Moi
Voisiko joku viisas kertoa, mitä keltuaiselle itseasiassa tapahtuu, kun se muuttaa väriä harmahtavaksi? Olen myös syönyt yhden keitetyn, jossa keltuaisen pinta oli ihan tumman sininen!? Jätin keltuaisen syömättä, kun oli niin epäilyttävä (oli keitetty edellisenä päivänä).
Kananmunista kysymys
6
1475
Vastaukset
- ...
Koetin etsiä jotakin tietoa asiasta, mutta ainoa mikä osui silmiin oli se, että jos munia on keitetty liian kauan (yli 8 minuuttia) keltuainen tummuu, ei tietysti heti mutta jäähtyessään.
Välillä olen huomannut itsekin sen, ei kovinkaan usein, yleensä ne ei kyllä tummu, mutta katsonkin kellosta, että keitän niitä n. 6-8 minuuttia.- Vanha kokki
Noillakin nimillä kutsutaan tuota keltuaisen tai ruskuaisen pinalle ilmestyvää vihertävän tummaa väripintaa.
Se ei ole millään tavoin epäterveellinen nautittavaksi, sillä kyse on vaarattomasta kemiallisesta reaktiosta joka syntyy vain, kuten edellä jo kerrottiin, pitkästä keittoajasta.
Valkuaisen rikkiyhdisteet reagoivat keltuaisen sisältämän raudan kanssa ja näin syntyy vihertävän värin aiheuttaja rautasulfidi.
Löysäksi keitettyyn kananmunaan ei tätä yhdistettä ennätä muodostua! - Keltuainen
Vanha kokki kirjoitti:
Noillakin nimillä kutsutaan tuota keltuaisen tai ruskuaisen pinalle ilmestyvää vihertävän tummaa väripintaa.
Se ei ole millään tavoin epäterveellinen nautittavaksi, sillä kyse on vaarattomasta kemiallisesta reaktiosta joka syntyy vain, kuten edellä jo kerrottiin, pitkästä keittoajasta.
Valkuaisen rikkiyhdisteet reagoivat keltuaisen sisältämän raudan kanssa ja näin syntyy vihertävän värin aiheuttaja rautasulfidi.
Löysäksi keitettyyn kananmunaan ei tätä yhdistettä ennätä muodostua!Kiitos vastauksesta!
- Teräsmuna
Vanha kokki kirjoitti:
Noillakin nimillä kutsutaan tuota keltuaisen tai ruskuaisen pinalle ilmestyvää vihertävän tummaa väripintaa.
Se ei ole millään tavoin epäterveellinen nautittavaksi, sillä kyse on vaarattomasta kemiallisesta reaktiosta joka syntyy vain, kuten edellä jo kerrottiin, pitkästä keittoajasta.
Valkuaisen rikkiyhdisteet reagoivat keltuaisen sisältämän raudan kanssa ja näin syntyy vihertävän värin aiheuttaja rautasulfidi.
Löysäksi keitettyyn kananmunaan ei tätä yhdistettä ennätä muodostua!Kiitos :) Tuli minullekin asia selväksi.
- sinisyys rikkiä
- munakas
Laita munat keiton jälkeen alle 4c asteiseen veteen ja anna jäähtyä,silloin loppuu munan kypsyminen.koska vesijohto vesi on lämpempää kuin 4 niin kannattaa laittaa kylmävesi kattila jäähtymään pakasteeseen niin saa kylmää vettä.Toki se on pieni vaiva jos näkee keltuaisen harmaan rengaan haitaksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 172453
- 441271
Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!
Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa70917Miten suomalaiset miehet
On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää137872- 45851
- 59817
- 42796
Eräs läheinen sanoi
Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.44765Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä
– On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe164742Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)
Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis130704