Letut ei onnistu!

Hermot alkavat jo mennä, kun en saa ihan tavallisia lettuja onnistumaan! Maussa ei ole mitään vikaa, mutta niistä tulee AINA sellaisia, etteivät ne pysy kasassa, eikä niitä saa käännettyä. Olen kokeillut tehdä sekä isommalla pannulla että lettupannulla, mihin tulee 4 pikkulettuja. Jopa pikkuletut menevät mössöksi kun niitä yrittää kääntää. Taikinasta tulee jotenkin sellaista tahmeaa ja repeävää, tosi heikkoa vaikka olen kokeillut tehdä useammalla taikinaohjeella. Lettu alkaa jo palaa toiselta puolelta, mutta en saa sitä käännettyä kun se tarttuu joko lastaan tai sitten omiin reunoihinsa kiinni ja pilalla on :(

Viimeksi kokeilin tällaisella ohjeella

2 munaa
6 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl voisulaa
sokeri ja suola maun mukaan.
Annoin taikinan levätä puoli tuntia ennen paistoa. Joskus olen antanut sen olla tunninkin, ylikin ja
sitten vasta paistanut, mutta ei ole vaikuttanut mitenkään (paskaan) lopputulokseen.
Yleensä olen paistanut neloslämmöllä, jolla sopivassa ajassa lettu ruskistuu tasaisesti mutta kun
kääntää koittaa niin ei käänny millään!

Mitähän teen väärin?
Ilmoita


liikaa nestettä ja sokeria

munia 2
jauhoja 2 dl
maitoa 2 2 dl
on sellanen "nyrkkisääntö"
lisäksi n. 1/2 tl suolaa
ja 1 rkl sokeria (liika sokeri polttaa etut pannuun kiinni)

HUOMAA: lettujen paistoon tarvitaan PANNULLEKIN reiluhkosti rasvaa, ja eka lettu epäonnistuu aina - pannu ei lie silloin vielä tarpeeksi rasvainen tai kuuma tms.
1 VASTAUS:
No hitto...sokeria olen aina laittanut suunnilleen tuhottomasti. Kiitos, kokeilen uudelleen vähemmällä sokerilla :)
+Lisää kommentti
jynssää se ensin karhunkielellä tai jollain muulla hankaussienellä puhtaaksi. Anna kuivua. Öljyä senverran, että se peittää koko pohjan, lämmitä ensin vähän, 2 rkl jotain. Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Rasvapolta pannua ainakin puoli tuntia.
Käry on kamala, mutta pannu on pitkän aikaa tarttumaton. Teflonit ovat kertakäyttökamaa.
Taikinassasi on liian vähän vehnäjauhoja.
1/2 litraa maitoa
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl puuroryynejä
Lisäksi vaikka pakastepinaattia. Turvota 1/2 tuntia. Kuumenna pannua, kunnes se vähän käryää.
Lisää öljyä joka kerta kun paistat uutta lättyä. Kallista pannua heti, kun olet kaatanut taikinaa.
Annoksesta tulee syötävää 4 hengelle.
Ex- mieheni neuvoi rasvapolton, olen aina tehnyt näin ja paistaminen onnistuu.
2 VASTAUSTA:
Ne ovat lähes kertakäyttöisiä. Valurautapannut paistavat vuosikymmeniä, ellei vuosisatoja. Pannun voi polttaa aina uudestaan. Käytössä on yli 60 vuotta vanha valurautapannu.
teflonit.... kirjoitti:
Ne ovat lähes kertakäyttöisiä. Valurautapannut paistavat vuosikymmeniä, ellei vuosisatoja. Pannun voi polttaa aina uudestaan. Käytössä on yli 60 vuotta vanha valurautapannu.
väitetään, en tiedä, onko totta, että sekin vähentäisi tarttumista.
+Lisää kommentti
Ihan asiallinen resepti sinulla tuntuu olevan. Vähän vaikuttaa millaisia jauhoja käytät, joitakin pitää laittaa vähemmän joitakin enemmän, mutta taikina ei saa missään nimessä olla kauhean paksua. Letut palaa pannulle jos pannu on liian kuuma, sopivan ja tasaisen lämpötilan löytäminen vaatii muutaman paistokerran ennen kuin oikea taso löytyy. Liedet ja pannut kun ovat eri paistajalla erilaiset. Minulla on Scanpannin lettupannu ja se on todella hyvä, rasvaakaan ei tarvitse paistamiseen juuri ollenkaan. Sokeri ei haittaa taikinassa, mutta turha kai sitä kauheasti on laittaa. Minä laitan aina vähän.

Minun reseptini on jokseenkin tällainen.
n. 4 dl jauhoja siivilöitynä
n. puoli desiä sokeria
ripaus suolaa
Nämä em. kuiva-aineet sekoitetaan
n. litra maitoa ja
3 munaa jotka sekoitetaan maitoon ja sitten muna-maito seos sekoitetaan sitten sokeri-jauhoseokseen tasaisesti sekoittaen. Lopuksi voi lisätä hieman sulatettua voita, n. 25 g.

Minulla liedessä asteikko on 10-0 ja paistan kutosen ja seiskan välillä. Eka letulle pannu pitää kuumentaa kunnolla. Voita ei tarvitse kuin ihan hippunen kullekin letulle. Minulla tulee isoja ja ohuita lettuja niin kuin pitääkin.
Ilmoita
Pstä lisää maitoa tyhmä!
Ilmoita
Paistettaessa pitää ohukaisten paistopinnan tulla pitsimäiseksi ja kauniiksi. Tämä saadaan aikaan ruskistamalla voi kiehuvaksi.

Kuplivan voin jäljiltä syntyy kaunis, pihtimäinen paistopinta, joka antaa myös herkullisen maun.

Riittävä paistokuumuus, mutta ei liiallinen,
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Letut ei onnistu!

Hermot alkavat jo mennä, kun en saa ihan tavallisia lettuja onnistumaan! Maussa ei ole mitään vikaa, mutta niistä tulee AINA sellaisia, etteivät ne pysy kasassa, eikä niitä saa käännettyä. Olen kokeillut tehdä sekä isommalla pannulla että lettupannulla, mihin tulee 4 pikkulettuja. Jopa pikkuletut menevät mössöksi kun niitä yrittää kääntää. Taikinasta tulee jotenkin sellaista tahmeaa ja repeävää, tosi heikkoa vaikka olen kokeillut tehdä useammalla taikinaohjeella. Lettu alkaa jo palaa toiselta puolelta, mutta en saa sitä käännettyä kun se tarttuu joko lastaan tai sitten omiin reunoihinsa kiinni ja pilalla on :(

Viimeksi kokeilin tällaisella ohjeella

2 munaa
6 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl voisulaa
sokeri ja suola maun mukaan.
Annoin taikinan levätä puoli tuntia ennen paistoa. Joskus olen antanut sen olla tunninkin, ylikin ja
sitten vasta paistanut, mutta ei ole vaikuttanut mitenkään (paskaan) lopputulokseen.
Yleensä olen paistanut neloslämmöllä, jolla sopivassa ajassa lettu ruskistuu tasaisesti mutta kun
kääntää koittaa niin ei käänny millään!

Mitähän teen väärin?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta