Jäin kaupan maitohyllyllä oikeen miettimään, että mitä eroa näillä kahdella on? Käyttötarkoituksetko? Vispikermalla ainakin huomattavasti pidempi säilyvyysaika...
Kertokaas, kumpaako ja mihin? Ja miksi?
Kuohu- vs. vispikerma.
7
5322
Vastaukset
- ei suurta eroa
Yleensä ei väliä kumpaa käytät, molemmat vaahtoutuvat, käyvät ruoanvalmistukseen ja sellaisenaan.
Valitsisin vispikerman, jos laittaisin kakun päälle kermavaahtoa tai tarjoaisin lisäkkeenä jälkiruoan kanssa.
Valitsen kuohukerman, kun käytän kermaa ruoanlaitossa/leivonnassa tai syön mämmiä tai lorautan kermaa kahviin. - hyvin menee
onko kumpaakin myynnissä Hylana? ainakin kakuissa se säilyy paremmin. Hyla on myös hiukan makeampaa, joten se sopii erinomaisesti esimerkiksi täytekakkuihin.
Hyla taitaa vaan vatkautua hiukan heikommin, mutta vatkautuu kyllä. - onhan niitä kermoja
Uskoisin, että kumpikin ajaa tarkoituksensa. Kuohukerma on parempaa, laadukkaampaa, eikö näin voitaisi sanoa? Jos olisi mistä valita, ostaisin kuohukermaa.
Ostotilanteessa voi vaikuttaa viimeinen käyttöpäivämäärä ja onko tuote iskukuumennettu.
Vispikerman käyttö: Jälkiruokiin, leivonnaisiin, juomien koristeluun, kahviin. Perunakiusauksiin; muihin lämpimiin ruokiin lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Ruoanvalmistukseen mieluummin laktoositonta ruokakermaa.
Kuohukerman käyttö: Kaikkeen ruoanvalmistukseen, jälkiruokiin ja leivontaan sellaisenaan tai vaahdotettuna. Kuohukerma kestää hyvin kuumennusta. Vaahdotettaessa tilavuus kaksinkertaistuu.
"Kuohukerma on kermojen aatelia. Se sopii hyvin vaahdotettuna niin jälkiruokiin kuin leivonnaisiinkin ja sellaisenaan ruoanvalmistukseen." - onhan niitä kermoja
Vispikerma soveltuu erityisen hyvin pursotukseen! ei mitään ongelmaa, vaikka ostat kuohukermaa.
Hiukkasen on ravintosisällöissä eroa; kevytvispiäkin on - jos kaloreista on kyse ja kaupan hyllyssä on monipullinen valikoima, pienissä kaupoissa varmaan täytyy ostaa vaan sitä mitä sattuu olemaan myynnissä, ei voida edellyttää kaikkia mahdollisia variaatioita. Huom! Kevytvispiä ei voi käyttää ruoanvalmistukseen tai kahviin eli ei kestä lämmittämistä!
energiapitoisuus kuohukerma kcal 340 kcal (ilmoitettu myös 360 kcal) vispi 230 - 250 - 340 - 360
proteiinia kuohukerma 2 g vispi 2 - 2,5 g
hiilihydraatteja kuohukerma 3 g vispi 2,7 - 3 - 3,6 - 3,7 g
josta laktoosia kuohukerma alle 1 - 3 g vispi 0 - alle 1 - 1 g
rasvaa kuohukerma 35 - 38 g vispi 23 - 25 - 35 - 38 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja kuohukerma 19 - 21 g vispi 19 - 20 - 21 g
Kivennäisaineet (100 g:ssa) kalsium (Ca) kuohukerma 70 mg vispi 60 - 70 - 95 mg
kuohu 9 % päivän saantisuosituksesta vispi 8 - 9 - 12 %
Kevytvispi: Vaahdotettuna jälkiruokiin ja leivonnaisten koristeluun, hedelmien ja marjojen kanssa sekä kylmien juomien koristeluun. Sisältää enemmän kivennäisaineita kuin tavallinen vispikerma, mutta ei varmaan ole ratkaiseva tekijä, kun valitset kermaa.
Ei eroa kuohu- ja vispikermalla:
ravintokuitua 0 g
natriumia 0,03 g
Mielenkiintoisia nämä kerma-asiat! Ei ihme, että laittaa joskus mietityttämään ruokakaupan hyllyn edessä. - Joululeivonnainen
Voiko nekku-tikkareihin laittaa vispikermaa?
- kuohu_vispi
Yleensä tehdään kuohukermaan, siinä on enempi rasvaa ja vispikermaa käytetään enempi ruoanlaitossa.
Kokeile pieni satsi ekana, katso miten onnistuu.
Tikkunekku- lapsuuden ajan herkku !
Meillä tosin silloin oli varmaan jotain separoitua kermaa joka vastaa tasoltaan kuohukermaa. - kermojenkerma
Vispikerma on iskukuumennettua eli UHT-tuote kun taas kuohukerma on vain pastöroitu.
Maussa on suurin ero - kuohukerma on luontaisesti makeampaa kuin vispikerma, joka vaatii hieman sokeria peittämään tietyn "kovuuden" maussa.
Hyla-tuotteet kokemukseni mukaan pyrkivät "erottumaan" melko nopeastikin eli vaahdon vatkauksen jälkeen rakenne muuttuu "vetiseksi" eivätkä sovellu kuumentamiseen niin hyvin kuin käsittelemättömät kermat.
Itse käytän vain kuohukermaa sen paremman maun takia - noin muuten kumpikin käy.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 931702
Kolme miestä joukkoraiskasi nuoren naisen metsässä Helsingissä.
https://www.hs.fi/helsinki/art-2000011193871.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=pr2291420- 871321
Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!65995Aika usein mietin sitä
Että miksi juuri minä olen se jonka kanssa haluaisit vakavampaa? Mikä minusta voi tehdä sellaisen että koet niin syviä t46921- 47908
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman38898Eräästä kalastuksenvalvojasta leviää video !
Ennemmin tai myöhemmin tänne palstalle tulee videonpätkä, jossa kerrotaan paikallisesta "kalastuksen valvojasta". Ei si9864- 46832
IS Viikonloppu 26.-27.4.2025
Koviksen ovat laatineet Eki Vuokila ja piirrospuolista vastaa Lavonius, jolloin 2,5 vaikeusasteen ristikko on saatu aika35809