Heips,
Suomesta ei tavallisesta marketista saa muuta kuin (lieju)kanaa, possua ja jos hieman haluaa panostaa enemmän niin nautaa. Onko kenelläkään tietoa nettikauppaa, suomalaista tai ulkomaista, josta saisi tilattua ankkaa kohtuu hintaisena. Mielellään vielä luomuna. Lidlistä saa ankkaa silloin kun saa ja aasialaisissa ruokakaupoissa on myynnissä kiinalaisia ankkoja joiden laatu voi olla mitä on. Ainakin olot missä ne on kasvatettu on luultavasti melko hirveät.
Katselin englantilaisten luomufarmien sivuja ja ne myyvät luomulihaa todella kilpailukykyisin hinnoin mutta eivät tietenkään toimita Iso-Britannian ulkopuolelle. Halvimmillaan näytti olevan sertifioitu luomuankka 8£/kilo. Täällä näin kerran tavallisen, pakastetun, ei luomu, ankan reilut 30€/kilo. Kuka sellaisia hintoja maksaa!?!?
Niin ja tosiaan, muutkin luomulihat kiinnostaisivat!!
Ankkaa ja miksei muutakin lihaa netistä
8
4062
Vastaukset
- das Ente
pakastealtaassa ja ei hassumpaa saksalaista laatua. http://www.wanhakauppahalli.com/WanhaKauppahalli_KirstiMarkkanen.html
ja fileinä monessakin kaupassa
http://helgaland.blogspot.com/2009/10/ankan-rintafileeta-puolukkakastikkeessa.html
http://www.makuhaku.fi/mh/app/search.html?q=ankan rintafile- Suomessa
Alhopakan ankka. Juholantie 14, 07190 Halkia Markku Pietilä puh. 019-6648003, 0400-354435
http://www.siipi.net/
http://www.maatilan.pirkka.fi/mp5_01/otsikko08.htm
http://www.viisitahtea.fi/suomen-paras/73/998
http://mitasointanaan.blogspot.com/2008/01/ankkaa-uunissa.html
http://www.royalravintolat.com/kokka/kurssit.asp#63456 - lissäää
Suomessa kirjoitti:
Alhopakan ankka. Juholantie 14, 07190 Halkia Markku Pietilä puh. 019-6648003, 0400-354435
http://www.siipi.net/
http://www.maatilan.pirkka.fi/mp5_01/otsikko08.htm
http://www.viisitahtea.fi/suomen-paras/73/998
http://mitasointanaan.blogspot.com/2008/01/ankkaa-uunissa.html
http://www.royalravintolat.com/kokka/kurssit.asp#63456www.wanhantuvanankkala.fi
- Pekingin Ankka
Suuret kiitokset vastauksista!
- Kvak...röyh
Jos satut käymään ulkomailla lentäen, niin tuo itse tuliaisiksi.
Ostin Englannista Tescosta tuoreen kokonaisen ankan "Willow Farm Whole Duck, Fresh Class A with giblets". Nimellispaino oli 2.1 kg, vaaka näytti kotona 2.5 kg ja hinta oli huima 8 puntaa per *ankka* - ei per kg. Kyse ei ollut edes tarjouksesta.
Kaipa tuohon jotain riskejä liittyy (esim. jos matkalaukku kiertää maailmaa pari viikkoa), mutta jos ei yritä niin jää varmasti ilman ankkaa. Muutamaksi tunniksi kylmäketju toki katkeaa mutta ainakin nyt ankka oli vielä ihan viileä kotona.
Tuontiankka kannattaa paistaa mahdollisimman pian ja haudutella pitkään varmasti kypsäksi. Rosee-fileet on varmaan järkevää jättää toiseen kertaan. Ankka ei ole herkkä kuivumaan.- vaila vertaa
tasokkaat tsekannut kirjoitti:
http://www.urbaanioranki.com/2010/01/juuren-puoti.html
http://www.juuri.fiBEBEK BETUTU (Balilainen ankka)
(Tjok Gde Kerthyasa)
Balilaiset ovat valmistaneet tätä ruokalajia ammoisista ajoista asti. Se on illallisilla ja temppeliseremonioissa nautittavaa iltaruokaa. Kun perheet kokoontuvat yhteen juhlapyhinä, bebek betutu on odotettu ruoka. Ennen kuin kaasua tai sähköä oli keksitty, ankkaa kypsennettiin koko päivä maakuopassa hehkuvien hiilien alla – samaan tapaan kuin maoriruoka hangia.
Ainekset:
Kokonainen ankka – mielellään luomuankka balilaiseen tapaan
Banaaninlehtiä ja/tai alumiinifoliota kääreeksi
MAUSTETAHNA
10 salottisipulia tai 2 keskikokoista sipulia silputtuna
1 kokonainen valkosipuli, kynnet kuorittuina
4 bankulpähkinää murskattuina
2 tl katkaraputahnaa paahdettuna
1 cm tuoretta galangaljuurta, inkivääriä ja kurkumajuurta (plus vielä sentti kurkumaa ankan pesuveteen)
1 sitruunaruoho, poista ulommaiset lehdet ja hienonna
1 rkl palmusokeria raastettuna
1 tl kokonaisia mustapippureita murskattuina
2 tl korianterinsiemeniä murskattuina
3 rkl limettimehua
3 kaffirlimetin lehteä ohuina suikaleina
2 rkl maapähkinäöljyä
2 rkl vettä
3 tl suolaa (tai maun mukaan)
3 punaista chiliä paloiteltuina (vapaaehtoinen)
TÄYTE
puolet maustetahnasta
200 g pinaatinlehtiä ryöpättyinä ja paloiteltuina
1 kanelitanko
Valmistus:
Esilämmitä kaasugrilli tai uuni 160 asteeseen.
Pese ankka kurkumavedellä sisä- ja ulkopuolelta.
Yhdistä maustetahnan ainekset ja soseuta tehosekoittimessa.
Yhdistä puolet maustetahnasta ja ryöpätyt, pienityt pinaatinlehdet.
Hiero loput maustetahnasta ankkaan - sekä sisäpuolelle että ulkopuolelle.
Pane ankan sisään täyte ja kanelitanko.
Kääri ankka banaaninlehtiin ja paketti alumiinifolioon.
Pane uunipelille ja grillille neljäksi tunniksi tai uuniin ensin kahdeksi tunniksi 160 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä kaksi tuntia 120 asteessa.
Poista foliosta ja anna hautua padassa, lisää pataan vähän täytettä.
Tarjoile riisin, sambalin ja höyrytettyjen pitkäpapujen ja/tai pikapaistettujen lehtivihannesten kanssa. - Balilainen Kwak Kwak
vaila vertaa kirjoitti:
BEBEK BETUTU (Balilainen ankka)
(Tjok Gde Kerthyasa)
Balilaiset ovat valmistaneet tätä ruokalajia ammoisista ajoista asti. Se on illallisilla ja temppeliseremonioissa nautittavaa iltaruokaa. Kun perheet kokoontuvat yhteen juhlapyhinä, bebek betutu on odotettu ruoka. Ennen kuin kaasua tai sähköä oli keksitty, ankkaa kypsennettiin koko päivä maakuopassa hehkuvien hiilien alla – samaan tapaan kuin maoriruoka hangia.
Ainekset:
Kokonainen ankka – mielellään luomuankka balilaiseen tapaan
Banaaninlehtiä ja/tai alumiinifoliota kääreeksi
MAUSTETAHNA
10 salottisipulia tai 2 keskikokoista sipulia silputtuna
1 kokonainen valkosipuli, kynnet kuorittuina
4 bankulpähkinää murskattuina
2 tl katkaraputahnaa paahdettuna
1 cm tuoretta galangaljuurta, inkivääriä ja kurkumajuurta (plus vielä sentti kurkumaa ankan pesuveteen)
1 sitruunaruoho, poista ulommaiset lehdet ja hienonna
1 rkl palmusokeria raastettuna
1 tl kokonaisia mustapippureita murskattuina
2 tl korianterinsiemeniä murskattuina
3 rkl limettimehua
3 kaffirlimetin lehteä ohuina suikaleina
2 rkl maapähkinäöljyä
2 rkl vettä
3 tl suolaa (tai maun mukaan)
3 punaista chiliä paloiteltuina (vapaaehtoinen)
TÄYTE
puolet maustetahnasta
200 g pinaatinlehtiä ryöpättyinä ja paloiteltuina
1 kanelitanko
Valmistus:
Esilämmitä kaasugrilli tai uuni 160 asteeseen.
Pese ankka kurkumavedellä sisä- ja ulkopuolelta.
Yhdistä maustetahnan ainekset ja soseuta tehosekoittimessa.
Yhdistä puolet maustetahnasta ja ryöpätyt, pienityt pinaatinlehdet.
Hiero loput maustetahnasta ankkaan - sekä sisäpuolelle että ulkopuolelle.
Pane ankan sisään täyte ja kanelitanko.
Kääri ankka banaaninlehtiin ja paketti alumiinifolioon.
Pane uunipelille ja grillille neljäksi tunniksi tai uuniin ensin kahdeksi tunniksi 160 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä kaksi tuntia 120 asteessa.
Poista foliosta ja anna hautua padassa, lisää pataan vähän täytettä.
Tarjoile riisin, sambalin ja höyrytettyjen pitkäpapujen ja/tai pikapaistettujen lehtivihannesten kanssa.Pääsivät juuri lähikaupasta nuo banaaninlehdet loppumaan, kävisikö tuohon käärimiseen Kouvolan sanomat?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 192595
- 441281
Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!
Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa70937Miten suomalaiset miehet
On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää138915- 45861
- 59827
- 42806
Eräs läheinen sanoi
Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.44785Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä
– On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe164762Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)
Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis134725