Lähes joka kaupassa on tuote, joka ei ole saanut sille kuuluvaa arvostusta: broilerinmaksa. Se löytyy yleensä pakastettuna ja siitä saa monta eri ruokaa - paté, lähes ankanmaksan veroinen, kastikkeet, suuruksena erilaisiin patoihin jne. Tuote on lähes ilmainen.
Tässä eräs versio. Sopii vaikka pastan kanssa - älä ole ennakkoluuloinen tämän suhteen; uskon että ihastut.
200 gr broilerinmaksaa - yleensä pakasteena, sulata hitaasti ja valuta hyvin
paketti pekonia
rasia tuoreita herkkusieniä tai siitakkeita - tai miksei omasta kaapistakin itse keräämiä sieniä
sipuli - hienoksi suikaloitu
valkosipulinkynsi - murskattu
persiljaa - hienonnettuna
ruohosipulia - vielä löytyy kaupasta, hienonna hyvin pieneksi
1 dl kanalientä - fondia ja vettä
voita nokare
Paloittele sulanut ja valutettu maksa, pieni pekoni. Ruskista pekonia tovi kasarissa, lisää sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää vähän lämpöä ja lisää pannulle sienet ja nokare voita. Kuullottele sekoitusta ja lisää hienonnettu persilja ja kanaliemi. Lisää vähän suolaa ja pippuria, tarkista maku. Hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, jotta se kiehuisi vähän kasaan.
Lisää toiseen pannuun vähän voita ja paista maksanpaloja voissa sekoitellen välillä. Paistoaika ei saa ylittää viittä minuuttia - pienempikin paisto sallitaan. Lisää palat sieni-pekonikastikkeeseen, joka on jo vähän kiehunut kokoon tällä välin. Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli.
Kumoa tällä välin keittämäsi pasta vadille ja kastike pastan päälle. Raasti kaiken päälle vaikka parmesaania, jos haluat.
Broilerinmaksa
2
2537
Vastaukset
Kiitokset kun taas lisäsit yhden ruokalajin tulevan viikon listaan, tätä on tullut joskus
tehtyä, mutta nyt ei aikoihin, ja hyvää tämä on kyllä.
Ripauksen rouhitua mustapippuria olen vielä laittanut ja myös lorauksen kuohukermaa taikka
pari rkl smetanaa joukkoon.
Njam.
Ja- kuten sanoit niin eihän se maksa maksa (heh!) juuri mitään :o)
Broileriruoista puheen ollen; koevoileipäkakku mehevöityy jääkaapissa, siis kana- sellainen.
En tiedä onko petojen sukua eli susi jo syntyessään mutta kokeillaan...
Aito venäjän mamman leipoma hiivavuokaleipä
-viipalidaan ja kostutetaan kanaliemellä
Joka toiseen väliin:
kypsästä broilerista tehtyä hakkelusta
paprikaa hienonnettuna (punainen ja keltainen)
tuorejuustoa ,pippuria ja suolaa
pari-kolme rkl venäläistä hienonnettua maustekurkkua
ja joka toiseen:
maalaismaksamakkaraa ohennettuna kermalla ja 2-3 rkl konjakkia
sulatejuustoa (olympia)
silputtua persiljaa
kasataan asianmukaisesti yöksi painon alle viileään,
kuorrutus sulatejuusto american valkosipuli dressingillä,
koristeeksi broilerinleikettä, kiiviä, pisaratomattia ja persiljaa.
Kerron sitten kuinka kävi, makuraati kokoontuu aamusta päivin :o))- jouluksi
Hakaniemen hallista Kalliolta myös kivipiiraa ! http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/111140/BROILERINMAKSA KASTIKE
ja tässä tuo maksapatee
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun614348KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar1433087Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo472398Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?
Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?462323- 971961
- 241883
- 281596
- 221574
- 1491402
- 341233