Ankkaa ja miksei muutakin lihaa netistä

Pekingin Ankka

Heips,

Suomesta ei tavallisesta marketista saa muuta kuin (lieju)kanaa, possua ja jos hieman haluaa panostaa enemmän niin nautaa. Onko kenelläkään tietoa nettikauppaa, suomalaista tai ulkomaista, josta saisi tilattua ankkaa kohtuu hintaisena. Mielellään vielä luomuna. Lidlistä saa ankkaa silloin kun saa ja aasialaisissa ruokakaupoissa on myynnissä kiinalaisia ankkoja joiden laatu voi olla mitä on. Ainakin olot missä ne on kasvatettu on luultavasti melko hirveät.

Katselin englantilaisten luomufarmien sivuja ja ne myyvät luomulihaa todella kilpailukykyisin hinnoin mutta eivät tietenkään toimita Iso-Britannian ulkopuolelle. Halvimmillaan näytti olevan sertifioitu luomuankka 8£/kilo. Täällä näin kerran tavallisen, pakastetun, ei luomu, ankan reilut 30€/kilo. Kuka sellaisia hintoja maksaa!?!?

Niin ja tosiaan, muutkin luomulihat kiinnostaisivat!!

8

4218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pekingin Ankka

      Suuret kiitokset vastauksista!

    • Kvak...röyh

      Jos satut käymään ulkomailla lentäen, niin tuo itse tuliaisiksi.

      Ostin Englannista Tescosta tuoreen kokonaisen ankan "Willow Farm Whole Duck, Fresh Class A with giblets". Nimellispaino oli 2.1 kg, vaaka näytti kotona 2.5 kg ja hinta oli huima 8 puntaa per *ankka* - ei per kg. Kyse ei ollut edes tarjouksesta.

      Kaipa tuohon jotain riskejä liittyy (esim. jos matkalaukku kiertää maailmaa pari viikkoa), mutta jos ei yritä niin jää varmasti ilman ankkaa. Muutamaksi tunniksi kylmäketju toki katkeaa mutta ainakin nyt ankka oli vielä ihan viileä kotona.

      Tuontiankka kannattaa paistaa mahdollisimman pian ja haudutella pitkään varmasti kypsäksi. Rosee-fileet on varmaan järkevää jättää toiseen kertaan. Ankka ei ole herkkä kuivumaan.

      • vaila vertaa
        tasokkaat tsekannut kirjoitti:

        http://www.urbaanioranki.com/2010/01/juuren-puoti.html
        http://www.juuri.fi

        BEBEK BETUTU (Balilainen ankka)
        (Tjok Gde Kerthyasa)

        Balilaiset ovat valmistaneet tätä ruokalajia ammoisista ajoista asti. Se on illallisilla ja temppeliseremonioissa nautittavaa iltaruokaa. Kun perheet kokoontuvat yhteen juhlapyhinä, bebek betutu on odotettu ruoka. Ennen kuin kaasua tai sähköä oli keksitty, ankkaa kypsennettiin koko päivä maakuopassa hehkuvien hiilien alla – samaan tapaan kuin maoriruoka hangia.

        Ainekset:
        Kokonainen ankka – mielellään luomuankka balilaiseen tapaan
        Banaaninlehtiä ja/tai alumiinifoliota kääreeksi

        MAUSTETAHNA
        10 salottisipulia tai 2 keskikokoista sipulia silputtuna
        1 kokonainen valkosipuli, kynnet kuorittuina
        4 bankulpähkinää murskattuina
        2 tl katkaraputahnaa paahdettuna
        1 cm tuoretta galangaljuurta, inkivääriä ja kurkumajuurta (plus vielä sentti kurkumaa ankan pesuveteen)
        1 sitruunaruoho, poista ulommaiset lehdet ja hienonna
        1 rkl palmusokeria raastettuna
        1 tl kokonaisia mustapippureita murskattuina
        2 tl korianterinsiemeniä murskattuina
        3 rkl limettimehua
        3 kaffirlimetin lehteä ohuina suikaleina
        2 rkl maapähkinäöljyä
        2 rkl vettä
        3 tl suolaa (tai maun mukaan)
        3 punaista chiliä paloiteltuina (vapaaehtoinen)

        TÄYTE
        puolet maustetahnasta
        200 g pinaatinlehtiä ryöpättyinä ja paloiteltuina
        1 kanelitanko

        Valmistus:
        Esilämmitä kaasugrilli tai uuni 160 asteeseen.
        Pese ankka kurkumavedellä sisä- ja ulkopuolelta.
        Yhdistä maustetahnan ainekset ja soseuta tehosekoittimessa.
        Yhdistä puolet maustetahnasta ja ryöpätyt, pienityt pinaatinlehdet.
        Hiero loput maustetahnasta ankkaan - sekä sisäpuolelle että ulkopuolelle.
        Pane ankan sisään täyte ja kanelitanko.
        Kääri ankka banaaninlehtiin ja paketti alumiinifolioon.
        Pane uunipelille ja grillille neljäksi tunniksi tai uuniin ensin kahdeksi tunniksi 160 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä kaksi tuntia 120 asteessa.
        Poista foliosta ja anna hautua padassa, lisää pataan vähän täytettä.
        Tarjoile riisin, sambalin ja höyrytettyjen pitkäpapujen ja/tai pikapaistettujen lehtivihannesten kanssa.


      • Balilainen Kwak Kwak
        vaila vertaa kirjoitti:

        BEBEK BETUTU (Balilainen ankka)
        (Tjok Gde Kerthyasa)

        Balilaiset ovat valmistaneet tätä ruokalajia ammoisista ajoista asti. Se on illallisilla ja temppeliseremonioissa nautittavaa iltaruokaa. Kun perheet kokoontuvat yhteen juhlapyhinä, bebek betutu on odotettu ruoka. Ennen kuin kaasua tai sähköä oli keksitty, ankkaa kypsennettiin koko päivä maakuopassa hehkuvien hiilien alla – samaan tapaan kuin maoriruoka hangia.

        Ainekset:
        Kokonainen ankka – mielellään luomuankka balilaiseen tapaan
        Banaaninlehtiä ja/tai alumiinifoliota kääreeksi

        MAUSTETAHNA
        10 salottisipulia tai 2 keskikokoista sipulia silputtuna
        1 kokonainen valkosipuli, kynnet kuorittuina
        4 bankulpähkinää murskattuina
        2 tl katkaraputahnaa paahdettuna
        1 cm tuoretta galangaljuurta, inkivääriä ja kurkumajuurta (plus vielä sentti kurkumaa ankan pesuveteen)
        1 sitruunaruoho, poista ulommaiset lehdet ja hienonna
        1 rkl palmusokeria raastettuna
        1 tl kokonaisia mustapippureita murskattuina
        2 tl korianterinsiemeniä murskattuina
        3 rkl limettimehua
        3 kaffirlimetin lehteä ohuina suikaleina
        2 rkl maapähkinäöljyä
        2 rkl vettä
        3 tl suolaa (tai maun mukaan)
        3 punaista chiliä paloiteltuina (vapaaehtoinen)

        TÄYTE
        puolet maustetahnasta
        200 g pinaatinlehtiä ryöpättyinä ja paloiteltuina
        1 kanelitanko

        Valmistus:
        Esilämmitä kaasugrilli tai uuni 160 asteeseen.
        Pese ankka kurkumavedellä sisä- ja ulkopuolelta.
        Yhdistä maustetahnan ainekset ja soseuta tehosekoittimessa.
        Yhdistä puolet maustetahnasta ja ryöpätyt, pienityt pinaatinlehdet.
        Hiero loput maustetahnasta ankkaan - sekä sisäpuolelle että ulkopuolelle.
        Pane ankan sisään täyte ja kanelitanko.
        Kääri ankka banaaninlehtiin ja paketti alumiinifolioon.
        Pane uunipelille ja grillille neljäksi tunniksi tai uuniin ensin kahdeksi tunniksi 160 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä kaksi tuntia 120 asteessa.
        Poista foliosta ja anna hautua padassa, lisää pataan vähän täytettä.
        Tarjoile riisin, sambalin ja höyrytettyjen pitkäpapujen ja/tai pikapaistettujen lehtivihannesten kanssa.

        Pääsivät juuri lähikaupasta nuo banaaninlehdet loppumaan, kävisikö tuohon käärimiseen Kouvolan sanomat?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jens Ihlen (ex Kukka) poika todistaa oikeudessa

      10:49 "Välit ovat olemattomat" Minkälainen isäsi ja sinun välinen suhde on tällä hetkellä? "Minulla ei ole minkäännäkö
      Maailman menoa
      264
      9922
    2. K-kaupassa on mukava käydä, kun ei tarvitse katsella köyhiä

      vasemmistolaisia, joista monet myös varastavat. Mielellään maksaa vähän enemmän tuotteista K-kaupassa, jotka ovat paljon
      Maailman menoa
      194
      5654
    3. Suomeen ei kuulu ihmiset jotka ei halua kätellä toisia ihmisiä, koska tämä on vääräuskoinen

      Nainen joka ei halunnut kätellä Stubbia on selvästi ääripään muslimi, eli sitä sakkia josta niitä ongelmia koituu. Ulos
      Maailman menoa
      164
      5234
    4. PS:n Purra teki -JÄTTI-VELAT

      * * PS:n Purra teki -JÄTTI-VELAT - ! ja jätti MaksuHuolet -Kansan Maksettavaksi -! *
      Maailman menoa
      75
      4881
    5. Vain vasemmistolaiset rakennemuutokset pelastavat Suomen

      Kansaa on ankeutettu viimeiset 30+ vuotta porvarillisella minäminä-talouspolitiikalla, jossa tavalliselta kansalta on ot
      Maailman menoa
      1
      2475
    6. Ootko sä nainen suuttunut

      jostain? Harmi jos tullut väärinkäsityksiä.
      Ikävä
      212
      2449
    7. Nainen, sanotaan että totuus tekee kipeää

      Ehkä mutta se voi olla myös se kaikkein kamalin asia kohdata. Kuplassa on turvallista, kun tietää vähemmän on helpompi.
      Ikävä
      12
      2279
    8. Valtio lopettaa pienituloisten perheiden kylpylälomien tukemisen

      Pienituloiset suomalaiset ovat voineet vuosikymmenten ajan hakea tuettuja lomia terveydellisin, sosiaalisin ja taloudell
      Maailman menoa
      353
      2015
    9. Menen nyt koisimaan

      Ja en ehkä palaa tänne. Asia on nyt loppuunkäsitelty ja totuus tuli ilmi
      Ikävä
      21
      1695
    10. Minkälainen auto

      Kaivatullasi on? Väri/Merkki? :)
      Ikävä
      90
      1617
    Aihe