Likaiset pöydät täynnä tiskiä

nöpönekka

Tuo yllämainittu on se mistä tunnistaa suomalaisen kahvilan. Kaikissa pöydissä on tiskejä, ja jos ne jossakin vaiheessa kerätäänkin pois, niin ei niitä pöytiä nyt ainakaan PYYHITÄ SENTÄÄN. Oletteko missään muualla törmänneet vastaavaan kulttuuriin? Monesti saa itse siirrellä paskaisia astioita toiselle pöydälle. Tänään kävin lasipalatsin cafe Javan terassilla kahvilla, kun pöydät olivat likaisia, niin pulut niillä tepastelivat ja söivät murusia pöydiltä. Ravintola Vltavan terassilta vein itse tiskit myyntitiskille kun ällötti istua siinä jonkun toisen ruuantähteet nenän edessä. Surkeaa kahvilakulttuuria. Elielissä kahvi ja muffinssi maksoi 6,10 ja taas: raivasin tiskit pöydästä itse ennenkuin aloin kahvinjuontiin.

6

1122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • izte

      Suomalaisia asiakkaita voi kohdella kuin karjaa, koska eivät osaa vaatia mitään. Sama juttu itsepalvelun ja jonottamisen kanssa. Ne kuuluisivat työpaikkaruokalaan ei kahvilaan.

      • Laiskat työntekijät!

        jotka eivät kotonaankaan tiedä siisteydestä yhtään mitään. Syövät iltaruokansa pöydästä, missä on vielä aamuisetkin astiat. Kun aikoinaan olin työnantajana, ja sanoin kahvila-apulaiselle, että käyppä pyyhkimässä nuo pöydät. Niin katsoi minua kuin halpaa makkaraa, ja sanoi että eipä tuosta ole kauan kun pyyhin. Kun sanoin, että meillä pyyhitään joka asiakkaan jäljeltä, niin sain melkein irvistyksen.


    • Kansalainen 463585

      Et kai vaan itsekin syyllisty samaan? Jätät kaiken kuin paskan perseestäsi??

      Suomalaisilta puuttuu kokonaan sellainen tapa kuin toisen huomioimen, kohteliaisuus.
      Vessassa kustaan pitkin lattioita, jopa seinille, ei voi nostaa rengasta ylös kun tekee pienemmän tarpeensa.
      Tykkäätkö kenties itse istua kusisen renkaan päälle.

      Huoltoasemilla autoa ei voi siirtää tankkaamisen jälkeen, vaan mennään vielä myymälän puolellekin ja loput kolikot pitää vielä pelata. Ihan kuin kellään muulla ei olisi tarve päästä tankkaamaan.

      Aiheeseen liittyen kupit ja tarjottimet jätetään pöydälle vaikka on toive: Palautathan astiat tähän, Kiitos!
      Kuitenkin valitat, että likaiseen pöytään ei voi mennä. Silloin pitää itse myös käyttäytyä niin että jättää toisille pöydän tyhjäksi.

      Ihan varmasti sitä palvelua Suomessakin löytyy, mutta näillä eduilla / palkoilla kahvikuppisi maksaa sen mitä nyt maksat kahvista ja pullasta.
      Itse juuri tulin Sveitsistä ja siellä ei missään vaiheessa saanut tilata tiskiltä mitään vaan passitettiin pöytään ja neiti tulee perässä ottamaan tilausta.
      Hidasta kuin mikä ja koetteli kyllä kukkaroa myös.
      Kahvikuppi maksoi keskimäärin 7 frangia, eli yli neljä euroa.

      • ei töissä kahvilassa

        Tunnustan ilman huonoa omaatuntoa jättäväni tiskit aina pöytään työpaikkaruokalaa lukuunottamatta. Kun menen kahvilaan, joudun useimmiten ottamaan kahvileivän vitriinistä itse, kaatamaan kahvin ja kantamaan tarjottimen pöytään. Halvalla en kuitenkaan selviä, joten en - hitto soikoon - ala vielä tiskejäkin korjaamaan. Enää puuttuisi se, että tiskialtaatkin tuodaan kahvilan puolelle. Ellen väärin muista, joku PAM:n johtava tyyppikin on suositellut jättämään työt työntekijöille.

        Tämä periaatteeni ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jättäisin jälkeeni siivottoman pöydän. Jos nyt joskus sattuisin suttaamaan, pyyhin pahimmat lautasliinalla. Yleensä kyllä syön suht siististi... :-)


    • ...kokemusta on

      No ensin yritä ottaa selvää onko kyseessä asennevamma vaiko henkilökunnan vajaus... itse veikkaan jälkimmäistä, koska eihän se aina työntekijöiden vika ole että tiskejä ei vain ehdi aina hakemaan.

      Aika usein törmää siihen ilmiöön että henkilökuntaa on yksinkertaisesti liian vähän. Sen takia monet raukat joutuvat tekemään töitä kädet hiessä ja veressä ja silti saa niskaansa asiakkaiden valitukset huonosta palvelusta kun tiskit jää hakematta. Kokemusta on... varsinkin kiireisenä päivänä on asia niin ettei vain yksinkertaisesti voi tehdä kaikkea yhtäaikaa... tiskivuori vain kasvaa ja kupit alkavat loppua ja silti pitää tiskitkin vielä hakea... pääasiassa tiskaus olisi tärkein koska muuten odottaville asiakkaille ei voi laittaa edes kahvia. Surullinen asia mutta totta se on että joissakin kahviloissa ei ole edes kuppeja ole niin paljoa hankittu että riittäisi ellei tiskejä tiskaa todella tiheään tahtiin. Tämä kaikki lisättynä vajaaseen henkilökuntaan ei ole lainkaan hyvä asia.

      Ensi kerralla tarkkaile asiaa enemmän ja yritä ajatella asiaa nokkasi pidemmälle... aina ei kannata valittaa työntekijöille sellaisesta mille he eivät aina voi mitään ja paikan pomo ei tietenkään koskaan ole paikalla ottamassa vastaan asiakkaiden haukkumisia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      388
      1533
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1220
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1145
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      804
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      701
    Aihe