Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hei! Mihinkäs grillaajat

Vanha kokki

Ovat hävinneet, kun ei kukaan kirjoittele mitään, ei grillikausi rajoitu vain kesään.

Kokeilin tehdä naudan sisäfilettä grillissä ilman kosketusta ritilään. Paahdoin sen kanavartaassa, lopputuloksena todella suussa sulavaa, sisältä sopivan punaista ja osittain roseeta, syöjien toiveiden mukaisesti.
Laitoin kuvia toimenpiteestä kuvablogiini.
Kuvablogi.fi (hae elmeri1941)" Vanhan kokin grilliltä".

3

623

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eihän me minnekään kadottu olla, mutta kun kotikasvatus ei anna myöten puhua suu täynnä grilliruokaa :>)
      Tunari mikä tunari - siis minä. En ole koskaan osannut tehdä kunnon liha-kasvisvartaita. Kasvikset kypsyvät ennen lihaa ja putoavat kuin syksyn lehdet vartaista hiilille. Näin ollen olen päätynyt tekemään lihavartaat erikseen ja kasvikset omalla vuorollaan. Nätimpiähän sekavartaat olisivat, mutta, kuten laulussa sanotaan:"Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu"

      Eräs grillausmaneerini: Kun grillaan naudanlihaa jätän yhden lihapaloista reilun nyrkin kokoiseksi möhkäleeksi, jota pyöritän muun grillauksen ohessa grillissä. Kun Möhkön pinta on kauttaaltaan kypsynyt nostan sen leikkuulaudalle ja leikkaan kypsyneen pinnan pois. Jä möhkö taas grilliin kierimään. Kypsät suikaleet nautitaan soijan, valkosipulimurskan tms. kera dipaten. Nämä ovat mukavaa naposteltavaa grillaajalle ruuan kypsymistä odotellessa. Arvatkaa vaan, että kun selkäni käännän on leikkuulauta usein tyhjennetty, ja kaikki läsnäolijat vakuuttavat valkosipulin ja soijantuoksuista viattomuuttaan ;>)

      • Vanha kokki

        Tuo lihamöhkäle jonka erillisestä grillailusta kertoilit, on eräs hyvin läheinen tapa valmistaa kebapia. Sen dippailuun sopii myös erinomaiseti cacik, tutummin tsatsiki.
        Tulen syksyn aikana, kunhan muilta touhuiltani ehdin, liittämään grilliini vielä yhden lisälaitteen, jolla aion valmistaa cag kebapia aidolla avohiilloksella.
        Sepä vasta herkkua sellaiselle joka lihasta pitää. Koska en ole muslimi,aion koota tuon mainion vartaan lampaan ja sianlihasta. Cag kebap on tavallaan kuin döner, mutta siinä ei koskaan käytetä jauhettua lihaa, kuten dönerissä useinmiten tehdään, ainakin osaksi. Cag kebap nimittäin paahdetaan vaakasuorassa, ja leikataan ohuina siivuina eräänlaiseen piikkiin, eli kädensijalliseen pikkuvartaaseen. Se voidaan nauttia suoraan siitä pikkuvartaasta suuhun. On sitten todellista herkkua!

        Nuo liha kasvisvartaat ovat kyllä lähinnä kotitalousopettajien keksintöä, tosin niitä valmistetaan joissain määrin myös ulkomaillakin, mutta jos aikoo sellaisen vartaan rakentaa niin silloin täytyy valita grillattavat siten että kypsyminen tapahtuu samaan aikaan kaikilla aineksilla.


      • Meniskö näin?
        Vanha kokki kirjoitti:

        Tuo lihamöhkäle jonka erillisestä grillailusta kertoilit, on eräs hyvin läheinen tapa valmistaa kebapia. Sen dippailuun sopii myös erinomaiseti cacik, tutummin tsatsiki.
        Tulen syksyn aikana, kunhan muilta touhuiltani ehdin, liittämään grilliini vielä yhden lisälaitteen, jolla aion valmistaa cag kebapia aidolla avohiilloksella.
        Sepä vasta herkkua sellaiselle joka lihasta pitää. Koska en ole muslimi,aion koota tuon mainion vartaan lampaan ja sianlihasta. Cag kebap on tavallaan kuin döner, mutta siinä ei koskaan käytetä jauhettua lihaa, kuten dönerissä useinmiten tehdään, ainakin osaksi. Cag kebap nimittäin paahdetaan vaakasuorassa, ja leikataan ohuina siivuina eräänlaiseen piikkiin, eli kädensijalliseen pikkuvartaaseen. Se voidaan nauttia suoraan siitä pikkuvartaasta suuhun. On sitten todellista herkkua!

        Nuo liha kasvisvartaat ovat kyllä lähinnä kotitalousopettajien keksintöä, tosin niitä valmistetaan joissain määrin myös ulkomaillakin, mutta jos aikoo sellaisen vartaan rakentaa niin silloin täytyy valita grillattavat siten että kypsyminen tapahtuu samaan aikaan kaikilla aineksilla.

        Kypsennetään kukin aines sopivaksi ja siirretään sivuun (lämpimään) odottamaan. Kun kaikki mitä vartaaseen haluat, ovat valmiita, kasataan varras. Sipaistaan vaikka Barbeque-soossit pintaan ja käväytetään vielä nopeasti grillissä ja tarjoillaan.

        Nimim. Varras makujen mukaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe