Pikaperinneruoka nro. 1

opiskelijaruoka

Kolme Ämmää

200 g makaroneja
muna
maitoa
100 g makkaraa (1 kabanossi)
sipulia
rasvaa
mausteita
ketsuppia n. 2 rkl
persiljaa

Makaronit keitetään suolalla ja voilla tai lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.Valutetaan ja huuhdellaan kylmällä vedellä. Muna ja maito sekoitetaan ja mausteet ketsuppia lukuunottamatta laitetaan sekaan. Makkara ja sipuli silputaan paistettavaan muotoon ja persilja pienitään.
Makkara ja sipuli paistetaan ja siirretään sivuun.
Makaronit kaadetaan kasariin ja munamaito lisätään, muna maito saa olla reilua. Hyydytä vähän aikaa ja laita levy ajoissa pienemmälle. Lisää makkarat ja sipulit. Katso, että munakokkeli hyytyy sopivaksi ja lisää persilja, joa on. Lopuksi laita päälle ketsuppi hienoina raitoina. Tarjoa lisänä porkkana-kaaliraastetta ja etikkakurkkuja- ja punajuuria. Hyvää ja Halpaa!

7

1109

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opiskelijaruoka "1"

      Vihreää teetä:

      Silpo loppu puntti persiljaa kattilaan
      Vesi päälle
      Yli puolilleen kattilaa

      Keittele rauhassa yli 5 minuuttia
      Kaada siivilän läpi mukiin
      Laita loput persiljat kannen alle jääkaappiin ja vesi termariin
      Tarjoa hunajan kanssa tai keksien kanssa ja sellaisenaan
      Seuraavalla kerralla käytä teesiivilää ja jääkaapissa olevia persiljoita
      ja kaada mukiin kuumaa vettä hauduttele rauhassa.

      Hyvää ja halpaa, auttaa flunssaan.

    • Panhandle

      Eipä tuo kovin perinteiseltä vaikuttanut, liekö jonkin muun maan kuin Suomen perinteistä kysymys? Tai sitten eri sukupolven, minä olen sen ikäinen, että käydäkseen perinneruuasta ruokalajin on täytynyt olla käytössä Suomessa vähintään 50-60 vuotta.

      Minulle tulee sanasta "pikaperinneruoka" ensimmäisenä mieleen valmis karjalanpiirakka, mutta rupesin miettimään, mikä suomalainen perinneruoka olisi todella myös pikaruokaa. Yleensähän perinteiset ruokalajit vaativat pitkän kypsennysajan - karjalanpaisti, kaalikääryleet, laatikkoruuat jne.

      Nopeimmin valmistuu kala. Tämän kesän lomaretken paras ateria oli Heinäveden Kermankeitaan paistetut muikut, ja ne saatiin pöytään 10 minuutissa tilauksesta, vaikkei kalaa ollut tilausta tehtäessä vielä edes perattu. Selvää pikaruokaa siis.

      Talkkuna-ateria (itse jauhon teko tietysti kestää iät ja ajat), marjamaito ja muut välipalat syntyvät nopeasti, samoin kaurapuuro. Keksittekö muita?

    • Laphin poikha

      Otethan kuikha ja panhan kattilhan. Lisäthän kaksi litraa vethä.
      Keitethän.
      Heitethän vesi pois.
      Lisäthän kathilaan maithoa.
      Keitethän.
      Heitethän maitho pois
      Lisäthän kaksi pulhoa koskhenkorvhaa.
      Heitethän kuikha pois.
      Nautithan taskhulämphimänä.

      • jonka tekee vielä

        typerämmäksi kirjoittajan muka lappilainen h:n käyttö. Kun kerran ei ole mitään käsitystä mihin hoota lisätään, on se parempi jättää kokonaan pois.


      • Taitaa olla
        jonka tekee vielä kirjoitti:

        typerämmäksi kirjoittajan muka lappilainen h:n käyttö. Kun kerran ei ole mitään käsitystä mihin hoota lisätään, on se parempi jättää kokonaan pois.

        Sielt olkiluodon ja rauman lähellä olevasta lapist, eli Lappi Tl.
        Kemi on lähempänä lappia, mutta ei kemiläinekhän joka paikhan hoota pane!


      • Kuis niin
        Taitaa olla kirjoitti:

        Sielt olkiluodon ja rauman lähellä olevasta lapist, eli Lappi Tl.
        Kemi on lähempänä lappia, mutta ei kemiläinekhän joka paikhan hoota pane!

        Tämä on OIKEA ja Ainut perinneruoka? Toinen mikä tuli mieleen on

        1. sipuli pilkotaan.
        1 rasia ravintola-anjovisfileitä paloitellaan
        3-4 kananmunaa keitetään ja hienonnetaan
        tilliä silputaan päälle reilusti

        Kaikki ainekset sekoitetaan ja mausteeksi anjovislientä. Lisänä tarjotaan keitettyjä perunoita ja juustonäkkileipää.


      • -------
        Kuis niin kirjoitti:

        Tämä on OIKEA ja Ainut perinneruoka? Toinen mikä tuli mieleen on

        1. sipuli pilkotaan.
        1 rasia ravintola-anjovisfileitä paloitellaan
        3-4 kananmunaa keitetään ja hienonnetaan
        tilliä silputaan päälle reilusti

        Kaikki ainekset sekoitetaan ja mausteeksi anjovislientä. Lisänä tarjotaan keitettyjä perunoita ja juustonäkkileipää.

        Ovat sitä aitoa ja perinteistä, etenkin ne kilon purkit, eikö niin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      67
      4557
    2. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      105
      3505
    3. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      37
      3228
    4. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      2648
    5. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      47
      2563
    6. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      5
      2139
    7. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      22
      2014
    8. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      198
      1931
    9. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
      NATO
      396
      1554
    10. Huomenta kulta

      En mä halunnut sulle ilkeillä,päinvastoin. Miks mä niin tekisin ku rakastan sua ❤️ mut anteeksi jos ilmaisin itseäni huo
      Ikävä
      9
      1428
    Aihe