        Pistäkää nyt vähän rajoituksia uskoonne ja antakaa Jumalan ja Jeesuksen Sanalle se arvo ja kunnia mikä sille kuuluu. Toki teillä on oikeus uskoa saatanaan jumalana mutta tehkää se sen herran omassa nimessä tahraamatta Jumalan ja Jeesuksen Sanan selvää totuutta!

        siis tuo "jakomielisyys" on uskoa!

        Lapsi ei synny uskossa (jakomielisenä) vaan lapsesta koulutetaan lainrikkojan toimesta uskovainen (jakomielinen)


      • jatkoa.. kirjoitti:

        siis tuo "jakomielisyys" on uskoa!

        Lapsi ei synny uskossa (jakomielisenä) vaan lapsesta koulutetaan lainrikkojan toimesta uskovainen (jakomielinen)

        on asiatonta ja omia mielipiteitä, joihin ei ole mitään aihetta.

        Ei uskovaiset ole ketään tappanut Ja Vanhankäännöksen lähetyskäskyn mukaan, joka on kolmiosainen, sisältää myös lapsikasteen ja opetuksen.

        19. Menkäät siis ja opettakaat (a) kaikkea kansaa, ja kastakaat heitä nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen,
        20. Ja opettakaat heitä pitämään kaikki, mitä minä olen teille käskenyt. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti. Amen


      • että...
        weha kirjoitti:

        on asiatonta ja omia mielipiteitä, joihin ei ole mitään aihetta.

        Ei uskovaiset ole ketään tappanut Ja Vanhankäännöksen lähetyskäskyn mukaan, joka on kolmiosainen, sisältää myös lapsikasteen ja opetuksen.

        19. Menkäät siis ja opettakaat (a) kaikkea kansaa, ja kastakaat heitä nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen,
        20. Ja opettakaat heitä pitämään kaikki, mitä minä olen teille käskenyt. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti. Amen

        Se on niin, että uskovaiset tappaa ja tapattaa!
        Jumalan ja Jeesuksen tahdon ja Lain TIEDOSSA olevat tuntevat esim. älä tapa käskyn mutta uskovaisille se ei mahdu päähän kun pitää herraa uskoa!!!

        Uskovaisten tappamis mieli, tahto jne tulee esiin oikein saatanallisesti omien syyttömien uskovaistenkin tappamissa. Kun omia uskovaisia, syyttömiä, pikku lapsiakin noitarovioilla polttivat herraansa uskoen niin se on sitä saatanallisuuden uskoa. Yritä todistaa se Jumalan tai/ja Jeesuksen tahdoksi raamattusi UT:n Jumalan ja Jeesuksen Omalla sanalla?? Ellet onnistu niin tunnet itsesi sen saatanallisuuden orjaksi.

        Siis se on tasan tarkkaan uskoa että uskotaan mitä herra määrää.
        Jumalallisuuden tietoudessa uskolle ei ole tilaa vaan siellä on tieto kohdallaan kaikkine Jumalallisuuteen kuuluvine arvoineen.
        Saat panna syvälle kalloosi tidon, että yksikään Jumalan valtakunnan kaltaisena syntynyt lapsi ei synny syntisenä ja perityntisenä eikä saatanaa jumalanaan palvelevana rikollisena vaan lainrikkojien herran toimista syyttömistä lapsista pakkokastamalla, pakkokouluttamalla jne sekä mielen manipuloimisilla koulutetaan saatanaa jumalanaan palvelvia lainrikkojia. Jakomielisyys on uskoa herran sanaan Jumalan ja Jeesuksen oppeja hyväksi käyttäen harhauttavasti ja väärennettyä raamattua vääristelemällä.

        Ole edes joskus hiukan rehellinen itsellesi ja toisille selvien faktojen suhteen!
        Tympii kun aikuiset kaikkitietävät valehtee Jumalaa ja Jeesusta pilkaten toimimalla Heidän nimissä.

        (Asia on selvyys kokonaisesti Jumalan ja Jeesuksen Lain suhteen mutta asetan vain älä tapa käskyn esiin jotta uskossa olevienkin on helpompi ymmärtää...)


      • -I-
        weha kirjoitti:

        olen ottanut riittämiin kohtia. Mutta otan muistutukseksi vielä:


        Ps.87: 1. Psalmi, Koran lasten veisu. Hän on vahvasti perustettu pyhäin vuorten päälle.
        2. Herra rakastaa Zionin portteja enempi kuin kaikkia Jakobin asuinsioja.
        3. Korkiat ja kunnialliset asiat sinussa saarnataan, sinä Jumalan kaupunki, Sela!
        4. Minä annan saarnata Rahabin ja Babelin edessä, että he minun tuntevat: katso, Philistealaiset, Tyrolaiset ja Etiopialaiset syntyvät siellä.
        5. Zionille pitää sanottaman, että kaikkinaiset kansat siellä syntyvät, ja että Korkein sitä rakentaa.
        6. Herra antaa saarnata kirjoituksessa kaikkinaisilla kielillä, että myös muutamat heistä siellä syntyvät, Sela!

        puhuu siitä, kuinka armovälineet uudestisyntyvät. Siion ei ole VL


      • -I- kirjoitti:

        puhuu siitä, kuinka armovälineet uudestisyntyvät. Siion ei ole VL

        syntyvät siionissa, joka ainoa on siellä syntynyt (Ps.87 = Room.5:18).

        Uskovaisilla on ollut täällä kaikkina aikoina erilaisia nimiä ja jotka noin opettavat, on siioni.

        Hebr.13:7. Muistakaat teidän opettajianne, jotka teille Jumalan sanaa puhuneet ovat, joiden uskoa te seuratkaat, ja ottakaat vaari, millainen loppu heidän menollansa oli.


      • että... kirjoitti:

        Se on niin, että uskovaiset tappaa ja tapattaa!
        Jumalan ja Jeesuksen tahdon ja Lain TIEDOSSA olevat tuntevat esim. älä tapa käskyn mutta uskovaisille se ei mahdu päähän kun pitää herraa uskoa!!!

        Uskovaisten tappamis mieli, tahto jne tulee esiin oikein saatanallisesti omien syyttömien uskovaistenkin tappamissa. Kun omia uskovaisia, syyttömiä, pikku lapsiakin noitarovioilla polttivat herraansa uskoen niin se on sitä saatanallisuuden uskoa. Yritä todistaa se Jumalan tai/ja Jeesuksen tahdoksi raamattusi UT:n Jumalan ja Jeesuksen Omalla sanalla?? Ellet onnistu niin tunnet itsesi sen saatanallisuuden orjaksi.

        Siis se on tasan tarkkaan uskoa että uskotaan mitä herra määrää.
        Jumalallisuuden tietoudessa uskolle ei ole tilaa vaan siellä on tieto kohdallaan kaikkine Jumalallisuuteen kuuluvine arvoineen.
        Saat panna syvälle kalloosi tidon, että yksikään Jumalan valtakunnan kaltaisena syntynyt lapsi ei synny syntisenä ja perityntisenä eikä saatanaa jumalanaan palvelevana rikollisena vaan lainrikkojien herran toimista syyttömistä lapsista pakkokastamalla, pakkokouluttamalla jne sekä mielen manipuloimisilla koulutetaan saatanaa jumalanaan palvelvia lainrikkojia. Jakomielisyys on uskoa herran sanaan Jumalan ja Jeesuksen oppeja hyväksi käyttäen harhauttavasti ja väärennettyä raamattua vääristelemällä.

        Ole edes joskus hiukan rehellinen itsellesi ja toisille selvien faktojen suhteen!
        Tympii kun aikuiset kaikkitietävät valehtee Jumalaa ja Jeesusta pilkaten toimimalla Heidän nimissä.

        (Asia on selvyys kokonaisesti Jumalan ja Jeesuksen Lain suhteen mutta asetan vain älä tapa käskyn esiin jotta uskossa olevienkin on helpompi ymmärtää...)

        käsky ei sido esivaltaa. raamattu sanoo:
        Room.13:4. Se on Jumalan palvelija ja toimii sinun parhaaksesi. Mutta jos teet väärin, pelkää! Esivalta ei kanna miekkaa turhaan. Se on Jumalan palvelija ja panee täytäntöön väärintekijälle kuuluvan rangaistuksen.
        5. Siksi on suostuttava esivallan alaisuuteen, ei vain rangaistuksen pelosta vaan myös omantunnon vaatimuksesta.
        6. Sen vuoksi te verojakin maksatte, sillä viranomaiset ovat Jumalan palveluksessa, kun he hoitavat tehtäviään.


      • -I-
        weha kirjoitti:

        syntyvät siionissa, joka ainoa on siellä syntynyt (Ps.87 = Room.5:18).

        Uskovaisilla on ollut täällä kaikkina aikoina erilaisia nimiä ja jotka noin opettavat, on siioni.

        Hebr.13:7. Muistakaat teidän opettajianne, jotka teille Jumalan sanaa puhuneet ovat, joiden uskoa te seuratkaat, ja ottakaat vaari, millainen loppu heidän menollansa oli.

        tarkoitetaan siis sitä, että kaikista kansoista syntyy Siionissa ihmisiä. Se on puhekuvio ja taas aivan liian heikko perusta opillesi.

        Jotta keskustelu etenee, voisitko kertoa, mitä esim. Joh. 3:6 opettaa?

        Hepr. 12:18 Sillä te ette ole käyneet sen vuoren tykö, jota voidaan käsin koskea ja joka tulessa palaa, ettekä synkeyden, ette pimeyden, ette myrskyn,
        19 ette pasunan kaiun ettekä äänen tykö, joka puhui niin, että ne, jotka sen kuulivat, pyysivät, ettei heille enää puhuttaisi;
        20 sillä he eivät voineet kestää tätä käskyä: "Koskettakoon vuorta vaikka eläinkin, se kivitettäköön";
        21 ja niin hirmuinen oli se näky, että Mooses sanoi: "Minä olen peljästynyt ja vapisen";
        22 vaan te olette käyneet Siionin vuoren tykö ja elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin tykö, ja kymmenien tuhansien enkelien tykö,
        23 taivaissa kirjoitettujen esikoisten juhlajoukon ja seurakunnan tykö, ja tuomarin tykö, joka on kaikkien Jumala, ja täydellisiksi tulleitten vanhurskasten henkien tykö,
        24 ja uuden liiton välimiehen, Jeesuksen, tykö, ja vihmontaveren tykö, joka puhuu parempaa kuin Aabelin veri.


      • ............
        weha kirjoitti:

        käsky ei sido esivaltaa. raamattu sanoo:
        Room.13:4. Se on Jumalan palvelija ja toimii sinun parhaaksesi. Mutta jos teet väärin, pelkää! Esivalta ei kanna miekkaa turhaan. Se on Jumalan palvelija ja panee täytäntöön väärintekijälle kuuluvan rangaistuksen.
        5. Siksi on suostuttava esivallan alaisuuteen, ei vain rangaistuksen pelosta vaan myös omantunnon vaatimuksesta.
        6. Sen vuoksi te verojakin maksatte, sillä viranomaiset ovat Jumalan palveluksessa, kun he hoitavat tehtäviään.

        OSOITA RAAMATUN UT:N JUMALAN TAI JEESUKSEN SANALLA ETTÄ ESIVALLALLA ON ERIKOIS OIKEUDET LAIN SUHTEEN???

        SE ON NIIN, ETTÄ KUN JUMALA JA JEESUS ON LAIN ASETTANEET NIIN VAIN HEILLÄ ON OIKEUS ANTAA LUPA/MÄÄRÄYS HEIDÄN ANTAMAN LAIN RIKKOMISIIN.

        Jos olisit oikeassa niin silloinhan Stallinin, Hitlerin, Husseinin jne esivaltojen teot olis Jumalan tahto!!!
        Voit olla varma että niin Stalinin kuin Hitlertin ja Husseininkin saatanallisuudet ovat saatanan ja saatanaa jumalana palvelevien tahtoa!!

        Ei ole kiellettyä käyttää järkeä vaikka onkin uskossa!


      • -I- kirjoitti:

        tarkoitetaan siis sitä, että kaikista kansoista syntyy Siionissa ihmisiä. Se on puhekuvio ja taas aivan liian heikko perusta opillesi.

        Jotta keskustelu etenee, voisitko kertoa, mitä esim. Joh. 3:6 opettaa?

        Hepr. 12:18 Sillä te ette ole käyneet sen vuoren tykö, jota voidaan käsin koskea ja joka tulessa palaa, ettekä synkeyden, ette pimeyden, ette myrskyn,
        19 ette pasunan kaiun ettekä äänen tykö, joka puhui niin, että ne, jotka sen kuulivat, pyysivät, ettei heille enää puhuttaisi;
        20 sillä he eivät voineet kestää tätä käskyä: "Koskettakoon vuorta vaikka eläinkin, se kivitettäköön";
        21 ja niin hirmuinen oli se näky, että Mooses sanoi: "Minä olen peljästynyt ja vapisen";
        22 vaan te olette käyneet Siionin vuoren tykö ja elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin tykö, ja kymmenien tuhansien enkelien tykö,
        23 taivaissa kirjoitettujen esikoisten juhlajoukon ja seurakunnan tykö, ja tuomarin tykö, joka on kaikkien Jumala, ja täydellisiksi tulleitten vanhurskasten henkien tykö,
        24 ja uuden liiton välimiehen, Jeesuksen, tykö, ja vihmontaveren tykö, joka puhuu parempaa kuin Aabelin veri.

        ovat olleet hyvin selviä. Jokaisessa kohdassa Raamatussa osoitetaan, ettei uudestisyntymisen paikka ole suinkaan kaste, vaan Pyhän Hengn viran kautta julistettu evankeliumi. Asia on päivänselvä.

        2.kor.5:18. Mutta ne kaikki ovat Jumalasta, joka meitä on itse kanssansa sovittanut Jesuksen Kristuksen kautta, ja antoi meille viran sovinnosta saarnata.
        19. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itse kanssansa, ja ei lukenut heille heidän syntiänsä, ja on meissä sovintosaarnan säätänyt.
        20. Niin olemme me Kristuksen puolesta käskyläiset; sillä Jumala neuvoo meidän kauttamme. Niin me rukoilemme siis Kristuksen puolesta, että te Jumalan kanssa sovitte.
        21. Sillä hän on sen, joka ei mitään synnistä tietänyt, meidän edestämme synniksi tehnyt, että me hänessä tulisimme siksi vanhurskaudeksi, joka Jumalan edessä kelpaa.

        Ps.87, luetellaan rimpsut eri kansoja, ja sanotaan, että kaikki ovat syntyneet siionissa-
        5. Mutta Siionista sanotaan: "Joka-ainoa on syntynyt siellä." Sitä Korkein itse vahvana pitää. 6. Herra luettelee, kirjoittaessaan kirjaan kansat: "Tämäkin on syntynyt siellä." Sela. 7. Veisaten, karkeloiden sanotaan: "Kaikki minun lähteeni ovat sinussa."

        Antaisiko Jumala saastaisia lahjoja?
        Ps.127:3. "Katso, lapset ovat Herran lahja, ja kohdun hedelmä on anti".

        Kysyt mitä tarkoittaa sitten JOh.3:6? Mitä lihasta syntynyt on, se on liha, ja mitä Hengestä syntynyt on se on henki.

        Tarkoittaa tietysti sitä mitä lukeekin. Ihminen syntyy lihasta. (Liha pysyy aina uskovaisessakin), niinpä pieni lapsikin syntyy lihasta, vaikka on myös "kaksiosainen" vanhurskas (Jeesuskessa Kristuksessa) Room.5:18."Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän".


      • tunn.luterilainen
        weha kirjoitti:

        ovat olleet hyvin selviä. Jokaisessa kohdassa Raamatussa osoitetaan, ettei uudestisyntymisen paikka ole suinkaan kaste, vaan Pyhän Hengn viran kautta julistettu evankeliumi. Asia on päivänselvä.

        2.kor.5:18. Mutta ne kaikki ovat Jumalasta, joka meitä on itse kanssansa sovittanut Jesuksen Kristuksen kautta, ja antoi meille viran sovinnosta saarnata.
        19. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itse kanssansa, ja ei lukenut heille heidän syntiänsä, ja on meissä sovintosaarnan säätänyt.
        20. Niin olemme me Kristuksen puolesta käskyläiset; sillä Jumala neuvoo meidän kauttamme. Niin me rukoilemme siis Kristuksen puolesta, että te Jumalan kanssa sovitte.
        21. Sillä hän on sen, joka ei mitään synnistä tietänyt, meidän edestämme synniksi tehnyt, että me hänessä tulisimme siksi vanhurskaudeksi, joka Jumalan edessä kelpaa.

        Ps.87, luetellaan rimpsut eri kansoja, ja sanotaan, että kaikki ovat syntyneet siionissa-
        5. Mutta Siionista sanotaan: "Joka-ainoa on syntynyt siellä." Sitä Korkein itse vahvana pitää. 6. Herra luettelee, kirjoittaessaan kirjaan kansat: "Tämäkin on syntynyt siellä." Sela. 7. Veisaten, karkeloiden sanotaan: "Kaikki minun lähteeni ovat sinussa."

        Antaisiko Jumala saastaisia lahjoja?
        Ps.127:3. "Katso, lapset ovat Herran lahja, ja kohdun hedelmä on anti".

        Kysyt mitä tarkoittaa sitten JOh.3:6? Mitä lihasta syntynyt on, se on liha, ja mitä Hengestä syntynyt on se on henki.

        Tarkoittaa tietysti sitä mitä lukeekin. Ihminen syntyy lihasta. (Liha pysyy aina uskovaisessakin), niinpä pieni lapsikin syntyy lihasta, vaikka on myös "kaksiosainen" vanhurskas (Jeesuskessa Kristuksessa) Room.5:18."Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän".

        1) Tämä on yleistä vanhurskautta =
        ""Room.5:18."Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän". ""

        Kukaan ei voi tulla osalliseksi Kristuksen sovintotyöstä ILMAN armovälineitä.
        Lapsille ei ole rakennettu eri tietä taivaaseen.

        Tarvitaan siis armovälineet, sana ja sakramentit, sana tai sakramentit.

        2)
        Kaste on aivan samaa evankeliumin julistusta.
        Kuinka se voi sinulta jäädä näkemättä? Sana tekee kaiken.


      • tunn.luterilainen kirjoitti:

        1) Tämä on yleistä vanhurskautta =
        ""Room.5:18."Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän". ""

        Kukaan ei voi tulla osalliseksi Kristuksen sovintotyöstä ILMAN armovälineitä.
        Lapsille ei ole rakennettu eri tietä taivaaseen.

        Tarvitaan siis armovälineet, sana ja sakramentit, sana tai sakramentit.

        2)
        Kaste on aivan samaa evankeliumin julistusta.
        Kuinka se voi sinulta jäädä näkemättä? Sana tekee kaiken.

        Kuten Lutherkin Raamatusta opetti, perisynti on yleinen synti ja yleisen synnin Jeesus sovitti ristillä. Tarvitsemme parannusta omista tekosynneistä...


      • -I-
        weha kirjoitti:

        Kuten Lutherkin Raamatusta opetti, perisynti on yleinen synti ja yleisen synnin Jeesus sovitti ristillä. Tarvitsemme parannusta omista tekosynneistä...

        opettaa, että perisynti on yleinenn synti ja että muita syntejä ei olisi sitten sovitettu ristillä? Me kaikki olemme ilmeisesti sinun mukaasi vielä synneissämme, koska Kristus sovittu vain perisynnin?


      • valhetta vastaan
        weha kirjoitti:

        Kuten Lutherkin Raamatusta opetti, perisynti on yleinen synti ja yleisen synnin Jeesus sovitti ristillä. Tarvitsemme parannusta omista tekosynneistä...

        Ei ole Luther näin opettanut, mitä Weha väittää.


      • -I- kirjoitti:

        opettaa, että perisynti on yleinenn synti ja että muita syntejä ei olisi sitten sovitettu ristillä? Me kaikki olemme ilmeisesti sinun mukaasi vielä synneissämme, koska Kristus sovittu vain perisynnin?

        sovitettu ristillä, mutta parannusta tehdään sitten uskon ja ymmärryksen kautta omista tekosynneistä. Meidät tuomitaan vain omien tekosyniten johdosta (!ilm.2012-13)

        Olen varsin runsaasti esittänyt kohtia, joissa luther opettaa perisynnistä samoin kun olen esiin tuonut. Sitten on pokkaa väittää, että missä hän näin opettaa!!! ei ole reilua peliä.


      • ymmärrystä
        weha kirjoitti:

        Kuten Lutherkin Raamatusta opetti, perisynti on yleinen synti ja yleisen synnin Jeesus sovitti ristillä. Tarvitsemme parannusta omista tekosynneistä...

        Jeesus sovitti vain syntiin pakotettujen synnit.
        Jos Jeesus olis sovittanut kaikki synnit niin Hänen ei olisi tarvinnut Jumalan Moosekselle antamaa Lakia vahvistaa!

        Jumalan ja Jeesuksen Lain ymmärryksen tietoa lainrikkojan herraa palveleville:

        1 Johanneksen kirje 3:4-10
        Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus. Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä. Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut. Lapsukaiset, älköön kukaan saako teitä eksyttää. Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta.


      • -I-
        weha kirjoitti:

        sovitettu ristillä, mutta parannusta tehdään sitten uskon ja ymmärryksen kautta omista tekosynneistä. Meidät tuomitaan vain omien tekosyniten johdosta (!ilm.2012-13)

        Olen varsin runsaasti esittänyt kohtia, joissa luther opettaa perisynnistä samoin kun olen esiin tuonut. Sitten on pokkaa väittää, että missä hän näin opettaa!!! ei ole reilua peliä.

        tuonut yhtään kohtaa, jossa Luther opettaisi, että Kristus olisi sovittanut perisynnin niin, että lapset eivät syntyisi syntisinä.

        Lue taas se CA 2 ja mieti asiat uudestaan


      • -I- kirjoitti:

        tuonut yhtään kohtaa, jossa Luther opettaisi, että Kristus olisi sovittanut perisynnin niin, että lapset eivät syntyisi syntisinä.

        Lue taas se CA 2 ja mieti asiat uudestaan

        pienokaiset ole syntisiä? Mutta stntyvät kaksiosaisina, syntisinä ja vanhurskautettuina, Jeesuksessa Kristuksessa.


      • -I-
        weha kirjoitti:

        pienokaiset ole syntisiä? Mutta stntyvät kaksiosaisina, syntisinä ja vanhurskautettuina, Jeesuksessa Kristuksessa.

        miten Joh. 3:5-6 sopii tähän? Sehän opettaa, että ihmisten pitää syntyä uudesti. Kukaan ei siis syntymänsä perusteella ole uskossa ja vanhurskas.


      • tunn.luterilainen
        weha kirjoitti:

        pienokaiset ole syntisiä? Mutta stntyvät kaksiosaisina, syntisinä ja vanhurskautettuina, Jeesuksessa Kristuksessa.

        Missä Raamattu opettaa, että on olemassa kaksi eri pelastuksen tietä?
        Jeesus käskee opettamaan lapsia ja kieltää estämästä heitä tulemasta Hänen luokseen.
        Missään ei sanota, että Kristuksen voi omistaa ilman sanaa.
        Tässä kohden Weha olet ristiriitainen, koska niin olet korostanut sitä "ulkonaista sanaa".


      • -I- kirjoitti:

        miten Joh. 3:5-6 sopii tähän? Sehän opettaa, että ihmisten pitää syntyä uudesti. Kukaan ei siis syntymänsä perusteella ole uskossa ja vanhurskas.

        Vaan pienet lapset syntyvät Jeesuksessa Kristuksessa. Ei perisynnintä parannusta tehdä, vaan omista tekosynneistä.
        Tähänhän Nikodeemuskin oikein vetosi, että kuinka voisi jälleen mennä äitinsä kohtuu ja syntyä uudestaan? Nikodeemus siis ymmärsi lapsen tilan syntyessään ja kyseli kuinka voi päästä "muka" lapsen asemaan ja syntyä jälleen.


      • tunn.luterilainen kirjoitti:

        Missä Raamattu opettaa, että on olemassa kaksi eri pelastuksen tietä?
        Jeesus käskee opettamaan lapsia ja kieltää estämästä heitä tulemasta Hänen luokseen.
        Missään ei sanota, että Kristuksen voi omistaa ilman sanaa.
        Tässä kohden Weha olet ristiriitainen, koska niin olet korostanut sitä "ulkonaista sanaa".

        vievät lapsia mm. seuroihin Jeesuksen luokse. Jumalan sanahan ei tyhjänä palaja.
        Se, että sana itse kertoo, että Jeesus sovitti Aadamin synnin ja siitä tuli vapauttava tuomio.


      • -I-
        weha kirjoitti:

        Vaan pienet lapset syntyvät Jeesuksessa Kristuksessa. Ei perisynnintä parannusta tehdä, vaan omista tekosynneistä.
        Tähänhän Nikodeemuskin oikein vetosi, että kuinka voisi jälleen mennä äitinsä kohtuu ja syntyä uudestaan? Nikodeemus siis ymmärsi lapsen tilan syntyessään ja kyseli kuinka voi päästä "muka" lapsen asemaan ja syntyä jälleen.

        Jeesus sanoi, että Nikodemuksen piti syntyä uudesti. Nikodemus sai nuhteet siitä kun hän kuvitteli tämän uudestisyntymisen lihalliseksi eikä hengelliseksi. Oikeastaan tuo kohta tappaa lestadiolaisen opin.


      • valhetta vastaan kirjoitti:

        Ei ole Luther näin opettanut, mitä Weha väittää.

        Lutherkin opetti tästä:
        Tähän kuuluu
        myös se, mitä Paavali sanoo hienolla, lempeällä tavalla niistä, "jotka
        eivät ole tehneet syntiä samalla tavalla kuin Aadam" (Room. 5:14),
        ja Jaakobista ja Eesausta hän sanoo: "ennen kuin he olivat tehneet
        hyvää tai pahaa" (Room. 9:11).
        Tosin pikku lapset tuovat mukanaan maailmaan synnynnäistä perua
        olevan synnin, jota sanomme perisynniksi. Mutta on kuitenkin
        suuri asia, etteivät he vielä ole tehneet syntiä (ympärileikkausta tai
        kastetta koskevaa) lakia vastaan. Sillä koska Jumala luonnoltaan on
        laupias ja armollinen, hän ei tuomitse heitä kadotukseen sen vuoksi,
        että he ovat jääneet joko Vanhassa liitossa vaille ympärileikkausta tai
        Uudessa liitossa vaille kastetta.”74)
        74 ) Luther, St. Louisin laitos 1, 1040. - Kun Lutherilta kysyttiin, pitäisikö lapsi kastaa
        ennen kuin se on ehtinyt kokonaan syntyä, hän vastasi kieltävästi.


      • -I- kirjoitti:

        Jeesus sanoi, että Nikodemuksen piti syntyä uudesti. Nikodemus sai nuhteet siitä kun hän kuvitteli tämän uudestisyntymisen lihalliseksi eikä hengelliseksi. Oikeastaan tuo kohta tappaa lestadiolaisen opin.

        mitään kuvitellut,vaan aivan oikein vetosi pienokaisen vanhurskaaseen tilaan. Hänelle se ei ollut enään mahdollista.

        Perisynti on sovitettu:

        Room.5:18. "Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi, niin myös yhden ihmisen vanhurskauden teko koituu kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi"


    • osoita...

      Kirjoitit:
      "Ensiksi onko pieni lapsi syntinen? Raamattu kertoo hyvin selvästi, että vauva on syntinen jos syntyessään, aadamin synnistä ja luonnosta-
      Otan tähän muutamia Raamatunkohtia esiin:(Ps.51:7; Ps.58:4; Job.15:14; Job.25:4-6;Jes.48:4: Room.3:10; Room.5:18; Room.5:12; Ef.2:3; Joh.3:5-6)"

      Osoita meille, että Jumalan valtakunnassa on syntiä ja parisyntiä sekä että lapsi syntyy syntisenä JUMALAN TAI JEESUKSEN OMALLA SANALLA???

      Jeesus todisti omalla sanallaan, että:
      Matt. 19:14
      Niin Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkääkä estäkö heitä tulemasta minun tyköni, sillä senkaltaisten on taivasten valtakunta".
      Mark. 10:14
      Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta."
      Luuk. 18:16
      Mutta Jeesus kutsui lapset tykönsä ja sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta."

      ELI JOS PYSYT JUMALAN JA JEESUKSEN OMALLA SANALLA TODISTAMAAN LAPSET SYNTISIKSI, PERISYNTISIKSI NIIN SINUN ON TODISTETTAVA SE JUMALAN JA JEESUKSEN OMALLA SANALLA JA HUOMAA, ETTÄ SAMALLA TODISTAT JUMALAN VALTAKUNNAN SYNTISEKSI JA PERISYNTISEKSI!!

      Ellet todistusta annat olet harhautettuna antanut väärää todistusta jokaisesta ja jokaisesta lapsesta.
      Väärän todistuksen antaminen on Jumalan ja Jeesuksen Lain vastainen rikos.

      Ota raamattu esiin ja kerro meille Jumalan ja Jeesuksen Oman Sanan faktat. Paavalin ja muien peeveleiden pakanooiden jumalaa palvelevien touus ei riitä! Minäkin olen asettanut Jumalan tai/ja Jeesuksen Oman Sanan kantani tueksi niin käytä sinkin Heidän omaa sanaa niin totuus tulee julki Jumalallisesti oikein!

      • Jumalan sanaa:
        2.Piet.1:21. sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.


      • on voimassa
        weha kirjoitti:

        Jumalan sanaa:
        2.Piet.1:21. sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.

        Jumalan Laki on voimassa Jeesuksen vahvistamana!

        Älä tapa käskyn rikkominen on rikollisuutta vaikka kristinusko saatanaa jumalanaan palvellen murhais omia uskovaisia, syyttömiä pikku lapsiakin!

        Et ole vieläkään osoittanut Jumalan tai Jeesuksen Omalla Sanalla, että kristinuskolla, luterilaisuudella on Jumalan tai Jeesuksen lupa ja oikeus tappaa??!!
        Missä se vastaus viipyy?
        Onko mahdoillisresti niin ettei saatanaa jumalanaan palveleville ole sitä lupaa annettu? Jos näin on niin olette rikollisen palveluksessa olevia valkeuden enkeleinä esiintyviä eksyttäjiä!

        Häpeäisitte edes sen verran että ette valehtelis päin naamaa kaikille. Jumalan ja Jeesuksen Lain, Tahdon ja Totuuden tietäville!
        Näin ollen kun sitä lupaa ei ole teille myönnetty, niin olette antikristuksen palveluksessa olevia Jumalan Jeesuksen kieltäjiä. He4itä myös kyykäärmeen sikiöiksi kutsutaan raamatussa.

        Teidän tulee olla kateellisia pojalle...
        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "

        Ja Jumalan ja Jeesuksen Lain lainrikkojan herraa jumalanaan palveleville tietoa tässä omia syyttömien uskovaisten, kastettujen pikku lastenkin tappajille ja murhaajille:
        1.Timoteuksen kirje:
        1:9 ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,

        Johannes 8:43-47
        Minkätähden te ette ymmärrä minun puhettani? Sentähden, että te ette kärsi kuulla minun sanaani. Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä. Mutta minua te ette usko, sentähden että minä sanon totuuden. Kuka teistä voi näyttää minut syypääksi syntiin? Jos minä totuutta puhun, miksi ette minua usko? Joka on Jumalasta, se kuulee Jumalan sanat. Sentähden te ette kuule, koska ette ole Jumalasta.

        1 Johanneksen kirje 3:4-10
        Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus. Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä. Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut. Lapsukaiset, älköön kukaan saako teitä eksyttää. Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta.


      • on voimassa kirjoitti:

        Jumalan Laki on voimassa Jeesuksen vahvistamana!

        Älä tapa käskyn rikkominen on rikollisuutta vaikka kristinusko saatanaa jumalanaan palvellen murhais omia uskovaisia, syyttömiä pikku lapsiakin!

        Et ole vieläkään osoittanut Jumalan tai Jeesuksen Omalla Sanalla, että kristinuskolla, luterilaisuudella on Jumalan tai Jeesuksen lupa ja oikeus tappaa??!!
        Missä se vastaus viipyy?
        Onko mahdoillisresti niin ettei saatanaa jumalanaan palveleville ole sitä lupaa annettu? Jos näin on niin olette rikollisen palveluksessa olevia valkeuden enkeleinä esiintyviä eksyttäjiä!

        Häpeäisitte edes sen verran että ette valehtelis päin naamaa kaikille. Jumalan ja Jeesuksen Lain, Tahdon ja Totuuden tietäville!
        Näin ollen kun sitä lupaa ei ole teille myönnetty, niin olette antikristuksen palveluksessa olevia Jumalan Jeesuksen kieltäjiä. He4itä myös kyykäärmeen sikiöiksi kutsutaan raamatussa.

        Teidän tulee olla kateellisia pojalle...
        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "

        Ja Jumalan ja Jeesuksen Lain lainrikkojan herraa jumalanaan palveleville tietoa tässä omia syyttömien uskovaisten, kastettujen pikku lastenkin tappajille ja murhaajille:
        1.Timoteuksen kirje:
        1:9 ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,

        Johannes 8:43-47
        Minkätähden te ette ymmärrä minun puhettani? Sentähden, että te ette kärsi kuulla minun sanaani. Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä. Mutta minua te ette usko, sentähden että minä sanon totuuden. Kuka teistä voi näyttää minut syypääksi syntiin? Jos minä totuutta puhun, miksi ette minua usko? Joka on Jumalasta, se kuulee Jumalan sanat. Sentähden te ette kuule, koska ette ole Jumalasta.

        1 Johanneksen kirje 3:4-10
        Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus. Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä. Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut. Lapsukaiset, älköön kukaan saako teitä eksyttää. Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta.

        Olen oppinut uskovaisten seuroissa ja lukenutkin kristillisyytemme opetusta, että lain ensimmäinen käyttö Raamatun mukaan, yhteiskunnan ja esivallaan, ja on sekin Jumalan asettama:

        Room.13:1. "Jokainen olkoon esivallalle, jolla valta on, alamainen; sillä ei esivalta ole muutoin kuin Jumalalta: ne vallat, jotka ovat, Jumalalta ne säädetyt ovat.
        2. Sentähden jokainen, joka itsensä esivaltaa vastaan asettaa, se on Jumalan säätyä vastaan...5. Sentähden tulee alamainen olla, ei ainoastaan vihan tähden, vaan myös omantunnon tähden.
        6. Sillä sentähden te myös veron maksatte; sillä he ovat Jumalan palveliat, joiden senkaltaisista tulee lukua pitää.
        7. Niin antakaat siis kaikille, mitä te velvolliset olette: sille vero, jolle vero tulee; sille tulli, jolle tulli tulee; sille pelko, jolle pelko tulee; sille kunnia, jolle kunnia tulee. "

        Lain ensimmäinen käyttö ohjaa yhteiskunnalliseen vanhurskauteen. Sen piirissä myös kristityt "on lain alla". Yhteiskunnallinen vanhurskaus, ei ole uskonvanhurskautta. Tuota lakia voi noudattaa epäuskoinenkin.

        Lain toinen käyttö

        Laki lupaa, että joka sen täyttää pelastuu. Syntiinlankeemus turmelsi ihmisen, ettei hän voi lakia täyttää. Lain tehtävä on osoittaa ihminen syntiseksi. Luther sanoi, että laki on kuin ajokoira, joka ajaa ihmisen Kristuksen luo. Paavali ilmaisee näin lain toisen käytön:

        Room.3:20. "Sentähden ettei yksikään liha taida lain töiden kautta hänen edessänsä vanhurskautetuksi tulla; sillä lain kautta synnin tunto tulee".

        Kristus on täyttänyt lain ihmisen puolesta ja näin syntinen ihminen saa uskoa syntinsä anteeksi Kristuksen ansion tähden.


        Lain kolmannen käytön toi taas ortodoksi luterilaiset kirkkoon, Lutherin kuoleman jälkeen.

        Lain kolmas käyttö

        Lain kolmas käyttö merkitsee, että lain tulisi olla uskovaisen elämässä synnin paljastajana ja hyvien tekojen opettajana? Paavali torjui tuon käsityksen. Hän kirjoitti galatalaisille:
        Gal.3:24. "Niin on laki ollut meidän opettajamme Kristuksen tykö, että me uskon kautta vanhurskaaksi tulisimme.
        25. Mutta sitte kuin usko tuli, niin emme enempi ole sen opettajan alla".

        Lain kolmannen käytön hylkääminen ei kuitenkaan ole ohjannut Jumalan lapsia synnin luvallisuuteen. Lain sijasta olemme saaneet toisen opettajan, sillä Jumala on antanut meille Henkensä kotiopettajaksi:

        Room.6:14. "Sillä ei synnin pidä teitä vallitseman, ettette ole lain, vaan armon alla.
        15. Kuinkas siis? Pitääkö meidän syntiä tekemän, ettemme lain alla ole, vaan armon? Pois se!
        16. Ettekö te tiedä, että jolle te annatte itsenne palvelioiksi kuulemaan, sen palveliat te olette, jolle te kuuliaiset olette, taikka synnille kuolemaksi eli kuuliaisuudelle vanhurskaudeksi?"

        Gal.2: 19. "Mutta minä olen lain kautta laista kuollut pois, että minä Jumalassa eläisin.
        20. Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Mutta minä elän, en silleen minä, vaan Kristus elää minussa; sillä jota minä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, joka on minua rakastanut ja antoi itsensä minun edestäni.
        21. En minä hylkää Jumalan armoa; sillä jos vanhurskaus tulee laista, niin on Kristus hukkaan kuollut".

        Gal.5:13. "Sillä te, rakkaat veljet, olette vapauteen kutsutut; ainoastaan karttakaat, ettette salli vapauden lihalle tilaa antaa, vaan palvelkaat rakkaudessa toinen toistanne".

        Tiit.2:11. "Sillä Jumalan armo, kaikille ihmisille terveellinen, on ilmestynyt.
        12. Joka meidät opettaa kaiken jumalattoman menon hylkäämään ja maailmalliset himot, ja tässä maailmassa siviästi ja hurskaasti ja jumalisesti elämään,
        13. Ja odottamaan autuaallista toivoa, ja suuren Jumalan ja meidän Lunastajamme Jesuksen Kristuksen ilmestystä,
        14. Joka itsensä antoi meidän edestämme, että hän meitä kaikesta vääryydestä lunastais ja itsellensä erinomaiseksi kansaksi puhdistais, ahkeraksi hyviin töihin.
        15. Näitä sinä puhu ja neuvo, ja kaikella todella nuhtele: ei myös kenenkään pidä sinun katsoman ylön".

        Jumalan terveellinen armo ei opeta tekemään syntiä, vaan antaa voiman taistella sitä vastaan. Armo ei opeta myöskään toisin kun kymmenen käskyn laki. Nyt lain tuomio ja kirous ovat kuitenkin poissa, koska Kristus on täyttänyt lain.

        Apostolit kirjoittivat paljon, neuvon, opetuksen ja nuhteen sanoja aikansa ihmisille. Mekin tarvitsemme evankeliumiin liittyviä rakkauden neuvoja. Ne eivät ole lakia. Niitä ei anneta meille siksi, että niitä noudattamalla Jumalan edessä kelvollisiksi, eli vanhurskaiksi. Neuvot ovat tarpeen, että säilyisimme Kristuksen vanhurskaudessa, jonka olemme uskon kautta saaneet, ilman omia suorituksiamme ja ansioitamme. Neuvot vahvistavat ja tukevat sitä terveellisen armon opetusta, jonka me kuulemme omantunnon äänenä.
        Weha


      • ota iisimmin.
        weha kirjoitti:

        Olen oppinut uskovaisten seuroissa ja lukenutkin kristillisyytemme opetusta, että lain ensimmäinen käyttö Raamatun mukaan, yhteiskunnan ja esivallaan, ja on sekin Jumalan asettama:

        Room.13:1. "Jokainen olkoon esivallalle, jolla valta on, alamainen; sillä ei esivalta ole muutoin kuin Jumalalta: ne vallat, jotka ovat, Jumalalta ne säädetyt ovat.
        2. Sentähden jokainen, joka itsensä esivaltaa vastaan asettaa, se on Jumalan säätyä vastaan...5. Sentähden tulee alamainen olla, ei ainoastaan vihan tähden, vaan myös omantunnon tähden.
        6. Sillä sentähden te myös veron maksatte; sillä he ovat Jumalan palveliat, joiden senkaltaisista tulee lukua pitää.
        7. Niin antakaat siis kaikille, mitä te velvolliset olette: sille vero, jolle vero tulee; sille tulli, jolle tulli tulee; sille pelko, jolle pelko tulee; sille kunnia, jolle kunnia tulee. "

        Lain ensimmäinen käyttö ohjaa yhteiskunnalliseen vanhurskauteen. Sen piirissä myös kristityt "on lain alla". Yhteiskunnallinen vanhurskaus, ei ole uskonvanhurskautta. Tuota lakia voi noudattaa epäuskoinenkin.

        Lain toinen käyttö

        Laki lupaa, että joka sen täyttää pelastuu. Syntiinlankeemus turmelsi ihmisen, ettei hän voi lakia täyttää. Lain tehtävä on osoittaa ihminen syntiseksi. Luther sanoi, että laki on kuin ajokoira, joka ajaa ihmisen Kristuksen luo. Paavali ilmaisee näin lain toisen käytön:

        Room.3:20. "Sentähden ettei yksikään liha taida lain töiden kautta hänen edessänsä vanhurskautetuksi tulla; sillä lain kautta synnin tunto tulee".

        Kristus on täyttänyt lain ihmisen puolesta ja näin syntinen ihminen saa uskoa syntinsä anteeksi Kristuksen ansion tähden.


        Lain kolmannen käytön toi taas ortodoksi luterilaiset kirkkoon, Lutherin kuoleman jälkeen.

        Lain kolmas käyttö

        Lain kolmas käyttö merkitsee, että lain tulisi olla uskovaisen elämässä synnin paljastajana ja hyvien tekojen opettajana? Paavali torjui tuon käsityksen. Hän kirjoitti galatalaisille:
        Gal.3:24. "Niin on laki ollut meidän opettajamme Kristuksen tykö, että me uskon kautta vanhurskaaksi tulisimme.
        25. Mutta sitte kuin usko tuli, niin emme enempi ole sen opettajan alla".

        Lain kolmannen käytön hylkääminen ei kuitenkaan ole ohjannut Jumalan lapsia synnin luvallisuuteen. Lain sijasta olemme saaneet toisen opettajan, sillä Jumala on antanut meille Henkensä kotiopettajaksi:

        Room.6:14. "Sillä ei synnin pidä teitä vallitseman, ettette ole lain, vaan armon alla.
        15. Kuinkas siis? Pitääkö meidän syntiä tekemän, ettemme lain alla ole, vaan armon? Pois se!
        16. Ettekö te tiedä, että jolle te annatte itsenne palvelioiksi kuulemaan, sen palveliat te olette, jolle te kuuliaiset olette, taikka synnille kuolemaksi eli kuuliaisuudelle vanhurskaudeksi?"

        Gal.2: 19. "Mutta minä olen lain kautta laista kuollut pois, että minä Jumalassa eläisin.
        20. Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Mutta minä elän, en silleen minä, vaan Kristus elää minussa; sillä jota minä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, joka on minua rakastanut ja antoi itsensä minun edestäni.
        21. En minä hylkää Jumalan armoa; sillä jos vanhurskaus tulee laista, niin on Kristus hukkaan kuollut".

        Gal.5:13. "Sillä te, rakkaat veljet, olette vapauteen kutsutut; ainoastaan karttakaat, ettette salli vapauden lihalle tilaa antaa, vaan palvelkaat rakkaudessa toinen toistanne".

        Tiit.2:11. "Sillä Jumalan armo, kaikille ihmisille terveellinen, on ilmestynyt.
        12. Joka meidät opettaa kaiken jumalattoman menon hylkäämään ja maailmalliset himot, ja tässä maailmassa siviästi ja hurskaasti ja jumalisesti elämään,
        13. Ja odottamaan autuaallista toivoa, ja suuren Jumalan ja meidän Lunastajamme Jesuksen Kristuksen ilmestystä,
        14. Joka itsensä antoi meidän edestämme, että hän meitä kaikesta vääryydestä lunastais ja itsellensä erinomaiseksi kansaksi puhdistais, ahkeraksi hyviin töihin.
        15. Näitä sinä puhu ja neuvo, ja kaikella todella nuhtele: ei myös kenenkään pidä sinun katsoman ylön".

        Jumalan terveellinen armo ei opeta tekemään syntiä, vaan antaa voiman taistella sitä vastaan. Armo ei opeta myöskään toisin kun kymmenen käskyn laki. Nyt lain tuomio ja kirous ovat kuitenkin poissa, koska Kristus on täyttänyt lain.

        Apostolit kirjoittivat paljon, neuvon, opetuksen ja nuhteen sanoja aikansa ihmisille. Mekin tarvitsemme evankeliumiin liittyviä rakkauden neuvoja. Ne eivät ole lakia. Niitä ei anneta meille siksi, että niitä noudattamalla Jumalan edessä kelvollisiksi, eli vanhurskaiksi. Neuvot ovat tarpeen, että säilyisimme Kristuksen vanhurskaudessa, jonka olemme uskon kautta saaneet, ilman omia suorituksiamme ja ansioitamme. Neuvot vahvistavat ja tukevat sitä terveellisen armon opetusta, jonka me kuulemme omantunnon äänenä.
        Weha

        Kuulehan Weha:
        Ei tuo SRK:n oppi ole niin jumalallista, että sitä pitää tänne sivukaupalla työntää!
        Sano sanottavasi lyhyesti, ei tuollaisia novelleja kukaan viitsi kahlailla läpi!


      • että....
        weha kirjoitti:

        Olen oppinut uskovaisten seuroissa ja lukenutkin kristillisyytemme opetusta, että lain ensimmäinen käyttö Raamatun mukaan, yhteiskunnan ja esivallaan, ja on sekin Jumalan asettama:

        Room.13:1. "Jokainen olkoon esivallalle, jolla valta on, alamainen; sillä ei esivalta ole muutoin kuin Jumalalta: ne vallat, jotka ovat, Jumalalta ne säädetyt ovat.
        2. Sentähden jokainen, joka itsensä esivaltaa vastaan asettaa, se on Jumalan säätyä vastaan...5. Sentähden tulee alamainen olla, ei ainoastaan vihan tähden, vaan myös omantunnon tähden.
        6. Sillä sentähden te myös veron maksatte; sillä he ovat Jumalan palveliat, joiden senkaltaisista tulee lukua pitää.
        7. Niin antakaat siis kaikille, mitä te velvolliset olette: sille vero, jolle vero tulee; sille tulli, jolle tulli tulee; sille pelko, jolle pelko tulee; sille kunnia, jolle kunnia tulee. "

        Lain ensimmäinen käyttö ohjaa yhteiskunnalliseen vanhurskauteen. Sen piirissä myös kristityt "on lain alla". Yhteiskunnallinen vanhurskaus, ei ole uskonvanhurskautta. Tuota lakia voi noudattaa epäuskoinenkin.

        Lain toinen käyttö

        Laki lupaa, että joka sen täyttää pelastuu. Syntiinlankeemus turmelsi ihmisen, ettei hän voi lakia täyttää. Lain tehtävä on osoittaa ihminen syntiseksi. Luther sanoi, että laki on kuin ajokoira, joka ajaa ihmisen Kristuksen luo. Paavali ilmaisee näin lain toisen käytön:

        Room.3:20. "Sentähden ettei yksikään liha taida lain töiden kautta hänen edessänsä vanhurskautetuksi tulla; sillä lain kautta synnin tunto tulee".

        Kristus on täyttänyt lain ihmisen puolesta ja näin syntinen ihminen saa uskoa syntinsä anteeksi Kristuksen ansion tähden.


        Lain kolmannen käytön toi taas ortodoksi luterilaiset kirkkoon, Lutherin kuoleman jälkeen.

        Lain kolmas käyttö

        Lain kolmas käyttö merkitsee, että lain tulisi olla uskovaisen elämässä synnin paljastajana ja hyvien tekojen opettajana? Paavali torjui tuon käsityksen. Hän kirjoitti galatalaisille:
        Gal.3:24. "Niin on laki ollut meidän opettajamme Kristuksen tykö, että me uskon kautta vanhurskaaksi tulisimme.
        25. Mutta sitte kuin usko tuli, niin emme enempi ole sen opettajan alla".

        Lain kolmannen käytön hylkääminen ei kuitenkaan ole ohjannut Jumalan lapsia synnin luvallisuuteen. Lain sijasta olemme saaneet toisen opettajan, sillä Jumala on antanut meille Henkensä kotiopettajaksi:

        Room.6:14. "Sillä ei synnin pidä teitä vallitseman, ettette ole lain, vaan armon alla.
        15. Kuinkas siis? Pitääkö meidän syntiä tekemän, ettemme lain alla ole, vaan armon? Pois se!
        16. Ettekö te tiedä, että jolle te annatte itsenne palvelioiksi kuulemaan, sen palveliat te olette, jolle te kuuliaiset olette, taikka synnille kuolemaksi eli kuuliaisuudelle vanhurskaudeksi?"

        Gal.2: 19. "Mutta minä olen lain kautta laista kuollut pois, että minä Jumalassa eläisin.
        20. Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Mutta minä elän, en silleen minä, vaan Kristus elää minussa; sillä jota minä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, joka on minua rakastanut ja antoi itsensä minun edestäni.
        21. En minä hylkää Jumalan armoa; sillä jos vanhurskaus tulee laista, niin on Kristus hukkaan kuollut".

        Gal.5:13. "Sillä te, rakkaat veljet, olette vapauteen kutsutut; ainoastaan karttakaat, ettette salli vapauden lihalle tilaa antaa, vaan palvelkaat rakkaudessa toinen toistanne".

        Tiit.2:11. "Sillä Jumalan armo, kaikille ihmisille terveellinen, on ilmestynyt.
        12. Joka meidät opettaa kaiken jumalattoman menon hylkäämään ja maailmalliset himot, ja tässä maailmassa siviästi ja hurskaasti ja jumalisesti elämään,
        13. Ja odottamaan autuaallista toivoa, ja suuren Jumalan ja meidän Lunastajamme Jesuksen Kristuksen ilmestystä,
        14. Joka itsensä antoi meidän edestämme, että hän meitä kaikesta vääryydestä lunastais ja itsellensä erinomaiseksi kansaksi puhdistais, ahkeraksi hyviin töihin.
        15. Näitä sinä puhu ja neuvo, ja kaikella todella nuhtele: ei myös kenenkään pidä sinun katsoman ylön".

        Jumalan terveellinen armo ei opeta tekemään syntiä, vaan antaa voiman taistella sitä vastaan. Armo ei opeta myöskään toisin kun kymmenen käskyn laki. Nyt lain tuomio ja kirous ovat kuitenkin poissa, koska Kristus on täyttänyt lain.

        Apostolit kirjoittivat paljon, neuvon, opetuksen ja nuhteen sanoja aikansa ihmisille. Mekin tarvitsemme evankeliumiin liittyviä rakkauden neuvoja. Ne eivät ole lakia. Niitä ei anneta meille siksi, että niitä noudattamalla Jumalan edessä kelvollisiksi, eli vanhurskaiksi. Neuvot ovat tarpeen, että säilyisimme Kristuksen vanhurskaudessa, jonka olemme uskon kautta saaneet, ilman omia suorituksiamme ja ansioitamme. Neuvot vahvistavat ja tukevat sitä terveellisen armon opetusta, jonka me kuulemme omantunnon äänenä.
        Weha

        Siis todistat, että sinulla ei ole antaa raamatun UT:n Jumalan ja Jeesuksen Omalla Sanalla lupaa kristinuskolle, luterikaisuudelle tappaa ja tapattaa omia uskovaisia.
        Sinulle on Jumalan ja Jeesuksen Lain älä tapa osoitettu ja sinulle tiedoksi annettu että se koskee kaikkia.

        Näin ollen kristinuskon, luterilaisuudenkin lainrikkojan historian tuntien tiedämme että olet lainrikkoja saatanaa jumalanaan palvelevan asialla.

        Tee jatkossa aina selväksi kirjoittaessasi, että kirjoitat lainrikkojan jumalaa herra saatanan edustajana. Jumalan valtakunnalla on oikeus tuomita joten en puutu siihen. Sinulla on lailla suojattu oikeus palvella jumalana saatanaakin joten ole hyvä ja anna valinnan oikeus myös lapsille pakkolapsikasteiden lopettamista tukien!

        Ole herra saatanan palvelija yhtä rehellinen kuin Paavali joka reilustu tunnusti herran enkeleiden seurassa olevansa herran palvelija joka ei edes tuskissaan rukoillut Jumalan tai Jeesuksen apua vaan herraltaan....


      • ota iisimmin. kirjoitti:

        Kuulehan Weha:
        Ei tuo SRK:n oppi ole niin jumalallista, että sitä pitää tänne sivukaupalla työntää!
        Sano sanottavasi lyhyesti, ei tuollaisia novelleja kukaan viitsi kahlailla läpi!

        Luterilaisuuteen, koska on vanhasta katekismuksesta. Uudemmista laitoksista rippiosuus on poistettu. MIKSI?


      • että.... kirjoitti:

        Siis todistat, että sinulla ei ole antaa raamatun UT:n Jumalan ja Jeesuksen Omalla Sanalla lupaa kristinuskolle, luterikaisuudelle tappaa ja tapattaa omia uskovaisia.
        Sinulle on Jumalan ja Jeesuksen Lain älä tapa osoitettu ja sinulle tiedoksi annettu että se koskee kaikkia.

        Näin ollen kristinuskon, luterilaisuudenkin lainrikkojan historian tuntien tiedämme että olet lainrikkoja saatanaa jumalanaan palvelevan asialla.

        Tee jatkossa aina selväksi kirjoittaessasi, että kirjoitat lainrikkojan jumalaa herra saatanan edustajana. Jumalan valtakunnalla on oikeus tuomita joten en puutu siihen. Sinulla on lailla suojattu oikeus palvella jumalana saatanaakin joten ole hyvä ja anna valinnan oikeus myös lapsille pakkolapsikasteiden lopettamista tukien!

        Ole herra saatanan palvelija yhtä rehellinen kuin Paavali joka reilustu tunnusti herran enkeleiden seurassa olevansa herran palvelija joka ei edes tuskissaan rukoillut Jumalan tai Jeesuksen apua vaan herraltaan....

        isän syntivelkaa...


      • kans
        weha kirjoitti:

        isän syntivelkaa...

        sinulla on väärien todistuksien antajana omaa kans lisäks!

        Ihmettelen usein sitä, että jo pienenä pitää oppia Jumala Mooseksella antama Laki jonka Jeesus vahvisti (10-käskyä) ja vielä aikuisena nk. uskovaiset eivät tunne sen Lain merkitystä. Se on julmaa mielen manipulointia lapsia kohtaan kun oppii Lain ja sitten aikuistimisen aikana pitää oppia sitä herran tahdon mukaan rikkomaan. Noin niitä rikollisia kasvatetaan rikolliseen kristinuskon, luterilaisuudenkin palvelukseen!
        Lapsikaste on portin avaus saatanallisuuden helvettiin . Ja sen portin avaaminen tehdään Lakeja rikkoen järjestäytyneen rikollisuuden toimesta. Ne rikolliset ovat jakaantuneet lukemattomiin, yli 3500 saatanaa jumalanaan palveleviin jonka jäsenet eivät ymmärrä olevansa sarvipään orjia.. ei edes he joiden suvuissa on syyttömiä tapettuja ihmisiä, pikku lapsiakin...
        Raamatussa on ilmoitus että uskot tulee katoamaan. Toivottavasti pian niin saa lapset ja nuoret viimeinkin omistautua Jumalan ja Jeesuksen tahdon mukaisuuksiin. Uskot ovat todistettavasti kaiken pahan juuri. Pahempaa rikollisuutta tuskin maailmaan kukaan on saanut aikaan. Satojen miljoonien ihmisten murhista huolimatta ihmiset luottaa saatanaa jumalana, sairasta!!!


      • tunn.luterilainen
        weha kirjoitti:

        Luterilaisuuteen, koska on vanhasta katekismuksesta. Uudemmista laitoksista rippiosuus on poistettu. MIKSI?

        Rippi on mahdollisuus eikä uskomisen edellytys.
        Syntien anteeksisaaminen perustuu Jumalan armolupaukseen uskomiseen eikä ripittäytymiseen.

        Minustakin juttusi ovat tarpeettoman pitkiä ja vailla perusteita.


      • kenen
        weha kirjoitti:

        Olen oppinut uskovaisten seuroissa ja lukenutkin kristillisyytemme opetusta, että lain ensimmäinen käyttö Raamatun mukaan, yhteiskunnan ja esivallaan, ja on sekin Jumalan asettama:

        Room.13:1. "Jokainen olkoon esivallalle, jolla valta on, alamainen; sillä ei esivalta ole muutoin kuin Jumalalta: ne vallat, jotka ovat, Jumalalta ne säädetyt ovat.
        2. Sentähden jokainen, joka itsensä esivaltaa vastaan asettaa, se on Jumalan säätyä vastaan...5. Sentähden tulee alamainen olla, ei ainoastaan vihan tähden, vaan myös omantunnon tähden.
        6. Sillä sentähden te myös veron maksatte; sillä he ovat Jumalan palveliat, joiden senkaltaisista tulee lukua pitää.
        7. Niin antakaat siis kaikille, mitä te velvolliset olette: sille vero, jolle vero tulee; sille tulli, jolle tulli tulee; sille pelko, jolle pelko tulee; sille kunnia, jolle kunnia tulee. "

        Lain ensimmäinen käyttö ohjaa yhteiskunnalliseen vanhurskauteen. Sen piirissä myös kristityt "on lain alla". Yhteiskunnallinen vanhurskaus, ei ole uskonvanhurskautta. Tuota lakia voi noudattaa epäuskoinenkin.

        Lain toinen käyttö

        Laki lupaa, että joka sen täyttää pelastuu. Syntiinlankeemus turmelsi ihmisen, ettei hän voi lakia täyttää. Lain tehtävä on osoittaa ihminen syntiseksi. Luther sanoi, että laki on kuin ajokoira, joka ajaa ihmisen Kristuksen luo. Paavali ilmaisee näin lain toisen käytön:

        Room.3:20. "Sentähden ettei yksikään liha taida lain töiden kautta hänen edessänsä vanhurskautetuksi tulla; sillä lain kautta synnin tunto tulee".

        Kristus on täyttänyt lain ihmisen puolesta ja näin syntinen ihminen saa uskoa syntinsä anteeksi Kristuksen ansion tähden.


        Lain kolmannen käytön toi taas ortodoksi luterilaiset kirkkoon, Lutherin kuoleman jälkeen.

        Lain kolmas käyttö

        Lain kolmas käyttö merkitsee, että lain tulisi olla uskovaisen elämässä synnin paljastajana ja hyvien tekojen opettajana? Paavali torjui tuon käsityksen. Hän kirjoitti galatalaisille:
        Gal.3:24. "Niin on laki ollut meidän opettajamme Kristuksen tykö, että me uskon kautta vanhurskaaksi tulisimme.
        25. Mutta sitte kuin usko tuli, niin emme enempi ole sen opettajan alla".

        Lain kolmannen käytön hylkääminen ei kuitenkaan ole ohjannut Jumalan lapsia synnin luvallisuuteen. Lain sijasta olemme saaneet toisen opettajan, sillä Jumala on antanut meille Henkensä kotiopettajaksi:

        Room.6:14. "Sillä ei synnin pidä teitä vallitseman, ettette ole lain, vaan armon alla.
        15. Kuinkas siis? Pitääkö meidän syntiä tekemän, ettemme lain alla ole, vaan armon? Pois se!
        16. Ettekö te tiedä, että jolle te annatte itsenne palvelioiksi kuulemaan, sen palveliat te olette, jolle te kuuliaiset olette, taikka synnille kuolemaksi eli kuuliaisuudelle vanhurskaudeksi?"

        Gal.2: 19. "Mutta minä olen lain kautta laista kuollut pois, että minä Jumalassa eläisin.
        20. Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Mutta minä elän, en silleen minä, vaan Kristus elää minussa; sillä jota minä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, joka on minua rakastanut ja antoi itsensä minun edestäni.
        21. En minä hylkää Jumalan armoa; sillä jos vanhurskaus tulee laista, niin on Kristus hukkaan kuollut".

        Gal.5:13. "Sillä te, rakkaat veljet, olette vapauteen kutsutut; ainoastaan karttakaat, ettette salli vapauden lihalle tilaa antaa, vaan palvelkaat rakkaudessa toinen toistanne".

        Tiit.2:11. "Sillä Jumalan armo, kaikille ihmisille terveellinen, on ilmestynyt.
        12. Joka meidät opettaa kaiken jumalattoman menon hylkäämään ja maailmalliset himot, ja tässä maailmassa siviästi ja hurskaasti ja jumalisesti elämään,
        13. Ja odottamaan autuaallista toivoa, ja suuren Jumalan ja meidän Lunastajamme Jesuksen Kristuksen ilmestystä,
        14. Joka itsensä antoi meidän edestämme, että hän meitä kaikesta vääryydestä lunastais ja itsellensä erinomaiseksi kansaksi puhdistais, ahkeraksi hyviin töihin.
        15. Näitä sinä puhu ja neuvo, ja kaikella todella nuhtele: ei myös kenenkään pidä sinun katsoman ylön".

        Jumalan terveellinen armo ei opeta tekemään syntiä, vaan antaa voiman taistella sitä vastaan. Armo ei opeta myöskään toisin kun kymmenen käskyn laki. Nyt lain tuomio ja kirous ovat kuitenkin poissa, koska Kristus on täyttänyt lain.

        Apostolit kirjoittivat paljon, neuvon, opetuksen ja nuhteen sanoja aikansa ihmisille. Mekin tarvitsemme evankeliumiin liittyviä rakkauden neuvoja. Ne eivät ole lakia. Niitä ei anneta meille siksi, että niitä noudattamalla Jumalan edessä kelvollisiksi, eli vanhurskaiksi. Neuvot ovat tarpeen, että säilyisimme Kristuksen vanhurskaudessa, jonka olemme uskon kautta saaneet, ilman omia suorituksiamme ja ansioitamme. Neuvot vahvistavat ja tukevat sitä terveellisen armon opetusta, jonka me kuulemme omantunnon äänenä.
        Weha

        Kuka määrää missä on Jumalan ja Jeesuksen Lain Rajat?

        Minun ymmärtääkseni Jumalan ja Jeesuksen Lain lainrikkojilla ei ole kovinkaan suuria mahdollisuuksia sitä rajaa määrätä saatanaa jumalana palvelevina!!!

        --

        He jotka väittävät lapsien sytyvän syntisinä ymmärtämättään todistavat Jumalan valtakunnan olevan syntinen! Näin ollen on selvää, että raamattua väärentänyt rikollinen, omia syyttömiä uskovaisiakin, pieniä lapsiakin tappanut herran palvelija totuus on valehtelevan rikollisen totuutta.
        Jeesus on sanonut :

        Matt. 19:14
        Niin Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkääkä estäkö heitä tulemasta minun tyköni, sillä senkaltaisten on taivasten valtakunta".
        Mark. 10:14
        Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta."
        Luuk. 18:16
        Mutta Jeesus kutsui lapset tykönsä ja sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta."

        Näin ollen on selvää, että kun Jumalan valtakunnassa ei ole syntiä tai perisyntiä niin lapsikin on synnitön. Ja toisin väittävä yrittää valhellaan todistaa lapsen syntiseksi jotta Jumalan valtakuntakin näyttäs syntiseltä!!!

        Hän, joka ei ole syntiä tehnyt on synnitön.
        Syntiseksi jonkun synnittömän osoittaminen on Jumalan ja Jeesuksen Lain vastainen rikos, älä anna väärää todistusta....
        Jeesuksen seuraajat Paavalin tuella tappanut kristinusko ei ole kovin luotettava Jumalan ja Jeesuksen palvelija, muuten kuin valkeuden enkelinä esiintyvänä rikollisena ja heistä Jeesus on meitä varoittanut.
        Jokaisella on uskon vapauslain nojalla oikeus valita ketä jumalanaan palvelee mutta Jumalan ja Jeesuksen Nimessä toimiva rikollis järjestö palvelee todistettavasti saatanaa jumalana. Joka toisin uskoo todistakoon kristinuskon, luterilaisuudenkin tekemät ja teettämät omien syyttömien uskovaisten murhat, raiskaukset, kidutukset jne Jumalan ja Jeesuksen Tahdoksi. Ellei sitä todistusta onnistu tekemään raamatun UT:n Jumalan ja Jeesuksen Omalla sanalla, on herrakseen saatanan tunustanut. Ei tämä asia sen vaikeampi pitäs olla selvittää! Jumalan ja Jeesuksen Laki tunnetaan ja joka sitä on rikkonut on rikollinen syntinen.

        1 Johanneksen kirje 3:4-10
        Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus. Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä. Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut. Lapsukaiset, älköön kukaan saako teitä eksyttää. Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta.

        Jeesus ei antanut käskyä kastaa lapsia.
        Todistettu on, että lapsikaste rikkoo Jumalan ja Jeesuksen Lakia ja siihen perustuvaa Suomen Perustuslakia.
        Eli selvyydellä, lapsia pakkokastavat ovat rikollisia.

        Tämä Suomen Perustuslain osa on Jumalan ja Jeesuksen Lain perustalle kirjoitettu ja tämän rikkominen on samalla Jumalan ja Jeesuksen Lain rikkomista ja lainrikkoja on rikollinen!
        SUOMEN PERUSTUSLAKI:
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
        2 luku
        Perusoikeudet
        6 §
        Yhdenvertaisuus
        Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.
        Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
        Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.
        Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.
        7 §
        Oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen. Ketään ei saa tuomita kuolemaan, kiduttaa eikä muutoinkaan kohdella ihmisarvoa loukkaavasti. Henkilökohtaiseen koskemattomuuteen ei saa puuttua eikä vapautta riistää mielivaltaisesti eikä ilman laissa säädettyä perustetta. Rangaistuksen, joka sisältää vapaudenmenetyksen, määrää tuomioistuin. Muun vapaudenmenetyksen laillisuus voidaan saattaa tuomioistuimen tutkittavaksi. Vapautensa menettäneen oikeudet turvataan lailla.

        ---

        Perustuslain 11 §:n mukaan "Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen


    • ! huomautus

      Opetat sikäli väärin, että ainoastaan Jeesukseen uskovat pelastuvat, eivät siis kaikki.

      Ap. t. 22:16 Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja ***) anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'

      Ihminen upotetaan vasta Pyhässä KASTEESSA synnin hautaan, yhdessä Kristuksen kanssa.

      On vain ihminen, ei ole olemassa mitään vauvoja. Ihminen on ihminen syntymästään saakka, ei siis mikään vauva, josta joskus sitten tulisi ihminen.

      • se että

        Ota huomioon, että tuota ei Jeesus opettanut!

        Se, mitä Jumala ja Jeesus ei ole opettanut, määrännyt, käskenyt jne ei ole Jumalan ja Jeesuksen Omaa Sanaa.


    • selitysyritykset!

      "Ihminen syntyy siis tähän maailmaan "KAKSIOSAISENA", syntisenä ja vanhurskaana, eli uskovaisena"

      Kumpi osa noista menee taivaaseen, jos vauva kuolee??????

      Raamatun mukaan ainakaan synti ei pääse taivaaseen, joten oslisko se se vanhurskaan puolisko siitä vauvasta????

      Minne mennään nauramaan?

      • E.-

        vastahedelmöittynyt munasolu ole sen verran ihminen, että siitä löytyy sekä syntinen ja vanhurskas osa?

        Luultavasti miehen osuus on se syntisempi, koska Jeesus ei perinyt perisyntiä äidiltään, mutta olisi perinyt sen isältään, jos isä olisi ollut ihminen eikä Pyhä Henki.

        PS Uskomattomana en kuulemma ymmärrä mitään uskonnosta, joten selittäkääpä hyvät uskovaiset minulle, jos tein tuossa ajatusvirheen.


      • mene taivaaseen. Näin se on aina uskovaisella, vauvasta vaariin saakka...


      • weha kirjoitti:

        mene taivaaseen. Näin se on aina uskovaisella, vauvasta vaariin saakka...

        vielä kun ymmärtäisit että mielihyväsatusi on, noh, satua.


      • niin, että koska
        weha kirjoitti:

        mene taivaaseen. Näin se on aina uskovaisella, vauvasta vaariin saakka...

        vauvalla ei vielä ole syntiä, niin se vauva taitaakin mennä taivaaseen.

        Niinhän Jeesuskin sanoi:
        Lastenkaltaisten on taivasten valtakunta!


      • pahasti erehtynyt
        niin, että koska kirjoitti:

        vauvalla ei vielä ole syntiä, niin se vauva taitaakin mennä taivaaseen.

        Niinhän Jeesuskin sanoi:
        Lastenkaltaisten on taivasten valtakunta!

        Jeesus ei puhu lasten synnittömyydestä mitään.

        Lapsen kaltaisuus ei ole synnittömyyttä, vaan sanan kuulemista ja uskomista.


    • lutherilainen_

      Oletko taas srk:ssa?

      • muita vahtoehtoja minulle...sikojen rapaa löyty ulkopuolelta. En sano tätä ilkeillen tai röystäillen, vaan nöyrällä mielellä...Jumala on se joka uskon antaa ja siinä pitää...


      • lutherilainen_
        weha kirjoitti:

        muita vahtoehtoja minulle...sikojen rapaa löyty ulkopuolelta. En sano tätä ilkeillen tai röystäillen, vaan nöyrällä mielellä...Jumala on se joka uskon antaa ja siinä pitää...

        Miksi STLK/LRS ei kelpaa?


      • lutherilainen_ kirjoitti:

        Miksi STLK/LRS ei kelpaa?

        kun synnit saa uskoa anteeksi, muuta ei tarvita. Tässä uskossa vain saa ne uskoa seiniä myöten anteeksi. Vaikka mitään muuta ei tilaisuudesta muista, niin sen, että synnit sai uskoa anteeksi. Täällä opetetaan oikein.

        Mielestäni mainitsemasi seurakunnat syyllistyvät ekunemiaan siten, että kaikkialla erilaisten oppien ja opettajien seuraajista löytyisi Jumalan lapsia.

        Jumalan seurakunnassa sitävastoin, on opettettu, ettei väärässä opissa voi vahingossakaan pelastua:

        Joh.10:5. Mutta ei he muukalaista seuraa, vaan pakenevat häntä; sillä ei he tunne muukalaisten ääntä...

        Olen myös ymmärtänyt niin, että Pyhä Henki on rakkauden Henki ja johtaa omansa aina yhteen. Yhdellä paikkakunnalla on vain yksi Jumalan lasten joukko ja kaikki muut on eriseuraisia. Kaikki tulee saattaa tähän yhteen laumaan:

        16. Minulla on myös muita lampaita, jotka ei ole tästä lammashuoneesta: ne pitää minun myös tänne saattaman: ja he saavat kuulla minun ääneni; ja pitää oleman yksi lammashuone ja yksi paimen.


      • harhaoppia??
        weha kirjoitti:

        kun synnit saa uskoa anteeksi, muuta ei tarvita. Tässä uskossa vain saa ne uskoa seiniä myöten anteeksi. Vaikka mitään muuta ei tilaisuudesta muista, niin sen, että synnit sai uskoa anteeksi. Täällä opetetaan oikein.

        Mielestäni mainitsemasi seurakunnat syyllistyvät ekunemiaan siten, että kaikkialla erilaisten oppien ja opettajien seuraajista löytyisi Jumalan lapsia.

        Jumalan seurakunnassa sitävastoin, on opettettu, ettei väärässä opissa voi vahingossakaan pelastua:

        Joh.10:5. Mutta ei he muukalaista seuraa, vaan pakenevat häntä; sillä ei he tunne muukalaisten ääntä...

        Olen myös ymmärtänyt niin, että Pyhä Henki on rakkauden Henki ja johtaa omansa aina yhteen. Yhdellä paikkakunnalla on vain yksi Jumalan lasten joukko ja kaikki muut on eriseuraisia. Kaikki tulee saattaa tähän yhteen laumaan:

        16. Minulla on myös muita lampaita, jotka ei ole tästä lammashuoneesta: ne pitää minun myös tänne saattaman: ja he saavat kuulla minun ääneni; ja pitää oleman yksi lammashuone ja yksi paimen.

        Raamattu ei kehoita uskomaan syntejä anteeksi!!!

        Usko Jeesukseen riittää!
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut", Ap 16:31

        Ap 10:43
        "Hänestä kaikki profeetat todistavat, että JOKAINEN, JOKA USKOO HÄNEEN, SAA SNNIT ANTEEKSI."


        Ei tarvita mitään avaintenvaltaa tai synninpäästöä, kuten sinä opetat virheellisesti.

        Onko sinulla syntejä seinilläkin???


      • harhaoppia?? kirjoitti:

        Raamattu ei kehoita uskomaan syntejä anteeksi!!!

        Usko Jeesukseen riittää!
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut", Ap 16:31

        Ap 10:43
        "Hänestä kaikki profeetat todistavat, että JOKAINEN, JOKA USKOO HÄNEEN, SAA SNNIT ANTEEKSI."


        Ei tarvita mitään avaintenvaltaa tai synninpäästöä, kuten sinä opetat virheellisesti.

        Onko sinulla syntejä seinilläkin???

        Raamatussa on vain yhdenlainen oikea usko ja oppi. Pyhä Henki opettaa vain yhdellä tavalla tänäänkin.

        Minkälainen usko sulla on, kun et usko syntejäsi anteeksi?

        2.kor.5:18. Mutta ne kaikki ovat Jumalasta, joka meitä on itse kanssansa sovittanut Jesuksen Kristuksen kautta, ja antoi meille viran sovinnosta saarnata.
        19. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itse kanssansa, ja ei lukenut heille heidän syntiänsä, ja on meissä sovintosaarnan säätänyt.
        20. Niin olemme me Kristuksen puolesta käskyläiset; sillä Jumala neuvoo meidän kauttamme. Niin me rukoilemme siis Kristuksen puolesta, että te Jumalan kanssa sovitte.
        21. Sillä hän on sen, joka ei mitään synnistä tietänyt, meidän edestämme synniksi tehnyt, että me hänessä tulisimme siksi vanhurskaudeksi, joka Jumalan edessä kelpaa.

        Joh.20:21. Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät."
        22. Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki.
        23. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        Otappas noihin kohtiisi laajempi yhteys.

        Eli näin:

        Room.10:13. Sillä jokainen, joka Herran nimeä avuksensa huutaa, tulee autuaaksi.
        14. Mutta kuinka he sitä avuksensa huutavat, jonka päälle ei he uskoneet? Ja kuinka he sen uskovat, josta ei he ole kuulleet? Mutta kuinka he kuulevat ilman saarnaajaa?
        15. Ja kuinka he saarnaavat, ellei heitä lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: oi kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka rauhaa julistavat, niiden jotka hyvää julistavat.
        16. Mutta ei he ole kaikki evankeliumille kuuliaiset; sillä Jesaias sanoo: Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?
        17. Niin tulee siis usko kuulosta, mutta kuulo Jumalan sanan kautta.


      • Ja se ainoa oikea
        weha kirjoitti:

        Raamatussa on vain yhdenlainen oikea usko ja oppi. Pyhä Henki opettaa vain yhdellä tavalla tänäänkin.

        Minkälainen usko sulla on, kun et usko syntejäsi anteeksi?

        2.kor.5:18. Mutta ne kaikki ovat Jumalasta, joka meitä on itse kanssansa sovittanut Jesuksen Kristuksen kautta, ja antoi meille viran sovinnosta saarnata.
        19. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itse kanssansa, ja ei lukenut heille heidän syntiänsä, ja on meissä sovintosaarnan säätänyt.
        20. Niin olemme me Kristuksen puolesta käskyläiset; sillä Jumala neuvoo meidän kauttamme. Niin me rukoilemme siis Kristuksen puolesta, että te Jumalan kanssa sovitte.
        21. Sillä hän on sen, joka ei mitään synnistä tietänyt, meidän edestämme synniksi tehnyt, että me hänessä tulisimme siksi vanhurskaudeksi, joka Jumalan edessä kelpaa.

        Joh.20:21. Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät."
        22. Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki.
        23. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        Otappas noihin kohtiisi laajempi yhteys.

        Eli näin:

        Room.10:13. Sillä jokainen, joka Herran nimeä avuksensa huutaa, tulee autuaaksi.
        14. Mutta kuinka he sitä avuksensa huutavat, jonka päälle ei he uskoneet? Ja kuinka he sen uskovat, josta ei he ole kuulleet? Mutta kuinka he kuulevat ilman saarnaajaa?
        15. Ja kuinka he saarnaavat, ellei heitä lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: oi kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka rauhaa julistavat, niiden jotka hyvää julistavat.
        16. Mutta ei he ole kaikki evankeliumille kuuliaiset; sillä Jesaias sanoo: Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?
        17. Niin tulee siis usko kuulosta, mutta kuulo Jumalan sanan kautta.

        usko ei ole tuo SRK:n masinoima "vain me olemme oikeassa" oppi, joka on ihmiskeskeinen,
        tai seurakuntakeskeinen oppi. Siinä seurakunta asetetaan Jeesuksen yläpuo-
        lelle ja ihmisen pelastuminen riippuu SRK:sta eikä Jumalan armosta:

        Missä kohtaa Raamatussa sanotaan, ettämeidän pitää uskoa syntimme anteeksi??????

        Opetat harhaoppia.

        "Sillä armosta te olette pelastetu, uskon kautta, ette itsenne (seurakunnan) kautta, se on
        Jumalan lahja, ettei
        kukaan kerskaisi" Ef 2: 8-9


      • Ja se ainoa oikea kirjoitti:

        usko ei ole tuo SRK:n masinoima "vain me olemme oikeassa" oppi, joka on ihmiskeskeinen,
        tai seurakuntakeskeinen oppi. Siinä seurakunta asetetaan Jeesuksen yläpuo-
        lelle ja ihmisen pelastuminen riippuu SRK:sta eikä Jumalan armosta:

        Missä kohtaa Raamatussa sanotaan, ettämeidän pitää uskoa syntimme anteeksi??????

        Opetat harhaoppia.

        "Sillä armosta te olette pelastetu, uskon kautta, ette itsenne (seurakunnan) kautta, se on
        Jumalan lahja, ettei
        kukaan kerskaisi" Ef 2: 8-9

        "Ottakaa Pyhä Henki. 23. Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt."

        Jumalan valtakunnan evankeliumi kuuluu: "Jumalan valtakunta on lähestynyt, tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi"

        Matt.18:17. Mutta jos hän ei seurakuntaakaan kuule, niin olkoon hän sinulle, niinkuin olisi pakana ja publikaani. 18. Totisesti minä sanon teille: kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on oleva sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te päästätte maan päällä, on oleva päästetty taivaassa.


      • Apt.2:38 jälkeen
        weha kirjoitti:

        "Ottakaa Pyhä Henki. 23. Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt."

        Jumalan valtakunnan evankeliumi kuuluu: "Jumalan valtakunta on lähestynyt, tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi"

        Matt.18:17. Mutta jos hän ei seurakuntaakaan kuule, niin olkoon hän sinulle, niinkuin olisi pakana ja publikaani. 18. Totisesti minä sanon teille: kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on oleva sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te päästätte maan päällä, on oleva päästetty taivaassa.

        Mutta ilman tuota Pyhää Henkeä Jumalan työtoveruutta ei teillä ole valtuuksia (ks.Apt.1:5,8)!

        "Koetelkaa itseänne, oletteko USKOSSA; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta." (2.Kor.13:5)

        "Sillä tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän mieleensä, ja kirjoitan ne heidän sydämiinsä, ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
        Ja silloin ei enää kukaan opeta kansalaistaan eikä veli veljeään sanoen: 'Tunne Herra'; sillä he kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut." (Heb.8:10,11)

        "Pysykää laissa ja todistuksessa!" Elleivät he näin sano, ei heillä aamunkoittoa ole." (Jesaja:8:20)

        "Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille, joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
        Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi." (Mark.16:15-18)


      • mitään siitä,
        weha kirjoitti:

        "Ottakaa Pyhä Henki. 23. Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt."

        Jumalan valtakunnan evankeliumi kuuluu: "Jumalan valtakunta on lähestynyt, tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi"

        Matt.18:17. Mutta jos hän ei seurakuntaakaan kuule, niin olkoon hän sinulle, niinkuin olisi pakana ja publikaani. 18. Totisesti minä sanon teille: kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on oleva sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te päästätte maan päällä, on oleva päästetty taivaassa.

        että meidän pitää uskoa syntimme anteeksi!!!!

        Tuossahan käsketään uskomaan evankeliumi!!!!!
        Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut!!!!!!

        Miksi VÄÄRISTELET JUMALAN SANAA?????


      • mitään siitä, kirjoitti:

        että meidän pitää uskoa syntimme anteeksi!!!!

        Tuossahan käsketään uskomaan evankeliumi!!!!!
        Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut!!!!!!

        Miksi VÄÄRISTELET JUMALAN SANAA?????

        "tehkää parannus", Jumalan valtakunta on lähestynyt.

        Jaak.5:16. Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että te parantuisitte; vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras.


      • Apt.2:38 jälkeen kirjoitti:

        Mutta ilman tuota Pyhää Henkeä Jumalan työtoveruutta ei teillä ole valtuuksia (ks.Apt.1:5,8)!

        "Koetelkaa itseänne, oletteko USKOSSA; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta." (2.Kor.13:5)

        "Sillä tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän mieleensä, ja kirjoitan ne heidän sydämiinsä, ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
        Ja silloin ei enää kukaan opeta kansalaistaan eikä veli veljeään sanoen: 'Tunne Herra'; sillä he kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut." (Heb.8:10,11)

        "Pysykää laissa ja todistuksessa!" Elleivät he näin sano, ei heillä aamunkoittoa ole." (Jesaja:8:20)

        "Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille, joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
        Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi." (Mark.16:15-18)

        sanan virka ei anna syntejä anteeksi, vaan tulee olla Pyhän Hengen virka.


      • vanh-luterilainen
        weha kirjoitti:

        "tehkää parannus", Jumalan valtakunta on lähestynyt.

        Jaak.5:16. Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että te parantuisitte; vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras.

        Tempuillako sinä puolustat asiaasi, Weha?

        Ei tuo asia mitään hengellisen pappeuden tai ripin välttämättömyyttä selitä.
        Syntien anteeksisaaminen perustuu Jumalan armoon; uskomalla Jumalan sanaa.
        Hyvähän se on että ihmisen toinen toisilleen tunnustavat.
        Jos pelastus olisi kiinni jatkuvasta "nimessä ja veressä" kuuntelemisesta ja tunnustamisesta, ei yksikään pääse taivaaseen.


      • vääristelyäsi???
        weha kirjoitti:

        "tehkää parannus", Jumalan valtakunta on lähestynyt.

        Jaak.5:16. Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että te parantuisitte; vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras.

        EI NOISSA MISSÄÄN KEHOITETA USKOMAAN SYNTEJÄ ANTEEKSI!!!!!

        Oletko niin ylpeä, että luontosi ei anna tunnustaa,että olet erehtynyt?


      • Mikään virka ei
        weha kirjoitti:

        sanan virka ei anna syntejä anteeksi, vaan tulee olla Pyhän Hengen virka.

        anna syntejä anteeksi,vaan se, että ihminen uskoo Jeesukseen,
        Ap 10:43
        "Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo Häneen,
        SAA SYNNIT ANTEEKSI."

        Olet harvinaisen kovapäinen, kun selvä sanakaan ei mene päähäsi!


      • palaa tielle!!
        weha kirjoitti:

        sanan virka ei anna syntejä anteeksi, vaan tulee olla Pyhän Hengen virka.

        Viitsit valehdella suut ja silmät täyteen.
        Mihinkään ei tuo oppi perustu. Pyhän Hengen virka on saarnavirka, koska Pyhä Henki on sidottu Jumalan sanaan.

        Lutherin Kirkkopostilla. (Tuliko sellainen Lutherin opinkohta, joka ei taas jostain syystä sinulle kelpaa?)

        Jos esimerkiksi Herodes, Pilatus, Kaifas ja Hannas saarnaisivat evankeliumia, on minun se omaksuttava; jos taas ne, joita pidetään pyhinä, nousisivat kuolleista saarnaamaan valheita munkkisäännöistä, viitoista, paljaslaista, juhlamenoista ja muista ihmiskeksinnöistä, minä en saa niitä uskoa. Ei tässä toki ole otettava huomioon henkilöä, vaan se, mitä saarnataan.


      • vanh-luterilainen kirjoitti:

        Tempuillako sinä puolustat asiaasi, Weha?

        Ei tuo asia mitään hengellisen pappeuden tai ripin välttämättömyyttä selitä.
        Syntien anteeksisaaminen perustuu Jumalan armoon; uskomalla Jumalan sanaa.
        Hyvähän se on että ihmisen toinen toisilleen tunnustavat.
        Jos pelastus olisi kiinni jatkuvasta "nimessä ja veressä" kuuntelemisesta ja tunnustamisesta, ei yksikään pääse taivaaseen.

        rippi ei ole sama kuin parannus...


      • vääristelyäsi??? kirjoitti:

        EI NOISSA MISSÄÄN KEHOITETA USKOMAAN SYNTEJÄ ANTEEKSI!!!!!

        Oletko niin ylpeä, että luontosi ei anna tunnustaa,että olet erehtynyt?

        tulee synnin tunto ja parannuksen armon kautta, elämä ja vanhurskaus....


      • täällä.....
        weha kirjoitti:

        rippi ei ole sama kuin parannus...

        Parannus on katumus ja usko ja kokonaan Jumalan teko.
        Mutta syntien anteeksiantamisen valtaa ei Jumala ole pantanut SRK:lle.


      • Sepeeteus
        weha kirjoitti:

        tulee synnin tunto ja parannuksen armon kautta, elämä ja vanhurskaus....

        Weha kiertelee ja kaartelee ja hakee uusia Raamatun kohtia, jotka nekään
        eivät todista, että meidän pitää uskoa syntimme anteeksi.

        Säälittävä tapaus.


      • lopullisesti
        weha kirjoitti:

        tulee synnin tunto ja parannuksen armon kautta, elämä ja vanhurskaus....

        palstalta lopullisesti , kun osoittautui, että hän ei löytänytkään Raamatusta tukea väärälle opilleen?

        Valheella on lyhyet jäljet!


      • ja aamen
        lopullisesti kirjoitti:

        palstalta lopullisesti , kun osoittautui, että hän ei löytänytkään Raamatusta tukea väärälle opilleen?

        Valheella on lyhyet jäljet!

        Jos haluaa pysyä totuudessa, on varminta olla eri linjoilla raamatun kanssa.
        Raamattu valehtelee niin paljon.


    • oletanko oikein

      Eipä sinulla ole muuta esimerkkiä antaakaan kuin tuo väärin käännetty Psalmi?!

      • aiheesta täysin pois, mutta lyhyesti loppuun asian ydin:

        "Kun yleinen synti tuli yhden kautta, yleinen synti myö sovitettiin Jeesuksen kautta" Parannusta omista tekosynneistä tehdään sitten uskon ja ymmärryksen kautta.


      • näin se on
        weha kirjoitti:

        aiheesta täysin pois, mutta lyhyesti loppuun asian ydin:

        "Kun yleinen synti tuli yhden kautta, yleinen synti myö sovitettiin Jeesuksen kautta" Parannusta omista tekosynneistä tehdään sitten uskon ja ymmärryksen kautta.

        kaikki synti ei ole edes tiedostettua syntiä

        "synnin palkka on kuolema"...siksi myös vauvoja kuolee


      • näin se on kirjoitti:

        kaikki synti ei ole edes tiedostettua syntiä

        "synnin palkka on kuolema"...siksi myös vauvoja kuolee

        = uskovaisia kuolee...


      • haavansa,
        weha kirjoitti:

        aiheesta täysin pois, mutta lyhyesti loppuun asian ydin:

        "Kun yleinen synti tuli yhden kautta, yleinen synti myö sovitettiin Jeesuksen kautta" Parannusta omista tekosynneistä tehdään sitten uskon ja ymmärryksen kautta.

        ja palaa rinta rottingilla takaisin esittämään oikeaoppisuuttaan.

        Jokohan Weha löysi Raamatusta sen kohdan, jossa kehoitetaan uskomaan synnit anteksi?


      • vanha ristitty
        haavansa, kirjoitti:

        ja palaa rinta rottingilla takaisin esittämään oikeaoppisuuttaan.

        Jokohan Weha löysi Raamatusta sen kohdan, jossa kehoitetaan uskomaan synnit anteksi?

        Helppoa se on!

        Jumala kehoittaa syntistä uskomaan, ettei Hän ei enää muista syntisen rikkomuksia ja syyllisyyttä Kristuksen tähden.
        Jokainen joka uskoo Kristukseen, pelastuu. Pelastavaa uskoa voi olla vain sillä, joka ensin on
        herännyt huomaamaan olevansa tuomio alainen ja pakenee näin Jumaan armolupausten turviin.
        Silloin veriruskeat synnit on pesty villan valkoiseksi.


      • tuo ajatuksesi
        weha kirjoitti:

        aiheesta täysin pois, mutta lyhyesti loppuun asian ydin:

        "Kun yleinen synti tuli yhden kautta, yleinen synti myö sovitettiin Jeesuksen kautta" Parannusta omista tekosynneistä tehdään sitten uskon ja ymmärryksen kautta.

        wehan syntioppi ei ole raamatullinen. synti on syyllisyyttä, tekosynnit vain sen seuraus.
        yleinen vanhurskaus ( "yhden kautta") ei pelasta ketään. tarvitaan usko Kristuksen sovintokuolemaan, mitä ei voi olla yleisen vanhurskauden kautta. Ilman sanaa ei ole Kristustakaan.


      • tuo ajatuksesi kirjoitti:

        wehan syntioppi ei ole raamatullinen. synti on syyllisyyttä, tekosynnit vain sen seuraus.
        yleinen vanhurskaus ( "yhden kautta") ei pelasta ketään. tarvitaan usko Kristuksen sovintokuolemaan, mitä ei voi olla yleisen vanhurskauden kautta. Ilman sanaa ei ole Kristustakaan.

        Ei ole hellari ajatus se, että pienokaiset syntyvät maailmaan kaksiosaisina, syntisinä ja vanhurskaina, Jeesuskessa Kristuksessa. Näin siis Raamattu ja Luther:

        Room.5:18. "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän". Minusta teksti on varsin selvä!!!

        Luther puolustaa kastamattomana kuolleita lapsia seuraavalla näkökohdalla:
        "Mitä on sanottava lapsistamme, jotka joko äidin kohdussa tai heti
        synnyttyään kuolevat saamatta kastetta? Tähän on helppo antaa
        vastaus sekä ennen kahdeksan päivän ikää kuolleista juutalaisten lapsista
        että meidän ennen kastetta kuolleista lapsistamme. He eivät näet
        tee syntiä ympärileikkauksen tai kasteen liittoa vastaan. Sillä lain
        mukaan heidät piti ympärileikata vasta kahdeksantena päivänä, kuinka
        Jumala haluaisi tuomita ne, jotka kuolivat sitä ennen. Sen tähden
        meidän tulee uskoa heidän pikku sielunsa heidän taivaallisen Isänsä
        käteen ja tahtoon, joka on armollinen, kuten tiedämme. Tähän kuuluu
        myös se, mitä Paavali sanoo hienolla, lempeällä tavalla niistä, "jotka
        eivät ole tehneet syntiä samalla tavalla kuin Aadam" (Room. 5:14),
        ja Jaakobista ja Eesausta hän sanoo: "ennen kuin he olivat tehneet
        hyvää tai pahaa" (Room. 9:11).
        Tosin pikku lapset tuovat mukanaan maailmaan synnynnäistä perua
        olevan synnin, jota sanomme perisynniksi. Mutta on kuitenkin
        suuri asia, etteivät he vielä ole tehneet syntiä (ympärileikkausta tai
        kastetta koskevaa) lakia vastaan. Sillä koska Jumala luonnoltaan on
        laupias ja armollinen, hän ei tuomitse heitä kadotukseen sen vuoksi,
        että he ovat jääneet joko Vanhassa liitossa vaille ympärileikkausta tai
        Uudessa liitossa vaille kastetta.”74)
        74 ) Luther, St. Louisin laitos 1, 1040. - Kun Lutherilta kysyttiin, pitäisikö lapsi kastaa
        ennen kuin se on ehtinyt kokonaan syntyä, hän vastasi kieltävästi.


      • haavansa, kirjoitti:

        ja palaa rinta rottingilla takaisin esittämään oikeaoppisuuttaan.

        Jokohan Weha löysi Raamatusta sen kohdan, jossa kehoitetaan uskomaan synnit anteksi?

        1.Joh.2:12. "Minä kirjoitan teille, lapsukaiset, sillä synnit ovat teille anteeksi annetut hänen nimensä tähden".

        "Poikani, ole turvallisella mielellä; sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi."


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4750
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      277
      2884
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      210
      1458
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1176
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1144
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1071
    Aihe