Tein luumuchutneytä ja haluaisin tietää mikähän sen säilyvyysaika on.
LUUMUCHUTNEY
4
1455
Vastaukset
Säilyvyys riippuu kahdesta asiasta: kuinka paljon olet käyttänyyt etikkaa säilykkeeseesi (esimerkiksi vähintään desi normaaliin yhteen isohkoon purkilliseen) ja toiseksi oletko muistanut desinfioida purkin, kannen ja onko kansi tiivis...
Jos olet ollut huolellinen säilyy chutneysi kyllä seuraavaan satokauteen.- minä vaan
Kiitos crudo vastauksestasi! Etikkaa tuli 3 dl ja luumuja 1,5 kg ja muut mausteet lisäksi. Purkit kuumensin ja kannet keitin ja ovat tiiviitä. Näin tehtynä ainakin hillot ovat säilyneet hyvin. Chutneusta tuli hyvää.
minä vaan kirjoitti:
Kiitos crudo vastauksestasi! Etikkaa tuli 3 dl ja luumuja 1,5 kg ja muut mausteet lisäksi. Purkit kuumensin ja kannet keitin ja ovat tiiviitä. Näin tehtynä ainakin hillot ovat säilyneet hyvin. Chutneusta tuli hyvää.
Luumuja tuleekin tänä vuonna kosolti - tyttären puutarhaan. Niille, jotka haluavat tehdä tätä hienoa kaiken lihan - ja erityisesti grillatun - kanssa maistuvaa säilykettä, niin alempana tuttu resepti
1 kg tuoreita luumuja
2 punasipulia
4-5 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä - tai kuivattuja chilihiutaleita
2 rkl vaaleita sinapinsiemeniä - ei siis niitä tummia intialaisia
1 rkl korianterinsiemeniä
1/2 dl sherryviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 dl tummaa muscovadosokeria
1 tl mustapippuria rouhittuna
1/2 pkt hillo-marmeladisokeria
Halkaise pestyt luumut ja poista kivet. Kuori ja paloittele punasipulit ja silppua chilit. Pane kaikki chutneyn aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia. Halutessasi voit poimia luumujen kuoret keitoksesta pois keittiöpihdeillä. Jäähdytä hetki ja purkita.
Tämä saa olla minun makuuni melkomoisen hapanimelänmakuinen säilyke, jossa tulee löytyä riittävästi chilin tuomaa potkua - mutta jokaiselle makunsa mukaan. Pelkän luumun lisäksi voi mukaan keittää myös vaikkapa omenanlohkoja tai myös raparperia hiukan.- Hilloleipuri
crudo kirjoitti:
Luumuja tuleekin tänä vuonna kosolti - tyttären puutarhaan. Niille, jotka haluavat tehdä tätä hienoa kaiken lihan - ja erityisesti grillatun - kanssa maistuvaa säilykettä, niin alempana tuttu resepti
1 kg tuoreita luumuja
2 punasipulia
4-5 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä - tai kuivattuja chilihiutaleita
2 rkl vaaleita sinapinsiemeniä - ei siis niitä tummia intialaisia
1 rkl korianterinsiemeniä
1/2 dl sherryviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 dl tummaa muscovadosokeria
1 tl mustapippuria rouhittuna
1/2 pkt hillo-marmeladisokeria
Halkaise pestyt luumut ja poista kivet. Kuori ja paloittele punasipulit ja silppua chilit. Pane kaikki chutneyn aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia. Halutessasi voit poimia luumujen kuoret keitoksesta pois keittiöpihdeillä. Jäähdytä hetki ja purkita.
Tämä saa olla minun makuuni melkomoisen hapanimelänmakuinen säilyke, jossa tulee löytyä riittävästi chilin tuomaa potkua - mutta jokaiselle makunsa mukaan. Pelkän luumun lisäksi voi mukaan keittää myös vaikkapa omenanlohkoja tai myös raparperia hiukan.Tuleeko muuta lientä kuin etikka? Vettä tai jtn?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t897229- 353821
- 453420
Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐402562- 2082366
- 412352
- 1232246
Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?292149Mietin tässä T....
Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..241878- 401809