Yaris -07 ikkunat huurtuu

Tervehdys!

Olisi kysymys kun meillä on tuo 07 Yaris ja takasivuikkunat tuppaavat näin talvella menemään huuruun usein ja jäätyvät tietenkin sitten. Kaikkia asetuksia olen kokeillut ja ilmastointi päällä ( ei ole aut), mutta tuppaavat vielä menemään huuruun heti, on ihmisiä takana istumassa tai ei. Edessä sivuikkunatkin meinaavat mennä huuruun kanssa heti mutta vähä suuttimia säädellen saa ne suht hyvin sulaksi.

Mutta ihmettelen miten nuo menevät heti huuruun? Onko teillä samoja kokemuksia ollut ja mikä ratkasuksi, että sais sulaksi kaikki?

8

854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sisällä

      Ikkunat menevät jäähän kun sisällä on kosteutta. Sinun pitäisi saada auto sisältä kuivaksi välillä.

    • k-s

      Meillä diesel yaris ja aina lasit jäässä. Muutenkin auto on kuin pakastin, ei tahdo lämmetä millään. Ei vaan taida tuottaa moottori tarpeeksi lämpöä lisälämmittimestä huolimatta. Autossa kun ei ole lämpömittaria niin arvailua vain että mikä moottorin lämpö on näillä pakkasilla. Taidanpa laittaa tarvikemittarin lämpöjä mittaileen.

    • 2+11

      Sama ongelma on toyotan kaikissa malleissa. Ongelmaa voi lievittää nostamalla puhaltimen nopeutta ja laskemalla lämpötilaa. Yariksessa on kieltämättä, jopa toyotaksi heikko puhallusteho sivuikkunoille.

      • tai jotain

        siitä on apua, vaikka maahantuoja ei asiaan olekkaan lämmennyt.


      • yariss
        tai jotain kirjoitti:

        siitä on apua, vaikka maahantuoja ei asiaan olekkaan lämmennyt.

        itellä aineskin pysyvät kaikki lasit sulana auto, yaris 1.5l bensa 2001 5ovinen ja on kyllä aika lämmin ,esim tänään oli 20.-astetta pakkasta ja välillä sai laittaa lämpöjä vähän viileemmälle,ettei ihan ruvennut hikeä puskemaan.


    • dwtfetwfet

      noista b pilarien paksuudesta, jotta autosta on saatu turvallinen. Miinuksena se ettei ilma pääse takakasivu ikkunoille, niille pitäisi olla omat suuttimet.

    • Ex-d4d

      ominaisuus. Itel oli kans 1,4d4d -07 jarppa ja pakkasilla lämppäri on tehoton. Eberin kun laittoi päälle niin kyl sielt paikallaan olessalämpöä tuli mut ajaessa tosissaan tuppaa ikkunat jäätymään. Ilmastointi on kans sitten harvoina hellepäivinä tehoton myöskin.

      • Nipponex

        Kyseista autoa ei olisi koskaan pitänyt alkaa tehdä Ranskassa eurooppalaisilla lämmityslaitteen osilla. Itselläni on ollut 1.4 diesel, ja nyt 1.3 bensa Yaris,eikä kummassakaan ole lämmön vajavuus ollut ongelma. Mutta kummatkin ovat sen verran iäkkäitä olleet että ovat vielä Japanissa tehtyjä. Ja ilmastointikaan ei ole tehossa hävinnyt millekään,ja vielä siitäkin sen verran ettei sen kuulukaan lähteä pakkasella toimimaan,sillä ilmakanavassa on lämpöanturi joka antaa "käynnistysluvan" kompressorille vasta yli 5 lämpötilassa. Pikku vinkkejä ikkunoiden sulana pysymiseen: Lämmityslaitteen ilmanotto tulee olla ulkoa ottavana,ei siis sisäkierrolla. Ja kyseisestä b-pilarista johtuen takasivuikkunat eivät nykyautoissa pysy sulana edes neljä kertaa kalliimmissa mersuissakaan. Ja jos Webasto on oikein letkuihin kytketty,niin lämmöstä ei todellakaan ole puutetta,mutta jos letkut on moottorin kiertoon nähden ristissä,kuten monesti "ammattiliikkeen" asennuksissa,ei ole ihme jos joku mättää. Dieselin paradoksi on se,että kulutus on rutistettu niin pieneksi että lämpöä on tehtävä hyttiin öljypolttimella. Itsellä ei Kuusamon reissulla tarvinnut pitää Webastoa ajossa päällä ollenkaan,vaikka pakkasta oli yli 30 pahimmillaan. Tyhjäkäynnillä paikallaan ollessa voi ollakin ettei koneesta löydy riittävästi ylimääräistä energiaa. Kylmä tuntuu olevan jopa ajossakin työkaverin diesel Golf vm -07.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe