kevyt margariinit ja aromivahventeet

luomua kun sais

MTV3 uutiset nettisivuilla juuri julkaistun uutisen mukaan pitäsi käyttää yli 60% rasvaa sisältävää margariinia. Oman havaintoni mukaan mitä isompi rasvaprosentti sitä enemmän sisältää pahoja eli tyydyttyneitä rasvoja! Esim. Keiju 30% tai Becel sisältää alle 10% tyydyttyneitä kun taas useissa muissa paljonkin enemmän. Aromivahventeita pakkosyötetään meille suomalaisille. Nytkin viikonloppuna kävin syömässä pippuripihvin ja yöllä istuin ripulilla vessassa ja rinnassa pakottaa. Eli aromivahvennettahan taas saatiin. Kuvittelisi, että kokolihapihviin ei tarvitsisi lisätä aromivahvennetta mutta ilmeisesti kastikkeessa sitä oli. Olisi ihana käydä ulkona syömässä mutta jälkiseuraukset ei mukavia. Mainostakaapa ruokalat ja ravintolat, jos teillä ei käytetä aromivahventeita ja muita lisä- ja säilöntä aineita. Samoin jos joku ruokateollisuuden puolella ei käytä niitä, laittakaapa tieto näkyvästi pakkauksiin.

2

596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suklaapurjo

      Uutisointi kevytmargariineista oli todellakin harhaanjohtavaa, sillä jutusta tuli äkkiseltään sellainen käsitys, että kaikki kevytmargariinit olisivat rasvaisempia epäterveellisempiä, kun jutun juju oli oikeasti se, ettei pidä tuijottaa pelkkää rasvaprosenttia, vaan nimenomaan sitä rasvan laatua. Onhan monissa rasvaisemmissakin margariineissa huono rasvakoostumus. Joskus olen lukenut nyrkkisäännön siitä, että joka päivä käytettävässä margariinissa tulisi olla hyvää rasvaa noin 2/3. Monet kevyemmätkin margariinit mahtuvat tähän suositukseen.

      Tosin onhan toki niin, että leivän päälle sitä margariinia menee yleensä niin vähän, ettei suurta eroa tee, laittaako leivälle 30- vaiko 60-prosenttista rasvaa. Ja onhan toki hyvä, että niitä hyviä rasvoja tulee riittävästi, joten jos ei muuten juuri hyviä rasvoja saa, on leivälle ehkä ihan fiksua sivellä sitä rasvaisempaa hyvää rasvaa. Suurin osa kuitenkin varmaan saa hyviä rasvoja muualtakin (ruokaan ja/tai salaatinkastikkeisiin lisätystä kasviöljystä, pähkinöistä, avokadoista, rasvaisesta kalasta...), ettei margariinia tarvitse popsia isoa satsia päivässä. Ja jos sitä hyvää rasvaa tulee vain siitä margariinista, niin ehkä kannattaisi lisätä ruokavalioon noita muitakin hyvän rasvan lähteitä.

    • skarppaaja

      PAHA RASVA!!! VAROKAA PAHAA RASVAA!!! KOHTA SE HYÖKKÄÄ KIMPPUUSI JA TAPPAA SINUT, SE TULEE PAINAJAISIISI JA VÄIJYY JOKA NURKAN TAKANA!!! ;)

      Koitapa vaikka valkosipulia ja krusifikseja jos auttaisi pahan rasvaan. Ei ole pahaa rasvaa eikä edes pahaa hiilaria on vain makro- ja mikroravinteita jotka vaikuttavat eri tavoin elimistössämme. Ottakaa jo hyvät ihmiset järki käteen! Jos joku on paha niin se on ihminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nyt tajusin mitä haet takaa

      En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä
      Ikävä
      40
      2967
    2. Kaksi tyttöä putosi

      Minkä takia ne tytöt katolle oli kiivenny?
      Helsinki
      65
      2364
    3. Mitä haluaisit tänään sanoa kaivatullesi?

      Onko sydämelläsi jotain?
      Ikävä
      174
      2314
    4. Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?

      En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?
      Suomussalmi
      33
      1998
    5. Kiitos kun sanoit ikävästi minulle, herkälle

      Sait kesälomani pilattua😔
      Ikävä
      17
      1385
    6. Salilla oli toissapäivänä söpö tumma

      Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen
      Ikävä
      41
      1346
    7. Naiselle mieheltä

      Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?
      Ikävä
      22
      1343
    8. Kaipaan niin....

      Aaawww mikä kaipuun tunne iski ja lujaa🥺😭❤️
      Ikävä
      10
      1224
    9. Eiii...

      Etkä! 😘
      Ikävä
      13
      1208
    10. Mikset vain

      Unohtaisi?
      Ikävä
      22
      1201
    Aihe