jäisen jauhelihan paistaminen

tuntematon paistaja

miten paistatte jäässä olevan jauhelihanne?
itse laitan paketin kuumaan veteen ja odottelen lihan sulamista paistamiskelpoiseksi.
toisaalta joskus laitan mikroon jolloin reunat paistuu älllöttäviksi jo mikrossa ollessa koska mikro lämmittää niin epätasaisesti.
ja joskus taas lykkään sen jauhelihan jäisenä kuumalle pannulle ja hakkaan sitä puisella paistinlastalla ku hullu teurastaja toivoen että se menis pienempiin osiin eikä paistuisi epätasaisesti.
mitäs muita tapoja keksitte/käytätte?

10

22994

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja mietin tännään

      Mitä ruokaa tehen huomenis. Jos tehen jauhelihhaa, niin otan sen tännään illalla sullaan, ei tarvihe konstailla. Mieti siekin, se on helepompaa, eikä tarvihe hermoilla!

    • paista jäistä

      jauhelihaa, vaan otamme sen sulamaan tarpeeksi ajoissa, esim. 400 gr vaatii ainakin muutaman tunnin huoneenlämmössä.

    • jauhelihan...

      ...mikrossa, niin laita mikro sulatusteholle, tai jos mikrossasi on vielä pienempi teho ("pitää ruoan lämpimänä" -teho), niin käytä sitä. Sulata lyhyissä jaksoissa, esim. 3 min. kerrallaan, ja aina sulatusjaksojen välillä kuori lihamyökystä sulanut pintakerros pois toiselle lautaselle. Sitten vaan jäinen vähitellen pienenevä möykky takaisin mikroon sulamaan. Näin liha ei kypsy mikrossa, vaan ainoastaan sulaa.

      Huomattavasti helpommin ja vähemmällä vaivalla sulatus onnistuu, jos jauhelihan on ymmärtänyt pakastaa esim. 200 gramman annoksina. Pienemmät myökyt sulavat tasaisemmin. Itse pakastan "hätävarajauhelihaa" kiireisiä ruoanlaittokertoja varten pienempinä annoksina.

      Paras keino on tietenkin ottaa jauheliha ajoissa sulamaan. Toisaalta aina ei pysty ennakoimaan päivän ruokaa, joten on ihan ymmärrettävää, että silloin tällöin pitää sulattaa jotain pakastimesta lyhyellä varoitusajalla.

    • Jauhelihanpaistaja

      minä pistäny aina ja monta vuotta jäisen lihan pannulle paistuun ja välillä käännelly sitä kilon könttiä.

    • Persjalka

      Kuka hullu nyt raakaa jauhelihaa pakastaa? Kaupat on joka päivä auki aamusta iltaan ja tuoretta lihaa saa miltei aina. Järjen köyhyyttä pakastaa sitä, koska laatu ei taatusti parane pakastaen ja kun sulatat, vääjäämättä ne reunaosat sulaa ensin ja heti alkaa mätäneminen. Niin, mätäneminen, totta bakteeritoiminta alkaa kun jauheliha on niin rikottua, paljon elatuspintaa mikrobeille. Pakastetusta jauhelihasta et saa tasalämpöistä millään konstilla ja lihasta karkaa viimeisetkin nesteet pannulle.

      Olen jo aikuinen ja pitkään ruokaa laittanut, mutta koskaan ei ole ollut tarvetta pakastaa jauhelihaa sellaisenaan. Kuvottaa ajatuskin sulatella sitä. Valmiina ruokina kylläkin ja nopeasti pannulla kypsennettynä. Kypsän lihan voi suoraan laittaa ruokaan ja kestää mikrosulatuksen paremmin kuin raakana pakastettu. Mielestäni huomattavasti järkevämpää.

      • 1tätönen

        Kyllä rahojaan laskeva raakaa jauhelihaa pakastaa, kun tarjoushinnoilla sen saa huomattavasti halvemmalla, ja silloin voi ostaa isomman erän myöhempään sopivamman ajan kokkailuun. Meillä kylläkin punaista lihaa syövät vain koirat. Suoraan jäisenä menee pannulle, sitten koirien risottoon, ja turret ovat olleet tyytyväisiä.


      • Itsestäänselvyyskö

        Kaikki ei asu stadissa. Kauppaan kun on matkaa vähän enempi ja tiet tukossa talvisin niin pitää kyllä varautua monen päivän ruualla kerralla.


    • kaksataagrammaa

      Jauhelihan pakastaminenhan on fiksu juttu! Aina on pakastimessa joku hätävara, josta voi tehdä monenlaista eri ruokaa. Jos ei pääse kauppaan. Tai työssäkäyvänä voin sanoa, ettei kiinnosta lähteä töiden jälkeen kauppaan. Ennen meillä tehtiin aina suurperheen ruoka-annoksia, mutta nyt kun perhe pienenee, niin usein jää siitä 400 gramman paketista puolet pakkaseen, kun teemme vain puolesta ruokaa. Sen pakastuksessa tärkeää on, että jauheliha painetaan littanaksi pakastepussissa, sulaa sitten nopeammin joko pannulla suoraan tai mikrossa. Huoneenlämmössä jauhelihaa ei pidä sulattaa, koska reunaosat ovat liian lämpimässä pitkään siinä vaiheessa, kun sisin ei ole vielä sulanut.

    • Pienetnyssäkät

      Ruoka pitäisi sulattaa jääkaapissa tai kiireemmässä tapauksessa viileässä vedessä, korkeintaan haileassa.
      Jos sulattaa isompaa könttiä lämpöisessä vedessä, niin vaarana on että se menee laadultaan piloille pinnasta, etenkin se jauheliha.

      Jos tämä sulattelu on jotenkin aina akuuttikatastrofi, niin pakasta pienemmissä erissä, jolloin sulatus on helpompaa ja nopeampaa.

    • käteväpoikamies

      Jauhelihaa järkevää pakastaa, mutta ei tietenkään raakana vaan kypsennettynä, kuten joku muukin kertoi tekevänsä. Ruuan valmistuskin sujuu paljon nopeammin kun ei tarvitse alkaa lihaa ruskistamaan erikseen, sulaa ja pakastuu myös nopeammin, useimpiin ruokiin voi myös laittaa jäisenä. Joihinkin ruokiin, esin pihveihin liha pitää laittaa raakana, joten silloin tietysti tehdään pihvit valmiiksi ja pakastetaan ne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe