MTV3 uutiset nettisivuilla juuri julkaistun uutisen mukaan pitäsi käyttää yli 60% rasvaa sisältävää margariinia. Oman havaintoni mukaan mitä isompi rasvaprosentti sitä enemmän sisältää pahoja eli tyydyttyneitä rasvoja! Esim. Keiju 30% tai Becel sisältää alle 10% tyydyttyneitä kun taas useissa muissa paljonkin enemmän. Aromivahventeita pakkosyötetään meille suomalaisille. Nytkin viikonloppuna kävin syömässä pippuripihvin ja yöllä istuin ripulilla vessassa ja rinnassa pakottaa. Eli aromivahvennettahan taas saatiin. Kuvittelisi, että kokolihapihviin ei tarvitsisi lisätä aromivahvennetta mutta ilmeisesti kastikkeessa sitä oli. Olisi ihana käydä ulkona syömässä mutta jälkiseuraukset ei mukavia. Mainostakaapa ruokalat ja ravintolat, jos teillä ei käytetä aromivahventeita ja muita lisä- ja säilöntä aineita. Samoin jos joku ruokateollisuuden puolella ei käytä niitä, laittakaapa tieto näkyvästi pakkauksiin.
kevyt margariinit ja aromivahventeet
2
604
Vastaukset
- Suklaapurjo
Uutisointi kevytmargariineista oli todellakin harhaanjohtavaa, sillä jutusta tuli äkkiseltään sellainen käsitys, että kaikki kevytmargariinit olisivat rasvaisempia epäterveellisempiä, kun jutun juju oli oikeasti se, ettei pidä tuijottaa pelkkää rasvaprosenttia, vaan nimenomaan sitä rasvan laatua. Onhan monissa rasvaisemmissakin margariineissa huono rasvakoostumus. Joskus olen lukenut nyrkkisäännön siitä, että joka päivä käytettävässä margariinissa tulisi olla hyvää rasvaa noin 2/3. Monet kevyemmätkin margariinit mahtuvat tähän suositukseen.
Tosin onhan toki niin, että leivän päälle sitä margariinia menee yleensä niin vähän, ettei suurta eroa tee, laittaako leivälle 30- vaiko 60-prosenttista rasvaa. Ja onhan toki hyvä, että niitä hyviä rasvoja tulee riittävästi, joten jos ei muuten juuri hyviä rasvoja saa, on leivälle ehkä ihan fiksua sivellä sitä rasvaisempaa hyvää rasvaa. Suurin osa kuitenkin varmaan saa hyviä rasvoja muualtakin (ruokaan ja/tai salaatinkastikkeisiin lisätystä kasviöljystä, pähkinöistä, avokadoista, rasvaisesta kalasta...), ettei margariinia tarvitse popsia isoa satsia päivässä. Ja jos sitä hyvää rasvaa tulee vain siitä margariinista, niin ehkä kannattaisi lisätä ruokavalioon noita muitakin hyvän rasvan lähteitä. - skarppaaja
PAHA RASVA!!! VAROKAA PAHAA RASVAA!!! KOHTA SE HYÖKKÄÄ KIMPPUUSI JA TAPPAA SINUT, SE TULEE PAINAJAISIISI JA VÄIJYY JOKA NURKAN TAKANA!!! ;)
Koitapa vaikka valkosipulia ja krusifikseja jos auttaisi pahan rasvaan. Ei ole pahaa rasvaa eikä edes pahaa hiilaria on vain makro- ja mikroravinteita jotka vaikuttavat eri tavoin elimistössämme. Ottakaa jo hyvät ihmiset järki käteen! Jos joku on paha niin se on ihminen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sanna Marin kysyi hämmästyneenä: Onko Suomessa jäänmurtajia?
Nettilehden toimittaja kysyi Sanna Marinilta suoraan, että sovittiinko nuo jäänmurtajien kaupat jo 2019, jolloin Marin k744026- 1013555
SDP haluaa 40 000 nettomaahanmuuttajaa
SDP:n Suunnanmuutos-vaihtoehtobudjetissa, käy ilmi, että demarit itse asiassa vaativat räjähdysmäistä ”työperäisen” maah823378Mikä tuota vasemmistolaisista jankkaavaa vaivaa?
Pahasti on ihon alle, siis korvien väliin, päässeet kummittelemaan. Ei ole terveen ihmisen merkki jankata yhdestä asia382789- 1251673
Nyt meni lopulliset lämmöt.
Alan käyttäytymään yhtä kylmästi miehiä kohtaan kuin mua kohtaan on käyttäydytty ja vain käytetty viimeiset pari vuotta361536Sulla on avaimet ja keinot
Jos haluat jatkaa tutustumista. Itse olen niin jäässä etten pysty tekemään enää mitään. Pidempi keppi johon on helpompi191164Meitä ei tule
Koska periaatteemme ovat rakkautta vahvempia. Tämä on siis koettelemus, jonka tarkoitus on vahvistaa meitä yksilöinä 😌221134Orpo loukkaantui fasismiin viittaavasta sanavalinnasta
Mutta miksi loukkaantui? Orpohan on tehnyt yhteistyötä fasistien kanssa jo vuonna 2019, siis jo neljä vuotta ennen loukk141121Onko erityinen paikka jossa haluaisit nyt olla
Onko joku spesiaali lempipaikka missä mieluiten olisit?421120