MTV3 uutiset nettisivuilla juuri julkaistun uutisen mukaan pitäsi käyttää yli 60% rasvaa sisältävää margariinia. Oman havaintoni mukaan mitä isompi rasvaprosentti sitä enemmän sisältää pahoja eli tyydyttyneitä rasvoja! Esim. Keiju 30% tai Becel sisältää alle 10% tyydyttyneitä kun taas useissa muissa paljonkin enemmän. Aromivahventeita pakkosyötetään meille suomalaisille. Nytkin viikonloppuna kävin syömässä pippuripihvin ja yöllä istuin ripulilla vessassa ja rinnassa pakottaa. Eli aromivahvennettahan taas saatiin. Kuvittelisi, että kokolihapihviin ei tarvitsisi lisätä aromivahvennetta mutta ilmeisesti kastikkeessa sitä oli. Olisi ihana käydä ulkona syömässä mutta jälkiseuraukset ei mukavia. Mainostakaapa ruokalat ja ravintolat, jos teillä ei käytetä aromivahventeita ja muita lisä- ja säilöntä aineita. Samoin jos joku ruokateollisuuden puolella ei käytä niitä, laittakaapa tieto näkyvästi pakkauksiin.
kevyt margariinit ja aromivahventeet
2
562
Vastaukset
- Suklaapurjo
Uutisointi kevytmargariineista oli todellakin harhaanjohtavaa, sillä jutusta tuli äkkiseltään sellainen käsitys, että kaikki kevytmargariinit olisivat rasvaisempia epäterveellisempiä, kun jutun juju oli oikeasti se, ettei pidä tuijottaa pelkkää rasvaprosenttia, vaan nimenomaan sitä rasvan laatua. Onhan monissa rasvaisemmissakin margariineissa huono rasvakoostumus. Joskus olen lukenut nyrkkisäännön siitä, että joka päivä käytettävässä margariinissa tulisi olla hyvää rasvaa noin 2/3. Monet kevyemmätkin margariinit mahtuvat tähän suositukseen.
Tosin onhan toki niin, että leivän päälle sitä margariinia menee yleensä niin vähän, ettei suurta eroa tee, laittaako leivälle 30- vaiko 60-prosenttista rasvaa. Ja onhan toki hyvä, että niitä hyviä rasvoja tulee riittävästi, joten jos ei muuten juuri hyviä rasvoja saa, on leivälle ehkä ihan fiksua sivellä sitä rasvaisempaa hyvää rasvaa. Suurin osa kuitenkin varmaan saa hyviä rasvoja muualtakin (ruokaan ja/tai salaatinkastikkeisiin lisätystä kasviöljystä, pähkinöistä, avokadoista, rasvaisesta kalasta...), ettei margariinia tarvitse popsia isoa satsia päivässä. Ja jos sitä hyvää rasvaa tulee vain siitä margariinista, niin ehkä kannattaisi lisätä ruokavalioon noita muitakin hyvän rasvan lähteitä. - skarppaaja
PAHA RASVA!!! VAROKAA PAHAA RASVAA!!! KOHTA SE HYÖKKÄÄ KIMPPUUSI JA TAPPAA SINUT, SE TULEE PAINAJAISIISI JA VÄIJYY JOKA NURKAN TAKANA!!! ;)
Koitapa vaikka valkosipulia ja krusifikseja jos auttaisi pahan rasvaan. Ei ole pahaa rasvaa eikä edes pahaa hiilaria on vain makro- ja mikroravinteita jotka vaikuttavat eri tavoin elimistössämme. Ottakaa jo hyvät ihmiset järki käteen! Jos joku on paha niin se on ihminen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112892Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081976- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881188- 801044
- 711034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2471023