Ankkaa ja miksei muutakin lihaa netistä

Pekingin Ankka

Heips,

Suomesta ei tavallisesta marketista saa muuta kuin (lieju)kanaa, possua ja jos hieman haluaa panostaa enemmän niin nautaa. Onko kenelläkään tietoa nettikauppaa, suomalaista tai ulkomaista, josta saisi tilattua ankkaa kohtuu hintaisena. Mielellään vielä luomuna. Lidlistä saa ankkaa silloin kun saa ja aasialaisissa ruokakaupoissa on myynnissä kiinalaisia ankkoja joiden laatu voi olla mitä on. Ainakin olot missä ne on kasvatettu on luultavasti melko hirveät.

Katselin englantilaisten luomufarmien sivuja ja ne myyvät luomulihaa todella kilpailukykyisin hinnoin mutta eivät tietenkään toimita Iso-Britannian ulkopuolelle. Halvimmillaan näytti olevan sertifioitu luomuankka 8£/kilo. Täällä näin kerran tavallisen, pakastetun, ei luomu, ankan reilut 30€/kilo. Kuka sellaisia hintoja maksaa!?!?

Niin ja tosiaan, muutkin luomulihat kiinnostaisivat!!

8

4076

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pekingin Ankka

      Suuret kiitokset vastauksista!

    • Kvak...röyh

      Jos satut käymään ulkomailla lentäen, niin tuo itse tuliaisiksi.

      Ostin Englannista Tescosta tuoreen kokonaisen ankan "Willow Farm Whole Duck, Fresh Class A with giblets". Nimellispaino oli 2.1 kg, vaaka näytti kotona 2.5 kg ja hinta oli huima 8 puntaa per *ankka* - ei per kg. Kyse ei ollut edes tarjouksesta.

      Kaipa tuohon jotain riskejä liittyy (esim. jos matkalaukku kiertää maailmaa pari viikkoa), mutta jos ei yritä niin jää varmasti ilman ankkaa. Muutamaksi tunniksi kylmäketju toki katkeaa mutta ainakin nyt ankka oli vielä ihan viileä kotona.

      Tuontiankka kannattaa paistaa mahdollisimman pian ja haudutella pitkään varmasti kypsäksi. Rosee-fileet on varmaan järkevää jättää toiseen kertaan. Ankka ei ole herkkä kuivumaan.

      • vaila vertaa
        tasokkaat tsekannut kirjoitti:

        http://www.urbaanioranki.com/2010/01/juuren-puoti.html
        http://www.juuri.fi

        BEBEK BETUTU (Balilainen ankka)
        (Tjok Gde Kerthyasa)

        Balilaiset ovat valmistaneet tätä ruokalajia ammoisista ajoista asti. Se on illallisilla ja temppeliseremonioissa nautittavaa iltaruokaa. Kun perheet kokoontuvat yhteen juhlapyhinä, bebek betutu on odotettu ruoka. Ennen kuin kaasua tai sähköä oli keksitty, ankkaa kypsennettiin koko päivä maakuopassa hehkuvien hiilien alla – samaan tapaan kuin maoriruoka hangia.

        Ainekset:
        Kokonainen ankka – mielellään luomuankka balilaiseen tapaan
        Banaaninlehtiä ja/tai alumiinifoliota kääreeksi

        MAUSTETAHNA
        10 salottisipulia tai 2 keskikokoista sipulia silputtuna
        1 kokonainen valkosipuli, kynnet kuorittuina
        4 bankulpähkinää murskattuina
        2 tl katkaraputahnaa paahdettuna
        1 cm tuoretta galangaljuurta, inkivääriä ja kurkumajuurta (plus vielä sentti kurkumaa ankan pesuveteen)
        1 sitruunaruoho, poista ulommaiset lehdet ja hienonna
        1 rkl palmusokeria raastettuna
        1 tl kokonaisia mustapippureita murskattuina
        2 tl korianterinsiemeniä murskattuina
        3 rkl limettimehua
        3 kaffirlimetin lehteä ohuina suikaleina
        2 rkl maapähkinäöljyä
        2 rkl vettä
        3 tl suolaa (tai maun mukaan)
        3 punaista chiliä paloiteltuina (vapaaehtoinen)

        TÄYTE
        puolet maustetahnasta
        200 g pinaatinlehtiä ryöpättyinä ja paloiteltuina
        1 kanelitanko

        Valmistus:
        Esilämmitä kaasugrilli tai uuni 160 asteeseen.
        Pese ankka kurkumavedellä sisä- ja ulkopuolelta.
        Yhdistä maustetahnan ainekset ja soseuta tehosekoittimessa.
        Yhdistä puolet maustetahnasta ja ryöpätyt, pienityt pinaatinlehdet.
        Hiero loput maustetahnasta ankkaan - sekä sisäpuolelle että ulkopuolelle.
        Pane ankan sisään täyte ja kanelitanko.
        Kääri ankka banaaninlehtiin ja paketti alumiinifolioon.
        Pane uunipelille ja grillille neljäksi tunniksi tai uuniin ensin kahdeksi tunniksi 160 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä kaksi tuntia 120 asteessa.
        Poista foliosta ja anna hautua padassa, lisää pataan vähän täytettä.
        Tarjoile riisin, sambalin ja höyrytettyjen pitkäpapujen ja/tai pikapaistettujen lehtivihannesten kanssa.


      • Balilainen Kwak Kwak
        vaila vertaa kirjoitti:

        BEBEK BETUTU (Balilainen ankka)
        (Tjok Gde Kerthyasa)

        Balilaiset ovat valmistaneet tätä ruokalajia ammoisista ajoista asti. Se on illallisilla ja temppeliseremonioissa nautittavaa iltaruokaa. Kun perheet kokoontuvat yhteen juhlapyhinä, bebek betutu on odotettu ruoka. Ennen kuin kaasua tai sähköä oli keksitty, ankkaa kypsennettiin koko päivä maakuopassa hehkuvien hiilien alla – samaan tapaan kuin maoriruoka hangia.

        Ainekset:
        Kokonainen ankka – mielellään luomuankka balilaiseen tapaan
        Banaaninlehtiä ja/tai alumiinifoliota kääreeksi

        MAUSTETAHNA
        10 salottisipulia tai 2 keskikokoista sipulia silputtuna
        1 kokonainen valkosipuli, kynnet kuorittuina
        4 bankulpähkinää murskattuina
        2 tl katkaraputahnaa paahdettuna
        1 cm tuoretta galangaljuurta, inkivääriä ja kurkumajuurta (plus vielä sentti kurkumaa ankan pesuveteen)
        1 sitruunaruoho, poista ulommaiset lehdet ja hienonna
        1 rkl palmusokeria raastettuna
        1 tl kokonaisia mustapippureita murskattuina
        2 tl korianterinsiemeniä murskattuina
        3 rkl limettimehua
        3 kaffirlimetin lehteä ohuina suikaleina
        2 rkl maapähkinäöljyä
        2 rkl vettä
        3 tl suolaa (tai maun mukaan)
        3 punaista chiliä paloiteltuina (vapaaehtoinen)

        TÄYTE
        puolet maustetahnasta
        200 g pinaatinlehtiä ryöpättyinä ja paloiteltuina
        1 kanelitanko

        Valmistus:
        Esilämmitä kaasugrilli tai uuni 160 asteeseen.
        Pese ankka kurkumavedellä sisä- ja ulkopuolelta.
        Yhdistä maustetahnan ainekset ja soseuta tehosekoittimessa.
        Yhdistä puolet maustetahnasta ja ryöpätyt, pienityt pinaatinlehdet.
        Hiero loput maustetahnasta ankkaan - sekä sisäpuolelle että ulkopuolelle.
        Pane ankan sisään täyte ja kanelitanko.
        Kääri ankka banaaninlehtiin ja paketti alumiinifolioon.
        Pane uunipelille ja grillille neljäksi tunniksi tai uuniin ensin kahdeksi tunniksi 160 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä kaksi tuntia 120 asteessa.
        Poista foliosta ja anna hautua padassa, lisää pataan vähän täytettä.
        Tarjoile riisin, sambalin ja höyrytettyjen pitkäpapujen ja/tai pikapaistettujen lehtivihannesten kanssa.

        Pääsivät juuri lähikaupasta nuo banaaninlehdet loppumaan, kävisikö tuohon käärimiseen Kouvolan sanomat?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen

      Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️
      Ikävä
      66
      2258
    2. Onko kaivattusi

      kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.
      Ikävä
      38
      1863
    3. Vanhuksen varpaankynsien leikkaus 89 euroa...

      Huh huh.......Parturikäynti olisi varmasti ollut 250 euroa? Kallis on suomi nykyään.
      Maailman menoa
      171
      1520
    4. Viulu vaiennut

      Eikö pisnikset suju ? Vai miksi pahin yrittäjä vouhka on "kadonnu" maan alle. 🤣
      Suomussalmi
      23
      1507
    5. Anne Kukkohovi. Myy likaisia alushousujaan.

      Kuka ihme ostaa jonkun naisen likaisia alushousuja, menee lujaa kyllä tälläkin housujen myyjällä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      85
      1234
    6. Nainen, sellaista tässä ajattelin

      Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost
      Ikävä
      181
      1167
    7. Kyllä tekee kipeää

      Luopua kaikesta mitä on elämässä saavuttanut😞 ei vaan ole enää yhtäkään hiljaista vuorokautta🤬
      Ikävä
      24
      1110
    8. Kauanko skuutteja on siedettävä? Ei tietoa liikennesäännöistä, ajellaan miten sattuu ja missä vain.

      Kauanko on kestettävä sähköpotkulautojen terrorismismia? Niillä ajelevat eivät tiedä, tai jos tietävätkin, niin eivät vä
      Maailman menoa
      105
      1084
    9. Luotatko kaivattuusi?

      Jos et, mistä kiikastaa?
      Ikävä
      77
      939
    10. En mä tiedä mitä tapahtuu

      siis tykkäisitköhän musta oikeasti. Ehkä oot pelannu liikaa rahapelejä, ehkä rakastat tyhjiä arpoja.
      Ikävä
      9
      932
    Aihe