Millä tsemppaisin itseni terveellisemmän ja monipuolisemman ruoan kokkailuun?
Leipää on niin helppo puputtaa :(
Rakastan sieniä, papuja, kaikkia kasviksia, juustoja. Syön niitä aina, kun on tarjolla (nyt en ole valitettavasti sellaisessa työssä, jossa olisi perus työpaikkaruokailu piimät ja salaatit jne) ja myös itse teen kerran, pari viikossa. Loput päivät vetelen kotosalla teetä ja leipää. Aikuinen nainen :(
Paino on kyllä normaalin sisällä, mutta olo olisi varmasti energisempi, kun kalorit nappaisi ravitsevammasta ruoasta.
Mikä saa teidät (jos ei selkeä ylipaino tai jälkikasvu!)
tsemppaamaan tankkaamisen kanssa? Miten koostatte terveelliset ateriat, ja onko se jo selkärangassa vai pitääkö "vääntää" kättä helpon makaroonilaatikon (ah, miten helppo) ja ruokaisien salaattien (yäk, pilkkominen) kanssa?
Laiskan leipäherkut
1
457
Vastaukset
- Vanha Jojo
Eikö leipien puputtaminen käy ajan mittaan yksitoikkoiseksi?
Minä olen pitänyt ruuanlaitosta oikeastaan aina, mutta vuosia tein sitä vain viikonloppuisin, koska arkena ei ollut mukamas aikaa. Kun rupesin kiinnittämään enemmän huomiota ruuan proteiini-, kuitu- ja rasvapitoisuuteen, kyllästyin eineksiin, koska niiden ravintoarvo ei vastannut tuoreen ruuan ravintoarvoa, ja makukin alkoi tympiä.
Teen arkisin melko helppoja ja nopeita ruokia, usein erilaisia keittoja, koska niistä saa syötävää moneksi päiväksi. Keitot ovat myös kevyttä syötävää. Joka päivä ei tarvitse kokata, kun tekee jotain sellaista, mitä voi lämmittää.
Makaronilaatikkokin on ihan kelpo ruoka ainakin pienellä tuunauksella: käytä ohjetta vähemmän makaronia ja enemmän lihaa (tai kalaa, savukalasta tulee aika makoisa laatikko!), sotke sekaan kasviksia ja nauti salaatin kanssa. Salaatin ei tarvitse olla monimutkainen piperrys, vaan esimerkiksi pelkkä pilkottu kurkku tai tomaatti käy ihan yhtä hyvin. Oma suosikkini lisukesalaatiksi on tomaatti-sipulisalaatti, ja sitä nyt ei voi suuritöiseksi sanoa laiskinkaan kotikokki. Halpa kotimainen salaatti syntyy (joskin vaatii vähän enemmän silppuamista) kaalista ja puolukkasurvoksesta.
Toinen suosikkini, jota teen iltaisin silloin, kun en jaksa ruveta lämmintä ruokaa laittamaan, on italialainen tricolore-salaatti tomaatista, mozzarellasta ja basilikasta. Juusto voi olla täysrasvaistakin, koska annos on muuten tosi kevyt. Sekin syntyy nopeasti, eikä vaadi muita mausteita kuin rippusen mustapippuria ja lorauksen oliiviöljyä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nyt tajusin mitä haet takaa
En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä403047- 792732
- 1772377
Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?
En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?362135- 181466
Naiselle mieheltä
Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?231393Salilla oli toissapäivänä söpö tumma
Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen411386- 131269
- 101264
- 221241