pakkoruokaa

yäkh

Aina kehutaan Suomen ainutlaatuista ja ilmaista kouluruokaa. Nykyään kun kuntien raha-asiat on päin ******, niin kouluruoat ei todellakaan ole kovin maittavia.
Niinkuin kaikki sanovat ei kouluruoan tarkoitus ole olla makunautinto, vaan pitää kylläisenä. Mutta kuka silti haluaa syödä sitä räkämälliltä näyttävää pinaattikeittoa saadaksen masunsa täyteen.
Ainakin meidän koulussa on, että:
Syömässä pitää käydä ja pääruokaa pitää ottaa. Ja mistä opettajat on nykyään hlvtin tarkkoja on että: "Kaikki minkä otta, niin pitää syödä!"
Joskus kun en ole tykännyt ruoasta, niin olen ottanut vain ihan vähän. Ja kohta oli opettaja selän takana sanomassa ettei tuollaisilla nokareilla elä, vaan pitää ottaa lisää.
Mitä minä teen tällä ruoalla, joka saa palan kurkkuuni kun katsonkin sitä. Tähän kysymykseen vastataan vain että "kaikkea pitää maistaa..." No enköhän minä ole jo yhdeksän kouluvuoden aikana maistanut näitä jokaviikkoisia mössöjä!!!
Eikö tässä ilmaisen kouluruoan maassa ole käytössä vaihtoehtoa: En syö.

Öhömr... Kiitos vain niille jotka jaksoivat lukea minun valituksiani...

14

995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihan oikeasti...

      ...viitsi valittaa valittamisen vuoksi! Kukaan ei varmasti pakota sinua syömään "ilmaista" kouluruokaa (josta vanhempasi ja kaikki muutkin veronmaksajat kylläkin maksavat), kunhan vain esität sille järkevän vaihtoehdon. Jotainhan sinun on kuitenkin syötävä, koska muuten keskittymis- ja oppimiskykysi heikkenevät iltapäivän tunneilla, ja se ei ole hyväksi sinulle eikä luultavasti luokkatovereillesikaan.

      Kouluruoka tehdään (miten määrärahoilla parhaiten taidetaan) ravitsemuksen kannalta oikeaoppisesti. Joskus siinä varmasti maku kärsii, mutta olen sitä mieltä, että kouluruoan tarkoitus on olla ensisijaisesti ravitsevaa ja terveellistä, ja vasta toissijaisesti maukasta. Jos jostain tingitään, niin mieluummin mausta. Jos lähdetään siihen peliin, että annetaan pilteille sitä mitä he haluaisivat mieluiten syödä, niin kohta ollaan Britannian mallin mukaan syöttämässä heille sponsoroituja hampurilaisia, pizzoja, uppopaistettuja nugetteja ja ranskanperunoita ja juottamassa sokerisia virvoitusjuomia. Kyllä tenavat tykkäävät, ja tuleehan se myös valtiolle/kunnille edulliseksi - kunnes lasten ja nuorten paino- ja terveysongelmat räjähtävät käsiin.

      Jos kouluruoka on maultaan niin sietämätöntä, ettet sitä mitenkään saa kurkustasi alas, niin ota mukaan päivittäin omat eväät. Kun selität asian järkevästi perustellen vanhemmillesi ja opettajallesi, ja huolehdit mahdollisesti vanhempiesi niin toivoessa eväittesi kustannuksista esimerkiksi kesätyörahoistasi tai tekemällä ylimääräisiä kotiaskareita, niin eiköhän tämä ongelma ratkea kaikkia tyydyttävällä tavalla.

      • Viisaus tulee

        Iän myötä, yhdeksäsluokkalainen on vielä lapsi. Kiitos viisaasta kirjoituksesta!


      • en tykkää kouluruuaasta
        Viisaus tulee kirjoitti:

        Iän myötä, yhdeksäsluokkalainen on vielä lapsi. Kiitos viisaasta kirjoituksesta!

        opiskelen leipuri-kondiittoriksi ja kyllä ei kouluruualla nälkä lähde.onneksi saan syödä leipomuksia mitä teen.


      • mikäs
        en tykkää kouluruuaasta kirjoitti:

        opiskelen leipuri-kondiittoriksi ja kyllä ei kouluruualla nälkä lähde.onneksi saan syödä leipomuksia mitä teen.

        siinä kouluruuassa vikana on jos ei nälkä lähde. Syö viisi lautasellista niin luulisi nälän poistuvan.


      • Aina ja kaikkien
        en tykkää kouluruuaasta kirjoitti:

        opiskelen leipuri-kondiittoriksi ja kyllä ei kouluruualla nälkä lähde.onneksi saan syödä leipomuksia mitä teen.

        Mielestä hyvää, mutta kylläkin syötävää. Ei elämäkään ole aina kivaa, mutta silti on vain elettävä.


      • 4ba4a4a4b4a

        Joku tässä ehti jo höpötellä kouluruoan terveellisyydestä, mistä en ehkä ole ihan samaa mieltä. Varsinkin, kun luin hiljattain lehdestä, että ainakin Tampereella kouluruoan tasoa aietaan laskea. Esimerkiksi kokoliha korvataan makkaralla, onpa tosi terveellistä joku makkaran mässyttäminen! Lisäksi yhtenä päivänä viikossa jätetään salaatit ja raasteet kokonaan pis. Terveyskasvatusta parhaimmillaan, tuoreet vihanneksethan ovat tärkeintä ravintoa, mitä ihmiskeho kaipaa! Ruokia myös pakastetaan ja sulatetaan, lopputuloksena vitamiinitonta ja ravintoköyhää mössöä.

        Vielä muutamia vuosia sitten, kun itse pyörin vielä lukiossa ja peruskoulussa, ruoan taso oli hyvä. Oli ihan kunnollista lihaa ja salaattia, eikä terveellisen aterian kokoaminen juurikaan tuottanut päänvaivaa.


    • ..

      Itse kyllä huomasin (tosin ala-asteella) että opettajat voivat,ja he pkottavatkin syömään.ja siinä sitten ei auta niin mitkään vastalauseet. jos sanot tuovasit oamt eväät,luultavasti muut oppilaat tulisivat kateellisiksi tai vastaavaa,ja eiköhän sekin kohta kiellettäisi. vrt.*kouluun ei saa tuoda karkkia*.onneksi lukiossa ei ole enää tällaista.mitä sitten voit tehdä?piiloudu ruokatunnilla johonkin nurkkaan ja syö omia ruokiasi.tuskinpa opettajat niin paljon pystyvät valvomaan,että juuri sinut yhyttäisivät

      • vituttaaaaa

        mun koulus ei saanu mennä välkälle jos ei syönyt kaikkea mitä otti vähänkö se vitutti sellasta sata kertaa pakastettua epämäärästä mössöä piti syyä


    • valoholisti

      kuin ilman kouluruokaa! joissain maissa ne syövät puunjuuria,kun muutakaan ei ole.lakkaa valittamasta ja ole kiitollinen kun ON ruokaa!

      itse lopetin peruskoulun viime keväänä ja mun koulussa suurinosa ruuista oli ainakin suht hyviä.löytyipä jopa makunautintoja:)en tiiä millanen ruoka teidän koulussa on,mutta yleiskäsitys on se, että suomalaisnuoret ovat nykyään liian nirsoja.ei ole pulaa ruuasta ollutkaan ja ei niille kelpaa se normi ruoka mitä kuntien varoilla pystytään tuottamaan.

      lehdessä on ollut keskstelua siitä,onko kouluruoka niin terveellistä kuin on sanottu.en tiedä siitä,mutta jos asialle jotain haluaa tehdä on annettava ideansa ja äänensä julki.helppo on marmattaa,mutta kun voisi tehdä jotain,niin ei.

    • hmm...

      Kiitti vastanneille! Mielestäni kakilla oli vastauksissaan perää. En tarkoita että kaikki kouluruuat olisivat oksettavan pahoja ja että niitä pakotettaisiin syömään piiska heiluen.
      Käyn syömässä ruokalassa melkein joka päivä ja on monia ruokia, joista todella pidän. Esim. lihapullia tuntuu riittävän vielä mahan pullottaessakin.
      Mutta on myös niitä kiviperunaisia vesisoppia, joista en ole koskaan pitänyt. Ja minusta kouluruokalassa on silloin, opettajien tarkan katseen alla, tiettyä pakkosyönnin makua.
      Tiedän että meillä Suomessa on asiat paremmin kuin muualla, mutta saa sitä joskus valittaakin, pyöritellessäni lusikalla jauhelihakeittoa maanantaiaamuna...

      • joka asiasta

        ruikuttamalla kotona niin jatketaan samaan malliin sitten täälläkin.


    • Opex

      Opettaja ei saa enää nykyaikana pakottaa ketään syömään. Jos näin tapahtuu, ilmoita asiasta huoltajallesi.

      • novittulol

        meidän luokka teki kotsassa salaattii koko koululle ja räittiin sitten myös sinne joukkoon
        en ihmettele vaik kaikki koulunruoka oltas tehty samalla tavalla....


    • Kouluruokaan Kylläst

      Kouluruoka on ihan pahaa! Ala-Koulussa tarjottiin vain ja ainoastaan kumiperunoita...Hyi vittu! Onneks pääsin seiskalle. Ei tarvitse syödä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1947
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1649
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1599
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1517
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1465
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1357
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1266
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1203
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1138
    Aihe