Moi
Voisiko joku viisas kertoa, mitä keltuaiselle itseasiassa tapahtuu, kun se muuttaa väriä harmahtavaksi? Olen myös syönyt yhden keitetyn, jossa keltuaisen pinta oli ihan tumman sininen!? Jätin keltuaisen syömättä, kun oli niin epäilyttävä (oli keitetty edellisenä päivänä).
Kananmunista kysymys
6
1466
Vastaukset
- ...
Koetin etsiä jotakin tietoa asiasta, mutta ainoa mikä osui silmiin oli se, että jos munia on keitetty liian kauan (yli 8 minuuttia) keltuainen tummuu, ei tietysti heti mutta jäähtyessään.
Välillä olen huomannut itsekin sen, ei kovinkaan usein, yleensä ne ei kyllä tummu, mutta katsonkin kellosta, että keitän niitä n. 6-8 minuuttia.- Vanha kokki
Noillakin nimillä kutsutaan tuota keltuaisen tai ruskuaisen pinalle ilmestyvää vihertävän tummaa väripintaa.
Se ei ole millään tavoin epäterveellinen nautittavaksi, sillä kyse on vaarattomasta kemiallisesta reaktiosta joka syntyy vain, kuten edellä jo kerrottiin, pitkästä keittoajasta.
Valkuaisen rikkiyhdisteet reagoivat keltuaisen sisältämän raudan kanssa ja näin syntyy vihertävän värin aiheuttaja rautasulfidi.
Löysäksi keitettyyn kananmunaan ei tätä yhdistettä ennätä muodostua! - Keltuainen
Vanha kokki kirjoitti:
Noillakin nimillä kutsutaan tuota keltuaisen tai ruskuaisen pinalle ilmestyvää vihertävän tummaa väripintaa.
Se ei ole millään tavoin epäterveellinen nautittavaksi, sillä kyse on vaarattomasta kemiallisesta reaktiosta joka syntyy vain, kuten edellä jo kerrottiin, pitkästä keittoajasta.
Valkuaisen rikkiyhdisteet reagoivat keltuaisen sisältämän raudan kanssa ja näin syntyy vihertävän värin aiheuttaja rautasulfidi.
Löysäksi keitettyyn kananmunaan ei tätä yhdistettä ennätä muodostua!Kiitos vastauksesta!
- Teräsmuna
Vanha kokki kirjoitti:
Noillakin nimillä kutsutaan tuota keltuaisen tai ruskuaisen pinalle ilmestyvää vihertävän tummaa väripintaa.
Se ei ole millään tavoin epäterveellinen nautittavaksi, sillä kyse on vaarattomasta kemiallisesta reaktiosta joka syntyy vain, kuten edellä jo kerrottiin, pitkästä keittoajasta.
Valkuaisen rikkiyhdisteet reagoivat keltuaisen sisältämän raudan kanssa ja näin syntyy vihertävän värin aiheuttaja rautasulfidi.
Löysäksi keitettyyn kananmunaan ei tätä yhdistettä ennätä muodostua!Kiitos :) Tuli minullekin asia selväksi.
- sinisyys rikkiä
- munakas
Laita munat keiton jälkeen alle 4c asteiseen veteen ja anna jäähtyä,silloin loppuu munan kypsyminen.koska vesijohto vesi on lämpempää kuin 4 niin kannattaa laittaa kylmävesi kattila jäähtymään pakasteeseen niin saa kylmää vettä.Toki se on pieni vaiva jos näkee keltuaisen harmaan rengaan haitaksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 663215
Sinä saat minut kuohuksiin
Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai272273Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä681849Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t281735Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian161401- 281371
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni61266Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja291251Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101177Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu631167