1. laitatteko itse tehtyihin kasvis/peruna soseisiin rypsiöljyä tai jotain muuta öljyä?
2. minkä verran laitat ja laitetaanko öljy ennen pakastusta vai vasta kun ruoka sulatetaan?
3. miten muuten sulatatte pakastetut soseet? jääkaapissa, vesihauteessa vai mikrossa?
4.lämmitätköpakastetun soseen vesihauteessa vai mikrossa?
5. moni kuiselle laitat äljyä? heti 4kk?
sose+rypsiöljy
3
1037
Vastaukset
- Eveliina ja porkkana-allergiapienokaiset
Peruna tai bataattisoseisiin aavistuksen rypsi tai auringonkukkaöljyä koska lapsikin tarvitsee pehmeitä rasvoja ja onhan niitä lastenruokapurkeissakin. Kolmen päivän soseannokseen menee n. puoli teelusikallista. En perustele määrää mitenkään muuten kun että sitten sitä on, mutta ei hurjan paljoa. Lapseni kuitenkin syö joskus purkkiruokaakin. En ole ottanut paniikkia öljyn tarpeesta että onko sitä pakko laittaa yhtä hyvin voisin olla laittamattakin kyllä. En pakasta peruna tai bataattisosetta koskaan vaan teen n.2-3 päiväksi sitä etukäteen nyt 6kk ikäiselle lapselleni. Muita soseita (kukka- tai parsakaalia kesäkurpitsaa lihaa kanaa ym) on kuutioina pakkasessa joita heittelen sitten mukaan vaihdellen. Lisäkuutio yleensä sulaa kuumaan perunaan tai jos ei sulatan lisäkuutiot mikrossa ja sekoitan..
n.5kk ikäiselle aloitin pienen öljymäärän lisäämisen.
en tosiaan sitten perustele öljyä tai määrää oikein millään joten älä ota minusta mallia jos yhtään epäilyttää sitä alkaa lisäämään :) katson itse mallia muksun ruokavalioon valmispurkkien etiketeistä mutta teen itse paljon koska lapseni ei siedä porkkanaa ja sitä tunnetustikin on lähes kaikissa valmisruuissa. - äääättä
öljyä ei tarvi lisätä hyvin kasvavan vauvan ruokiin, vain jos painonnousussa on ongelmaa.
- ruoka-aineet
Lisätty öljyä ruokavalioon 8kk ikäisestä lähtien paino-ongelmien takia. Liian laiha poika meillä.
Olen tehnyt kaikki ruoat paitsi marjasoseet itse. Lihat/broilerit/kalat olen pakastanut pieniin pakastepusseihin yhden annoksen verran. Mikrossa olen sen sitten sulattanut. Esim porkkanasoseet, kukkakaalisoseet jne olen myös samallalailla pakastanus annospusseihin ja sulattanut mirkossa. Nykyään annokset sen verran suuria että keitän esim perunat,porkkanat kesäkurpitsat,makaroonit jne ja soseutan ne. Laitan jääkaappiin ja samaa sosetta voidaan syödä seuraavanakin päivänä. Ei tarvitse joka päivä keittää. Lihaa pakastan edelleen ja sulatan mikrossa. Tämä toiminu hyvin kun ei olla valmisruokia haluttu allergiaperheen takia käyttää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin
Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l3942842Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata762239Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?
Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.1121785Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f1921499- 771472
- 271447
- 1091445
Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva191323- 801287
Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois401256