Jogurtin ja piimän ero?

Maitoparta.

Vaimo keksi äsken kysyä vaikean kysymyksen, mitä en ollut koskaan tullut ajatelleeksi. Eli tietääkö joku, mitä eroa on jogurtilla ja piimällä? Onko ne hapatettu eri bakteerilla vai mikä niiden perimmäinen ero on maun lisäksi?

Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

9

5704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hapanta

      Jos tiedät mikä ero on sukilla ja jalkaräteillä niin se ei liity mitenkään kysymykseesi. Jogurttihan on ikäänkuin maustettua piimää, piimä kylläkin parempaa, sitä valmistetaan erilaisissa tehtaissa eri menetelmillä mitä asiantuntijana en tässä tapauksessa voi kertoa (liikesalaisuus). Mutta piimähän on tunnetusti separoidun maidon jäänne, loput meni voin valmistukseen. Enempää ei saa paljastaa.

      • Maitoparta.

        "Jogurttihan on ikäänkuin maustettua piimää"

        Miksi sitten maustamaton jogurtti ei maistu samalle kuin piimä? Jotain eroahan niissä silloin on.


      • hapanta
        Maitoparta. kirjoitti:

        "Jogurttihan on ikäänkuin maustettua piimää"

        Miksi sitten maustamaton jogurtti ei maistu samalle kuin piimä? Jotain eroahan niissä silloin on.

        viinan polttamalle makuaistille miltään edes tunnu.


    • Unkarin mies...

      Myyntihikka, markkina pellet lisää sokeria myynnin takia.......suomessa.

      • maustamattomassa

        jugurtissa ole sokeria - silti se on aivan eri makuista kuin piimä.

        Kyllä siinä erossa on muusta kuin sokerista kyse ja se ero on todennäköisesti hapattamisessa käytetyt erilaiset maitobakteerit.


    • GoggiBoiga

      Haikissa hapanmaitotuotteissa käytetään omia hapatekantoja, sekä jokaiselle tuotteelle sopivia hapatuslämpötiloja.
      Esim jugurtti lämmitetään yli 40 asteeseen kun piimä pysyy alle 20 asteessa.

      Guuglaa "Hapanmaitotuotteet" ja sieltä "hapanmaitotuotteiden valmistus"

    • Cheri^^

      Jogurtti tehdään kondensoidusta eli tiivistetystä maidosta ja piimä tehdään normaalista maidosta. Ja niillä on eri maitohappobakteerit, joilla hapatetaan, eli juuri jogurtin hapate vaatii 40 asteen lämpötilan, ja piimän hapatteelle pitää olla 20 astetta.

    • Anonyymi

      Juustoportin litran maustamaton jugurttia maistuu ihan piimälle, pitäsköhän siitä valittaa kuluttajasuojaan että myyvät piimää jugurttina

    • Anonyymi

      Jogurteissa on paljon syöpää aiheuttavaa asetaldehydiä, piimässä ja viilissä ei lainkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      116
      5307
    2. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      67
      5074
    3. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      91
      4134
    4. Miten mä olisin

      Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.
      Ikävä
      75
      3620
    5. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      60
      3228
    6. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      43
      2811
    7. Kerro kolme huonoa ja

      kolme hyvää asiaa kaivatustasi? Än yy tee nyt
      Ikävä
      15
      2307
    8. Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen

      Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️
      Ikävä
      54
      1949
    9. Rakastatko mua

      Vielä?
      Ikävä
      40
      1810
    10. Onko kaivattusi

      kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.
      Ikävä
      38
      1673
    Aihe