Mitä karviaismarjoista voisi tehdä muuta kuin sosetta?
Vastatkaa kiltit,ämpärillinen marjoja odottaa.
heippa
1
514
Vastaukset
- marjoista
KARVIAISMARJACHUTNEY
(n. 6 dl valmista chutneyta)
1-2 puna- tai keltasipulia
(pari valkosipulinkynttä)
2 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä
n. 2 tl currya
1 l (n. 600 g) karviaismarjoja
0,5 sitruunan mehu
2 rkl viinietikkaa
1 kanelitanko
1,5-2 dl sokeria
1 dl rusinoita
Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja silppua se mahdollisimman pieneksi tai raasta hienoksi raasteeksi. Kuumenna sipuliviipaleita hetki kattilan pohjalla, mutta älä ruskista.
Lisää curry sekä inkivääri ja sekoita. Lisää karviaismarjat, sitruunan mehu, viinietikka ja kanelitanko. Lisää sokeri pienissä erissä. Sekoita, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta, noin 10 minuuttia kunnes karviaismarjat menevät rikki ja seos alkaa saota. Lisää rusinat ja keitä vielä muutama minuutti. Sekoita välillä. Tarkista lopuksi curryn ja sokerin määrä. Purkita valmis chutney puhtaisiin pieniin purkkeihin.
Karviaismarjachutney maistuu niin kotoisten possu- ja broileriruokien kuin itämaisten ruokien lisäkkeeksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1462444
- 1751681
- 921578
- 691533
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6865- 68851
- 59815
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152745