Tämän tein nyt GALLUPIKSI. Miehelläni ja minulla on ollut pitkään mielessä perustaa oma kahvila tai ravintola. Opiskelijoina syömme tietenkin nuudeleita lähes päivittäin... Mutta tämä halparuoka liittyy liikeideaamme.
Teemme isoja nuudeliannoksia sillointällöin kokeeksi (että tuliko siitä mahd. hyvää "asiakkaille") , lisäämme aimo annoksen erilaisia mausteita lihaa tai kasviksia. Reseptejäkin on kirjattu ylös.
Taitomme karttuu erilaisten nuudeliannosten tekemisessä kokoajan. Nyt meitä kiinnostaisi tietää, että olisitteko TE, hyvät ruuan ystävät, valmiita maksamaan 6-7 € yhdestä nuudeliannoksesta (käsittää kaksi pakkausta nuudeleita mausteet, eli nälkä ei ihan heti ole murisemassa mahassa)
Maku olisi tietenkin asiakkaan itse valitsema.
Meillä (minulla ja miehelläni) on vielä mietintämyssyn alla, tulisiko nuudeliravintolamme olla Subwayn tapainen, jossa asiakkaat saisivat itse valita ihan jokaikisen aineksen (tässä miinuspuolena on, että suurimmaksi osaksi annoksista tulisi aika ihmeenmakuisia, jos esim happamia ja imeliä mausteita valitaan samaan annokseen)
VAI tulisiko meidän perinteisesti keksiä itse annoksemme, jotka asiakkaat sitten itse valikoisivat ruokalistalta? (tämä olisi sinänsä parempi, sillä makujen yhdistelmä on todennäköisemmin maukkaampi, kuin että saisi itse valita erikseen kaikki mausteensa)
Vastatkaa ihmeessä.
1. Olisitteko valmiita maksamaan nuudeliannoksesta sen 6-7€? (edelleenkin se kaksi pakettia nuudeleita on yksi annos)
2. Subway- tyylinen vapaavalintainen vai perinteinen ravintola?
Nuudeliravintola/pikaruokala
9
963
Vastaukset
- Keittonatsi
Oletko vähän tyhmä vai provoiletko.
Tavallisessa kiinamiehen paikassakin saa vain yhtä keittoa.
Kysymys minkä makuinen on nopeasti tehty keitto?- oikea laitalinkki
Miksi pitäisi olla nopeasti tehtyä keittoa? Tuollaisessa paikassa on järkevintä pitää isoa kattilaa keittolientä (kana/kasvislientä), josta otetaan käyttöön annosten tekoon nuudeleiden ja kasvisten kypsentämiseen. Ei niitä nuudeleita tarvitse kypsentää kuin karjalanpaistia ja vihanneksetkin voi ryöpätä/höyryttää puolikypsiksi jo ennalta. Lihan/kanan voi hyvin kypsentää ennalta ja kala ja sienet kypsyy parissa minuutissa.
- oikea laitalinkki
oikea laitalinkki kirjoitti:
Miksi pitäisi olla nopeasti tehtyä keittoa? Tuollaisessa paikassa on järkevintä pitää isoa kattilaa keittolientä (kana/kasvislientä), josta otetaan käyttöön annosten tekoon nuudeleiden ja kasvisten kypsentämiseen. Ei niitä nuudeleita tarvitse kypsentää kuin karjalanpaistia ja vihanneksetkin voi ryöpätä/höyryttää puolikypsiksi jo ennalta. Lihan/kanan voi hyvin kypsentää ennalta ja kala ja sienet kypsyy parissa minuutissa.
ed. otsikon piti kuulua että "Mitäs kimpoilet"
- oikea laitalinkki
Kyllä nuo annosmääritelmät ja hinnat saa sutvittua, mutta luulen että tärkein asia on löytää oikea paikka puljullenne. Ihmiset ovat aika laiskoja ajamaan vähän sivuun kokeillakseen jotain uutta, joten sijainti pitäisi olla jo valmiiksi alueella jossa ihmisiä on ruokailuasioilla liikenteessä sekä työpäivän lounastuntien aikaan että illemmalla. Kärjistäen sanottuna se on sata metriä sivuun ja konkurssi häämöttää. Näin ainakin aluksi, sitten kun on nimeä niin ei sijaintikaan niin haittaa.
Ruoka-annoksissa kannattaisi ehkä kokeilla linjaa, jossa on muutama vaihtoehto, ei siis pizzapaikan listaan verrattavaa määrää, ja lisäksi yksi itse säädettävä. Parempi olla kolme hyvää vaihtoehtoa kuin kymmenen välttävää. Jokaiseen vaihtoehtoon pitää lisäksi sijoittaa rahaa kiinni hankittuina raaka-aineina. - marianneah
1. Olisitteko valmiita maksamaan nuudeliannoksesta sen 6-7€? (edelleenkin se kaksi pakettia nuudeleita on yksi annos)
2. Subway- tyylinen vapaavalintainen vai perinteinen ravintola?
1. Olisin
2. Perinteinen
Ja kuten jo tuossa joku toinen sanoikin niin kannattaa sitä sijaintiakin miettiä. Asutteko jossain pääkaupunki seudulla? Mielelläni tulisin ravintolassanne vierailemaan :) - kiinalaisravintolat
Helsingissä on aika hyviä tuollaisia kiinalaisia ravintoloita (mm. itiksessä, kalliossa ja krunikassa joissa olen käynyt) joista saa 6,90 hintaan jättiannoksen ruokaa. Siis niin ison annoksen että se pitää aina ottaa mukaan kun kaikkea ei millään jaksa syödä kerralla loppuun, ja mukaan otettuna annosta ei tarvitse odotella kuin 2-5 minuuttia. Sisältää friteerattuja (siis keitettyjä rasvakeittimessä paistettuja) nuudeleita ja hyvän kastikkeen (esim. inkiväärikanaa, tai naudanlihaa, sieniä, bambunversoja ym hyvässä kastikkeessa) ja kanat ja lihat on myös friteerattu. Jos uusi tuollainen mesta tulee sopivalle hyvälle paikalle niin siellä voisi käydä, edellyttäen tietysti että annokset ovat jättikokoisia ja hyviä, hinta edullinen.
- ok...
Hinta sinänsä ok, mutta kyllä kaatuisin rakentamaan annoskoon sellaiseksi, että nuudelien osuus vastaisi "yhtä pussia" ja lautaselle tulisi kastikkeen mukana reilusti kanaa/lihaa ja kasviksia. Jos paikka ei perusluonteeltaan yritä olla "aasialainen", kakkosvaihtoehtona toimisi myös munakas, samoilla täyteaineilla kuin nuudeliannoksetkin.
Ja samaa mieltä kuin joku edellä, muutama huolella suunniteltu annos parempi kuin pizzerian lista tyyliin 35 erilaista. Kana, liha ja kasvisvaihtoehto. Lisänä sitten vaikka pöydässä valkosipulia ja chiliä tms, josta saa oman maun mukaan tujua annokseen lisää. - sekavaa mutta
..ravintolassa olisi selkeät listat ja pysyisitte siinä, minkä osaatte hyvin tehdä. Älkää luojan tähden käyttäkö mitään Mama's-pikapusseja vaan tutustukaa kunnon nuudeleihin, edes pikaversioihin tuoreista (löytyy etnisistä kaupoista eivätkä maksa ihmeitä)!! Liian monessa nuudelipaikassa tarjotaan noita bulkkinuudeleita... lisäksi olisi mahtavaa että ette nimeäisi jotain annosta vaikkapa "rameniksi" ja annos olisi sitten niin kaukana ramenista kuin olla ja voi (terkkuja Kaisaniemeen eräälle "trendikkäälle" ravintolalle, jonka ramenissa lillui kesäkurpitsan kuoria). Eli mielummin vaikkapa "kiinalaistyylinen nuudelikeitto" kuin "ramen", jos on pakko.
Subwayn tyylinen "ota mitä tahdot" voi olla hankala vaihtoehto sillä asiakkaat eivät todellakaan osaa usein valita fiksusti. Muistan varmaan ikuisesti erään pitsafanin jonka piti saada tungettua samaan lättyyn niin kalaa, lihaa kuin luoja ties mitä- haukkui sitten henkilökunnan kun ei pitsa maistunut...olen siis sitä mieltä että selkeät vaihtoehdot toimivat tässäkin parhaiten; joko annos suoraan listalta tai sitten rajoitetusti valinnanvapautta ("paprikaa vai kevätsipulia"-tyylisesti). Ehkä kannattaisi tehdä kokeeksi jokaiselle eri lihalle jotkut soppavaihtoehdot? Esim. broilerille tietty liemi ja kasvikset, porsaalle toisenlaiset.
Kävi vielä mielessä että muistaakseni Wok it! tms. raflalla oli käytäntö jossa valitaan liha, kastike ja kasvikset. Sama toimisi nuudeleissakin kun sitä miettii;
* broileria, possua vai tofua?
* sipulia/paprikaa/sieniä?
* chili/soija/kasvisliemi? - sophiee9
hankkeenne edistyy? :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034