SIENTEN PAKASTUS

muori vm. 58

Onnistuuko, jos esim. maiteroiset, karvarouskut ja ym.
rouskut ensin ryöppää, huuhtelee ja jäähdyttää ja pakastaa annospusseihin. Kun ottaa käyttöön, sulattaa ja kiehauttaa. Pitäisi kuulemma olla hyvää, kuin tuoreita sieniä. Sieniä ei siis laiteta ihan pieniksi, vaan pakastetaan lohkoina (kun siivoan ryöpättäviksi, semmoisina paloina pakastus).

Ekaa kertaanyt tein. Aiemmin olen suolannut karkeaan merisuolaan ja laittanut kiven muovipussiin päälle painoksi. Äitini ohje. Takuuvarmasti säilyy, mutta vie aikaan, kun laittaa ruuaksi, siis kiehautetaan suolat pois ja liotetaan.

3

4677

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muori vm. -58

      PAKASTA METSÄSIENIÄ, KUN VASTAUKSIA EI OLE TULLUT ? TV: Alkuperäinen muori vmm. -58

      • Mikä oli kysymys?

      • japan san

        On sieniä pakastettu, vastaus vähän myöhään, mutta ensi syksynä tulee lisää sieniä.
        Kyllä rouskut kannatta ryöpätä ja sen jälkeen vasta pakastaa.
        Jos sienet pakastaa tuoreeltaan, niin ne tuppaa menemään vetisiksi, kun ne ottaa
        pakkasesta ja sulattaa.
        Tatteja ja muita mietoja sieniä, joita ei tarvitse ryöpätä, niin niitä en ole kokeillut pakastaa.
        Ne varmaan kannattaa paistaa pannulla ja pakastaa vasta sen jälkeen, jolloin ne voidaan
        laittaa suoraan esim. kastikkeen sekaan talvella, kun sieniä ei saa luonnosta.

        Nykyään tulee kuivattua enemmän sieniä. Kaikki suppilovahverot kuivaan ja murskaan, jolloin
        ne menevät paljon pienempään tilaan ja säilön lasipurkkeihin.
        Tulee tosi maukasta kastiketta, kun siihen lisää kuivattua sientä ja antaa muutaman
        minuutin kastikkeen levyllä porista, niin sienirouhe pehmenee.
        Sieniä ei tarvitse keittää enenen kuivaamista.
        Jos on lattialämmitys, niin sanomalehtiä vain lattian päälle ja sienet harvakseltaan niiden päälle.
        Kuivaa tosi nopeasti tuollakin tavalla, jo yhdessä päivässä.

        Kannattaa kerätä esim. kuivattavat suppilovahverot ennenkuin ne jäätyvät, koska silloin ne
        tummuvat/mustuvat kuivattaessa.
        Aiemmin syksyllä, kun sienet eivät vielä olleet jäätyneinä, niin kuivatuksen aikana eivät myöskään
        tummuneet, vaan pysyivät kauniin vaalean ruskeina.
        Kohmettumaan päässeitä suppilovahveroita voi kyllä paistaa pannulla voissa ja sipulin kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      147
      2455
    2. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      176
      1694
    3. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      92
      1578
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      69
      1533
    5. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      79
      914
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      6
      875
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      68
      851
    8. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      59
      825
    9. Milloin viimeksi

      Tunsit perhosia vatsassa? 🦋🦋
      Ikävä
      61
      798
    10. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      152
      745
    Aihe