Millä tsemppaisin itseni terveellisemmän ja monipuolisemman ruoan kokkailuun?
Leipää on niin helppo puputtaa :(
Rakastan sieniä, papuja, kaikkia kasviksia, juustoja. Syön niitä aina, kun on tarjolla (nyt en ole valitettavasti sellaisessa työssä, jossa olisi perus työpaikkaruokailu piimät ja salaatit jne) ja myös itse teen kerran, pari viikossa. Loput päivät vetelen kotosalla teetä ja leipää. Aikuinen nainen :(
Paino on kyllä normaalin sisällä, mutta olo olisi varmasti energisempi, kun kalorit nappaisi ravitsevammasta ruoasta.
Mikä saa teidät (jos ei selkeä ylipaino tai jälkikasvu!)
tsemppaamaan tankkaamisen kanssa? Miten koostatte terveelliset ateriat, ja onko se jo selkärangassa vai pitääkö "vääntää" kättä helpon makaroonilaatikon (ah, miten helppo) ja ruokaisien salaattien (yäk, pilkkominen) kanssa?
Laiskan leipäherkut
1
474
Vastaukset
- Vanha Jojo
Eikö leipien puputtaminen käy ajan mittaan yksitoikkoiseksi?
Minä olen pitänyt ruuanlaitosta oikeastaan aina, mutta vuosia tein sitä vain viikonloppuisin, koska arkena ei ollut mukamas aikaa. Kun rupesin kiinnittämään enemmän huomiota ruuan proteiini-, kuitu- ja rasvapitoisuuteen, kyllästyin eineksiin, koska niiden ravintoarvo ei vastannut tuoreen ruuan ravintoarvoa, ja makukin alkoi tympiä.
Teen arkisin melko helppoja ja nopeita ruokia, usein erilaisia keittoja, koska niistä saa syötävää moneksi päiväksi. Keitot ovat myös kevyttä syötävää. Joka päivä ei tarvitse kokata, kun tekee jotain sellaista, mitä voi lämmittää.
Makaronilaatikkokin on ihan kelpo ruoka ainakin pienellä tuunauksella: käytä ohjetta vähemmän makaronia ja enemmän lihaa (tai kalaa, savukalasta tulee aika makoisa laatikko!), sotke sekaan kasviksia ja nauti salaatin kanssa. Salaatin ei tarvitse olla monimutkainen piperrys, vaan esimerkiksi pelkkä pilkottu kurkku tai tomaatti käy ihan yhtä hyvin. Oma suosikkini lisukesalaatiksi on tomaatti-sipulisalaatti, ja sitä nyt ei voi suuritöiseksi sanoa laiskinkaan kotikokki. Halpa kotimainen salaatti syntyy (joskin vaatii vähän enemmän silppuamista) kaalista ja puolukkasurvoksesta.
Toinen suosikkini, jota teen iltaisin silloin, kun en jaksa ruveta lämmintä ruokaa laittamaan, on italialainen tricolore-salaatti tomaatista, mozzarellasta ja basilikasta. Juusto voi olla täysrasvaistakin, koska annos on muuten tosi kevyt. Sekin syntyy nopeasti, eikä vaadi muita mausteita kuin rippusen mustapippuria ja lorauksen oliiviöljyä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
20v on otettu kiinni
Tulipalo oli sytytetty joten murhasiko ex omat lapsensa ja heidän Äidin. Tuskin sitä kukaan ohikulkijakaan sytytti.34412797Suomessa on ollut suurtyöttömyyttä ennenkin, ja lääkäriin pääsee nykyäänkin
Täällähän oli jonkun sekopään(vas.) juttu, että ennen ei ollut työttömyyttä ja lääkäriin pääsi. Siihen alkoi tietysti ko613824- 853264
S-kaupoissa on nykyään ihanaa käydä
Kun niissä ei enää käy satuolentoihin uskovat hihhuIit eivätkä persut. Asiakaskunta on huomattavasti siistiytynyt muutam773249Kysymys: Kuinka moneen maahan neuvosto-venäjä on hyökännyt
viimeisten 90-vuoden aikana? Ja lähinnä on siis kyse neuvosto-venäjän naapurimaista - kuten Suomesta. Lista on huomatta533132IL - Auerin lapsia oli houkuteltu rahalla Annelin puolelle?
16:12 Outoja väitteitä Sijaisäidin mukaan Auerin lapsia koetettiin houkutella nettipalstoilla muuttamaan kertomuksiaan1353068- 1033018
Riikka runnoo! Uutta velkaa tänä vuonna 17 mrd. euroa
Tirsk. Nyt kyllä hihityttää kuin pientä eläintä. Riikka takoo maailmanennätyksiä tasaiseen tahtiin. " [Riikka] joutuu102848Savonlinan perhesurma, epäilty mies romani, äiti kantaväestöä
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000011676508.html Savonlinnan seudun romaniyhdistyksestä kerrottiin lauantaina IS:lle, e1592704Näin tyhmä vasemmistolainen on: "S-kaupoissa on nykyään ihanaa käydä
kun siellä ei ole hihhuleita eikä persuja." Vain tyhmä eli heikkoälyinen vasemmistolainen voi tehdä noin lapsellisia ju432638