Lauantiana pitäisi tehdä avokadosta ruokaa. Avokadot on ostettu, mutta ne ovat vielä ihan kivikovia. Mites ne saadaan kypsymään? Nyt ne on tuossa huoneenlämmössä ollut hedelmien seassa vuorokauden, eikä ole tapahtunut mitään. Pitäiskö ne pitää muovipussissa huoneenlämmössä, vai miten?
Kiitos etukäteen!
Avokadot
12
2516
Vastaukset
Kyllä niiden kypsyminen kestää muutaman päivän. Osta seuraavalla kerralla kypsiä avokadoja äläkä suostu kaupan avokadokypsyttämöksi. Minä en suostu.
- kypsiksi?
Kiitos vastauksesta! Ostin avokaadot jo maanantana juuri siksi, että ainakaan meidän lähikaupoista (Prisma ja CM)ei (yleensä) saa kypsiä avokaadoja. Enkä nyt viitsinyt matkata kauppahalliin.
No, on tässä vielä pari yötä aikaa. On nuo vähän jo ruvennut kypsymään. Ehkä ne siitä. - Hevi myyjätär
Suosittelen kyllä ostamaan avocadot raakoina. Kun kypsytät itse huoneenlämmössä pari päivää niin avocadot ovat lommottomampia kuin jos olisit iostanut ne kaupasta jo valmiiksi kypsinä. Nehän tuppaavat olemaan aika arkoja kolhuille ja puristeluille. Näin toimien olen itse ainakin saanut täydellisiä avocadoja. Olen neuvonut myös asiakkaita näin ja ovat kiitelleet jälkikäteen. Suosittelen!
- ovat myynnissä
Hevi myyjätär kirjoitti:
Suosittelen kyllä ostamaan avocadot raakoina. Kun kypsytät itse huoneenlämmössä pari päivää niin avocadot ovat lommottomampia kuin jos olisit iostanut ne kaupasta jo valmiiksi kypsinä. Nehän tuppaavat olemaan aika arkoja kolhuille ja puristeluille. Näin toimien olen itse ainakin saanut täydellisiä avocadoja. Olen neuvonut myös asiakkaita näin ja ovat kiitelleet jälkikäteen. Suosittelen!
löysin K-kaupasta kovien avocadokasojen vierestä valmiiksi pakattuna paketin, jossa luki "syöntikypsä avocado". Paketissa oli 2 kpl todellakin syöntikypsiä avocadoja, ja eivät olleet lommoisia. Aikas kalliita vain verrattuna niihin kotona kypsytettäviin. Mutta saimme vierasruuat tehtyä suunnitelmien mukaan jo seuraavaksi päiväksi, kuten oltiin ajateltukin.
- kypsiksi?
Hevi myyjätär kirjoitti:
Suosittelen kyllä ostamaan avocadot raakoina. Kun kypsytät itse huoneenlämmössä pari päivää niin avocadot ovat lommottomampia kuin jos olisit iostanut ne kaupasta jo valmiiksi kypsinä. Nehän tuppaavat olemaan aika arkoja kolhuille ja puristeluille. Näin toimien olen itse ainakin saanut täydellisiä avocadoja. Olen neuvonut myös asiakkaita näin ja ovat kiitelleet jälkikäteen. Suosittelen!
Valitettavan usein avokadot eivät vain kypsy ihan parissa päivässä. Näitäkin maanantaina ostamiani piti kypsytellä lauantaihin asti, eivätkä ne olleet täysin kypsiä vieläkään. Mutta just just niistä sain tehtyä sen mitä halusin. Ehkä nämä olivat vain harvinaisen kovia. Ja ylläri, ylläri, juuri tänään meidän Prismassa olisi ollut täysin kypsiä avokadoja, mutta se on enempi poikkeus kuin sääntö. Eli siihen ei voi luottaa. Avokadoja tulisi syötyä enempi, jos niistä olisi kypsänä myynnissä. Varsinkin kun quaqamoleen on himo.
Mutta samahan se on muidenkin hevi-tuotteiden kanssa. Banaanit ja tomaatit esim. myydään raakoina. Banskujen kohdalla se ei haittaa. Ostan vaan joka kauppareissulla muutaman raa'an banaanin, silloin on kotona koko aika sekä kypsiä että vasta kypsymässä olevia. Ja nättejähän ne ovat tuossa pöydällä kipossa:) Tosin yllättävän moni syö banaanit raakoina. Makuja on monia, musta ne raa'at banaanit ei maistu miltään. - ihme kumma hämmästys
kypsiksi? kirjoitti:
Valitettavan usein avokadot eivät vain kypsy ihan parissa päivässä. Näitäkin maanantaina ostamiani piti kypsytellä lauantaihin asti, eivätkä ne olleet täysin kypsiä vieläkään. Mutta just just niistä sain tehtyä sen mitä halusin. Ehkä nämä olivat vain harvinaisen kovia. Ja ylläri, ylläri, juuri tänään meidän Prismassa olisi ollut täysin kypsiä avokadoja, mutta se on enempi poikkeus kuin sääntö. Eli siihen ei voi luottaa. Avokadoja tulisi syötyä enempi, jos niistä olisi kypsänä myynnissä. Varsinkin kun quaqamoleen on himo.
Mutta samahan se on muidenkin hevi-tuotteiden kanssa. Banaanit ja tomaatit esim. myydään raakoina. Banskujen kohdalla se ei haittaa. Ostan vaan joka kauppareissulla muutaman raa'an banaanin, silloin on kotona koko aika sekä kypsiä että vasta kypsymässä olevia. Ja nättejähän ne ovat tuossa pöydällä kipossa:) Tosin yllättävän moni syö banaanit raakoina. Makuja on monia, musta ne raa'at banaanit ei maistu miltään.Aivan omituista miten monen olen nähnyt syövän hedelmiä ja tomaatteja raakoina. Esimerkiksi raaka banaanihan oikein rikkoo kitalaen.
- etikettiläinen
Hevi myyjätär kirjoitti:
Suosittelen kyllä ostamaan avocadot raakoina. Kun kypsytät itse huoneenlämmössä pari päivää niin avocadot ovat lommottomampia kuin jos olisit iostanut ne kaupasta jo valmiiksi kypsinä. Nehän tuppaavat olemaan aika arkoja kolhuille ja puristeluille. Näin toimien olen itse ainakin saanut täydellisiä avocadoja. Olen neuvonut myös asiakkaita näin ja ovat kiitelleet jälkikäteen. Suosittelen!
Hyvään avokado-shopping etikettiin kuuluu että hedelmä otetaan käteen niin, että pidetään peukalon ja etusormen väliin päissä ote ja tällöin voi kokeilla kypsyyttä. Reunoilta ei saa räpälöidä, koska se voi käynnistää käymisprosessin kuoren alla painuman kohdalla.
- Banaaaniiiiii
ihme kumma hämmästys kirjoitti:
Aivan omituista miten monen olen nähnyt syövän hedelmiä ja tomaatteja raakoina. Esimerkiksi raaka banaanihan oikein rikkoo kitalaen.
Vitut banaanit rikkoo kitalakea vammanen joten haista sinä vittu
- tarkkana
Avokadot = avoliitosta kadonneet " puolisot ; D
- ....
Avokadot kypsyy nopeammin kun käärii sanomalehteen ja laittaa suht lämpimään paikkaan vaikka jos jääkaapin päälle saa (takaa tulee lämmintä ilmaa).
- curious1234
kuinka pitkään niillä niissä olosuhteissa menee kyspsyä?
- mmooommm
curious1234 kirjoitti:
kuinka pitkään niillä niissä olosuhteissa menee kyspsyä?
Suurin osa kauppoihin tuoduista avokadoista on raakoja. Näiden lisäksi on ns "syöntikypsiä" avokadoja, jotka tosin ovat huomattavasti kalliimpia. Nuo syöntikypsät avokadot on kypsytetty etyleenillä. Etyleeni on normaali kasvien tuottama kaasu. Syöntikypsät avokadot siis kypsytetään etyleenikaasulla ja sen jälkeen jäähdytetään, jotta säilyvyys paranisi. Näin voi tehdä myös kotioloissa. Runsaasti etyleeniä tuottavia hedelmiä ovat mm. banaani ja tomaatti. Eli laita se raaka avokado muutaman kypsän banaanin tai tomaatin kanssa samaan muovipussiin. Kypsymisen pitäisi nopeutua aika paljon. Itse koitin tätä ja täysin vihreä raaka avokado kypsyi vajaassa kahdessa päivässä. Ja hyvät dipit tuli siitä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072685Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302375Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen202255Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021826- 1141600
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1661318Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2771138- 711014
- 80994
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920