Liimattua lihaa

mitähän vielä keksit

tulossa markkinoille. On kuulemma ihan aidon pihvin näköistä, ettei paraskaan kokki sitä oikeesta kokolihapihvistä erota. Amerikasta tietenkin lähtöisin idea käyttää kaikki mahdollinen liha ja väsätä siitä pihvi.
Onko kokemuksia ja missä päin myynnissä?

Asiasta oli eilisessä iltapv-lehdessä, liima on kait ihan vaaraton aines.

32

3017

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paljon porua tyhjästä. Sisäfilepihvi koostuu jatkossakin sisäfileestä, ei mistään muusta ruhon osasta.

      • Vanha kokki

        Sillä lähinnä sianlihatuotteita on ollut meillä myynnissä jo vuosia kinkun nimellä. Kuitenkin nämä yleensä verkkoon pakatut japuristetut lihat on koottu eri osista ja virheellisesti nimitetään kinkuksi, joka on käsitetty tavallisestijoko sian etu tai takakoivesta saatuun yhtenäiseen raajan osaan.
        Etenkin ns. palvilihan kohdalla joka sivumennen sanoen halvemmissa tuotteissa on savuliuoksella "savustettu" näkyy erityisen paljon tuota palasista puristettua "kinkkua".


      • Vanha kokki kirjoitti:

        Sillä lähinnä sianlihatuotteita on ollut meillä myynnissä jo vuosia kinkun nimellä. Kuitenkin nämä yleensä verkkoon pakatut japuristetut lihat on koottu eri osista ja virheellisesti nimitetään kinkuksi, joka on käsitetty tavallisestijoko sian etu tai takakoivesta saatuun yhtenäiseen raajan osaan.
        Etenkin ns. palvilihan kohdalla joka sivumennen sanoen halvemmissa tuotteissa on savuliuoksella "savustettu" näkyy erityisen paljon tuota palasista puristettua "kinkkua".

        >>Kuitenkin nämä yleensä verkkoon pakatut japuristetut lihat on koottu eri osista ja virheellisesti nimitetään kinkuksi, joka on käsitetty tavallisestijoko sian etu tai takakoivesta saatuun yhtenäiseen raajan osaan.


      • Toinen kummastelija
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Kuitenkin nämä yleensä verkkoon pakatut japuristetut lihat on koottu eri osista ja virheellisesti nimitetään kinkuksi, joka on käsitetty tavallisestijoko sian etu tai takakoivesta saatuun yhtenäiseen raajan osaan.

        sanoja kuin aito poliitikko. Mitä se on nimeltään sitten jos minä leikkaan aidosta joulukinkinkusta siivuja, eivätkö ne viipaleet olekkaan kinkkuleikkeikkeitä?

        Miten oikein selität kinkkuleikkeen? Jos kerran puristeussa pötkössä on palasia ruhon eri osista, niin kuinka siitä tulee kinkkuleike? Pitääkö kinkkua olla jokin tietty määrä valmisteesta vai?
        Olisko kuiteski rehellisempää käyttää nimitystä sianlihavalmiste, tai savustetun makuinen sianlihapuriste!


      • Toinen kummastelija kirjoitti:

        sanoja kuin aito poliitikko. Mitä se on nimeltään sitten jos minä leikkaan aidosta joulukinkinkusta siivuja, eivätkö ne viipaleet olekkaan kinkkuleikkeikkeitä?

        Miten oikein selität kinkkuleikkeen? Jos kerran puristeussa pötkössä on palasia ruhon eri osista, niin kuinka siitä tulee kinkkuleike? Pitääkö kinkkua olla jokin tietty määrä valmisteesta vai?
        Olisko kuiteski rehellisempää käyttää nimitystä sianlihavalmiste, tai savustetun makuinen sianlihapuriste!

        >>Mitä se on nimeltään sitten jos minä leikkaan aidosta joulukinkinkusta siivuja, eivätkö ne viipaleet olekkaan kinkkuleikkeikkeitä?>Jos kerran puristeussa pötkössä on palasia ruhon eri osista, niin kuinka siitä tulee kinkkuleike? Pitääkö kinkkua olla jokin tietty määrä valmisteesta vai?


      • jämäpalat

        liimata yhteen, ei siis ruhon eri osista kasata pihviä. Pihvilihan palasista tehdään liimaamalla kokonainen pihvi.
        Tai mistäs sen tietää, epäilylle on aihetta.


      • vitsin
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Mitä se on nimeltään sitten jos minä leikkaan aidosta joulukinkinkusta siivuja, eivätkö ne viipaleet olekkaan kinkkuleikkeikkeitä?>Jos kerran puristeussa pötkössä on palasia ruhon eri osista, niin kuinka siitä tulee kinkkuleike? Pitääkö kinkkua olla jokin tietty määrä valmisteesta vai?

        murjasit. Leikkele=viipale (murt. siivu) on kautta aikojen ollut kinkkuvalmiste. Ei ole tietoa kuinka kauan sun "kautta aikojen"-määritelmä on ollut olemassa. Parikymmentä vuotta sitten ei puhuttu mistään kinkkuvalmisteesta saati sitten siitä mistä aineista tuote koostuu. Taisit istua siihen aikaan peruskoulun ala-asteella.

        Jos mä nyt menisin Peltosen kaupasta kysyyn kinkkuvalmistetta, niin tuskin viipale/leikkelepakettia tarjois.
        Ilmeisimminnin jotain paistin tapaista.


      • suomen_ruotsalainen
        vitsin kirjoitti:

        murjasit. Leikkele=viipale (murt. siivu) on kautta aikojen ollut kinkkuvalmiste. Ei ole tietoa kuinka kauan sun "kautta aikojen"-määritelmä on ollut olemassa. Parikymmentä vuotta sitten ei puhuttu mistään kinkkuvalmisteesta saati sitten siitä mistä aineista tuote koostuu. Taisit istua siihen aikaan peruskoulun ala-asteella.

        Jos mä nyt menisin Peltosen kaupasta kysyyn kinkkuvalmistetta, niin tuskin viipale/leikkelepakettia tarjois.
        Ilmeisimminnin jotain paistin tapaista.

        Ei kannata keskustella tuon betabixin kanssa, koska se vain typerä persereikä!


      • vitsin kirjoitti:

        murjasit. Leikkele=viipale (murt. siivu) on kautta aikojen ollut kinkkuvalmiste. Ei ole tietoa kuinka kauan sun "kautta aikojen"-määritelmä on ollut olemassa. Parikymmentä vuotta sitten ei puhuttu mistään kinkkuvalmisteesta saati sitten siitä mistä aineista tuote koostuu. Taisit istua siihen aikaan peruskoulun ala-asteella.

        Jos mä nyt menisin Peltosen kaupasta kysyyn kinkkuvalmistetta, niin tuskin viipale/leikkelepakettia tarjois.
        Ilmeisimminnin jotain paistin tapaista.

        >>Parikymmentä vuotta sitten ei puhuttu mistään kinkkuvalmisteesta saati sitten siitä mistä aineista tuote koostuu.>Jos mä nyt menisin Peltosen kaupasta kysyyn kinkkuvalmistetta, niin tuskin viipale/leikkelepakettia tarjois. Ilmeisimminnin jotain paistin tapaista.


      • Se toinen kummasteli
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Mitä se on nimeltään sitten jos minä leikkaan aidosta joulukinkinkusta siivuja, eivätkö ne viipaleet olekkaan kinkkuleikkeikkeitä?>Jos kerran puristeussa pötkössä on palasia ruhon eri osista, niin kuinka siitä tulee kinkkuleike? Pitääkö kinkkua olla jokin tietty määrä valmisteesta vai?

        Tekee se, että niissä ei suinkaan luekaan kinkkuleike!

        Ainoa tuote mistä löysin sanaparin sianlihavalmiste, ja sekin ruotsiksi "rökt svinköttprodukt" Palvi, oli Euroshopperin puristelihapaketti.

        Säännollisesti paketeissa luki Savustettu kinkku. Palvattu kinkku tai pelkää kinkku tai palvikinkku. Valmistajina tai valmistuttajina Korpela, Wursti, Snellman, Pirkka jne.
        Leikkeistä ei sanaakaan kymmenissä valmisteissa, vain tuo "kinkku".

        Kuitenkin kaikki mainitut tuotteet ovat ns. prässättyä tai puristettua sianlihaa jotka koostuvat ruhon eri osista, kuten lavasta, etuselästä, niskasta jne. Eli mikä siinä on niin vaikeata, ettei voida puhua rehellisesti savunmakuisesta sianlihavalmisteesta. Sillä monet mainituista tuotteista olivat lisäksi nestesavustettuja, eikä palvattuja, jolla ainakin minä ymmärrän aivan eri toimenpiteen!

        Kertoohan noiden tuotteiden hintakin jo karua kieltään, kuten lihamestari jolta asiaa tiedustelin sanoi, että markalla saa markan tavaraa!
        Kaikkein surkeimpia ovat kuitenkin nuo ns. voileipäkinkut, joissa säilöntäaineiden lisäksi on myös viljatuotteita. Kyse on mielestäni silloin lähinnä makkarasta, ei suinkaan kinkusta. Eivät sovi esimerkiksi keliakikoille!
        Käy kuule Wetabix ensin tarkistamassa mitä paketeissa lukee, esitä vasta sitten varmat mielipiteesi asiasta!Jos paketissa lukee kinkku, ainakin minä oletan myös saavani lihatuotteen joka on valmistettu tuosta kinkuksi nimitetystä ruhon osasta!
        Mielestäni asiakkaalla on oikeus olettaa näin, mitäpä olet mieltä?
        Tämä "puristekinkku" on lähinnä se mistä lehdet kirjoittivat meillä käytetyn tuota liimalihaa jo vuosia, pihvilihat ovat hieman eri asia!


      • pohojanmaan poika
        suomen_ruotsalainen kirjoitti:

        Ei kannata keskustella tuon betabixin kanssa, koska se vain typerä persereikä!

        Fläskiä se on ollut oikea sianliha kauppahallin tiskissä ja ruåtsissahan ne on kaikki fläskiä. Murresanat ovat erikseen ja pohojanmaalla oli ennen aina fläskiä, josta soosi tehtiin siivu on siivu vaikka kakkua leikkaisi. Savolaisilla on asia tietysti aivan toisin, mutta keittokinkku voi olla kyllä prässättyä ja sitten siivutettu, on kuulemma nykyavuttomille helpompaa.


      • Vanha kokki
        jämäpalat kirjoitti:

        liimata yhteen, ei siis ruhon eri osista kasata pihviä. Pihvilihan palasista tehdään liimaamalla kokonainen pihvi.
        Tai mistäs sen tietää, epäilylle on aihetta.

        Sillä ravintolat ovat kautta aikain suomessa toimineet samaan tapaan kuin nuo tuotevalmistajatkin, eli isokin sika on fiinimmin porsas. Tosin tuo porsaanleike valmistetaan useammin joko sian ulko tai sisäfileestä kuin kinkusta. Mutta silti se on porsaanleike, ei sianleike, kuten taas saksassa aivan rehellisesti sanotaan.
        Toinen ravintolasanaston erikoisuus on lehmän lihasta valmistettu häränpihvi, siinähän elikko vaihtaa jo peräti sukupuoltaankin.

        Toisaalta ei ehkä olisi kovin raflaavaa laittaa ruokalistaan "Grillattu lehmänpihvi", tai "Kokonaisena paistettua lehmän sisäfilettä".

        Mutta toisaalta, kyllä minunkin mielestäni voitaisi vähentää tuota kinkku nimen käyttöä ja laittaa pakettiin vaikka nimeksi savustettua porsaanlihaa tai savustettua porsaanlihaleikettä. Vaikka tuohon tyyliin on aikoinaan mentykin.
        Nykyään kun ihmiset haluavat yhä tarkemmin tietää mitä suuhunsa pistävät.
        Olisiko tässä kenties kehittelyn aihetta?


      • Se toinen kummasteli kirjoitti:

        Tekee se, että niissä ei suinkaan luekaan kinkkuleike!

        Ainoa tuote mistä löysin sanaparin sianlihavalmiste, ja sekin ruotsiksi "rökt svinköttprodukt" Palvi, oli Euroshopperin puristelihapaketti.

        Säännollisesti paketeissa luki Savustettu kinkku. Palvattu kinkku tai pelkää kinkku tai palvikinkku. Valmistajina tai valmistuttajina Korpela, Wursti, Snellman, Pirkka jne.
        Leikkeistä ei sanaakaan kymmenissä valmisteissa, vain tuo "kinkku".

        Kuitenkin kaikki mainitut tuotteet ovat ns. prässättyä tai puristettua sianlihaa jotka koostuvat ruhon eri osista, kuten lavasta, etuselästä, niskasta jne. Eli mikä siinä on niin vaikeata, ettei voida puhua rehellisesti savunmakuisesta sianlihavalmisteesta. Sillä monet mainituista tuotteista olivat lisäksi nestesavustettuja, eikä palvattuja, jolla ainakin minä ymmärrän aivan eri toimenpiteen!

        Kertoohan noiden tuotteiden hintakin jo karua kieltään, kuten lihamestari jolta asiaa tiedustelin sanoi, että markalla saa markan tavaraa!
        Kaikkein surkeimpia ovat kuitenkin nuo ns. voileipäkinkut, joissa säilöntäaineiden lisäksi on myös viljatuotteita. Kyse on mielestäni silloin lähinnä makkarasta, ei suinkaan kinkusta. Eivät sovi esimerkiksi keliakikoille!
        Käy kuule Wetabix ensin tarkistamassa mitä paketeissa lukee, esitä vasta sitten varmat mielipiteesi asiasta!Jos paketissa lukee kinkku, ainakin minä oletan myös saavani lihatuotteen joka on valmistettu tuosta kinkuksi nimitetystä ruhon osasta!
        Mielestäni asiakkaalla on oikeus olettaa näin, mitäpä olet mieltä?
        Tämä "puristekinkku" on lähinnä se mistä lehdet kirjoittivat meillä käytetyn tuota liimalihaa jo vuosia, pihvilihat ovat hieman eri asia!

        >>Katsos Wetabix, vaikeaksi sen Tekee se, että niissä ei suinkaan luekaan kinkkuleike! Ainoa tuote mistä löysin sanaparin sianlihavalmiste, ja sekin ruotsiksi "rökt svinköttprodukt" Palvi, oli Euroshopperin puristelihapaketti.>Kuitenkin kaikki mainitut tuotteet ovat ns. prässättyä tai puristettua sianlihaa jotka koostuvat ruhon eri osista, kuten lavasta, etuselästä, niskasta jne. Eli mikä siinä on niin vaikeata, ettei voida puhua rehellisesti savunmakuisesta sianlihavalmisteesta.>Kertoohan noiden tuotteiden hintakin jo karua kieltään, kuten lihamestari jolta asiaa tiedustelin sanoi, että markalla saa markan tavaraa!>Kaikkein surkeimpia ovat kuitenkin nuo ns. voileipäkinkut, joissa säilöntäaineiden lisäksi on myös viljatuotteita. Kyse on mielestäni silloin lähinnä makkarasta, ei suinkaan kinkusta. Eivät sovi esimerkiksi keliakikoille!>Mielestäni asiakkaalla on oikeus olettaa näin, mitäpä olet mieltä?


      • Vanha kokki kirjoitti:

        Sillä ravintolat ovat kautta aikain suomessa toimineet samaan tapaan kuin nuo tuotevalmistajatkin, eli isokin sika on fiinimmin porsas. Tosin tuo porsaanleike valmistetaan useammin joko sian ulko tai sisäfileestä kuin kinkusta. Mutta silti se on porsaanleike, ei sianleike, kuten taas saksassa aivan rehellisesti sanotaan.
        Toinen ravintolasanaston erikoisuus on lehmän lihasta valmistettu häränpihvi, siinähän elikko vaihtaa jo peräti sukupuoltaankin.

        Toisaalta ei ehkä olisi kovin raflaavaa laittaa ruokalistaan "Grillattu lehmänpihvi", tai "Kokonaisena paistettua lehmän sisäfilettä".

        Mutta toisaalta, kyllä minunkin mielestäni voitaisi vähentää tuota kinkku nimen käyttöä ja laittaa pakettiin vaikka nimeksi savustettua porsaanlihaa tai savustettua porsaanlihaleikettä. Vaikka tuohon tyyliin on aikoinaan mentykin.
        Nykyään kun ihmiset haluavat yhä tarkemmin tietää mitä suuhunsa pistävät.
        Olisiko tässä kenties kehittelyn aihetta?

        >>Olisiko tässä kenties kehittelyn aihetta?


      • porsanger
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Olisiko tässä kenties kehittelyn aihetta?

        >>Tuoteselosteessa kun nimittäin kyllä lukee jos tuote on valmistettu kinkusta. Jos siinä seisoo esimerkiksi "porsaan lihaa", niin se ei ole kinkusta. Uskomattoman simppeliä, eikö totta.


      • ???????????????
        porsanger kirjoitti:

        >>Tuoteselosteessa kun nimittäin kyllä lukee jos tuote on valmistettu kinkusta. Jos siinä seisoo esimerkiksi "porsaan lihaa", niin se ei ole kinkusta. Uskomattoman simppeliä, eikö totta.

        Se on beebapiksin mielestä varmaankin täysin kuluttajan oma vika jos ei osaa lukea pienellä präntättyä ruotsia tai yhdistää kahta suomenkielistä sanaa toisiinsa, että niistä tulisi yhdyssana kinkkumakkara.


      • porsanger kirjoitti:

        >>Tuoteselosteessa kun nimittäin kyllä lukee jos tuote on valmistettu kinkusta. Jos siinä seisoo esimerkiksi "porsaan lihaa", niin se ei ole kinkusta. Uskomattoman simppeliä, eikö totta.

        >>mitäs sanot sitten tästä "kinkku" tuotteesta?>Isoilla kirjaimilla Kinkku ja tuoteselosteessa ei mainintaakaan asiasta, nautaakin näyttää olevan seassa.
        Mahtaa huonosilmäistä kotona jurppia kinkkua syödessään.


      • Maistelija
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>mitäs sanot sitten tästä "kinkku" tuotteesta?>Isoilla kirjaimilla Kinkku ja tuoteselosteessa ei mainintaakaan asiasta, nautaakin näyttää olevan seassa.
        Mahtaa huonosilmäistä kotona jurppia kinkkua syödessään.

        Lihajaloste taitaa olla ainoa yritys joka kertoo rehellisesti savustettujen palvituotteidensa alkuperäksi sianlihan, vaikka nimittääkin joitakin niistä tuotteista kinkuksi.
        Olisipa mukavaa tietää mitä kohtaa possusta tuo sianliha on. Sillä en usko alkuunkaan, että esim. Snellmannin voileipäkinkun jauhettu raaka-aine olisi vain kinkusta myllytettyä, ihan sen jo hintakin paljastaa!
        Sitäpaitsi tuotteet ovat maultaankin ihan kelvollisia!


      • Maistelija kirjoitti:

        Lihajaloste taitaa olla ainoa yritys joka kertoo rehellisesti savustettujen palvituotteidensa alkuperäksi sianlihan, vaikka nimittääkin joitakin niistä tuotteista kinkuksi.
        Olisipa mukavaa tietää mitä kohtaa possusta tuo sianliha on. Sillä en usko alkuunkaan, että esim. Snellmannin voileipäkinkun jauhettu raaka-aine olisi vain kinkusta myllytettyä, ihan sen jo hintakin paljastaa!
        Sitäpaitsi tuotteet ovat maultaankin ihan kelvollisia!

        >>Lihajaloste taitaa olla ainoa yritys joka kertoo rehellisesti savustettujen palvituotteidensa alkuperäksi sianlihan>Olisipa mukavaa tietää mitä kohtaa possusta tuo sianliha on. Sillä en usko alkuunkaan, että esim. Snellmannin voileipäkinkun jauhettu raaka-aine olisi vain kinkusta myllytettyä, ihan sen jo hintakin paljastaa!


      • Lihamies, leikkaaja
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Lihajaloste taitaa olla ainoa yritys joka kertoo rehellisesti savustettujen palvituotteidensa alkuperäksi sianlihan>Olisipa mukavaa tietää mitä kohtaa possusta tuo sianliha on. Sillä en usko alkuunkaan, että esim. Snellmannin voileipäkinkun jauhettu raaka-aine olisi vain kinkusta myllytettyä, ihan sen jo hintakin paljastaa!

        Usko kaikkea mitä esitteisiin painettu on? Olet helvetin kova mollaamaan muita apinoiksi ja ameeboiksi, mutta tervetuloa katsomaan mitä lihaa noihin kinkkuleikkeisiin oikeasti käytetään. Nääs minä teen niitä ihan vain työkseni ja olen tehnyt jo aika kauan, joten saattaisiko olla että tietoa asiasta olisi hiukkasen enemmän täällä tekijäpuolella, kuin sinulla siellä lukijapuolella?
        Tervetuloa Järvenpäähän katsomaan miten ja mistä "kinkkuleike" syntyy!


      • Lihamies, leikkaaja kirjoitti:

        Usko kaikkea mitä esitteisiin painettu on? Olet helvetin kova mollaamaan muita apinoiksi ja ameeboiksi, mutta tervetuloa katsomaan mitä lihaa noihin kinkkuleikkeisiin oikeasti käytetään. Nääs minä teen niitä ihan vain työkseni ja olen tehnyt jo aika kauan, joten saattaisiko olla että tietoa asiasta olisi hiukkasen enemmän täällä tekijäpuolella, kuin sinulla siellä lukijapuolella?
        Tervetuloa Järvenpäähän katsomaan miten ja mistä "kinkkuleike" syntyy!

        >>Tervetuloa Järvenpäähän katsomaan miten ja mistä "kinkkuleike" syntyy!


      • Lihamies, leikkaaja
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Tervetuloa Järvenpäähän katsomaan miten ja mistä "kinkkuleike" syntyy!

        Käytettäisi? Mutta oletkos selvillä minkä verran sitä kinkkua on mukana siinä seoksessa, nimittäin se samainen laki hyväksyy tuotteen jos siinä on yli 50 prosenttia kerrottua ruhon osaa!
        Tule piruuttas käymään meillä, olet tervetullut tutustumaan laitokseemme tehdaskierrokselle täällä järvenpäässä, tarjoamme vielä pullakahvitkin!


      • Lihamies, leikkaaja kirjoitti:

        Käytettäisi? Mutta oletkos selvillä minkä verran sitä kinkkua on mukana siinä seoksessa, nimittäin se samainen laki hyväksyy tuotteen jos siinä on yli 50 prosenttia kerrottua ruhon osaa!
        Tule piruuttas käymään meillä, olet tervetullut tutustumaan laitokseemme tehdaskierrokselle täällä järvenpäässä, tarjoamme vielä pullakahvitkin!

        Eli missä se ongelma nyt sitten olikaan?


      • Naurava nakki
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        Eli missä se ongelma nyt sitten olikaan?

        Olen seurannut sananvaihtoa kinkkuleikkeleistä mielenkiinnolla.
        Omakohtaisesti olen sitä mieltä, että ostaessani savustettua kinkkua, oletan sen olevan täyttä tavaraa ja kyseisestä sianjalasta palvattua ilman lisäkkeitä johan siitä kertoo sen hintakin, joka on noihin pakattuihin puristelihoihin verrattuna jopa moninkertainen. Mielestäni ihan pelkkä maalaisjärki riittää toteamaan asian.
        Vai miksi voileipäkinkkua saa alle 6 euro kilo, kun oikea palvikinkku maksaa pitkälti toistakymmppiä?
        Jotenkin nuo Wetabixin selitykset ovat samaa luokkaa kuin sen entisen lihajalostamon makkaramainos, Nyt saatavana aitoa fasaanimakkaraa!
        Makaraan tarvittiin yksi lehmänruho yhtä fasaania kohti, aivan varmasti oli kyse aidosta fasaanimakkarasta, sillä olihan siinä sitäkin!


      • Naurava nakki kirjoitti:

        Olen seurannut sananvaihtoa kinkkuleikkeleistä mielenkiinnolla.
        Omakohtaisesti olen sitä mieltä, että ostaessani savustettua kinkkua, oletan sen olevan täyttä tavaraa ja kyseisestä sianjalasta palvattua ilman lisäkkeitä johan siitä kertoo sen hintakin, joka on noihin pakattuihin puristelihoihin verrattuna jopa moninkertainen. Mielestäni ihan pelkkä maalaisjärki riittää toteamaan asian.
        Vai miksi voileipäkinkkua saa alle 6 euro kilo, kun oikea palvikinkku maksaa pitkälti toistakymmppiä?
        Jotenkin nuo Wetabixin selitykset ovat samaa luokkaa kuin sen entisen lihajalostamon makkaramainos, Nyt saatavana aitoa fasaanimakkaraa!
        Makaraan tarvittiin yksi lehmänruho yhtä fasaania kohti, aivan varmasti oli kyse aidosta fasaanimakkarasta, sillä olihan siinä sitäkin!

        >>Vai miksi voileipäkinkkua saa alle 6 euro kilo>kun oikea palvikinkku maksaa pitkälti toistakymmppiä?


      • Sijan syöjä
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Vai miksi voileipäkinkkua saa alle 6 euro kilo>kun oikea palvikinkku maksaa pitkälti toistakymmppiä?

        Mutta miten kinkun lihaprosentti voi heittää toistakymmentä prosenttia?
        Kinkku on kinkkua 100% jos siinä on jotain muuta, ei se silloin ole kinkkua.
        Taitavat nuo prosentit muuten heittää hiukan enemmänkin, vai mitä?


      • lääkekuuri
        Sijan syöjä kirjoitti:

        Mutta miten kinkun lihaprosentti voi heittää toistakymmentä prosenttia?
        Kinkku on kinkkua 100% jos siinä on jotain muuta, ei se silloin ole kinkkua.
        Taitavat nuo prosentit muuten heittää hiukan enemmänkin, vai mitä?

        ...tuo betabix....sillä meni nyt viimestään pussit sekasin ja sanat pussiin ja äijä jorpakkoon. Kukaan ei taida vain käydä enää avaamassa pussin suuta...oma lääke paras lääke...


      • lääkekuuri kirjoitti:

        ...tuo betabix....sillä meni nyt viimestään pussit sekasin ja sanat pussiin ja äijä jorpakkoon. Kukaan ei taida vain käydä enää avaamassa pussin suuta...oma lääke paras lääke...

        En ole enää hetkeen jaksanut vastata ihmisille, jotka eivät ymmärrä perusasioiden perusasioita. Ja tästä on edellä kyse.

        Sun tapauksessa kyse on luontaisesta vajakkiudesta, jolle kukaan ei voi yhtään mitään.


      • Toiveikas.

    • kenenkään

      ole pakko ostaa tuollaisia tuotteita.

      Jos pidät sitä epäilyttävänä, niin älä osta!

      Itse ostan vain kunnollista - marinoimatonta ja lisäaineetonta - kokolihaa ja hyvälaatuista jauhelihaa.

    • !!

      antamassa aikaisintaan toukokuussa myyntiluvan lihaliima-aineelle, jonka avulla voi koota paistin tai pihvin halvoista lihapaloista.
      Lihaliimassa ei ole terveysriskejä, mutta kuluttaja ei välttämättä saa tietää, myydäänkö halpaa lihaa kalliilla hinnalla. Liima-aineena käytetään fosfaatteja.
      Suomalaisyritykset eivät vielä voi käyttää ainetta, koska sillä ei ole myyntilupaa. EU asettaa sille todennäköisesti käyttörajoituksen, vaikka myyntilupa myönnettäisiinkin.

      • synteettisettappoi

        ...on siinä että ofsfaattia ei tarvitse saada enempää kuin kalsiumia eli fosfaatin saantisuositus on 600 per päivä. Ok ravinnosta ei voine saada juuri yliannostusta mutta liika fosfaatti saattaa aiheuttaa vatsavaivoja. Eli periaatteessa tuo fosfaatti tulee olemaan synteettistä joten yliannostuksen vaara on koska se ei ole ruokaa eli luonnollisessa muodossa. SAiraudet tulee lisääntymään ja krooniset vatsavaviat. Ikävä kyllä en nyt jaksa koota lisäinfoa saantisuosituksista ja ylisaannin oireista yms....mutta jos asia kiinnostaa sitä lienee jokainen valmis itse etsimään. Asian kansa ei mielestäni kannattane leikkiä ja koska suomessakin on erilaiset vaivat lisääntyneet mutteivat ihmiset ajattele sitä että me syömme aitotuotteissa lukemattomia määriä synteettisiä vitamiineja yms...ja ihmettelemme miksi olemme kipeitä. Fakta on että yliannostus alkaa kehittämään kroonisia vaivoja yliannostuksen oireista....ummetus, ripuli, verenpaine, ihottuma, vuotava suoli, masennus, aivojen väärä toiminta....ttä riittää. Ajatelkaa jos synteettistä D-vitamiinia on 1dl maitoa 0,2-0,5 yp ja saantisuositus on 7,5yp joillakin enemmän. Itse heräsin asiaan kun join 3 purkkiä päivässä maitoa ja aloin ihmettelmään vointia. Kumma kyllä vointi paranee mutta pirun hitaasti, maitoa en enää juo. Jokainen voi laskea jos D-vitamiinia saa kananmunasta sekä lihasta...vointi paranee paljon jo pelkästään luopumalla teollisista tuotteista. Eli mitä enemmän tuottoa maksimoidaan hihhuloimalla sitä enemmän ihmisiä siirtyy tuoreravintoon haittaoireiden takia. Esimerkiksi kalastusoikeudet yms on säädetty juuri sen takia että tuottoa voitaisiin maksimoida. Suomessa kalaa riittää kaikille jos vain verkot kiellettäisiin ja katiskaa rajoitettaisiin. Lupia ei silloin tarvittaisi muihin kalastusmenetelmiin. Kala on hyvä lihan korvike koska lähestulkoon kaikki muuta liha on tuotantoeläimistä joita tuskin tarvittaisiin poisluettuna metsästettävät eläimet kuten hirvet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nasima löi Jussille luun kurkkuun

      Nasima kertoi ettei Jussi sovi puhemieheksi, koska sallii rasismin. Mihin toimiin perussuomalaiset ryhtyvät? Kuka nouse
      Maailman menoa
      304
      7232
    2. Razmyar on säälittävä - puhemiehellä ei ole mitään syytä ottaa kantaa tähän "silmäkohuun"

      jonka toimittajat sai aikaan. Asia ei kuulu puhemiehelle millään lailla. Razmyar haluaa taas vaan huomiota. Mutta jos r
      Maailman menoa
      68
      5092
    3. Pitkän linjan yritysjohtaja: Suomen tapahtumat eivät ole Aasian kärkiuutinen

      Viimeaikaista kohua on käytetty sisäpoliittisena lyömäaseena, Thomas Zilliacus sanoo. – Koska asiaa kuitenkin kommentoi
      Maailman menoa
      101
      4534
    4. Siviilipalvelusmies Halla-aho normalisoi rasismin perussuomalaisissa

      SMP:n tuhkille perustettu puolue ei ollut ihmisiä vastaan, vaan instituutiokriittinen. "Missä EU - siellä ongelma", oli
      Perussuomalaiset
      17
      4352
    5. Miten Eerolan silmäkuvat voivat levitä muutamassa tunnissa ympäri maailmaa?

      Seuraako koko maailma persujen ja erityisesti Eerolan somea reaaliajassa? Edes kansanedustajan itsemurha eduskuntatalos
      Maailman menoa
      81
      4043
    6. Suomalaisilta vaaditaan valtavasti suvaitsevaisuutta - miksi sitä ei vaadita muslimeilta

      Suomalaisilta vaaditaan kaikkea, pitää olla suvaitsevainen ja hyväksyä vieraiden tavat, rasisti ei saa olla jne. Miksi s
      Maailman menoa
      48
      3875
    7. Juuri Suomen valtamedian toimittajat teki "silmävääntelystä" sen kohun

      ja ilmeisesti ottivat yhteyttä myös ulkomaisiin medioihin, että katsokaas tätä. Mutta Japanin medioissa on asiaan suhta
      Maailman menoa
      153
      3777
    8. Demarit ovat oikeasti törppöjä eli heikkoälyisiä

      ja todistavat sitä päivittäin täällä lapsellisilla jutuillaan. Kauheasti on hehkuttaneet kuinka demarien kannatus vaan
      Maailman menoa
      72
      3671
    9. Perussuomalaiset eivät harrasta maalittamista kuten vasemmisto

      Huomaa tässä keinotekoisessa "rasismi"-kohussakin kuinka vasemmistolaiset maalittavat Perussuomalaisia. Me emme vastaava
      Maailman menoa
      29
      3576
    10. SDP:n kansanedustaja Marko Asell: Suomen myönnettävä maahanmuuton ongelmat

      Hänen mielestään Suomen pitää pyrkiä rajoittamaan jyrkästi turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan ja hän arvioi, että maaha
      Maailman menoa
      76
      3390
    Aihe