Aihe

Kuohu- vs. vispikerma.

-mh-

Jäin kaupan maitohyllyllä oikeen miettimään, että mitä eroa näillä kahdella on? Käyttötarkoituksetko? Vispikermalla ainakin huomattavasti pidempi säilyvyysaika...

Kertokaas, kumpaako ja mihin? Ja miksi?

7

3631

    Vastaukset

    • Yleensä ei väliä kumpaa käytät, molemmat vaahtoutuvat, käyvät ruoanvalmistukseen ja sellaisenaan.
      Valitsisin vispikerman, jos laittaisin kakun päälle kermavaahtoa tai tarjoaisin lisäkkeenä jälkiruoan kanssa.
      Valitsen kuohukerman, kun käytän kermaa ruoanlaitossa/leivonnassa tai syön mämmiä tai lorautan kermaa kahviin.

    • onko kumpaakin myynnissä Hylana? ainakin kakuissa se säilyy paremmin. Hyla on myös hiukan makeampaa, joten se sopii erinomaisesti esimerkiksi täytekakkuihin.

      Hyla taitaa vaan vatkautua hiukan heikommin, mutta vatkautuu kyllä.

    • Uskoisin, että kumpikin ajaa tarkoituksensa. Kuohukerma on parempaa, laadukkaampaa, eikö näin voitaisi sanoa? Jos olisi mistä valita, ostaisin kuohukermaa.

      Ostotilanteessa voi vaikuttaa viimeinen käyttöpäivämäärä ja onko tuote iskukuumennettu.

      Vispikerman käyttö: Jälkiruokiin, leivonnaisiin, juomien koristeluun, kahviin. Perunakiusauksiin; muihin lämpimiin ruokiin lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Ruoanvalmistukseen mieluummin laktoositonta ruokakermaa.

      Kuohukerman käyttö: Kaikkeen ruoanvalmistukseen, jälkiruokiin ja leivontaan sellaisenaan tai vaahdotettuna. Kuohukerma kestää hyvin kuumennusta. Vaahdotettaessa tilavuus kaksinkertaistuu.
      "Kuohukerma on kermojen aatelia. Se sopii hyvin vaahdotettuna niin jälkiruokiin kuin leivonnaisiinkin ja sellaisenaan ruoanvalmistukseen."

    • Vispikerma soveltuu erityisen hyvin pursotukseen! ei mitään ongelmaa, vaikka ostat kuohukermaa.

      Hiukkasen on ravintosisällöissä eroa; kevytvispiäkin on - jos kaloreista on kyse ja kaupan hyllyssä on monipullinen valikoima, pienissä kaupoissa varmaan täytyy ostaa vaan sitä mitä sattuu olemaan myynnissä, ei voida edellyttää kaikkia mahdollisia variaatioita. Huom! Kevytvispiä ei voi käyttää ruoanvalmistukseen tai kahviin eli ei kestä lämmittämistä!

      energiapitoisuus kuohukerma kcal 340 kcal (ilmoitettu myös 360 kcal) vispi 230 - 250 - 340 - 360
      proteiinia kuohukerma 2 g vispi 2 - 2,5 g
      hiilihydraatteja kuohukerma 3 g vispi 2,7 - 3 - 3,6 - 3,7 g
      josta laktoosia kuohukerma alle 1 - 3 g vispi 0 - alle 1 - 1 g
      rasvaa kuohukerma 35 - 38 g vispi 23 - 25 - 35 - 38 g
      josta tyydyttyneitä rasvahappoja kuohukerma 19 - 21 g vispi 19 - 20 - 21 g

      Kivennäisaineet (100 g:ssa) kalsium (Ca) kuohukerma 70 mg vispi 60 - 70 - 95 mg
      kuohu 9 % päivän saantisuosituksesta vispi 8 - 9 - 12 %

      Kevytvispi: Vaahdotettuna jälkiruokiin ja leivonnaisten koristeluun, hedelmien ja marjojen kanssa sekä kylmien juomien koristeluun. Sisältää enemmän kivennäisaineita kuin tavallinen vispikerma, mutta ei varmaan ole ratkaiseva tekijä, kun valitset kermaa.

      Ei eroa kuohu- ja vispikermalla:
      ravintokuitua 0 g
      natriumia 0,03 g

      Mielenkiintoisia nämä kerma-asiat! Ei ihme, että laittaa joskus mietityttämään ruokakaupan hyllyn edessä.

    • Voiko nekku-tikkareihin laittaa vispikermaa?

    • Yleensä tehdään kuohukermaan, siinä on enempi rasvaa ja vispikermaa käytetään enempi ruoanlaitossa.
      Kokeile pieni satsi ekana, katso miten onnistuu.
      Tikkunekku- lapsuuden ajan herkku !
      Meillä tosin silloin oli varmaan jotain separoitua kermaa joka vastaa tasoltaan kuohukermaa.

    • Vispikerma on iskukuumennettua eli UHT-tuote kun taas kuohukerma on vain pastöroitu.

      Maussa on suurin ero - kuohukerma on luontaisesti makeampaa kuin vispikerma, joka vaatii hieman sokeria peittämään tietyn "kovuuden" maussa.

      Hyla-tuotteet kokemukseni mukaan pyrkivät "erottumaan" melko nopeastikin eli vaahdon vatkauksen jälkeen rakenne muuttuu "vetiseksi" eivätkä sovellu kuumentamiseen niin hyvin kuin käsittelemättömät kermat.

      Itse käytän vain kuohukermaa sen paremman maun takia - noin muuten kumpikin käy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

      Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      417
      22714
    2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

      Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
      Maailman menoa
      727
      14980
    3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

      ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
      Maailman menoa
      382
      14636
    4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

      No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
      Kotimaiset julkkisjuorut
      101
      10855
    5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

      Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      5869