Olen ihmetellyt, kun olen paistanut lohta, niin lohen pinnalla on
vaalenruskeata lihaa. Mitähän se on?
lohi
17
783
Vastaukset
- aggdgd
.... inhaa maksoittunutta valkuaista - itse KAAVIN sen aina pois - ihan helposti lähtee ruokailuveitsellä pyyhkäisemällä.
Ei se vaarallista ole ja ihan NORMAALI ilmiö, se näkyy myös raa´assa kalasssa siinä nahan ja lihan välissä. Se tumma on kylkiviivan lähellä olevaa. erikoistunutta lihasta, joka ei ole tarkoitettu liikkumiseen vaan käsittääkseni liittyy jotenkin kylkiaistin toimintaan. Tämä lihas pilaantuu melko nopeasti ja sen vuoksi se yleensä kannattaa poistaa, jos mahdollista.
Joillakin kaloilla tätä tummempaa lihasta on enemmän, toisilla vähemmän. Ei se siis ole mitenkään haitallista eikä tuoreena edes pahanmakuista, mutta nopeammin härskiintyvänä saattaa maistua pahalta.
Itse kaavin tuon mustan osan savukalasta erikseen ja syön hyvällä halulla; siinä on makua! - silloin kun kala on tuoretta.
Jos käsitykseni tästä lihaksesta, tummasta on väärä, korjatkoon joku alan ihminen.- Vanha kokki
Oli täällä taannoin keskustelua ja silloin varmistin asian oululaiselta dosentilta, joka tutkii kaloja, mahtaisiko löytyä tuo teksti vielä jostain.
Alkoi itseänikin kiinnostaa, mitä se tumma aines oikein oikeasti on, ja selvisihän se kun kysyttiin oikein alaan perehtyneeltä yliopiston tutkijalta ja biologi-tiedemieheltä et sillei hei!
Kyseessä ei ole verenpurkauma, ei liioin kalan rasva, vaan erikoinen ohut lihasryhmä. Lihas poikkeaa kalanlihasta, koska se ei ole jaokkeinen kuten tavallinen lihas, joka on liikkumiseen tarkoitettu. Eniten sitä esiintyy isokokoisilla kaloilla. Luulenpa, että asia oli aika monellekin tuntematon, mutta nyt sen tiedämme et sillei hei!
Arkikielessähän tummaa osaa lohessa kutsutaan rasvaksi, mutta normaalijärjellä varustettu ihminen ei näin kuvittele, sillä kalan rasvahan on tavallaan integroituna kalan lihaan et sillei hei!- Vanha kokki
Itseäni on tuo asia myös kiinnostanut. Mukava kun saatiin asiaan selvyys, rasvaahan se ei missään nimessä ole, sitä en luullut.
- Kalan jalostaja
Tai sitten hän lukee näitä juttuja paljon, nimittäin tuo Tepon kirjoittama on lähes sanasta sanaan vanhan kokin kirjoitus vuosi pari sitten, en viitti tarkastaa, mutta jota asia kiinnostaa, voi tarkistaa selaamalla taaksepäin.
Erikoinen veijari joka tapauksessa on tuo stadin juntti, lainailee toisten tekstejä kuin omiaan! - Stadin Crudo
Kalan jalostaja kirjoitti:
Tai sitten hän lukee näitä juttuja paljon, nimittäin tuo Tepon kirjoittama on lähes sanasta sanaan vanhan kokin kirjoitus vuosi pari sitten, en viitti tarkastaa, mutta jota asia kiinnostaa, voi tarkistaa selaamalla taaksepäin.
Erikoinen veijari joka tapauksessa on tuo stadin juntti, lainailee toisten tekstejä kuin omiaan!on hyvä. Mikset kirjoita omalla nimimerkillä Vanha kokki?
- Vanha kokki
Stadin Crudo kirjoitti:
on hyvä. Mikset kirjoita omalla nimimerkillä Vanha kokki?
Tuo Kalan jalostaja on joku muu, mutta kyläkin aivan oikeassa. Asia on helppo tarkistaa selaamalla sivu 19 esille ja hakemalla otsikon "Lohen tumma mömmö".
Minä selvitin asian oululaisen tutkijan tietoihin nojaten kirjoitukseni otsikko on "Tuo urbaani legenda" ja sen naputtelin 15.8-2008klo 14.22.
Joten Teppo toimii tässä(kin) tapauksessa kuin papukaija!
Noin fiksun kundin ei luulisi kopsaavan toisten kirjoituksia ja esittävän niitä ominaan!
Tästä eteenpäin en kommentoi tuon tyypin juttuihin mitenkään. Mikäli tuontapaisia juttuja vielä ilmaantuu, ne ovat tuon suupaltin narsistin tekeleitä! Vanha kokki kirjoitti:
Tuo Kalan jalostaja on joku muu, mutta kyläkin aivan oikeassa. Asia on helppo tarkistaa selaamalla sivu 19 esille ja hakemalla otsikon "Lohen tumma mömmö".
Minä selvitin asian oululaisen tutkijan tietoihin nojaten kirjoitukseni otsikko on "Tuo urbaani legenda" ja sen naputtelin 15.8-2008klo 14.22.
Joten Teppo toimii tässä(kin) tapauksessa kuin papukaija!
Noin fiksun kundin ei luulisi kopsaavan toisten kirjoituksia ja esittävän niitä ominaan!
Tästä eteenpäin en kommentoi tuon tyypin juttuihin mitenkään. Mikäli tuontapaisia juttuja vielä ilmaantuu, ne ovat tuon suupaltin narsistin tekeleitä!Pohdit itse edellisessä viestissäsi, missä kirjoittamasi tarina mahtaa olla et sillei hei! Teppo toki löysi sen nopeasti ja toi palstalle sarkasmin sävyttävänä et sillei hei! Ei moisesta hermostu kuin itseironian puutteessa oleva hei!
- Vanha kokki
teppo.moi kirjoitti:
Pohdit itse edellisessä viestissäsi, missä kirjoittamasi tarina mahtaa olla et sillei hei! Teppo toki löysi sen nopeasti ja toi palstalle sarkasmin sävyttävänä et sillei hei! Ei moisesta hermostu kuin itseironian puutteessa oleva hei!
Ihan hyvä seivaus yritys mutta tällä kertaa menit Teppo liian pitkälle. Tulevaisuutesi palstalla on nyt hämärän peitossa....
- Ahti-Mahti
Vanha kokki kirjoitti:
Ihan hyvä seivaus yritys mutta tällä kertaa menit Teppo liian pitkälle. Tulevaisuutesi palstalla on nyt hämärän peitossa....
Vähän liian yksitototinen lohikuutijoinesi vai oletko saanut tepolta soan silmääsi, joka painaa mieltäsi ehtoopuolen päivinä. Ei se vielä muuraudu umpeen, sillä jäiset kalapuikkosi estävät alaluomessa ruotosi nahdaksuksen
- KIIMAINENHUORAS
PILLUNI HALKEAAAA SE TUOTTAAA KUUMAN ORGASMIIIIIIIIIN EJEJEJEJEEJWMLFXBC
Olipa mielenkiintoinen kommentti tällä kalapalstalla: kauaskantoinen ja valaiseva.
Että osasitkin lykätä sen tähän lohen keskiviivan lähellä olevan erikoistuneen lihaksen tarkoitusta koskevaan keskusteluun.- sitten toisaalta
crudo kirjoitti:
Olipa mielenkiintoinen kommentti tällä kalapalstalla: kauaskantoinen ja valaiseva.
Että osasitkin lykätä sen tähän lohen keskiviivan lähellä olevan erikoistuneen lihaksen tarkoitusta koskevaan keskusteluun.tämä mereneläviä käsittelevä palsta oli oikea tuolle kannanotolle. Monihan sanoo, että osterit maistuvat aivan siltä.
sitten toisaalta kirjoitti:
tämä mereneläviä käsittelevä palsta oli oikea tuolle kannanotolle. Monihan sanoo, että osterit maistuvat aivan siltä.
Maku on ostereissa kyllä vähän merellisempi - tuoksu voi ollakin samaa kastia.
Sanotaanhan myös, että silli on pieni kala, joka tuoksuu etusormelta. Että siinä mielessä kalapalstaakin voi puolustella asian esille ottamiseen ja kiljahduksiin.- Vanha kokki
crudo kirjoitti:
Maku on ostereissa kyllä vähän merellisempi - tuoksu voi ollakin samaa kastia.
Sanotaanhan myös, että silli on pieni kala, joka tuoksuu etusormelta. Että siinä mielessä kalapalstaakin voi puolustella asian esille ottamiseen ja kiljahduksiin.Otettu lämmennyt etana haisee aivan samalle. Voisi kuvitella että se on sensuellisti perseestä myös kaivettu krapulajöötin yhteydessä
- Vanha Teppo
Vanha kokki kirjoitti:
Otettu lämmennyt etana haisee aivan samalle. Voisi kuvitella että se on sensuellisti perseestä myös kaivettu krapulajöötin yhteydessä
Taitaa olla jälleen Kyösti ottanut muutaman ohrapirtelön liikaa kun jutut alkavat väkisin kulkeutua navan alle et sillei hei! Ettei vaan Vanhassa kokissakin oleskelisi pieni homo jossain siellä syvyyksissä?
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1713428
En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k1541929Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1471849Saran ökytyyli käänsi katseita.
On nyt kyllä Sara kasvoistaan, kuvan perusteella todellakin pyöristynyt ainakin kuvan perusteella.1591784- 771634
Työttömille lusmuille luvassa lisää keppiä
Hallitus aikoo kiristää velvoitteiden laiminlyönnistä seuraavia työttömyysturvan karensseja ensi vuodesta alkaen. Hall3481609Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä
En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m811449The Summit Suomi: Maxie avaa hyytävästä tilanteesta kuvauksissa: "Veri roiskui ja tajusi, että..."
Oletko seurannut The Summit Suomea? Tykkäätkö vai et tai mitä mieltä ylipäätään olet sarjasta? Moni katsoja on kaikonnut201288Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek251199- 1581192