Todisteet eivät riitä skeptikoille

Nefilim

On kyse mistä tahansa ilmiöstä, joka rikkoo tai häiritsee skeptikon jämähtänyttä maailmankuvaa, niin mitkään todisteet eivät riitä skeptikolle.
- Jos skeptikko näkee ufon, se on hallusinaatio
- Jos skeptikko näkee 1000 ihmisen kanssa ufon, se on joukkohallusinaatio tai massapsykoosi

Skeptikon oma aistien kieltäminen menee naurettavuuteen asti. Empiirikkohan uskoo omiin fyysiin aisteihinsa, mutta skeptikko ei usko niihinkään, vaan kyse on aina aistiharhasta.

Skeptikon maailmankuva on rajoittunut, sulkeutunut ja ahdasmielinen. Skeptikko on näsäviisas, pseudotieteellinen huuhaa-ihminen joka uskoo koulutieteeseen kuin uskontoon. Tiede on skeptikon uskonto ja yleensä asiat nähdään mustavalkoisesti.
Kyseessä on tuntemattoman pelko, joka viedään lapsellisuuteen asti.

3

558

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikea skeptikko

      Mielestäni siitä voidaan edelleen olla montaa mieltä onko maapallon ulkopuolellä elämää. Epäily ei minua ole koskaan ateisteissa/skeptikoissa vaivannut vaan se että monilla ateisteilla on tarve syyttää UFO-uskovaisia paranoideiksi. Monet skepsiksen äänitorvet ovat huudelleet ufo-uskoville näiden olevan mielisairaita (paranoia) ja muuta ikävää. Se on aika vakava syytös ja osoittaa että tuollainen ateisti/skeptikko haluaa käyttää psykiatriaa vainoamisen välineenä.

      En tosin mielelläni kutsu tuollaisia ihmisiä skeptikoiksi, koska epäilevä perusasenne on hyvä tapa kohdata maailmaa. En myöskään usko että aito skeptikko lähtisi mukaan mielipidevainoon. Ateisteja, kommunisteja, keitä lie ovat nuo olleet jotka ufo-uskovaisia paranoideiksi syyttelevät (ja pakkohoitokin on sielä taustalla kummittelemassa)

      PS. Itse en omaa ufo-uskoa, mutta en kyllä poissulje tuollaista mahdollisuutta

      Ps.2 Olen skeptikko

      • Nefilim

        Juuri niin, tuota tarkoitin. Epäilevä asenne on juuri oikea, kun käytetään tervettä järkeä. Itsekään en ole nähnyt kattavia todisteita esim. Ufo- tai aaveilmiöstä, mutta en poisuljekaan niiden mahdollisuutta. Skeptisyyttä tarvitaan ilman muuta, jotta se suuriin taikausko saadan pois suljettua.

        Arvostan näkemystäsi, vaikka uskonkin yliluonnolliseen. En taikauskoon.
        Näkemykseni perustan lukemaani kirjallisuuteen, jota en voi lähteä erittelemään, koska lähdeteoksia en pysty määrittelemään.


    • Arrakis

      Ihmisellä on aivot jotta hän ajattelisi, aistit jotta hän saisi tietoa maailmasta, jalat jotta kykenisi liikkumaan ja kädet jotta hän pystyisi tekemään työtä. Itsekin olen pannut merkille monien skeptikoiden tavan kiistää aistien antama kuva maailmasta.

      Jos ihminen näkee kummituksen, skeptikko väittää heti ettei niitä ole olemassa. Jos hän näkee ufon, niin sama juttu tai kun joku väittää kärsivänsä sähköallegiasta, niin sketikko väittää että hän on luulotautinen (tieteellinen näyttö kun puuttuu). Silti tiede on empiiristä (eikä rationaalista tiedettä voikaan olle olemassa, se kun tekisi ihmisestä yliaistilliseen tietoon uskovan ihmisen). Tieteenkin pitää siis aina perustua viimekädessä aistien antamaan tietoon - näin on aina, muu olisi oikeastaan hulluutta. Ihmettelenkin aina toisinaan skeptikoiden yliluonnolliselta vaikuttavaa kykyä erottaa hallusionaatiot todesta.

      Jos joskus näkisin UFON laskeutuvan takapihalleni, niin ei kait minulla rationaalisena ihmisenä olisi oikein muuta vaihtoehtoa kuin uskoa sen olevan totta, vai pitäisikö minun heti uskoa se harhanäyksi luottaen vahvasti skeptikon intuitioon - tämä ei voi pitää paikkaansa!

      PS. kun aikoinaan maailmankuulu illusionisti Uri Geller esiintyi Suomessa ja teki kuuluisan lusikan taivuttamistemppunsa, niin suomalaiset skeptikot vauhkoontuivat aivan villeiksi tehden itsensä vähän naurunalaisiksi, kun ottivat esiintyvän taiteilijan taikatemput vähän liian tosissaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2530
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      893
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe