Letut ei onnistu!

Missä vika?

Hermot alkavat jo mennä, kun en saa ihan tavallisia lettuja onnistumaan! Maussa ei ole mitään vikaa, mutta niistä tulee AINA sellaisia, etteivät ne pysy kasassa, eikä niitä saa käännettyä. Olen kokeillut tehdä sekä isommalla pannulla että lettupannulla, mihin tulee 4 pikkulettuja. Jopa pikkuletut menevät mössöksi kun niitä yrittää kääntää. Taikinasta tulee jotenkin sellaista tahmeaa ja repeävää, tosi heikkoa vaikka olen kokeillut tehdä useammalla taikinaohjeella. Lettu alkaa jo palaa toiselta puolelta, mutta en saa sitä käännettyä kun se tarttuu joko lastaan tai sitten omiin reunoihinsa kiinni ja pilalla on :(

Viimeksi kokeilin tällaisella ohjeella

2 munaa
6 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl voisulaa
sokeri ja suola maun mukaan.
Annoin taikinan levätä puoli tuntia ennen paistoa. Joskus olen antanut sen olla tunninkin, ylikin ja
sitten vasta paistanut, mutta ei ole vaikuttanut mitenkään (paskaan) lopputulokseen.
Yleensä olen paistanut neloslämmöllä, jolla sopivassa ajassa lettu ruskistuu tasaisesti mutta kun
kääntää koittaa niin ei käänny millään!

Mitähän teen väärin?

10

11761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lettusia

      liikaa nestettä ja sokeria

      munia 2
      jauhoja 2 dl
      maitoa 2 2 dl
      on sellanen "nyrkkisääntö"
      lisäksi n. 1/2 tl suolaa
      ja 1 rkl sokeria (liika sokeri polttaa etut pannuun kiinni)

      HUOMAA: lettujen paistoon tarvitaan PANNULLEKIN reiluhkosti rasvaa, ja eka lettu epäonnistuu aina - pannu ei lie silloin vielä tarpeeksi rasvainen tai kuuma tms.

      • ap.

        No hitto...sokeria olen aina laittanut suunnilleen tuhottomasti. Kiitos, kokeilen uudelleen vähemmällä sokerilla :)


    • rouva51

      jynssää se ensin karhunkielellä tai jollain muulla hankaussienellä puhtaaksi. Anna kuivua. Öljyä senverran, että se peittää koko pohjan, lämmitä ensin vähän, 2 rkl jotain. Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Rasvapolta pannua ainakin puoli tuntia.
      Käry on kamala, mutta pannu on pitkän aikaa tarttumaton. Teflonit ovat kertakäyttökamaa.
      Taikinassasi on liian vähän vehnäjauhoja.
      1/2 litraa maitoa
      1 muna
      3 dl vehnäjauhoja
      1/2 dl puuroryynejä
      Lisäksi vaikka pakastepinaattia. Turvota 1/2 tuntia. Kuumenna pannua, kunnes se vähän käryää.
      Lisää öljyä joka kerta kun paistat uutta lättyä. Kallista pannua heti, kun olet kaatanut taikinaa.
      Annoksesta tulee syötävää 4 hengelle.
      Ex- mieheni neuvoi rasvapolton, olen aina tehnyt näin ja paistaminen onnistuu.

      • teflonit....

        Ne ovat lähes kertakäyttöisiä. Valurautapannut paistavat vuosikymmeniä, ellei vuosisatoja. Pannun voi polttaa aina uudestaan. Käytössä on yli 60 vuotta vanha valurautapannu.


      • rouva51
        teflonit.... kirjoitti:

        Ne ovat lähes kertakäyttöisiä. Valurautapannut paistavat vuosikymmeniä, ellei vuosisatoja. Pannun voi polttaa aina uudestaan. Käytössä on yli 60 vuotta vanha valurautapannu.

        väitetään, en tiedä, onko totta, että sekin vähentäisi tarttumista.


    • lettumaakari

      Ihan asiallinen resepti sinulla tuntuu olevan. Vähän vaikuttaa millaisia jauhoja käytät, joitakin pitää laittaa vähemmän joitakin enemmän, mutta taikina ei saa missään nimessä olla kauhean paksua. Letut palaa pannulle jos pannu on liian kuuma, sopivan ja tasaisen lämpötilan löytäminen vaatii muutaman paistokerran ennen kuin oikea taso löytyy. Liedet ja pannut kun ovat eri paistajalla erilaiset. Minulla on Scanpannin lettupannu ja se on todella hyvä, rasvaakaan ei tarvitse paistamiseen juuri ollenkaan. Sokeri ei haittaa taikinassa, mutta turha kai sitä kauheasti on laittaa. Minä laitan aina vähän.

      Minun reseptini on jokseenkin tällainen.
      n. 4 dl jauhoja siivilöitynä
      n. puoli desiä sokeria
      ripaus suolaa
      Nämä em. kuiva-aineet sekoitetaan
      n. litra maitoa ja
      3 munaa jotka sekoitetaan maitoon ja sitten muna-maito seos sekoitetaan sitten sokeri-jauhoseokseen tasaisesti sekoittaen. Lopuksi voi lisätä hieman sulatettua voita, n. 25 g.

      Minulla liedessä asteikko on 10-0 ja paistan kutosen ja seiskan välillä. Eka letulle pannu pitää kuumentaa kunnolla. Voita ei tarvitse kuin ihan hippunen kullekin letulle. Minulla tulee isoja ja ohuita lettuja niin kuin pitääkin.

    • jeejuu8469348

      Pstä lisää maitoa tyhmä!

    • Anonyymi

      Paistettaessa pitää ohukaisten paistopinnan tulla pitsimäiseksi ja kauniiksi. Tämä saadaan aikaan ruskistamalla voi kiehuvaksi.

      Kuplivan voin jäljiltä syntyy kaunis, pihtimäinen paistopinta, joka antaa myös herkullisen maun.

      Riittävä paistokuumuus, mutta ei liiallinen,

    • Anonyymi

      Paista voilla, öljyllä paistaessa palaa varmasti kiinni!

      • Anonyymi

        Ja paljon paremman maun antaa myös, eli ohjeessa ei välttämättä mitään vikaa jos paistorasva on joku muu kuin oikea voi. Niillä öljyillä ei tee muuta kuin popkornia!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe