Pizza on roskaruoka, sitä myydään ihmisille liki parhaimmalla katteella mitä saadaan mistään tuollaisesta. Ihmiset mättävät sitten tätä täytettyä leipää. Ruokamaailman liki suurin huijaus. Täytteenä tietenkin tukusta ostetut jo vanhenneet ruokaerät. Hyvää ruokahalua.
Pizza on roskaruoka
76
5585
Vastaukset
- pizzapate
Mikäs moralisti tulee arvostelee "Pizzaa" joka oli alunperin "köyhien" ruokaa.
Pizzapaikkoja on monenlaisia ja onko sinun mielestä esim 5e lounas aikaan reilusta pizzasta kiskontaa?
Ja mitä täytteisiin tulee niin onko siitä loppujen lopuksi haittaa jos nyt vaikka olisi vähän vanhaa..
Monta vuottaa pizzaa nauttineena hoikkana urheilullisena jäbänä ärsyttää tuommoinen päteminen.- Pizda eating
> alunperin "köyhien" ruokaa.
Juuri niin, pizza on köyhien ruokaa, siis halpaa. Eiliset tähteet vaan taikinan päälle ja uuniin. Suomessa köyhillä ei ole varaa kuin kauppojen pizzoihin. Jopa pakasteisiin, jos on uuni käytössä, eineksissäkin vaaditaan mikroaaltouuni.
Ei ole halpoja eineksetkään. - Bologneese
Pizda eating kirjoitti:
> alunperin "köyhien" ruokaa.
Juuri niin, pizza on köyhien ruokaa, siis halpaa. Eiliset tähteet vaan taikinan päälle ja uuniin. Suomessa köyhillä ei ole varaa kuin kauppojen pizzoihin. Jopa pakasteisiin, jos on uuni käytössä, eineksissäkin vaaditaan mikroaaltouuni.
Ei ole halpoja eineksetkään.Jauhoja on jokaisen kaapissa ja kahdella eurolla saa ison klöntin jauhelihaa ja melkein kaikkia muita pakollisia löytyy kaapista. Ei tule paljon hintaa ja koko uunupellillinen tulee syötävää.
- remppamies.
>Mikäs moralisti tulee arvostelee "Pizzaa" joka oli alunperin "köyhien" ruokaa.
Ei ole ainakaan Suomessa köyhien ruokaa. Kotipizzan lätkyt ovat käsittämättömän kalliita raaka- aineisiin nähden. Hyvä kate on.
- pakko olla
joku vegepelle, joka on retkahtanu kunnon liha pizzzaan:)
- Miten niin?
Pizzan pohja on viljatuotteista lähtöisin. Täytteenä sitten valinnan mukaan lihaa, kanaa, äyriäisiä ja tilkkeenä vihanneksia/hedelmiä.
Ravinto-opillisesti lopputulos on lähes identtinen erilaisten pastaruokien kanssa. Ei niitä kukaan moiti roskaksi, koska pastahan on niin trendikästä että. Erehdyin lomallani tilaamaan annoksen lasagnea, joka oli hirveintä mössöä, mitä pitkään aikaan olen syönyt. Nälkääni näykin muutaman haarukallisen, mutta sinne jäi kastikekerrokset. Hyvä kun kasassa pysyi, vaikka oli kuumassa vuuassa ja uunissa käytetty, nätti ruskea pinta päällä. Mutta yök. Ja "huijausta" siinä missä pizzakin, jos tolle tielle lähdetään.
En ole mikään pizzan suurkuluttaja, mutta joskus voin syödä pienen palan ja minusta pizza on kuitenkin hyvää. Itsehän voi valita täytteet ja jos raaka-aineissa on moittimista, siitä vaan palauttamaan huono lätty takaisin keittiöön.- aku+aku
pizzapate ja tää ylempi setä puhuu asiaa
- Rozkiz
Minulle hyvä pizza maistuu silti, on jopa herkkuani!
Parasta pizzaa saan kun teen itse, mutta lankean pizzerioiden pizzoihinkin vähän väliä!
Tarkoittaa, että kaikkiaan pistelen poskeeni erinomaisen hyvällä ruokahalulla ehkä kymmenkunta pizzaa vuodessa, tuntematta minkäänlaisia tunnontuskia.- tiitta19
>Tarkoittaa, että kaikkiaan pistelen poskeeni erinomaisen hyvällä ruokahalulla ehkä kymmenkunta pizzaa
>vuodessa
Tunnustat siis että syöt roskaruokaa joka viikko, huh. - nellijeena
tiitta19 kirjoitti:
>Tarkoittaa, että kaikkiaan pistelen poskeeni erinomaisen hyvällä ruokahalulla ehkä kymmenkunta pizzaa
>vuodessa
Tunnustat siis että syöt roskaruokaa joka viikko, huh.Sehän tarkoittaa oikeasti, että joka päivä tai ainakin joka toinen päivä. Hih, hih, huh- huh. Ei ihme että suomalaiset on läskej, hih, hih, huh
- Rozkiz
tiitta19 kirjoitti:
>Tarkoittaa, että kaikkiaan pistelen poskeeni erinomaisen hyvällä ruokahalulla ehkä kymmenkunta pizzaa
>vuodessa
Tunnustat siis että syöt roskaruokaa joka viikko, huh.Minun kalenterivuodessani on 52 viikkoa ja 12 kuukautta. Kymmenkunta pizzaa vuodessa tarkoittaa pizzan syömistä harvemmin kuin kerran kuukaudessa.
Kalentereita on varmaan monenlaisia, kuten laskutaitojakin.
Ja hyvä pizza on roskaruokien ehdotonta aatelia! - Rozkiz
Rozkiz kirjoitti:
Minun kalenterivuodessani on 52 viikkoa ja 12 kuukautta. Kymmenkunta pizzaa vuodessa tarkoittaa pizzan syömistä harvemmin kuin kerran kuukaudessa.
Kalentereita on varmaan monenlaisia, kuten laskutaitojakin.
Ja hyvä pizza on roskaruokien ehdotonta aatelia!Ehkä tämän roskakeskustelun innoittamana tekaisin tänään pitkästä aikaa pizzaa ihan ”alkuaineista”, keskiviikkoisen saunaillan kunniaksi. Kas tällaista roskaa siihen meni:
- vehnäjauhoja
- durum-vehnäjauhoja
- oliiviöljyä
- hiivaa
- vettä
- suolaa
- sokeria
- tomaattipyreetä
- sipulia
- valkosipulia
- herkkusieniä
- artisokan sydämiä
- aurinkokuivattua tomaattia
- sardiineja
- katkarapuja
- espanjalaista salamia
- kinkkua
- oreganoa
- mustapippuria
Äkkiseltään en keksi, mikä noista tykötarpeista on kaikkein vaarallisinta roskaa. Ihan hyvältä maistui joka tapauksessa – hakkasi roiskeläppä-einespahvipizzat mennen tullen!
Halpispunkkuakin (7 €) meni palanpainikkeena pullollinen kahteen ihmiseen. En osaa hävetä edes sitä. - Rozkiz
Rozkiz kirjoitti:
Ehkä tämän roskakeskustelun innoittamana tekaisin tänään pitkästä aikaa pizzaa ihan ”alkuaineista”, keskiviikkoisen saunaillan kunniaksi. Kas tällaista roskaa siihen meni:
- vehnäjauhoja
- durum-vehnäjauhoja
- oliiviöljyä
- hiivaa
- vettä
- suolaa
- sokeria
- tomaattipyreetä
- sipulia
- valkosipulia
- herkkusieniä
- artisokan sydämiä
- aurinkokuivattua tomaattia
- sardiineja
- katkarapuja
- espanjalaista salamia
- kinkkua
- oreganoa
- mustapippuria
Äkkiseltään en keksi, mikä noista tykötarpeista on kaikkein vaarallisinta roskaa. Ihan hyvältä maistui joka tapauksessa – hakkasi roiskeläppä-einespahvipizzat mennen tullen!
Halpispunkkuakin (7 €) meni palanpainikkeena pullollinen kahteen ihmiseen. En osaa hävetä edes sitä.Tabasco unohtui listasta. Jos se oli pahinta roskaa, niin sitä ei sentään mennyt montakaan pisaraa!
- Rozkiz
Rozkiz kirjoitti:
Tabasco unohtui listasta. Jos se oli pahinta roskaa, niin sitä ei sentään mennyt montakaan pisaraa!
Menihän siihen pizzaan sentään 150 gramman pussi raastettua mozzarellaakin! Hyi, mitä kaameata roskaa...
- jakekljkjgg
Rozkiz kirjoitti:
Menihän siihen pizzaan sentään 150 gramman pussi raastettua mozzarellaakin! Hyi, mitä kaameata roskaa...
Juustossa on joku 65 % kovia rasvoja. Sen lisäksi venhäjauhopohja on todella kovakalorinen. Täytteet yleensä moskaa ja kovarasvaisia lihoja. Homma on niin, että kasviksetkaan ei saa pitsasta likimainkaan terveellistä ruokaa. Toki joskus vedän itsekin, mutta olen tietoinen epäterveellisyydestä. Ravintolapizzassa on 900-1400 kaloria, eikä terveellistä kaloria.
- rt35hdfcbsd sdb
Rozkiz kirjoitti:
Ehkä tämän roskakeskustelun innoittamana tekaisin tänään pitkästä aikaa pizzaa ihan ”alkuaineista”, keskiviikkoisen saunaillan kunniaksi. Kas tällaista roskaa siihen meni:
- vehnäjauhoja
- durum-vehnäjauhoja
- oliiviöljyä
- hiivaa
- vettä
- suolaa
- sokeria
- tomaattipyreetä
- sipulia
- valkosipulia
- herkkusieniä
- artisokan sydämiä
- aurinkokuivattua tomaattia
- sardiineja
- katkarapuja
- espanjalaista salamia
- kinkkua
- oreganoa
- mustapippuria
Äkkiseltään en keksi, mikä noista tykötarpeista on kaikkein vaarallisinta roskaa. Ihan hyvältä maistui joka tapauksessa – hakkasi roiskeläppä-einespahvipizzat mennen tullen!
Halpispunkkuakin (7 €) meni palanpainikkeena pullollinen kahteen ihmiseen. En osaa hävetä edes sitä.Kuullostaa materiaalien perusteella maksavan about 30 euroo per 2 pellillistä, Mut jos rakkaudella tekee niin muulla ei ole väliä, paitsi ehkä maulla on vähän. Ja varmasti oli hyvää itsetehdyksi. Ainakin vähemmän rasvaa :D
- Yllepylle
jakekljkjgg kirjoitti:
Juustossa on joku 65 % kovia rasvoja. Sen lisäksi venhäjauhopohja on todella kovakalorinen. Täytteet yleensä moskaa ja kovarasvaisia lihoja. Homma on niin, että kasviksetkaan ei saa pitsasta likimainkaan terveellistä ruokaa. Toki joskus vedän itsekin, mutta olen tietoinen epäterveellisyydestä. Ravintolapizzassa on 900-1400 kaloria, eikä terveellistä kaloria.
Mä komppaan tätä ainakin sen verran että jos on läskiä sisäelimien ympärillä niin pois pitsat tai henki lähtee liian aikaisin. Mut jos treenaa ja käy terveystarkastuksissa, ni vetäkää ihmeessä. Ruoka on tehty nautittavaksi.
- Tryben
jakekljkjgg kirjoitti:
Juustossa on joku 65 % kovia rasvoja. Sen lisäksi venhäjauhopohja on todella kovakalorinen. Täytteet yleensä moskaa ja kovarasvaisia lihoja. Homma on niin, että kasviksetkaan ei saa pitsasta likimainkaan terveellistä ruokaa. Toki joskus vedän itsekin, mutta olen tietoinen epäterveellisyydestä. Ravintolapizzassa on 900-1400 kaloria, eikä terveellistä kaloria.
Kannattaisi jättää ravintoarvotiedot ja muut prosentit niille jotka niistä jotain ymmärtävät. Vaikkakin tuo on totta että juustot eivät ole kovinkaan hyviä rasvakoostumukseltaan, mutta rajansa niilläkin prosenteilla.
Ilmeisesti tuo ravintola energia arvo on laskettu eines pizzan mukaan?
Toiseksi energia on energiaa sitä kun ei ole hyvää ja pahaa.
- kunnioittaa
Eikö äiti koskaan opettanut JelenaMaaretille, ettei ruoka ole koskaan roskaa eikä sillä saa leikkiä. Moni maailman huono-osainen olisi ikuisesti kiitollinen jos edes kerran saisi maistaa edes pizzaa.
- marinara---
Jos laitat ne raaka-aineet ihan vaan pöydälle ja tarkastelet, niin mitä roskaa siinä muka on ?
Pohjassa vehnäjauhoja, vettä , suolaa ja öljyä
Täytteet lihaa/ kanaa / kasviksia ja juustoa .
Mikä saa sinut kuvittelemaan että tukusta ostetaan vanhentuneet ruokaerät pizzan täytteeksi.
Hintaan: teeppä itse pizza, riittääkö 6 euroa ? Eli se millä saat pizzeriasta, jossa täytyy ajatella
myös henkilökunnan palkkoja, sosiaalimenoja, vuokraa, sähköä, laitehenkintoja.
Harvalla on kotona semmoinen uuni joka lämpenee 300 asteeseen.
Alunperin pizza on italian mamman jääkaapin sisällön jämistä kehitelty ruoka, nykyisin
raaka-aineet on kyllä laadukkaita. Ei jätettä !"Alunperin pizza on italian mamman jääkaapin sisällön jämistä kehitelty ruoka, nykyisin
raaka-aineet on kyllä laadukkaita. Ei jätettä !"
Väitteessäsi pizzan alkuperästä ei ole mitään oikeaa -pelkkää arvelua. Otahan paremmin selvää - löydät kyllä pizzan syntyhistorian netistä ja opit samalla.- höpöjä höö
crudo kirjoitti:
"Alunperin pizza on italian mamman jääkaapin sisällön jämistä kehitelty ruoka, nykyisin
raaka-aineet on kyllä laadukkaita. Ei jätettä !"
Väitteessäsi pizzan alkuperästä ei ole mitään oikeaa -pelkkää arvelua. Otahan paremmin selvää - löydät kyllä pizzan syntyhistorian netistä ja opit samalla.Missasit pointin.. tässä ei ole varsinaisesti historian oppitunnista kyse :o)
- jakenlnsd
Lopputulos on roskaruokaa kalorimääränsä ja kalorien terveellisyytensä peruteella. Kyllä saat laitettua 100 grammaa oliiviöljyä ja kanaakin samaan ruokaan, jotka on hyviä ruoka-aineita, mutta ei sitä kukaan syö. Kyse on siitä mitä raaka-aineista tulee. Tässä tapauksessa roskaruokaa, turhia kaloreita.
- osteoporosiiihq<333
jakenlnsd kirjoitti:
Lopputulos on roskaruokaa kalorimääränsä ja kalorien terveellisyytensä peruteella. Kyllä saat laitettua 100 grammaa oliiviöljyä ja kanaakin samaan ruokaan, jotka on hyviä ruoka-aineita, mutta ei sitä kukaan syö. Kyse on siitä mitä raaka-aineista tulee. Tässä tapauksessa roskaruokaa, turhia kaloreita.
"turhia kaloreita"
Voi jeesus lihootte heti ku syötte tommose ja tulee kauhee pömppis apua!!!!
Siis millalailla turhia ok ei ehkä mitää terveydellisiä vaikutuksia niin positiivisiä mutta jos asennoituu noin ni jippijajee - kulttuurisnobi?
jakenlnsd kirjoitti:
Lopputulos on roskaruokaa kalorimääränsä ja kalorien terveellisyytensä peruteella. Kyllä saat laitettua 100 grammaa oliiviöljyä ja kanaakin samaan ruokaan, jotka on hyviä ruoka-aineita, mutta ei sitä kukaan syö. Kyse on siitä mitä raaka-aineista tulee. Tässä tapauksessa roskaruokaa, turhia kaloreita.
Roskaruoka -itku perustuu elitistiseen valitukseen. Rahvas syö vatsan täyteen ja se on väärin kun ne ei tykkää salaatista ja vedestä niinkun me eliitti. Tällaseen jenkkilässä keksittyyn snobailuun perustuu pizzan halveksinta nykyisin meilläkin. Kaikki mistä rahvas pitää pitää olla jotenkin halveksuttavaa (pizza, olut, urheilu...) - ei sillä sen enempää ole tekemistä ruoka-aineiden kanssa.
- h.moilanen
jakenlnsd kirjoitti:
Lopputulos on roskaruokaa kalorimääränsä ja kalorien terveellisyytensä peruteella. Kyllä saat laitettua 100 grammaa oliiviöljyä ja kanaakin samaan ruokaan, jotka on hyviä ruoka-aineita, mutta ei sitä kukaan syö. Kyse on siitä mitä raaka-aineista tulee. Tässä tapauksessa roskaruokaa, turhia kaloreita.
Ai oikein ruoasta tulee kaloreita! Itse olisin enemmän huolissani mielenterveydestä...
Juuri tällainen kalorinatseilu saa nuoret tytöt sairastumaan jos jonkinmoisiin syömishäiriöihin - joululaihis
h.moilanen kirjoitti:
Ai oikein ruoasta tulee kaloreita! Itse olisin enemmän huolissani mielenterveydestä...
Juuri tällainen kalorinatseilu saa nuoret tytöt sairastumaan jos jonkinmoisiin syömishäiriöihinOn hyviä kaloreita ja pahoja kaloreita. Jos syö pahoja kaloreita lihoo, taukki!
- lll123.
h.moilanen kirjoitti:
Ai oikein ruoasta tulee kaloreita! Itse olisin enemmän huolissani mielenterveydestä...
Juuri tällainen kalorinatseilu saa nuoret tytöt sairastumaan jos jonkinmoisiin syömishäiriöihin>Juuri tällainen kalorinatseilu saa nuoret tytöt sairastumaan jos jonkinmoisiin syömishäiriöihin
Todellista kalorinatsailua olla syömättä pizzaa ja muuta roskaa. Ja sekö sitten laukaisee anoreksian. Olet todella pihalla asioista, parahin Moilanen. - gruuvi.
>Mikä saa sinut kuvittelemaan että tukusta ostetaan vanhentuneet ruokaerät pizzan täytteeksi.
Tule nykyaikaan ja koe se todellisuus. - tgfbnxcv bxc
osteoporosiiihq<333 kirjoitti:
"turhia kaloreita"
Voi jeesus lihootte heti ku syötte tommose ja tulee kauhee pömppis apua!!!!
Siis millalailla turhia ok ei ehkä mitää terveydellisiä vaikutuksia niin positiivisiä mutta jos asennoituu noin ni jippijajeeTurhissa kaloreissa on viisauden siemen. Mutta jos siemenessä on turhia kaloreita niin älkää minua syyttäkö.
- Tryben
Se italian mamman pizza on varmasti laadukkaammista raaka-aineista kuin yhdenkään suomalaisen ravintolan pizza.
Toisekseen jos katsoo hintaa
Itsetehdyn pizzan kohdalla lähtöhinta on n. 3€/kg
Ravintola pizzan lähtöhinta on n. 12€/kg lounasaikaan
Eli 6€ saa hyvinki paljon itsetehtyä pizzaa - Tryben
joululaihis kirjoitti:
On hyviä kaloreita ja pahoja kaloreita. Jos syö pahoja kaloreita lihoo, taukki!
Energia on energiaa sitä kun ei ole hyvää eikä pahaa. Kuten ei kaloreitakaan
Liikaa saattaa olla, mutta aina voi jättää juuston(260-350kcal/100g) ja öljyn(900kcal/100g) pois, jos kaloreita pelkää.
Pizzassa on keskimäärin 200-240kcal/100g, josta suurin osa tulee juustosta.
Esimerkki laskelma hyvästä pizzasta
Pizza marinara: Pulla 335kcal(fazer150g), tomaattikastike 20kcal, valkosipuli 8kcal ja oregano 0,5kcal
Eli paha paha calori yhteensä 363,5kcal/185g, tai 181kcal/100g
Yllä oleva mozzarellajuusto : 623,5kcal/285g, tai 219kcal/100g
Vertailun vuoksi:
Mc euronjuusto 300kcal/120g, tai 250kcal/100g
Perus kaalikääryle 162kcal/100g
Lihamureke 170kcal/100g
Lihapulla uunissa paistettu 241kcal/100g
Saarioinen kinkku-bolognese 220kcal/100g
Niin roskaruokaa jot jot?
- SatuAnne.
>Pizza on kuulemma hyvää
Kaikki mun läskit ystävätkin sanoo niin. Ne syö pizzaa siis jotain ainaki pari kertaa viikossa. Ei ihme, että paino kohoaa.- ei sun aivoille
mm. perintötekijät altistavat lihavuudelle eikä lihavuuden ja ravinnon saannin välillä ole aina yhteyttä.
- yukuu
ei sun aivoille kirjoitti:
mm. perintötekijät altistavat lihavuudelle eikä lihavuuden ja ravinnon saannin välillä ole aina yhteyttä.
Omatekoinen pizza voi olla melkeimpä terveysruoka, mutta silti suurta herkkua! Näitä uppoaa pari viikossa:
Täyte kahteen pizzaan: tomaattimurskapurkki, tomaattipyrepurkki, 1 sipuli, 1 valkosipuli, loraus rypsiöljyä,
tonnikalapurkki, naudanpaistijauhelihaa 80g, 1 rkl sokeria mausteet
Pohjan teen mahdollisimman ohuen . Sinä päivänä kun vetäisee kunnon pitsan ei kaipaa paljon enää valkoisia leipiä, makaroonia taikka perunaa jotka kaikki ovat samoja "tyhjiä kaloreita" mitä on pizzapohjassa.
Pizzan päälle pistän 17% edamia 50g . Suolaa en laita ollenkaan, sitä tulee juustosta ja kalasta.
Paistan pizzan OBH-Nordica-Pizza Bronto-uunilla. Tällä loistovehkeellä tulee just sopivan rapsakka pohja 4-5 minuutissa. - Huolestunut jäämistä
yukuu kirjoitti:
Omatekoinen pizza voi olla melkeimpä terveysruoka, mutta silti suurta herkkua! Näitä uppoaa pari viikossa:
Täyte kahteen pizzaan: tomaattimurskapurkki, tomaattipyrepurkki, 1 sipuli, 1 valkosipuli, loraus rypsiöljyä,
tonnikalapurkki, naudanpaistijauhelihaa 80g, 1 rkl sokeria mausteet
Pohjan teen mahdollisimman ohuen . Sinä päivänä kun vetäisee kunnon pitsan ei kaipaa paljon enää valkoisia leipiä, makaroonia taikka perunaa jotka kaikki ovat samoja "tyhjiä kaloreita" mitä on pizzapohjassa.
Pizzan päälle pistän 17% edamia 50g . Suolaa en laita ollenkaan, sitä tulee juustosta ja kalasta.
Paistan pizzan OBH-Nordica-Pizza Bronto-uunilla. Tällä loistovehkeellä tulee just sopivan rapsakka pohja 4-5 minuutissa.Kaverini oli kuullut jostai että durum-vehnäjauhot sisältävät niin jäämiä torjunta-aineista ja kasvatuspaikan ilmasta että ei ole mitään kovin terveellistä. Hän sanoi että oli kuullut juttua että italiassa pellot on isojen kaupunkien ja lentokenttien lähellä ja siellä ilmakin on niin saastunutta. Italiasta tuodaan suomeen paljon durum-vehnäjauhoja. Lihominen taitaa pitsoja syödessä olla se pienin vaara.
Huolestunut jäämistä kirjoitti:
Kaverini oli kuullut jostai että durum-vehnäjauhot sisältävät niin jäämiä torjunta-aineista ja kasvatuspaikan ilmasta että ei ole mitään kovin terveellistä. Hän sanoi että oli kuullut juttua että italiassa pellot on isojen kaupunkien ja lentokenttien lähellä ja siellä ilmakin on niin saastunutta. Italiasta tuodaan suomeen paljon durum-vehnäjauhoja. Lihominen taitaa pitsoja syödessä olla se pienin vaara.
Kahteen asiaan en luota: kaveriini, joka kertoo tietävänsä jotain asiasta, josta tiedän, ettei hän tiedä mitään ja kokkiin, joka on ruokateollisuuden palkkalistalla. Toinen puhuu huhupuheita ja toinen sitä, mitä työnantajansa edellyttää puhuttavan. Kummallakaan ei ole koskaan näyttää mitään väitteittensä todisteeksi.
Sitävastoin tuontielintarvikkeet - kuten durum-vehnäkin - tutkitaan elintarvikelaboratoriossa - eikä vain yhden maan - ja Suomen tuloksia voi katsoa mm. Finelin sivuilta. Ne lukevat, jotka osaavat ilman, että tarvitsee mennä kiertelemään autolla Pohjois-Italian lentokenttien liepeille.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28905&lang=fi- Huolestunut jäämistä
crudo kirjoitti:
Kahteen asiaan en luota: kaveriini, joka kertoo tietävänsä jotain asiasta, josta tiedän, ettei hän tiedä mitään ja kokkiin, joka on ruokateollisuuden palkkalistalla. Toinen puhuu huhupuheita ja toinen sitä, mitä työnantajansa edellyttää puhuttavan. Kummallakaan ei ole koskaan näyttää mitään väitteittensä todisteeksi.
Sitävastoin tuontielintarvikkeet - kuten durum-vehnäkin - tutkitaan elintarvikelaboratoriossa - eikä vain yhden maan - ja Suomen tuloksia voi katsoa mm. Finelin sivuilta. Ne lukevat, jotka osaavat ilman, että tarvitsee mennä kiertelemään autolla Pohjois-Italian lentokenttien liepeille.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28905&lang=fiEnsinnäkin kaverini kertoi että se mistä hän sen kuuli oli luotettava lähde. Eikä siellä Finellin sivuilla durum-vehnäjauhoista kerrottu esimerkiksi raskasmetallijäämista (Mangaani, Beryllium, Puolimetalli, Arseeni, Kromi, kupari, lyijy, elohopea, lyijy, seleeni, Telluuri,Nikkeli ym...). Tai torjunta-ainejäämiä (daminotsidi, lambda-syhalotriini, etefoni, propikonatsoli, karbofuraani, karbosulfaani, benfurakarbi, furatiokarbi, syflutriini, metalaksyyli, benalaksyyli, fenarimoli ym...). Siellä oli vain luettelo ihmisille vaarattomista ta välttämättömista kivennäis- tai hivenaineista ja niiden enimmäismääristä. Eihän niitäkään tietysti saa olla yli suositeltavan enimmäimäärän.
Huolestunut jäämistä kirjoitti:
Ensinnäkin kaverini kertoi että se mistä hän sen kuuli oli luotettava lähde. Eikä siellä Finellin sivuilla durum-vehnäjauhoista kerrottu esimerkiksi raskasmetallijäämista (Mangaani, Beryllium, Puolimetalli, Arseeni, Kromi, kupari, lyijy, elohopea, lyijy, seleeni, Telluuri,Nikkeli ym...). Tai torjunta-ainejäämiä (daminotsidi, lambda-syhalotriini, etefoni, propikonatsoli, karbofuraani, karbosulfaani, benfurakarbi, furatiokarbi, syflutriini, metalaksyyli, benalaksyyli, fenarimoli ym...). Siellä oli vain luettelo ihmisille vaarattomista ta välttämättömista kivennäis- tai hivenaineista ja niiden enimmäismääristä. Eihän niitäkään tietysti saa olla yli suositeltavan enimmäimäärän.
Raskasmetallit ja torjunta-ainejäämät kyllä tutkitaan elintarvikelaboratoriossa. Tietysti en tällä tarkoita, että Italian elintarvikevalvonta - tai Suomen - olisi Euroopan huippua ja aukotonta, koska en tiedä onko vai eikö ole. Mitä paremmaksi luotettavan valvonnan saamme - on sitten kyse omasta tuotannostamme tai tuontitavarasta -, sitä terveellisemmin ja huolettomammin voimme syödä.
"Luotettava lähde" ilman läpinäkyvyyttä lähteestä on sama kuin "ei mitään lähdettä".
Olet siinä oikeassa, että viljelypinta-alan pienentyessä tullaan elintarvikkeita tuottamaan yhä sopimattomimmilla alueilla ja mahdollisuudet epäpuhtaaseen tuotantoon kasvavat. Siksi tarvitaan hyvää viranomaisvalvontaa ja järkevä elintarviketuotanto rakentaa myös riittävän omavalvonnan ja läpinäkyvyyden tuotannolleen. Huhupuheet yms. "myrkynkylvöt" eivät ole kuitenkaan koskaan riittävää valvontaa.yukuu kirjoitti:
Omatekoinen pizza voi olla melkeimpä terveysruoka, mutta silti suurta herkkua! Näitä uppoaa pari viikossa:
Täyte kahteen pizzaan: tomaattimurskapurkki, tomaattipyrepurkki, 1 sipuli, 1 valkosipuli, loraus rypsiöljyä,
tonnikalapurkki, naudanpaistijauhelihaa 80g, 1 rkl sokeria mausteet
Pohjan teen mahdollisimman ohuen . Sinä päivänä kun vetäisee kunnon pitsan ei kaipaa paljon enää valkoisia leipiä, makaroonia taikka perunaa jotka kaikki ovat samoja "tyhjiä kaloreita" mitä on pizzapohjassa.
Pizzan päälle pistän 17% edamia 50g . Suolaa en laita ollenkaan, sitä tulee juustosta ja kalasta.
Paistan pizzan OBH-Nordica-Pizza Bronto-uunilla. Tällä loistovehkeellä tulee just sopivan rapsakka pohja 4-5 minuutissa.Metripizza. Joskus kun laiskottaa eikä jaksa vääntää mitään sen isompaa kurmeeta niin
tämä on rankattu parhaaksi pikapizzaksi. Roiskeläpät ovat kuulema trendikkäitä KYLMÄNÄ
syötyinä nykyään, mutta ei taitaisi mennä alas.
Tuo Riitan herkun "metrinen" on vähän hankalan kokoinen paloitella pellille vaan mut muuten
ihan ehtaa evästä.
Meillä se tuunataan tuoreella tomaatilla ,lisäjuustolla, oreganolla ja valkosipulilla.
Pizzerioissahan on valinnan varaa ihan ulkomaita myöten - mutta tällä kokemuksella kotimaasta voin sanoa
että ABC!- huoltikselta saa ehottomasti karmeimmat läpyskät, Siilinjärven Siilinpesästä ihan parhaat
ja ei nämä turkin pojat ole yhtään pekkaa pahempia.
Jos liikkuu Alppimaissa niin siellä pohjois-Italiassa Courmayerissä on semmoinen paikka kun Le Tunnel, en tiedä liekkö ketju , tod näk ei, mutta lämpimästi suosittelen sitä.
Jos joku jaksaa hiihtopäivän jälkeen vielä ahtaa Le Tunnelin pizzan, hyvän sellaisen, sisuksiinsa niin
he suurinpiirtein ojentaa mitalin suorituksesta. Koko on megaluokkaa, paistettu kiviuunissa kuten kuuluukin, oikeaoppisesti ja maku bene !- eivät kummoisia
porkkanapää kirjoitti:
Metripizza. Joskus kun laiskottaa eikä jaksa vääntää mitään sen isompaa kurmeeta niin
tämä on rankattu parhaaksi pikapizzaksi. Roiskeläpät ovat kuulema trendikkäitä KYLMÄNÄ
syötyinä nykyään, mutta ei taitaisi mennä alas.
Tuo Riitan herkun "metrinen" on vähän hankalan kokoinen paloitella pellille vaan mut muuten
ihan ehtaa evästä.
Meillä se tuunataan tuoreella tomaatilla ,lisäjuustolla, oreganolla ja valkosipulilla.
Pizzerioissahan on valinnan varaa ihan ulkomaita myöten - mutta tällä kokemuksella kotimaasta voin sanoa
että ABC!- huoltikselta saa ehottomasti karmeimmat läpyskät, Siilinjärven Siilinpesästä ihan parhaat
ja ei nämä turkin pojat ole yhtään pekkaa pahempia.
Jos liikkuu Alppimaissa niin siellä pohjois-Italiassa Courmayerissä on semmoinen paikka kun Le Tunnel, en tiedä liekkö ketju , tod näk ei, mutta lämpimästi suosittelen sitä.
Jos joku jaksaa hiihtopäivän jälkeen vielä ahtaa Le Tunnelin pizzan, hyvän sellaisen, sisuksiinsa niin
he suurinpiirtein ojentaa mitalin suorituksesta. Koko on megaluokkaa, paistettu kiviuunissa kuten kuuluukin, oikeaoppisesti ja maku bene !Kotonakin voi tehdä Pizza prontossa paistamalla ihan samanlaisia ohutpohjaisia pizzoja, mitä siilinpesän normaalikokoiset pizzat. Kyllä paljon parempiakin pizzerioita täältä löytyy (esim. Pompei, Mare Chiaro).
- terveellistä
yukuu kirjoitti:
Omatekoinen pizza voi olla melkeimpä terveysruoka, mutta silti suurta herkkua! Näitä uppoaa pari viikossa:
Täyte kahteen pizzaan: tomaattimurskapurkki, tomaattipyrepurkki, 1 sipuli, 1 valkosipuli, loraus rypsiöljyä,
tonnikalapurkki, naudanpaistijauhelihaa 80g, 1 rkl sokeria mausteet
Pohjan teen mahdollisimman ohuen . Sinä päivänä kun vetäisee kunnon pitsan ei kaipaa paljon enää valkoisia leipiä, makaroonia taikka perunaa jotka kaikki ovat samoja "tyhjiä kaloreita" mitä on pizzapohjassa.
Pizzan päälle pistän 17% edamia 50g . Suolaa en laita ollenkaan, sitä tulee juustosta ja kalasta.
Paistan pizzan OBH-Nordica-Pizza Bronto-uunilla. Tällä loistovehkeellä tulee just sopivan rapsakka pohja 4-5 minuutissa.Teen itse pohjan johonka laitan kaura- tai ruisleseitä. Aurinkokuivatun tomaatin liemestä saa hyvänmakuista öljyä taikinaan jonka kaulin ohueksi. Jos tulee liian iso taikina ylimääräinen pakastan. On sitten seuraavaan pitsaan jo taikina valmiina. Leseillä saa kuitupitoisemman pohjan.
Aina täytteeseen paljon kasviksia. Hyvän kastikkeen voi tehdä ylikypsyneistä tomaateista pannulla hauduttamalla. Koneella saa nopeesti porkkanan ja sipulin ihan hienoksi jotka freesaan pannulla. Tomaattikastiketta löytyy aina kaapista jos ei tomaatteja ole. Sambal olelekilla saa kastikkeeseen tulisuutta. Vihreitä pepperooneja ja mustista oliiveita tulee suolaisuutta. Jos teen pelkän kasvis pitsan niin lisään sieniä jos en niin paistan paistijauhelihaa sekaan. Voi tietty laittaa tonnikalaa, katkarapuja ihan mistä ikinä tykkääkään. Kastikkeeseen basilikaa, mustapippuria ja hiukka grillimaustettakin olen ropauttanut niin ja paljon oreganoo. Pohjanpoika juustotahko on mielestäni parasta juustoo pitsaan jonka senkin murustan koneella. Mistään vähärasvaisista vesijuustoista ei saa kunnon pitsaa. Aurinkokuivatut tomaatit ovat hyvän pitsan ehdottomuus ja lopun purkin öljyn lorautan pitsakastikkeeseen. Teen sitä ison reunallisen pellillisen ja pakastan osan jos jää. Jos ei satu olemaan aurinkokuivattuja tomaatteja käytän avocado tai oliiviöljyä. Kastikkeen teen joskus jo edellisenä päivänä ja on jopa parempaa kun on yön yli makuuntunut.
Sellainen kuiva mauton kaupan pakasteallas pitsa ei enään maistu kun opettelee itse tekemään oikein herkullisen pitsan. - Yuukkis
Tiedänpä ihmisen, joka syö pizzan ja muun normiruuan sijasta 20 appelsiinia viikossa. Lisäksi väh. 10 banaania. Ei ihme, että paino nousee. Sokeripommejahan ne ovat.
Pointtini oli, että jos syö pizzaa, ei välttämättä liho. Syö mitä syöt, KAIKESTA voi lihoa jos liikaa syö. Ei se pizzan olemus ja nimi ihmistä lihavaksi tee. : DDDDD - Yo
ei sun aivoille kirjoitti:
mm. perintötekijät altistavat lihavuudelle eikä lihavuuden ja ravinnon saannin välillä ole aina yhteyttä.
Ei ole olemassa paljoa asioita joiden välillä olisi enemmän yhteyttä kuin lihavuudella ja ravinnon määrällä. Asia on niinkin yksinkertainen kuin, että jos syöt enemmän kuin kulutat, niin silloin myös lihot. Isot luut ja geenit on täyttä bs:ää
- hoikkajakaunisnainen
Yuukkis kirjoitti:
Tiedänpä ihmisen, joka syö pizzan ja muun normiruuan sijasta 20 appelsiinia viikossa. Lisäksi väh. 10 banaania. Ei ihme, että paino nousee. Sokeripommejahan ne ovat.
Pointtini oli, että jos syö pizzaa, ei välttämättä liho. Syö mitä syöt, KAIKESTA voi lihoa jos liikaa syö. Ei se pizzan olemus ja nimi ihmistä lihavaksi tee. : DDDDD>Pointtini oli, että jos syö pizzaa, ei välttämättä liho. Syö mitä syöt, KAIKESTA voi lihoa jos liikaa syö. Ei se
>pizzan olemus ja nimi ihmistä lihavaksi tee. : DDDDD
niinpä niin. Syö pizzaa ja laihdu. Hieno tapa laihduttaa. - vhcxfdhxdfy
yukuu kirjoitti:
Omatekoinen pizza voi olla melkeimpä terveysruoka, mutta silti suurta herkkua! Näitä uppoaa pari viikossa:
Täyte kahteen pizzaan: tomaattimurskapurkki, tomaattipyrepurkki, 1 sipuli, 1 valkosipuli, loraus rypsiöljyä,
tonnikalapurkki, naudanpaistijauhelihaa 80g, 1 rkl sokeria mausteet
Pohjan teen mahdollisimman ohuen . Sinä päivänä kun vetäisee kunnon pitsan ei kaipaa paljon enää valkoisia leipiä, makaroonia taikka perunaa jotka kaikki ovat samoja "tyhjiä kaloreita" mitä on pizzapohjassa.
Pizzan päälle pistän 17% edamia 50g . Suolaa en laita ollenkaan, sitä tulee juustosta ja kalasta.
Paistan pizzan OBH-Nordica-Pizza Bronto-uunilla. Tällä loistovehkeellä tulee just sopivan rapsakka pohja 4-5 minuutissa.17% Edamia? Kuullostaa niin herkulliselta että mieluummin lisäisin kanamunan tai lorauksen maitoa mieluummin.
- Itekitehnysuprpitsan
terveellistä kirjoitti:
Teen itse pohjan johonka laitan kaura- tai ruisleseitä. Aurinkokuivatun tomaatin liemestä saa hyvänmakuista öljyä taikinaan jonka kaulin ohueksi. Jos tulee liian iso taikina ylimääräinen pakastan. On sitten seuraavaan pitsaan jo taikina valmiina. Leseillä saa kuitupitoisemman pohjan.
Aina täytteeseen paljon kasviksia. Hyvän kastikkeen voi tehdä ylikypsyneistä tomaateista pannulla hauduttamalla. Koneella saa nopeesti porkkanan ja sipulin ihan hienoksi jotka freesaan pannulla. Tomaattikastiketta löytyy aina kaapista jos ei tomaatteja ole. Sambal olelekilla saa kastikkeeseen tulisuutta. Vihreitä pepperooneja ja mustista oliiveita tulee suolaisuutta. Jos teen pelkän kasvis pitsan niin lisään sieniä jos en niin paistan paistijauhelihaa sekaan. Voi tietty laittaa tonnikalaa, katkarapuja ihan mistä ikinä tykkääkään. Kastikkeeseen basilikaa, mustapippuria ja hiukka grillimaustettakin olen ropauttanut niin ja paljon oreganoo. Pohjanpoika juustotahko on mielestäni parasta juustoo pitsaan jonka senkin murustan koneella. Mistään vähärasvaisista vesijuustoista ei saa kunnon pitsaa. Aurinkokuivatut tomaatit ovat hyvän pitsan ehdottomuus ja lopun purkin öljyn lorautan pitsakastikkeeseen. Teen sitä ison reunallisen pellillisen ja pakastan osan jos jää. Jos ei satu olemaan aurinkokuivattuja tomaatteja käytän avocado tai oliiviöljyä. Kastikkeen teen joskus jo edellisenä päivänä ja on jopa parempaa kun on yön yli makuuntunut.
Sellainen kuiva mauton kaupan pakasteallas pitsa ei enään maistu kun opettelee itse tekemään oikein herkullisen pitsan."Sellainen kuiva mauton kaupan pakasteallas pitsa ei enään maistu kun opettelee itse tekemään oikein herkullisen pitsan."
Hei duud! Sun pitsas ei pelkästään maksa 20 euroo/kpl, vaan se myös vie 4 tuntii tehdä! Toi on just tollasta tyypillistä lesoamista. Jos sä oikeasti teet noita pitsoja itelles useammin kuin lesoilet niistä muille ni kaikki kunnia sulle.
- Japan san
Ei pizza ole mitään roskaruokaa.
Eikä jokun toisen maan ruokalaji ole roskaruokaa sen perusteella, ettei
ruoan alkuperä ole kotimainen.
Silloinhan italialaisen mielestä perunamuusi ja lihapullat, poronkäristys ja muut
suomalaiset ruoat olisivat roskaruokaa.
Roskaruokaa ei ole olemassakaan. Roskiin menevää ruokaa kylläkin on aivan liian paljon.
Pizzaanhan käytetään monia samanlaisia raaka-aineita, kuin muuhunkin ruoanlaittoon.
Pizzapohjaan on käytetty jauhoa, kuten leivässäkin.
Täytteessä voi olla kalaa, lihaa, kasviksia ja päällä erilaisia juustoja.
Jos joskus on syönyt pizzaa, joka maistuu pahalta, niin eihän se tarkoita, että
kaikki pizzat maistuvat pahalta ja joutavat saada roska ruoan leiman.
Pizzasta voidaan saada erittäin maukas ja herkullinen ruoka ja käy pizza myös ateriasta.
Usein itse tehty pizza on erittäin maukas ja hyvän makuinen.- mamma teki
pizzaa käytti siihen täysjyvävehnäjauhoja kotona keitettyä tomatti sosetta ja tomattia josta kuoret ja siemenkota otettiin pois ja juusto mausteena tuore basiliika paistamisen jälkeen.Mamma kertoili että pizza otettiin evääksi pellolle mukaan ja sentakia siihen ei käytetä lihaa tuotteita,juomana viini tai vesi.
- JelenaMaaret
mamma teki kirjoitti:
pizzaa käytti siihen täysjyvävehnäjauhoja kotona keitettyä tomatti sosetta ja tomattia josta kuoret ja siemenkota otettiin pois ja juusto mausteena tuore basiliika paistamisen jälkeen.Mamma kertoili että pizza otettiin evääksi pellolle mukaan ja sentakia siihen ei käytetä lihaa tuotteita,juomana viini tai vesi.
>pizzaa käytti siihen täysjyvävehnäjauhoja kotona keitettyä tomatti sosetta ja tomattia josta kuoret ja
>siemenkota otettiin pois ja juusto mausteena tuore basiliika paistamisen jälkeen.Mamma kertoili että pizza
>otettiin evääksi pellolle mukaan ja sentakia siihen ei käytetä lihaa tuotteita,juomana viini tai vesi.
En usko, että tämä korreloi millään tavalla nykyhetkeen. Esim. Pasilan aseman tienoilla myydään pizzaa hintaan 3.90. Miten kukaan voi myydä tuohon hintaan ja ottaa vielä siitä katteet? Lehdissäkin oli taannoin juttua siitä, että jos pizzan hinta tippuu alle viitosen, niin homma alkaa haiskahtaa; käytetään vanhentuneita tuote-eriä, tai harmaata työvoimaa. - ...
JelenaMaaret kirjoitti:
>pizzaa käytti siihen täysjyvävehnäjauhoja kotona keitettyä tomatti sosetta ja tomattia josta kuoret ja
>siemenkota otettiin pois ja juusto mausteena tuore basiliika paistamisen jälkeen.Mamma kertoili että pizza
>otettiin evääksi pellolle mukaan ja sentakia siihen ei käytetä lihaa tuotteita,juomana viini tai vesi.
En usko, että tämä korreloi millään tavalla nykyhetkeen. Esim. Pasilan aseman tienoilla myydään pizzaa hintaan 3.90. Miten kukaan voi myydä tuohon hintaan ja ottaa vielä siitä katteet? Lehdissäkin oli taannoin juttua siitä, että jos pizzan hinta tippuu alle viitosen, niin homma alkaa haiskahtaa; käytetään vanhentuneita tuote-eriä, tai harmaata työvoimaa."Lehdissäkin oli taannoin juttua siitä, että jos pizzan hinta tippuu alle viitosen, niin homma alkaa haiskahtaa; käytetään vanhentuneita tuote-eriä, tai harmaata työvoimaa."
Esim. hämeentiellä ravintola Sebassa pizzat ovat 3,80 ja myyjän mukaan niitä myydään n. 300 kpl päivittäin. Tästä johtuen myös raaka-aineet ovat aina ihan tuoreita ja sen takia pizzat niin hyvän makuisia. Kaljanmyynnistä tulee vielä lisää katteita, ja intialaisesta ruuasta ym. - Nimimerkkkki
... kirjoitti:
"Lehdissäkin oli taannoin juttua siitä, että jos pizzan hinta tippuu alle viitosen, niin homma alkaa haiskahtaa; käytetään vanhentuneita tuote-eriä, tai harmaata työvoimaa."
Esim. hämeentiellä ravintola Sebassa pizzat ovat 3,80 ja myyjän mukaan niitä myydään n. 300 kpl päivittäin. Tästä johtuen myös raaka-aineet ovat aina ihan tuoreita ja sen takia pizzat niin hyvän makuisia. Kaljanmyynnistä tulee vielä lisää katteita, ja intialaisesta ruuasta ym.pizza ei oel roskaruoka ne humpuukia koko roskaruuat eli valmistus tekee jos tehdään väärin (lisäainein maittavammaksi ja paremman näköiseksi tyyliä ajan takaa) mistä vain ruuasta roskaa.
ps. oiekaan pizzaan (puhutaan nyt alkuperäisistä eikä jostain mitä kierot tuote nimien väärin käyttäjät myy tuotteen nimellä) ei tule lihaa vain juusto ja tomaatti pyre ja basilika ja pohja on durumjauhoista tehty... ja voin sanoa jos hyvin tehty on hyvää. - AITO PIZZA
Nimimerkkkki kirjoitti:
pizza ei oel roskaruoka ne humpuukia koko roskaruuat eli valmistus tekee jos tehdään väärin (lisäainein maittavammaksi ja paremman näköiseksi tyyliä ajan takaa) mistä vain ruuasta roskaa.
ps. oiekaan pizzaan (puhutaan nyt alkuperäisistä eikä jostain mitä kierot tuote nimien väärin käyttäjät myy tuotteen nimellä) ei tule lihaa vain juusto ja tomaatti pyre ja basilika ja pohja on durumjauhoista tehty... ja voin sanoa jos hyvin tehty on hyvää.Jos haluat syödä muinaisissa eepoksissakin mainittua antiikinaikaista AITOA PIZZAA, jota Italiassa on syöty jo vuonna 0 ja joka ei ole mikään EU-direktiivien mukainen moderni pizza, niin siihen tulee täytteeksi oliiviöljyä, yrttejä ja hunajaa. Jauhoina käytetään ravinteikasta ja proteiinirikasta ferrovehnää joka on italialainen muinaisvehnälaji.
AITOON PIZZAAN ei todellakaan tomaatit kuulu, ei sellainen ole mitään pizzaa vaan tomaattipizzalle pitäisi kehittää joku uusi termi jotta kukaan ei vahingossa luulisi tomaattipizzaa pizzaksi. AITO PIZZA kirjoitti:
Jos haluat syödä muinaisissa eepoksissakin mainittua antiikinaikaista AITOA PIZZAA, jota Italiassa on syöty jo vuonna 0 ja joka ei ole mikään EU-direktiivien mukainen moderni pizza, niin siihen tulee täytteeksi oliiviöljyä, yrttejä ja hunajaa. Jauhoina käytetään ravinteikasta ja proteiinirikasta ferrovehnää joka on italialainen muinaisvehnälaji.
AITOON PIZZAAN ei todellakaan tomaatit kuulu, ei sellainen ole mitään pizzaa vaan tomaattipizzalle pitäisi kehittää joku uusi termi jotta kukaan ei vahingossa luulisi tomaattipizzaa pizzaksi.Tuosta tomaatista ja pizzasta: tomaatti on ollut jo tunnettu Euroopassa yli 400 vuotta ja tänä aikana sitä on jo käytetty leivonnaisenkin päällä. Joten ei kyse ole aivan eilisestä keksinnöstä.
Mikä sitten on se AITO PIZZA, lienee vähintääkin kysyjän omasta arvomaailmasta kumpuava asia. Vaikka pizza lieneekin rantautunut meren yli Kreikasta Italiaan ja ensimmäisiä mainintoja siitä on jo antiikin ajoilta - "litteä taikinakakku, jonka päällä on oliiviöljyä, yrttejä ja hunajaa ja joka paistetaan kiven päällä" - on siihen siivutettu tai murskattu tomaattia päälle jo melko varhain. Köyhimmillään se oli leivonnainen, jonka päällä oli vain öljyä ja suolarakeita. Nuo muinaisaineet olivat muuten lätyn päällä - ei "täytteenä".
Ns. moderni pizza alkoi valloittaa Italiaa Napolista käsin vasta 1800-luvun lopulla ja maailmanmaine tuli WW2:n jälkeen.
Ja on ns. tomaattipizzalla toki nimi: Pizza Margherita.- AITO PIZZA
crudo kirjoitti:
Tuosta tomaatista ja pizzasta: tomaatti on ollut jo tunnettu Euroopassa yli 400 vuotta ja tänä aikana sitä on jo käytetty leivonnaisenkin päällä. Joten ei kyse ole aivan eilisestä keksinnöstä.
Mikä sitten on se AITO PIZZA, lienee vähintääkin kysyjän omasta arvomaailmasta kumpuava asia. Vaikka pizza lieneekin rantautunut meren yli Kreikasta Italiaan ja ensimmäisiä mainintoja siitä on jo antiikin ajoilta - "litteä taikinakakku, jonka päällä on oliiviöljyä, yrttejä ja hunajaa ja joka paistetaan kiven päällä" - on siihen siivutettu tai murskattu tomaattia päälle jo melko varhain. Köyhimmillään se oli leivonnainen, jonka päällä oli vain öljyä ja suolarakeita. Nuo muinaisaineet olivat muuten lätyn päällä - ei "täytteenä".
Ns. moderni pizza alkoi valloittaa Italiaa Napolista käsin vasta 1800-luvun lopulla ja maailmanmaine tuli WW2:n jälkeen.
Ja on ns. tomaattipizzalla toki nimi: Pizza Margherita.Tämä jokapäiväinen leipämme eli juustolla päällystetty pyöreä pannupizza on 2600 vuotta vanha ruokalaji. Persialaiset sotilaat paistoivat pizzoja pyöreiden pronssikilpiensä päällä, ja kreikkalaiset ja roomalaiset ovat omaksuneet pizzan pyöreän muodon ja koko ruokalajin persialaisilta.
Pyöreä pronssikilpi on edelleen kätevin väline täydellisten pizzojen leipomiseen ja paistamiseen nuotiolla. Pizzoista tulee täysin pyöreitä eikä neliskulmaisia, soikeita tai muuten epämuodostuneita. Pitäisi olla joku direktiivi, että jos pizzassa on yli 1% geometriavirhettä niin kyseessä on pelkkä juustopiirakka jota ei saisi myydä pizzan nimellä. AITO PIZZA kirjoitti:
Tämä jokapäiväinen leipämme eli juustolla päällystetty pyöreä pannupizza on 2600 vuotta vanha ruokalaji. Persialaiset sotilaat paistoivat pizzoja pyöreiden pronssikilpiensä päällä, ja kreikkalaiset ja roomalaiset ovat omaksuneet pizzan pyöreän muodon ja koko ruokalajin persialaisilta.
Pyöreä pronssikilpi on edelleen kätevin väline täydellisten pizzojen leipomiseen ja paistamiseen nuotiolla. Pizzoista tulee täysin pyöreitä eikä neliskulmaisia, soikeita tai muuten epämuodostuneita. Pitäisi olla joku direktiivi, että jos pizzassa on yli 1% geometriavirhettä niin kyseessä on pelkkä juustopiirakka jota ei saisi myydä pizzan nimellä.Napolin pizzalle on oma direktiivinsä, koska kyseessä on EU:n alkuperäsuojaa nauttiva elintarvike. Ken haluaa tutustua napolilaisen pizzan direktiiviin on siitä maininta ja joitakin asioita mm. seuraavassa
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_pizza Vielä tarkemmat ohjeetkin on olemassa ja netissä löydettävissä.
Näissä ohjeissa annetaan kyllä ohje pizzan enimmäiskoosta - enintään 35 cm halkaisijaltaan - paistolämpötilasta - 485 Celsiusta ja paistoajasta - 60-90 sekuntia uunissa, mutta tuosta geometriatoleranssista ei ole mainintaa. Eikä sitä käytännössä olekaan mahdollista lähes täysin käsintehdylle tuotteelle rakentaa - napolinpizza on monenkirjava vimpula, mutta todella hyvä leivonnainen. Eikä sitä paisteta millään pellillä tai persialaisella kilvellä vaan kivipätsissä.
Kävin muutama kuu sitten syömässä sen aidon Pizza Margheritan Pizzeria Brandissa, missä se ensi kertaa tarjoiltiin kuningatar Margheritalle. Paikka on perustettu 1880-luvulla ja vielä hengittää kauniisti, uuni loimuaa puilla ja pizza tulee pöytään ennen kuin olet kerennyt pesemään kätesi. Hinta yli 20 €, mutta lieneekö historialla hintaa?
Niin, ja näitä suojattuja pizzoja on oikeastaan vain kahta sorttia: Pizza Margherita ja Pizza Marinara. Margheritasta on vielä extra-versiokin olemassa, joten oikeastaan siis kolme pizzaa on näitä alkuperäisiä.
Ei, ei löydy aurajuustoa eikä ananasta, ei kebaplihaa eikä jauhelihaa. Napolilainen syö jauhelihakastikkeen Pasta Bolognesena eikä pizzan päällä.
Direktiivin mukaan pizzan pohja on keskeltä vain 3 mm, reunoilla ja pohjassa kuuluu olla mustuneita kohtia todisteena, että kuumassa uunissa on oltu.- aito pizza
crudo kirjoitti:
Napolin pizzalle on oma direktiivinsä, koska kyseessä on EU:n alkuperäsuojaa nauttiva elintarvike. Ken haluaa tutustua napolilaisen pizzan direktiiviin on siitä maininta ja joitakin asioita mm. seuraavassa
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_pizza Vielä tarkemmat ohjeetkin on olemassa ja netissä löydettävissä.
Näissä ohjeissa annetaan kyllä ohje pizzan enimmäiskoosta - enintään 35 cm halkaisijaltaan - paistolämpötilasta - 485 Celsiusta ja paistoajasta - 60-90 sekuntia uunissa, mutta tuosta geometriatoleranssista ei ole mainintaa. Eikä sitä käytännössä olekaan mahdollista lähes täysin käsintehdylle tuotteelle rakentaa - napolinpizza on monenkirjava vimpula, mutta todella hyvä leivonnainen. Eikä sitä paisteta millään pellillä tai persialaisella kilvellä vaan kivipätsissä.
Kävin muutama kuu sitten syömässä sen aidon Pizza Margheritan Pizzeria Brandissa, missä se ensi kertaa tarjoiltiin kuningatar Margheritalle. Paikka on perustettu 1880-luvulla ja vielä hengittää kauniisti, uuni loimuaa puilla ja pizza tulee pöytään ennen kuin olet kerennyt pesemään kätesi. Hinta yli 20 €, mutta lieneekö historialla hintaa?
Niin, ja näitä suojattuja pizzoja on oikeastaan vain kahta sorttia: Pizza Margherita ja Pizza Marinara. Margheritasta on vielä extra-versiokin olemassa, joten oikeastaan siis kolme pizzaa on näitä alkuperäisiä.
Ei, ei löydy aurajuustoa eikä ananasta, ei kebaplihaa eikä jauhelihaa. Napolilainen syö jauhelihakastikkeen Pasta Bolognesena eikä pizzan päällä.
Direktiivin mukaan pizzan pohja on keskeltä vain 3 mm, reunoilla ja pohjassa kuuluu olla mustuneita kohtia todisteena, että kuumassa uunissa on oltu."The price for a pizza was five cents but, since many people couldn't afford the cost of a whole pie, they would instead say how much they could pay and they were given a slice corresponding to the amount offered."
Ihan kuten neulamuikut kyläfestareilla. Koko annos maksaa 6-7e, mutta kun lompakossa on vain pari euroa, voi kysyä miten paljon neulamuikkuja saa parilla eurolla, yleensä sieltä tulee ihan hyvä annos.
Flemarin (ellei koko kallion) parhaat pizzat muuten nykyisin saa Marmariksesta 5 eurolla, taso on selvästi noussut ja hinta laskenut verrattuna parin vuoden takaiseen tilanteeseen. Valkosipuli ja pizzan puolitus on ilmaista eli kaverin kanssa kun käy syömässä niin rahaa menee vain 2,50. Varsinkin kebab-jauhelihapizza valkosipulilla on erityisen maukas, iso, rasvainen, ruokaisa ja runsastäytteinen lätty.
- Raja!
Kuka tyhmä ostaisi pitsaa Pitzerioista tai kaupoista? Minä ainakin kasvatan Tomaatit, sipulit , Basilkan, ja Lihan itse. Siis Lihaa en kasvata vaan no kasvatan mutta sehän ei ole kasvi XD Ja pohja pitää olla itse tehty. MITÄ ROSKARUOKAA SIINÄ ON????
- jkijiojio
>niin siihen tulee täytteeksi oliiviöljyä, yrttejä ja hunajaa.
>Jauhoina käytetään ravinteikasta ja proteiinirikasta ferrovehnää
>joka on italialainen muinaisvehnälaji.
Juu - ja hyvää varmaan on. Not! - HHAHAA
PIZZA ON HYVÄÄ, ÄLKÄÄ JAUHAKO SITÄ PASKAA VAAN MOZZARELLAA HAHA
- A'soppa
Samanlailla sitä voi myydä sitä vanhentunutta muutakin ruokaa, oli soppaa tai leikettä...
- hei hylvetti.
Meidän lähipitseriassa tyyppi polttaa samalla röökii. Aika hyvä aromi tulee pitsaan. Hyi helvetti.
- Back to x years
Mut se voi just olla se ratkaiseva myyntivaltti. Katos ei kaikki halua mitään vahattua ja mautonta kotipitsaa.
- marenna
Oikeimman pitsan päälle kuuluu ainoastaan tilkka öljyä suolarae ja simpukka välimerestä! Frutti di maare! Te olette keksineet tunkea siihen tomaatti ja hukuttaa lopputuloksen juuston alle aivan itse. Sellainen ei ole aitoa pitsaa!
- orginal no thanks
Senpä takia pidän tästä nyky/amerikan versioista enemmän, se aito alkuperäinen italiaano versio ei kiitos...
- ilalian_man0
Mine olla italiasta ja mine panna pizzan päälle pelkkä crutong ja paljon olju. Pohja mine teke pelkkä olju ja jauho.
- P.Lasanen.
Suomalainen pitsa on parempaa kuin italialainen. Ja suomalainen lasanen on parempaa kuin italialainen lasagne.
- Pitsa on hyvää
Mitäs tuo aloittaja oikein määräilee ja moittii ruokia,taitaa luulla itsestään liikoja.Kyllä jokainen saa syödä mitä haluaa,mikä tuntuu sopivalta ja hyvältä.
- P.Lasanen.
Tämä roskaruoka pilaa esimerkiksi brittilässä lasten ruokahalun, kun koulussakin työnnetään suuhun sitä roskaruokaa:(
- Pizzan syöjä
Kyllä pizza hyvää on, eikä mitään roskaruokaa.
Yleensä pizza tulee tehtyä itse ja harvemmin ostettua valmista pizzaa.
Jos valita täytyy pizzan ja hampurilaisen väliltä, niin kyllä ennemmin sen pizzan valitsee, kun kallimman hampurilaisen hinnalla saa pizzan, jossa on enemmän syötävää, kuin siinä hampurilaisessa.
Ei sillä, että hampurilainen pahaa olisi, hyvää sekin on.
On se vaan kumma, että on ihmisiä, jotka haukkuu ruokaa, mikä on hyvää.
Onkohan siihen syynä se, etteivät he itse saa sitä syödä, vai ovatko niin kovia terveys hysteerikkoja, että kiusallaan haukkuvat kaikki hyvänmakuisen ruoat. - 37
>ovatko niin kovia terveys hysteerikkoja, että kiusallaan
>haukkuvat kaikki hyvänmakuisen ruoat.
Pizza on epäterveellistä. Pelkkää valkoisia vehnäjauhoja, rasvaista päällistä - ja sitten paistetaan uunissa niin, että tulee mukavat karsinogeenit.
Ihminen on rakennettu niin, että pitää oletuksena rasvasta ja sokerista pitääkseen itsensä hengissä. Mutta nyt eletään 2000- lukua, ja Suomessa voi valita sen ruoan paremminkin.- tekopyhä p''''''a
Paljonkos rasvaa on herkkusienissä, kinkussa, tonnikalassa ja katkaravuissa ? Ei juuri mitään.
Etkai vaan itse syyllisty syömään voilla voideltua juusto-makkarasämpylää kahvin kanssa joka on muuten hermomyrkkyä.
Laitatko vielä oikein sokeria kahviin ? HYI HYI
Syötkö kaiken ruokasi raakana niin ei tuu karsinogeenejä ?
MITÄH ?????
- TötötttMitän
Sitähän tämä pitsa onkin - kate on kohdallaan kun ihmisille syötetään pelkkää valkoista jauoa ja siihen päälle jotain vanhentunutta mättöä. Eihän tätä muuten voisi myydä hintaan 4.90€ jopa pääkaupunkiseudulla.
Hyi. - JelenaMaaret
Pasilassa saa 'kinkkupitsan' hintaan €3.90. Siinä on kinkun sijaan tätä paljon puhuttua 'lihaa', joka on siis kaukana kinkusta.
- Dongelidong
Cittarissa on järjettömän paljon pakastepitsoja. Mikä on teidän mielestä se paras?
- helenamaaret
Pahinta paskaa on pakstepitsat, ei siis sellaista paskaa että hoh-hoijaa. Aineet pilataan täysin, läkästään mauttoman vehnälatkyn päälle ja pilataan hielä lisää pakastamalla. Ei hyvää päivää!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit32718Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581351Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä181016Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071010Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk299908- 42899
- 72875