Kuohu- vs. vispikerma.

-mh-

Jäin kaupan maitohyllyllä oikeen miettimään, että mitä eroa näillä kahdella on? Käyttötarkoituksetko? Vispikermalla ainakin huomattavasti pidempi säilyvyysaika...

Kertokaas, kumpaako ja mihin? Ja miksi?

7

5447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei suurta eroa

      Yleensä ei väliä kumpaa käytät, molemmat vaahtoutuvat, käyvät ruoanvalmistukseen ja sellaisenaan.
      Valitsisin vispikerman, jos laittaisin kakun päälle kermavaahtoa tai tarjoaisin lisäkkeenä jälkiruoan kanssa.
      Valitsen kuohukerman, kun käytän kermaa ruoanlaitossa/leivonnassa tai syön mämmiä tai lorautan kermaa kahviin.

    • hyvin menee

      onko kumpaakin myynnissä Hylana? ainakin kakuissa se säilyy paremmin. Hyla on myös hiukan makeampaa, joten se sopii erinomaisesti esimerkiksi täytekakkuihin.

      Hyla taitaa vaan vatkautua hiukan heikommin, mutta vatkautuu kyllä.

    • onhan niitä kermoja

      Uskoisin, että kumpikin ajaa tarkoituksensa. Kuohukerma on parempaa, laadukkaampaa, eikö näin voitaisi sanoa? Jos olisi mistä valita, ostaisin kuohukermaa.

      Ostotilanteessa voi vaikuttaa viimeinen käyttöpäivämäärä ja onko tuote iskukuumennettu.

      Vispikerman käyttö: Jälkiruokiin, leivonnaisiin, juomien koristeluun, kahviin. Perunakiusauksiin; muihin lämpimiin ruokiin lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Ruoanvalmistukseen mieluummin laktoositonta ruokakermaa.

      Kuohukerman käyttö: Kaikkeen ruoanvalmistukseen, jälkiruokiin ja leivontaan sellaisenaan tai vaahdotettuna. Kuohukerma kestää hyvin kuumennusta. Vaahdotettaessa tilavuus kaksinkertaistuu.
      "Kuohukerma on kermojen aatelia. Se sopii hyvin vaahdotettuna niin jälkiruokiin kuin leivonnaisiinkin ja sellaisenaan ruoanvalmistukseen."

    • onhan niitä kermoja

      Vispikerma soveltuu erityisen hyvin pursotukseen! ei mitään ongelmaa, vaikka ostat kuohukermaa.

      Hiukkasen on ravintosisällöissä eroa; kevytvispiäkin on - jos kaloreista on kyse ja kaupan hyllyssä on monipullinen valikoima, pienissä kaupoissa varmaan täytyy ostaa vaan sitä mitä sattuu olemaan myynnissä, ei voida edellyttää kaikkia mahdollisia variaatioita. Huom! Kevytvispiä ei voi käyttää ruoanvalmistukseen tai kahviin eli ei kestä lämmittämistä!

      energiapitoisuus kuohukerma kcal 340 kcal (ilmoitettu myös 360 kcal) vispi 230 - 250 - 340 - 360
      proteiinia kuohukerma 2 g vispi 2 - 2,5 g
      hiilihydraatteja kuohukerma 3 g vispi 2,7 - 3 - 3,6 - 3,7 g
      josta laktoosia kuohukerma alle 1 - 3 g vispi 0 - alle 1 - 1 g
      rasvaa kuohukerma 35 - 38 g vispi 23 - 25 - 35 - 38 g
      josta tyydyttyneitä rasvahappoja kuohukerma 19 - 21 g vispi 19 - 20 - 21 g

      Kivennäisaineet (100 g:ssa) kalsium (Ca) kuohukerma 70 mg vispi 60 - 70 - 95 mg
      kuohu 9 % päivän saantisuosituksesta vispi 8 - 9 - 12 %

      Kevytvispi: Vaahdotettuna jälkiruokiin ja leivonnaisten koristeluun, hedelmien ja marjojen kanssa sekä kylmien juomien koristeluun. Sisältää enemmän kivennäisaineita kuin tavallinen vispikerma, mutta ei varmaan ole ratkaiseva tekijä, kun valitset kermaa.

      Ei eroa kuohu- ja vispikermalla:
      ravintokuitua 0 g
      natriumia 0,03 g


      Mielenkiintoisia nämä kerma-asiat! Ei ihme, että laittaa joskus mietityttämään ruokakaupan hyllyn edessä.

    • Joululeivonnainen

      Voiko nekku-tikkareihin laittaa vispikermaa?

    • kuohu_vispi

      Yleensä tehdään kuohukermaan, siinä on enempi rasvaa ja vispikermaa käytetään enempi ruoanlaitossa.
      Kokeile pieni satsi ekana, katso miten onnistuu.
      Tikkunekku- lapsuuden ajan herkku !
      Meillä tosin silloin oli varmaan jotain separoitua kermaa joka vastaa tasoltaan kuohukermaa.

    • kermojenkerma

      Vispikerma on iskukuumennettua eli UHT-tuote kun taas kuohukerma on vain pastöroitu.

      Maussa on suurin ero - kuohukerma on luontaisesti makeampaa kuin vispikerma, joka vaatii hieman sokeria peittämään tietyn "kovuuden" maussa.

      Hyla-tuotteet kokemukseni mukaan pyrkivät "erottumaan" melko nopeastikin eli vaahdon vatkauksen jälkeen rakenne muuttuu "vetiseksi" eivätkä sovellu kuumentamiseen niin hyvin kuin käsittelemättömät kermat.

      Itse käytän vain kuohukermaa sen paremman maun takia - noin muuten kumpikin käy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Näin kun katsoit salaa ja

      Hymyilit sieltä kaukaa 😍☺️ mutta hämmennyin ja tilanne oli niin nopeaa ohi etten oikeen kerennyt mukaan 😢 säteilit ku
      Ikävä
      65
      5330
    2. Povipommi, ex-Playboy-malli Susanna Penttilä avoimena - Paljastaa suhteestaan miehiin: "Olen..."

      No nyt! Susanna Penttilä on OnlyFans-vaikuttaja ja yrittäjä sekä yksi uuden Petolliset-kauden kisaajista. Onpa 53-vuoti
      Kotimaiset julkkisjuorut
      74
      2615
    3. Kuvaa yhdellä sanalla meidän välejä tällä hetkellä

      Vastaa kuin vastaisit Hänelle.
      Ikävä
      270
      2463
    4. Katu täyttyy...

      Hei, oli pakko laittaa vielä tää. Huomaan että olet suuttunut. Minähän sanoin että poistun, olit paikalla. Olin pettynyt
      Ikävä
      36
      2379
    5. Korjaa toki jos...

      Koet että ymmärsin sinut kuitenkin aivan väärin. Jännittäminen on täyttä puppua kun et muitakaan miehiä näköjään jännitä
      Ikävä
      19
      1814
    6. Ympäristötuhoministeri Multala: "Olin humalassa"

      Ruisrockin rokkimimmi myöntää: https://www.is.fi/politiikka/art-2000011407835.html Nämä ministerikuvatukset saavat ilm
      Maailman menoa
      229
      1553
    7. Taas joku junan alle

      Piltolan tasoristeyksessä: https://www.tilannehuone.fi/ Uutinen Iltalehdessä, Iltasanomissa, MTV:llä, Ylellä jne. Jossai
      Loimaa
      54
      1151
    8. Harmittaa...Lampsiinjoen sillat

      Tulva vei toisen ja toinenkin hajosi. Mielellään korjaisin molemmat, mutta ei ole resursseja siihen hommaan. Ikää jo 72v
      Imatra
      13
      1083
    9. Joko luovutat

      Mun suhteen?
      Ikävä
      90
      1076
    10. Jalat alta

      Multa kun veit 😎 👘 🦵🦵🤏
      Ikävä
      86
      1063
    Aihe