Mistä johtuu, että kaikki lihasäilykkeet maistuvat samalta? Siis olipa sikanautaa tai hirveä tai mitä vaan, niissä on sama perusmaku. Eli se on joku mauste tai säilöntäaine ilmeisesti? Mikähän se on, tietääkö joku?
Säilykeliha
13
4106
Vastaukset
- Vanha kokki
Kysymys. Toden totta näinhän asia tuppaa olemaan ja ainoastaan suolan määrä tuo vaihtelua tavallisten ja vähän erikoisempienkin lihasäilykkeiden makuun.
Olettaisin umpioinnin olevan ainakin osasyyllisenä, sillä säilykkeitähän voidaan valmistaa aivan ilman säilöntäaineitakin.
Mielenkiinnolla odotan myös jonkun asiasta perillä olevan selvitystä asiaan!
Hyvä kysymys!- turhuudenjumala
jota käyttävät kaikki suuremmat ja pienemmät purkkiruuan tekijät. yleinen valmispizzoissa, kaikki maistuu samalta, oli sitten jauheliha tai meetvurstipizza. taitaa kaikki karvakäpälät sujauttaa kebappinsakin samaa maustetta, kun kaikki on samaa sontaa... paitsi rautatienkasulla tampereella eräs libanonilainen herrasmies, joka tekee kebapin itse. jos satun olemaan liikenteessä ja iskee hiuko, poikkean kyllä sitä kautta kotiin... myös kufta on erinomaista...
- Vanha kokki
turhuudenjumala kirjoitti:
jota käyttävät kaikki suuremmat ja pienemmät purkkiruuan tekijät. yleinen valmispizzoissa, kaikki maistuu samalta, oli sitten jauheliha tai meetvurstipizza. taitaa kaikki karvakäpälät sujauttaa kebappinsakin samaa maustetta, kun kaikki on samaa sontaa... paitsi rautatienkasulla tampereella eräs libanonilainen herrasmies, joka tekee kebapin itse. jos satun olemaan liikenteessä ja iskee hiuko, poikkean kyllä sitä kautta kotiin... myös kufta on erinomaista...
Herättää vain oudoksuntaa, nimittäin se, että metsästyseurojenkin tekemät purkitetut riistalihat, joita he itse úmpioivat, maistuvat myös samalle kuin teolliset "nötkötit". Tuskinpa he kuitenkaan käyttävät samoja mausteita kuin laitokset, mitä luulet?
Tuon mausteen pitäisi sitten olla globaalisti sama, sillä lihasäilykkeissä on kaikkialla tuo samantapainen perusmaku, olipa säilyke amerikasta , tai amsterdamista.
Oletatko että tuo libanonilainen on ainoa joka kasaa keppinsä itse? Satakunnassakin on joitakin kavereita jotka rakentavat kebap-vartaansa itse ja erinomaisen maukkaita tekevätkin.
Siitä olen toki samaa mieltä, että nuo tehdastekoiset ovat silkkaa sontaa, olipa valmistaja mikä firma tahansa! - turhuudenjumala
Vanha kokki kirjoitti:
Herättää vain oudoksuntaa, nimittäin se, että metsästyseurojenkin tekemät purkitetut riistalihat, joita he itse úmpioivat, maistuvat myös samalle kuin teolliset "nötkötit". Tuskinpa he kuitenkaan käyttävät samoja mausteita kuin laitokset, mitä luulet?
Tuon mausteen pitäisi sitten olla globaalisti sama, sillä lihasäilykkeissä on kaikkialla tuo samantapainen perusmaku, olipa säilyke amerikasta , tai amsterdamista.
Oletatko että tuo libanonilainen on ainoa joka kasaa keppinsä itse? Satakunnassakin on joitakin kavereita jotka rakentavat kebap-vartaansa itse ja erinomaisen maukkaita tekevätkin.
Siitä olen toki samaa mieltä, että nuo tehdastekoiset ovat silkkaa sontaa, olipa valmistaja mikä firma tahansa!käytä samoja mausteita... mutta samalta tuntuu maistuvan. Tarkoitin lähinnä tampereen seutua, muista kaupungeista en osaa sanoa...
- huomannu
Olipa sitten kyseessä edullista nödeä tai premium riistasäilyke, niin ainoa eroavaisuus on hinta ja etiketin luomat mielikuvat. Vaan liekkö kuitenkin niin, että riistan sekaankin mätetään nautaa ja porsasta niin paljon, kuin luokittelu antaa myöten?
- hyh hyh
saa säilykkeet maistumaan samanlaiselta "oksennukselta".
Ns pienyrittäjien tuotteita ?
Niistä kyllä erottaa mikä liha on kyseessä.
Täälläpäin esim Karelian Lihajaloste tekee ja myy aivan herkullisia säilykkeitä, ja sinne voi viedä
myös omat lihat säilöttäväksi. Toinen on Pennan Liha, mutta en tiedä liekkö se enää toiminnassa.
Purkkihirvestä saa kyllä oikein hyvää "nötköttiä" näiltä penemmiltä yrittäjiltä.
Itsellä on kiintiö niiden osalta täysi - hirvenlihasäilykettä oli kotona ruokapöydässä joka päivä-
mutta nouseva sukupolvi tykkää ja onhan se myös terveellistäkin kun niihin ei käytetä kovin
paljoa E- sitä, E-tätä lisäaineita.- Vanha kokki
Useita lihasäilykkeitä, suurten ja ihan pientenkin purkittajien tekemiä, kotimaassa ja muualla, kaikissa on kuitenkin tuo sama perusmaku, joka ei johdu ainakaan natriumglutamaatista, sillä monet erämiesporukat eivät hyväksy sitä mausteekseen.
Veikkaan edelleenkin, että tuo umpioimisprosessi itsessään on tuon perusmaun aiheuttaja.
Makuerot ovat verrattain vähäisiä, maistelitpa sitten karhua, poroa tai hirveä, tavallisen sikanautapurkin ohella. Vanha kokki kirjoitti:
Useita lihasäilykkeitä, suurten ja ihan pientenkin purkittajien tekemiä, kotimaassa ja muualla, kaikissa on kuitenkin tuo sama perusmaku, joka ei johdu ainakaan natriumglutamaatista, sillä monet erämiesporukat eivät hyväksy sitä mausteekseen.
Veikkaan edelleenkin, että tuo umpioimisprosessi itsessään on tuon perusmaun aiheuttaja.
Makuerot ovat verrattain vähäisiä, maistelitpa sitten karhua, poroa tai hirveä, tavallisen sikanautapurkin ohella.Tosin aika harvoin tulee ostettua kaupasta muuten kun hätävaraksi pyttipannuun.
Osiko se menetelmä sitten se joka tasapäistää maut, en oikein tiedä.
No "meidän" säilykkeeseen on ainakin lapset olleet tyytyväisiä.
Yksi hyvä menetelmä tehdä on palvata itse; se vaan edellyttää että
omistat semmoisen saunan (ranta- tai savusauna) missä lihoja voi sitten
hitaasti kypsentää miedolla lämmöllä ja katajaa uunissa poltellen.
Aikaa viepää hommaa mutta hyvä tulee !- Vanha kokki
porkkanapää kirjoitti:
Tosin aika harvoin tulee ostettua kaupasta muuten kun hätävaraksi pyttipannuun.
Osiko se menetelmä sitten se joka tasapäistää maut, en oikein tiedä.
No "meidän" säilykkeeseen on ainakin lapset olleet tyytyväisiä.
Yksi hyvä menetelmä tehdä on palvata itse; se vaan edellyttää että
omistat semmoisen saunan (ranta- tai savusauna) missä lihoja voi sitten
hitaasti kypsentää miedolla lämmöllä ja katajaa uunissa poltellen.
Aikaa viepää hommaa mutta hyvä tulee !Vaan leppää ja mieluiten vielä kuorittua ja vieläpä harmaaleppää, se antaa miellyttävän pehmeän aromin. Kataja antaa kovan ja kitkerän maun.
Ei palvaamiseen välttämättä saunaa tarvita, vaikka se siihen tarkoitukseen hyvä onkin. Tuntuisi vain jotenkin "haljulta" laittaa sauna muutaman lihakilon takia lämpöiseksi, kas kun tuo palvaaminen ei ole ihan käden käänteessä valmista.
Minulla on pieni mökki sitä varten ja se toimii loistavasti, olipa kyseessä lampaanviulu, kinkku tai kala.
Mökkini on todellakin pienempi kuin leikkimökki, mutta palvaamiseen ja savustamiseen yleensäkin aivan pistämätön.
Tuo säilykelihan perusmaku on kyllä mielenkiintoinen aihe, täytynee joltain teknokraatilta udella siihen syytä. Vanha kokki kirjoitti:
Vaan leppää ja mieluiten vielä kuorittua ja vieläpä harmaaleppää, se antaa miellyttävän pehmeän aromin. Kataja antaa kovan ja kitkerän maun.
Ei palvaamiseen välttämättä saunaa tarvita, vaikka se siihen tarkoitukseen hyvä onkin. Tuntuisi vain jotenkin "haljulta" laittaa sauna muutaman lihakilon takia lämpöiseksi, kas kun tuo palvaaminen ei ole ihan käden käänteessä valmista.
Minulla on pieni mökki sitä varten ja se toimii loistavasti, olipa kyseessä lampaanviulu, kinkku tai kala.
Mökkini on todellakin pienempi kuin leikkimökki, mutta palvaamiseen ja savustamiseen yleensäkin aivan pistämätön.
Tuo säilykelihan perusmaku on kyllä mielenkiintoinen aihe, täytynee joltain teknokraatilta udella siihen syytä.Tulee tuollakin menetelmällä, leppä voikin toimia ihan yhtä mainiosti.
Meillä kotona (siis kotipaikalla) on tehty ne rantasaunassa, mutta sillä systeemillä
että siellä sitten on omat ja myös naapureiden lihat ja lämmityksestä huolehditaan
porukalla. Ei sitä nyt suinkaan muutaman kilon takia kannatakkaan lämmittää !
Ihan mukava ja myös sosiaalinen tapahtuma näin syksyisin varsinkin, kun sitä
hirveä tuppaa tulemaan vähän joka tuutista :o)- lihaa
porkkanapää kirjoitti:
Tulee tuollakin menetelmällä, leppä voikin toimia ihan yhtä mainiosti.
Meillä kotona (siis kotipaikalla) on tehty ne rantasaunassa, mutta sillä systeemillä
että siellä sitten on omat ja myös naapureiden lihat ja lämmityksestä huolehditaan
porukalla. Ei sitä nyt suinkaan muutaman kilon takia kannatakkaan lämmittää !
Ihan mukava ja myös sosiaalinen tapahtuma näin syksyisin varsinkin, kun sitä
hirveä tuppaa tulemaan vähän joka tuutista :o)Lähdettiimpä äijäporukalla pyhäinpäivän viikonlopuksi mökkireissulle, vähän kalastusta ja saunomista ja ylipäätään rentoutumaan. Koska mökin olot olivat hieman alkeelliset, ei sähköä mutta puuhella ja kaasulevy, täytyi eväspuolikin suunnitella sen mukaan. Lidl kaupasta haettiin mukaan purkkiruokaa ja juomaa, juomathan oli kaikille tuttuja mutta silmiin sattui sianlihasäilykepurkkeja joita ei oltu ennen maistettukaan 300g purkki saksalais-sikaa ja 500g gulassia, myös germaanimaasta. Hämmästys oli melkoinen silloin, kun purkkeja alettiin ruoaksi laittaa, sikasäilyke oli samanlaista kuin suomessa 30- 40 vuotta sitten, täyttä lihaa omassa liemessään, rasvaa tuskin nimeksi ja maku varsin mainio, gulassipurkissa muhkeita täyslihapaloja ruskeassakastikkeessa maku ei aivan "gurmeeta" mutta hyvinkin syötävää, kaikenkaikkiaan hintansa väärttiä tavaraa.Saisivat suomalaispurkittajat ottaa oppia miten sikaa säilötään. Voin hyvin kuvitella jonkun pienpurkittajan pääsevän samaan laatuun, mutta ei varmaankaan tuohon hintaan ja onkin varmaa että haen mökkivarastoon näitä purkkeja riittävän määrän, toki kotiinkin kannattaa ostaa jokunen pika-ateriaa varten. Kotimaista "lihatahnaa" en kyllä kuunaan enää suuhuni laita, oli sen verran makueroa tuotteissa.
- TomasTorakka
lihaa kirjoitti:
Lähdettiimpä äijäporukalla pyhäinpäivän viikonlopuksi mökkireissulle, vähän kalastusta ja saunomista ja ylipäätään rentoutumaan. Koska mökin olot olivat hieman alkeelliset, ei sähköä mutta puuhella ja kaasulevy, täytyi eväspuolikin suunnitella sen mukaan. Lidl kaupasta haettiin mukaan purkkiruokaa ja juomaa, juomathan oli kaikille tuttuja mutta silmiin sattui sianlihasäilykepurkkeja joita ei oltu ennen maistettukaan 300g purkki saksalais-sikaa ja 500g gulassia, myös germaanimaasta. Hämmästys oli melkoinen silloin, kun purkkeja alettiin ruoaksi laittaa, sikasäilyke oli samanlaista kuin suomessa 30- 40 vuotta sitten, täyttä lihaa omassa liemessään, rasvaa tuskin nimeksi ja maku varsin mainio, gulassipurkissa muhkeita täyslihapaloja ruskeassakastikkeessa maku ei aivan "gurmeeta" mutta hyvinkin syötävää, kaikenkaikkiaan hintansa väärttiä tavaraa.Saisivat suomalaispurkittajat ottaa oppia miten sikaa säilötään. Voin hyvin kuvitella jonkun pienpurkittajan pääsevän samaan laatuun, mutta ei varmaankaan tuohon hintaan ja onkin varmaa että haen mökkivarastoon näitä purkkeja riittävän määrän, toki kotiinkin kannattaa ostaa jokunen pika-ateriaa varten. Kotimaista "lihatahnaa" en kyllä kuunaan enää suuhuni laita, oli sen verran makueroa tuotteissa.
ehottomasti kyllä samaa mieltä edellisen kanssa! lidlin säilykeliha on halpaa ja hyvää ja voi käyttää oikeestaan missä vaan. rasvaa ei purkkiin taho millään mahtua kun nii "lihaisaa" tavaraa. olikohan siinä nyt 87% lihaa. kyseinen 340g purkki maksaa sen 1.59e eli halvalla pääseepi. ite ostin kotivarastoon muutaman lavallisen pahan päivän ja yhteiskunnan kaatumisen varalle;)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 455851
- 485356
- 483728
- 143675
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise963376- 313136
- 592894
- 582746
- 532400
- 381854