LANTTUKUKKO

namia varmaan

Osaisiko kukaan kertoa hyvän Lanttukukon ohjeen.
Kiitos etukäteen.

6

1959

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lieneekö tällaiselle perinneruoalle monia ohjeita olemassa - ruistaikinakuori, sisälle lanttua ja lihaa, suolaa ja eiköhän se ole siinä?

      Tarkemmat ohjeet vaikka seuraavasta linkistä

      http://www.kookas.fi/articles/read/803

      • Unohdin korostaa tuon jälkihaudutuksen merkitystä - vasta sillä saadaan kuori pehmeäksi ja syötäväksi. Entiset uunit hoitivat lämmön pudotessa tuon jälkihaudutuksen, mutta nykyiset sähköuunithan eivät siihen oikein pysty. Siksi kääräise kukko sanomalehtiin, folioihin tai mihin vain sopivaan, koko komeus vaikka vanhaan kummisaappaaseen ja sadetakki vielä ympärille.

        Kyllä kuori näinkin pehmenee.


      • Vanha kokki
        crudo kirjoitti:

        Unohdin korostaa tuon jälkihaudutuksen merkitystä - vasta sillä saadaan kuori pehmeäksi ja syötäväksi. Entiset uunit hoitivat lämmön pudotessa tuon jälkihaudutuksen, mutta nykyiset sähköuunithan eivät siihen oikein pysty. Siksi kääräise kukko sanomalehtiin, folioihin tai mihin vain sopivaan, koko komeus vaikka vanhaan kummisaappaaseen ja sadetakki vielä ympärille.

        Kyllä kuori näinkin pehmenee.

        Ainakin minä kääräisen tai vähintään peitän liinasella uunista otetun ja voisulalla sivellyn kukon.
        Vaikka tuo lämpö puu-uunissa hiljalleen laskeekin, niin kyllä kukon kuori silti tuppaa kovettumaan, kostuttavista sivelyistä huolimatta, ellei sitä jotenkin suojaa.
        Joskus kääräisen miltei valmiin kukon alumiinifolioon ja jatkan sitten hauduttamista uunissa.
        Tämä nyt lähinnä koskee tekemiäni muikkukukkoja.
        Kuten edellä olevassa kirjoituksessa korostettiin jälkihaudutusta, se pätee myös kalakukkoihin, jos aikoo kukon kuortakin nauttia.


    • tiedä ...

      ... mikä sinusta on "hyvä kukko", niin annampa ohjee siihen mikä on MINUSTA hyvän kukon tunnusmerkki:
      EI HIIVAA
      EI SOKERIA
      EI VEHNÄJAUHOJA
      EI HAUDUTUSTA MUOVISSA - pyyhkeeseen voi kääriä

      ruisjauho, suola, vesi
      sianliha (kylki - voi olla kevyyesti suolattu)
      lanttu
      (ainakaan taikinan suolassa ei pihistellä - kunnon kukko on "pikkusuolanen" ei nykyajan terveysherkku

      uuniin ensin täysi tehoja sitten ensin nopeammin ja sitten pikkuhiljaa vähennetään lämpöä - lopulta haudutellaan n. 75 asteessa
      Aikaa uunissa kuluu yhteensä helposti 6 tuntiakin.

      HYVÄÄ on , pikkusen tuppaa pierettämään, MUTTA MITÄ SIITÄ ilmaahan täällä riittää.

      • Vanha kokki

        Noilla neuvoilla syntyy minunkin mieleiseni kukko ja lanttu on totta tosiaan erinomainen pierunjuuri!
        Tosin suolan kanssa olen vähän varovainen ihan vain omista syistäni.


    • Paavo.Olavi

      Kiehauta lanttuja n.1cm siivuina minkä ajatteles tarvitsevas. Anna jäähtyä. Murjase taikina,Vettä,kohokeaine,ruisjauho(riihiruisjauho),1/3 ruissihtijauho (tai vehnäjauho).Alusta taikina,paa vähä öljyä. Anna vähän kohota. Jaa taikna kahtia ja kaulitse ensin toinen puoli. Laita siirappia pohjalle.
      Sitten keittämäsi lantut. Muista ripotella suola aina kerroksittain. Ja sitten päälimäises sianliha(mieluumin vähän läskistä(lapaa tai etuselkää) en tiedä nykyisin niitä nimiä. Liha kuin liha. Kääntele sitten aluskuoresta reunat ylös. Laita päälyskuori. Sit ota lasillinen vettä ja rupee hioramaan,meinaan sitä kukkoo. Kun oot suana tarpees silleen,laita uuiin kuorutumaan250C.Sulje folio kukon ympärille ja laita uuniin 3-5 tuntiin en tiiä oikeeta lämpöö(teen puu uunissa) Ehkä 150-170C. Sitten uunista pois ja pari pyyhettä päälle hautumaan.2-3tuntia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      82
      7076
    2. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      26
      7043
    3. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      106
      6143
    4. Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä

      Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?
      Maailman menoa
      45
      5394
    5. Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?

      Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik
      Maailman menoa
      84
      5228
    6. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      60
      5163
    7. Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?

      Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus
      Maailman menoa
      40
      5088
    8. Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi

      Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset
      Maailman menoa
      27
      4575
    9. Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä

      "Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv
      Maailman menoa
      16
      3447
    10. Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto

      vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html
      Maailman menoa
      300
      3370
    Aihe