SIENTEN PAKASTUS

muori vm. 58

Onnistuuko, jos esim. maiteroiset, karvarouskut ja ym.
rouskut ensin ryöppää, huuhtelee ja jäähdyttää ja pakastaa annospusseihin. Kun ottaa käyttöön, sulattaa ja kiehauttaa. Pitäisi kuulemma olla hyvää, kuin tuoreita sieniä. Sieniä ei siis laiteta ihan pieniksi, vaan pakastetaan lohkoina (kun siivoan ryöpättäviksi, semmoisina paloina pakastus).

Ekaa kertaanyt tein. Aiemmin olen suolannut karkeaan merisuolaan ja laittanut kiven muovipussiin päälle painoksi. Äitini ohje. Takuuvarmasti säilyy, mutta vie aikaan, kun laittaa ruuaksi, siis kiehautetaan suolat pois ja liotetaan.

3

4689

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muori vm. -58

      PAKASTA METSÄSIENIÄ, KUN VASTAUKSIA EI OLE TULLUT ? TV: Alkuperäinen muori vmm. -58

      • Mikä oli kysymys?

      • japan san

        On sieniä pakastettu, vastaus vähän myöhään, mutta ensi syksynä tulee lisää sieniä.
        Kyllä rouskut kannatta ryöpätä ja sen jälkeen vasta pakastaa.
        Jos sienet pakastaa tuoreeltaan, niin ne tuppaa menemään vetisiksi, kun ne ottaa
        pakkasesta ja sulattaa.
        Tatteja ja muita mietoja sieniä, joita ei tarvitse ryöpätä, niin niitä en ole kokeillut pakastaa.
        Ne varmaan kannattaa paistaa pannulla ja pakastaa vasta sen jälkeen, jolloin ne voidaan
        laittaa suoraan esim. kastikkeen sekaan talvella, kun sieniä ei saa luonnosta.

        Nykyään tulee kuivattua enemmän sieniä. Kaikki suppilovahverot kuivaan ja murskaan, jolloin
        ne menevät paljon pienempään tilaan ja säilön lasipurkkeihin.
        Tulee tosi maukasta kastiketta, kun siihen lisää kuivattua sientä ja antaa muutaman
        minuutin kastikkeen levyllä porista, niin sienirouhe pehmenee.
        Sieniä ei tarvitse keittää enenen kuivaamista.
        Jos on lattialämmitys, niin sanomalehtiä vain lattian päälle ja sienet harvakseltaan niiden päälle.
        Kuivaa tosi nopeasti tuollakin tavalla, jo yhdessä päivässä.

        Kannattaa kerätä esim. kuivattavat suppilovahverot ennenkuin ne jäätyvät, koska silloin ne
        tummuvat/mustuvat kuivattaessa.
        Aiemmin syksyllä, kun sienet eivät vielä olleet jäätyneinä, niin kuivatuksen aikana eivät myöskään
        tummuneet, vaan pysyivät kauniin vaalean ruskeina.
        Kohmettumaan päässeitä suppilovahveroita voi kyllä paistaa pannulla voissa ja sipulin kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      89
      7229
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      35
      3831
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      45
      3420
    4. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      2562
    5. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      2376
    6. rakastan sinua!

      Tule ja ota, kasvetaan yhdessä paremmiksi ❤️❤️❤️❤️ kaikki anteeksi ❤️❤️❤️
      Ikävä
      41
      2352
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      123
      2246
    8. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      29
      2149
    9. Mietin tässä T....

      Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..
      Suhteet
      24
      1878
    10. Siis hetkonen

      Rakastetaankohan me kummatkin toisiamme, ja aletaan tajuamaan se pikkuhiljaa 🤯
      Ikävä
      40
      1809
    Aihe