Kuinka laskea kalorit?

laihtuminen käynniss

Kaikissa kaloritaulukoissa on että se ja se pitää sisällään niin ja niin paljon kaloreita.

Paljonko painaa esimerkiksi ruisleipa, esimerkiksi reissumiehen puolikas? Entä yksi juustoviipale?

Aloitin elämän muutoksen viikon rasvanpoltto keitolla. Nesteet kaikkosi ja painoa putosi 6 kiloa. Nyt syön kevyesti ja ajan 10 kilometriä kuntopyörää päivässä. Ongelma on, että en osaa arvoida, paljonko voi syödä jotkain, kun mitään ruokavaakaa ei ole.

Olo on muuten törkeän hyvä nyt.

7

1796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Panhandle

      Kunnollinen talousvaaka maksaa pari-kolmekymppiä. Miksi et investoisi vaakaan, jos kerran sellaista tarvitset? Muuten on aika hankala tietää, paljonko mikin ruokamäärä painaa. Osan voi tietysti arvioida, esimerkiksi leipäpaketissa on aina mainittu paino, ja sitten vain lasket, kuinka monta palaa siinä on (tai kuinka monta palaa paketista tulee, kun leikkaat leivän viipaleiksi). Juusto on heti ongelma, ellet osta älyttömän epäekologisia yksittäispakattuja valmiita viipaleita.

      Kalorien tarkka laskeminen ei ole tarpeen, ainakaan sen jälkeen, kun opit noin suurin piirtein, missä ruoka-aineissa on paljon ja missä vähän energiaa.

      • Vapaalla tyylillä

        Kannattaa katsella kaloritaulukoista, että missä tuotteissa on paljon kaloreita ja missä vähän. Kun syö itsensä kylläiseksi nauttien pääasiassa niitä, missä on vähän kaloreita, ja niiden kera vain ihan vähän niitä, missä on paljon kaloreita, niin lopputulos on varmasti hyvä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että syöt paljon vihanneksia ja täysjyvätuotteita, mutta sokeria ja rasvaa sisältäviä tuotteita vain vähän.

        Lautasmalli on hyvä apu: Puolet lautasesta kypsentämättömiä tai ilman rasvaa tai vähässä rasvassa kypsennettyjä kasviksia (esim. hyörytettyjä tai uunipadassa kypsennettyjä. Yksi neljäsosa kalaa tai vähärasvaista lihaa tai kanaa. Yksi neljäsosa täysjyväriisiä/-pastaa tai perunoita. Kun lautanen on tarpeeksi pieni, et mätä sitä kukkuroilleen, etkä santsaa, niin ei pitäisi tulla syötyä liikaa.

        Sellaiseen laihdutustapaan ei kannata ryhtyä, että söisi epäterveellisiä runsaskalorisia tuotteita niin, etteivät tavoitekalorit ylittyisi, ja sitten kärsisi nälkää loput ajasta. Harvalla nimittäin riittää itsekuri moiseen, vaan tulee kuitenkin syötyä jotain kun nälkä alkaa kurnia. Ainut toimiva tapa laihtua on mielestäni täyttää vatsansa terveellisellä vähäkalorisella ruoalla ja syödä herkkuja vain kohtuudella.


    • muutos on hyvästä

      http://kalorilaskuri.fi/ravintosisalto
      Tuolta löydät hyvän klarorilaskurin, vielä ilmainen ja annoskoot mukana, ja itselle ei ole vielä tullut ruoka-ainetta vastaan, jota sieltä ei löydy.

    • Pasi k

      Ei kaloreiden laskeminen laihduta. Se mitä syöt tai et syö laihduttaa. Ja terveellinen ulkona liikkuminen.

      • vai eikö

        jos esimerkiksi minä kulutan 3200 kaloria päivässä. Syön rasvaisen pitsän 1200 kaloria ja muuten vihanneksiä ym, niin että kalorit jää 1500. Enkä muka sitten laihdu????


      • Vaan..
        vai eikö kirjoitti:

        jos esimerkiksi minä kulutan 3200 kaloria päivässä. Syön rasvaisen pitsän 1200 kaloria ja muuten vihanneksiä ym, niin että kalorit jää 1500. Enkä muka sitten laihdu????

        Kalori vaje se on mikä laihduttaa olitpa millä ruokavaliolla tahansa. Se on sitten mieltymyksistä kiinni mistä ne kalorit ottaa, vaikka söisit pelkkiä hillomunkkeja riittävällä kalorivajeella niin laihdut (mitään järkeä ei kylläkään ole syödä yksipuolisesti). . 1000 kaloriakin kun pidät päivittäin vajausta niin tuloksia näkyy.


      • no joo joo
        Vaan.. kirjoitti:

        Kalori vaje se on mikä laihduttaa olitpa millä ruokavaliolla tahansa. Se on sitten mieltymyksistä kiinni mistä ne kalorit ottaa, vaikka söisit pelkkiä hillomunkkeja riittävällä kalorivajeella niin laihdut (mitään järkeä ei kylläkään ole syödä yksipuolisesti). . 1000 kaloriakin kun pidät päivittäin vajausta niin tuloksia näkyy.

        Niin, kyllähän se tietysti laihduttaa söit mitä tahansa, jos jää kalorivajetta. Mitään järkeä ei ole laihduttaa niin, että ei saa tarpeeksi proteiinia, koska silloin menetetään painoa lihaksista eikä pääasiassa läskistä, josta on tarkoitus päästä eroon.

        Turhaa 1000 kalorin vajeen pito. Kyllä se 500 kcal pitäisi riittää (sillä pitäisi laihtua n. 0,5 kg viikossa). Silloin ei tarvitse elää niin kituudieetillä (varsinkin, jos liikunta kuuluu elämäntapaan melkein päivittäin) ja todennäköisesti tulokset ovat pysyvämpiä kuin 1000 kalorin vajeella eläville kitudieettajille..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2575
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1645
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 83
      1512
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      113
      1398
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe