Hei! Mihinkäs grillaajat

Vanha kokki

Ovat hävinneet, kun ei kukaan kirjoittele mitään, ei grillikausi rajoitu vain kesään.

Kokeilin tehdä naudan sisäfilettä grillissä ilman kosketusta ritilään. Paahdoin sen kanavartaassa, lopputuloksena todella suussa sulavaa, sisältä sopivan punaista ja osittain roseeta, syöjien toiveiden mukaisesti.
Laitoin kuvia toimenpiteestä kuvablogiini.
Kuvablogi.fi (hae elmeri1941)" Vanhan kokin grilliltä".

3

720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eihän me minnekään kadottu olla, mutta kun kotikasvatus ei anna myöten puhua suu täynnä grilliruokaa :>)
      Tunari mikä tunari - siis minä. En ole koskaan osannut tehdä kunnon liha-kasvisvartaita. Kasvikset kypsyvät ennen lihaa ja putoavat kuin syksyn lehdet vartaista hiilille. Näin ollen olen päätynyt tekemään lihavartaat erikseen ja kasvikset omalla vuorollaan. Nätimpiähän sekavartaat olisivat, mutta, kuten laulussa sanotaan:"Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu"

      Eräs grillausmaneerini: Kun grillaan naudanlihaa jätän yhden lihapaloista reilun nyrkin kokoiseksi möhkäleeksi, jota pyöritän muun grillauksen ohessa grillissä. Kun Möhkön pinta on kauttaaltaan kypsynyt nostan sen leikkuulaudalle ja leikkaan kypsyneen pinnan pois. Jä möhkö taas grilliin kierimään. Kypsät suikaleet nautitaan soijan, valkosipulimurskan tms. kera dipaten. Nämä ovat mukavaa naposteltavaa grillaajalle ruuan kypsymistä odotellessa. Arvatkaa vaan, että kun selkäni käännän on leikkuulauta usein tyhjennetty, ja kaikki läsnäolijat vakuuttavat valkosipulin ja soijantuoksuista viattomuuttaan ;>)

      • Vanha kokki

        Tuo lihamöhkäle jonka erillisestä grillailusta kertoilit, on eräs hyvin läheinen tapa valmistaa kebapia. Sen dippailuun sopii myös erinomaiseti cacik, tutummin tsatsiki.
        Tulen syksyn aikana, kunhan muilta touhuiltani ehdin, liittämään grilliini vielä yhden lisälaitteen, jolla aion valmistaa cag kebapia aidolla avohiilloksella.
        Sepä vasta herkkua sellaiselle joka lihasta pitää. Koska en ole muslimi,aion koota tuon mainion vartaan lampaan ja sianlihasta. Cag kebap on tavallaan kuin döner, mutta siinä ei koskaan käytetä jauhettua lihaa, kuten dönerissä useinmiten tehdään, ainakin osaksi. Cag kebap nimittäin paahdetaan vaakasuorassa, ja leikataan ohuina siivuina eräänlaiseen piikkiin, eli kädensijalliseen pikkuvartaaseen. Se voidaan nauttia suoraan siitä pikkuvartaasta suuhun. On sitten todellista herkkua!

        Nuo liha kasvisvartaat ovat kyllä lähinnä kotitalousopettajien keksintöä, tosin niitä valmistetaan joissain määrin myös ulkomaillakin, mutta jos aikoo sellaisen vartaan rakentaa niin silloin täytyy valita grillattavat siten että kypsyminen tapahtuu samaan aikaan kaikilla aineksilla.


      • Meniskö näin?
        Vanha kokki kirjoitti:

        Tuo lihamöhkäle jonka erillisestä grillailusta kertoilit, on eräs hyvin läheinen tapa valmistaa kebapia. Sen dippailuun sopii myös erinomaiseti cacik, tutummin tsatsiki.
        Tulen syksyn aikana, kunhan muilta touhuiltani ehdin, liittämään grilliini vielä yhden lisälaitteen, jolla aion valmistaa cag kebapia aidolla avohiilloksella.
        Sepä vasta herkkua sellaiselle joka lihasta pitää. Koska en ole muslimi,aion koota tuon mainion vartaan lampaan ja sianlihasta. Cag kebap on tavallaan kuin döner, mutta siinä ei koskaan käytetä jauhettua lihaa, kuten dönerissä useinmiten tehdään, ainakin osaksi. Cag kebap nimittäin paahdetaan vaakasuorassa, ja leikataan ohuina siivuina eräänlaiseen piikkiin, eli kädensijalliseen pikkuvartaaseen. Se voidaan nauttia suoraan siitä pikkuvartaasta suuhun. On sitten todellista herkkua!

        Nuo liha kasvisvartaat ovat kyllä lähinnä kotitalousopettajien keksintöä, tosin niitä valmistetaan joissain määrin myös ulkomaillakin, mutta jos aikoo sellaisen vartaan rakentaa niin silloin täytyy valita grillattavat siten että kypsyminen tapahtuu samaan aikaan kaikilla aineksilla.

        Kypsennetään kukin aines sopivaksi ja siirretään sivuun (lämpimään) odottamaan. Kun kaikki mitä vartaaseen haluat, ovat valmiita, kasataan varras. Sipaistaan vaikka Barbeque-soossit pintaan ja käväytetään vielä nopeasti grillissä ja tarjoillaan.

        Nimim. Varras makujen mukaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      85
      4012
    2. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      35
      3041
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      99
      2253
    4. Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä

      Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?
      Puolanka
      31
      2008
    5. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      27
      1801
    6. Hymysi saa tunteet

      Pintaan❤️ jos et tarkoita niin älä tee sitä
      Ikävä
      31
      1790
    7. Miksi olet riittämätön kaivatullesi?

      Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell
      Ikävä
      65
      1743
    8. Mitä, kuka, hä .....

      Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja
      Kemi
      27
      1547
    9. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      9
      1517
    10. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      28
      1501
    Aihe