Oikea köyhän pizzaohje:

pizzapuristi

5 dl jauhoja
kuivahiivaa
2 dl vettä
ripaus suolaa ja sokeria

Täyte:
Tölkitettyjä luumutomaatteja maustettuna suolalla ja mustapippurilla ja tuoretta mozzarellaa (yksi pallo)


Valmistus:

-Sekoita taikina-ainekset, kauli pohjasta ohut ja esipaista se uunissa (koska uunissasi ei tietenkään lämpö riitä).


-Laita luumutomaatit kulhoon, puristele vähän ja lisää suola ja pippuri

-Levitä esipaistetulle pohjalle ja revi mozzarellaa päälle. Sitten uuniin.

-Ota uunista pois heti kun mozzarella on sulanut, älä annan sen tulla kellertäväksi.

Siinä on oikea ja autenttinen pizzaresepti joka ei todellakaan maksa paljon.



Tuoretta mozzarellaa yksi pallo.

Siinä on suht halpa oikea pizza

6

1147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokki 62

      ilman kuin tyytyä korvikkeeseen - mihin unohtui öljy pohjasta sekä päältä?

      Perustaikinaan ei kuulu kovin montaa ainetta. Hienoja vehnäjauhoja, vettä, hiivaa ja oliiviöljyä. Perus lätyn saa kasattua pohjan päälle maun mukaan, alle tomaattikastiketta ja juustoa, päälle mitä kaapista löytyy - ei ole vaikeaa - lopuksi muutaman tippa hyvää oliiviöljyä ja basilikaa sekä oreganoa (kuivattukin käy). Älä esipaista pohjaa, ei hyvä. Pelti kuumaan uuniin ja lätty leivinpaperille ja kun pelti on lämmennyt tarpeeksi lätty leivinpapereineen pellille (pizzakivi on jo ylellisyyttä, toki sellainen löytyy kotoa, kiven kanssa ei tarvitse käyttää mitään papereita).

      Keskiverto lätty paistuu pellillä noin 7-8 min ja kivellä noin 5min.

      Ei ole vaikeaa eikä kallista - mutta silti hyvää....

      • Kumpikin ohje lienee parempi: taikinaan kannattaa kyllä laittaa loraus öljyä - maistuu hyvälle ja samoin valmiin pizzan päälle toinen mokoma. Sokeri on hyvä lisä, koska silloin hiiva toimii hyvin.

        Nuo ensimmäisen ohjeen päälliset - tomaatti ja mozzarella - ovat mainiot pizzanpäälliset. Pizza ei välttämättä kaipaa mitään tomaattikastiketta eikä ainakaan kerrosta juustoa päälleen. Käsin revitty mozzarella on ehdoton pizzanpäällys riittävän neutraalina juustona - ja riittävä.

        Toisessa reseptissä on esipaistettu pohja ennen päällysteiden lisäystä, mikä on ihan oikein silloin kun päälle tulee paljon nestettä sisältävää tavaraa - kuten tässä kirsikkatomaatteja. Tällöin pohja ei vety vaan jää rapeaksi ja reunat saattavat myös nousta kivasti kuprulle ja jäädä rapeiksi. Ja kun tässä tapauksessa päällykset vain nopeasti kuumennetaan uunissa voidaan myös käyttää tuoreita yrttejä kuten basilikaa ja oreganoa ilman, että maku ja näkö kärsisivät liikoja.

        Jos halutaan tällainen ns. perinnepizza, jossa pääosassa on pizzaleipä eikä niinkään päällykset, on tärkeää, että kaikki ainesosat erottuvat selvästi toisistaan eikä niistä tule yhtä puuroa kuten pizzerioitten normipizzat Suomessa ovat. Siksi tuoreitten aineitten tulisi erottua myös maullaan ja tuoreudellaan pizzassa.

        Napolin pizzoissa päällykset lisätään joskus jopa kahdessa osassa: täydellisen pohjan päälle lisätään ensin kuumennettavat aineet, kuumennetaan ja näiden päälle ennen tarjolle tuontia tuoreet yrtit tai muu senkaltainen tavara. Näitä viimeisiä aineita ei edes välttämättä aina kuumenneta, jota maku ja näkö ei kärsisi. Tällaisia eineita on esimerkiksi ruccola pizzassa.


      • köyhälle
        crudo kirjoitti:

        Kumpikin ohje lienee parempi: taikinaan kannattaa kyllä laittaa loraus öljyä - maistuu hyvälle ja samoin valmiin pizzan päälle toinen mokoma. Sokeri on hyvä lisä, koska silloin hiiva toimii hyvin.

        Nuo ensimmäisen ohjeen päälliset - tomaatti ja mozzarella - ovat mainiot pizzanpäälliset. Pizza ei välttämättä kaipaa mitään tomaattikastiketta eikä ainakaan kerrosta juustoa päälleen. Käsin revitty mozzarella on ehdoton pizzanpäällys riittävän neutraalina juustona - ja riittävä.

        Toisessa reseptissä on esipaistettu pohja ennen päällysteiden lisäystä, mikä on ihan oikein silloin kun päälle tulee paljon nestettä sisältävää tavaraa - kuten tässä kirsikkatomaatteja. Tällöin pohja ei vety vaan jää rapeaksi ja reunat saattavat myös nousta kivasti kuprulle ja jäädä rapeiksi. Ja kun tässä tapauksessa päällykset vain nopeasti kuumennetaan uunissa voidaan myös käyttää tuoreita yrttejä kuten basilikaa ja oreganoa ilman, että maku ja näkö kärsisivät liikoja.

        Jos halutaan tällainen ns. perinnepizza, jossa pääosassa on pizzaleipä eikä niinkään päällykset, on tärkeää, että kaikki ainesosat erottuvat selvästi toisistaan eikä niistä tule yhtä puuroa kuten pizzerioitten normipizzat Suomessa ovat. Siksi tuoreitten aineitten tulisi erottua myös maullaan ja tuoreudellaan pizzassa.

        Napolin pizzoissa päällykset lisätään joskus jopa kahdessa osassa: täydellisen pohjan päälle lisätään ensin kuumennettavat aineet, kuumennetaan ja näiden päälle ennen tarjolle tuontia tuoreet yrtit tai muu senkaltainen tavara. Näitä viimeisiä aineita ei edes välttämättä aina kuumenneta, jota maku ja näkö ei kärsisi. Tällaisia eineita on esimerkiksi ruccola pizzassa.

        Kaupan basilika kannattaa laittaa multaan kukkaruukkuun jolloin se kasvaa isommaksi, aika nopeasti jo metrin korkuiseksi pensaaksi josta tuoreita lehtiä tulee niin paljon että vaikka joka päivä voi tehdä paljon pizzaa ja välillä pestoakin. Olennainen ainesosa tomaatin ja mozzarellan lisäksi.


    • 11+16=?

      Mozzarella ei kuulu köyhäilyyn.

    • P.Diddy; Puff daddy

      Mozzarellaa ja kaikkea..

      Oikea "köyhän miehen pitsa" on vain pala kuivahtunutta leipää, joka voidellaan ketsupilla. Päälle pari siivua jotain peruspaskaa juustoa (tyyliin Edam) : D Silvu plee!

      • Italiassa on käsite nimeltään "köyhä keittiö", mikä tarkoituksena on tehdä mahdollisimman vähistä ja jokapäiväisistä aineista mahdollisimman hyvää ruokaa. Se, joka pystyy tähän on ennenpitkää rikas.

        Tuolla sinun tavallasi valmistuu huonoa ruokaa, joka kuitenkin maksaa ainakin jotain ja sen tekijä pysyy aina köyhänä - maallisesti, taidollisesti ja henkisesti. Siihen ei taitoa tarvita - cuccina poveraan kylläkin.

        Siinä se ero.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      3
      2718
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      158
      1341
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1165
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1028
    5. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      207
      1000
    6. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      18
      996
    7. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    8. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      42
      899
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      885
    10. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      875
    Aihe