miten paistatte jäässä olevan jauhelihanne?
itse laitan paketin kuumaan veteen ja odottelen lihan sulamista paistamiskelpoiseksi.
toisaalta joskus laitan mikroon jolloin reunat paistuu älllöttäviksi jo mikrossa ollessa koska mikro lämmittää niin epätasaisesti.
ja joskus taas lykkään sen jauhelihan jäisenä kuumalle pannulle ja hakkaan sitä puisella paistinlastalla ku hullu teurastaja toivoen että se menis pienempiin osiin eikä paistuisi epätasaisesti.
mitäs muita tapoja keksitte/käytätte?
jäisen jauhelihan paistaminen
10
25718
Vastaukset
- Ja mietin tännään
Mitä ruokaa tehen huomenis. Jos tehen jauhelihhaa, niin otan sen tännään illalla sullaan, ei tarvihe konstailla. Mieti siekin, se on helepompaa, eikä tarvihe hermoilla!
- paista jäistä
jauhelihaa, vaan otamme sen sulamaan tarpeeksi ajoissa, esim. 400 gr vaatii ainakin muutaman tunnin huoneenlämmössä.
- jauhelihan...
...mikrossa, niin laita mikro sulatusteholle, tai jos mikrossasi on vielä pienempi teho ("pitää ruoan lämpimänä" -teho), niin käytä sitä. Sulata lyhyissä jaksoissa, esim. 3 min. kerrallaan, ja aina sulatusjaksojen välillä kuori lihamyökystä sulanut pintakerros pois toiselle lautaselle. Sitten vaan jäinen vähitellen pienenevä möykky takaisin mikroon sulamaan. Näin liha ei kypsy mikrossa, vaan ainoastaan sulaa.
Huomattavasti helpommin ja vähemmällä vaivalla sulatus onnistuu, jos jauhelihan on ymmärtänyt pakastaa esim. 200 gramman annoksina. Pienemmät myökyt sulavat tasaisemmin. Itse pakastan "hätävarajauhelihaa" kiireisiä ruoanlaittokertoja varten pienempinä annoksina.
Paras keino on tietenkin ottaa jauheliha ajoissa sulamaan. Toisaalta aina ei pysty ennakoimaan päivän ruokaa, joten on ihan ymmärrettävää, että silloin tällöin pitää sulattaa jotain pakastimesta lyhyellä varoitusajalla. - Jauhelihanpaistaja
minä pistäny aina ja monta vuotta jäisen lihan pannulle paistuun ja välillä käännelly sitä kilon könttiä.
- Persjalka
Kuka hullu nyt raakaa jauhelihaa pakastaa? Kaupat on joka päivä auki aamusta iltaan ja tuoretta lihaa saa miltei aina. Järjen köyhyyttä pakastaa sitä, koska laatu ei taatusti parane pakastaen ja kun sulatat, vääjäämättä ne reunaosat sulaa ensin ja heti alkaa mätäneminen. Niin, mätäneminen, totta bakteeritoiminta alkaa kun jauheliha on niin rikottua, paljon elatuspintaa mikrobeille. Pakastetusta jauhelihasta et saa tasalämpöistä millään konstilla ja lihasta karkaa viimeisetkin nesteet pannulle.
Olen jo aikuinen ja pitkään ruokaa laittanut, mutta koskaan ei ole ollut tarvetta pakastaa jauhelihaa sellaisenaan. Kuvottaa ajatuskin sulatella sitä. Valmiina ruokina kylläkin ja nopeasti pannulla kypsennettynä. Kypsän lihan voi suoraan laittaa ruokaan ja kestää mikrosulatuksen paremmin kuin raakana pakastettu. Mielestäni huomattavasti järkevämpää.- 1tätönen
Kyllä rahojaan laskeva raakaa jauhelihaa pakastaa, kun tarjoushinnoilla sen saa huomattavasti halvemmalla, ja silloin voi ostaa isomman erän myöhempään sopivamman ajan kokkailuun. Meillä kylläkin punaista lihaa syövät vain koirat. Suoraan jäisenä menee pannulle, sitten koirien risottoon, ja turret ovat olleet tyytyväisiä.
- Itsestäänselvyyskö
Kaikki ei asu stadissa. Kauppaan kun on matkaa vähän enempi ja tiet tukossa talvisin niin pitää kyllä varautua monen päivän ruualla kerralla.
- kaksataagrammaa
Jauhelihan pakastaminenhan on fiksu juttu! Aina on pakastimessa joku hätävara, josta voi tehdä monenlaista eri ruokaa. Jos ei pääse kauppaan. Tai työssäkäyvänä voin sanoa, ettei kiinnosta lähteä töiden jälkeen kauppaan. Ennen meillä tehtiin aina suurperheen ruoka-annoksia, mutta nyt kun perhe pienenee, niin usein jää siitä 400 gramman paketista puolet pakkaseen, kun teemme vain puolesta ruokaa. Sen pakastuksessa tärkeää on, että jauheliha painetaan littanaksi pakastepussissa, sulaa sitten nopeammin joko pannulla suoraan tai mikrossa. Huoneenlämmössä jauhelihaa ei pidä sulattaa, koska reunaosat ovat liian lämpimässä pitkään siinä vaiheessa, kun sisin ei ole vielä sulanut.
- Pienetnyssäkät
Ruoka pitäisi sulattaa jääkaapissa tai kiireemmässä tapauksessa viileässä vedessä, korkeintaan haileassa.
Jos sulattaa isompaa könttiä lämpöisessä vedessä, niin vaarana on että se menee laadultaan piloille pinnasta, etenkin se jauheliha.
Jos tämä sulattelu on jotenkin aina akuuttikatastrofi, niin pakasta pienemmissä erissä, jolloin sulatus on helpompaa ja nopeampaa. - käteväpoikamies
Jauhelihaa järkevää pakastaa, mutta ei tietenkään raakana vaan kypsennettynä, kuten joku muukin kertoi tekevänsä. Ruuan valmistuskin sujuu paljon nopeammin kun ei tarvitse alkaa lihaa ruskistamaan erikseen, sulaa ja pakastuu myös nopeammin, useimpiin ruokiin voi myös laittaa jäisenä. Joihinkin ruokiin, esin pihveihin liha pitää laittaa raakana, joten silloin tietysti tehdään pihvit valmiiksi ja pakastetaan ne.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12651Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1481198Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491105- 125979
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223964Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?205921Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk296833- 72825
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä13825- 39812