kinkun sulamisaika

???

Nyt alkaa olla se hetki käsillä, että kinkku pitäisi ottaa sulamaan. Kuinka kauan 5kg painavan potkattoman kinkun sulaminen kestää. Jos paistan kinkun keskivikkona, niin koska otan sen pakasteesta jääkaapin puolelle, entä koska jääkaapista huoneenlämpöön?

4

1770

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ottaisin kinkun pakkasesta vähintään neljä päivää ennen paistoa. Teen 10%:n suolaliuoksen ja panen kinkun sinne, astia viileään paikkaan. Nyt kun on näin kylmä niin ulkotila sattaa kyllä hyhmätä näin suolaistakin liuosta, mutta koittaahan voi ulkonakin.

      Tuo hidas sulatus suolaliuoksessa parantaa kinkun kuntoa ja tuo vähän lisäsuolaa kinkkuun - nykyiset kun ovat melko suolattomia.

      Päivää ennen pois suolasta, pyyhitään hyvin puhtaaksi ja vuorokaudeksi vähintäänkin jääkaappiin. Ennen uuniin panoa kinkun lämpötilan tulee olla vielä alle tai noin 10 astetta.

      Jos siis aiot paistaa kinkun ensi keskiviikkona, niin aloita homma jo huomenna.

      Tiedän - koulukunnissa löytyy, kyseessä on siksi perinteinen ja tunteita havahduttava asia!

      • Meilläkin kun tänä vuonna paistetaan lahjaksi saatu kinkku, enkä ole tehnyt sitä moniin vuosiin.
        Perinteisesti on ollut joko punaviinipaistia tai sitten jotain etnistä liharuokaa, lasten toiveesta.
        Se tämän hetkinen on Atrian, 6,5 kg harmaasuolattu, liekkö enää tarvetta lisäsuolata, ei kai ?
        Nyt pitää siis siirtää se pakakstimesta kellariin varmaankin, siellä on semmoinen 8 astetta.
        Siinähän se sulaa pikku hiljalleen.

        Onko sinulla hyviä kuorrutusehdotuksia ? Jostain luin että hunajaa ja murskattua corn flakesia
        voisi käyttää. Ajatuksena absurdi mutta kaikkea uutta pitää kokeilla.

        Jos ei muut sitten nauti tekeleestä niin ehkäpä se kelpaa meidän "fifille" o:)

        Hyvää joulunaikaa ja - taikaa
        http://www.youtube.com/watch?v=mN7LW0Y00kE


      • porkkanapää kirjoitti:

        Meilläkin kun tänä vuonna paistetaan lahjaksi saatu kinkku, enkä ole tehnyt sitä moniin vuosiin.
        Perinteisesti on ollut joko punaviinipaistia tai sitten jotain etnistä liharuokaa, lasten toiveesta.
        Se tämän hetkinen on Atrian, 6,5 kg harmaasuolattu, liekkö enää tarvetta lisäsuolata, ei kai ?
        Nyt pitää siis siirtää se pakakstimesta kellariin varmaankin, siellä on semmoinen 8 astetta.
        Siinähän se sulaa pikku hiljalleen.

        Onko sinulla hyviä kuorrutusehdotuksia ? Jostain luin että hunajaa ja murskattua corn flakesia
        voisi käyttää. Ajatuksena absurdi mutta kaikkea uutta pitää kokeilla.

        Jos ei muut sitten nauti tekeleestä niin ehkäpä se kelpaa meidän "fifille" o:)

        Hyvää joulunaikaa ja - taikaa
        http://www.youtube.com/watch?v=mN7LW0Y00kE

        Muina vuosina olen tuskaillut tuon suolattomuuden kanssa. Viime vuosi oli poikkeus, mutta silloin meillä olikin tällainen potkaton Juhlakinkku, aiemmin useimmiten kuitenkin potkalla.

        Nyt otin taas vuorostaan viljapossun luomukinkun kun tunnen tuon sikatilan, että siellä eivät emakot pääse syömään poikasiaan eikä kaverin saparoa. Korviakin on jokaisella vielä kaksi tallella vaikka ahdasta sielläkin on. Melko lailla käy kyllä näitä lihotussikojakin sääli vaikka paikat normit täyttäisivätkin.

        Kuorrutus: tuubi skandinaavisinappia, yksi munankeltuainen, 1 rkl fariinisokeria - sekoitetaan ja sivellään kinkun päälle pullasutilla. Siivilän läpi sirotellaan päälle korppujauhoja, joihin on sekoitettu mustapippuria ja jauhettua neilikkaa - vähän. Annetaan vähän kuivahtaa kinkun päällä, painellaan tasaisemmaksi ja toinen kierros korppujauhoa.

        Grillivastus uuniin päälle ja hönkää pannuun, kinkku vastuksen alle kunnes ruskistuu.

        Tuon hunaja ja corn flakes-jutun olen lukenut, mutta en kokeillut. Mikä ettei - Hunajayhtymä on saanut oikein hyvin tuotteensa kampanjoitua - loistavat nettisivut mm. joten hunajaa sotketaan vähän joka paikkaan. Ja corn flakeshan on maissijauhoa - joten makeaa viljaa. Mutta kyllä siinä pitää olla myös potkua mukana, sinappia, pippuria. En poista kinkusta kamaraa - verkon toki. Siannahka oikein tehtynä on nykykinkun paras osa.

        Samoin Hyvää Joulua sinulle. Toivotanpa ensi vuodelle antoisaa ruokavuotta.


      • Eka kerta
        crudo kirjoitti:

        Muina vuosina olen tuskaillut tuon suolattomuuden kanssa. Viime vuosi oli poikkeus, mutta silloin meillä olikin tällainen potkaton Juhlakinkku, aiemmin useimmiten kuitenkin potkalla.

        Nyt otin taas vuorostaan viljapossun luomukinkun kun tunnen tuon sikatilan, että siellä eivät emakot pääse syömään poikasiaan eikä kaverin saparoa. Korviakin on jokaisella vielä kaksi tallella vaikka ahdasta sielläkin on. Melko lailla käy kyllä näitä lihotussikojakin sääli vaikka paikat normit täyttäisivätkin.

        Kuorrutus: tuubi skandinaavisinappia, yksi munankeltuainen, 1 rkl fariinisokeria - sekoitetaan ja sivellään kinkun päälle pullasutilla. Siivilän läpi sirotellaan päälle korppujauhoja, joihin on sekoitettu mustapippuria ja jauhettua neilikkaa - vähän. Annetaan vähän kuivahtaa kinkun päällä, painellaan tasaisemmaksi ja toinen kierros korppujauhoa.

        Grillivastus uuniin päälle ja hönkää pannuun, kinkku vastuksen alle kunnes ruskistuu.

        Tuon hunaja ja corn flakes-jutun olen lukenut, mutta en kokeillut. Mikä ettei - Hunajayhtymä on saanut oikein hyvin tuotteensa kampanjoitua - loistavat nettisivut mm. joten hunajaa sotketaan vähän joka paikkaan. Ja corn flakeshan on maissijauhoa - joten makeaa viljaa. Mutta kyllä siinä pitää olla myös potkua mukana, sinappia, pippuria. En poista kinkusta kamaraa - verkon toki. Siannahka oikein tehtynä on nykykinkun paras osa.

        Samoin Hyvää Joulua sinulle. Toivotanpa ensi vuodelle antoisaa ruokavuotta.

        Kauankos sulaminen kestää ja miten/missä lämpötilassa paistaisin, 75-100 astetta?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Israel aloitti 3. maailmansodan

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011297979.html Israel se sitten aloitti näköjään kolmannen maailmansodan.
      Maailman menoa
      466
      3664
    2. Kaksi vuotta

      Sitten mä ihastuin suhun päätä pahkaa, kun meillä klikkasi heti ekasta päivästä lähtien. Et varmasti tunne samoin ja tek
      Ikävä
      15
      2726
    3. Nainen, meidän talossa on säännöt

      1. Mies on aina oikeassa. 2. Ei vastaväitteitä. 3. Mäkättäminen kielletty. 4. Suhde on tärkein. 5. Ei salaisuuksia. 6. E
      Ikävä
      276
      2114
    4. Raamatun kiroukset ja uhkaukset osoittavat sen ihmisperäisyyden

      "Se sanotaan galatalaiskirjeessä, että jos joku levittää väärää evankeliumia: "...jos joku julistaa teille evankeliumia
      Hindulaisuus
      443
      1988
    5. Miksi me ei mies voida edes viestitellä irl?

      En odota enkä vaadi mitään, voitaisiin vain olla yhteyksissä jollain tapaa ihan oikeasti.
      Ikävä
      84
      1344
    6. Tekisin mitä vaan että

      Pääsisin eroon susta.
      Ikävä
      156
      1251
    7. Oliko Farmi-finaalitehtävät mielestäsi tasaveroisia Lloydin ja Johannan välillä?

      Onnea Farmi-voitosta, Lloyd. Et tainnut olla ihan kaikkien suosikki, mutta puskit voittoon! Oliko finaalitehtävät miel
      Tv-sarjat
      63
      1108
    8. Mies haluaisin sinun kanssa

      Rakkauslapsen. Hänestä tulisi tosi söpö ja fiksu.
      Ikävä
      79
      1025
    9. Rakennetaanko yhdessä?

      Haluaisin rakentaa sun kanssa yhteistä tulevaisuutta❤️ Onko meistä siihen? Huomaan että sulta puuttuu se joku tärkeä elä
      Ikävä
      41
      1008
    10. Onko hän elämäsi rakkaus?

      Itse olen sitä mieltä että kyllä se näin taitaa nyt olla
      Ikävä
      56
      999
    Aihe