Laiskan leipäherkut

oi ja voi.

Millä tsemppaisin itseni terveellisemmän ja monipuolisemman ruoan kokkailuun?
Leipää on niin helppo puputtaa :(
Rakastan sieniä, papuja, kaikkia kasviksia, juustoja. Syön niitä aina, kun on tarjolla (nyt en ole valitettavasti sellaisessa työssä, jossa olisi perus työpaikkaruokailu piimät ja salaatit jne) ja myös itse teen kerran, pari viikossa. Loput päivät vetelen kotosalla teetä ja leipää. Aikuinen nainen :(
Paino on kyllä normaalin sisällä, mutta olo olisi varmasti energisempi, kun kalorit nappaisi ravitsevammasta ruoasta.

Mikä saa teidät (jos ei selkeä ylipaino tai jälkikasvu!)
tsemppaamaan tankkaamisen kanssa? Miten koostatte terveelliset ateriat, ja onko se jo selkärangassa vai pitääkö "vääntää" kättä helpon makaroonilaatikon (ah, miten helppo) ja ruokaisien salaattien (yäk, pilkkominen) kanssa?

1

449

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha Jojo

      Eikö leipien puputtaminen käy ajan mittaan yksitoikkoiseksi?

      Minä olen pitänyt ruuanlaitosta oikeastaan aina, mutta vuosia tein sitä vain viikonloppuisin, koska arkena ei ollut mukamas aikaa. Kun rupesin kiinnittämään enemmän huomiota ruuan proteiini-, kuitu- ja rasvapitoisuuteen, kyllästyin eineksiin, koska niiden ravintoarvo ei vastannut tuoreen ruuan ravintoarvoa, ja makukin alkoi tympiä.

      Teen arkisin melko helppoja ja nopeita ruokia, usein erilaisia keittoja, koska niistä saa syötävää moneksi päiväksi. Keitot ovat myös kevyttä syötävää. Joka päivä ei tarvitse kokata, kun tekee jotain sellaista, mitä voi lämmittää.

      Makaronilaatikkokin on ihan kelpo ruoka ainakin pienellä tuunauksella: käytä ohjetta vähemmän makaronia ja enemmän lihaa (tai kalaa, savukalasta tulee aika makoisa laatikko!), sotke sekaan kasviksia ja nauti salaatin kanssa. Salaatin ei tarvitse olla monimutkainen piperrys, vaan esimerkiksi pelkkä pilkottu kurkku tai tomaatti käy ihan yhtä hyvin. Oma suosikkini lisukesalaatiksi on tomaatti-sipulisalaatti, ja sitä nyt ei voi suuritöiseksi sanoa laiskinkaan kotikokki. Halpa kotimainen salaatti syntyy (joskin vaatii vähän enemmän silppuamista) kaalista ja puolukkasurvoksesta.

      Toinen suosikkini, jota teen iltaisin silloin, kun en jaksa ruveta lämmintä ruokaa laittamaan, on italialainen tricolore-salaatti tomaatista, mozzarellasta ja basilikasta. Juusto voi olla täysrasvaistakin, koska annos on muuten tosi kevyt. Sekin syntyy nopeasti, eikä vaadi muita mausteita kuin rippusen mustapippuria ja lorauksen oliiviöljyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      121
      2642
    2. Jos tapaisimme uudelleen?

      niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J
      Ikävä
      69
      1094
    3. Mies pyysi rahaa

      Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?
      Ikävä
      210
      1054
    4. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      39
      982
    5. Mites nyt suu pannaan

      Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va
      Sysmä
      38
      931
    6. Hän on niin

      Hyvännäköinen. Vaikea vastustaa
      Ikävä
      47
      894
    7. 36
      876
    8. Taas Lieksassa tyritty

      Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke
      Lieksa
      123
      853
    9. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      4
      829
    10. Nähdäänkö ensi viikolla

      paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.
      Ikävä
      35
      812
    Aihe