satay kastikkeen käyttö

elisabet79

ostin purkin tuota kastiketta, löytäisinköhän jonkun helpon ohjeen, mihin sen voisin käyttää?

6

1827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paras käyttötarkoitus satay-soossille on käyttää sitä esimerkiksi kanavartaitten kastikkeena - dippaukseen. Itse asiassahan nikmi "satay" tulee juuri näistä pienistä vartaista, joissa on lihaa, kalaa, kasviksi - mitä nyt haluaa. Tuo soossi on yleensä kai

      broilerinrintafileitä
      ruoanlaittojugurttia
      sitruuna - mehu
      chiliä - pienittynä
      sitruunaruohoa - uloin puinen osa pois, muu osa pienitään
      Ketjap Manis-soossia - maun mukaan
      kurkumaa
      suolaa, pippuria

      Pieni fileet varraskokoisiksi kuutioiksi - sekoita muista aineista marinadi. Anna kanapalojen marinoitua 10-12 tuntai jääkaapissa ja pistele ne sitten vartaisiin.

      Grillaa vartaita uunin grillivastuksella tai uunissa.

      Kanapalat dipataan tuohon satay-soossiin. Uskoisin sen olevan tyypillinen maapähkinöistä, inkivääristä yms. jauhettu kastike.

      Voit kyllä käyttää itse tuota satay-kastikettakin marinointiin, mutta näin tulee parempi.

      • Innostunut safkasta

        Kun sinä Crudo annat noita hienoja ohjeita, mainitsisit myös lähdeteoksen, jotta voisimme itsekukin tutkiskella muitakin repsuja samoista teoksista.
        Mitenkä olisi?


      • Innostunut safkasta kirjoitti:

        Kun sinä Crudo annat noita hienoja ohjeita, mainitsisit myös lähdeteoksen, jotta voisimme itsekukin tutkiskella muitakin repsuja samoista teoksista.
        Mitenkä olisi?

        Onhan se mahdollista, jos on mahdollista. Yo. resepti kyllä on takataskusta repäisty vaikka ei nuo thairuoan perusmarinadit ja soossit juuri tuon kummallisempia ole resepteissäkään - aineiden määrä vain on monasti paljon laajempi ja sisältää sellaisia aineita, mitä meiltä ei löydy. Siksi varsinkin näissä ulkomaisperäisissä resepteissä on hölmöä antaa niitä sellaisenaan, koska pian siitä valitetaan: "Ei löytynyt ABC-aseman myymälästä!. Ja saapahan vähän turhaa snobin leimaakin!

        Tuon reseptin raaka-aineet löytyvät kyllä - uskoakseni - ihan perusäsmarketista.

        Linkkaan tämän jälkeen, jos linkki löytyy.


      • innostunut safkasta
        crudo kirjoitti:

        Onhan se mahdollista, jos on mahdollista. Yo. resepti kyllä on takataskusta repäisty vaikka ei nuo thairuoan perusmarinadit ja soossit juuri tuon kummallisempia ole resepteissäkään - aineiden määrä vain on monasti paljon laajempi ja sisältää sellaisia aineita, mitä meiltä ei löydy. Siksi varsinkin näissä ulkomaisperäisissä resepteissä on hölmöä antaa niitä sellaisenaan, koska pian siitä valitetaan: "Ei löytynyt ABC-aseman myymälästä!. Ja saapahan vähän turhaa snobin leimaakin!

        Tuon reseptin raaka-aineet löytyvät kyllä - uskoakseni - ihan perusäsmarketista.

        Linkkaan tämän jälkeen, jos linkki löytyy.

        Sinulla on usein ollut mielenkiintoisia repsuja joita ei ihan joka kirjasta löydy, mutta maininta teoksesta helpottaisi niiden hakua huomattavasti.
        Olen hieman erimieltä tuosta snobin leimasta, nimittäin sen sinä saat helposti ellet mainitse lähdettäsi, sellainenhan sinulla useinmiten todennäköisesti kuitenkin on, koska kertomasi mukaan et ole ammattilainen ruuan teossa, vaan vihkiytynyt harrastelija, tosin jutuistasi päätellen paljon reissannut ja ravintoloita kolunnut.
        Mielestäni kerrot usein niin hauskasti valmistusohjeet, että olet saanut minut, toisen harrastelijan koukkuun, kiitos siitä!
        Olen kokeillutkin joitakin kehumiasi ruokia ja tullut samaan tulokseen, makunystyrämme ovat siis kohdallaan, joten jatketaan etiäkkin päin.


      • sataysta
        innostunut safkasta kirjoitti:

        Sinulla on usein ollut mielenkiintoisia repsuja joita ei ihan joka kirjasta löydy, mutta maininta teoksesta helpottaisi niiden hakua huomattavasti.
        Olen hieman erimieltä tuosta snobin leimasta, nimittäin sen sinä saat helposti ellet mainitse lähdettäsi, sellainenhan sinulla useinmiten todennäköisesti kuitenkin on, koska kertomasi mukaan et ole ammattilainen ruuan teossa, vaan vihkiytynyt harrastelija, tosin jutuistasi päätellen paljon reissannut ja ravintoloita kolunnut.
        Mielestäni kerrot usein niin hauskasti valmistusohjeet, että olet saanut minut, toisen harrastelijan koukkuun, kiitos siitä!
        Olen kokeillutkin joitakin kehumiasi ruokia ja tullut samaan tulokseen, makunystyrämme ovat siis kohdallaan, joten jatketaan etiäkkin päin.

        http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=414&rname=broileri-satay
        http://en.wikipedia.org/wiki/Satay


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      83
      6129
    2. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      49
      4156
    3. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      131
      4031
    4. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      69
      3883
    5. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      2978
    6. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      7
      2597
    7. 41
      2595
    8. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      29
      2286
    9. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      204
      2151
    10. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
      NATO
      451
      1865
    Aihe