Hei! Mihinkäs grillaajat

Vanha kokki

Ovat hävinneet, kun ei kukaan kirjoittele mitään, ei grillikausi rajoitu vain kesään.

Kokeilin tehdä naudan sisäfilettä grillissä ilman kosketusta ritilään. Paahdoin sen kanavartaassa, lopputuloksena todella suussa sulavaa, sisältä sopivan punaista ja osittain roseeta, syöjien toiveiden mukaisesti.
Laitoin kuvia toimenpiteestä kuvablogiini.
Kuvablogi.fi (hae elmeri1941)" Vanhan kokin grilliltä".

3

827

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eihän me minnekään kadottu olla, mutta kun kotikasvatus ei anna myöten puhua suu täynnä grilliruokaa :>)
      Tunari mikä tunari - siis minä. En ole koskaan osannut tehdä kunnon liha-kasvisvartaita. Kasvikset kypsyvät ennen lihaa ja putoavat kuin syksyn lehdet vartaista hiilille. Näin ollen olen päätynyt tekemään lihavartaat erikseen ja kasvikset omalla vuorollaan. Nätimpiähän sekavartaat olisivat, mutta, kuten laulussa sanotaan:"Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu"

      Eräs grillausmaneerini: Kun grillaan naudanlihaa jätän yhden lihapaloista reilun nyrkin kokoiseksi möhkäleeksi, jota pyöritän muun grillauksen ohessa grillissä. Kun Möhkön pinta on kauttaaltaan kypsynyt nostan sen leikkuulaudalle ja leikkaan kypsyneen pinnan pois. Jä möhkö taas grilliin kierimään. Kypsät suikaleet nautitaan soijan, valkosipulimurskan tms. kera dipaten. Nämä ovat mukavaa naposteltavaa grillaajalle ruuan kypsymistä odotellessa. Arvatkaa vaan, että kun selkäni käännän on leikkuulauta usein tyhjennetty, ja kaikki läsnäolijat vakuuttavat valkosipulin ja soijantuoksuista viattomuuttaan ;>)

      • Vanha kokki

        Tuo lihamöhkäle jonka erillisestä grillailusta kertoilit, on eräs hyvin läheinen tapa valmistaa kebapia. Sen dippailuun sopii myös erinomaiseti cacik, tutummin tsatsiki.
        Tulen syksyn aikana, kunhan muilta touhuiltani ehdin, liittämään grilliini vielä yhden lisälaitteen, jolla aion valmistaa cag kebapia aidolla avohiilloksella.
        Sepä vasta herkkua sellaiselle joka lihasta pitää. Koska en ole muslimi,aion koota tuon mainion vartaan lampaan ja sianlihasta. Cag kebap on tavallaan kuin döner, mutta siinä ei koskaan käytetä jauhettua lihaa, kuten dönerissä useinmiten tehdään, ainakin osaksi. Cag kebap nimittäin paahdetaan vaakasuorassa, ja leikataan ohuina siivuina eräänlaiseen piikkiin, eli kädensijalliseen pikkuvartaaseen. Se voidaan nauttia suoraan siitä pikkuvartaasta suuhun. On sitten todellista herkkua!

        Nuo liha kasvisvartaat ovat kyllä lähinnä kotitalousopettajien keksintöä, tosin niitä valmistetaan joissain määrin myös ulkomaillakin, mutta jos aikoo sellaisen vartaan rakentaa niin silloin täytyy valita grillattavat siten että kypsyminen tapahtuu samaan aikaan kaikilla aineksilla.


      • Meniskö näin?
        Vanha kokki kirjoitti:

        Tuo lihamöhkäle jonka erillisestä grillailusta kertoilit, on eräs hyvin läheinen tapa valmistaa kebapia. Sen dippailuun sopii myös erinomaiseti cacik, tutummin tsatsiki.
        Tulen syksyn aikana, kunhan muilta touhuiltani ehdin, liittämään grilliini vielä yhden lisälaitteen, jolla aion valmistaa cag kebapia aidolla avohiilloksella.
        Sepä vasta herkkua sellaiselle joka lihasta pitää. Koska en ole muslimi,aion koota tuon mainion vartaan lampaan ja sianlihasta. Cag kebap on tavallaan kuin döner, mutta siinä ei koskaan käytetä jauhettua lihaa, kuten dönerissä useinmiten tehdään, ainakin osaksi. Cag kebap nimittäin paahdetaan vaakasuorassa, ja leikataan ohuina siivuina eräänlaiseen piikkiin, eli kädensijalliseen pikkuvartaaseen. Se voidaan nauttia suoraan siitä pikkuvartaasta suuhun. On sitten todellista herkkua!

        Nuo liha kasvisvartaat ovat kyllä lähinnä kotitalousopettajien keksintöä, tosin niitä valmistetaan joissain määrin myös ulkomaillakin, mutta jos aikoo sellaisen vartaan rakentaa niin silloin täytyy valita grillattavat siten että kypsyminen tapahtuu samaan aikaan kaikilla aineksilla.

        Kypsennetään kukin aines sopivaksi ja siirretään sivuun (lämpimään) odottamaan. Kun kaikki mitä vartaaseen haluat, ovat valmiita, kasataan varras. Sipaistaan vaikka Barbeque-soossit pintaan ja käväytetään vielä nopeasti grillissä ja tarjoillaan.

        Nimim. Varras makujen mukaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      147
      2467
    2. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      176
      1694
    3. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      92
      1588
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      69
      1533
    5. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      79
      914
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      6
      895
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      68
      861
    8. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      59
      825
    9. Milloin viimeksi

      Tunsit perhosia vatsassa? 🦋🦋
      Ikävä
      61
      798
    10. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      152
      745
    Aihe