Cerasafe kattila

j.c.aqfaq

Ostin kuukausi sitten Heirol Oy :n teräksisen cerasafe-kattilan. Täytyypä vaan todeta, että kyseessä on erinomaisen toimivan ja helppokäyttöisen oloinen kapine, jota voi suositella ihan häpeilemättä. Kattilassa on siis keraaminen erittäin liukas pinnoite sisällä, joka tuntuu yhtä liukkaalta kuin teflon, mutta on tasaisempi ja erittäin kovan oloinen.

Valmistajan mukaan pinnoitteen pitäisi kestää lämpöä jopa 450 °C, joten sitä ei pitäisi saada poltettua pilalle kuten teflonkattilaa. Sinällään tuo on helposti ymmärrettävää, koska keraamit kestävät lämpöä ihan erilailla kuin muovit, kuten Teflon. Keraamin kovuus on myöskin aikamoinen etu verrattuna melko pehmeään tefloniin. Lisäksi tuosta pinnoitteesta ei pitäisi irrota mitään haitallisia aineita, edes "poltettaessa".

Vielä jää nähtäväksi, että kuinka pinnoite pysyy pitkän ajan kuluessa kattilan pinnassa. Kovan keraamin pysyminen pehmeämmässä teräspinnassa voisi olla ainoa ongelma, jonka osaan materiaali-alan tutkijana kuvitella tämän kattilan heikoksi lenkiksi.

6

1127

  Vastaukset

  • Onkohan kellään päivitettyä tietoa Cerasafen toimivuudesta? Ovatko yleisesti olleet kestäviä? Itselläni vajaan kahden vuoden tyytyväisyyden jälkeen, yhtäkkiä kaikki alkoi tarttua pintaan kiinni riippumatta siitä käyttikö öljyä kuinka paljon. Olenko jollain ihmeen keinolla onnistunut tuhoamaan pinnan vai eivätkö olekaan niin kestäviä kuin aiemmin ajateltiin?

  • Soitin Kokkimanille kun oma Cerasafe pinnoite polttaa osasta pannua kaikki kiinni. Sanoivat että Cerasafella on ollut valmistusvikoja paljon näissä. Maahatuoja antaa rahat takaisin.

   • Meillä meni myös nopeammin kuin tavan teflonit Cerasafe huonoon paistokuntoon. Jossakin mainitut tiedot astioiden kuumuuden kestosta jopa 450 celsiukseen ovat outoja. Kun seuraa sivuilla olevaa linkkiä astioiden hoidosta, yli 250 asteen lämpötilojen varoitetaan helposti pilaavan pinnoitteen ja jopa voivan vahingoittaa liettä...!


  • Ostin Heirol -kerroskattilan puuronkeittoa varten - entisen tilalle, koska liesityyppi vaihtui kodissamme. Entinen vastaavassa roolissa ollut on ainakin kahdeksan vuotta käytössämme ollut ja se palvelee nyt kesäkodissamme. No, tuo Heirol -kattila on ollut vasta nippanappa vuoden käytössä ja on osoittautunut todella epänormaaliksi kattilaksi. Sen sisäsinämät ovat kuin ihmisluomia täynnä sekä ala- että yläosa. Aluksi luulin yläosan läikkien johtuvan puuroryyneistä, mutta koska alaosakin alkoi näyttää samalta niin syytä en enää arvelekkaan. Pesutapa on täydellisen sama kuin Hackmanin kattilalla, joka on edelleenkin täysin priimassa kunnossa. Ihmesienikään ei auta, koska pinta on silmin nähden rikkoutunut.
   = EN IKINÄ OSTA ENÄÄ PO. MERKKISIÄ TUOTTEITA.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   27
   1669
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   1358
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   41
   1045